V&D Alkmaar aan de Laat (1927-2015)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 6 ก.ย. 2024
  • Vroom en Dreesmann aan de Laat in Alkmaar. Wie kwam er vroeger niet? Maar wat is het verhaal achter het grootste warenhuis van Alkmaar?
    In deze korte video kijken we terug op het bestaan van V&D in Alkmaar. Het is zeker geen compleet verhaal van alle gebeurtenissen, maar eerder een kleine samenvatting waaraan veel mensen ongetwijfeld wel wat herinneringen aan kunnen ophalen.
    Foto's van net na het faillissement van V&D in 2016: www.flickr.com...
    Tenzij anders aangegeven komen de getoonde beelden uit de collectie van het Regionaal Archief Alkmaar. Als de fotograaf bekend is staat dat er bij.
    Archiefstukken die te zien zijn komen uit de collectie van het Regionaal Archief Alkmaar en het bedrijfsarchief van V&D (tegenwoordig ondergebracht bij het Stadsarchief Amsterdam)

ความคิดเห็น • 19

  • @luclaan8165
    @luclaan8165 หลายเดือนก่อน

    Mijn tante en neef hebben hier antikraak een bedrijfje gehad toen het failliet is gegaan. Leuk pand. Ik heb er nog een bureau vandaan met wat oude elektrische tekeningen van het pand.

  • @amteo7107
    @amteo7107 11 วันที่ผ่านมา

    Goede oude tijd

  • @rutgervideo
    @rutgervideo หลายเดือนก่อน

    1:42 ik zie zelfs nog tramsporen, nooit geweten dat Alkmaar ook een tram had. Volgens Wikipedia heeft die maar van 1895 tot 1929 gereden.

  • @darmwandus
    @darmwandus ปีที่แล้ว +2

    hoe heette die "school-artikelen-afdeling" ook alweer?
    Je kon daar allerlei schoolspullen zoals multimappen, schriften, schrijfgerei, agenda`s halen..

  • @qlandexdesign9169
    @qlandexdesign9169 3 ปีที่แล้ว

    Mooi geschiedenis maar wat vind je het idee dat het pand nu woningen worden. Helaas is het idee gestolen van mij zie hier th-cam.com/video/z4uccp5heB4/w-d-xo.html en een ouder ontwerp th-cam.com/video/ICvYv6vmqRU/w-d-xo.html

    • @AndreasAntoniusMaria
      @AndreasAntoniusMaria 3 ปีที่แล้ว

      Wederom maakt een derderangs ontwerper zich groter dan hij is. Velen kwamen met het idee om het pand om te bouwen tot appartementen complex; Qlandex Design was niet de eerste noch de enige. Het is namelijk de enige oplossing. Dat Qlandex Design op eigen initiatief een plan heeft gemaakt is zijn zaak. Hij had het pand ook zelf kunnen kopen als het plan zo goed was. Het is aan de eigenaars hun eigen plan te trekken. En dat wijkt stevig af van het plan van Qlandex, en dat is logisch want dat plan is niet rendabel uit te voeren. Qlandex Design heeft helemaal niks te vertellen over andermans eigendom. NIKS!

    • @qlandexdesign9169
      @qlandexdesign9169 3 ปีที่แล้ว

      @@AndreasAntoniusMaria Mooi verhaal van jou kant. Ben zo als vele niet in staat om dergelijke projecten te kunnen betalen. Daar zijn grote bedrijven wel in staat in. En een 1 mans zaak is dergelijke onbetaalbaar. Het is misschien een idee Andreas om eerst heel goed na te denken voordat je met dergelijke commentaar gaat komen.

    • @qlandexdesign9169
      @qlandexdesign9169 3 ปีที่แล้ว

      @@AndreasAntoniusMaria en het niet rendabel zou zijn, waarom zou de huidige eigenaar daar dan wel wat in zien. Ja er zijn meer woningen in geplaatst maar zijn best wel klein tussen de 42 en 74m2 zijn erg klein. En de ruimte van elke woning maakt men niet genoeg gebruik van de hoogte. Ja heb contact gehad met de nieuwe eigenaar en de plannen gezien van de architect kunnen bekijken.

    • @AndreasAntoniusMaria
      @AndreasAntoniusMaria 3 ปีที่แล้ว

      @@qlandexdesign9169 Een binnenplaats, hoe mooi ook, levert niks op. Dus die moet je zo klein mogelijk maken. Verder is het ook rendabeler om meer dure appartementen te bouwen dan minder. Verder is eigen initiatief natuurlijk altijd goed, u moet echter niet denken dat u origineel bent. Herbestemde panden in stadscentra worden al jaren opnieuw ingericht voor woondoeleinden.

    • @AndreasAntoniusMaria
      @AndreasAntoniusMaria 3 ปีที่แล้ว

      @@qlandexdesign9169 Een briljant plan vindt altijd financiers!