Hyvä aihe! Itse näin kolmekymppisenä naisihmisenä pikamuoti ja vaatteiden osto on hyvin tuttua. Nuorena tuli ostettua jatkuvasti jotain eikä tietenkään ajatellut muuta kuin hintaa ja ulkonäköä. Nykyään on toisin, kun on sivistystä ja järkeä tullut iän mukana lisää. Se mitä olen ihmetellyt vuodesta toiseen on niiden poliittisten puolueiden hiljaisuus pikamuodin suhteen, jotka ovat jatkuvasti äänessä ilmastonmuutoksesta ja ympäristön kuormituksesta. Kuten tässäkin jutussa todettua, pikamuoti on jatkuvasti kasvava ongelma ympäristölle ja lisää todella paljon päästöjä maailmanlaajuisesti, mutta vihreät, vasemmistoliitto ja Elokapinan kaltaiset toimijat keskittyvät demonisoimaan lihan tuotantoa ja sen syömistä, bensa-autolla ajamista sekä metsien hakkuuta. Jokaisen ihmisen pitää tietysti syödä elääkseen, ja Suomessa mm. lihantuotanto on tunnetusti maailman mittakaavassa kestävän kehityksen mukaista niin ekologisesti kuin sosiaalisesti (pois lukien tiettyjen maataloustuottajien oma ahdinko, jossa he eivät saa riittävää korvausta tekemästään työstä.) Mutta kukaan meistä ei tarvitse viikottain tai kuukausittain uutta t-paitaa, housuja, takkia tai pöytäliinaa. Poliittiset puolueet eivät uskalla kritisoida pikamuodin tai vaatteiden ostamista ylipäätään, koska sehän osuisi ikävästi mm. vihreiden omaan kannattajakuntaan: nuoriin ja vähän vähemmän nuoriin naisoletettuihin, jotka shoppailevat kaikista sukupuoli- ja ikäryhmistä eniten vaatteita, ja suurin osa kulutuksesta on pikamuotia. Nuoret ovat median mukaan niin kovin huolissaan ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta, mutta sitten kun pitäisi itse vähentää ryysyjen ostamista ja kiinalaisista nettikaupoista tilailua, niin ympäristöhuolet kaikkoavat. Se on vain tosi kivaa saada se uusi bilepaita seuraavalle viikonlopulle. Muistan kokemuksesta.
Naisoletetut nyt ovat muutenkin kulutuksen vetureita. Muistan nähneeni useampiakin tutkimuksia jossa on arvioitu että (länsimaissa) naishenkilöitymät ovat n. 70-80% ostopäätösten takana. Mitä tukee myös omat henkilökohtaiset havainnot, joissa pääosa miesoletetuista pyrkii käyttämään mm. vaatteet viimeiseen asti, kunnes on pakko lähteä kauppaan ja pääosa hankinnoista keskittyy teknologiaan; logiikalla että vähemmän, mutta toki hintavampaa. Eli se hieman kompensoi sitä kautta. Esim. uusi auto on asteen hintavampi kuin perusjakku. Tietysti sillä perinteisellä vastuuvapauslausekeella että ei _jokainen_ mies/nainen, mutta trendit ovat suht. selvät miten painopisteet menevät.
Hyvä kommentti 👍 Samaa on tullut itse ihmeteltyä jo vuosia. Olisikohan kyse siitä, että esim h&m:n omistajaporras on varsin varakakasta väkeä. Heikäläisten on tarkoitus vain hyötyä "vihreästä" siirtymästä, ruohonjuuritason tuottajia ja tavallisia ihmisiä sitten hiillostetaan ja syyllistetään.
Olen miettinyt usein samaa siitä miten itseään vihreänä ilmastohuolestuneena pitävät ihmiset toimivat iskulauseidensa takana... Juurikin viitaten tähän pikamuoti asiaan. Onhan se ymmärrettävää, että nuorella ei ole varaa ostaa kalliimpaa, kestävästi tehtyä tuotetta ja halpa hyvännäköinen houkuttaa, mutta jättäisi sitten sen ideologisen jeesustelun pois... Esim eläinperäiset vaatekappaleet ovat näille pahasta, koska... ja "ne voidaan korvata keinokuiduilla". Tarkoittaa siis kiinalaisella pikamuodilla. Ostin suomalaiset nahkasaappaat (parkano) 2007 ja nyt ne alkaa olla lopussa. Toki olen käyttänyt niitä vain talvisin, mutta yksikään keinokenkä ei ole päässyt lähellekään samaa. Sama kotimaisissa (tai pohjoismaisissa) villavaatteissa. Kestävät vuosia. Kovin muodikkaitahan ne ei tosin ole😂
Mä en kyl muista et yli kymmenen vuotta sitten oli mitään pikamuotia tai että Suomessa olis siitä ihmiset puhunu, joskus 2017 tai 2018 siitä puhuttiin enemmän kun Aliexpress ja Wish tilaukset alko lisääntyyn 🤔 voin toki muistaa väärinkin
@@villeveikko1 H&mästä zaran kautta seppälään. Joka vuoden ajalle oma vaatekerrasto, joka on uusi ja eroava viime vuodesta. Jokainen näistä lafkoista on pikamuodin puolesta puhuja.
Suomen verotus tekee meistä kaikista orjatyövoimaa. Yli puolet kaikesta päätyy valtiolle. Se on myös protektionismia. Yritäpä myydä vaikka autosi EU alueelle
Näin on. Ja sitten paheksutaan kovaan ääneen aina kun joku kehtaa tilata jotain ulkomailta, jossa alkoholista lähtien kaikki on huomattavasti edullisempaa. Joka tapauksessa kaikki valmistetaan nykyään Kiinassa, aivan samaa tavaraa ovat myös ne kotimaisissa kaupoissa myytävät ja maahantuodut tuotteet, päälle on vaan lätkäisty kymmenkertainen hinta. Mitäs varten me siihen EU:hun liityttiin, eikö se vapaa kauppa ja markkinatalous ollutkaan kiva juttu? Omista katteista vaan ollaan huolissaan, ja valtio haluaa kaikesta kermat päältä.
Olen tuntenut riemua ja ylpeyttä uudesta vaatekappaleesta. Jatkettua tyytyväisyyttä kun sama vaate on kestänyt vuosien käytön. Nyt saan olla tyytyväinen jos vaate kestää edes pari pesua.
Markkinatalous, mikä ihana tekosyy... Mainosmiehet ja naiset ovat saaneet meidät kuluttajat tuntemaan syyllisyyttä siitä että emme omista törkeän ylihintaista design tuotetta, kelloa tai kauppakassia. Tähän rakoon iskee Kiinalainen Temu ja tuottaa 24/7 törkeän alihintaista kelloa ja kauppakassia jotka erehdyttävästi näyttävät törkeän kalliilta design tuotteelta. Näin meitä kusetetaan ja voimme hetken pettää itseämme ja naapuria näyttämällä melkein samalta kuin ihailemamme julkkis. Markkinatalous ampui itseään jalkaan, hinnoittelemalla melkein minkä tahansa tuotteen törkeästi yli minkään järkevän tuotanto tai käyttöarvon. Jos kympin kello näyttää suurin piirtein samaa aikaa kuin 10 000 euron merkkituote, niin kuka enää ostaa kohtuuhintaista järkevää aikarautaa. Älkää kiinalaisia syyttäkö, jos he pärjäävät itse laatimassamme pelissä meitä paremmin.
Totta puhut. Brändiuskovaisuus, hintasokeus, statuksen ja egon buustaus ylihinnoitellulla "designilla", jne. ovat nykyisten kuluttajien perisyntejä, ja sitä markkinointipaskaa mitä meille on tungettu suut ja silmät täyteen. Täysin samaa roskaa myydään täkäläisissä puljuissa, päälle on vaan liimattu eri nimi ja moninkertainen hintalappu, koska katteet. Toki ylikuluttaminen voi koitua yhteiskunnalliseksi ongelmaksi, koska halvalla saa enemmän, mutta itseään saavat syyttää ylihinnoittelusta ja kiskuriverotuksesta. Minä kuitenkin ostan tarpeeseeni sieltä mistä edullisemmin saan. En kuluta sen enempää kuin muutenkaan, koska en ole typerys. Yhteistä tälle kaikelle politikoinnille on aina se että kansalaista syyllistetään aina kaikesta, ja pitäisi tuntea syyllisyyttä milloin mistäkin, oli sitten kyse ilmastonmuutoksesta tai markkinataloudesta. Haistakoot paskat.
Arvokelloissa ei olekkaan kyse ajannäyttämisestä, siihen riittää vallan mainiosti Prisman tai muun marketin 5 euron kello kun taas arvokello on sijoitus. Jos ostat 10 000e Rolexin tmv arvokellon, sen arvo voi nousta 500-1500e vuodessa jos pidät sen laatikossa käyttämättömänä. 2020 ostettu Rolle makso 9700e ja nyt siitä saa myydessä yli 13 000e niin ei se minusta huono sijoitus ollut 😁 ja kaikki arvokellot ei välttämättä nosta arvoaan ylöspäin mutta silloin se arvo ei myöskään mene alaspäin. Jos sen arvo tippuu niin se ei ollut arvokello siinä mielessä vaikka olis maksanu puol miljoonaa. Ja Rolexejahan nyt löytyy joka toiselta persaukiselta muusikonrentultakin mutta väitän että jos ostat Voutilaisen tekemän kellon niin sen arvo ei käytännössä tule alaspäin ellet ole maksanu ylihintaa joka on mahdollista kun niitä ei persaukiset ostele
Olinko valtion orjatyöntekijä yrittäjänä tein 12-14 tuntisia työpäiviä seitsemänä päivänä viikossa kymmenen vuotta ennenkuin oli ensimmäinen kesäloma.🤔
@@evvk8865 Samalla syyllä kuin kaikki muutkin työntekijät 🤣 Mut kerros millä helvetin ajatuskuperkeikalla kansanedustajat ja virkamiehet on yrittäjiä tai millään tavalla edes löyhästi niihin verrattavissa 🤣🤣
Kiina on simuloinut sen orjayhteiskunnan sillä tavalla, että vaikka sitä palkkaa työntekijälle maksetaankin, se päätyy elämisen ja asumisen kustannusten kautta takaisin valtiokapitalismin omistajille.. jotka sitten tarjoavat palveluita tehtaiden lähistöllä. Tuttu kaava vuosisatain takaa.
Rakastan 23:sta kuten veljeäni, MUTTA on mielen nyrjäyttävää miten muuten terävän oloinen Koskelo pudottelee ilmastoalarmistien ykkösvalhetta että "CO2=SAASTE" melkein joka toisessa jaksossa 🤷♂️! Jos et ole tosissasi, mausta nuo co2-läpät ripauksella lisää sarkasmia, TAI jos olet tosissasi, voisitko kertoa onko SAASTEET osa fotosynteesiä?
Olisitte myös maininnut epäreilut rahti/posti maksut. Koska Kiina ei vielä ole "kehittynyt" maa (vaikka heillä on esim. Avaruusohjelma, mutta ei mennä siihen), niin he saavat tukea jotka kehittyneet maat maksavat. Eli vaikka et käyttäisikään näitä kauppoja, verojamme käytetään tämän toiminnan tukemiseen.
Meillä pitäs antaa laillistaa orjatyövoima ja poistaa työelämää koskevat lait ja rajoitukset jos halutaan puhua vapaasta markkinataloudesta missä mukana on Kiina.
EIkös kapitalismin perusmääritelmä ole kuitenkin että tuotantovälineet ja niistä saatava hyöty voi olla yksityisessä omistuksessa? Sen sijaan että vain paikallinen hallitsija/voimankäyttäjä määrää kuka saa tehdä ja mitä ja mitä hyödylle tapahtuu. Yleensä käytössä hybridimalli, eli osa tuotannosta yksityistä, osa valtiollista ja vähän sekaisin. Ns. sekatalous jossa osa asioista on valtiollisesti säädeltyjä. Esim. aivan tahansa ei voi esim. valmistaa aseita tai tiettyjä muita asioita ja sitten myydä niitä vapaasti (laillisesti). Se mitä sanoit että markkinatalous ei osa sama asia on toki totta. Se viittaa sitten kysynnän ja tarjonnan tasapainoiluun joka määrittää mm. miten hinnat painottuvat ja mille tuotteille on kysyntää ja mille ei. Kapitalismilla ja markkinataloudella on yhtymäkohtia, mutta eivät tosiaan keskenään vaihdettavissa.
Ei tarvitse ihmetellä jos kotimaiset rievut ja romut ei kiinnosta, moninkertaisella verotuksella tavaroiden hinta ensin kova ja kohta päälle läntätään 25,5% ALV ja kivijalkakauppojen on pakko ottaa isot katteet, että voi pitää henkilökuntaa ja lämmöt ja sähköt ylihintaisessa kiinteistössä. Ei se Kiinan tavara välttämättä ole 20 kertaa huonompaa, siellähän suurin osa merkkituotteistakin tehdään. Onkohan Kiina vieläkin kehitysmaa, jolle "rikkaiden maiden" postinkäyttäjien pitää kompensoida postipakettien lähetys ilmaiseksi?
@@Joonatan75 Kirjoitit kuitenkin tämänkin kommentin kiinalaisella laitteella, josta viesti välitettiin kiinalaisen verkkoinfran ja palvelimien kautta meidän muiden kiinalaisille laitteille.
Ylellä oli aika vasta ”uutinen” joka oli aika suora mainos kahdelle uudelle ulkomaalaiselle vaatehalpakaupalle. 5e vaatteet oli sen mukaan hyvä juttu, kun kaikilla on vara pysyä muodin mukana.
Antakaa jo etukäteen anteeksi.😂 Vuosina 1980-1990 elin nuoruuteni Suomessa ylioppilaasta maisteriksi LewisStraus 501 farkut/takki sinisenä ja mustana kokopukuna valkoisella t-paidalla. Talvella paksummalla sisätoppauksella. Jalassa aidot Järvenpäässä autotallissa tehdyt bootfactoryssa tehdyt. Silloin ei ollut nykyistä pikamuotia nykyiseen verrattuna. Nuorille riitti Seppälä ja Luhta-kauppaketjut vanhempien varallisuudesta riippuen. Tällä aatteella myös lapseni elivät ja elävät. Laatu maksaa ja kestää ja vaatteita, nahkaisia takkeja ja kenkiä hoitaa ja huoltaa oikein niin ne ovat pitkä ikäisiä. Suomesta olen nahkakenkäni ja pukuni käsityönä tehtynä ostanut. Laatu ja pitkäkestoisuus ovat suomalaista taidetta. Nuoret taiteilijat tulevat ateljeessaan työllään toimeen kun käytämme heidän palveluja. Osmo Soininvaara tilastotieteilijä on kirjoittanut tästä ohjelman aiheesta hyvän kirjan. Suosittelen kaikille talouden ja teollisuuden ja tuottavuuden historiaa.❤
Amazon käyttänyt robotiikkaa varastoissaan jo useita vuosia sitten..hyviä esimerkkejä löytyy esimerkiksi Amazon robots haulla TH-camssa, jos aihe kiinnostaa. Varastoroboteista videoita jo 7 vuoden takaa ja uusimmat lähikuukausilta uusimpien innovaatioiden osalta.
Ongelma on juuri se että toiset voi myydä bulkkivaatetta halvalla ja merkkifirmoja asia närästää. Itsellä 7e kello ollut ranteessa 2 vuotta eikä edes patteria ole tarvinnut vaihtaa, päällä oleva t-paita maksanut 5e ja huppari 15e, kumpaakin käytetty viikottain ainakin 3 vuotta eikä loppua näy.
Sanoppa tuollee vastaan tulevalle kadulla voi tulla nenä kipiäksi. Täällä on kiva leikkiä laajakaistagangsteria nimimerkin takaa mutta kadulla tuijotetaan maata ku vastaan kävelee kansalainen.@@elcapitan6605
Tää pikamuoti on mulle täysin vieras ajatusmaailma. Vanhemmat on opettanu elämään säästeliäästi. Ruoka syödään loppuun, ja vaatteet käytetään loppuun. Joskus olen saanut moitteita siitä kun en ole jo heittänyt risoja pois. Kaikenlaiselle tavaralle keksii kyllä uusiokäyttöä. Ei vaan pysty käsittämään tuollaista elämää että kerran käytetään ja heitetään käyttökelpoista tavaraa roskiin. Se on sama kuin tökkisi seteleitä nuotioon. Puhumattakaan että joka viikko pitäisi olla uusia vaatteita. On minullakin kaappiin hankittuna varmaan liiaksikin vaatteita, jotka riittävät vähintään loppuelämäksi, mutta ne menee kaikki käyttöön, tai kierrätykseen, ei roskiin.
Ranskassa keksittiin aikoinaan että vaatteita saa pitää vain kerran julkisesti. Nyt satoja vuosia myöhemmin huomattiin ettei se ollutkaan niin hyvä idea.
Toi kiinasta tilailu on perseestä, sellasta saatanan romua ja kilkettä, ja jengi tilaa sieltä mitä ihmeempää vemputinta ja vitkutinta mitä ei edes tarvii mut kun saa halvalla. Itse ainakin arvostan enemmän laatua kuin halpaa hintaa.
Must tuntuu että Suomella on kaipuu hyvin järkeviin ihmisiin johdossa eikä millaisia pukineita heil on päällä ...Hyvä Ranska todella tyylikästä politiikkaa!!!!
Ranska on huolissaan vaan omista intresseistään, sillä he ovat Eurooppalaisen kerskakulutuksen, ylihinnoiteltujen luksustuotteiden ja muodin johtomaita. Heitä kismittää että samaa roskaa ostetaan nyt halvalla Kiinasta, eikä tuhansien eurojen veskat ja rätit mene enää samalla tavalla kaupaksi.
Kaveri kuskaa noita Zaran, Zalandon etc. etc. palautuskuormia, ja niitä kähtee viikottain Suomesta kolmansiin ja neljänsiin maihin niin monia kuormaa, ettei sitä tiedä edes rahtiyhtiöt joille ne kuormat kuuluu...
Jos kuvan alla lukisi että Suomen kuningaspari Peruna-dotte ja Ruotsin presidentti Stubb puolisoineen, niin olis luolassa eläneelle varmaan jo uskottavampaa kuin toisin päin😂
Koomista sinänsä että tämän 23minuutin aikana Temu keskeytti jakson kuuntelun mainoksellaan ja jos olisin klikannut, 23 Median kirstuun olisi tipahdellut mainos senttejä 😉
Ehkä se kehnous on katsojan silmässä. Stubbin näkeminen herättää saman olon kuin jos joisi erheessä yön yli pannulla seissyttä kahvia mustana. Taustalla pauhaa eräs Putous-jakso ja vuorosanat "mitä jäbä duunaa". Eroanomus olisi ainoa toivomani uutinen jäbää koskien. Sellainen glamour tulee Stuben Aleksista mieleen. Mies huokuu arvokkuutta.
Biletopit pitää valmistaa kotimaassa, sitä kehitystä pitää avittaa. Globalisaation tulos näyttää nyt mitä se on, kumma kun asioita ymmärretään vasta kun ne käytännössä iskee vasten kasvoja, ei osata ennakoida, tai vaikka osattaisiin, niin ei haluta uskoa, kun on niin kiva kokeilla.
Kukaan ei ole koskaan miettinyt sitä että tehokkaasta pakkaajasta ei ole hyötyä jos ei ole enään ketään ostamaan mitään mikäli porukalta työt ensin robottien takia loppuu.
@@villeveikko1 No se on varmasti totta. On joku firma joka korjaa ja kyhää robotit ja pikakassat, kunnes löytyy joku kone joka tekee senkin puolesta. Pitäisi kieltää laissa tommoset. (Paitsi ahtaajat joutais kaikki korvata roboteilla) 😆💩
Pieni palkkaiset paska työt on helppo korvata koneella, mutta kuka elättää ne kaupan kassat sitten? Valtion virkamiehiä voitais korvata tietokoneilla. 💩 Ei tarviis maksaa paskasta työstä niin paljoa.
No mutta, tarkoittavatko herrat että valtion pitäisi ottaa isompaa roolia... Suomesta katosi tuotantoteollisuus, koska eihän täällä kannata mitään valmistaa, koska ay- liike vaati palkkaa duunareille. Suuretkin toimijat veivät tuotantoaan sinne missä pippuri kasvaa ja tekivät ihan kivat voitot. Sitten alettiin ostaa Kiinalaista rihkamaa, jossa sana ostaa oli lähinnä vitsi. Orjatyöllä teetetty rihkama ja vaate olivat vastustamattomia siitäkin huolimatta, että luonto katosi yhtä matkaa pankkiin. Kun muutama vasemmistoänkyrä ja nuori ruotsalainen tyttö alkoivat tästä huomautella, niin heidät pilkattiin kuoliaaksi. Heidän suurin syntinsä oli, että he puhuivat kiusallisesti totta. Oikeiston kuvitelma siitä, että yksilö ottaisi vastuusta siinä määrin että maailma pelastuisi, tai edes suomalainen teollisuus, osoittautuu yhtä utooppiseksi kuin vasemmiston omat päiväunet. En tiedä olenko ainoa joka ajattelee että hallituksen politiikka ja toimet eivät meitä pelasta. Toki voimme laskea verotusta jotta porukka ostaa lisää kiinalaista rihkamaa, mutta jotain muutakin voisi tehdä. Jos emme kiellä kiinantuontia tai rajoita sitä kunnon kommari tyyliin, meidän pitäisi keksiä jotain sellaista jotka Kiina ei ole vielä varastanut. Sellaista ei ole näköpiirissä, hävetkää köyhät. Jos kiinnostaa miksi Sheinin rätit maksaa mitään, niin tässä taas mainio Yle dokkari aiheesta... areena.yle.fi/1-66871379
7 euroa hupparista kattaa mainiosti valmistuskustannukset, jos se on valmistettu Aasiassa. Kallis vähittäismyyntihinta, tai pelkkä laatubrändin logo eivät takaa laatua.
Kone teki kaiketi hyvän tuloksen, joten eiköhän sieltä elokapinalaisille taas peproonipitsarahat säätiön puolelta löydy. Hyvä paluu eilisen jälkeen reaaliaikaan. Itekin perustin -97 L-S tietotekniikan kierrätyksen ja 13v. aikana siinä purettiin ja uusioitiin tietotekniikkaa muutaman kymmenen tn vuosivauhdilla, kunnes tämä ikääntyminen johti diilaamaan toiminna turkulaisille. Kukaan ei varmaan arvaa mikä oli ongelmallisinta. No tietysti uusi vihervassari ympäristösihteeri, joka oli yhden vassariyleisvalittajan asialla jatkuvasti oven takana. Pelkäsivät ilmeisesti että rikastuttaisiin. 😂 Kierrätys kunniaan.
Nykymuoti on rumaa eikä itseä edes koskaan ole muoti kiinnostanu. Onneks on kirpparit ja nettivaate kaupat suomalaiset josta voi itelleen luoda oman tyylin eikä tarvi näyttää samalta kuin jokainen vastaan kävelevä. Itse en halua ostella kiinasta monestakaan syystä.
Muinoin vallassa olevasta heikommasta aineksesta pääsi eroon kallonporauksella. Myrkyttäminen on kautta aikain ollut suosiossa. Propagandan ja markkinoinnin keinoin kaiken voi pyyhkiä pois täältä ikuisuuteen.
Ensin suitsutellaan joidenkin vippihyypiöiden rytkyjä ja sitten aletaan pöyristelemään rahvaalle myytäviä halparytkyjä ja jeesustelemaan niistä. Vahvaa suorittamista. Koskelollakin hauskasti uusi hokema vaattehet ja saastehet. heh heh
Pika muoti ja pika sitä sun tätä... Ennen oli vain se pika sutasu ja sillon oli kaikki peremmin. Stuubbin pariskunta "yli" pukeutui ja helppoahan se ruottissa on, missä kunikaalliset on kalkkiksia. Lontoon reissua ootelessa :) Miksi ostaa kiinan sika halpa vaatteita, kun sieltä saa myös parempaakin riepua, hieman kalliimmalla. EU säätäjät keksii siis uusia maksuja, jotka päätyy ranskan ja saksan käyttöön ja sillä ei mailmaa tulla pelastamaan. Ny siis luodaan SAMPO, jolla saadaa tekastua isot rahat. Jaa suomen "perimät" maksut siirtyy tuonne lyhentämättöminä, kunhan tämä juttu saadaan voimaan EU alueella.
Ei netti ostaminen ole ongelma jos ei osta halpaa paskaa.. Minulla pesukone käy koko ajan kun halua käydä salilla puhtaissa vaateissa. Minulle heikkous on Brixton ja Lexington vaateet ja hatut.
Jotta sinäkin voit katsoa tämän vaikka aamukahvin kanssa, heräsitpä aikaisemmin tai myöhemmin. Tämähän ei ole live, joten mitä väliä jos julkaistaan aamuyöstä?
Hyvä aihe! Itse näin kolmekymppisenä naisihmisenä pikamuoti ja vaatteiden osto on hyvin tuttua. Nuorena tuli ostettua jatkuvasti jotain eikä tietenkään ajatellut muuta kuin hintaa ja ulkonäköä. Nykyään on toisin, kun on sivistystä ja järkeä tullut iän mukana lisää. Se mitä olen ihmetellyt vuodesta toiseen on niiden poliittisten puolueiden hiljaisuus pikamuodin suhteen, jotka ovat jatkuvasti äänessä ilmastonmuutoksesta ja ympäristön kuormituksesta. Kuten tässäkin jutussa todettua, pikamuoti on jatkuvasti kasvava ongelma ympäristölle ja lisää todella paljon päästöjä maailmanlaajuisesti, mutta vihreät, vasemmistoliitto ja Elokapinan kaltaiset toimijat keskittyvät demonisoimaan lihan tuotantoa ja sen syömistä, bensa-autolla ajamista sekä metsien hakkuuta.
Jokaisen ihmisen pitää tietysti syödä elääkseen, ja Suomessa mm. lihantuotanto on tunnetusti maailman mittakaavassa kestävän kehityksen mukaista niin ekologisesti kuin sosiaalisesti (pois lukien tiettyjen maataloustuottajien oma ahdinko, jossa he eivät saa riittävää korvausta tekemästään työstä.) Mutta kukaan meistä ei tarvitse viikottain tai kuukausittain uutta t-paitaa, housuja, takkia tai pöytäliinaa. Poliittiset puolueet eivät uskalla kritisoida pikamuodin tai vaatteiden ostamista ylipäätään, koska sehän osuisi ikävästi mm. vihreiden omaan kannattajakuntaan: nuoriin ja vähän vähemmän nuoriin naisoletettuihin, jotka shoppailevat kaikista sukupuoli- ja ikäryhmistä eniten vaatteita, ja suurin osa kulutuksesta on pikamuotia.
Nuoret ovat median mukaan niin kovin huolissaan ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta, mutta sitten kun pitäisi itse vähentää ryysyjen ostamista ja kiinalaisista nettikaupoista tilailua, niin ympäristöhuolet kaikkoavat. Se on vain tosi kivaa saada se uusi bilepaita seuraavalle viikonlopulle. Muistan kokemuksesta.
Naisoletetut nyt ovat muutenkin kulutuksen vetureita. Muistan nähneeni useampiakin tutkimuksia jossa on arvioitu että (länsimaissa) naishenkilöitymät ovat n. 70-80% ostopäätösten takana.
Mitä tukee myös omat henkilökohtaiset havainnot, joissa pääosa miesoletetuista pyrkii käyttämään mm. vaatteet viimeiseen asti, kunnes on pakko lähteä kauppaan ja pääosa hankinnoista keskittyy teknologiaan; logiikalla että vähemmän, mutta toki hintavampaa. Eli se hieman kompensoi sitä kautta. Esim. uusi auto on asteen hintavampi kuin perusjakku.
Tietysti sillä perinteisellä vastuuvapauslausekeella että ei _jokainen_ mies/nainen, mutta trendit ovat suht. selvät miten painopisteet menevät.
Hyvä kommentti 👍
Samaa on tullut itse ihmeteltyä jo vuosia.
Olisikohan kyse siitä, että esim h&m:n omistajaporras on varsin varakakasta väkeä. Heikäläisten on tarkoitus vain hyötyä "vihreästä" siirtymästä, ruohonjuuritason tuottajia ja tavallisia ihmisiä sitten hiillostetaan ja syyllistetään.
Olen miettinyt usein samaa siitä miten itseään vihreänä ilmastohuolestuneena pitävät ihmiset toimivat iskulauseidensa takana... Juurikin viitaten tähän pikamuoti asiaan. Onhan se ymmärrettävää, että nuorella ei ole varaa ostaa kalliimpaa, kestävästi tehtyä tuotetta ja halpa hyvännäköinen houkuttaa, mutta jättäisi sitten sen ideologisen jeesustelun pois... Esim eläinperäiset vaatekappaleet ovat näille pahasta, koska... ja "ne voidaan korvata keinokuiduilla". Tarkoittaa siis kiinalaisella pikamuodilla. Ostin suomalaiset nahkasaappaat (parkano) 2007 ja nyt ne alkaa olla lopussa. Toki olen käyttänyt niitä vain talvisin, mutta yksikään keinokenkä ei ole päässyt lähellekään samaa. Sama kotimaisissa (tai pohjoismaisissa) villavaatteissa. Kestävät vuosia. Kovin muodikkaitahan ne ei tosin ole😂
Mä en kyl muista et yli kymmenen vuotta sitten oli mitään pikamuotia tai että Suomessa olis siitä ihmiset puhunu, joskus 2017 tai 2018 siitä puhuttiin enemmän kun Aliexpress ja Wish tilaukset alko lisääntyyn 🤔 voin toki muistaa väärinkin
@@villeveikko1 H&mästä zaran kautta seppälään. Joka vuoden ajalle oma vaatekerrasto, joka on uusi ja eroava viime vuodesta. Jokainen näistä lafkoista on pikamuodin puolesta puhuja.
Kiitos!
Suomen verotus tekee meistä kaikista orjatyövoimaa. Yli puolet kaikesta päätyy valtiolle. Se on myös protektionismia. Yritäpä myydä vaikka autosi EU alueelle
Näin on. Ja sitten paheksutaan kovaan ääneen aina kun joku kehtaa tilata jotain ulkomailta, jossa alkoholista lähtien kaikki on huomattavasti edullisempaa. Joka tapauksessa kaikki valmistetaan nykyään Kiinassa, aivan samaa tavaraa ovat myös ne kotimaisissa kaupoissa myytävät ja maahantuodut tuotteet, päälle on vaan lätkäisty kymmenkertainen hinta. Mitäs varten me siihen EU:hun liityttiin, eikö se vapaa kauppa ja markkinatalous ollutkaan kiva juttu? Omista katteista vaan ollaan huolissaan, ja valtio haluaa kaikesta kermat päältä.
@@Baalaaxa Vai kermat päältä 🤣 kyllä se nykyään on niin että valtio vie kaiken ja sä saat nähdä siitä ohuesta kermakerroksesta vilauksen 🤣
Olen tuntenut riemua ja ylpeyttä uudesta vaatekappaleesta. Jatkettua tyytyväisyyttä kun sama vaate on kestänyt vuosien käytön. Nyt saan olla tyytyväinen jos vaate kestää edes pari pesua.
Mun tuntuma on ettei esim kestäviä t-paitoja oikein myydä kaupoissa enää, siitä syystä tämä virttyneisyys.
Yleensä eka pesun jälkeen vaate pilalla, vaikka pessyt ohjeen mukaan.
Good morning Finland! 🇫🇮🤝😎
Markkinatalous, mikä ihana tekosyy...
Mainosmiehet ja naiset ovat saaneet meidät kuluttajat tuntemaan syyllisyyttä siitä että emme omista törkeän ylihintaista design tuotetta, kelloa tai kauppakassia. Tähän rakoon iskee Kiinalainen Temu ja tuottaa 24/7 törkeän alihintaista kelloa ja kauppakassia jotka erehdyttävästi näyttävät törkeän kalliilta design tuotteelta. Näin meitä kusetetaan ja voimme hetken pettää itseämme ja naapuria näyttämällä melkein samalta kuin ihailemamme julkkis.
Markkinatalous ampui itseään jalkaan, hinnoittelemalla melkein minkä tahansa tuotteen törkeästi yli minkään järkevän tuotanto tai käyttöarvon. Jos kympin kello näyttää suurin piirtein samaa aikaa kuin 10 000 euron merkkituote, niin kuka enää ostaa kohtuuhintaista järkevää aikarautaa. Älkää kiinalaisia syyttäkö, jos he pärjäävät itse laatimassamme pelissä meitä paremmin.
Totta puhut. Brändiuskovaisuus, hintasokeus, statuksen ja egon buustaus ylihinnoitellulla "designilla", jne. ovat nykyisten kuluttajien perisyntejä, ja sitä markkinointipaskaa mitä meille on tungettu suut ja silmät täyteen. Täysin samaa roskaa myydään täkäläisissä puljuissa, päälle on vaan liimattu eri nimi ja moninkertainen hintalappu, koska katteet.
Toki ylikuluttaminen voi koitua yhteiskunnalliseksi ongelmaksi, koska halvalla saa enemmän, mutta itseään saavat syyttää ylihinnoittelusta ja kiskuriverotuksesta. Minä kuitenkin ostan tarpeeseeni sieltä mistä edullisemmin saan. En kuluta sen enempää kuin muutenkaan, koska en ole typerys.
Yhteistä tälle kaikelle politikoinnille on aina se että kansalaista syyllistetään aina kaikesta, ja pitäisi tuntea syyllisyyttä milloin mistäkin, oli sitten kyse ilmastonmuutoksesta tai markkinataloudesta. Haistakoot paskat.
Arvokelloissa ei olekkaan kyse ajannäyttämisestä, siihen riittää vallan mainiosti Prisman tai muun marketin 5 euron kello kun taas arvokello on sijoitus. Jos ostat 10 000e Rolexin tmv arvokellon, sen arvo voi nousta 500-1500e vuodessa jos pidät sen laatikossa käyttämättömänä.
2020 ostettu Rolle makso 9700e ja nyt siitä saa myydessä yli 13 000e niin ei se minusta huono sijoitus ollut 😁 ja kaikki arvokellot ei välttämättä nosta arvoaan ylöspäin mutta silloin se arvo ei myöskään mene alaspäin. Jos sen arvo tippuu niin se ei ollut arvokello siinä mielessä vaikka olis maksanu puol miljoonaa. Ja Rolexejahan nyt löytyy joka toiselta persaukiselta muusikonrentultakin mutta väitän että jos ostat Voutilaisen tekemän kellon niin sen arvo ei käytännössä tule alaspäin ellet ole maksanu ylihintaa joka on mahdollista kun niitä ei persaukiset ostele
Olinko valtion orjatyöntekijä yrittäjänä tein 12-14 tuntisia työpäiviä seitsemänä päivänä viikossa kymmenen vuotta ennenkuin oli ensimmäinen kesäloma.🤔
Et ollut orja tai työntekijä vaan olit yrittäjä, yrittäjällä on valta päättää omat työtuntinsa 💁
Sanoisin että hyvin ansaittu kesäloma.
@@evvk8865 Yrittäjät mitään lomia pidä eikä tarvi
@@villeveikko1 Miksei ? Pitäähän Arkadianmäen jengi ja jonninjoutava virkamieskuntakin 12 kuukautta vuodessa lomaa.
@@evvk8865 Samalla syyllä kuin kaikki muutkin työntekijät 🤣
Mut kerros millä helvetin ajatuskuperkeikalla kansanedustajat ja virkamiehet on yrittäjiä tai millään tavalla edes löyhästi niihin verrattavissa 🤣🤣
Jussi "anna mä sanon tän nyt loppuun" Heikelä :D Jos nään teidät joskus kapakassa niin tarjootte mulle kyllä kaljan
Jussille tippuu bisse heti kun taas kesällä poikkeaa Naantalissa🫡
Jos mä näen noi kaksi baarissa niin mä kyllä ostan heille kaljat ja sanon että kiitos.
Kaikki ostamassa ja tarjoamassa kaljaa, mä vihaan konsensusta niin voin sit tarjota vaikka selkäsaunat jätkille 😂
@@villeveikko1tää kuulostaa hyvältä, älä mee massan mukana :D
Koskelo on pro keskeyttäjä
Kiina on simuloinut sen orjayhteiskunnan sillä tavalla, että vaikka sitä palkkaa työntekijälle maksetaankin, se päätyy elämisen ja asumisen kustannusten kautta takaisin valtiokapitalismin omistajille.. jotka sitten tarjoavat palveluita tehtaiden lähistöllä. Tuttu kaava vuosisatain takaa.
Kuulostaa vähän Suomelta.
Rakastan 23:sta kuten veljeäni, MUTTA on mielen nyrjäyttävää miten muuten terävän oloinen Koskelo pudottelee ilmastoalarmistien ykkösvalhetta että "CO2=SAASTE" melkein joka toisessa jaksossa 🤷♂️! Jos et ole tosissasi, mausta nuo co2-läpät ripauksella lisää sarkasmia, TAI jos olet tosissasi, voisitko kertoa onko SAASTEET osa fotosynteesiä?
Olisitte myös maininnut epäreilut rahti/posti maksut. Koska Kiina ei vielä ole "kehittynyt" maa (vaikka heillä on esim. Avaruusohjelma, mutta ei mennä siihen), niin he saavat tukea jotka kehittyneet maat maksavat. Eli vaikka et käyttäisikään näitä kauppoja, verojamme käytetään tämän toiminnan tukemiseen.
Mukavan asiallisesti käsitelty ja huomioiden eri puolia pikamuodista ilman syyllistämis meuhkaamista.
Ruotsissa ei vierailua paljon uutisoitu😄
Meillä pitäs antaa laillistaa orjatyövoima ja poistaa työelämää koskevat lait ja rajoitukset jos halutaan puhua vapaasta markkinataloudesta missä mukana on Kiina.
Kapitalismi (pääomavalta) ja markkinatalous eivät ole aivan keskenään vaihdettavia termejä.
Markkinatalous on hyvä ajatus mutta kapitalismi johtaa kommunismiin... sikäli kun molemmat lopulta ovat vallan monopoleja.
EIkös kapitalismin perusmääritelmä ole kuitenkin että tuotantovälineet ja niistä saatava hyöty voi olla yksityisessä omistuksessa? Sen sijaan että vain paikallinen hallitsija/voimankäyttäjä määrää kuka saa tehdä ja mitä ja mitä hyödylle tapahtuu.
Yleensä käytössä hybridimalli, eli osa tuotannosta yksityistä, osa valtiollista ja vähän sekaisin. Ns. sekatalous jossa osa asioista on valtiollisesti säädeltyjä. Esim. aivan tahansa ei voi esim. valmistaa aseita tai tiettyjä muita asioita ja sitten myydä niitä vapaasti (laillisesti).
Se mitä sanoit että markkinatalous ei osa sama asia on toki totta. Se viittaa sitten kysynnän ja tarjonnan tasapainoiluun joka määrittää mm. miten hinnat painottuvat ja mille tuotteille on kysyntää ja mille ei. Kapitalismilla ja markkinataloudella on yhtymäkohtia, mutta eivät tosiaan keskenään vaihdettavissa.
Ulkoministerillä silmä mustana😮
Ei tarvitse ihmetellä jos kotimaiset rievut ja romut ei kiinnosta, moninkertaisella verotuksella tavaroiden hinta ensin kova ja kohta päälle läntätään 25,5% ALV ja kivijalkakauppojen on pakko ottaa isot katteet, että voi pitää henkilökuntaa ja lämmöt ja sähköt ylihintaisessa kiinteistössä. Ei se Kiinan tavara välttämättä ole 20 kertaa huonompaa, siellähän suurin osa merkkituotteistakin tehdään. Onkohan Kiina vieläkin kehitysmaa, jolle "rikkaiden maiden" postinkäyttäjien pitää kompensoida postipakettien lähetys ilmaiseksi?
Saahan sitä tukea Kiinaa jos haluaa, itse pyrin mahdollisuuksien rajoissa välttämää kaikkea made in China tuotteita ihan jo poliittisista syistä.
@@Joonatan75 Kirjoitit kuitenkin tämänkin kommentin kiinalaisella laitteella, josta viesti välitettiin kiinalaisen verkkoinfran ja palvelimien kautta meidän muiden kiinalaisille laitteille.
Ylellä oli aika vasta ”uutinen” joka oli aika suora mainos kahdelle uudelle ulkomaalaiselle vaatehalpakaupalle. 5e vaatteet oli sen mukaan hyvä juttu, kun kaikilla on vara pysyä muodin mukana.
Tuommonen robotiikkakeskus, mikä alun videoklipissä rakentuu Kangasalan prismalle paraikaa.
Antakaa jo etukäteen anteeksi.😂 Vuosina 1980-1990 elin nuoruuteni Suomessa ylioppilaasta maisteriksi LewisStraus 501 farkut/takki sinisenä ja mustana kokopukuna valkoisella t-paidalla. Talvella paksummalla sisätoppauksella. Jalassa aidot Järvenpäässä autotallissa tehdyt bootfactoryssa tehdyt. Silloin ei ollut nykyistä pikamuotia nykyiseen verrattuna. Nuorille riitti Seppälä ja Luhta-kauppaketjut vanhempien varallisuudesta riippuen. Tällä aatteella myös lapseni elivät ja elävät. Laatu maksaa ja kestää ja vaatteita, nahkaisia takkeja ja kenkiä hoitaa ja huoltaa oikein niin ne ovat pitkä ikäisiä. Suomesta olen nahkakenkäni ja pukuni käsityönä tehtynä ostanut. Laatu ja pitkäkestoisuus ovat suomalaista taidetta. Nuoret taiteilijat tulevat ateljeessaan työllään toimeen kun käytämme heidän palveluja. Osmo Soininvaara tilastotieteilijä on kirjoittanut tästä ohjelman aiheesta hyvän kirjan. Suosittelen kaikille talouden ja teollisuuden ja tuottavuuden historiaa.❤
Amazon käyttänyt robotiikkaa varastoissaan jo useita vuosia sitten..hyviä esimerkkejä löytyy esimerkiksi Amazon robots haulla TH-camssa, jos aihe kiinnostaa.
Varastoroboteista videoita jo 7 vuoden takaa ja uusimmat lähikuukausilta uusimpien innovaatioiden osalta.
Ongelma on juuri se että toiset voi myydä bulkkivaatetta halvalla ja merkkifirmoja asia närästää. Itsellä 7e kello ollut ranteessa 2 vuotta eikä edes patteria ole tarvinnut vaihtaa, päällä oleva t-paita maksanut 5e ja huppari 15e, kumpaakin käytetty viikottain ainakin 3 vuotta eikä loppua näy.
sellainen köyhä paskaperse sieltä
Sanoppa tuollee vastaan tulevalle kadulla voi tulla nenä kipiäksi. Täällä on kiva leikkiä laajakaistagangsteria nimimerkin takaa mutta kadulla tuijotetaan maata ku vastaan kävelee kansalainen.@@elcapitan6605
@@elcapitan6605Olemme kohta kaikki eliittiä lukuunottamatta köyhiä.
@@evvk8865Täällä se eliittikin on köyhä 😂
No ei tässä sentään ole tarvinut köyhää ruveta leikkimään vaikka kipee päästä onkin 😂😂😂
Tää pikamuoti on mulle täysin vieras ajatusmaailma. Vanhemmat on opettanu elämään säästeliäästi. Ruoka syödään loppuun, ja vaatteet käytetään loppuun. Joskus olen saanut moitteita siitä kun en ole jo heittänyt risoja pois. Kaikenlaiselle tavaralle keksii kyllä uusiokäyttöä.
Ei vaan pysty käsittämään tuollaista elämää että kerran käytetään ja heitetään käyttökelpoista tavaraa roskiin. Se on sama kuin tökkisi seteleitä nuotioon. Puhumattakaan että joka viikko pitäisi olla uusia vaatteita. On minullakin kaappiin hankittuna varmaan liiaksikin vaatteita, jotka riittävät vähintään loppuelämäksi, mutta ne menee kaikki käyttöön, tai kierrätykseen, ei roskiin.
Jumalauta Arto se on tuo SAK:n propaganda purru hyvin ku se vappu on edelleen ylioppilaiden juhla jonka työväenliike on ominut
@nikolasboy23 voihan sitä juhannuksenaki työntää käpyjä perseeseen ja ulvoa johannes dipperille mut työväenjuhla sekään ei oo
@nikolasboy23 Prove my point. Vai olikse Valpuriki joku AY-mafian capo 🤣
Myös Applen tuotteiden tekokoon käytetään orjatyövoimaa.
Eräs kysymys on kiehtoo. Miksi Shein ja Temu eivät myy tuotteitaan lainkaan Kiinassa, vaikka siellä myrkyt on sallittuja asbestia myöden?
Tämänkin videon alla Temun mainos 😅👍 ostele kuin miljonääri.
Ranskassa keksittiin aikoinaan että vaatteita saa pitää vain kerran julkisesti. Nyt satoja vuosia myöhemmin huomattiin
ettei se ollutkaan niin hyvä idea.
Ja keisari ei tarvitse vaatteita laisinkaan 😂
Toi kiinasta tilailu on perseestä, sellasta saatanan romua ja kilkettä, ja jengi tilaa sieltä mitä ihmeempää vemputinta ja vitkutinta mitä ei edes tarvii mut kun saa halvalla.
Itse ainakin arvostan enemmän laatua kuin halpaa hintaa.
Must tuntuu että Suomella on kaipuu hyvin järkeviin ihmisiin johdossa eikä millaisia pukineita heil on päällä ...Hyvä Ranska todella tyylikästä politiikkaa!!!!
Ranska on huolissaan vaan omista intresseistään, sillä he ovat Eurooppalaisen kerskakulutuksen, ylihinnoiteltujen luksustuotteiden ja muodin johtomaita. Heitä kismittää että samaa roskaa ostetaan nyt halvalla Kiinasta, eikä tuhansien eurojen veskat ja rätit mene enää samalla tavalla kaupaksi.
Kaveri kuskaa noita Zaran, Zalandon etc. etc. palautuskuormia, ja niitä kähtee viikottain Suomesta kolmansiin ja neljänsiin maihin niin monia kuormaa, ettei sitä tiedä edes rahtiyhtiöt joille ne kuormat kuuluu...
Päätyy ainakin jonnekin etelä Amerikan aavikoille...
Kun hetkeksi pysähdyt miettimään niin mikä tai mitkä rahtiyhtiöt ajeluttaa kuormia påämäärättömästi pitkin maailmaa 🤦
Noita varastorobotteja on myös jo Suomessa yrityksissä mistä nähtiin alussa videokuvaa
Ostin joskus jossain aasiassa ihan tuon samannäköisen viisiteräisen partahöylän marketista ja sillä ei tehnyt muuta kuin viisi haavaa kerralla.
Tilasin joskus kiinamarketista keittiötarvikkeita. Olivat materiaaliltaan sellaisia, etteivät soveltuneet mihinkään. Muovit suli kuumaan veteen jne.
Stubb selitti kampanjansa aikana ettei omista ainuttakaan mittatilauspukua saati räätälinpukua. uskoo ken tahtoo :-D
Ei uskota :D
Ranskassa kyllä suurin osa vaatteen hinnasta on brändissä. Käsilaukuista puhumattakaan.
Ultra Fast Fashion eli UFF! Eli kyllä siinä keräilyboksit saa täytettä ja köyhä maailma roipetta, HUH HUH
Jos kuvan alla lukisi että Suomen kuningaspari Peruna-dotte ja Ruotsin presidentti Stubb puolisoineen, niin olis luolassa eläneelle varmaan jo uskottavampaa kuin toisin päin😂
Koomista sinänsä että tämän 23minuutin aikana Temu keskeytti jakson kuuntelun mainoksellaan ja jos olisin klikannut, 23 Median kirstuun olisi tipahdellut mainos senttejä 😉
Pedro! 4:10
Mutta Subbihan ei ossa edes napitta takkiaan kunnolla.
Kyllä ne euroopassa vieläkin tekee kertakäyttöautoja jos niiden huonoa laatua katsoo, eivät pysy läjässä.
Tässä glamourissa toteutui ainakin kolme pontia. Minulla ainakin nousi ihokarvat pystyyn, kun katsoin kuvia eli yksi pointi nousi pintaan.
Ehkä se kehnous on katsojan silmässä. Stubbin näkeminen herättää saman olon kuin jos joisi erheessä yön yli pannulla seissyttä kahvia mustana. Taustalla pauhaa eräs Putous-jakso ja vuorosanat "mitä jäbä duunaa". Eroanomus olisi ainoa toivomani uutinen jäbää koskien. Sellainen glamour tulee Stuben Aleksista mieleen. Mies huokuu arvokkuutta.
Luulisi temujen ja sheinien uhkaavan lähinnä henkkamaukkaa, zaraa ynnä vastaavia.
Näitä laatikko-robo varastoja ollut Suomessa jo 2005>.. Tää nyt vaan uusin malli. Lastataan myös junia jo robolla ja kohta myös laivoja.
Tätävihan samaa Temu roinaa myy isot ketjuyritykset myös Suomessa. Mutta kalliimmalla.
Tyylikkyydestä häviää leijonan osa kun hän pitää useinmiten käsiä taskussa.
Ei tarvitse ryhtyä luddiitiksi. Tämä kehitys ajaa ihan itse itsensä mattiin.
Biletopit pitää valmistaa kotimaassa, sitä kehitystä pitää avittaa. Globalisaation tulos näyttää nyt mitä se on, kumma kun asioita ymmärretään vasta kun ne käytännössä iskee vasten kasvoja, ei osata ennakoida, tai vaikka osattaisiin, niin ei haluta uskoa, kun on niin kiva kokeilla.
Kukaan ei ole koskaan miettinyt sitä että tehokkaasta pakkaajasta ei ole hyötyä jos ei ole enään ketään ostamaan mitään mikäli porukalta työt ensin robottien takia loppuu.
Ei ne kaikkia töitä vie, jonkuhan niitä robottejakin pitää valmistaa
@@villeveikko1 No se on varmasti totta. On joku firma joka korjaa ja kyhää robotit ja pikakassat, kunnes löytyy joku kone joka tekee senkin puolesta. Pitäisi kieltää laissa tommoset. (Paitsi ahtaajat joutais kaikki korvata roboteilla) 😆💩
Pieni palkkaiset paska työt on helppo korvata koneella, mutta kuka elättää ne kaupan kassat sitten? Valtion virkamiehiä voitais korvata tietokoneilla. 💩 Ei tarviis maksaa paskasta työstä niin paljoa.
Am guilty 💯for using both for household items🇺🇲🇫🇮🇺🇲🇫🇮🇺🇲🇫🇮
Tyttöjen jakso.
tuollainen automaattirobotiikkahan laskee tuotteiden hintaa tietenkin kun vähemmän ihmisä kelle maksetaan palkkaa, eikö ? :D
No mutta, tarkoittavatko herrat että valtion pitäisi ottaa isompaa roolia...
Suomesta katosi tuotantoteollisuus, koska eihän täällä kannata mitään valmistaa, koska ay- liike vaati palkkaa duunareille. Suuretkin toimijat veivät tuotantoaan sinne missä pippuri kasvaa ja tekivät ihan kivat voitot. Sitten alettiin ostaa Kiinalaista rihkamaa, jossa sana ostaa oli lähinnä vitsi. Orjatyöllä teetetty rihkama ja vaate olivat vastustamattomia siitäkin huolimatta, että luonto katosi yhtä matkaa pankkiin. Kun muutama vasemmistoänkyrä ja nuori ruotsalainen tyttö alkoivat tästä huomautella, niin heidät pilkattiin kuoliaaksi. Heidän suurin syntinsä oli, että he puhuivat kiusallisesti totta. Oikeiston kuvitelma siitä, että yksilö ottaisi vastuusta siinä määrin että maailma pelastuisi, tai edes suomalainen teollisuus, osoittautuu yhtä utooppiseksi kuin vasemmiston omat päiväunet.
En tiedä olenko ainoa joka ajattelee että hallituksen politiikka ja toimet eivät meitä pelasta. Toki voimme laskea verotusta jotta porukka ostaa lisää kiinalaista rihkamaa, mutta jotain muutakin voisi tehdä. Jos emme kiellä kiinantuontia tai rajoita sitä kunnon kommari tyyliin, meidän pitäisi keksiä jotain sellaista jotka Kiina ei ole vielä varastanut. Sellaista ei ole näköpiirissä, hävetkää köyhät.
Jos kiinnostaa miksi Sheinin rätit maksaa mitään, niin tässä taas mainio Yle dokkari aiheesta... areena.yle.fi/1-66871379
7 euroa hupparista kattaa mainiosti valmistuskustannukset, jos se on valmistettu Aasiassa. Kallis vähittäismyyntihinta, tai pelkkä laatubrändin logo eivät takaa laatua.
Stubbille slim fit sopii kun treenannut ikänsä
Kone teki kaiketi hyvän tuloksen, joten eiköhän sieltä elokapinalaisille taas peproonipitsarahat säätiön puolelta löydy. Hyvä paluu eilisen jälkeen reaaliaikaan. Itekin perustin -97 L-S tietotekniikan kierrätyksen ja 13v. aikana siinä purettiin ja uusioitiin tietotekniikkaa muutaman kymmenen tn vuosivauhdilla, kunnes tämä ikääntyminen johti diilaamaan toiminna turkulaisille.
Kukaan ei varmaan arvaa mikä oli ongelmallisinta. No tietysti uusi vihervassari ympäristösihteeri, joka oli yhden vassariyleisvalittajan asialla jatkuvasti oven takana. Pelkäsivät ilmeisesti että rikastuttaisiin. 😂 Kierrätys kunniaan.
Selailen tota Temua, niin tekis kyllä mieli ostaa ja vaan sen takia, koska ei kaupoissa myydä mitään kivoja malleja/vaatteita. Sisäänostajat???
Nykymuoti on rumaa eikä itseä edes koskaan ole muoti kiinnostanu. Onneks on kirpparit ja nettivaate kaupat suomalaiset josta voi itelleen luoda oman tyylin eikä tarvi näyttää samalta kuin jokainen vastaan kävelevä. Itse en halua ostella kiinasta monestakaan syystä.
Tuottavuus nousee joo, mut työntekijälle se ei ole palkassa näkyny viimeseen 50 vuoteen.
Kertakäyttöautoja en muista, ellei se tarkoita ladoja ja warreja...
toi robotti/ varasto/ tekoäly on kuin Vuosaaren satama 2030
75h töitä/5pv on onnistunut työviikko rahtarille😂
Ei ole työväenluokan juhla vaan ylioppilaiden juhla. Komut on koittanu omia sen(kin) poliittiseksi tapahtumaksi.
alex näyttää ihan elävältä meemiltä
Muinoin vallassa olevasta heikommasta aineksesta pääsi eroon kallonporauksella. Myrkyttäminen on kautta aikain ollut suosiossa. Propagandan ja markkinoinnin keinoin kaiken voi pyyhkiä pois täältä ikuisuuteen.
Ensin suitsutellaan joidenkin vippihyypiöiden rytkyjä ja sitten aletaan pöyristelemään rahvaalle myytäviä halparytkyjä ja jeesustelemaan niistä. Vahvaa suorittamista.
Koskelollakin hauskasti uusi hokema vaattehet ja saastehet. heh heh
Keskuspankin inflaatiotavoitteen virallinen perusteluhan on kulutuskysynnän kasvu.
Ootteko harkinnu pidentää teidän ohjelmaa ku asiaa olisi kyllä vaikka kuinka paljon
Temu on täynnä tuotteita joita voi ostaa myös Suomalaisista kaupoista moninkertaisilla hinnoilla.
Pika muoti ja pika sitä sun tätä... Ennen oli vain se pika sutasu ja sillon oli kaikki peremmin. Stuubbin pariskunta "yli" pukeutui ja helppoahan se ruottissa on, missä kunikaalliset on kalkkiksia. Lontoon reissua ootelessa :) Miksi ostaa kiinan sika halpa vaatteita, kun sieltä saa myös parempaakin riepua, hieman kalliimmalla. EU säätäjät keksii siis uusia maksuja, jotka päätyy ranskan ja saksan käyttöön ja sillä ei mailmaa tulla pelastamaan. Ny siis luodaan SAMPO, jolla saadaa tekastua isot rahat. Jaa suomen "perimät" maksut siirtyy tuonne lyhentämättöminä, kunhan tämä juttu saadaan voimaan EU alueella.
Ei netti ostaminen ole ongelma jos ei osta halpaa paskaa..
Minulla pesukone käy koko ajan kun halua käydä salilla puhtaissa vaateissa.
Minulle heikkous on Brixton ja Lexington vaateet ja hatut.
Miks tää tulee yöllä 😂
🤡
Koska äijät eivät kehtaa tehdä tätä päivänvalossa?
Jotta sinäkin voit katsoa tämän vaikka aamukahvin kanssa, heräsitpä aikaisemmin tai myöhemmin. Tämähän ei ole live, joten mitä väliä jos julkaistaan aamuyöstä?
@@Tsale100 no hyvä 😀
Temu ja Shein on tullut kokeiltua, mutta tämä juttu paljasti hyvin niiden toimijoiden puutteellisen etiikan.