ד"ר יעקב רז - בין פסיכותרפיה לבודהיזם

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ธ.ค. 2024

ความคิดเห็น • 9

  • @nir_stern
    @nir_stern ปีที่แล้ว

    מעניין מאוד, למדתי הרבה

  • @צפנתאור-גל
    @צפנתאור-גל 10 ปีที่แล้ว +11

    הרצאה מרתקת . יעקב רז מפליא להבהיר עניינים מעורפלים בלשון בני-אדם.
    ממליצה להקשיב כאן ביוטיוב לכל סדרת הרצאותיו מ-2006 .
    כדאי גם לקרוא את ספר השירה שהוציא לאחרונה ,ב-2014.
    רק בעקבות הספר הזה הסתקרנתי , חיפשתי, ולשמחתי גיליתי
    את הרצאותיו של רז, הקשבתי והתמגנטתי ..
    תודה.

  • @שושפומפרקסקירה
    @שושפומפרקסקירה 2 ปีที่แล้ว +1

    מעניין מאוד .

  • @גלטרומן
    @גלטרומן 6 ปีที่แล้ว +4

    החכם הראשון שפגשתי. ברכה לדרכך יעקב רז.
    מקווה שמטפלים שהקשיבו להרצאה החינמית שלך ילמדו לגלות צניעות במחירים שהם גובים כיון שהם חסרי פורפוציה לידע הממשי שבליבם.

  • @יפהיוסף-ב5ס
    @יפהיוסף-ב5ס 4 ปีที่แล้ว +2

    יש דברים נצחיים כמו צדק וחסד.ויש מורים עם ידע אבל בלי צדק וחסד.למה לקחת אותם כמגשרים ופותרי בעיות?גם המורה שלי הוא אלוהים.אלוהים זו חכמה אמיתית.חכמה נותנת שמחה בלב.

  • @orlycohen3389
    @orlycohen3389 7 ปีที่แล้ว +1

    הרצאת חובה למטפלים באשר הם...

  • @tamara3782
    @tamara3782 2 ปีที่แล้ว

    חכמה עילאית ברכבת תחתית
    בינואר 2007 עמד כַּנָּר רחוב בכובע בייסבול לראשו בתחנת הרכבת התחתית הסואנת של וושינגטון וניגן במשך קרוב לשעה יצירות מופת של יוהאן סבסטיאן באך. בפרק הזמן הזה חלפו על פניו מעל אלף אנשים ורובם לא שמו לב אליו בכלל. עשרים ושבעה מהם זרקו לו מטבע והמשיכו בדרכם, שבעה נעצרו להקשיב לרגע לנגינה ורק אחד בלבד זיהה אותו.
    המנגן היה ג'ושוע בל, אחד הכנרים המפורסמים בעולם, מוזיקאי מחונן ומבוקש שממלא אולמות גדולים בקהל המשתוקק לשומעו הרוכש כרטיסים זמן רב מראש. בל נענה לניסוי חברתי שהציע עיתונאי מעיתון "וושינגטון פוסט": לבדוק האם הציבור יבחין באיכותו הנדירה של "נגן הרחוב".
    אני לא חושב שהמסקנות מהמחקר יכולות להיות כפשוטן. לרוב הקהל יודע להבחין בנגינה משובחת אם היא נשמעת בתנאים מתאימים. הרי אנחנו יודעים מהי הרכבת התחתית. אף אחד לא נכנס אליה באותו האופן שבו הוא נכנס לאולם קונצרטים כשהוא מוכן ומכוון לשמוע מוזיקה שמימית. אנשים עוברים בתחנה בדרכם מנקודה א' לב', הם ממהרים, הם טרודים, הם שקועים במטלות שעליהם לבצע, ככה שגם אם נשמעת באוזניהם הרמוניה מושלמת, הם לא פנויים לשמוע אותה, לא יכולים לתת לה להלום בהם, להשתלט על החושים ולרומם אותם לעולמות אחרים.
    אותו הדבר אפשר להגיד על שאר האומנויות והחכמות הקיימות בעולם: כדי לקלוט אותן דרושים תנאים פנימיים מיוחדים וסביבה שמגיעה מוכנה לזה. כך גם לגבי חכמת הקבלה: היא עומדת בטבורו של עולם אלפיים שנה, הרבה לפני שהתפרסמו בו שאר הדתות, האמונות והזרמים השונים. אך מעטים אלה שנעצרו להקשיב מה יש לה להציע.
    חכמת הקבלה נגישה לכולם כמו אותה מנגינה בתחנה התחתית. כל אחד יכול לעצור, לאפשר לה לשטוף את המחשבה, לרומם את הלב, עד שיחוש מי הוא באמת ומהו העולם הזה, מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך. ובכל זאת מעטים הם העוצרים, מזהים אותה כחכמת האמת, זו שיש בה תשובה לכל שאלה שניקרה אי-פעם בראשו של אדם מיום שבא לעולם.
    כמו ברכבת התחתית, הבעיה היא לא בפשטות שבה החכמה מציגה את הידע האצור בה, אלא בכך שלאנשים אין את התנאים המתאימים כדי לעצור ולהתרשם ממנה. ראשם של העוברים ושבים בעולמנו טרוד בשאלות כמו: מה לאכול בצוהריים? מה יהיה עם הילדים? מאיפה לקחת כסף לחופשה הבאה? מה יהיה עם הגשם או החמסין, מה יהיה עם העולם? והארץ שלנו הקטנה והמסכנה, מה יהיה איתה?
    לכן עם כל ההשתדלות לפרסם את חכמת הקבלה ולמרות השייכות הישירה שלה לעם ישראל והתשובות המדויקות שהיא נותנת לשאלת קיומנו כאן, אני לא חושב שהרבה אנשים יצליחו להקשיב למה שיש לה להגיד, עד שהכוח העליון יתערב ויכניס בינינו תנאים התחלתיים, נתונים בסיסיים שיפקחו את עינינו ויפתחו את אוזנינו לעכל את מה שיש לה למסור.
    אנו נמשיך לפרסם את חכמת הקבלה ככל שנוכל, ונחכה בסבלנות לרגע שבו יבשיל הזמן ויתפתחו התנאים בהם עם ישראל יזהה את האוצר שיש בידיו, יתקרב לחכמה ויתעמק בה. ואז יגיע הרגע שבו עם ישראל יסחוף את כל העולם אחריו להאזין עימו למסר העמוק שיש לה למסור לעולם.