Asimptote orizontale, verticale, oblice - exercitiu rezolvat (lic_asimptote8)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 10 ก.ค. 2012
  • Determinarea asimptotelor unei functii, folosind analiza matematica Lectii video de matematica din materia claselor 5-12. In cele peste 600 de videoclipuri ale canalului veti gasi atat definitii, proprietati, formule utile cat si exercitii rezolvate, probleme rezolvate, subiecte sau modele de bacalaureat si evaluare nationala.
    Am adaugat recent mai multe subiecte, modele si variante rezolvate pentru o pregatire aprofundata si de calitate a examenelor de bacaluareat M1, M2 sau de evaluare nationala. Adaugam in mod constant alte lectii si implicit se vor adauga subiectele examenelor in anii anteriori, incercand a se merge cat mai departe in timp.
    De asemenea ce veti gasi intre lectiile noastre si subiecte rezolvate de la olimpiadele de matematica din editiile urmatoare, etapele locala, judeteana, nationala pentru toate clasele. Ne propunem sa avem materiale pentru toate categoriile de elevi, atat cei de nivel mediu cat si cei capabili si dornici de performanta.
    Exercitii rezolvate si probleme rezolvate adaugam constant. Proiectul desigur este un continuu efort de acoperire a unei materii vaste, iar daca simtiti ca ceva lipseste, puteti sa ne comunicati. Incercam cu acest proiect sa raspundem cat mai punctual nevoilor elevilor, deci orice feedback ajuta.
    Astfel, ne propunem un studiu al matematicii de la numere naturale, numere rationale, numere irationale, numere reale, ecuatii si inecuatii, probleme de pus ion ecuatie, operatii cu multimi, geometrie plana pana la geometrie in spatiu, functii si dependente functionale, calcul algebric, rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, ecuatii de gradul II si asa mai departe.
    Vizionare placuta si succes in studiu! Am adaugat recent mai multe subiecte, modele si variante rezolvate pentru o pregatire aprofundata si de calitate a examenelor de bacaluareat M1, M2 sau de evaluare nationala. Adaugam in mod constant alte lectii si implicit se vor adauga subiectele examenelor din anii anteriori (avem deja cateva), incercand a se merge cat mai departe in timp.
    De asemenea ce veti gasi intre lectiile noastre si subiecte rezolvate de la olimpiadele de matematica din editiile anterioare, etapele locala, judeteana, nationala pentru toate clasele. Ne propunem sa avem materiale pentru toate categoriile de elevi, atat cei de nivel mediu cat si cei capabili si dornici de performanta.
    Exercitii rezolvate si probleme rezolvate adaugam constant. Proiectul desigur este un continuu efort de acoperire a unei materii vaste, iar daca simtiti ca ceva lipseste, puteti sa ne comunicati. Incercam cu acest proiect sa raspundem cat mai punctual nevoilor elevilor, deci orice feedback ajuta.
    Astfel, ne propunem un studiu al matematicii de la numere naturale, numere rationale, numere irationale, numere reale, ecuatii si inecuatii, probleme de pus in ecuatie, operatii cu multimi, geometrie plana pana la geometrie in spatiu, functii si dependente functionale, calcul algebric, rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, ecuatii de gradul II si asa mai departe.
    Avem suficiente exemple, exercitii si probleme rezolvate de divizibilitate in multimea numerelor naturale, criterii de divizibilitate, reguli de calcul cu puteri, formulele specifice, ordinea efectuarii operatiilor, fractii ordinare si fractii zecimale, operatii cu fractii, simplificare si amplificare, fractii ireductibile, fractii zecimale periodice si periodice mixte, elemente de geometrie si unitati de masura pentru lungimi, timp, volum, arii etc. De asemenea acoperim in buna masura geometria plana de la segment, lungimea unui segment, unghiuri si masuri de unghiuri, congruenta triunghiurilor si proprietatile triunghiurilor, pana la patrulatere, patrulatere particulare (paralelogram, dreptunghi, romb, patrat), teorema lui thales, teorema fundamentala a asemanarii, teorema lui pitagora, teorema bisectoarei si altele. Suficiente exemple fiind un fel de a spune, nu suntem multumiti niciodata, continuam zilnic sa lucram la altele.
    Vizionare placuta si succes in studiu!

ความคิดเห็น • 16

  • @lucykdemon
    @lucykdemon 10 ปีที่แล้ว +10

    In sfarsit am inteles si eu cum sta treaba cu asimptotele , multumesc!

  • @mariakoukouli8076
    @mariakoukouli8076 10 ปีที่แล้ว +3

    Felicitari D-LE superb!

  • @capusanvictor5853
    @capusanvictor5853 5 ปีที่แล้ว

    Multumesc frumos, o lecție frumos predata !

  • @florianpaul3940
    @florianpaul3940 10 ปีที่แล้ว +5

    Extrem de bine explicate aceste asimptote pe baza acestui exercitiu! Dar, totusi am o problema. Nu-mi dau seama cine este a si cum il gasesc( pct de acumulare).Multumesc mult!

  • @JusMWSpeed
    @JusMWSpeed 11 ปีที่แล้ว +1

    Ms mult

  • @mathpdr
    @mathpdr  11 ปีที่แล้ว

    cu placere ;)

  • @BogdyBogdyBogdyBable
    @BogdyBogdyBogdyBable 11 ปีที่แล้ว

    Maine dau test din asimptote si acest exercitiu este foarte bun,ma ajutat enorm,nu va opriti.

  • @03laci
    @03laci 12 ปีที่แล้ว

    In sfarsit! Le inteleg! :))

  • @yocosmyn95
    @yocosmyn95 11 ปีที่แล้ว

    Mda asa e norocel...

  • @portmoneul
    @portmoneul 11 ปีที่แล้ว +1

    am avut senzatia ca cineva m-a luat de mana si a aratat punct cu punct cum sa apici teoria, multumesc frumos , foarte babeste

  • @monicapapp4129
    @monicapapp4129 8 ปีที่แล้ว +2

    Nu înțeleg un lucru : la asimptote verticale exista un punct care nu aparține multimii D, si anume punctul 1...de ce nu ati aplicat limitele laterale in acel punct?

    • @simionloredana4977
      @simionloredana4977 7 ปีที่แล้ว +1

      pentru că punctul 1 nu este punct de acumulare pentru domeniu

  • @DeathTheKid4
    @DeathTheKid4 10 ปีที่แล้ว +1

    Ok toate bune si frumoase dar nu poti avea si asimptota orizontala si oblica. Ele se exclud reciproc. Daca ai asimptota orizontala => m=0 si nu ai asimptota oblica. Doar daca nu gasesti asimptota orizontala se calculeaza cea oblica, la care m trebuie sa dea diferit de 0. Ceva e gresit acolo...

    • @mathpdr
      @mathpdr  10 ปีที่แล้ว +9

      E gresit unde? Te-ai uitat pe film sau te uiti doar la titlu?

    • @DeathTheKid4
      @DeathTheKid4 8 ปีที่แล้ว +2

      +Radu Poenaru Am revazut clipul si mi-am dat seama de unde a venit neintelegerea mea. Imi cer scuze, totul este corect, iar clipul este foarte bine facut si explicat! De asemenea va multumesc m-a ajutat exemplul dumneavoastra!

    • @katemantis
      @katemantis 8 ปีที่แล้ว +1

      +Ovidiu[RO]
      Sunt unele lucruri mai importante decât matematică ( nu prea multe) ; unul dintre acestea este bunul simţ. Faptul că aţi revenit cu răspunsul de mai sus vă onorează ! Felicitări pentru corectitudine şi multe împliniri în viaţă. (Poenaru Dan)