KILIÇ ÇİÇEĞİ YETİŞTİRMENİN EN KOLAY YÖNTEMİ {PAŞA KILICI ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR.}

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 21 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 83

  • @sermin8631
    @sermin8631 25 วันที่ผ่านมา

    Guzel paylaşim yaptiniz tesekkirler.kliç saksisi buyukmü olmalimi kuçukmü olmalı bilgi vrebilirmisiniz ablacim😊

  • @filmizle8500
    @filmizle8500 2 ปีที่แล้ว +3

    Paşa kılıcıyla ilgili çok güzel bilgiler verdiniz teşekkürler

  •  2 ปีที่แล้ว +3

    Güzel bilgi ve paylaşım için teşekkürler emeklerinize sağlık 6L. 👍

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว

      Teşekkür ederim

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว

      HABERİ PAYLAŞ
      Haberler
      Pratik Bilgiler Haberleri
      Sakız Sardunya Çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Sakız Sardunya Çiçeği hikayesi nedir?
      Sakız Sardunya Çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Sakız Sardunya Çiçeği hikayesi nedir?
      PRATİK BİLGİLER

      Balkon ve bahçelerin vazgeçilmezi olan sakız sardunya çiçeği, doğru bakıldığında uzun yıllar yaşayan enfes bir çiçek. Peki, sakız sardunya çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Sakız sardunya çiçeği hikayesi nedir? Sakız sardunya çiçeği bakımı ve sulaması hakkında merak edilenler haberimizde.
      26 Eylül 2021, Pazar 18:24Son Güncelleme: 26.09.2021 18:24
      YAZI BOYUTU
      Abone Ol 
      Turnagagasıgiller familyasından bir bitki türü olan sakız sardunya çiçeği, genellikle kırmızı, pembe, beyaz, sarı renkleriyle gözleri büyülüyor. Peki, sakız sardunya çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Sakız sardunya çiçeği hikayesi nedir? Sakız sardunya çiçeği bakımı ve sulaması hakkında bilinenler...
      SAKIZ SARDUNYA ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?
      Sardunyaların "balkon güzeli" olarak bilinmesinin en önemli nedenlerinden biri güneş. Gün ışığı canlı çiçeklere sahip sağlıklı sardunyalar için oldukça önemli bir faktör. Bu nedenle, evde sardunyalarınızı günde en az 6-8 saat bol güneş alacak şekilde yerleştirmelisiniz. Doğrudan güneş görmese de bitkinizi bolca ışık alabileceği aydınlık bir köşeye yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.

  • @aliyenincicekdunyas9480
    @aliyenincicekdunyas9480 2 ปีที่แล้ว +2

    Elinize saylık arkadaşam hayırlı günler dilerim 💖🌹

  • @yasemingunes3707
    @yasemingunes3707 2 ปีที่แล้ว +2

    Paşa kılıcıyla ilgili bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederizzz

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว +1

      Ben teşekkür ederim canım

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว +1

      Bu bitkinin bir diğer muhteşem özelliği ise havayı temizlemesi.
      NASA’nın 1989’da yaptığı araştırmaya (Interior Landscape Plants for Indoor Air Pollution Abatement isimli yayın: ntrs.nasa.gov/archive/nasa/casi.ntrs.nasa.gov/19930073077.pdf ulaşabilirsiniz.) göre havayı temizleyen bitkiler arasında yer alır. Bu çalışmada, havanın özellikle boyalarda, plastik ürünlerde kullanılan ve alerjik reaksiyonlara sebep olan benzene, formaldehit, trichloroethylene, xylene, toluene gibi zararlı maddelerden temizlenmesinde rol oynadığı gösterilmiştir.
      Neredeyse hiç ekstra bakım istemeyen ve hiç naz yapmayan bu bitkilerin genel istekleri şöyledir:
       SU: Bir sukulent türü olduğu için, susuzluğa oldukça dayanıklıdır. Toprağının iyice kuruduğundan emin olduğunuzda sulama yapınız. 2-3 Haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Kışın daha az su vermelisiniz. Fazla suyun saksının altındaki delikten aktığına emin olun, fazla su bitkinin köklerinin çürümesine sebep olabilir.
       IŞIK: Oldukça kolay adapte olan bir yapısı vardır. Her koşulda yaşayabilir. Az ışık alan alanlarda da aydınlık ortamlarda da yaşayabilir. Direkt yoğun güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
       BÜYÜME: Köklerinden daha çok yavru vermesi için küçük bir saksıda bakılması önerilmektedir. En sık yapılan yanlışlardan biri, büyümesi için daha büyük bir saksıya dikmektir. Saksısı ne kadar küçük olursa, yavru gelişimi o kadar fazla olur. Sığmamaya başladığında bir büyük boy saksıya geçirebilirsiniz.
      ÇOĞALTMA: Köklerden yavruları ayırma ve yapraktan çoğaltma yöntemi ile kolayca yeni bitkiler elde edebilirsiniz.
      BİTKİNİZ SİZE NE SÖYLEMEK İSTİYOR?
      Eğer yapraklarda kahverengileşme ve yumuşama varsa bu durum, bitkinize çok fazla su verdiğinizi göstermektedir.
      Yapraklarda damarlar belirginleştiyse ya da kırışıklıklar meydana geldiyse bu bitkinizin suya ihtiyacı olduğunu gösterir.
      MUHTEŞEM İKİLİLER:
      Sansevieria & Sukulent
      Birlikteliklerine bayılıyoruz. İkisinin de bakımı çok kolay ve ikisi de az su istiyor.
      Bitki bakımında yeni olanlar için uygundur.

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว +1

      Evinizde, saksıda sardunya yetiştirmek istiyorsanız bilmeniz gereken birçok konu ve aklınızda birçok soru olabilir. İşte karşınızda evde sardunya bakımı hakkındaki tüm cevaplar ve tüm püf noktalarıyla sardunya bakımı!
      Toprak ve saksı seçimi:
      Sardunya bitkisi genel olarak kil ve gübre bakımından zengin toprak sever. Çiçekçilerden ya da yapı marketlerin ilgili reyonlarından bu tür toprağı "sardunya toprağı" ya da "torf bakımından zenin toprak" şeklinde kolayca bulabilir ya da işin uzmanlarından bu konuda yardım alabilirsiniz.
      Sardunyalarınızı ekeceğiniz saksı seçiminde de en çok dikkat etmeniz gereken konu saksının ne çok derin ne de çok geniş olması olmalıdır. Büyük saksılar, sardunyanın gelişimi açısından pek de doğru bir tercih olmayacaktır. Buna ek olarak saksının altında fazla suyun atılmasını sağlayan deliklerin yani su kanallarının bulunmasına da dikkat etmelisiniz. Sık sık saksı değişimi yapılmasından da pek hoşlanmayan sardunya bitkisinin saksını yılda 1 kez, mümkünse mart-nisan aylarında değiştirmeniz yeterli olacaktır.
      Sulama:
      Sardunya aşırı sulanmaya da çok kuru kalmaya da pek alışık değildir. İdeal sulama sıklığına toprağın nemlilik durumuna bakarak karar verebilirsiniz. toprağa işaret parmağınızı hafifçe batırın, eğer toprak nemliyse sulamanıza gerek yok ancak elinize çok kutu bir toprak geliyorsa hemen sulama yapmalısınız. Aynı şekilde sulama sıklığını sardunya bitkinin çiçeklenme döneminde de arttırmalısınız. Kısacası, sulama sıklığını genel olarak sonbahar ve kış aylarında haftada 1, ilkbahar ve yaz aylarında ise haftada 2 şeklinde düşünebilirsiniz.
      Sulama yaptıktan sonra, eğer saksının altındaki deliklerden saksı tablasına fazla su aktıysa bu suyu da hiç bekletmeden almalı, sardunya köklerinin fazla suya maruz kalarak çürümesine engel olmalısınız, bizden söylemesi.
      
      Güneş ışığı:
      Bildiğiniz gibi sardunya ilkbahar ve yaz dönemlerinde genel olarak balkonlarda ve pencere pervazlarında sıkça kendine yer buluyor. Bu nedenle güneş ışığını çok sevdiği düşünülse de aslında sardunya güneş ışığına doğrudan maruz kalmaması gereken bitkiler arasında yer alıyor. Onu bolca ışık alan ama güneş ışığına doğrudan maruz kalmayan alanlarda çok daha sağlıklı bir şekilde yetiştirebilir, özellikle çiçeklenme döneminde yarı gölge denebilecek alanlarda tutmaya özen gösterebilirsiniz.
      Sardunya ekimi:
      Tüm malzemeleri bir araya getirip doğru koşulları sağladığınıza göre, geçelim sardunya ekimini nasıl yapmanız gerektiğine. Çiçekçilerden ya da yapı marketlerden aldığınız sardunyayı saksısından dikkatlice çıkarın. Köklerinin etrafındaki hazır toprağı elinizde, olabildiğinde köklere zarar vermeden temizleyin. Ardından sardunya saksınızın içine 15-20 santimetre yüksekliğinde toprak yerleştirin. Ortasında bir miktar boşluk bırakarak sardunya çiçeğinizi bu alana yerleştirin ve üzerini tekrar toprakla örtüp 2-3 bardak kadar oda sıcaklığındaki can suyunu verin. İşte bu kadar kolay!
      Sardunya budama zamanı önemli: Sardunya nasıl budanır?

      Sardunya bitkinizin bakımını düzenli olarak yapmaya devam ederseniz uzun süre sağlıklı ve gür çiçekleri olan bir bitkiye sahip olabilirsiniz. Ama tüm bunlar yeterli mi? Tabiiki hayır. Sardunya nasıl budanır, bunu da öğrenmeden geçmek olmaz. Sardunya çiçekleri sararmaya, solmaya başlar başlamaz sararan, kuruyan kısımlar bitkiden uzaklaştırılmalı ve diğer çiçeklere de bu durumun geçmesine izin verilmemeli. Aksi takdirde tüm bitkiniz çok kısa süre içinde kuruyabilir. Eğer budama doğru bir şekilde yapılmazsa bitkinin yeni yaşayacağı çiçeklenme yeterince verimli gerçekleşmez.
      Sardunya budama zamanı olarak tavsiye edilen en uygun zamansa şubat-mart aylarıdır. Bu aylarda bitkinin diğer dallarına göre fazla uzamış olan dalları temizlenir. Kuruyan yaprak ve çiçeklerse yıl boyu düzenli olarak temizlenmelidir.
      "Sardunya nasıl çoğaltılır?" diye düşünenlere: Sardunya çoğaltma

      nativejungle
      Sardunya bitkisi tohumdan doğrudan çoğaltılabileceği gibi kökten ayırma yöntemi ya da doğrudan birkinin uzayan, yapraklı dallarından çoğaltılması yöntemi uygulanarak çoğaltılabilir.
      Eğer tohumdan çoğaltmak istiyorsanız uygun toprak ve saksıyı ayarladıktan sonra tohumları yaklaşık 15 santimetrelik toprağa gömün ve üzerine yeniden bir miktar toprak kapattıktan sonra can suyunu 2-3 bardak kadar verin ve beklemeye koyulun. Anca bu yöntem hem çok daha fazla emek hem de çok daha fazla zaman demektir, baştan söyleyelim.
      Bunun yerine uygulanan en yaygın sardunya çoğaltma yöntemlerinden biriyse kökten ayırma yöntemidir. Saksıda gözünüzle gözlemleyebileceğiniz bir şekilde kökten yukarıya doğru yeni sürgünler oluşmaya başlar. İşte bu sürgünleri dikkatli bir şekilde kökten ayırıp yeni bir saksıya diker ve klasik sardunya bakımı işlemlerine devam ederseniz sardunyalarınızı kolayca çoğaltabilirsiniz.
      Diğer bir yöntemse yine evde çiçek yetiştirmeyi sevenlere çok tanıdık gelecek olan bitkiden bitki oluşturma temeline dayanır. Sardunyanızın uzayan, sağlıklı dallarından birini dikkatlice bitkiden ayırın ve oda sıcaklığında, ışık alan bir yerde suyun içinde bir süre bekletin. Bu sürenin sonunda sardunya dalının alt kısımlarında kök benzeri yapıların oluştuğunu fark edeceksiniz. bu, yeni bitkinizin ekime hazır olduğu anlamına gelir ve en kolay sardunya çoğaltma yöntemlerinden biri olarak bilinir.
      Doyamayanlar için bir önerimiz daha var!
      Vestelaracılığıyla

      Olmaz Denilen Tarifler... Vestel'le Olur, Neden Olmasın?
      Bir Tabak Daha?

      Dört Mevsim İlgi İster: Sulamasından Çoğaltılmasına, Adım Adım Sümbül Bakımı

      Yaz-Kış Demeden Çiçek Açsın: Evde Adım Adım Açelya Bakımı Nasıl Yapılır?

      2021'de Sosyal Medyada Ses Getirmiş, Yılın En Nefis 15 Makarna Tarifi

  • @selinarpac7785
    @selinarpac7785 2 ปีที่แล้ว +2

    Harika bir çiçek bakımı videosu

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว

      Teşekkür ederim

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว

      Begonia Rex (Begonya)

      Begonyalar iki ceside ayriliyormus. Ben sadece cicek acan cinslerini biliyordum. Meger benimki gibi sadece yapraklarinin guzelligi icin yetistirilenlerde varmis. Bende sadece bu begonya oldugu icin bunun bakimi ile ilgili bilgiler verecegim size.
      Aslinda bu tur begonyalar kucucuk ve renki cicekler de aciyor. Maalisef benimki daha cicek acmadi... Bahar gelsin de butum ciceklerime ilac vermeye baslayacagim. Belki o zaman cicek acar bana... Ama asil yetistirilme amaci yapraklarinin guzelligi ve renkliligi. Ornegin yapraklari yildiz seklinde olanlar oldugu gibi kivircik ve oval olanlarda var. Yapraklarinin uzunlugu turune gore 30cm ile
      3cm arasinda degisiyor. Kimilerinin yuzeyi puruzsuz ve parlak iken bazilarininki tuglu olabiliyor.
      Bu tur begonyalar cogunlukla cicegin dibinden yaprak cikarir. Bu cicekler cok guzel olmalarina ragmen diger cicekler gibi maalisef uzun omurlu degiller. En fazla 1 ile 2 yil arasi yasarlar. Fakat cicegi bolerek cogaltabilirsiniz.

      Bakimi ise soyle:
      Isi: Normal oda sicakligi. Kisin isi 15 derecenin altina dusmemeli.
      Isik: Direk gunes isigi almayan fakat aydinlik bir yere yerlestirin. Kisin ise bir kac saat sabah ve aksam gunesi yararlidir. Arasira cicegin saksisinin yonunu degistirmeyi unutmayin. Cicegin esit buyumesi acisindan.
      Su Miktari: Toprak surekli nemli tutulmali.
      Nem: Bu begonyalar nemi severler. Saksiya cakil doldurup bir miktarda su ekleyin. Saksiyi bunun uzerine oturtun. Yapraklara direk su puskurtmeyin. Saksinin etrafindaki havaya su puskurtebilirsiniz.
      Saksi Degistirme zamani: Ilkbahar ayinda saksisini degistirebilirsiniz. Eger cicegin saksisi kucukse yapraklar rengini kaybeder.
      Cogaltma: Cicegi saksisini degistirdiginiz zaman bolebilirsiniz.

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว

      Bahçelerde hızla yayılarak büyümektedir. Bulunduğu alanı örtecek şekilde gelişim gösterir.
      Telgraf türleri genellikle hızla gelişim gösterir ve bulundukları ortamı çok severse burada gürleşerek büyümeye devam eder.
      Ahtapot çiçeği kışları çok soğuk olmayan don olaylarına karşı dayanabilir. Fakat don etkisi baskın olursa bazı dallarını kaybetme olasılığınızda mümkündür.
      Gölge alanlarda yetişmeyi çok seven ahtapot çiçeği yarı güneş yarı gölge aldığında yaprak renginde renk değişimi gözlemlemeniz mümkündür.
      Güneşe özellikle dik açıyla değil etkisinin daha az olduğu saatlerde maruz kalabileceği şekilde konumlandırılmalıdır. Güneşe çok fazla maruz kalırsa yaprak renginde solukluk meydana gelir.
      Sulamasını toprak kurudukça yapmalısınız. Yazın yaşadığınız yerin iklimine göre sulama sıklığı daha fazla olabilir. Bu nedenle mutlaka toprak nemi kontrol edilerek sulama yapmaya çalışın.
      Kışın toprak nemi daha geç kuruduğu için sulama aralarını uzatmak mümkün. Susuzluğa dayanabilen bir bitkidir.
      AHTAPOT ÇİÇEĞİ ÇİÇEK AÇAR MI? *
      
      Ahtapot çiçeği, çok küçük çiçekler açar. Bu çiçeklerini kış sonunda açmaktadır. Çiçeklerinin hafif, rahatlatıcı bir kokusu vardır.
      AHTAPOT ÇİÇEĞİ NE KADAR BÜYÜR? *
      
      Ahtapot çiçeği eğer bulunduğu ortamı çok severse 15 ila 80 cm arasında boylanabilmektedir. Fakat dik duramadığı için çubukla destek sağlayabilirsiniz.
      AHTAPOT ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR? *
      Çoğaltması çok kolaydır. Sürgünlerinde yer alan yavrulardan üretebileceğiniz gibi çelik alarak üretmekte mümkündür.
      Bitki gövdesinden çıkan uzun sürgünlerde yeni fideler meydana getirir. Bu yavru fideleri ayırarak çoğaltabilirsiniz.
      TOPRAK VE SAKSI DEĞİŞİMİ NE ZAMAN YAPILMALI? *

      Ahtapot çiçeğinin saksı ve toprağını ilkbaharda değiştirebilirsiniz. Toprak olarak süzek, geçirgen, suyu bünyesinde tutmayan özelliklere sahip toprak tercih edilmelidir. Bahçe toprağında herhangi bir karışım hazırlamanıza gerek kalmadan yaşayabilmektedir.
      AHTAPOT ÇİÇEĞİ (DEV TELGRAF ÇİÇEĞİ) YAPRAKLARI NEDEN SARARIR? *

      Mevsim geçişlerinde yapraklarında sararma gözlemlemeniz mümkündür. Yine yapraklarında kuruma gözlemlerseniz soğuk bir ortamda bakıyorsanız mutlaka yer değişikliğine gidin. Kışın kurumalara rastlamanız mümkündür. Soğuk hava etkisindendir.
      Kurşuni küf, kırmızı örümcekler ve yaprak bitlerine yakalanma olasılığı yüksektir. Doğru ilaçlama yöntemleriyle kurtulmanız mümkündür.
      DEV TELGRAF ÇİÇEĞİ İLE AYNALI TELGRAF ÇİÇEĞİ İLE AYNI MI? *
      Ahtapot çiçeği, telgraf ailesine ait çok yıllık, tropikal bir türdür. Ana vatanı Güney Amerika ve Meksika olan Commelinaceae familyasındandır. Bilimsel adı Callisia fragrans’tır. Birçok isimle bilinmektedir. Aynalı telgraf çiçeği ile çok karıştırılmaktadır. Ama aynı bitkiler değildir. Ahtapot çiçeği farklı yönlere doğru sürgünler vermektedir. Bu sürgünlerin uçlarında da yeni yavrular verir. Fakat aynalı telgraf çiçeği bu özelliğe sahip değildir.

      Telgraf çiçeği bakımının püf noktaları: Tradescantia (Kara Sevda Çiçeği)
      Telgraf çiçeği bakımının püf noktaları: Tradescantia (Kara Sevda Çiçeği)
      Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl olmalı? İşte 10 püf nokta
      Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl olmalı? İşte 10 püf nokta


      Harika Pelin Şengül
      SONRAKİDuvara çerçeve asma sanatı - Çerçeve nasıl asılır? »
      ÖNCEKİ« Pirinç suyunun çiçeklere faydaları nelerdir? Bitkilerde kullanımı
      Yorum bırak
      PAYLAŞ

      YAYIMLAYAN
      Harika Pelin Şengül
      ETİKETLER:dış mekan bitkileri
      7 GÜN ÖNCE
      BENZER YAZILAR

      Çelik köklendirme nasıl yapılır? Adım adım çelik alma yöntemi

      Saksı modelleri, çeşitleri: Artıları ve eksileri nelerdir? Saksı seçerken dikkat!

      Ocak ayında bahçede yapılması gerekenler

  • @mihrimahsultanfamily
    @mihrimahsultanfamily 2 ปีที่แล้ว

    Ne kadar güzellllll 💜
    Eline emeğine sağlık canım ablacığım benimmm balım ablammmm 💜 şahane
    Çok teşekkür ederiz ablammmm 💜 çok güzel 💜

  • @haticecay9197
    @haticecay9197 2 ปีที่แล้ว +1

    Benim üç saksı var ikisi bodur biri uzayan bir yaprağını kestim diktim kılıçları yanına tutmuş bir AYDA merdivenlere koyacak olsam çalarlar yukarıda aydınlatıcı var sardunya kara koydum çok güzel çiçek açıyor filizlerinle yoldular hep.

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว

      Dışarıya çiçek bırakmayın benim 40 kiloluk saksıya mavi ortanca I bahçeden çaldılar, bazı insanlar çok acımasız emeğiniz çalıyorlar.

  • @NurtenGokgoz-sq7tm
    @NurtenGokgoz-sq7tm 8 หลายเดือนก่อน

    Merhaba ben buralarda bulamıyorum kılıç çiçeğinden bende istiyorum yollayabilirmisiniz

  • @sermin8631
    @sermin8631 25 วันที่ผ่านมา

    Kliç çiçegi yetiştirmek en basit bir bitki.

  • @Hamza-gp2hc
    @Hamza-gp2hc ปีที่แล้ว

    Aga çok güzel

  • @NurEksi53
    @NurEksi53 ปีที่แล้ว

    Merhaba
    Kilic cicegim cok buyudugu icin buyuk saksiya aldim bazi yapraklarindan kesip kenarlarina diktim koklenmesi icin. Buyuk saksiya gecince bazi yapraklarin ucu hafif yumusamaya basladi kimisinin de kenarlari boydan kahverengi yirtilcak gibi ne tavsiye edersiniz

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  ปีที่แล้ว

      Çok susuz kalmış olabilir yada gölge bir ortamdan çok güneşli bir yere birdenbire geçerse gölgede büyüyen yapraklar güneşte yanar buruşur çok güneş alıyorsa yarıgölge bir yere alın, saksı değişiminden sonra çiçekler alışana kadar çok güneşli yere koymayın

  • @gulcanaaa2287
    @gulcanaaa2287 2 ปีที่แล้ว +1

    Merhaba benimde pasakilicim var camin onunde duruyo ama hic buyumuyo kolay gelsin

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว

      Paşa kılıcı temmuz ağustos aylarında hava ısınınca yaprak verir iyi ışık alan bir yere koyun, suyu az koyun.

  • @ilyazmemmedli7561
    @ilyazmemmedli7561 2 ปีที่แล้ว +1

    Salam menim peygember ciceyimin ysrpaqlari yigilib uclari saralib ne etmeliyem? xais edirem komek edin

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว

      Kökleri çürümüş olabilir, kontrol edin kökleri çürümüşse sağlam yapraklarını kesip 2 gün yarası kuruyana kadar bekletin başka saksıya dikin, çok sulamayın kaktüs gibi suyu sevmez.

  • @denlzkayaelevli810
    @denlzkayaelevli810 2 ปีที่แล้ว +1

    Ciçigım balkondan duştun terar ettim bir turlu buyumensin cok uzuldum ne yapmalıyım tekrar buyurun suda bekleme m gerekirdi idi bilgi bekliyorum

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว +1

      Kılıç ÇİÇEĞİ yaprakları an çoğalır zaten kırılan parçaları tekrar dikin, az su verin, soğuk olmayan iyi güneş alan bir yere koyun o kendine gelir

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว +1

      Güneş alan yerde daha hızlı büyür bahar geliyor çok sulamayın

  • @selinarpac7785
    @selinarpac7785 2 ปีที่แล้ว +1

    Paşa kılıcı nasıl büyütülür paşa kılıcı nasıl sulanır paşa kılıcı bakımı nasıl olmalıdır 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว

      Cam güzeli çiçeği Afrika kökenli Balsaminaae Familyası çiçeklerindendir. Bilenen 850'den fazla farklı türü vardır. Rengarenk görüntüsü ile ortama farklı bir ahenk katar.
      Sekiz yüz elliden daha fazla sayıda türe sahip olan cam güzeli çiçeği Afrika kökenlidir. Bu çiçek ayrıca Yen Gine çiçeği ve kına çiçeği olarak da bilinir. Cam güzeli çiçeği için en iyi konum pencere kenarı yani cam önü olduğu için onlara cam güzeli çiçek deniliyor.

      Cam Güzeli Çiçeği Bakımı
      Cam önüne koyulan bu güzel çiçek sabah ve akşam güneşinin ışıkları ile gelişimini en ideal şekilde sağlar. Yakıcı olmayan güneş onun büyümesi ve çiçeklenmesi için oldukça önemlidir. Altında delikler bulunan yani drenajlı bir saksı içine yerleştirilmiş olması gerekir. Çiçekçiden aldığınızda bu şekilde değil ise saksısını değiştirmeniz gerekir.
      Sulama toprağın kuruluğuna bağlıdır. Bu nedenle toprak içerisine parmağınızı batırıp nemli olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ayrıca sulama yaparken aşırı miktarda su vermeyin. Yaz aylarında buharlaşma olacağı için daha fazla suya ihtiyaç duyacağını unutmayın.
      Toprak yumuşak ve gübreli olursa daha fazla çiçek açacak ve daha hızlı bir şekilde büyüyecektir. Bunun yanı sıra çiçekçiler de bulunan çiçek besinlerinden de alabilirsiniz. Yaprak biti gibi beyaz görünen minik pamuklara benzeyen zararlı canlılar için yaprakları silebilirsiniz. Bunun yanı sıra hastalandığını fark ederseniz saksı ve toprak değişimi yaparak onu tekrar sağlıklı hâline getirebilirsiniz.
      Köklerinden bir parça alarak ya da tohum ile cam güzeli çiçeği çoğaltılabilir. Cam güzeli çiçeğinin çoğaltılma işlemi için sonbahar ayları idealdir.

      Cam Güzeli Çiçeği Özellikleri
      Hassas ve kırılgan bir çiçektir. Pembe, beyaz ve kırmızı renklerine sahiptir.
      İlkbahar ile çiçek açar ve bakımını iyi yaparsanız sene boyunca çiçek vererek sizi ödüllendirir.
      Bir buçuk metreye kadar uzayabilir.
      Eğer sulamayı ihmal ederseniz yaprakları solmaya başlar. Bu nedenle solan yaprakları budamalısınız.
      Kaliteli bahçe toprağında yetişmesi gerekir.
      Tohumdan cam güzeli çiçeği yetiştirmek istiyorsanız nisan ayında toprağa tohumları ekmeli ardından tohumlar filizlenince de küçük saksılara ekmelisiniz. Büyüdükçe de saksı değişimi yapmalısınız.
      Cam güzeli çiçeği fiyatı büyüklüğü, rengi, içinde bulunduğu kabı ve bunun gibi özelliklere göre değişir. Bu nedenle net bir fiyat söylemek doğru olmaz. Bahçeye cam güzeli çiçeği ekmek için 30 cm aralık olmasına dikkat etmelisiniz.
      Cam Güzeli Çiçeği Anlamı
      Cam güzeli çiçeği yerini severse ve bakımları iyi yapılırsa hiç durmadan büyürler. Bu nedenle cam güzeli çiçeği

  • @bilgebaysal6975
    @bilgebaysal6975 2 ปีที่แล้ว +2

    Kilinc çiçeğini cogaltmak için suya koydum ama sanki alt kısmı çürüyormuş gibi bu nornalmidir birde balkondami durmalı suda iken yoksa odayami almalı mıyım köklerden çürümüş bir pasa kılcı çiçeğimdi bende o çürümüş yerleri kesip suya koydum ama sanki suda filizlenecek yerlerde çürüyormuş gibi neyapacagim bilemedim havanın soğuk olmasından dolayı sıcak yerde mi yoksa balkondami durması filizlendirirken caresizligin içindeim bilgilendiriseniz çok sevinirim
    birde filizlenmeden dorek dikebiliyormuyum

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว +1

      Canım kılıç çöl bitkisi olduğu için suyu sevmez suya koymadan direkt toprağa dikin, ışık alan sıcak bir yere koyun, hava ısınınca balkona koyun fazla sulamayın kaktüs gibi tıpkı. Son yaptığım kılıç videosunda, ayrıntılı anlatmıştım,

    • @bilgebaysal6975
      @bilgebaysal6975 2 ปีที่แล้ว +1

      @@hayatadair8148 direk toprağa diktigimdede kök verir mi peki

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว +1

      @@bilgebaysal6975 evet ben kılıç yapraklarını direkt toprağa dikip az su verdim, köklenmesi 2 ayı bulur, ağustosta sonra dibinden yavru verir, pür noktası az sulamak ve bol güneş ışığı gölgede çürür.

    • @bilgebaysal6975
      @bilgebaysal6975 2 ปีที่แล้ว +1

      @@hayatadair8148 benim evim güneş almıyor ama ben bol aydınlık ışık gören yer koydum galiba ben çok şu vererek kökleri çürüttüm
      Ama beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim köklenmedi için suya koyduklarını bende hemen çıkarıp dikecegim şimdi inşallah güzel şekil büyürler 🙏🙏

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว +1

      @@bilgebaysal6975 inşallah canım ben teşekkür ederim

  • @kubrasomal3232
    @kubrasomal3232 ปีที่แล้ว

    İyi akşamlar ablacım.. Benimde sizin büyük saksıda gibi paşa kılıcın var . Kışın yaprakları içe dönük oluyor. Üzülüyorum. Acaba niye oluyor.. Bilgi verirseniz sevinirim.. iyi akşamlar..

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  ปีที่แล้ว +1

      Çok susuz kalmış olabilir kışın 3 haftada bir sulayın

  • @esrayldrm5757
    @esrayldrm5757 ปีที่แล้ว

    Benımde evimde var pasa cıcegı ektim tuttu ve yavru vermeye basladı ve nedense bir anda durdu buyumuyor o sekil kaldı ve yavru olanında cok az kuruma var ne yapmalıyım yazarsanız

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  ปีที่แล้ว

      Köklerini kontrol edin kök çürümesi olabilir fazla sulandığı zaman çok kolay çürüyor. Kılıç ÇİÇEĞİ hazirandan sonra yavru verir sıcağı sever

  • @nazimrehimov8950
    @nazimrehimov8950 ปีที่แล้ว

    Salam xanım.Bu ciceyin kabunu dəyisdirmək hansı aylarda ola bilir?Bu ay olabilirmi?Qabunun biraz böyütmək isdəyirəm.Cox təsəkkürlər🤗🙏

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  ปีที่แล้ว +1

      Kış geliyor şimdi değiştirmeyin, BAHARIN mayıs ayında değiştirin.

    • @nazimrehimov8950
      @nazimrehimov8950 ปีที่แล้ว +1

      @@hayatadair8148 cox sağ olun.🌹

  • @filizgoktas4317
    @filizgoktas4317 ปีที่แล้ว

    Merhaba benim Kılıç çiçeğimin yaprakları kıvrılıyor ne yapmamı önerirsiniz

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  ปีที่แล้ว

      Yeterli ışık alamadığı zaman olur güneş ışığını çok sever bol ışık alan bir yere koyun

    • @filizgoktas4317
      @filizgoktas4317 ปีที่แล้ว

      Dediğiniz gibi yaptım inşaAllah düzelir teşekkür ederim

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  ปีที่แล้ว +1

      @@filizgoktas4317 inşallah canım düzelir çöl bitkisi olduğu için suyu sevmez güneşi çok sever

  • @Mervedogan.
    @Mervedogan. 2 ปีที่แล้ว +1

    Paşa kılıcı mı balkona koyabilirmiyim

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว +2

      İlkbahar dan Ekim ayına kadar balkonda tutun ama kışın muhakkak içeri alın ben öyle yapıyorum güneşte daha hızlı ve daha çok büyür. Kışın çok az sulayın.

    • @Mervedogan.
      @Mervedogan. 2 ปีที่แล้ว +1

      @@hayatadair8148 teşekkür ederim yanıtınız için

  • @aylinkucuksu3609
    @aylinkucuksu3609 2 ปีที่แล้ว +1

    👍👍

  • @hasangokkaya3394
    @hasangokkaya3394 ปีที่แล้ว

    Kaktüs toprağı olurmu

  • @vesile3444
    @vesile3444 ปีที่แล้ว +1

    Hurafe, benim kılıç çiçeği 2 metreyede doğru büyüyor evimin olma ihtimali sıfır virgül sıfır.

  • @yenikoyluyldz1261
    @yenikoyluyldz1261 2 ปีที่แล้ว +1

    Kolay geksin camekan balkonuma hep istedim yetiltşremedim

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  2 ปีที่แล้ว

      Teşekkür ederim aslında çok kolay büyütmek, sadece bol güneş az sulama bu çiçeğin sevdiği

  • @seldakucuksahin2273
    @seldakucuksahin2273 5 หลายเดือนก่อน

    Hazır toprak güneş alıyo

  • @sade..7171
    @sade..7171 ปีที่แล้ว

    Məndə bu qılıncdan var idi yapragimi suya qoydum kök atsin deyə mahv oldu bu defa torpağa ekdim inşallah tutar çox sevirem bunlari amma məndə yoxdur

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  ปีที่แล้ว

      Nisan~Mayıs ayında suya koymadan toprağa dikin çok sulamayın çürür.

  • @seldakucuksahin2273
    @seldakucuksahin2273 5 หลายเดือนก่อน

    Hiç büyümüyo ne yapmak gerek

    • @hayatadair8148
      @hayatadair8148  5 หลายเดือนก่อน

      Kılıç çiçeği güneş ışığını sever yeterli ışık almazsa gelişmez cam kenarına koyun bol ışık alsın hazirandan sonra yaprak çıkartmaya başlar