(1) Σχετικά με αυτό που είπες ότι οι γάτες σου έχουν πρόσβαση σε αυτήν την αποθήκη και τρώνε τα ποντίκια. (2) Έχεις βρει πτώματα ποντικιών εκεί μέσα; (3) Έχω ακούσει, ότι οι γάτες ΔΕΝ τρώνε (πλέον;;;;) ποντίκια, αλλά μόνο τα παίζουν και τα σκοτώνουν - αλλά ΔΕΝ τα τρώνε μετά. (4) Δεν γνωρίζω εάν αληθεύει αυτό. Ίσως αληθεύει για τις γάτες τών πόλεων, επειδή τα ποντίκια τών πόλεων είναι φορείς ασθενειών. (5) Η δική σου εμπειρία ποιά είναι, επάνω στο ερώτημα “οι γάτες τρώνε τα ποντίκια που σκοτώνουν ή τα αφήνουν αφάγωτα;”
Εγώ στην Λάρισα που μεγάλωσα δεν έχω δει γάτα να σκοτώνει ποντίκι 🐭, στο χωριό αυτό που έχω δει είναι ότι τα σκοτώνουν και τα περνούν ! Δεν έχω δει να τα τρώνε ! Η πάσα αλήθεια !
(1) Επανέρχομαι, επειδή θυμήθηκα κάτι, που μπορεί να εξηγήσει την προστατευτική δράση τών φύλλων συκιάς που χρησιμοποιείς αποτελεσματικά. (2) Σε κάποιο βιβλίο βοτανολογίας - μάλλον τού Κώστα Μπαζαίου - είχα διαβάσει ότι όποιος κοιμηθεί κάτω από μία συκιά, παθαίνει πονοκέφαλο. Προφανώς, τα φύλλα τής συκιάς εκπέμπουν κάποια βλαβερή ακτινοβολία ή ουσία, η οποία προκαλεί πονοκέφαλο στον άνθρωπο. Φαίνεται, ότι τα τρωκτικά, αντιλαμβάνονται έγκαιρα αυτή την βλαπτική ακτινοβολία ή ουσία και, γι' αυτό, δεν πλησιάζουν τα βαρέλια σου με το καλαμπόκι. (3) Το ερώτημα είναι αυτό: ποιός άνθρωπος πρωτοσκέφθηκε να χρησιμοποιήσει τα φύλλα συκιάς για απώθηση τρωκτικών. Και με ποιόν τρόπο το σκέφτηκε αυτό;;;; (4) Γνωρίζω ότι υπάρχουν μερικοί/λίγοι άνθρωποι που έχουν εσωτερική - δηλαδή μέσα στο νου τους - πληροφόρηση τί πρέπει να πάρουν για να θεραπευτούν ή για να παραμείνουν υγιείς. Τέτοια ικανότητα είχε η γιαγιά ενός φίλου μου, τού Αγαθάγγελου Πατζάκη, από το Πλατύ Ημαθίας. Η γιαγιά του είχε έλθει πρόσφυγας από την Μικρά Ασία. Η γιαγιά του, λοιπόν, όταν αρρώσταινε και τής έλεγαν να πάει στον γιατρό, εκείνη τούς απαντούσε: “εγώ έχω τον γιατρό μέσα στο νου μου και μού λέγει τί να κάνω για να θεραπευτώ”!!!!
@@farmajimcott-Greek (1) Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, για το γράψιμό μου, τον τρόπο γραφής μου. (2) Η αλήθεια είναι ότι μού αρέσει να γράφω τόσο σε χαρτί όσο και στον υπολογιστή. Κάτι εξαιρετικό, σαν μαγικό, μού συμβαίνει όταν επιχειρώ να αρχίσω να γράφω κάτι σε χαρτί ή στον υπολογιστή. Επίσης, όταν αργότερα, ξαναδιαβάζω αυτά που έχω γράψει, αισθάνομαι κάποια σημαντική ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Αυτό είναι ένδειξη ότι αυτά που έχω γράψει ήσαν προϊόν έμπνευσης ή χαρίσματος από τον Θεό. Δηλαδή, είναι προϊόν τού Αγίου Πνεύματος, που με εμπνέει. Ίσως, στο μέλλον, να συγγράφω και μερικά βιβλία. Γνωστοί μου που με γνωρίζουν καλά με έχουν παροτρύνει να συγγράψω βιβλία. (3) Βασικά, από ξένες γλώσσες γνωρίζω λίγα Αγγλικά, ίσια-ίσα για να μπορώ να καταλαβαίνω ιατρική ορολογία. (4) Φροντίζω να γνωρίζω καλά την μητρική μου γλώσσα, δηλαδή την Ελληνική. Και συνεχίζω να τελειοποιούμαι σε αυτήν. (5) Όσον αφορά στα σχόλια που γράφω κάτω από βίντεος - και είναι σχετικά πολλά - ακολουθώ την εξής τακτική: πρώτα γράφω σε αρχείο επεξεργασίας κειμένου (odt) το κείμενο που πρόκειται να ανεβάσω μέσω σχολίου. Εκεί το επεξεργάζομαι. Αυτό με βοηθάει να γράφω μελετημένα κείμενα και κατόπιν σκέψης. Αφού ολοκληρώσω την συγγραφή τού κειμένου και την επεξεργασία του, μετά το κάνω αντιγραφή και επικόλληση στην σελίδα τού βίντεο. Αυτή η τακτική, τού να γράφω/απεξεργάζομαι τα κείμενα πριν τα ανεβάσω στην σελίδα τού κάθε βίντεο, έχει ακόμη ένα, πολύ σημαντικό, όφελος: τα κείμενα που ανεβάζω με την μορφή σχολίων παραμένουν διατηρημένα στα αρχεία επεξεργασίας odt. Έτσι, μπορώ να τα ξαναδιαβάζω ή/και να τα χρησιμοποιώ σε άλλα βίντεο με παρεμφερή θέματα, όπου ανεβάζω σχόλια. Οι μέσα σε διπλή παρένθεση αριθμοί που βρίσκονται στην αρχή τών παραγράφων μου χρησιμεύουν στην αναγνωρισιμότητα τών σχολίων μου από φιλικά μου πρόσωπα και, επίσης, με αυτό δηλώνω ότι κάθε τι που γράφω το έχω σκεφτεί καλά πριν το γράψω. Είναι προϊόν σκέψης και μελέτης. Θα έχεις ακούσει την φράση “μετράω τα λόγια μου”. Αυτό εκπληρώνουν οι αριθμοί που βάζω στην αρχή κάθε παραγράφου. (6) Καλή συνέχεια σε αυτά που κάνεις!
(1) Σχετικά με αυτό που είπες ότι οι γάτες σου έχουν πρόσβαση σε αυτήν την αποθήκη και τρώνε τα ποντίκια.
(2) Έχεις βρει πτώματα ποντικιών εκεί μέσα;
(3) Έχω ακούσει, ότι οι γάτες ΔΕΝ τρώνε (πλέον;;;;) ποντίκια, αλλά μόνο τα παίζουν και τα σκοτώνουν - αλλά ΔΕΝ τα τρώνε μετά.
(4) Δεν γνωρίζω εάν αληθεύει αυτό. Ίσως αληθεύει για τις γάτες τών πόλεων, επειδή τα ποντίκια τών πόλεων είναι φορείς ασθενειών.
(5) Η δική σου εμπειρία ποιά είναι, επάνω στο ερώτημα “οι γάτες τρώνε τα ποντίκια που σκοτώνουν ή τα αφήνουν αφάγωτα;”
Εγώ στην Λάρισα που μεγάλωσα δεν έχω δει γάτα να σκοτώνει ποντίκι 🐭, στο χωριό αυτό που έχω δει είναι ότι τα σκοτώνουν και τα περνούν ! Δεν έχω δει να τα τρώνε ! Η πάσα αλήθεια !
(1) Επανέρχομαι, επειδή θυμήθηκα κάτι, που μπορεί να εξηγήσει την προστατευτική δράση τών φύλλων συκιάς που χρησιμοποιείς αποτελεσματικά.
(2) Σε κάποιο βιβλίο βοτανολογίας - μάλλον τού Κώστα Μπαζαίου - είχα διαβάσει ότι όποιος κοιμηθεί κάτω από μία συκιά, παθαίνει πονοκέφαλο. Προφανώς, τα φύλλα τής συκιάς εκπέμπουν κάποια βλαβερή ακτινοβολία ή ουσία, η οποία προκαλεί πονοκέφαλο στον άνθρωπο. Φαίνεται, ότι τα τρωκτικά, αντιλαμβάνονται έγκαιρα αυτή την βλαπτική ακτινοβολία ή ουσία και, γι' αυτό, δεν πλησιάζουν τα βαρέλια σου με το καλαμπόκι.
(3) Το ερώτημα είναι αυτό: ποιός άνθρωπος πρωτοσκέφθηκε να χρησιμοποιήσει τα φύλλα συκιάς για απώθηση τρωκτικών. Και με ποιόν τρόπο το σκέφτηκε αυτό;;;;
(4) Γνωρίζω ότι υπάρχουν μερικοί/λίγοι άνθρωποι που έχουν εσωτερική - δηλαδή μέσα στο νου τους - πληροφόρηση τί πρέπει να πάρουν για να θεραπευτούν ή για να παραμείνουν υγιείς. Τέτοια ικανότητα είχε η γιαγιά ενός φίλου μου, τού Αγαθάγγελου Πατζάκη, από το Πλατύ Ημαθίας. Η γιαγιά του είχε έλθει πρόσφυγας από την Μικρά Ασία. Η γιαγιά του, λοιπόν, όταν αρρώσταινε και τής έλεγαν να πάει στον γιατρό, εκείνη τούς απαντούσε: “εγώ έχω τον γιατρό μέσα στο νου μου και μού λέγει τί να κάνω για να θεραπευτώ”!!!!
Ωραίος ! Για γραφεία καλά !
@@farmajimcott-Greek
Τί εννοείς με την φράση "Για γραφεία καλά!".
@ΜηνάςΑβραμίδης Ο συγγνώμη , ήθελα να πω τα γραφεις καλά , ωραία κείμενα ! Ωραίος λόγος και ωραία γραφή
@@farmajimcott-Greek
(1) Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, για το γράψιμό μου, τον τρόπο γραφής μου.
(2) Η αλήθεια είναι ότι μού αρέσει να γράφω τόσο σε χαρτί όσο και στον υπολογιστή. Κάτι εξαιρετικό, σαν μαγικό, μού συμβαίνει όταν επιχειρώ να αρχίσω να γράφω κάτι σε χαρτί ή στον υπολογιστή. Επίσης, όταν αργότερα, ξαναδιαβάζω αυτά που έχω γράψει, αισθάνομαι κάποια σημαντική ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Αυτό είναι ένδειξη ότι αυτά που έχω γράψει ήσαν προϊόν έμπνευσης ή χαρίσματος από τον Θεό. Δηλαδή, είναι προϊόν τού Αγίου Πνεύματος, που με εμπνέει. Ίσως, στο μέλλον, να συγγράφω και μερικά βιβλία. Γνωστοί μου που με γνωρίζουν καλά με έχουν παροτρύνει να συγγράψω βιβλία.
(3) Βασικά, από ξένες γλώσσες γνωρίζω λίγα Αγγλικά, ίσια-ίσα για να μπορώ να καταλαβαίνω ιατρική ορολογία.
(4) Φροντίζω να γνωρίζω καλά την μητρική μου γλώσσα, δηλαδή την Ελληνική. Και συνεχίζω να τελειοποιούμαι σε αυτήν.
(5) Όσον αφορά στα σχόλια που γράφω κάτω από βίντεος - και είναι σχετικά πολλά - ακολουθώ την εξής τακτική: πρώτα γράφω σε αρχείο επεξεργασίας κειμένου (odt) το κείμενο που πρόκειται να ανεβάσω μέσω σχολίου. Εκεί το επεξεργάζομαι. Αυτό με βοηθάει να γράφω μελετημένα κείμενα και κατόπιν σκέψης. Αφού ολοκληρώσω την συγγραφή τού κειμένου και την επεξεργασία του, μετά το κάνω αντιγραφή και επικόλληση στην σελίδα τού βίντεο.
Αυτή η τακτική, τού να γράφω/απεξεργάζομαι τα κείμενα πριν τα ανεβάσω στην σελίδα τού κάθε βίντεο, έχει ακόμη ένα, πολύ σημαντικό, όφελος: τα κείμενα που ανεβάζω με την μορφή σχολίων παραμένουν διατηρημένα στα αρχεία επεξεργασίας odt. Έτσι, μπορώ να τα ξαναδιαβάζω ή/και να τα χρησιμοποιώ σε άλλα βίντεο με παρεμφερή θέματα, όπου ανεβάζω σχόλια.
Οι μέσα σε διπλή παρένθεση αριθμοί που βρίσκονται στην αρχή τών παραγράφων μου χρησιμεύουν στην αναγνωρισιμότητα τών σχολίων μου από φιλικά μου πρόσωπα και, επίσης, με αυτό δηλώνω ότι κάθε τι που γράφω το έχω σκεφτεί καλά πριν το γράψω. Είναι προϊόν σκέψης και μελέτης.
Θα έχεις ακούσει την φράση “μετράω τα λόγια μου”. Αυτό εκπληρώνουν οι αριθμοί που βάζω στην αρχή κάθε παραγράφου.
(6) Καλή συνέχεια σε αυτά που κάνεις!
Σε ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά