טראומה רגשית - היא נמצאת גם אצלכם | טראומה נפשית והשלכותיה

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 3 ก.พ. 2025

ความคิดเห็น • 17

  • @markrabaev8157
    @markrabaev8157 3 ปีที่แล้ว

    תודה !מושלם! מה עם טיפים איך לטפל בכל העניין?

    • @Ruslana_ness
      @Ruslana_ness  3 ปีที่แล้ว

      היי מארק תודה רבה על הצפייה! העלאת נקודה חשובה מאד.
      אני אתחיל במשפט פתיחה שהדברים שאני הולכת לפרט גם מאד מושפעים ממידת הסבל שבנאדם חווה בחייו כי חלקנו יכולים לחיות עם הטראומות והכאבים ומסוגלים להמשיך וחלקנו מרגישים שאנחנו לא יכולים להמשיך ככה יותר ומבקשים לעצמנו חיים קלים ופשוטים יותר.
      בשביל לטפל ולעבוד על הדבר הזה, באיזשהו מקום צריך להבין שזה עבודה לחיים ושזה הופך להיות חלק מהשגרה שלנו וזה יגע בכל התחומים של החיים, משפחה בית חברים קריירה.
      הדבר הראשון שצריך זה מודעות וכל מי שצופה בסרטון מודעות יש לו זה וודאי, עם זאת חשוב להבין שגם כשיש המון ידע ומודעות זה לא מה שעושה את השינוי אלא תהליך, אנחנו משתנים ומתפתחים דרך תהליכים אז תהליך זה השלב השני.
      תהליך זה משהו שאני יכול לעשות עם עצמי, ללמוד להתחבר לעצמי, לבחון את עצמי ודפוסים שיש לי, אמונות שיש לי, להכניס לעצמי לראש מנטרות או לקרוא ספרים או להתחבר לאיזשהן דמויות או מודלים לחיקוי שמשדרים את האדם שאני רוצה להיות, אבל כשמדובר בטיפול בטראומות ופצעי ילדות זה לא תמיד מספיק מהסיבה שכשיש לנו את הפצעים האלה - יש לנו גם מנגנוני הגנה חזקים שמגנים עלינו מהתכנים האלה, ככה שיהיה לנו מאד קשה בכלל לראות את הפצעים ועוד יותר קשה להבין אותם באמת, בנקודה הזאת צריך הכוונה של מישהו מקצועי.
      בטראומות ילדות או טראומות שהתרחשו בשלב יותר מאוחר יש פגיעה קשה במודל של מערכות יחסים אצלנו בראש וזה משהו שמשליך על כל שאר תחומי החיים כמו שרשמתי מקודם, מתרחש סוג של עיוות אצלנו בראש בנושא של מערכות יחסים וזה משהו שאפשר לטפל בו ולעשות עבודת ריפוי רק במסגרת של יחסים תקינים ובריאים. רובנו גדלנו ללא מודל של יחסים בריאים בראש ואין לנו מושג איך זה נראה ואפילו בטלוויזיה ובסרטים הייצוג של מערכת יחסים בריאה ותקינה בדרך כלל לא מקבל זרקור, דווקא יש רומנטיזציה של יחסים לא בריאים ומערכות יחסים שבבסיסן דיי הרסניות [אפילו בתכנים קומיים], פשוט אפשר להגיד שגדלנו על מודלים לא בריאים.
      אז בשביל לעשות את עבודת הריפוי צריך מסגרת של יחסים בריאים ותקינים וכמובן הכוונה כלפי ריפוי, לכן זה משהו שנעשה כיום באופן היעיל והאפקטיבי ביותר במסגרת של טיפול ריגשי/טיפול פסיכולוגי יחד עם מטפל טוב שיש לנו חיבור כלפיו [שזה כמובן משהו שלא בהכרח קל למצוא ולפעמים צריך לעבור מספר מטפלים עד שמוצאים את הנכון]. העבודה שמתבצעת במסגרת של טיפול טוב בעצם משקפת סוג של תיקון ביחסים וזה משהו שהמטופל לוקח איתו הביתה ומצליח להלביש על שאר התחומים בחיים שלו.
      יכולה להשאר השאלה והטענה שיש להרבה אנשים - "בשביל מה אני צריך פסיכולוג, מספיק לי חבר מאד טוב שמבין אותי". יש חשיבות גדולה מאד למערכות היחסים והחברויות שלנו בחיים, חבר טוב קרוב או בן זוג מעצים ומכיל הם מאד מאד חשובים עבור הבריאות שלנו ועבור עבודת הריפוי והתיקון שלנו. ועדיין זה לא מחליף עזרה מקצועית כי חבר טוב/בן זוג אין להם את הידע הכלים וההכוונה הנכונה עבור אדם שסובל מטראומה. דוגמה טובה לכך זה בן אדם שנמצא במערכת יחסים בריאה ואוהבת עם בן זוג/חבר מכיל שעושה את הכל כמו שצריך ותמיד שם בשבילו, ועדיין האדם עם הטראומה מוציא על הבן זוג כעסים, פחדים, תוקפנות, רעל שמגיע מהטראומה של עצמו, מבלי שהבן זוג עשה משהו שמצדיק התנהגות/תגובה שכזו כלפיו. וכל עוד הדפוס הזה ממשיך לחזור גם ביחסים עם בן אדם שהוא יציב ובריא - זה מעיד על כך שיש משהו שצריך לטפל בו עם איש מקצוע.
      אז לסיכום אני אחזור שוב למשפט הפתיחה, שההחלטה אם לטפל או לא מושפע מעד כמה אני סובל באמת בחיים שלי ועד כמה זה חשוב לי. אני מקווה שזה ענה לך על השאלה, בהצלחה!

  • @Netanel_mozes
    @Netanel_mozes 2 ปีที่แล้ว

    כל הכבוד ממש תותחית אני חווה תחושת ניתוק וחרדות חמש שנים ואני בטיפולים באמת דרך ארוכה ומשתלמת

  • @n.ydrawon4139
    @n.ydrawon4139 3 ปีที่แล้ว

    סרטון מדהים🥰

    • @Ruslana_ness
      @Ruslana_ness  3 ปีที่แล้ว

      שמחה שאהבת!! תודה!

  • @omeryuki5389
    @omeryuki5389 3 ปีที่แล้ว +1

    גם אני הייתי בשלב הזה של ניתוק, דיכאון והמנעות מלהתמודד עם החיים שלי. רק אחרי שהתחלתי לטפל בעצמי הבנתי כמה זה חשוב. ואכן עכשיו יותר קל, גם אם הדרך עוד ארוכה. כיף שאת מעלה סרטונים, זה מאוד מעניין, תודה :)

    • @Ruslana_ness
      @Ruslana_ness  3 ปีที่แล้ว

      תודה על השיתוף, ללא ספק זאת דרך!!! אבל דרך שמשתלמת בסוף! ובאהבה, שמחה שאהבת!!

    • @ליזהאזולאי-ס5ב
      @ליזהאזולאי-ס5ב 3 ปีที่แล้ว

      אשמח ליצור איתך קשר

    • @Ruslana_ness
      @Ruslana_ness  3 ปีที่แล้ว

      @@ליזהאזולאי-ס5ב היי ליזה מוזמנת לכתוב לי באינסטגרם שם אני זמינה [ביוטוב פחות זמינה] @ruslananess או במייל ruslananess@walla.co.il

    • @ליזהאזולאי-ס5ב
      @ליזהאזולאי-ס5ב 3 ปีที่แล้ว

      @@Ruslana_ness אשמח לקבל טיפול רגשי לטראומה

    • @Ruslana_ness
      @Ruslana_ness  3 ปีที่แล้ว +1

      @@ליזהאזולאי-ס5ב היי ליזה אני לא מטפלת ריגשית בטראומות, אני עוסקת באימון אישי לערך עצמי והעצמה. במידה ואת מעוניינת אני יכולה להמליץ לך על מישהי שכן מטפלת ריגשית בטראומות בשיטת NLP שמה מרינה שילקו.

  • @meir6381
    @meir6381 3 ปีที่แล้ว

    זה כ"כ מתאים לתקופה הזו! מדהימה שכמוך!
    אני חושב שבתקופה הזו מה שנשאר לעשות זה פשוט להרים את העיניים ולראות את אלוהים איך שהוא שומר עלינו!

    • @Ruslana_ness
      @Ruslana_ness  3 ปีที่แล้ว +1

      לגמרי, מחזקת!!!! תודה!!

  • @רוזהלוין
    @רוזהלוין 2 ปีที่แล้ว

    הי רוסלנה אשמח לסרטון בנושא של בטחון עצמי? ובטחון באופן כללי..על תחושת בטחון באופן כללי..כיצד להרגיש בטוח בעצמך ובמה שאתה עושה/בוחר?
    😍😍😍😍😍

  • @אורסרוסי-ו6ע
    @אורסרוסי-ו6ע 2 ปีที่แล้ว

    אהבתי את ההסבר שלך , רציתי לדעת האם יש לך סרטון שמדבר על השלכות של הורים שלא מתמודדים עם הבעיות שלהם ומתעללים או מזניחים את הילדים שלהם ומשליכים עליהם הכל .

  • @AngelAngel-ey2gd
    @AngelAngel-ey2gd 2 ปีที่แล้ว

    את גם עובדת באופן פרטי?

    • @Ruslana_ness
      @Ruslana_ness  2 ปีที่แล้ว

      היי!! 🌸 אני עושה אימון אישי בטלפון או בוידאו 1:1 לנשים, מדובר במפגשים לעבודה על בטחון עצמי וערך עצמי וזה כולל עבודה על אמונות מגבילות ועל רכישת כלים ומיומנויות לוויסות ריגשי, אסרטיביות ועוד. אני לא עוסקת בטיפול ריגשי ולא עוסקת בטיפול בטראומה.
      פרטים נוספים אפשר לפנות במייל או באינסטגרם, ביוטוב לא זמינה 👍🏻👍🏻