זה הופך להיות ממש מעניין כשמחברים מתמטיקה לפסיכולוגיה וסוציולוגיה...כי זה בעצם קרוב לחיים האמיתיים. אבל יש כאן "אבל" גדול מאד... : אם אני נמצא בקבוצה של בעלי תואר שני/מתמטיקאים, ואני יודע שהשחקן שאני מנסה לחשוב כמוהו יודע מה הרקע שלי ומה "רמת החשיבה" של הקבוצה שלי, אז הכי הגיוני מבחינתי יהיה שבכוונה אני לא אתנהג לפי הציפיות שלו, אלא כמו הקבוצה "הכללית", ואני אבחר 50. השחקן בעצם יצטרך לנחש אם אני עושה לו "הפוך על הפוך" או אולי "הפוך על הפוך על הפוך" (וכך הלאה)...
המחשבה של ה"הפוך על הפוך" לא נכונה כי ככול שהאנשים בקבוצה חושבים יותר ככה המספר המנצח צפוי להיות נמוך יותר. אין היגיון בללכת הפוך מהזרם, כי השיטה לבחירת המספר המנצח היא כזו שכל פעם שיש שחקן שבוחר מספר נמוך יותר, התמריץ שלך הוא לבחור מספר נמוך גם, מתחזק. אז אם תבחר 50 בקבוצה חושבת, אתה מבטיח שלא תזכה.
זה רעיון לא רע, להערכתי זה קצת קיצוני לבחור מספרים כאלה בקבוצה גדולה, מספיק שיהיו איזה שניים שלושה שיבחרו מספרים באיזור ה-20 כדי שהממוצע יתרחק מקו ה-0. אני בטוח שאם אותה הקבוצה תשחק מספר פעמים זה יגיע לשכונה של 5 ומטה :)
@@tarablus_economics להערכתי גם בלי תואר שני במתמטיקה, אלא עם חדו"א של תואר ראשון בהנדסה או מדעים במכללה הכי נמוכה שמוכרת ע"י המל"ג ובחלק מבתי הספר אפילו 5 יח' לבגרות זה יגיע ל-0. ובתחרות מלכת היופי לא אישה אקראית מנצחת. זה אומנם רק ניסוי לחשיבה- אבל זה מוריד מהתוכן של התחרות ופוגע באנלוגיה. הן לא נראות אותו הדבר, ולא חושבות אותו הדבר וגם אין אידיאל יופי יחיד שצריך לשאוף אליו.
אתה מוזמן לעשות ניסוי ולבדוק! לא כל כך הבנתי את הטיעון שנתת אחר כך לגבי מלכת יופי "אקראית" ומדוע אתה סבור שהעניין פוגע באנלוגיה. זאת הדוגמה שקיינס נתן בהקשר הזה ולכן המשחק נקרא ככה. אם ניקח את הדיון לאידיאל יופי, על טעם וריח אין מה להתווכח וכו', אז אנחנו מתעקשים בכל כוחינו להתעסק בתפל.
@@tarablus_economics בתחרות מלכת יופי בוחרים לפי פרמטרים ונותנים משקל שונה לכל פרמטר, וכמובן גם ההתרשמות בכל פרמטר לא זהה. בניגוד למה שאמרת- אין כאן שום קשר למה שאחרים יחשבו. זה שהוא נתן לזה אנלוגיה לא מוצלחת, לא אומר שאתה צריך לחזור על כך. בקשר ללעשות את הניסוי- אני רק מספר שחדו"א בסיסית שאתה מסביר בסינית זה חומר חובה לבגרות. וזה שהמספר יתכנס ל- 0 נובע מכך.
זה לא שהאנלוגיה לא מוצלחת, זה פשוט לא הדוגמה של תחרות יופי שאתה מדמיין. הכוונה היא שקבוצת גברים מנסים לנחש מי תהיה הכי יפה בעיניי הרוב. אף אחד לא טען שזאת תחרות מלכת היופי במובן שאנחנו מכירים. זה שהמספר אמור להתכנס לאפס זה ברור וזה יקרה בכל קהל. הכוונה היא שכבר במשחק הראשון המספר הזוכה צריך להיות יחסית נמוך בקהל של אנשים ״חושבים״ שיודעים שגם חבריהם ״חושבים״ ויש משחק רמות חשיבה ביניהם. ושוב... אתה נתפס פעם אחר פעם לסיפור סביב המשחק 😅 זה לא העיקר, הרעיון האסטרטגי הוא העיקר. לא מתאים לך הסיפור אז תדמיין סיפור אחר🙏🏼
תודה רבה. סרטון מעולה
רמה גבוהה
הסברת יפה מאוד בצורה מעניינת תודה רבה!
מעניין מאוד, תודה!
זה הופך להיות ממש מעניין כשמחברים מתמטיקה לפסיכולוגיה וסוציולוגיה...כי זה בעצם קרוב לחיים האמיתיים. אבל יש כאן "אבל" גדול מאד... : אם אני נמצא בקבוצה של בעלי תואר שני/מתמטיקאים, ואני יודע שהשחקן שאני מנסה לחשוב כמוהו יודע מה הרקע שלי ומה "רמת החשיבה" של הקבוצה שלי, אז הכי הגיוני מבחינתי יהיה שבכוונה אני לא אתנהג לפי הציפיות שלו, אלא כמו הקבוצה "הכללית", ואני אבחר 50. השחקן בעצם יצטרך לנחש אם אני עושה לו "הפוך על הפוך" או אולי "הפוך על הפוך על הפוך" (וכך הלאה)...
המחשבה של ה"הפוך על הפוך" לא נכונה כי ככול שהאנשים בקבוצה חושבים יותר ככה המספר המנצח צפוי להיות נמוך יותר.
אין היגיון בללכת הפוך מהזרם, כי השיטה לבחירת המספר המנצח היא כזו שכל פעם שיש שחקן שבוחר מספר נמוך יותר, התמריץ שלך הוא לבחור מספר נמוך גם, מתחזק.
אז אם תבחר 50 בקבוצה חושבת, אתה מבטיח שלא תזכה.
סרטון מעולה!
למה בעצם בקבוצה של אנשים עם תואר שני במתמטיקה לא ננחש 1 2 או אפילו 0?
זה רעיון לא רע, להערכתי זה קצת קיצוני לבחור מספרים כאלה בקבוצה גדולה, מספיק שיהיו איזה שניים שלושה שיבחרו מספרים באיזור ה-20 כדי שהממוצע יתרחק מקו ה-0.
אני בטוח שאם אותה הקבוצה תשחק מספר פעמים זה יגיע לשכונה של 5 ומטה :)
@@tarablus_economics
להערכתי גם בלי תואר שני במתמטיקה, אלא עם חדו"א של תואר ראשון בהנדסה או מדעים במכללה הכי נמוכה שמוכרת ע"י המל"ג ובחלק מבתי הספר אפילו 5 יח' לבגרות זה יגיע ל-0.
ובתחרות מלכת היופי לא אישה אקראית מנצחת. זה אומנם רק ניסוי לחשיבה- אבל זה מוריד מהתוכן של התחרות ופוגע באנלוגיה. הן לא נראות אותו הדבר, ולא חושבות אותו הדבר וגם אין אידיאל יופי יחיד שצריך לשאוף אליו.
אתה מוזמן לעשות ניסוי ולבדוק!
לא כל כך הבנתי את הטיעון שנתת אחר כך לגבי מלכת יופי "אקראית" ומדוע אתה סבור שהעניין פוגע באנלוגיה. זאת הדוגמה שקיינס נתן בהקשר הזה ולכן המשחק נקרא ככה.
אם ניקח את הדיון לאידיאל יופי, על טעם וריח אין מה להתווכח וכו', אז אנחנו מתעקשים בכל כוחינו להתעסק בתפל.
@@tarablus_economics
בתחרות מלכת יופי בוחרים לפי פרמטרים ונותנים משקל שונה לכל פרמטר, וכמובן גם ההתרשמות בכל פרמטר לא זהה.
בניגוד למה שאמרת- אין כאן שום קשר למה שאחרים יחשבו. זה שהוא נתן לזה אנלוגיה לא מוצלחת, לא אומר שאתה צריך לחזור על כך.
בקשר ללעשות את הניסוי- אני רק מספר שחדו"א בסיסית שאתה מסביר בסינית זה חומר חובה לבגרות. וזה שהמספר יתכנס ל- 0 נובע מכך.
זה לא שהאנלוגיה לא מוצלחת, זה פשוט לא הדוגמה של תחרות יופי שאתה מדמיין. הכוונה היא שקבוצת גברים מנסים לנחש מי תהיה הכי יפה בעיניי הרוב.
אף אחד לא טען שזאת תחרות מלכת היופי במובן שאנחנו מכירים.
זה שהמספר אמור להתכנס לאפס זה ברור וזה יקרה בכל קהל. הכוונה היא שכבר במשחק הראשון המספר הזוכה צריך להיות יחסית נמוך בקהל של אנשים ״חושבים״ שיודעים שגם חבריהם ״חושבים״ ויש משחק רמות חשיבה ביניהם.
ושוב... אתה נתפס פעם אחר פעם לסיפור סביב המשחק 😅 זה לא העיקר, הרעיון האסטרטגי הוא העיקר. לא מתאים לך הסיפור אז תדמיין סיפור אחר🙏🏼