Steve Jobs’un en sevdiği ders :) okuyun anlarsınız :) Steve Jobs: Okulu bıraktığım an,zorunlu fakat gereksiz olan ve ilgimi çekmeyen tüm dersleri almama gerek kalmamıştı.Böylece sadece bana ilginç gözüken derslere girebilecektim. Bu aslında hiç de romantik bir durum değildi.Yurt odam olmadığından arkadaşlarımın odalarında yerde yatıyor,kola şişelerinin 5 sentlik depozitolarıyla yemek alıyor, her Pazar akşamı güzel bir yemek yemek için 7 mil uzaktaki Hare Krishna kilisesine gidiyordum.Buna bayılırdım. Merakım ve sezgilerim sayesinde içine düştüğüm çoğu şey daha sonra benim için paha biçilmez deneyimlere dönüştü;Bir örnek vereyim:O zamanlar Reed Üniversitesi muhtemelen ülkedeki en iyi kaligrafi dersini veriyordu. Kampüsteki her poster,çekmecelerdeki her etiket,çok güzel şekilde elle kaligre edilmişti.Okulu bırakmış olduğum ve zorunlu dersleri almak zorunda olmadığım için kaligrafi dersi alıp nasıl yapıldığını öğrenmeye karar verdim. Serif ve san serif yazı karakterleri,değişik harf kombinasyonları arasındaki boşluğu ayarlama,ve harika bir tipografiyi harika yapanın ne olduğu hakkında çok şey öğrendim.Çok güzeldi;tarihsel ve sanatsal olarak o kadar inceydi ki bilim hiçbir şekilde bunu yakalayamazdı ve ben bunu muhteşem buldum. Bunların hayatımda pratik bir uygulama bulma olasılığı yoktu.Ama on sene sonra ,ilk Macintosh’u tasarlarken,bir anda aklıma geliverdi.Bunların hepsini Mac’te kullandık.Mac güzel bir tipografiye sahip ilk bilgisayardı. Eğer o derse hiç girmemiş olsaydım,Mac hiç çok yönlü yazı karakterlerine veya boşlukları doğru orantıda kullanan fontlara sahip olmayacaktı.Windows da Mac’ten kopyaladığına göre,hiçbir kişisel bilgisayarın bunlara sahip olmayacağı muhtemeldir.Okulu bırakmamış olsaydım o kaligrafi dersine girmemiş olacaktım,ve kişisel bilgisayarlar şu an sahip oldukları o harika tipografiye sahip olamayabileceklerdi. Tabii ki üniversideyken noktaları ileriye bakarak birleştirmek imkansızdı.Fakat on sene sonra geriye dönüp baktığımda her şey çok ama çok berraktı.Tekrar söylüyorum,noktaları ileriye bakarak birleştiremezsiniz;onları sadece geriye baktığınızda birleştirebilirsiniz.Noktaların gelecekte bir şekilde birleşeceğine inanmanız gerekiyor. Steve Jobs
Steve Jobs'un çok saçma ve kendini fazlaca önemseyen bir değerlendirmesi. Yaşam bizi o kadar da önemsemez. Biz yaşamı önemseriz. Doğru olan da budur zaten.
Her videonuzda bambaşka bakış açılarıyla karşılaşıyorum ve yaşam görüşüm gittikçe genişliyor. Bilgileriniz ve aktarma tarzınız çok kaliteli. Umarım ileride çok büyük başarılar elde edersiniz, bunu hakettiğinize inanıyorum. Yolunuz hep açık olsun...
4+2 yıl grafik eğitimi aldım 5 yıldır çalışıyorum, öğretmenlerimin bilmediği, anlatmadığı, kendiminde tembellikten araştırma yapmamasından kaynaklı, daha önce hiç duymadığım bilmediğim mesleki bilgiler öğrettiniz bana. Minnetar oldum. Çok teşekkür ederim.
Kullandığım font Helvetica ve bu konuda daha önceden ufakta olsa bir bilgim vardı (Arial ve Helvetica arasında fark gibi). Ve şunu söylemek istiyorum TH-cam da günde yaklaşık 5 saat video izliyorum çoğu zaman oyun,ilginç gereksiz bilgiler, müzik yada teknoloji gündemiyle ilgili daha doğru teknoloji haberleri izliyorum fakat kanalınızı bugün keşfettim çok geç kalmış gibi hissettim kendimi Pi sayısı (3.14.........) isimli videonuzla tanıdım sizi çok hoşuma gitti konuya yaklaşımınız konu hakkındaki bilgiye sahipliliğiniz vs. ve şunu söylemek istiyorum şu videodaki bilgiler 7 dakika değilde 70 dakika olsaydı gerçekten sıkılmadan izleyebilirdim diye düşünüyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Abi arapça eski yazılarda da baya bi farklı yazı çeşidi bulmak mümkün hatta eğik yazının tasarruflu olduğunu hatta şifreli yazıların da var olduğunu söylemem gerek. Eski alfabemiz olan arapça karakterler de bence farklı bi konu olabilir. Bu videoyu 3 yıl aradan sonra ikinci kez izliyorum. Seviliyorsunuz :)
Bana hayatta gerçekten gereken bilgileri öğreten tek kanal burası, teşekkürler Barış bey, bir avuç insana çok daha fazla ve fazlası olduklarını gösterdiniz.
comic sans yazı tipine bu isim comic book yani çizgi romanlarda konuşma balonlarının doldurulduğu yazı tipine ithafen verilmiş. tasarımcısı microsoft bob adında çocuklara yönelik bi eğitim paketi hazırlanırken tutorial yani eğitici konuşma balonlarında times new roman yazı tipini çok ciddi bulduğu için yazı tipini bu şekilde tasarlamış. yani tamamen çocuklar için tasarlamış bir yazı tipi, bu yüzden ciddiyetsiz. comicsanscriminal diye de bir site var nasıl kullanılması gerektiğini açıklayan. beğenenler bi göz atsın derim 😉
ing öğretmeniyim anlaşılır ve times new roman gibi sıkıcı olmadığı için Comic Sans yazı tipini çok kullanıyorum çok da severim niye bu kadar kötü karşılandığını, dışlandığını yine de anlamadım özünde oldukça özgürlükçü ve eğlenceli bence. Ama videolarınız, seçtiğiniz konular ve anlatım şekliniz harika ağzınıza sağlık.
Videolarımda 'Antonio' veya 'Blogger Sans'; belgelerimde ise 'Arial' (12 punto ☺) kullanmayı tercih ediyorum. Tasarım videolarınızı mutlulukla izliyorum. Çünkü tam da önem verdiğim detaylara değiniyorsunuz. Eşim dahil olmak üzere çevremde bu tarz meselelere önem veren tartışabileceğim kimse yok. Sizi izlerken sanki muhabbet ediyormuşum gibi iyi geliyor bana. Bu yüzden teşekkür ediyorum.
Nasıl bu kadar bilgili olabiliyorsunuz diye sormadan edemiyor insan. Başarılarınızın devamını temenni ederim. Bu arada küçüklükten beri derslerde sunum yaptığımız zamanlar falan oldum olası comic sanstan nefret ettim.
Cascadia code/mono benim için en iyisidir. Özellikle rakam tasarımları harika gözüküyor.
4 ปีที่แล้ว +12
4:10 Aksine küçük harfler okunması zor olduğu için sürücüden hız düşürmesi beklenir. Çünkü ağırlıklı olarak bu levhalar genellikle bir sapak ya da bir dönüş olduğuna işaret ettiğinden bu sebepten ötürü de hız kesilmesi istenir.
Comic sans yalnış bilmiyorsam ilk çıktığında insanlar yazı tipinin karakteri olduğu konusuna değinmedikleri için uzun bir süre her mövzuda (ciddi haberlerde bile) kullanılmış. Bir süre sonra comic sansin karakteri olduğunu ve ciddiyyetli bir mevzu başlığı olduğu zaman mevzunun ciddiyyetini kaybettiğini keşf etmişler. Comic sans o kadar uzun süre böyle kullanılmış ki, insanlar bunu keşf ettikten sonra yani bizim gibi ülkelerde değil gelişmiş ülkelerde UX ihtisas olmasaydı bile insanların ne istediği önemsendiği için bu font-u çok nadir kullanmaya başlamışlar
Son sunumları çok güzel olmuş her biri bir öncekinden daha ittiallı ister çekim ister konu ister müzik olsun... Bu işte çok başarılı olduğunu göğsünü gere gere söyleye bilirsin... Helal Bravo devam böyle kaliteden lütfen hiç ödün verme. Başarılarının devamını dilerim... İyi çalışmalar...
Ben İngilizce öğretmeniyim ve birçok farklı öğrenci grubu ile çalıştım bugüne kadar. Branşım gereği birçok disiplin ile içli dışlı geçiyor derslerim. Yani yeni bir dil öğrenirken kıtalar ve ülkelerden, dünyamızdan, başka gezegenlerden, küresel ısınmadan, geometrik şekillerden, tarihsel olaylardan, tanınmış bilim insanlarından, sanat dallarından vs vs. birçok konudan bahsediyoruz dinleme, yazma, okuma, konuşma etkinliklerinde. Bunun bir sınırı ya da sonu yok. 6-13 yaş arası öğrenciler için hazırladığım poster, afiş, flash kart gibi görsel & işitsel materyallerde Bradley Hand kullanıyorum. Öğrencilerin bu font ile hazırlanmış materyallere verdikleri tepkiler, klasik bir Times New Roman'a verdikleri tepki ile aynı değil. Kesinlikle daha çok benimsediklerini, "öğrenmemin mecburi olduğu ciddi şeyler" şeklinde hissetmekten çok eğlenceli bir şeyleri keşfeder gibi yaklaştıklarını gözlemliyorum o materyal her neyse. 13-18 yaş arasıyla çalıştığımda ise yukarıda bahsettiğim gibi o konunun/disiplinin özüne uygun olduğunu düşündüğüm fontlar kullanıyorum. Mesela konumuz doğal afetler ise Flubber gibi daha keskin daha büyük ve net fontlar, konumuz teknoloji ise Elixia ya da en azından Ethnocentric gibi daha uzamsal, fütüristik fontlar tercih etmeye gayret ediyorum. Konumuz pozitif bilimlerden çok sanatsal ise, anlaşılma ve okunurluktan çok estetik açıdan font seçiyorum. Fakat 18 yaş üzeri yetişkin bir gruba dersim varsa, özellikle iletişimsel aktivitelerde, mesajı kolay anlamak ve karşıya doğru şekilde anlatmak hayati önem arz ettiği için daha "ciddi" fontlar kullanıyorum. Okunabilirlik ve göz yormaması ilk kriter haline geliyor. Mesela bir role-play etkinliğinde öğrencilerin eline diyaloğu kolaylaştırıcı bilgiler içeren ipucu kartları hazırlıyorsam, bu kartları mutlaka Helvetica gibi gözlerinin çok aşina olduğu ve okunabilirliği yüksek olan bir fontla hazırlamış oluyorum. Örnekleri pek düşünmeden yazdım açıkçası ama sonuç olarak mantığımı özetlemiş olduğumu düşünüyorum. Bu konu üzerinde öğrencilerle yapılmış bir bilimsel çalışma ya da araştırmaya rastlamadım ama öğrenme noktasında önemli bir faktör olabileceğini dahi düşünmekteyim. Sonuç olarak öğrencilerin kullandığı materyallerin belki %80'i yazılı materyal hala ülkemizde. Yüksek lisans, doktora ne için var değil mi? Elbet araştırılacak bunlar bir gün :) Kısacası yine ufuk açan bir video, tekrar bu konu üzerine eğilmemi sağlayacak. Emeğinize sağlık.
7 ปีที่แล้ว
Aydınlatıcı bir video olmuş. Kullandığım yazı tipleri kadınsı denilen yazı tipleri. Bu arada uzun süredir sizi takip etmekteyim. Eski videolarinizi tekrar izliyorum. Amacım hem sizdeki değişimi gormek hem de bana katabileceginiz yeni detayları yakalabilmek. Başarınız daim olsun.
Merhabalar, harika bir sunum olmuş. Videolarınızı görsellik ve içerik olarak çok başarılı buluyorum. Fakat bu videoda bariz bir şey rahatsız etti. Görsellerine de bol bol yer verdiğiniz "Helvetica" belgeselinde röportaj yapılan tasarımcıların hiçbirinin ağzından "font" kelimesi çıkmıyor, herkes sürekli "typeface" kelimesini telaffuz ediyor. Bunu farkettiniz mi ? Siz (-genelde çoğu insan) tam tersini yapıyorsunuz. Bu konuda tasarımcılar çok hassastır halbuki.
9 ปีที่แล้ว +18
erdem duru typeface Türkçe olmadığı için karşılık olarak "yazı tipi"ni kullanmaya çalıştım, zaten videonun başlığı da bu. Öte yandan bazı kavramlar yanlış olarak Türkçe'ye aktarılsa da daha geniş bir kullanım alanına ve bilinirliğe kavuşuyor. "Font" da bu kavramlardan biri. O yüzden bilinçli olarak "yazı tipi" ve "font" kelimelerini dengeli olarak kullanmaya çalıştım.
Amerika Birleşik Devletler'inde tüm resmi doküman ve yazışmalarda Courrier New fontu kullanılır. Dikkat edilirse bu fontun harf ve karakterleri arasındaki boşluk diğer fontlara nazaran daha fazladır. Bir dokümanı en hızlı okuma ve algılama sanırım bu fontla mümkündür. Tabii ki ISO standartları yerine emperyal birimler kullanıldığından dolayı standart kağıt boyutu da A4 yerine daha kısa boylu ve geniş olan Letter formatıdır.
Profesyonel hayatımda mesaimin büyük yüzdesi rapor yazmakla geçmektedir. Sanırım bu sebeple yazı tipleri oldukça dikkatimi çekmiştir. Her ne kadar iş yapılan kurumların kendilerine ait olan şartnamelerine ya da firmaların kendi rapor formatlarına göre yazı tipi seçilse dahi, bireysel olarak ilgimi çeken fontları şiir yazarken ve özgeçmiş gibi özel bir doküman hazırlarken kullanmaktayım. Ana ve alt başlıklar için Constantia, içerik için Georgia kullanmaktayım. En kısa unsur mahlas olarak, çok beğendiğim müzik grubuna ait olan Iron Maiden yazı tipini kullanmaktayım.
@@MuhtesemRapSavaslari Resmi işlerin dışında tutarak Iron Maiden fontunu sadece mektup, şiir ve kısa hikayelerde en sona kullanmaktayım. Bence içeriklerine göre oldukça yakışmakta :)
Hayır Comic Sans değil. Samsung kullanıyorsan ya Choco Cooky, ya Rosemary ya da Cool Jazz fontlarını kullanıyorsun. Ayarlar>Ekran>Yazı Tipi ve yakınlaştırma bölümünden bulabilirsin. Bu arada Comic Sans'ın tam adı "Comic Sans MS" yani MS Microsoft demek.
Harikasınız Barış bey! Comic Sans ve Monotype Corsiva ile yazılmış yazılar bana amatör, ciddiyetsiz ve güvenilmez geliyor. profesyonellikten uzak hissettiriyor. msn zamanında bile comic sans kullanmadım, times new roman'dı o zamanlar benim yazı karakterim. Şimdilerde Century Gothic ve Trebuchet MS kullanıyorum.
Helvetica fontundan okunaklı ve nötr diye bahsediyorsunuz. "Isparta"nın "I"sı, "alıcı"nın "l"si aynı görünüyor. Bu durum bu fontu okunaksız yapmıyor mu?
witch Zaten burada büyük "I" ve küçük "l" harfinden bahsediliyor bunlar İngilizcede var.. Impossible gibi bir örnek veriyorum gördüğünüz üzere harfler aynı🤦🏻♀️
Nexa, Montserrat, Bebas, Rohn, Raleway en çok kullandığım yazı tipleri. Ama tasarıma göre kullanılacak font türü değişiyor. Arşivimde yüzlerce lisanslı ve tanesi 250$'ın değerinde fontlar mevcut. Font tasarımın yarısıdır. Ben sizden daha spesifik fontlar beklerdim. Klasikleşmemiş daha doğrusu henüz kaşarlaşmamış özgün ve marjinal fontlar var. Onları keşfederseniz yaptığınız tasarımlar çok daha özgün bir hava yaratır. Meraklılar için bir kaç tanesini paylaşayım. Aparo, Casterio, Contaur, Edition, Goldfinger Kimgdom gibi.(En yeni gözdem Von Everect)
Merhaba Barış Özcan Bey; Yazmayı seven biri olarak videonuz ilgimi çekti. Yazı tipim: Aslında bütün yazı tiplerini kullanıyorum ama Helvetica yı ve Angilla Tatto yu daha çok seviyorum. Video yine aydınlatıcı olmuş. Teşekkür ederim Barış Özcan!
/barisozcan/ Harikasın ben bir grafiker olarak fontların dünyasını bu kadar yakından tanımıyordum Teşekkür Ederim. Ayrıca BANA FONTUNU SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLİYEYİM çok iyiydi :) benim fontum COURIUER
Barış Bey her font için bir sıfat, tanımlama kullanmışsınız. Acaba bunlar sizin kendi nitelendirmeleriniz mi yoksa evrensel olarak bu fontlar için bu tanımlamalar geçerli mi? Mesela Rockwell için cesur, calibri için stabil demiş olmanız gibi... Paylaşım için teşekkürler. Faydalı bir video olmuş.
Şimdi, siz şuan Mac kullanmaktasınız, bu yüzden bilmeyebilirsiniz. Benim en sevdiğim font Segoe UI. Windows dağıtımlarıyla birlikte gelen yazıı tipi. Ayırmak gerekirse Segoe UI Light.
Enes Karabulut comic sans bir nebvi kolaya kaçmaktır. Ilk defa world vs vs ödev yaparken veya bir yazı yazarken ilk kullandığımız yazı tipidir çocukken gözümüze hoş geldiği içindir belkide .tasarımcılar sevmez bu yüzden de ben amatör bir editorum videomda comic sans i kullansam daha hoş gözükmez benim için. Neyse 1 saat anlatmak isterdim ama buradan anlaşılamıyor işte :D
Muhteşemdi asla unutmayacağım bilmediğim şeyler öğrendim - Favori Fontum Gillroy Family
3 ปีที่แล้ว +1
Comic Sans, bilgisayarla tanıştığımdan beri yazı tipi seçerken gözüm hep kendisini aradı. Benim burcum ikizler, Comic Sans'ın burcu olsaydı o da ikizler olurdu.
Papyrus. Papyrus'u sevmemin nedeni (birçok yazı tipi gibi) pek bilinmiyor olması. Üstelik tarzı bana eski uygarlıklar tarafından yazılan metinleri anımsatıyor ve ben (tarihi çok seven biri olarak) buna bayılıyorum. Bu yüzdendir ki Papyrus favori fontum.
Comic sans aralarında nerdeyse en iyisi olmasına rağmen neden bu kadar tepki almasını anlamıyorum ??? Bu zamana kadar hep comic sans kullandım ilk defa bu kadar nefret edilen bi yazıtipi olduğunu öğrenince cidden çok şaşırdım
Barış Usta müthiş iş yapmaktasın . Senin yaptığın işlere hayranım . Senden bir konuda rica edecektim . Eğer Sembolleri ( & > vb ) anlatan bir video yaparsan çok harika olur .
Eskiden msn kullandığımız zamanlarda çoğu zaman koyu tatlı pembe Comic Sans kullanırdım :D Şimdi ise kaydettiğim belgelerin çoğunda Calibri kullanmış olduğumu fark ettim :) En sevdiğim yazı tipi olduğunu zannetmiyorum Calibri'nin ve buna çok kafa yormadım açıkçası ama kendime özel bir yazı tipi seçmek istedim nedense bu videodan sonra :)
Niveau Grotesk( typekit.com/fonts/niveau-grotesk ) 2013'te Hannes von Döhren tarafından tasarlanmış bu font benim favorim. Nedeni ise daha fontu ilk arattığımızda karşımıza çıkan Geometric Modernism ve tertemiz bir font oluşu. Bunun yanında ihtiyaç olursa Serif alternatifi de bulunuyor.( www.myfonts.com/fonts/hvdfonts/niveau-serif/ )
Aslında Comic Sans önemli bir yere sahip. Bir oyun karakterine ismini veriyor. Sans. Komik Sans. Comic çizgi roman gibi bişey demek. Yani komedi ile alakalı. Ve bu Sans komik bir karakter. Artı bu karakterin oyunda kullandığı yazı fontu Comic Sans. Hatta Papyrus yazı fontunu kullanan bir karakter de var oyunda. İsmi de Papyrus. Ve son olarak. W.D Gaster adlı bir karakter var. Ve WingDings(w.d) fontunu kullanıyor.
Bak anlatayım. Yurtdışında bu çok popülerleşti zaten. TH-cam herkeze özel değil herkeze rastgele videolar öneriyor. Benimde hiç alakam olmadığım şeyler çıkıyor karşıma.
Selam, 33 yaşıma kadar "Garamond" , 33-45 yaş arasına kadar "Times New Roman" , 45'den sonra "Georgia" kullanmayı düşünüyorum. Öğrettikçe öğreten, vakti kıymetli yapan, bize ve sayende bizde çevremize artı katabilme, farkı yarattığın için teşekkürederim. Sevgi ve saygılarımla.
Eski videolarınızı yeni izlemeye başladım. en az yeni videolarınız kadar iyiler. aslında hepsi de çok kaliteli :)
Eynən
Eskileri daha iyi
Bilmeniz gereken sadece iki font var! Tasarımcı olmayanlara yazı tipi rehberi. Yeni #video
Barış Özcan Elinize sağlık. Ufak bir düzeltme: Helvetica kelimesi "İsviçreli" değil, "İsviçre" demek.
Levent Pekcan Bir düzelme de benden gelsin.
"Helvetica" İsviçreli demek.
"Helvetia" İsviçre demektir.
Barış Özcan Videolarınız çok kaliteli hocam elinize sağlık.Benim yazı fontum "Impact" nasıl bir font karakter olarak çok merak ettim?
Günaydınlar Hocam :) tasarımcı olmayanların yazıda hangi fontu kullandıklarının bir önemi var mı ? :) Arial
Newyork Times RomAn
Sen gerçekten videoların ve bakış açınla saygı duyulması gereken bir insansın. Hepimizin değişmesi adına videolarını sakın bırakma.
Steve Jobs’un en sevdiği ders :) okuyun anlarsınız :)
Steve Jobs: Okulu bıraktığım an,zorunlu fakat gereksiz olan ve ilgimi çekmeyen tüm dersleri almama gerek kalmamıştı.Böylece sadece bana ilginç gözüken derslere girebilecektim.
Bu aslında hiç de romantik bir durum değildi.Yurt odam olmadığından arkadaşlarımın odalarında yerde yatıyor,kola şişelerinin 5 sentlik depozitolarıyla yemek alıyor, her Pazar akşamı güzel bir yemek yemek için 7 mil uzaktaki Hare Krishna kilisesine gidiyordum.Buna bayılırdım.
Merakım ve sezgilerim sayesinde içine düştüğüm çoğu şey daha sonra benim için paha biçilmez deneyimlere dönüştü;Bir örnek vereyim:O zamanlar Reed Üniversitesi muhtemelen ülkedeki en iyi kaligrafi dersini veriyordu.
Kampüsteki her poster,çekmecelerdeki her etiket,çok güzel şekilde elle kaligre edilmişti.Okulu bırakmış olduğum ve zorunlu dersleri almak zorunda olmadığım için kaligrafi dersi alıp nasıl yapıldığını öğrenmeye karar verdim.
Serif ve san serif yazı karakterleri,değişik harf kombinasyonları arasındaki boşluğu ayarlama,ve harika bir tipografiyi harika yapanın ne olduğu hakkında çok şey öğrendim.Çok güzeldi;tarihsel ve sanatsal olarak o kadar inceydi ki bilim hiçbir şekilde bunu yakalayamazdı ve ben bunu muhteşem buldum.
Bunların hayatımda pratik bir uygulama bulma olasılığı yoktu.Ama on sene sonra ,ilk Macintosh’u tasarlarken,bir anda aklıma geliverdi.Bunların hepsini Mac’te kullandık.Mac güzel bir tipografiye sahip ilk bilgisayardı.
Eğer o derse hiç girmemiş olsaydım,Mac hiç çok yönlü yazı karakterlerine veya boşlukları doğru orantıda kullanan fontlara sahip olmayacaktı.Windows da Mac’ten kopyaladığına göre,hiçbir kişisel bilgisayarın bunlara sahip olmayacağı muhtemeldir.Okulu bırakmamış olsaydım o kaligrafi dersine girmemiş olacaktım,ve kişisel bilgisayarlar şu an sahip oldukları o harika tipografiye sahip olamayabileceklerdi.
Tabii ki üniversideyken noktaları ileriye bakarak birleştirmek imkansızdı.Fakat on sene sonra geriye dönüp baktığımda her şey çok ama çok berraktı.Tekrar söylüyorum,noktaları ileriye bakarak birleştiremezsiniz;onları sadece geriye baktığınızda birleştirebilirsiniz.Noktaların gelecekte bir şekilde birleşeceğine inanmanız gerekiyor.
Steve Jobs
Baya iyi
Primci Jobs.
Kopyala Yapıştır yapmak Çok zor olmalı Bi Like ı esirgemeyin Arkadaşlar
Steve Jobs'un çok saçma ve kendini fazlaca önemseyen bir değerlendirmesi.
Yaşam bizi o kadar da önemsemez. Biz yaşamı önemseriz. Doğru olan da budur zaten.
Çok uzun bir hikaye...
Her videonuzda bambaşka bakış açılarıyla karşılaşıyorum ve yaşam görüşüm gittikçe genişliyor. Bilgileriniz ve aktarma tarzınız çok kaliteli. Umarım ileride çok büyük başarılar elde edersiniz, bunu hakettiğinize inanıyorum. Yolunuz hep açık olsun...
4+2 yıl grafik eğitimi aldım 5 yıldır çalışıyorum, öğretmenlerimin bilmediği, anlatmadığı, kendiminde tembellikten araştırma yapmamasından kaynaklı, daha önce hiç duymadığım bilmediğim mesleki bilgiler öğrettiniz bana. Minnetar oldum. Çok teşekkür ederim.
Nasil bir okul orasi :D
Harbiden grafik eğitimi aldığın okulda helvetica'yı duymadıysan :d
Helveticayı harbi duymadıysan...
Sizinlə tamamilə razıyam. Videolarının hər biri çox marifləndiricidir. Möhtəşəmsiz Barış Özcan.
Comic Sans ile ödev yapan kardeşlerim burdamı?
Ugur Uflaz merhaba
Ugur Uflaz merhabaa
Ugur Uflaz selam :d
Ugur Uflaz ben
Ugur Uflaz ben çok kullanırım ödevlerde
Kullandığım font Helvetica ve bu konuda daha önceden ufakta olsa bir bilgim vardı (Arial ve Helvetica arasında fark gibi). Ve şunu söylemek istiyorum TH-cam da günde yaklaşık 5 saat video izliyorum çoğu zaman oyun,ilginç gereksiz bilgiler, müzik yada teknoloji gündemiyle ilgili daha doğru teknoloji haberleri izliyorum fakat kanalınızı bugün keşfettim çok geç kalmış gibi hissettim kendimi Pi sayısı (3.14.........) isimli videonuzla tanıdım sizi çok hoşuma gitti konuya yaklaşımınız konu hakkındaki bilgiye sahipliliğiniz vs. ve şunu söylemek istiyorum şu videodaki bilgiler 7 dakika değilde 70 dakika olsaydı gerçekten sıkılmadan izleyebilirdim diye düşünüyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Mimarlık öğrencisiyim, paftalarımda genelde "Technic Bold" fontunu kullanmayı seviyorum.
Abi arapça eski yazılarda da baya bi farklı yazı çeşidi bulmak mümkün hatta eğik yazının tasarruflu olduğunu hatta şifreli yazıların da var olduğunu söylemem gerek. Eski alfabemiz olan arapça karakterler de bence farklı bi konu olabilir. Bu videoyu 3 yıl aradan sonra ikinci kez izliyorum. Seviliyorsunuz :)
Değeri bilinmeyen çok değerli bir insan...
bende öyle düşünüyorum
+1
biz biliyoruz ya:)) hamdolsun ki tanıyoruz
Atakan K burdakiler biliyor
BENİM O BEN
Bana hayatta gerçekten gereken bilgileri öğreten tek kanal burası, teşekkürler Barış bey, bir avuç insana çok daha fazla ve fazlası olduklarını gösterdiniz.
Abi sen ne içiyorsun ya, bu kadar kaliteli konu seçimi olmaz ki!
Helvetica Candır!
Sen düz yazı yazarken a'ları yuvarlıyor musun bakayım?
Cambria, bir nevi daktilo fontu. Özellikle dava dilekçelerinde bu fontu kullanmaya bayılıyorum.
Bunu izlediğim telefonda Comic Sans olması...
Samsung büyük ihtimalle telefonun çünkü samsung dışındaki her telefonda Ariel kullanılır
peki bu dediğinin bizim umrumuzda olmaması
@@shiratsune695 ama senin bu işe boşu boşuna bulaşman
@@GhostGaming-op3kg innnnnanılmaz haklısın bro
Karakalem Tablo Samsunglarda yazı stilini ayarlardan değişmek mümkün
comic sans yazı tipine bu isim comic book yani çizgi romanlarda konuşma balonlarının doldurulduğu yazı tipine ithafen verilmiş. tasarımcısı microsoft bob adında çocuklara yönelik bi eğitim paketi hazırlanırken tutorial yani eğitici konuşma balonlarında times new roman yazı tipini çok ciddi bulduğu için yazı tipini bu şekilde tasarlamış. yani tamamen çocuklar için tasarlamış bir yazı tipi, bu yüzden ciddiyetsiz.
comicsanscriminal diye de bir site var nasıl kullanılması gerektiğini açıklayan. beğenenler bi göz atsın derim 😉
Times New Roman diyerek uzaklaşıyorum
ajsjsjajshhx ayrnn yab
:))
msn zamanında lacivert Comic Sans kullanırdım :D
bende xd
+Cengiz Avcı (Tr_Olumtutkunu) Travel?
7
4
Ne
ing öğretmeniyim anlaşılır ve times new roman gibi sıkıcı olmadığı için Comic Sans yazı tipini çok kullanıyorum çok da severim niye bu kadar kötü karşılandığını, dışlandığını yine de anlamadım özünde oldukça özgürlükçü ve eğlenceli bence. Ama videolarınız, seçtiğiniz konular ve anlatım şekliniz harika ağzınıza sağlık.
Benim favori fontum "Coolvetica"
Calibriyi çox xoşlayıram. məncə insanı yormayan, okunaklı bir fontdur. Bəzən də Arialdan da istifadə edirəm.
@@tomrissenapsdl6786 😅tşkler
SHHSHSHSHSHSHSHHS
resmen birşeyler öğreniyorum. oha
Oldukça başarılı buldum eğitim videolarınızı. Emeğinize sağlık devamını bekliyoruz.
Elif Akkuş Teşekkürler.
7 yıl önce
Yasiyon mu
@@elfomy0sen?
Videolarımda 'Antonio' veya 'Blogger Sans'; belgelerimde ise 'Arial' (12 punto ☺) kullanmayı tercih ediyorum. Tasarım videolarınızı mutlulukla izliyorum. Çünkü tam da önem verdiğim detaylara değiniyorsunuz. Eşim dahil olmak üzere çevremde bu tarz meselelere önem veren tartışabileceğim kimse yok. Sizi izlerken sanki muhabbet ediyormuşum gibi iyi geliyor bana. Bu yüzden teşekkür ediyorum.
Sizin adınıza sevindim. Yanlız kalmak birileriyle konuşmak istemek ama konuşamamak nasıl bir duygudur. Az çok bilirim :))
Nasıl bu kadar bilgili olabiliyorsunuz diye sormadan edemiyor insan. Başarılarınızın devamını temenni ederim.
Bu arada küçüklükten beri derslerde sunum yaptığımız zamanlar falan oldum olası comic sanstan nefret ettim.
Araşdıran ,okuyan və çaba ile zaman harcayan hər kəs basarilidir
comic sans ile yapılmış bir tabelası olan dükkan ,mağaza bakkal vs gördüğümde oradan alışveriş yapmıyorum..
+Sans seni gidi undertaleci 😀
+Dozi Metre ben comic sans kullanıyorum browserlarımda
comic sans burada
neden bu kadar nefret ediliyor anlamadim
neden bu kadar nefret ediliyor anlamadim
*_Abi Vallahi Anlattığın Konu Umrumda Değil İlgilenmiyorum Ama Sesin Öyle Bir Huzur Veriyor Ki Sıkılmıyorum._*
Aynen ya :D
çok iyisin abi :D
Barış bey sizi burda takip etməyə başladıgımdan oxumaga başlamışam.Ne qeder ilham verici oldugunuzu bir bilseniz.
Sizə də mənə də uğurlar.
Cascadia code/mono benim için en iyisidir. Özellikle rakam tasarımları harika gözüküyor.
4:10 Aksine küçük harfler okunması zor olduğu için sürücüden hız düşürmesi beklenir. Çünkü ağırlıklı olarak bu levhalar genellikle bir sapak ya da bir dönüş olduğuna işaret ettiğinden bu sebepten ötürü de hız kesilmesi istenir.
Georgia benim fontum...
Merhabadevletsah
videoları mp3 indirdim uyurken dinliyorum aga yok böyle bir şey
49 dislike comic sans ile yazanlar
@Berker Tube burda krşm
Comic sans yalnış bilmiyorsam ilk çıktığında insanlar yazı tipinin karakteri olduğu konusuna değinmedikleri için uzun bir süre her mövzuda (ciddi haberlerde bile) kullanılmış. Bir süre sonra comic sansin karakteri olduğunu ve ciddiyyetli bir mevzu başlığı olduğu zaman mevzunun ciddiyyetini kaybettiğini keşf etmişler. Comic sans o kadar uzun süre böyle kullanılmış ki, insanlar bunu keşf ettikten sonra yani bizim gibi ülkelerde değil gelişmiş ülkelerde UX ihtisas olmasaydı bile insanların ne istediği önemsendiği için bu font-u çok nadir kullanmaya başlamışlar
Benim herşeyim comic sans 😂😂
Have a gonna bad time
Undertale de benim herşeyim
git burdan
@@umut1537 I dont think so
@EMİR GHOST YTB
ne kadarde mükemmel video tebrikler videolarına bayılıyorum anlatım şekli çok çekici eklediğim müzikler sahne geçişleri ♥
Mert Can Şengül 7
Bizim sans ta komiktir
Sans the skeleton
@@kaan13ylonce10 and Papyrus
Farkettiysen sans ile konuşurken comic sans yazı tipinde konuşuyor
@@buny690 yo
@@eminefeparlakportakal o zaman farket
2 yıl önce telefonumun yazı dili comic sanstı ve hiç sevmezdim ama değiştiremiyordumda.Şimdi anladımki kimse sevmiyormuş.
hangi telefon o?
Galiba birileri kötü zaman geçirmek istiyo
Seni seviyorum adamım yeni başladım artık devamlı karşıma çıkan bu adam neden paso bilgi veriyor diye araştırdım ve senden keşke binlerce olsa
Son sunumları çok güzel olmuş her biri bir öncekinden daha ittiallı ister çekim ister konu ister müzik olsun... Bu işte çok başarılı olduğunu göğsünü gere gere söyleye bilirsin... Helal Bravo devam böyle kaliteden lütfen hiç ödün verme. Başarılarının devamını dilerim... İyi çalışmalar...
Təşəkkür edirəm, Barış bəy. Daha çox istifadə etdiyim yazı tipi- Palatino Linotype
İnsanları dışlayacak bir neden daha buldular insanlık öldü....😞
Tabiiii Helvetica. Ayrıca Times new roman.
Bir tasarımcı olarak "CALİBRİ" en çok sevdiğim kullanırken keyif aldığım fonttur. Teşekkürler BARIŞ ÖZCAN
Abi öyle bi efsanesinki. Bir videonda can sıkıcı olmazmı? Aklima gelmeyecek konular bile senninle cok ilgiç. Iyiki varsın.
Seni yeni keşfetmiş olduğuma üzülüyorum ne güzel bilgiler 👍
Hocam bu videodan sonra “hat sanatı” üzerine bir video iyi giderdi, ne dersin?
grafiker olarak genelde calismalarimda futura ailesini kullanırım barış hocam
Futura candır
Ben İngilizce öğretmeniyim ve birçok farklı öğrenci grubu ile çalıştım bugüne kadar. Branşım gereği birçok disiplin ile içli dışlı geçiyor derslerim. Yani yeni bir dil öğrenirken kıtalar ve ülkelerden, dünyamızdan, başka gezegenlerden, küresel ısınmadan, geometrik şekillerden, tarihsel olaylardan, tanınmış bilim insanlarından, sanat dallarından vs vs. birçok konudan bahsediyoruz dinleme, yazma, okuma, konuşma etkinliklerinde. Bunun bir sınırı ya da sonu yok.
6-13 yaş arası öğrenciler için hazırladığım poster, afiş, flash kart gibi görsel & işitsel materyallerde Bradley Hand kullanıyorum. Öğrencilerin bu font ile hazırlanmış materyallere verdikleri tepkiler, klasik bir Times New Roman'a verdikleri tepki ile aynı değil. Kesinlikle daha çok benimsediklerini, "öğrenmemin mecburi olduğu ciddi şeyler" şeklinde hissetmekten çok eğlenceli bir şeyleri keşfeder gibi yaklaştıklarını gözlemliyorum o materyal her neyse.
13-18 yaş arasıyla çalıştığımda ise yukarıda bahsettiğim gibi o konunun/disiplinin özüne uygun olduğunu düşündüğüm fontlar kullanıyorum. Mesela konumuz doğal afetler ise Flubber gibi daha keskin daha büyük ve net fontlar, konumuz teknoloji ise Elixia ya da en azından Ethnocentric gibi daha uzamsal, fütüristik fontlar tercih etmeye gayret ediyorum. Konumuz pozitif bilimlerden çok sanatsal ise, anlaşılma ve okunurluktan çok estetik açıdan font seçiyorum.
Fakat 18 yaş üzeri yetişkin bir gruba dersim varsa, özellikle iletişimsel aktivitelerde, mesajı kolay anlamak ve karşıya doğru şekilde anlatmak hayati önem arz ettiği için daha "ciddi" fontlar kullanıyorum. Okunabilirlik ve göz yormaması ilk kriter haline geliyor. Mesela bir role-play etkinliğinde öğrencilerin eline diyaloğu kolaylaştırıcı bilgiler içeren ipucu kartları hazırlıyorsam, bu kartları mutlaka Helvetica gibi gözlerinin çok aşina olduğu ve okunabilirliği yüksek olan bir fontla hazırlamış oluyorum.
Örnekleri pek düşünmeden yazdım açıkçası ama sonuç olarak mantığımı özetlemiş olduğumu düşünüyorum. Bu konu üzerinde öğrencilerle yapılmış bir bilimsel çalışma ya da araştırmaya rastlamadım ama öğrenme noktasında önemli bir faktör olabileceğini dahi düşünmekteyim. Sonuç olarak öğrencilerin kullandığı materyallerin belki %80'i yazılı materyal hala ülkemizde. Yüksek lisans, doktora ne için var değil mi? Elbet araştırılacak bunlar bir gün :)
Kısacası yine ufuk açan bir video, tekrar bu konu üzerine eğilmemi sağlayacak. Emeğinize sağlık.
Aydınlatıcı bir video olmuş. Kullandığım yazı tipleri kadınsı denilen yazı tipleri. Bu arada uzun süredir sizi takip etmekteyim. Eski videolarinizi tekrar izliyorum. Amacım hem sizdeki değişimi gormek hem de bana katabileceginiz yeni detayları yakalabilmek. Başarınız daim olsun.
Proxima Nova aşkı :D
Benim de favorilerimden :)
Ooo abi burdamiydin
Merhabalar, harika bir sunum olmuş. Videolarınızı görsellik ve içerik olarak çok başarılı buluyorum. Fakat bu videoda bariz bir şey rahatsız etti. Görsellerine de bol bol yer verdiğiniz "Helvetica" belgeselinde röportaj yapılan tasarımcıların hiçbirinin ağzından "font" kelimesi çıkmıyor, herkes sürekli "typeface" kelimesini telaffuz ediyor. Bunu farkettiniz mi ? Siz (-genelde çoğu insan) tam tersini yapıyorsunuz. Bu konuda tasarımcılar çok hassastır halbuki.
erdem duru typeface Türkçe olmadığı için karşılık olarak "yazı tipi"ni kullanmaya çalıştım, zaten videonun başlığı da bu. Öte yandan bazı kavramlar yanlış olarak Türkçe'ye aktarılsa da daha geniş bir kullanım alanına ve bilinirliğe kavuşuyor. "Font" da bu kavramlardan biri. O yüzden bilinçli olarak "yazı tipi" ve "font" kelimelerini dengeli olarak kullanmaya çalıştım.
Century Gotich candırr
Sarı Pipi aynen
Sanat (müzik) tasarım ve diğer bütün çatışmaların için teşekkürler.
Bu kadar ilgimi çeken bir konuda, hiçbir yerde böylesini bulamayacağım bir video için Teşekkürler Barış Abi.
İzlemeye başlamadan yazayım. Benim yazı tipim "Cambria" her zaman bunu kullanırım
ben degiştiremeye eriniyom yağğğ .d
Comic sans yazı tipinini ben kendi telefonumdaki hrrşey için kullanıyorum bence çok estetik görünüyor
Benim yazı tipim comic sans e benziyor dldhdoshs
Amerika Birleşik Devletler'inde tüm resmi doküman ve yazışmalarda Courrier New fontu kullanılır. Dikkat edilirse bu fontun harf ve karakterleri arasındaki boşluk diğer fontlara nazaran daha fazladır. Bir dokümanı en hızlı okuma ve algılama sanırım bu fontla mümkündür. Tabii ki ISO standartları yerine emperyal birimler kullanıldığından dolayı standart kağıt boyutu da A4 yerine daha kısa boylu ve geniş olan Letter formatıdır.
Profesyonel hayatımda mesaimin büyük yüzdesi rapor yazmakla geçmektedir. Sanırım bu sebeple yazı tipleri oldukça dikkatimi çekmiştir. Her ne kadar iş yapılan kurumların kendilerine ait olan şartnamelerine ya da firmaların kendi rapor formatlarına göre yazı tipi seçilse dahi, bireysel olarak ilgimi çeken fontları şiir yazarken ve özgeçmiş gibi özel bir doküman hazırlarken kullanmaktayım. Ana ve alt başlıklar için Constantia, içerik için Georgia kullanmaktayım. En kısa unsur mahlas olarak, çok beğendiğim müzik grubuna ait olan Iron Maiden yazı tipini kullanmaktayım.
Teşekkürler, ben de bunları deneyeceğim. Fakat iron maiden olayını çözemedim bi anda metinin tüm ciddiyetini bozmuyor mu? :)
@@MuhtesemRapSavaslari Resmi işlerin dışında tutarak Iron Maiden fontunu sadece mektup, şiir ve kısa hikayelerde en sona kullanmaktayım. Bence içeriklerine göre oldukça yakışmakta :)
Küçüklükten beri kullandığım font Comic Sans MS
Telofonum un yazı tipi comic sans yani şuan telefondaki bütün harf ve sayılar "COMİC SANS"
ayn benimkide
Hayır Comic Sans değil. Samsung kullanıyorsan ya Choco Cooky, ya Rosemary ya da Cool Jazz fontlarını kullanıyorsun. Ayarlar>Ekran>Yazı Tipi ve yakınlaştırma bölümünden bulabilirsin. Bu arada Comic Sans'ın tam adı "Comic Sans MS" yani MS Microsoft demek.
@@tunasosyal Benim telefonumun yazı tipi düz ve Samsung. Yani Samsung Galaxy Note 4. Sanırım Arial fontunda.
@@porkatal795 Hayır, Arial de bir Microsoft fontu. Sen anladığıma göre Android'in varsayılan fontunu kullanıyorsun. Onun adı da "Roboto".
@@tunasosyal Aaa, evet. Ayarlardan baktım, varsayılan yazı fontuymuş.
Bebas neue benim için muazzam ve bir de lemon/milk fontu tam benlikler.
Harikasınız Barış bey! Comic Sans ve Monotype Corsiva ile yazılmış yazılar bana amatör, ciddiyetsiz ve güvenilmez geliyor. profesyonellikten uzak hissettiriyor. msn zamanında bile comic sans kullanmadım, times new roman'dı o zamanlar benim yazı karakterim. Şimdilerde Century Gothic ve Trebuchet MS kullanıyorum.
Abi sana daha ne diyeyim ya 🤷♂️ bu kadar kaliteli konu seçimi bu kadar bilgi paylaşımı bence bu platformda kendi alanında teksin
Helvetica fontundan okunaklı ve nötr diye bahsediyorsunuz. "Isparta"nın "I"sı, "alıcı"nın "l"si aynı görünüyor. Bu durum bu fontu okunaksız yapmıyor mu?
Yazım dili genelde İngilizce olarak düşünüldüğünden okunaklı olarak kabul ediliyor.
erdinç Akbulut ingilizce ile ne alakası var?
Zeynep B. Çünkü ingilizcede büyük 'i' yoktur, küçük 'ı' da yoktur.
witch Zaten burada büyük "I" ve küçük "l" harfinden bahsediliyor bunlar İngilizcede var.. Impossible gibi bir örnek veriyorum gördüğünüz üzere harfler aynı🤦🏻♀️
Nexa, Montserrat, Bebas, Rohn, Raleway en çok kullandığım yazı tipleri. Ama tasarıma göre kullanılacak font türü değişiyor. Arşivimde yüzlerce lisanslı ve tanesi 250$'ın değerinde fontlar mevcut. Font tasarımın yarısıdır. Ben sizden daha spesifik fontlar beklerdim. Klasikleşmemiş daha doğrusu henüz kaşarlaşmamış özgün ve marjinal fontlar var. Onları keşfederseniz yaptığınız tasarımlar çok daha özgün bir hava yaratır. Meraklılar için bir kaç tanesini paylaşayım. Aparo, Casterio, Contaur, Edition, Goldfinger Kimgdom gibi.(En yeni gözdem Von Everect)
Ben Bebas Neue Yazıcaktım Barış da aynısını yazmış :D
Ariel ile yazarım genelde ödevlerimi xd
Merhaba Barış Özcan Bey;
Yazmayı seven biri olarak videonuz ilgimi çekti.
Yazı tipim: Aslında bütün yazı tiplerini kullanıyorum ama Helvetica yı ve Angilla Tatto yu daha çok seviyorum.
Video yine aydınlatıcı olmuş. Teşekkür ederim Barış Özcan!
7:08 Ben hep el yazısı yazarım. Hem daha hızlı, hem de güzel görünüyor.
Comic sans saftiriğin yazi tipi
onunki biraz daha farklı
comic sans adı üstunde çizgi romanlarda kullanilan yazi tipi. Çizgiromanlarin büyük coguluganda konusma balonlari comic sans ile doldurulur
/barisozcan/ Harikasın ben bir grafiker olarak fontların dünyasını bu kadar yakından tanımıyordum Teşekkür Ederim. Ayrıca BANA FONTUNU SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLİYEYİM çok iyiydi :) benim fontum COURIUER
Fontunuz Courier olmasın... Grafikerim demeyin bari..
comic sans kullanan birisi için şok oldu :)
Barış Bey her font için bir sıfat, tanımlama kullanmışsınız. Acaba bunlar sizin kendi nitelendirmeleriniz mi yoksa evrensel olarak bu fontlar için bu tanımlamalar geçerli mi? Mesela Rockwell için cesur, calibri için stabil demiş olmanız gibi... Paylaşım için teşekkürler. Faydalı bir video olmuş.
Şimdi, siz şuan Mac kullanmaktasınız, bu yüzden bilmeyebilirsiniz. Benim en sevdiğim font Segoe UI. Windows dağıtımlarıyla birlikte gelen yazıı tipi. Ayırmak gerekirse Segoe UI Light.
Montserrat font ve Futura ❤️
comic sansla ilgili durumun tam olarak sebebi nedir acaba, çok severdim oysa :))
Enes Karabulut comic sans bir nebvi kolaya kaçmaktır. Ilk defa world vs vs ödev yaparken veya bir yazı yazarken ilk kullandığımız yazı tipidir çocukken gözümüze hoş geldiği içindir belkide .tasarımcılar sevmez bu yüzden de ben amatör bir editorum videomda comic sans i kullansam daha hoş gözükmez benim için. Neyse 1 saat anlatmak isterdim ama buradan anlaşılamıyor işte :D
Ben okul icin cikti aldigimda comic sans ms i cok kullaniyorum ve cok seviyorum
Ecem Esma Baki aynen
Muhteşemdi asla unutmayacağım bilmediğim şeyler öğrendim
- Favori Fontum Gillroy Family
Comic Sans, bilgisayarla tanıştığımdan beri yazı tipi seçerken gözüm hep kendisini aradı. Benim burcum ikizler, Comic Sans'ın burcu olsaydı o da ikizler olurdu.
sansa yaramaz dedi...
=BAD TİME=
Coolvetica çok hoş bir font.
Papyrus. Papyrus'u sevmemin nedeni (birçok yazı tipi gibi) pek bilinmiyor olması. Üstelik tarzı bana eski uygarlıklar tarafından yazılan metinleri anımsatıyor ve ben (tarihi çok seven biri olarak) buna bayılıyorum. Bu yüzdendir ki Papyrus favori fontum.
Ariel ya da calibri kullanıyorum. Her zamanki gibi harikasınız! 😃
"Helvetica"
Comic sans aralarında nerdeyse en iyisi olmasına rağmen neden bu kadar tepki almasını anlamıyorum ??? Bu zamana kadar hep comic sans kullandım ilk defa bu kadar nefret edilen bi yazıtipi olduğunu öğrenince cidden çok şaşırdım
hayatımıza hiç bir işe yaramayan bilgiler olmasına rağmen izleyenler
Barış Usta müthiş iş yapmaktasın . Senin yaptığın işlere hayranım . Senden bir konuda rica edecektim . Eğer Sembolleri ( & > vb ) anlatan bir video yaparsan çok harika olur .
Eskiden msn kullandığımız zamanlarda çoğu zaman koyu tatlı pembe Comic Sans kullanırdım :D Şimdi ise kaydettiğim belgelerin çoğunda Calibri kullanmış olduğumu fark ettim :)
En sevdiğim yazı tipi olduğunu zannetmiyorum Calibri'nin ve buna çok kafa yormadım açıkçası ama kendime özel bir yazı tipi seçmek istedim nedense bu videodan sonra :)
MV Boli ve Impact fontu
Comic sans'dan başkasına ihanet edemem...abi çok güzel ama🤗
Comic sans
Ama bunu helveticayla yazdım hahah
Niveau Grotesk( typekit.com/fonts/niveau-grotesk )
2013'te Hannes von Döhren tarafından tasarlanmış bu font benim favorim. Nedeni ise daha fontu ilk arattığımızda karşımıza çıkan Geometric Modernism ve tertemiz bir font oluşu.
Bunun yanında ihtiyaç olursa Serif alternatifi de bulunuyor.( www.myfonts.com/fonts/hvdfonts/niveau-serif/ )
Aslında Comic Sans önemli bir yere sahip. Bir oyun karakterine ismini veriyor. Sans. Komik Sans. Comic çizgi roman gibi bişey demek. Yani komedi ile alakalı. Ve bu Sans komik bir karakter. Artı bu karakterin oyunda kullandığı yazı fontu Comic Sans. Hatta Papyrus yazı fontunu kullanan bir karakter de var oyunda. İsmi de Papyrus. Ve son olarak. W.D Gaster adlı bir karakter var. Ve WingDings(w.d) fontunu kullanıyor.
her zaman comic sans kullanırım 😏
Nurettin Muratoğlu bende comic sans ı severim niye insanlar fazla sevmiyor ki
Genel kültür +1
Neden bu video benim karşıma çıkıyor acaba ?
Bilmem banada aynısı oldu
Bak anlatayım. Yurtdışında bu çok popülerleşti zaten. TH-cam herkeze özel değil herkeze rastgele videolar öneriyor. Benimde hiç alakam olmadığım şeyler çıkıyor karşıma.
@@pannz3r483 yeni algoritmayı biliyorum
Benim favorim Verdana - IKEA nın da kullandığı muhteşem bir font
Selam, 33 yaşıma kadar "Garamond" , 33-45 yaş arasına kadar "Times New Roman" , 45'den sonra "Georgia" kullanmayı düşünüyorum. Öğrettikçe öğreten, vakti kıymetli yapan, bize ve sayende bizde çevremize artı katabilme, farkı yarattığın için teşekkürederim. Sevgi ve saygılarımla.
Benim en sevdiğim yazı tipi"comic sans"