Aşka Kurban - Görsel Hikaye Anlatımı

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 3 ก.พ. 2025

ความคิดเห็น • 19

  • @fatihfazloglu6609
    @fatihfazloglu6609 4 ปีที่แล้ว +2

    Fotoğrafı çeken için ne kadar öznel ise o fotoğrafa bakan kişi için de o kadar öznel. Fotoğrafı özel kılanda bu. Çok açık. Keskin bir çizgisi yok. En belirgin fotoğrafta bile ona bakan kişinin özeliğine göre şekillenecek bir şey. Paylaşımda bizi bu konuda kafa yormamız içinde çok harika olmuş emeğinize sağlık hocam.Her şey çok güzel olmuş videoda fotoğraflar da.

    • @Okan_YILMAZ
      @Okan_YILMAZ  4 ปีที่แล้ว +1

      Teşekkür ederim.

  • @orkhanzeynal6243
    @orkhanzeynal6243 ปีที่แล้ว +1

    Çok eğitici bir video. Bilgilerinizi bizimle bölüşdüğünüz için teşekkür ederim, hocam. ❤

  • @AhmetElhann
    @AhmetElhann 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam çok faydalı oldu gerçekten, ağzınıza sağlık. Sondaki fotograf gösterisi de ta içimize dokundu. Tekrardan teşekkürler..

    • @Okan_YILMAZ
      @Okan_YILMAZ  4 ปีที่แล้ว

      İlginize ve desteğinize teşekkürler.

  • @ismetcayir1611
    @ismetcayir1611 4 ปีที่แล้ว +2

    Okan Bey Bu Fujifilim ile Sony A7 leri kiyaslarsak hangisi daha iyidir. Bu konuda görüsünüz nedir? Birde siz neden fujifilim kullaniyorsunuz? Memnunsunuz herhalde!

    • @Okan_YILMAZ
      @Okan_YILMAZ  4 ปีที่แล้ว +2

      İsmet Bey, ben Sony A7 kullanmadım. Bu nedenle birebir karşılaştırma yapamam. Ancak Fujifilm'den çok daha pahalı olduğunu biliyorum. Öte yandan Fujifilm fotoğraf/video kalitesi ile çok başarılı bir marka. Ayrıca Türkiye'de ABD fiyatları ile satmaları, güler yüzlü hizmet anlayışları, ücretsiz workshoplar ve seminerler ile sadece satışa değil eğitime de açık olmaları nedeniyle ben 5-6 senedir Fujifilm kullanıyorum ve çok memnunum. Etrafımdaki herkese de öneriyorum. Kolay gelsin.

  •  4 ปีที่แล้ว

    Öncelikle verilen eğitimin içeriği muhteşemdi.Yazım dilindeki hikaye anlatımını ,fotoğrafta hikaye anlatımı ile karşılaştırmanız,insanların hikaye anlatımı konusunu anlayıp kendi başına uygulayabilmesi için büyük bir fırsat yaratacaktır.Konuşma tarzını ve düşünce tarzını tek fotoğrafta yada fotoğraf serisinide anlatmak mümkün olabilir. Şöyle ki: Bir ilkokul 1 sınıf ortamı hayal edin,öğretmen en önde ,yerel kıyafetler giymiş,örneğin afgan, bu öğretmenin elinde uzun ve kalın bir değnek var.Öğrencilerin yüzlerinde mutluluk ibaresi yok. Bu durumda öğretmenin düşünce tarzı sert ve katı bir eğitim düzeni diyebiliriz.Aynı zamanda elindeki değnek ile konuşmasının ,cümlelerinin,seçeceği sözcüklerin ne derece sert ve acımasızı olacağını da tahmin edebiliriz Başka bir örnekse bir eylem için bir araya gelmiş kalabalığı hayal edin,ellerinde pankartlarda yazılar ve resimler var,bu pankartlara dayanarak,eylemin hedefini bularak yine burada bu insanların düşünce tarzını ve konuşma tarzlarını,hayat görüşlerini tahmin etmem mümkün olabilir..

    • @Okan_YILMAZ
      @Okan_YILMAZ  4 ปีที่แล้ว

      İsa Bey, değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Tek bir fotoğrafın bir hikayesi vardır, bakan kişiye birşeyler çağrıştırır, bir durumu betimler. İzleyici kendi kültürü, algısı ve entellektüel birikimi çerçevesinde buradan hikayeyi alır. Ancak benim söylemeye çalıştığım sürekliliği olan, bir olaylar zincirini içeren ve zaman boyutunu üzerinde taşıyan bir hikaye tek bir kare ile anlatılamaz. Tekrar teşekkürler.

  • @civanlog
    @civanlog 4 ปีที่แล้ว +1

    Emeğine sağlık okan hocam, teşekkür ederiz. :)

    • @Okan_YILMAZ
      @Okan_YILMAZ  4 ปีที่แล้ว

      İlginize teşekkür ederim.

  • @quven
    @quven 4 ปีที่แล้ว +1

    Okan bey yine mükemmel bir iş olmuş. Teşekkürler.
    Benim de aklımda bir düşünce var. Fotoğraftan resime ve yine fotoğraftan eski osmanlı minyatürlerine ulaşmak istiyorum. Bunun için PShop kullanacağım. Bu konuda nasıl bir kaynak önerirsiniz? Nasıl bir yol izleyeyim?

    • @Okan_YILMAZ
      @Okan_YILMAZ  4 ปีที่แล้ว +1

      Güven bey, fotoğraftan resime geçiş için birçok uygulama, birçok photoshop actions var. Bu anlamda zorlanacağınızı düşünmüyorum. Ancak fotoğraftan minyatüre deyince çok spesifik bir çalışmadan bahsediyorsunuz. Bu konuda benim bildiğim, önerebileceğim bir kaynak yok maalesef. Kolay gelsin.

  • @ozel055
    @ozel055 4 ปีที่แล้ว +1

    gördük
    okan bey
    merhaba

    • @Okan_YILMAZ
      @Okan_YILMAZ  4 ปีที่แล้ว

      Merhaba. Teşekkürler.

  • @orkhanzeynal6243
    @orkhanzeynal6243 ปีที่แล้ว

    Hocam, hikayenin ardıcıllığı pozulmaması için görseller aynı renkte kalmalı, hepsi bir-birine uygun olmalı demişsiniz. Basit bir misal vereyim; diyelim ki, fakir insanların, sonra orta sınıfın, sonra da zengin insanların yaşamını fotoğraflayacağım. Taktik olarak fakirlerin hayatını siyah-beyaz gösterip, orta sınfı orta tonlarda, zenginleri de daha renkli göstere bilirmiyim? Yoksa bu sorunun kesin olarak bir cevapı yok, bu zevk meselesi mi?

    • @Okan_YILMAZ
      @Okan_YILMAZ  ปีที่แล้ว +1

      Bahsettiğiniz farklılıklar, anlatım dili olarak kullanılacaksa elbette sorun olmaz. Zaten en nihayetinde kişinin kendini ifade etme yöntemi kişiye özeldir. Nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.

    • @orkhanzeynal6243
      @orkhanzeynal6243 ปีที่แล้ว

      @@Okan_YILMAZ Anladım, hocam. Cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
      Sağlıkla kalın. 😇