MATERIILE DIN ANUL 1 DE FACULTATE LA AC CTI

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 13 พ.ย. 2020
  • Învață să programezi pe nuezit.ro 100% gratuit. Trebuie doar să îți faci un cont aici bit.ly/inregistrare-nuezit
    Facebook: / nuezit
    Instagram: / nuezit

ความคิดเห็น • 30

  • @andreistan2830
    @andreistan2830 3 ปีที่แล้ว +23

    La AC CTI Bucuresti anul 1:
    Semestrul 1:
    Algebra e cum ai descris-o si tu: cateva tipuri de probleme. Lucrezi putin si le stii. Chiar sunt utile chestiile invate aici.
    Analiza.... La seria CC profii sunt gigei si dau in examen exact problemele facute la seminar, cu numere schimbate, asa ca eu le-am cam tocit rezolvarea.. La toate celelalte serii e teroare. Inveti despre serii convergente/divergente si tot felul de integrale.
    Programarea Calculatoarelor: e basically informatica din liceu. Diferenta e ca aici se face C. Se reia toata materia predata in primii 2 ani de liceu intr-un semestru. Eu nu am avut probleme, dar e de mentionat ca stiam foarte bine informatica din liceu si m-a ajutat enorm.
    Proiectare Logica:... Sincer, nu stiu pentru ce e buna materia asta. Desenam niste scheme ce ar fi trebuit sa imite niste circuite ale unor aparate (aparat de cafea, de facut paine etc. asa cum ne imaginam noi ca functioneaza)... Nu stiu sincer sa descriu mai bine materia asta.
    Stiu ca am avut 5 examene dar nu imi amintesc la ora asta ce mai aveam..
    Optional intre Mecanica, Introducere in Informarica, Grafica Inginereasca (or smth like that): La mecanica sunt destul de grele exercitiile. Laboratoarele sunt easy, iti prezinta o problema si dupa o transpui in C++ pe calculator. Iti da niste foi exact cu ce trebuie sa scrii. Examenul nu exista, am primit nota pe prezenta (ez media 10). La II faceti python... Nu stiu exact ce faceti, dar colegii mei se plangeau de ceva in legatura cu calcule cu virgula mobila pe foaie. La Grafica, desenati 3D in Autocad.
    Semestrul 2:
    Mate 3: analiza cu numere complexe + probabilitati. Prima parte a analizei complexe nu e chiar atat de oribila, a doua parte da. Probabilitatile mi se par useless daca nu vrei sa studiezi despre AI. Exercitiile nu sunt atat de rele atata timp cat te prinzi ce tip de problema e (sunt vreo 5-6 iirc).
    Metode Numerice: un fel de algebra aplicata pe calculator. Lucrati in Octave, un soft ce folosesti limbajul matlab. E un limbaj ce usureaza foarte mult programele care au legatura cu matematica. Materia nu e chiar asa naspa si destul de utila pentru ingineri. Prima jumatate a materiei este ok (easy partial). A doua parte devine ceva mai grea.
    Electrotehnica: electricitatea din liceu. Problemele sunt foarte usoare. In caz ca tot nu te prinzi ce trebuie facut, ai niste algoritmi pe care ii urmezi si iti da mereu rezultatul. Invatati sa transpuneti circuite pe calculator sa va resolve el problema.
    Fizica: fizica cuantica si relativitate. La seria mea s-a facut DOAR teorie, nu stiu cum sunt problemele. Examenul l-am dar in pandemie grila 200 de intrebari in 2 ore (iirc). Normal, s-ar fi dat oral, te-ar fi intrebat cateva chestii fata in fata, de genul "Spune-mi tot ce stii despre groapa de potential". Am copiat maxim la grila si am avut 10, dar nu stiu NIMIC din materia asta. Toate cunostiintele mele care au terminat faculta sau sunt in an terminal au spus ca nu le-a trebuit la nimic fizica asta.
    Structuri de Date: continuati cu programarea. Faceti ce s-a facut in clasa a 11a si nu numai. Implementati stive, cozi, liste, grafuri, arbori. Utila materie pentru programare.
    Optionale: Instrumente Informatice, Prelucrarea Informatiei, Tehnici de Comunicare (cred?). La II faceti word, powerpoint, html, latex. Nu e prea utila materia, dar e examenul usor. La PI lucrati in MatLab, continuati MN-ul. La ultimul optional chiar nu stiu ce s-a facut.

    • @nuezit
      @nuezit  3 ปีที่แล้ว +3

      Multumesc mult pentru comentariul detaliat.Daca esti ok as vrea pe viitor sa fac un clip si despre ce ai scris tu aici, vad mici sau mari diferente fata de ce e la Iasi si ma gandesc ca ar ajuta mai mult pe cineva care vrea la ac bucuresti. Sper sa accepti.

  • @user-sx7ns9gc9f
    @user-sx7ns9gc9f 5 หลายเดือนก่อน

    Ești foarte sincer îmi place cum ai povestit.

  • @maiostv6899
    @maiostv6899 3 ปีที่แล้ว +6

    Prezinta partea "interesanta" de la MN, PC, MD si restul materiilor de calibrul acesta. Asta o sa ii intereseze pe viitori studenti timp de MINIM 4 ani. :))) Gen problemele cu "In padurea cu alune....", frumoasa etapa a partilului cu imbucuratorul "warning", explicatiile de la lab-ul de MN si multe altele. Am vazut ca ai inceput ceva cu "Fizica", dar.....mai merge :))). Asta ar fi frumos la sfarsit de serie :)))

  • @biancaceausu7922
    @biancaceausu7922 ปีที่แล้ว

    La ce materii ai dat admiterea?

  • @stavagg7723
    @stavagg7723 ปีที่แล้ว

    Salut, ce profil de liceu ai terminat?

  • @AlaSwekProductions
    @AlaSwekProductions 3 ปีที่แล้ว

    Bună seara.
    Pe la mijlocul videoclipului ai adus în vorba despre programare, sunt un pic confuz, te refereai la c# sau c++

    • @irisa455
      @irisa455 3 ปีที่แล้ว

      C simplu

  • @itsaale
    @itsaale 3 ปีที่แล้ว

    La ce materii dai examen pentru admitere? Se dă la alegere algebră/geometrie sau amândouă? Văd pe net subiecte "algebră analiză Ma și Mb" ..care e diferența?

    • @nuezit
      @nuezit  3 ปีที่แล้ว +1

      Nu stiu exact ce inseamna "algebră analiză Ma și Mb", insa daca e varianta A,B,C,D etc, efectiv is aceleasi intrebari doar ordonate altfel ca sa scada sansa de a copia la examene. Admiterea cel putin la AC Iasi se va da de anul asta, daca se va organiza, la informatica si la matematica. E bazata pe materia din liceu de la materiile astea doar ca exercitii mai grele.

  • @dariusx6414
    @dariusx6414 2 ปีที่แล้ว +1

    Salut! Se face chimie la automatica si calculatoare?

  • @MrScr-ob9rm
    @MrScr-ob9rm 2 ปีที่แล้ว

    Salut, va scadea numarul de locuri la buget cand treci in anul 2?

    • @nuezit
      @nuezit  2 ปีที่แล้ว

      Salut. Nu stiu sigur, difera de la facultate la facultate si de la an la an.

  • @madalinailisei7521
    @madalinailisei7521 2 ปีที่แล้ว

    Buna!Daca am termimat profil de stiinte sociale, va trebuie sa dau examen pentru admitere?Cam cat de greu ar putea fi sa intru?

  • @rapier494
    @rapier494 2 ปีที่แล้ว +1

    Noroc, ce limbaje crezi ca ar fi bine sa pregatesc inainte sa ajung in anul I? La mate nu vor fi probleme, fizica am mancat in liceu imi place enorm, programare am facut putin spre deloc =))
    In astea 2 luni vreau sa pregatesc limbaje sa am macar o idee si sa acopar cumva golurile

    • @nuezit
      @nuezit  2 ปีที่แล้ว

      Dupa parerea mea pentru anul 1 cel mai bine ar fi sa te pregatesti cu C/C++. Sa stii chestiile de baza, sa stii sa faci diverse probleme, sa zicem macar nivel de bac si in plus structuri de date. Oricum asta e asa un loc ideal unde ai vrea sa fii, te vei descurca si daca nu stii toate astea perfect. Depinde si spre ce note aspiri.

    • @rapier494
      @rapier494 ปีที่แล้ว +1

      @@nuezit Update dupa primul an: Am terminat cu media anuala 9.06 :))

    • @annaa1787
      @annaa1787 ปีที่แล้ว

      @@rapier494 Am auzit ca îi amesteca pe cei de la calculatoare in engleza și cei in romana este adevărat?🤗

  • @stefanpopa9667
    @stefanpopa9667 3 ปีที่แล้ว +1

    Ce părere ai despre facultatea de informatica din Iași?

    • @nuezit
      @nuezit  3 ปีที่แล้ว +4

      Salut!
      Nu stiu extrem de multe dar iti pot impartasi ce stiu, poate te ajuta sa iti formezi macar o parere vaga. In primul rand faptul ca ai doar 3 ani in loc de 4 o sa aduca de la sine o aglomerare mult mai mare a programului. Din ce am inteles anul 1 e destul de ok, dar anul 2 si 3 devine foarte aglomerat si va trebui sa asimilezi multe cunostiinte foarte repede. Drept dovada stiu cazul unui student care s-a mutat in anul 2 de la info la AC si desi a avut cateva materii gen fizica spre exemplu pe care nu le avea facute ca nu se fac la info, dpdv al informaticii el deja facuse materii pe care noi urma sa le facem in semestrul 1 sau 2 al anului 2. Un punct bonus ar fi ca mi se pare ca la info se organizeaza mai multe activitati pentru studenti, targuri de angajare, tot felul de conferinte, nu am participat personal dar din ce am vazut si am auzit sunt mult mai activi cei de la info din punctul asta de vedere. Nu stiu sa iti zic exact cum difera materia, dar ca obiecte studiante la info vei face mai putin decat la ac, insa daca ma refer strict la obiectele care tine de software (pentru ca asta e cam ideea, info e doar software, ac e si hardware si software) sunt destul de asemanatoare cele doua.
      Insa totusi te poti astepta ca la informatica sa faci mai multe detalii probabil legate de software decat ac, desi cum am zis, dpdv al orarelor par destul de asemanatoare asa la o prima vedere.
      Daca vorbim de angajarea de dupa, cred ca la ambele ai sanse mari sa fii angajat, singura chestie e ca prin natura facultatii, informatica ar trebui sa te faca mai greu angajabil pe partea de hardware decat te-ar face ac.
      Prin urmare, daca esti interesat doar de partea de software si esti ok cu faptul ca programul va deveni destul de aglomerat dar ai avantajul ca termini in 3 ani in loc de 4 info ar putea fi o solutie. Si sa fiu clar, nu zic ca la AC ai un program lejer, nici pe aproape, eu in anul 3, AC am asa: luni 8 ore, marti 6 ore, miercuri 8 ore, joi 4 ore, vineri 2 ore, vorbesc aici de ore pe ceas nu ore gen obiecte, pe langa astea trebuie sa lucrez la 2 proiecte pt scoala, sa inveti pt teste, etc. Ce vreau sa zic e sa nu iti faci o idee ca info e aglomerata si la restul e lejereala.
      Stiu ca a fost cam lung dar sper ca am ajutat. Te astept cu mai multe intrebari daca ai.

    • @stefanpopa9667
      @stefanpopa9667 3 ปีที่แล้ว

      @@nuezit Multumesc tare mult !

  • @m0l045
    @m0l045 2 ปีที่แล้ว

    Care este diferenta dintre CTI si IS la AC Iasi ?

    • @nuezit
      @nuezit  2 ปีที่แล้ว +1

      Cti este axat mai mult pe soft, hard in timp ce Is este axat pe hard in cea mai mare parte. Desigur soft vei face peste tot dar e vorba de procentaje si de nivelul la care se vor preda cunostintele.

  • @lemontaingaming4095
    @lemontaingaming4095 2 ปีที่แล้ว

    Inafara de anul 1,mai faci mate in restu anilor?

    • @nuezit
      @nuezit  2 ปีที่แล้ว +1

      Scuze pentru raspunsul intarziat. Se mai face mate si in anul 2 la statistica si prelucrarea datelor si te va urmari si pe viitor la alte materii (mai aled cele de hardware) dar sa ai un obiect dedicat matematicii 100% nu mai ai nimic dupa anul 2 sem 1. Asa e la AC Iasi cel putin.

  • @teostoleriu1692
    @teostoleriu1692 2 ปีที่แล้ว

    i ar fi greu unui elev de la filologie sa se adapteze la programa acestei facultati!?

    • @nuezit
      @nuezit  2 ปีที่แล้ว

      Depinde mult de tine. As zice ca e posibil dar in mod cert nu va fi o calatorie usoara. Mai ales daca nu stii programare deloc. Dar daca esti dispus sa stai cam toata ziua cu cartea in mana (sa recuperezi din urma si sa faci si ce e la zi la facultate) atunci cred ca ar fi posibil.

    • @andreea2744
      @andreea2744 11 หลายเดือนก่อน +1

      @@nuezitsalut, dacă eu am fost pe științe ale naturii și nu am făcut informatica, dar sunt foarte buna la mate, crezi ca mi ar fi foarte greu sa ma descurc?

    • @WhoIsPillo
      @WhoIsPillo 5 หลายเดือนก่อน

      @@andreea2744 Salut! Sunt chiar foarte multi studenti la AC veniti de la profilul de stiinte. Daca te pricepi la mate si esti dispusa sa inveti putina programare in timpul liber (ca sa nu te ia PC-ul prin surprindere), consider ca nu ai sa intampini vreo problema. Am intalnit studenti care au facut stiinte si au mers perfect in facultate, am intalnit studenti de la mate info intensiv care nu intra in examen la PC. Important e sa inveti si sa depui efortul necesar fiecarei materii. (ps: Recomand sa lucrezi culegerea de admitere si testele din 2018-2019. Cele din 2021 si 2022 sunt mult mai usoare decat dadeau de obicei)