Beş şarkı finale kalmıştı. Beş jüri üyesinin herbiri bu şarkıları 1'den 5'e kadar sıralayarak 1 ile 5 arasında puanlar verdi. Nükhet Duru ile sorunları olan 2 üye Dostluğa Davet'i sonuncu sıraya yerleştirerek 1 puan verdi. Böylece şarkı 3. sıraya düştü.
Modern folk üçlüsü ve Nükhet Duru birinciliği hak eden gruptu. Nilüfer gibi bir şarkıcının böyle basit bir şarkıyı seslendirmek zorunda kalması anlaşılır gibi değil.
İnsanız Biz şarkısı baskılar sonucu yarışmadan çekilmişti ne yazık ki. Iskender Doğan, Melike Demirağ, Funda Postacı Anapa ve rahmetli Esmeray, Ertan Anapa, Kerem Yılmazer
''SEVİNCE'' hem orkestrasyon hem saund hem de melodi olarak muhteşem bir şarkı. Böyle bir şarkıya kötü diyenin zerre kadar müzik bilgisi de beğenisi de yoktur.
merhaba. bende bu şarkıyı çok seviyorum. işin sound kısmını biraz daha açıklar mısınız? nasıl yapılıyordu. bir de siz o zamanları hatırlıyor musunuz, nasıl günlerdi?
@@ahmetilbeyaynekin5616 , müzikal altyapısı zengin. Çalgılar ve düzenleme yani orkestrasyon ile kulaklarımız doluyor. Fakat değeri bilinmemiştir. Bu şarkı en güzel Eurovision şarkımız bence.
@@ahmetilbeyaynekin5616, çok güzel günlerdi. EUROVISION heyecanı diye bir olgu vardı. Uzun yıllar boyunca alt sıralarda yer alsak bile bu yarışmaya katılmayı ulusça isterdik. Öte yandan orkestra ve dolayısıyla bir orkestra şefinin bulunduğu yarışma formatı ile eski yarışmalar müzikal ve sanatsal açıdan çok daha güzeldi. Kronolojik yaşım gereği 80'li yıllardan itibaren daha çocukluk çağımda coşkuyla takip ettiğim bir yarışmaydı bu. Rahmetli BÜLENT ÖZVEREN'in muhteşem anlatımıyla özdeşleşmişti ve uzun yıllar ondan dinledik. İngiltere'de de bu spikerin eşdeğeri TERRY WOGAN idi. Onun da toprağı bol olsun. Takip edebildiğim yıllardan eskileri de taa 1956'daki ilk yarışmadan beri internetten izledim. Bana göre 60, 70, 80, 90'lar çok güzel ama müzikal açıdan ve samimiyet açısından her yıl düşüş var. Sahne dekoru, teknoloji, şov ileriye giderken müzik hep gerilemiş. Özellikle bizim son katıldığımız 2012 yılından sonraki yarışmalarda melodiler çok zayıf. Hele bu yılki yarışma bir felaket! Birinci olan şarkı bence çok kötü çok itici. Tavukçu diye dalga geçilen NETTA'nın şarkısı ondan bin kat iyi. Son yılları beğenmesem de bu şarkıyı sözündeki feminist iletiler ve güçlü ezgisiyle beğeniyorum. Son yıllarda güzel şarkı tek tük çıkarken o yukarıda belirttiğim dilimlerdeki yarışmalarda kötü şarkı azdı. Sözün özü; yarışmanın tadı iyice kaçtı. Müzikal bir gösteri olmaktan çıkıp abartılı ve teknik bir sahne şovuna döndü. Bütün bunlara karşın bence TÜRKİYE yine de katılmalı. İşin son derece tuhaf yanı; en kötü sonuçları aldığımız halde üst üste katılmaktan vazgeçmezken şampiyonluk dahil artık üst sıralarda yer alıp 2011 yılı dışında ilk 10'dan inmediğimiz halde katılmayı bıraktık. 🤔
00:01 Sevince / Grup Nazar 02:37 İnsanız Biz / Grup Sekstet 05:30 Dosluğa Davet / Anadolu Major 08:24 İmkansız / Grup Karma 10:46 Yaşamana Bak / Serpil Barlas & İkinci Baskı 13:45 Sevince / Grup Nazar
O kadar net hatırlıyorum ki... Küçük Kız şarkısı, kostümler... En çok Bu Gece şarkısını sevmiştim, müzik kutusu vardı sanırım (seyretmeden yazdım). Grup Karma'da Özkan Uğur var!!
Orkestrasyon olarak en başarılı şarkı Sevince. Bunu anlamamak için sağır olmak lazım. Yaylılar, nefesliler çok canlı. Biraz dönemin folk rock grubu Chicago etkisi hissediliyor. Onno Tunç güzel iş çıkarmış.
Türkiye yarışmaya 1974 Kıbrıs Harekatı'ndan bir yıl sonra, 1975 yılında katıldı. Tahminimce ilk şarkımız "Seninle Bir Dakika" yarışmayı son sırada tamamlayınca, Avrupa'nın bizi "saldırgan" görmemesi adına gelecek birkaç yıl boyunca SADECE sevgi, dostluk veya barış temalı şarkılar yazıldı (bu videodaki gibi ulusal elemelerde de onlar yarıştı). Böylesine kısır ve sığ bir mesaj kaygısı da çok hoş ezgili ancak çok kötü, saygısızlık olmazsa neredeyse ahmakça ve sıkıcı güftelere sebep verdi. Türkiye en iyi sonuçlarını, We Could Be the Same hariç (2010) mesaj kaygısı olmayan eğlenceli şarkılarla aldı. Bana kalırsa Türkiye yarışmaya döner dönmez İtalya, Hırvatistan, Sırbistan, Norveç, İsveç gibi ve 2000'ler öncesi TRT gibi ulusal elemelere geri dönmeli. Böylece "fetih" hissiyatı olmadan, yani kazanmak zorunda bir yarışma olmadan, genç, yeni ve amatörlükten sıyrılmak isteyen sanatçıları teşvik etmelidir.
Dudağımda uçuk çıktı, kim yayınladı bu videoyu Allah aşkına :) O günleri andım, aman ne heyecandı. O dönemin en flaş sanatçısı Nükhet Duru , Modern Folk 3 lüsü ile kaybetse de Uzakdoğu daki yarışmada aynı şarkı ile 1. olmuşlardı, Eurovision a gitseler o yılların klasiği olarak hezimetle döneceklerdi. Sanırım Türkiye deki son canlı orkestralı Eurovision du (79 daki finalde de canlı orkestra kullanıldı ama asıl yarışmaya gidilmemişti). Yarışmaya İnsanız Biz şarkısında geçen "Hayvanız Biz" sözü damga vurmuştu ve malum çevrelerden tepki almıştı ama sanırım Ecevit Hükümeti iktidarda olduğu için konu tatlılıkla kapatılmıştı. Ama Grup Sekstet teki benim için o kadar değerli 6 sanatçının (özellikle Ertan Anapa) kendilerini parçalarcasına showları ve çirkin kıyafetleri benim de antipatimi kazanmıştı. O yılların modası da çirkinlikti aslında. Varoluşçuluk kitapları satmaya başlamıştı. 12 Eylül geliyordu !!!!
Lütfen anlatır mısınız nasıl günlerdi? bu görüntüler tv de nasıl verilirdi hergün yayınlanır mıydı, ülke finalinin olduğu gün neler yapardınız, Türkiye'de neler modaydı çoook merak ediyorum efendim. Saygılar...😇🙏🙏
@@ahmetilbeyaynekin5616 Canım benim, çok teşekkürler . . . Ben o dönemin taze teenage i olarak gözümü yeni böyle bir dünyaya açıyordum. Daha önceki 1975 Eurovision yarışması hakkındaki efsaneleri duyuyordum. O ilk yarışmada Türkiye elemelerindeki şarkılar sanki asıl yarışmadakiler gibi (hatta daha da iyi) idiler. 76 ve 77 de o dönemin Milliyetçi Cephe (şimdiki iktidar gibi) koalisyonu yüzünden Eurovision'a 2 yıl ara verilmişti. O nedenle 78 deki yarışma çok büyük ilgi ile başladı. Sanki evlerdeki yılbaşı eğlenceleri gibi olurdu milli final geceleri ve asıl yarışmalar da tabii ki. Sonra yaz boyu bu şarkıların bazıları moda olurdu. Görüntüler siyah beyaz, gönüllerimiz rengarenkti. İzmir den sevgiler. Kanalıma da bakabilirsiniz. 🥳🥳🥳
Çok sesli olacak diye fazla zorlama eserler olmuş ama genelde içim cız ederek ve özlem duyarak izliyorum. Dünyanın daha güzel bir yer olacağına dair ümitlerimizin olduğu yıllardı o yıllar ve anlıyoruz ki sadece şarkılarda kalmış bu ümitler...
Turkiyede o yillarda baris manco mogollar uc hurel cem karaca ersen edip akbayram anadolu rock uretiyordu ama trt begenmiyordu. Yillarca arajman yapmis ozgun birsey uretmemis hafif muzik ile temsil edimemiz tercih ediliyordu.
"Sevince" yanlış seçim olmuş, gönderdiğimiz en zayıf şarkılardan biri. Hem giysileri niye Slav folklorunu hatırlatıyor ki, o yarışmada kaç Slav ülke vardı acaba? Nilüfer'e de yazık etmişler, ya tek başına o yıllardaki aranjmanları kadar kuvvetli bir şarkı ile solo gitmeliydi ya da seksenlerin ortasında yine solo gönderilmeliydi. Böyle müthiş bir sesten layıkıyla yararlanamadık maalesef.
Bence en iyisi içlerinde 4 numara. Özellikle şarkıya girişi enstrümantal anlam da güzel buldum ben. Dallas' ı hatırlattı birden 😀 Belki şarkı sözleri degistirilip gönderilseydi iyi sonuç alinirdi.🤷♀️
iki juri üyesinin sadece birer puan vermesi sonucu Nükhet Duru üçüncü oluyor ve şarkı gidemiyor yazık olmuş şansı olabilirdi birinci olan şarkı kusura bakılmasın hadi kötü demeyeyim yine de vasat ve unutulmaya mahkum Avrupa’da da hakkını vermişler bir güzel sanırım toplam iki puanla :)
Turkije heeft ons verblijd met veel mooie liedjes. Sevince is een heel mooi liedje. Hier klinkt het meer up tempo dan in Parijs. Beide versies zijn goed! Liedje nummer 4, de ballad, is ook mooi. Die mijnheer met de gitaar, deed hij in 1985 mee? Zo leuk om de nationale finale van Turkije te zien, dankzij YT. Ik hoop dat Turkije gauw terugkomt naar Het Eurovisie Songfestival! Groeten uit Nederland.
Görüntüyü tam ekran verse olmazmı TRT..Hey gidi günler proğramında da,görüntüyü yanlardan siyah bant atarak daraltıyor ve hiç hoş olmuyor...kınıyorum..
Nota var, enstrüman var, şarkı söyleyen insanlar var. Ama müzik yok. Bu yapılanlara müzik değilde, gürültü demek daha uygun düşer. Bu adamlar ve kadınlar ne yaptıklarının zerrece farkında değilmiş. Elbette finalde de 2 puan alınır.
Sevince ile en kötü şarkı seçilmiş. Çoğu zaman seçilen şarkı hoşuma gider ama Sevince tüm akşamın en kötü. Keşke yapmasalarmış ulusal final. Bukadar güzel şarkıları gösterip ve en kötüsünü göndermek ne oluyor?
Canlı müziğin kalitesi göz dolduruyor hakikaten. O zamanlar 50 yıl ilerideymişiz resmen.
Nükhet Durunun şarkısı efsane be. Nasıl gitmez bu sarkı.
Beş şarkı finale kalmıştı. Beş jüri üyesinin herbiri bu şarkıları 1'den 5'e kadar sıralayarak 1 ile 5 arasında puanlar verdi. Nükhet Duru ile sorunları olan 2 üye Dostluğa Davet'i sonuncu sıraya yerleştirerek 1 puan verdi. Böylece şarkı 3. sıraya düştü.
Katılıyorum size süleyman bey
Nükhet Duru 77_87 arası türkiyenin en iyi ve en formda vokalidir.Kralınla tartışırım bu konuyu.
Siyaset bilader, dünyayı kapsayacak yol gösteren şarkı olmalı.
Modern folk üçlüsü ve Nükhet Duru birinciliği hak eden gruptu. Nilüfer gibi bir şarkıcının böyle basit bir şarkıyı seslendirmek zorunda kalması anlaşılır gibi değil.
Niluferin hiç güçlü bir şarkısı olmadı.Latin Akdeniz ayarında
İnsanız Biz şarkısı baskılar sonucu yarışmadan çekilmişti ne yazık ki. Iskender Doğan, Melike Demirağ, Funda Postacı Anapa ve rahmetli Esmeray, Ertan Anapa, Kerem Yılmazer
ama final gecesi tekrar katılmaya hak kazandı ve 2. oldu
''SEVİNCE'' hem orkestrasyon hem saund hem de melodi olarak muhteşem bir şarkı. Böyle bir şarkıya kötü diyenin zerre kadar müzik bilgisi de beğenisi de yoktur.
merhaba. bende bu şarkıyı çok seviyorum. işin sound kısmını biraz daha açıklar mısınız? nasıl yapılıyordu. bir de siz o zamanları hatırlıyor musunuz, nasıl günlerdi?
@@ahmetilbeyaynekin5616 , müzikal altyapısı zengin. Çalgılar ve düzenleme yani orkestrasyon ile kulaklarımız doluyor. Fakat değeri bilinmemiştir. Bu şarkı en güzel Eurovision şarkımız bence.
@@ahmetilbeyaynekin5616, çok güzel günlerdi. EUROVISION heyecanı diye bir olgu vardı. Uzun yıllar boyunca alt sıralarda yer alsak bile bu yarışmaya katılmayı ulusça isterdik. Öte yandan orkestra ve dolayısıyla bir orkestra şefinin bulunduğu yarışma formatı ile eski yarışmalar müzikal ve sanatsal açıdan çok daha güzeldi. Kronolojik yaşım gereği 80'li yıllardan itibaren daha çocukluk çağımda coşkuyla takip ettiğim bir yarışmaydı bu. Rahmetli BÜLENT ÖZVEREN'in muhteşem anlatımıyla özdeşleşmişti ve uzun yıllar ondan dinledik. İngiltere'de de bu spikerin eşdeğeri TERRY WOGAN idi. Onun da toprağı bol olsun. Takip edebildiğim yıllardan eskileri de taa 1956'daki ilk yarışmadan beri internetten izledim. Bana göre 60, 70, 80, 90'lar çok güzel ama müzikal açıdan ve samimiyet açısından her yıl düşüş var. Sahne dekoru, teknoloji, şov ileriye giderken müzik hep gerilemiş. Özellikle bizim son katıldığımız 2012 yılından sonraki yarışmalarda melodiler çok zayıf. Hele bu yılki yarışma bir felaket! Birinci olan şarkı bence çok kötü çok itici. Tavukçu diye dalga geçilen NETTA'nın şarkısı ondan bin kat iyi. Son yılları beğenmesem de bu şarkıyı sözündeki feminist iletiler ve güçlü ezgisiyle beğeniyorum. Son yıllarda güzel şarkı tek tük çıkarken o yukarıda belirttiğim dilimlerdeki yarışmalarda kötü şarkı azdı. Sözün özü; yarışmanın tadı iyice kaçtı. Müzikal bir gösteri olmaktan çıkıp abartılı ve teknik bir sahne şovuna döndü. Bütün bunlara karşın bence TÜRKİYE yine de katılmalı. İşin son derece tuhaf yanı; en kötü sonuçları aldığımız halde üst üste katılmaktan vazgeçmezken şampiyonluk dahil artık üst sıralarda yer alıp 2011 yılı dışında ilk 10'dan inmediğimiz halde katılmayı bıraktık. 🤔
Rahmetli Özkan Uğur Grup Karma ile 4. olmuş seni unutmayacağız.
SEVİNCE hakkı yenilmiş harika bir senfonik şarkıdır. En sevdiğim Eurovision şarkımız.
Dostluğa davet ve İnsanız biz şarkıları muhteşem
wooow hakkatten mi....
Grup Karma İmkansız şarkısı nasıl güzeldi, Galip Boransu ve Özkan Uğur ruhlarınız şadolsun. Hey gidi güzel günler hey...
Ah Kerem Yılmazer.. Mekanı cennet olsun 😢
00:01 Sevince / Grup Nazar
02:37 İnsanız Biz / Grup Sekstet
05:30 Dosluğa Davet / Anadolu Major
08:24 İmkansız / Grup Karma
10:46 Yaşamana Bak / Serpil Barlas & İkinci Baskı
13:45 Sevince / Grup Nazar
Video icin çok teşekkürler ❤
Nükhet duru tam bir kadınmış, ve çok endamlı,şarkıda çok güzelmiş tam bir eurovision şarkısı, ozamanın modasına ,şartlarına göre
2. şarkı ''İnsanız Biz'' ve Kerem Yılmazer.Üzücü bir durum.Ruhun şad olsun
O kadar net hatırlıyorum ki... Küçük Kız şarkısı, kostümler... En çok Bu Gece şarkısını sevmiştim, müzik kutusu vardı sanırım (seyretmeden yazdım). Grup Karma'da Özkan Uğur var!!
nasıl günlerdi anlatır mısınız lütfen?
Nükhet Duru'nun sesi ne kadar güçlü
Apo Uyan'dan geldim.
SERPİL BARLAS ALLAH RAHMET EYLESİN, BİRÇOK YARIŞMA ELEMELERİNE KATILMIŞTI.
❤🎉 Nükhet Duru
Orkestrasyon olarak en başarılı şarkı Sevince. Bunu anlamamak için sağır olmak lazım. Yaylılar, nefesliler çok canlı. Biraz dönemin folk rock grubu Chicago etkisi hissediliyor. Onno Tunç güzel iş çıkarmış.
Size katılıyorum. Çok zengin bir saunda ve muhteşem bir melodiye sahip. Ama hakkı yenilmiş ve anlaşılamamış bir şarkıdır.
biraz açar mısınız nasıl bir soundu var merak ediyorum da. biraz da chicago dan bahseder misiniz?
Türkiye yarışmaya 1974 Kıbrıs Harekatı'ndan bir yıl sonra, 1975 yılında katıldı. Tahminimce ilk şarkımız "Seninle Bir Dakika" yarışmayı son sırada tamamlayınca, Avrupa'nın bizi "saldırgan" görmemesi adına gelecek birkaç yıl boyunca SADECE sevgi, dostluk veya barış temalı şarkılar yazıldı (bu videodaki gibi ulusal elemelerde de onlar yarıştı). Böylesine kısır ve sığ bir mesaj kaygısı da çok hoş ezgili ancak çok kötü, saygısızlık olmazsa neredeyse ahmakça ve sıkıcı güftelere sebep verdi. Türkiye en iyi sonuçlarını, We Could Be the Same hariç (2010) mesaj kaygısı olmayan eğlenceli şarkılarla aldı. Bana kalırsa Türkiye yarışmaya döner dönmez İtalya, Hırvatistan, Sırbistan, Norveç, İsveç gibi ve 2000'ler öncesi TRT gibi ulusal elemelere geri dönmeli. Böylece "fetih" hissiyatı olmadan, yani kazanmak zorunda bir yarışma olmadan, genç, yeni ve amatörlükten sıyrılmak isteyen sanatçıları teşvik etmelidir.
çok güzel yazmışsınız
Türkiye bir daha Eurovision'a dönmeyecek.
❤️❤️❤️
Dudağımda uçuk çıktı, kim yayınladı bu videoyu Allah aşkına :) O günleri andım, aman ne heyecandı. O dönemin en flaş sanatçısı Nükhet Duru , Modern Folk 3 lüsü ile kaybetse de Uzakdoğu daki yarışmada aynı şarkı ile 1. olmuşlardı, Eurovision a gitseler o yılların klasiği olarak hezimetle döneceklerdi. Sanırım Türkiye deki son canlı orkestralı Eurovision du (79 daki finalde de canlı orkestra kullanıldı ama asıl yarışmaya gidilmemişti). Yarışmaya İnsanız Biz şarkısında geçen "Hayvanız Biz" sözü damga vurmuştu ve malum çevrelerden tepki almıştı ama sanırım Ecevit Hükümeti iktidarda olduğu için konu tatlılıkla kapatılmıştı. Ama Grup Sekstet teki benim için o kadar değerli 6 sanatçının (özellikle Ertan Anapa) kendilerini parçalarcasına showları ve çirkin kıyafetleri benim de antipatimi kazanmıştı. O yılların modası da çirkinlikti aslında. Varoluşçuluk kitapları satmaya başlamıştı. 12 Eylül geliyordu !!!!
Lütfen anlatır mısınız nasıl günlerdi? bu görüntüler tv de nasıl verilirdi hergün yayınlanır mıydı, ülke finalinin olduğu gün neler yapardınız, Türkiye'de neler modaydı çoook merak ediyorum efendim. Saygılar...😇🙏🙏
@@ahmetilbeyaynekin5616 Canım benim, çok teşekkürler . . . Ben o dönemin taze teenage i olarak gözümü yeni böyle bir dünyaya açıyordum. Daha önceki 1975 Eurovision yarışması hakkındaki efsaneleri duyuyordum. O ilk yarışmada Türkiye elemelerindeki şarkılar sanki asıl yarışmadakiler gibi (hatta daha da iyi) idiler. 76 ve 77 de o dönemin Milliyetçi Cephe (şimdiki iktidar gibi) koalisyonu yüzünden Eurovision'a 2 yıl ara verilmişti. O nedenle 78 deki yarışma çok büyük ilgi ile başladı. Sanki evlerdeki yılbaşı eğlenceleri gibi olurdu milli final geceleri ve asıl yarışmalar da tabii ki. Sonra yaz boyu bu şarkıların bazıları moda olurdu. Görüntüler siyah beyaz, gönüllerimiz rengarenkti. İzmir den sevgiler. Kanalıma da bakabilirsiniz. 🥳🥳🥳
@@masajbeyrifat6895 tabiki TH-cam kanalımı ismi ne?
❤
Çok sesli olacak diye fazla zorlama eserler olmuş ama genelde içim cız ederek ve özlem duyarak izliyorum. Dünyanın daha güzel bir yer olacağına dair ümitlerimizin olduğu yıllardı o yıllar ve anlıyoruz ki sadece şarkılarda kalmış bu ümitler...
Erkeklerimizin sırım gibi yakışıklı olduğu yıllar. Obezite yok bile.
ABBA olmasa ne yaparlarmış, bir çoğu ABBA taklidi.
eeee atalarından taklitçiliği özentiyi öğrendiler...ruha işledi taklitçilik
Turkiyede o yillarda baris manco mogollar uc hurel cem karaca ersen edip akbayram anadolu rock uretiyordu ama trt begenmiyordu. Yillarca arajman yapmis ozgun birsey uretmemis hafif muzik ile temsil edimemiz tercih ediliyordu.
"Sevince" yanlış seçim olmuş, gönderdiğimiz en zayıf şarkılardan biri. Hem giysileri niye Slav folklorunu hatırlatıyor ki, o yarışmada kaç Slav ülke vardı acaba? Nilüfer'e de yazık etmişler, ya tek başına o yıllardaki aranjmanları kadar kuvvetli bir şarkı ile solo gitmeliydi ya da seksenlerin ortasında yine solo gönderilmeliydi. Böyle müthiş bir sesten layıkıyla yararlanamadık maalesef.
Özkan Uğur yaaaa🥹
Nükhet Duru’nun hakkı yenmiş
Yani her şarkıda bir mesaj kaygısı, kendimizi ifade edemediğimiz için bulduğumuz her yöntemi propaganda aracına çevirdiğimiz yıllar...
Nilüfer'in alçakgönüllülüğünü tebrik ediyorum. Hayret nasıl kabul etmiş amatör grup üyesi gibi katılmayı.
Bence en iyisi içlerinde 4 numara. Özellikle şarkıya girişi enstrümantal anlam da güzel buldum ben. Dallas' ı hatırlattı birden 😀 Belki şarkı sözleri degistirilip gönderilseydi iyi sonuç alinirdi.🤷♀️
iki juri üyesinin sadece birer puan vermesi sonucu Nükhet Duru üçüncü oluyor ve şarkı gidemiyor yazık olmuş şansı olabilirdi birinci olan şarkı kusura bakılmasın hadi kötü demeyeyim yine de vasat ve unutulmaya mahkum Avrupa’da da hakkını vermişler bir güzel sanırım toplam iki puanla :)
Turkije heeft ons verblijd met veel mooie liedjes. Sevince is een heel mooi liedje. Hier klinkt het meer up tempo dan in Parijs. Beide versies zijn goed! Liedje nummer 4, de ballad, is ook mooi. Die mijnheer met de gitaar, deed hij in 1985 mee? Zo leuk om de nationale finale van Turkije te zien, dankzij YT. Ik hoop dat Turkije gauw terugkomt naar Het Eurovisie Songfestival! Groeten uit Nederland.
Görüntüyü tam ekran verse olmazmı TRT..Hey gidi günler proğramında da,görüntüyü yanlardan siyah bant atarak daraltıyor ve hiç hoş olmuyor...kınıyorum..
Fiyasko şarkılar hepsi
Nota var, enstrüman var, şarkı söyleyen insanlar var. Ama müzik yok. Bu yapılanlara müzik değilde, gürültü demek daha uygun düşer. Bu adamlar ve kadınlar ne yaptıklarının zerrece farkında değilmiş. Elbette finalde de 2 puan alınır.
Türkiye Cumhuriyeti
Sevince ile en kötü şarkı seçilmiş. Çoğu zaman seçilen şarkı hoşuma gider ama Sevince tüm akşamın en kötü. Keşke yapmasalarmış ulusal final. Bukadar güzel şarkıları gösterip ve en kötüsünü göndermek ne oluyor?
hayır. "İnsanız biz" en kötü şarkı.
Dürüst olmak gerekirse ısmarlama duygusuz eserler
Sevince şarkısına keşke bir remaster yapsalar.. gerçekten kaliteli bir eser.
Güzel şarkı bence Avrupa siyasi davrandı. Ingiliz yada belçika aynı şarkilari söyleselerdi dereceye girerlerdi
Eski laik günler. O dönemde yaşasaymışım keşke
Laiklik avrupanın amerikanın kuklası olmak onlara kendimizi beğendirmek için küçülmekmi
@@senayyildizoglu45 Arap kuklası olmaktan iyidir.
Turkey
Ne salakmışız keferelere kendimizi beğendirmek için biyerimizi ne yırttık alay konuları olduk dünyanın en güzel şarkısılada gitsek beğenirler mi
Seviyen ve anlayışın işte bu kadar!
Googla'a Eurovision Türkiye yazıyorsun çıkıyor.1.liğimiz 2.liğimiz 3.lüğümüz 4.lüğümüz var..