Haideți sa va spun: Sunt un om bătrân, finalul acestei lumi începe sa-mi fie pe zi ce trece o prezenta intima. Eu creed ca secretul unei vieți împlinite, este sa te bucuri de tot ceea ce înconjoară, ''c'est l'émerveillment de ton existence de chaque seconde''. Sa nu lași sa treacă clipele pe lângă tine fără rost, sa cauți pe zi ce trece sa fii mai bun, mai înțelept. Ei bine, dintre multele căutări ce le faci, podcasturi cum este aceste de pe canalul Zaiafet cu invitatul Gabriel Liiceanu reprezinta un drum spre căutarea liniștii, a păcii interioare, a acceptării. Mulțumesc mult pentru momentele minunate petrecute ascultând acest podcast.
Domnul Liiceanu este reanimatorul Culturii postrevolutionare , a publicat la Humanitas cărți fundamentale în anii 90 ,cărți de care doar auzisem sau nici măcar atât . Multumesc . A deschis mintea multora dintre noi . Multumesc . Domnul Liiceanu a creat o instituție, Humanitas, care a înlocuit de multe ori sau mai întotdeauna ministerul culturii. Nu pot sa îmi imaginez România fără Humanitas. Multumesc.
Mulțumesc frumos ,avem nevoie să mai ascultăm și oameni importanți de cultură . Este un alt limbaj ,o altă polemică ,un alt ton , o altă formă de gândire. Cred că foloseste publicului larg care cred că nu prea mai are timp de citit.❤❤❤.
Sunt un extrovert care citeste putin, mereu ma uimesc oameni de cultura de genul, ii ascult cu o asa placere, am un unchi de genul care la fel vorbeste si as vorbi mereu cu el
La aproape 30 de ani, să locuiești cu părinții și să urăsti un bebeluș pentru venirea pe lume și prin aceasta, periclitarea locului în acea casă,are o denumire cu totul diferită față de cea de "sedentarism" și își găsește conotații in lumea medicală,anatomic vorbind, mai ales în zona intestinală. In general nu,nu am o problemă cu cei ce trăiesc cu părinții, indiferent de vârstă. În rest,felicit munca deosebită a echipei Zaiafet!
Editura Humanitas are cele mai complete si complexe manuale. Sunt cele mai grele pt elevi de rand si ideale pt cei care vor sa invete cat mai multe si bine. Eu, dintr-un manual de istorie am invatat pt olimpiada si pt bacalaureat. Am luat 9.75 la bac si am ajuns la nationala, la olimpiada, nu am fost lasat sa continui... Buna editura si recomand pt cei care vor sa citeasca calitate.
Extraordinar Dl Liiceanu! Chapeau bas! In fata unor oameni de asemenea calibru, mari felicitari si lui Geminschi, care s-a pregatit ireprosabil. Va multumesc amandurora!
Felicitări domnului Liiceanu pentru cărțile pe care le-a promovat prin Humanitas! Multă sănătate și să sperăm că prin cărți va ieși la lumină și acest biet și greu încercat popor român!
Mulțumesc pentru acest interviu! Îl vedem și ascultăm pe domnul Gabriel Liiceanu la festivalul de conferințe - Despre lumea în care trăim de la Ateneu.
asadar...marele gânditor a fost un marginalizat in casa copilăriei ...din Cotroceni ...de un copilaș ...întâmplător nepot de pe sora...în fapt un neavenit pe lumea asta atâta timp cât ii deranja confortul marelui filozof în devenire...între timp...pana la dividende s-a aciuat cu șezutul în bmw și intr-o micuța noua locuinta...dar, odată dividendele încasate. i s-a conferit marelui filozof IMPLINIREA...trăiește pe picior mare (siguuur...prin munca lui neobosita) în noua casa a visurilor lui... sincer?...mi-au dat lacrimile de atâta suferință și sacrificiu...
Felicitari! Din pacate ramanem cu tot mai putine elite veritabile. In anii '90 eram ahtiat sa citesc orice scotea Humanitas, ore de asteptat la cozi pentru o carte 😂. Dilema, 22, orice voce GDS, Catavencu😂 Ce vremuri. Simpatiile politice patimase, apoi apatia si indiferenta ne-au despartit aproape definitiv... Mi-as dori ca cei ce vin din urma sa fie mai intelepti!
@@Capris4EveR Este foarte mult de explicat, am sa dau doar cateva exemple, NATO, UE, libertate decenta a presei (cu unele probleme), una dintre cele mai mici rate ale criminalitatii, si una dintre cele mai mari rate a sigurantei, cel mai ieftin si rapid internet de pe glob (excluzant tarile foarte bogate si mici precum Monaco, Singapore), Aproape jumatate din energia electrica produsa in tara este din surse regenerabile, suntem in top 11 in lume, avem cea mai mare rezerva de petrol din UE si a 4 din toata Europa, al doilea cel mai mare producator de gaz natural din UE dupa Olanda, cei mai putin dependenti de importul de gaz din UE , in top 12 global la productia de grau si porumb, impresionant pt. o tara nu foarte mare, cea mai mare rata de proprietari de pe glob impreuna cu Kosovo, 96%. Facem parte din lista tarilor high income ( also called "first world"), chiar daca la coada (Tari cu in PIB pe cap de locuitor mai mare de 12.500$, Romania are 15.000$). Una dintre cele mai mari cresteri economice din Europa anual, stabilitate, libertate de exprimare, drepturile omului sunt respectate (in deosebire cu China, toata Africa si multe alte tari din Asia) locul 49 in lume ca nivel de dezvoltare al tarii, adica suntem printre 15% top, deoarece tarile mai dezvoltate decat Romania nu au populatii mari (excluzant Japonia, si USA), etc. Si daca vei face cateva calatorii prin lume (Asia [fara Japonia, Israel, Taiwan, Singapore si Coreea de Sud], Africa, America de Sud) vei sesiza si tu faptul ca esti foarte privilegiat deoarece esti cetatean european, nascut in Romania, unde nu ti-e frica ca esti injunghiat, impuscat sau furat pe strada(America de sud in special), sau nu ai libertate sa filmezi sau sa faci ce vrei similar cu ce ai face in Romania, si e plin de poluare si saracie( Mare parte din Asia si toata Africa).
Să fi român, să locuiești acolo și să nu te consider norocos, să ai un asemenea om de cultură, un asemnea Apostol, cum îmi place mie să îi numesc, pe Gabriel Liiceanu, Andei Pleșiu, Horia Patapievici, Dan C Mihăilescu, te surclasează în ochii lumii.
Mi se pare destul de nostim ca omul s-a suparat ca nu mai statea cu mama la 30 de ani. Ca a luat bani juma de viata printr-o sinecura a sistemului pe care acum il scuipa. Ca a preluat pe ochi frumosi o fabrica de bani, fosta fabrica de morti, Editura Politica, prin pixul unui prieten ajuns ministru. Ca i-a zis humanitas, din latina, si ca acum da farmacii de la tara in judecata, pentru ca are impresia ca acel cuvant e proprietatea lui. E fun.
@@alexleibovici4834 Era. Dar perspectiva, prin prisma logisticii, well. N-am sa continui de-aici, ca nu poti vorbi rational cu un (oricare) admirator inflacarat.
@@Sillymarin > Era [Editura Politică era mai degrabă un devorator de bani] Deci era devorator de bani. Atunci de ce ai spus că era "o fabrică de bani" în momentul în care s-a privatizat ??? > Dar perspectiva... well Perspectivă certă nu există. Iar premisele erau proaste, de exemplu din cauza personalului numeros și inutilizabil. Putea să dea faliment după nici un an. A devenit rentabilă abia după mulți, mulți ani. > un (oricare) admirator inflacarat Nu, din contra, Liiceanu îmi displace. Dar, pe de altă parte, îmi displac afirmațiile mincinoase, în particular cea pe care am semnalat-o și pe care ai admis că este mincinoasă.
Ce bucurie podcastul acesta! Felicitari intervievatorului, al carui nume nu apare nicaieri din pacate. P.S. Biletele la conferinta erau deja luate, am primit introducerea aici. Multumesc, Horia.
Puteati sa scoateti mai mult de la el, cumva...ceva...te-a retinut...ai fost un pic in urma, Liiceanu e un povestitor, parca nu te-ai lasat dus in poveste...nu stiu, ceva a lipsit, chimia poate. Fan al canalului vostru, no worries!
Are o voce pe care eu aș putea s-o ascult ore întregi fără să mă plictisesc nici o secundă, fapt care adaugă conținutului cu miez un car de farmec. La fel și domnul Pleșu, are aceeași voce cuceritoare pe care vrei s-o asculți la nesfârșit, spunând toate lucrurile alea deștepte pe care dânsul știe atât de bine să le spună. Oamenii ăștia au fost făcuți pentru a vorbi mulțimilor, nu doar pt a scrie.
Nici eu! Consider invitatul o cireașă de pe un tort cu frișcă sofisticat și sper să putem să-i vedem și pe dl Pleșu și pe dl Patapievici la Zaiafet intr-o bună zi, pentru că este mare nevoie de oamenii aceștia pe aceste platforme media informale, nu întotdeauna doar pe scene oficial recunoscute și traditionalizate deja… fiindcă pe o platformă informală, există un public cărora dumnealor încă nu li s-au adresat, un public care are mare nevoie să-i vadă și să-i audă, chiar dacă acel public nu este defel conștient de asta.
Nu am citit nici o carte de-a dansului, dar am un respect imens pentru ce a realizat prin Editura Humanitas. Mai sunt si alte librarii, dar cele conduse de dansul au un aer aparte, te simti intr-un alt taram atunci cand le treci pragul, mai ales celor de la Cismigiu si Magheru.
România needucată. Bine zis. Justiția românească nu e avariată, e putredă. Diferența dintre sudul și nordul Europei este situată in ecuația republică vs. monarhie, care include și opțiunea religioasă. Domnul Liiceanu are curajul de a spune lucrurilor pe nume.
Felicitari, Zaiafet pentru ca l-ati invitat pe unul dintre cei mai valorosi romani ai timpurilor noastre! Pe domnul Andrei Plesu cand il vom vedea pe canalul vostru?
Salutare! Foarte interesant! Sper sa il mai aduceti la un alt podcast! Cred ca ar fi interesant si un podcast cu domnul Cristi Danilet! Sper sa nu fiu sacaitor, dar o sa las sugestia asta in comentariile mai multor clipuri:))
Deci destinul n-il face noi prin intermediul deciziilor și alegerile pe care le facem fiecare dintre noi în propria viață .Iar destinul colectiv depinde de alegerile pe care le fac cetățenii romani la alegerile politice dacă participam sau nu la proteste politice.
Nu ai cum sa stii prea multe si nici sa intelegi atata timp cat tu ramai la Liiceanu, Cornea, Dilema Veche si alte smecherii de-astea romanesti! Night-night!
37:00 afirmația cu privire la numirea procurorilor de către ministrul justiției este total eronată. Induceți lumea în eroare. Lucrurile merg prost, dar asta nu justifică minciunile sau informațiile eronate.
33:04 conform datelor Eurostat destul de recente (2015, 2016, 2017) Romania nu este pe ultimul loc nici la vanzarea de carte, nici la cititul de carte. Desigur, asta nu inseamna ca nu e loc de mai bine. 41:56 eu studiez la o universitate din Romania (momentan), insa se organizeaza periodic concursuri (de organizatia francofona) la care trebuie sa stii limba franceza ca sa participi.
Conform apei "necurente" si lipsei canalizarii cumparam si citim de pomana. Ultimul loc era ok. Nu mai ai pretentii. Cel mai mult se citeste in capitala? Lis,Oprescu, Firea...urmeaza Piedone in 2030
În opinia dumneavoastră, comentariile trebuie să fie doar laudative? Acceptați și argumente străine opiniei dvs., dealtfel neargumentată? Vă încadrați perfect în "democrația occidentalâ", conform căreia este respectat dreptul la opinie atât timp cât celălalt zice ca mine; dacă are o altă opinie, musai să fie infierat. Mă rog... Spiritul de turmă, specific!
@@petrepetre4465 Cine stabilește aceste reguli? Totuși, nu mergem la exemple vehiculate pe aici de gospodine (Guță sau nu mai știu care manelist, în cazul căruia se potrivește ce spuneți, că nu te uiți, dacă nu îți place); în cazul persoanelor cu un anumit intelect, poți asculta (nu doar să te uiți) și persoane cu care nu rezonezi, și poți discuta în contradictoriu, PE ARGUMENT. Altfel, vorbe ca "îmi place" sau "nu îmi place", se potrivesc în alt context.
Festivalul de conferințe despre lumea în care trăim
eventbook.ro/festival/festivalul-de-conferinte-despre-lumea-in-care-traim
😬
Felicitāri!
th-cam.com/video/xZy67IIHI6k/w-d-xo.html
@@gimli7865 j
Haideți sa va spun:
Sunt un om bătrân, finalul acestei lumi începe sa-mi fie pe zi ce trece o prezenta intima. Eu creed ca secretul unei vieți împlinite, este sa te bucuri de tot ceea ce înconjoară, ''c'est l'émerveillment de ton existence de chaque seconde''. Sa nu lași sa treacă clipele pe lângă tine fără rost, sa cauți pe zi ce trece sa fii mai bun, mai înțelept. Ei bine, dintre multele căutări ce le faci, podcasturi cum este aceste de pe canalul Zaiafet cu invitatul Gabriel Liiceanu reprezinta un drum spre căutarea liniștii, a păcii interioare, a acceptării.
Mulțumesc mult pentru momentele minunate petrecute ascultând acest podcast.
Ar trebui dl Liiceanu sa devina un invitat permanent, cel putin o data pe trimestru!
Super, super, super! Ati apasat la maxim pedala podcasturilor valoroase! Continuati tot asa!
Domnul Liiceanu este reanimatorul Culturii postrevolutionare , a publicat la Humanitas cărți fundamentale în anii 90 ,cărți de care doar auzisem sau nici măcar atât . Multumesc . A deschis mintea multora dintre noi . Multumesc . Domnul Liiceanu a creat o instituție, Humanitas, care a înlocuit de multe ori sau mai întotdeauna ministerul culturii. Nu pot sa îmi imaginez România fără Humanitas. Multumesc.
Vin aici după ce Consiliul Concurenței PSD a amendat mai multe librării,printre care și Humanitas
Mulțumim frumos ,,Zaiafet” un interviu de excepție cu un ,,OM” de excepție . Am ascultat cu mare atenție și plăcere .
Mulțumesc frumos ,avem nevoie să mai ascultăm și oameni importanți de cultură .
Este un alt limbaj ,o altă polemică ,un alt ton , o altă formă de gândire.
Cred că foloseste publicului larg care cred că nu prea mai are timp de citit.❤❤❤.
Felicitări un invitat valoros .cu o cultură vasta ....cum putini sunt in ziua de azi,ar trebui invitat mai des!
Un om prin excelenta. Vă mulțumesc pentru încă o data!
Geniala emisiune! Felicitari! Vă mulțumesc cu respect și prețuire!
Multumim pt acest interviu. Calitatea invitatului e un rasfat pentru mintile noastre.
Mai vrem interviuri de genul! Deși nu știu dacă mai avem oameni de acest calibru...
Mulțumesc!
Mai sunt...dupa cateva vizionari, youtube sugereaza materiale similare...cautati Vlad Zografi cu Liiceanu, Plesu, Patapievici....
Subscriu.
,,..pas cu pas, "🏠
Sunt un extrovert care citeste putin, mereu ma uimesc oameni de cultura de genul, ii ascult cu o asa placere, am un unchi de genul care la fel vorbeste si as vorbi mereu cu el
La aproape 30 de ani, să locuiești cu părinții și să urăsti un bebeluș pentru venirea pe lume și prin aceasta, periclitarea locului în acea casă,are o denumire cu totul diferită față de cea de "sedentarism" și își găsește conotații in lumea medicală,anatomic vorbind, mai ales în zona intestinală.
In general nu,nu am o problemă cu cei ce trăiesc cu părinții, indiferent de vârstă.
În rest,felicit munca deosebită a echipei Zaiafet!
Nu i asa? Cringe rau momentul
felicitari pentru podcast, a fost absolut minunat ❤ mai vrem!
Pe 23 mai dl Liiceanu schimbă prefixul anilor. Pune 8 în fata. La Multi Ani. E printre ultimile valori autentice în viața!
Subscriu.
Un Om minunat,inteligenț și sclipitor.
Mi-aș dori să îi strâng mâna într-o zi...acest Om este o comoară.
Foarte frumos interviul,m-am bucurat foarte mult!(mai ales ca am cumpărat de curand o carte a domnului liiceanu)
Un regal! Mulțumesc!❤
Editura Humanitas are cele mai complete si complexe manuale. Sunt cele mai grele pt elevi de rand si ideale pt cei care vor sa invete cat mai multe si bine. Eu, dintr-un manual de istorie am invatat pt olimpiada si pt bacalaureat. Am luat 9.75 la bac si am ajuns la nationala, la olimpiada, nu am fost lasat sa continui...
Buna editura si recomand pt cei care vor sa citeasca calitate.
am #rezistat până la sfârșit. Frumos interviu. Keep up the good work Geminsky!
@@smileyalyn1277 bravo! dar, ei nu'nteleg asta; se lasa bagati ca oile in jocurile lor.. Asta e..
Extraordinar Dl Liiceanu! Chapeau bas!
In fata unor oameni de asemenea calibru, mari felicitari si lui Geminschi, care s-a pregatit ireprosabil.
Va multumesc amandurora!
Extraordinar acest om, trebuie să ne mândrim cu faptul că suntem contemporani cu acest mare filozof.
Un regal!
Un filozof oportunist!!!!
Felicitări domnului Liiceanu pentru cărțile pe care le-a promovat prin Humanitas! Multă sănătate și să sperăm că prin cărți va ieși la lumină și acest biet și greu încercat popor român!
.
Tot respectul 👍 mulțumim 👍
Mulțumesc pentru acest interviu! Îl vedem și ascultăm pe domnul Gabriel Liiceanu la festivalul de conferințe - Despre lumea în care trăim de la Ateneu.
Foarte frumos interviul! Multumesc!
Sper ca Silviu Gherman sa vada acest podcast
=)=))=)=)=)=)=)=
A man of culture
Sunt la minutul 12 și deja ador interviul !!!
Mircea Cărtărescu se poate?
Nu. Nu se poate.
@@costel13112002 hahaha
@@costel13112002, damn…
Raspuns pe scurt: Nu
Raspuns pe lung: Nuuuuuuuuuuuu
Da brsvo
asadar...marele gânditor a fost un marginalizat in casa copilăriei ...din Cotroceni ...de un copilaș ...întâmplător nepot de pe sora...în fapt un neavenit pe lumea asta atâta timp cât ii deranja confortul marelui filozof în devenire...între timp...pana la dividende s-a aciuat cu șezutul în bmw și intr-o micuța noua locuinta...dar, odată dividendele încasate. i s-a conferit marelui filozof IMPLINIREA...trăiește pe picior mare (siguuur...prin munca lui neobosita) în noua casa a visurilor lui...
sincer?...mi-au dat lacrimile de atâta suferință și sacrificiu...
Superb! O bucurie pentru suflet. Mulțumiri domnului Liiceanu pentru cărțile promovate la editura Humanitas.
Ce invitat, ce discuție, ce maniera, ce zaiafet! 🫶
Bravo ! Respect.
@buhnici daca vezi asta ,uite asa NU se intrerupe un invitat :D
Bine punctat!
Mulțumesc mult. Doar atâta pot să spun.
O gură de aer proaspăt acest video. Mulțumim!
Minunat!
Chiar asteptam zilele astea sa faca cineva un nou interviu cu domnul Liiceanu!
58:10 zici ca fost un tunet, super video
Mulțumesc mult!
Ar fi super dacă ar fi înregistrat și acel eveniment.
Excelent!!👏👏👏
Foarte frumos
Exceptional!
Felicitari! Din pacate ramanem cu tot mai putine elite veritabile. In anii '90 eram ahtiat sa citesc orice scotea Humanitas, ore de asteptat la cozi pentru o carte 😂. Dilema, 22, orice voce GDS, Catavencu😂 Ce vremuri. Simpatiile politice patimase, apoi apatia si indiferenta ne-au despartit aproape definitiv... Mi-as dori ca cei ce vin din urma sa fie mai intelepti!
Foarte interesant interviul si subiectele discutate.
Multumim ! Intalnire cu genialitatea si modestia tinandu -se la brat la o plimbare pe Calea Lactee...
E bine sa fi Roman, esti mai privilegiat decat 85% din populatia lumii.
Păi cum așa?
Dacă ai ști să scrii românește chiar te-aș crede...analfabetule care n-o să-ți dai seama unde greșești nici dacă te mai naști o dată român.
bikozviken!
@@Capris4EveR nu ai auzit de sintagma "România - Grădina Maicii Domnului"?! 🙂
@@Capris4EveR Este foarte mult de explicat, am sa dau doar cateva exemple, NATO, UE, libertate decenta a presei (cu unele probleme), una dintre cele mai mici rate ale criminalitatii, si una dintre cele mai mari rate a sigurantei, cel mai ieftin si rapid internet de pe glob (excluzant tarile foarte bogate si mici precum Monaco, Singapore), Aproape jumatate din energia electrica produsa in tara este din surse regenerabile, suntem in top 11 in lume, avem cea mai mare rezerva de petrol din UE si a 4 din toata Europa, al doilea cel mai mare producator de gaz natural din UE dupa Olanda, cei mai putin dependenti de importul de gaz din UE , in top 12 global la productia de grau si porumb, impresionant pt. o tara nu foarte mare, cea mai mare rata de proprietari de pe glob impreuna cu Kosovo, 96%. Facem parte din lista tarilor high income ( also called "first world"), chiar daca la coada (Tari cu in PIB pe cap de locuitor mai mare de 12.500$, Romania are 15.000$). Una dintre cele mai mari cresteri economice din Europa anual, stabilitate, libertate de exprimare, drepturile omului sunt respectate (in deosebire cu China, toata Africa si multe alte tari din Asia) locul 49 in lume ca nivel de dezvoltare al tarii, adica suntem printre 15% top, deoarece tarile mai dezvoltate decat Romania nu au populatii mari (excluzant Japonia, si USA), etc. Si daca vei face cateva calatorii prin lume (Asia [fara Japonia, Israel, Taiwan, Singapore si Coreea de Sud], Africa, America de Sud) vei sesiza si tu faptul ca esti foarte privilegiat deoarece esti cetatean european, nascut in Romania, unde nu ti-e frica ca esti injunghiat, impuscat sau furat pe strada(America de sud in special), sau nu ai libertate sa filmezi sau sa faci ce vrei similar cu ce ai face in Romania, si e plin de poluare si saracie( Mare parte din Asia si toata Africa).
Superb interviu, multumim!
Să fi român, să locuiești acolo și să nu te consider norocos, să ai un asemenea om de cultură, un asemnea Apostol, cum îmi place mie să îi numesc, pe Gabriel Liiceanu, Andei Pleșiu, Horia Patapievici, Dan C Mihăilescu, te surclasează în ochii lumii.
Mi se pare destul de nostim ca omul s-a suparat ca nu mai statea cu mama la 30 de ani. Ca a luat bani juma de viata printr-o sinecura a sistemului pe care acum il scuipa. Ca a preluat pe ochi frumosi o fabrica de bani, fosta fabrica de morti, Editura Politica, prin pixul unui prieten ajuns ministru. Ca i-a zis humanitas, din latina, si ca acum da farmacii de la tara in judecata, pentru ca are impresia ca acel cuvant e proprietatea lui. E fun.
> Editura Politica... fabrica de bani
Adevărat ? Era EP o *fabrică* de bani ? Nu era mai degrabă *un devorator* de bani ???
@@alexleibovici4834 Era. Dar perspectiva, prin prisma logisticii, well. N-am sa continui de-aici, ca nu poti vorbi rational cu un (oricare) admirator inflacarat.
@@Sillymarin
> Era [Editura Politică era mai degrabă un devorator de bani]
Deci era devorator de bani. Atunci de ce ai spus că era "o fabrică de bani" în momentul în care s-a privatizat ???
> Dar perspectiva... well
Perspectivă certă nu există. Iar premisele erau proaste, de exemplu din cauza personalului numeros și inutilizabil. Putea să dea faliment după nici un an. A devenit rentabilă abia după mulți, mulți ani.
> un (oricare) admirator inflacarat
Nu, din contra, Liiceanu îmi displace.
Dar, pe de altă parte, îmi displac afirmațiile mincinoase, în particular cea pe care am semnalat-o și pe care ai admis că este mincinoasă.
V am gasit in urma unei cautari. Multumesc!
Liiceanu,Eminescu zilelelor noastre!🤗
Ce bucurie podcastul acesta! Felicitari intervievatorului, al carui nume nu apare nicaieri din pacate. P.S. Biletele la conferinta erau deja luate, am primit introducerea aici. Multumesc, Horia.
Great stuff!
Puteati sa scoateti mai mult de la el, cumva...ceva...te-a retinut...ai fost un pic in urma, Liiceanu e un povestitor, parca nu te-ai lasat dus in poveste...nu stiu, ceva a lipsit, chimia poate. Fan al canalului vostru, no worries!
Bună seara. Multumesc pentru această emisiune.
Mulțumesc! 🎩...💯♥️
in opinia mea, este cel mia misto interviu din colectia zaiafet, de pana acum. ce discutie degajata si ce Liiceanu obisnuit!
Are o voce pe care eu aș putea s-o ascult ore întregi fără să mă plictisesc nici o secundă, fapt care adaugă conținutului cu miez un car de farmec.
La fel și domnul Pleșu, are aceeași voce cuceritoare pe care vrei s-o asculți la nesfârșit, spunând toate lucrurile alea deștepte pe care dânsul știe atât de bine să le spună.
Oamenii ăștia au fost făcuți pentru a vorbi mulțimilor, nu doar pt a scrie.
SUBERB! NU MA MAI SATUR SA-L ASCULT!
Sincer, nu mă așteptam la un asemenea invitat...
Nici eu! Consider invitatul o cireașă de pe un tort cu frișcă sofisticat și sper să putem să-i vedem și pe dl Pleșu și pe dl Patapievici la Zaiafet intr-o bună zi, pentru că este mare nevoie de oamenii aceștia pe aceste platforme media informale, nu întotdeauna doar pe scene oficial recunoscute și traditionalizate deja… fiindcă pe o platformă informală, există un public cărora dumnealor încă nu li s-au adresat, un public care are mare nevoie să-i vadă și să-i audă, chiar dacă acel public nu este defel conștient de asta.
Nu am citit nici o carte de-a dansului, dar am un respect imens pentru ce a realizat prin Editura Humanitas. Mai sunt si alte librarii, dar cele conduse de dansul au un aer aparte, te simti intr-un alt taram atunci cand le treci pragul, mai ales celor de la Cismigiu si Magheru.
România needucată. Bine zis. Justiția românească nu e avariată, e putredă. Diferența dintre sudul și nordul Europei este situată in ecuația republică vs. monarhie, care include și opțiunea religioasă. Domnul Liiceanu are curajul de a spune lucrurilor pe nume.
De așa în acest podcast am aflat cu au ales domnii scriitori și filozofi Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu numele editurii Humanitas
Felicitari, Zaiafet pentru ca l-ati invitat pe unul dintre cei mai valorosi romani ai timpurilor noastre! Pe domnul Andrei Plesu cand il vom vedea pe canalul vostru?
49:00 asta e esenta.Genial!
Salutare! Foarte interesant! Sper sa il mai aduceti la un alt podcast! Cred ca ar fi interesant si un podcast cu domnul Cristi Danilet! Sper sa nu fiu sacaitor, dar o sa las sugestia asta in comentariile mai multor clipuri:))
Superb!
Excelent interviul!
Intreb din spirit de glumă daca Zaiafet a ales titlul sau a fost îndrumat ?💙
Deci destinul n-il face noi prin intermediul deciziilor și alegerile pe care le facem fiecare dintre noi în propria viață .Iar destinul colectiv depinde de alegerile pe care le fac cetățenii romani la alegerile politice dacă participam sau nu la proteste politice.
securiștii strigă „securiștii”?
Mulțumim frumos
ce trist ... ca o parte din tineret inca se calauzeste dupa manipularile si tertipurile acestui personaj detestabil.
1:22:16 "de ce iubim iubirea de cunoaștere" un pic cam meta asta :)))
# rezist. IEȘIM La VOT TOT POPORUL ROMÂN 🗽 JUSTIȚIE NU CORUPȚIE 🏠🇱🇷🇪🇺🇹🇩
❤️❤️❤️👍
Multumesc❤
Nu ai cum sa stii prea multe si nici sa intelegi atata timp cat tu ramai la Liiceanu, Cornea, Dilema Veche si alte smecherii de-astea romanesti!
Night-night!
Pleșu pe când?
37:00 afirmația cu privire la numirea procurorilor de către ministrul justiției este total eronată. Induceți lumea în eroare. Lucrurile merg prost, dar asta nu justifică minciunile sau informațiile eronate.
Mulțumim!
Mii de multumiri!!!
Frumos ca cineva organizeaza si astfel de lucruri chiar daca presupun ca nu aduc vizualizari
33:04 conform datelor Eurostat destul de recente (2015, 2016, 2017) Romania nu este pe ultimul loc nici la vanzarea de carte, nici la cititul de carte.
Desigur, asta nu inseamna ca nu e loc de mai bine.
41:56 eu studiez la o universitate din Romania (momentan), insa se organizeaza periodic concursuri (de organizatia francofona) la care trebuie sa stii limba franceza ca sa participi.
Conform apei "necurente" si lipsei canalizarii cumparam si citim de pomana. Ultimul loc era ok. Nu mai ai pretentii. Cel mai mult se citeste in capitala? Lis,Oprescu, Firea...urmeaza Piedone in 2030
Unii care comentați pe aici santeti dușmani cu inteligenta!mergeți si urmăriți altceva dacă nu va place ..
Corect. Cu dragoste...
În ultima vreme cam plouă cu troli la clipurile de pe acest canal.
În opinia dumneavoastră, comentariile trebuie să fie doar laudative? Acceptați și argumente străine opiniei dvs., dealtfel neargumentată? Vă încadrați perfect în "democrația occidentalâ", conform căreia este respectat dreptul la opinie atât timp cât celălalt zice ca mine; dacă are o altă opinie, musai să fie infierat.
Mă rog... Spiritul de turmă, specific!
@@simonaluciana1382 corect este să nu te uiti dacă nu îți place de acea persoana .
@@petrepetre4465 Cine stabilește aceste reguli? Totuși, nu mergem la exemple vehiculate pe aici de gospodine (Guță sau nu mai știu care manelist, în cazul căruia se potrivește ce spuneți, că nu te uiți, dacă nu îți place); în cazul persoanelor cu un anumit intelect, poți asculta (nu doar să te uiți) și persoane cu care nu rezonezi, și poți discuta în contradictoriu, PE ARGUMENT. Altfel, vorbe ca "îmi place" sau "nu îmi place", se potrivesc în alt context.
Oamenii de calitate.
Apropo, mi-ar placea un episod cu Ioan Aurel Pop
In țările monarhice, nu guvernează partidele așa cum guvernează in țările republicane. Aceasta face diferența. Ierarhia limitează dezordinea.
Oare? Monarhia constitutionala din diverse tari si in trecut si poate mai putin in prezent au aratat ca nu e mare diferenta
@sabinapopescu
Aveți perfectă dreptate. Monarhiile sunt până astăzi stabile și prospere.
Da. Domnul isarescu probabil de'acolo s'a inspirat...
Doctor Lister?! Stiu strada asta, de cand am lucrat la casa republicii in '88! Da' nu'mi mai aduc bine aminte!
Ar trebui sa faceti cun clip despre imparatul mustelor
Pe fostul sediu naţional există un afiş, praf şi pulbere, exact ca-n viaţă poveşti!
Dacă vă interesați, această ființă umană este un trădător și merită doar destinul pe care îl regizează..
Acest om manipulează..
Fa te rog un live cu Matei Official, o sa fie interesant
ce parere aveti despre toata floarea parvenitismului provincial care a infestat cartierul cotroceni? este telul lor cel mai de sus!
,,Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși".
N. Steinhardt ~ Jurnalul fericirii
❤
Mulțumesc. Va rog dacă este posibil sa verificați cu un designer decorul. Este neplăcut sa-l privești una sau doua ore.