Evrim teorisi doğru ya da yanlış bulabileceğiniz bir şey değildir Deney gözlem ve doğa yasaları ile doğruluğu saptanmış evrim adını verdiğimiz doğa yasasını açıklayan kuramlar bütünüdür
Katılıp katılmamak diyelim o halde! Ya da siz başka bir öneride bulunun? Günün sonunda herkesin benimsediği bir şey değil ve onlardan bahsederken de bir kelime kullanmalıyım
@@tezerbegenmismerhaba, yazan kişi haklı ama üslubu yanlış size düzgün bir üslupla açıklayayım: Evrim'in hâlen teori olarak geçmesinin sebebi direkt göz önünde olmaması, laboratuvar ortamında kanıtlanamamasıdır. Tabii ki kanıtlananlar vardır. Mesela drosophila (meyve sineği ara türü ya da meyve sineği olarak geçer) deneyi bu sineklerin kullanılmasının sebebi kolay çoğalabilmeleridir. Hızlı bir şekilde çoğalarak kısa sürede 10-15 nesil elde edebiliyor ve hem genotipte hem de fenotipte olan değişimleri rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Evrim süreci yaşamın ilk zamanından beri devam ettiği için bunu hiçbir zaman kendi gözümüzle gözlemleyemeyeceğiz. Evet evrim darwin zamanında bir teoriydi çünkü kanıtlamması imkânsıza yakın ama çürütülmesi de aynı şekilde çok zor olduğundan hipotezden öte kuramdan bir önce "teori" olarak ele alındı. Bunun reddilmesinin sebebi kesinlikle insanın egosudur. Ben maymundan mı geldim vs muhabbeti ama basit düşünse bütün hareketlerinin altında ne kadar da ilkel hareket ettiklerini göreecekler.
@@mirza1357Knk teori öyle bir şey değil maalesef açıklıyorum yasalar bir olgunun yaşandığını söyler kütlw çekim yasası bunun var olduğunı söyler mekanizmalarını ve nasıl çalıştığını açıklamaz bunu teorisi açıklamaktadır
knk Darwin teori çürüdü Darwin yanlış düşündü modern evrim teorisi daha iyi çünkü doğal seçilim tek başına etkili değil Darwşn yerine futuyma evrim çok daha iyi görüp görebileceğin en güzel kitap Bütün Avrupa bu kitabı örnek alarak kendi biyoloji ders kitaplarını yapıyorlar
@@FuzuliAliyev-j4u O sadece doğal seçilim olduğunu düşünüyor ama çürüdü modern Evrim teorisi daha iyi ve mutasyon ve genetik olmaksızın nasıl değişim olup nasıl seçilim baskısı olmadan evrimleşecek acaba birde Evrimi ilk bulan anaksimonduros idi
Ernt Mayr, Evrim Nedir? kitabını tavsiye ederim. Ayrıca Türlerin Kökeni başlangıç için uygun bir kitap değil. Türlerin Kökeni akademik bir kitap. Merakı olanlar veya biyoloji daha genel olarak bilim alanında araştırma yapacak kişiler kesinlikle alıp okumalı FAKAT temeli olmayan kişiler kesinlikle alıp okumamalı. Çünkü içerisinde bazı eksiklikler ve hatalar var. Son araştırmaları okunduktan sonra Türlerin Kökeni okunursa bu hatalar ve eksiklikler fark edilebilir. Mesela Darwin, Mendel'den (kalıtım) habersizdi ve bu Evrim Teorisi için ÇOK BÜYÜK bir eksik. Vehayhut mutasyon denilen olaydan da habersizdi, bu da büyük bir eksik. Bunun dışında bugün daha doğru bildiğimiz hatalı jeoloji bilgileri içeriyor.
Merhaba , Türlerin Kökeni yolun en başında ortaya çıkan bilgileri içeriyor. Yolun başını bilmeden ortasından ya da sonundan yani güncel bilgilerle öğrenmek bana doğru gelmiyor. Öncesini bilmezsem sonrasını anlamlandırmam. Zaten her kitabı sorgulayarak okumak gerekir, her bilgiyi doğru kabul etmek doğru değil. (bence)
Bu kitaplar bilinen ve popüler kitaplar bir tık daha ileri seviye kitap önereyim "soyagacimizdaki maymun" fakat biyoloji temeli oluşturmalısınız. Sevgililerle.
Evet verdiğiniz kitaplar evrim teorisini detaylı olarak anlatıyor. Tabii bu teoriye karşı yeni yeni gelişen karşıt düşünce ve araştırmalar da var. Sorularla İslamiyet TH-cam sayfasında Biyokimya uzmanı Doc. Dr. Kasım Tetik çeşitli videolarda bazı deney ve gözlemleri anlatıyor. Karşıt görüş için bence mutlaka izlenmeli. Bir görüşe doğru bir şekilde inanmak için mutlaka karşıtı ile birlikte okunmalı. En azından ben öyle düşünüyorum.
Türlerin kökeni ve İnsanın Türeyişi'ni öneririm ille Darwin olacaksa. Eme söz konusu Evrim ise önce Çağrı Mert Bakırcı Evrim Kuramı ve Mekanizmaları. Günün sonunda hepsinde birbirini pekiştiren bilgiler var. Hepsi tek tek çok değerli. Keyifli okumalar dilerim 🌿
Ancak sapiens ve homo deus çok fazla biyolojik evrimi anlatmıyor harika bir kitap ama evrim teorisini öğrenmek için okunabilecek bir kitap olduğunu düşünmüyorum
Genel anlamda, örneklerle bir çerçeve çiziyor. Elbette tek başına yeterli değil ancak başlangıçta okunursa eğer diğer kitaplarla birlikte bilgilerin pekişmesine yardımcı oluyor.
Evrime dair hiç kitap okumadım son 1 seneden beri çok fazla araştırdım makaleleri okudum ve simdi ise kitap almak istiyorum hangi kitapı önerirsiniz ilk olarak
Merak ettigim birsey var, yanıtlarsaniz mutlu olurum, sizin evrim teorisi ile ilgili bu kitaplari okuduktan sonra fikriniz ne yönde degisti? Takip ettiğim kadarıyla her okuduğunu, duyduğunu hemen kabul eden birine benzemiyorsunuz ondan soruyorum.
Sence bu bilimsel konu hakkında bu kadar okumaya rağmen bu bilimsel gerçeği kabul etmeyeceğini mi düşünüyorsun. Yazık bilim düşmanlığı çok üzücü bir şey çünkü.
@@thegodofmymind Günaydın benim bilim düşmanı olduğumu, bana yazık edilmesi gerektiğini bu cümleden nasıl cikarabilmis olduğunu anlayamadım🙂 Belli ki çok bilgili birisin bayağı şey biliyorsun, tanımadığın birini bilim düşmanı ilan edecek kadar da ozguvenin var. Bilgili insan teori ile kanun arasındaki farkı biliyor musun hani yercekimi kanunu ve evrim teorisi arasındaki farkları... Ben okumalarını ve yorumlarını beğendiğim bir kitapsevere fikrini sordum, yine soruyorum, sorarım cevaplanmamak ne yapalım herkes aynı nezakete sahip degil😁 Sen kitaplari alıp okuyup senin okuduklarını beğenmeyenleri ya da sorgulayanlari hep böyle aforoz mu edersin? Ya da bilim düşmanı? Hiç de sorgulamazsin öyle mi... Hayatım boyunca bana söylenen herseyi sorguladim, nefret etmeden ya da tapmadan değerlendirdim hiç zararını da görmedim. İyi günler nefret ve kibir dolu kafa😇
Merhaba, benim için gerçeklik çok önemli. Herhangi bir şeyin kanıtlara dayanılarak anlatılması durumunda benim mantıklı buluyorsam ikna olurum. Dolayısı ile Evrim teorisinin doğruluğuna ikna olmuş durumdayım. Fakat diğer arkadaşa cevap olarak şunu söylemek istiyorum ben,mle aynı kitapları okuyup ikna olmamış mantıklı bulmayan arkadaşlar da var. Bu biraz hangi amaçla ve bilinçle okuduğunuzla alakalı olabilir.
@@glsnm.a Üstteki arkadaş baya kaba konuşmuş şöyle ki Teori deyince insanların aklına hep varsayım geliyor bu yanlış teori bilimsel bir açıklama şeklidir kanıtlara göre ortaya çıkar evrim teorisi zamanla popülasyondaki genlerin nesillere aktarımındaki değişim ile yaşanan baskılarlar ortaya çıkan yeni tür ya da yeni cins demek bunu biliyorsunuz zaten yani teori duyunca "hee bu varsayım yalan yani" demeyin hipotez ile karıştırmayalım ama şu da var hipotezlerde önemlidir hipotezler elinde bir kanıt olmadan bir varsayım ama öylesiye sallayarak olan bir varsayım değildir teoriler değişebilir ama bu değişim eski teorinin tümüyle yanlış olduğunu söylemez eksik olduğunu gösterir örneğin newton yer çekimi yasasını sunduğunda eksikleri vardı o eksikleri ileri gelecekteki diğer fizikçiler ve aralarında Einstein da var.
Türlerin kökeni Insanın türeyişi kitaplarını okudum. Beni ikna etmedi. Teoriyi gerçeklemek için gerekli olan şeyleri hep ... miş olmalı, mış olmali, öyle olduğuna inanıyorum büyük olasılıkla vb. bir çok ön kabul ve ihtimal cümlesi içeriyor. Deveyi kafasında fil yapmış ve ona göre de hikayesini uyarlamış. Okumalarım devam ediyor..
Darwin'den bu yana bu yolda çok fazla ilerlediler. Çağrı Mert Bakırcı'nın kitapları sizi aydınlatacaktır. Yazdığınız bu iki kitap temel bilgi için ya da nereden başladıklarını görmek adına okunmalı.
Merhaba, Türlerin Kökeni kitabı ilk okunacak kitap değildir. Ayrıntılı bilgi barındırır, anlamamanız normal. Çağrı Mert’in kitaplarıyla başlayın ve Türlerin Kökeni ile noktalayın.
@@enderun664 Okulda ısrarla öğrenemediğimiz bu teoriyi, öğrenememenin verdiği açlıkla öğrenmek güzel bir his. Geçen “Darwin’in Tehlikeli Fikri” ile “Meraklısına Evrim” kitaplarını aldım. Bunları bitirince Douglas’ın Evrim kitabını istiyorum…
@@Neowith Douglas, benim gördüğüm kadarıyla en iyi evrim kitaplarından birisi. Onları okuduktan sonra - veya okumadan önce sen bilirsin - Ernst Mayr'ın Evrim Nedir? kitabını da öneririm.
Sıralamaya dikkat etmedim anlatırken ama ilk önce elli soruda evrim'i öneririm, ardından bir Darwin bir Çağrı Mert kitabı okuyarak ilerleyebilir siniz.
Evrim ile üniversitede olduğum 1984 den beri az çok ilgileniyorum. Tabii bu teori aslında bayağı bir değişti. Biz George Leekey, Carl Sagan okurduk. Size katılıyorum bence de Çağrı Mert Bakırcı bu konuda evrimi destekleyen bayağı iyi bir eser vermiş. Bilmiyorum yabancı dile çevrildi mi olmadıysa yapılmalı. Bir tartışma ortamında televizyonda mesela önceki yorumumda bahsettiğim Doc. Dr Kasım Tetik ile bir araya gelseler ve tartışsalar ne güzel olur. KasımTetik olaya deneysel olarak da yaklaşıyor. Yıllardır evrim teorisini az çok tyakip eden biri olarak, benim bu konuda kafam karışık. Gelişen Gen, epigen ve hücre alanlarında yapılan çoklu deneylerde türler arası geçişlerde bazı bariyerler ortaya çıkıyor. Bu nedenle ben şimdilerde evrimin aynı tür içindeki değişimler-başkalaşımlar olduğunu düşünüyorum. Yani Homo Sapiens zaten başlangıta vardı ve değişim-başkalaşımlara uğradı. Tabii gelişen bilimin bizi her yöne doğru sürükleme potansiyeli var.
Diğer önemli bir ayrıntı da insan ömrünün bu değişimi gözlemleyemeyecek kadar kısa olması. Bu nedenle bir bütün halinde ele alıp okuyarak anlamak daha sağlıklı olur. Yani sadece eski dönem araştırmacıları ya da günümüz araştırmacılarını okuyarak değil, bir bütün olarak değerlendirirsek hem aradaki değişimi de gözlemlemiş oluruz hem de daha geniş bir açıdan bakma şansı yakalarız. Ç. Mert Bakırcı'nın eserleri bildiğim kadarıyla başka dillere çevrilmedi. (henüz)
Evrim teorisi doğru ya da yanlış bulabileceğiniz bir şey değildir Deney gözlem ve doğa yasaları ile doğruluğu saptanmış evrim adını verdiğimiz doğa yasasını açıklayan kuramlar bütünüdür
Katılıp katılmamak diyelim o halde! Ya da siz başka bir öneride bulunun? Günün sonunda herkesin benimsediği bir şey değil ve onlardan bahsederken de bir kelime kullanmalıyım
@@tezerbegenmismerhaba, yazan kişi haklı ama üslubu yanlış size düzgün bir üslupla açıklayayım: Evrim'in hâlen teori olarak geçmesinin sebebi direkt göz önünde olmaması, laboratuvar ortamında kanıtlanamamasıdır. Tabii ki kanıtlananlar vardır. Mesela drosophila (meyve sineği ara türü ya da meyve sineği olarak geçer) deneyi bu sineklerin kullanılmasının sebebi kolay çoğalabilmeleridir. Hızlı bir şekilde çoğalarak kısa sürede 10-15 nesil elde edebiliyor ve hem genotipte hem de fenotipte olan değişimleri rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Evrim süreci yaşamın ilk zamanından beri devam ettiği için bunu hiçbir zaman kendi gözümüzle gözlemleyemeyeceğiz. Evet evrim darwin zamanında bir teoriydi çünkü kanıtlamması imkânsıza yakın ama çürütülmesi de aynı şekilde çok zor olduğundan hipotezden öte kuramdan bir önce "teori" olarak ele alındı. Bunun reddilmesinin sebebi kesinlikle insanın egosudur. Ben maymundan mı geldim vs muhabbeti ama basit düşünse bütün hareketlerinin altında ne kadar da ilkel hareket ettiklerini göreecekler.
@@tezerbegenmiskatılmayanlar okumamış bir bilgisi olmayan insanlar değil mi o yüzden onları da katmalı mıyız anlamadım
@@asuramaruikatma
@@mirza1357Knk teori öyle bir şey değil maalesef açıklıyorum
yasalar bir olgunun yaşandığını söyler kütlw çekim yasası bunun var olduğunı söyler mekanizmalarını ve nasıl çalıştığını açıklamaz bunu teorisi açıklamaktadır
1.Darwin
2.Sapiens
3.Homodeus
4.Evrim Kuramı
5.Dünyanın En Güzel Tarihi
Benim sıralamam...
Aslında hepsi de birbirinden güzel.✨⭐
Kesinlikle hepsi çok değerli..
knk Darwin teori çürüdü Darwin yanlış düşündü modern evrim teorisi daha iyi çünkü doğal seçilim tek başına etkili değil Darwşn yerine futuyma evrim çok daha iyi görüp görebileceğin en güzel kitap Bütün Avrupa bu kitabı örnek alarak kendi biyoloji ders kitaplarını yapıyorlar
@@evrimyokturevrimi keşfeden zaten Darwin.
@@FuzuliAliyev-j4u O sadece doğal seçilim olduğunu düşünüyor ama çürüdü modern Evrim teorisi daha iyi ve mutasyon ve genetik olmaksızın nasıl değişim olup nasıl seçilim baskısı olmadan evrimleşecek acaba birde Evrimi ilk bulan anaksimonduros idi
@@evrimyoktur evrim teorisi çürütülmedi ve hala temelinde doğal seçilim var.
Tesadüfen karşıma çıktınız ve tam benim kafa dedim. Yani bi şeyi öğreneceğim zaman en başından öğrenmeliyim. Takibe alıyorum🤍
Çok teşekkür ederim.. Keyifli okumalar dilerim..
Ernt Mayr, Evrim Nedir? kitabını tavsiye ederim.
Ayrıca Türlerin Kökeni başlangıç için uygun bir kitap değil. Türlerin Kökeni akademik bir kitap. Merakı olanlar veya biyoloji daha genel olarak bilim alanında araştırma yapacak kişiler kesinlikle alıp okumalı FAKAT temeli olmayan kişiler kesinlikle alıp okumamalı. Çünkü içerisinde bazı eksiklikler ve hatalar var. Son araştırmaları okunduktan sonra Türlerin Kökeni okunursa bu hatalar ve eksiklikler fark edilebilir. Mesela Darwin, Mendel'den (kalıtım) habersizdi ve bu Evrim Teorisi için ÇOK BÜYÜK bir eksik. Vehayhut mutasyon denilen olaydan da habersizdi, bu da büyük bir eksik. Bunun dışında bugün daha doğru bildiğimiz hatalı jeoloji bilgileri içeriyor.
Merhaba , Türlerin Kökeni yolun en başında ortaya çıkan bilgileri içeriyor. Yolun başını bilmeden ortasından ya da sonundan yani güncel bilgilerle öğrenmek bana doğru gelmiyor. Öncesini bilmezsem sonrasını anlamlandırmam. Zaten her kitabı sorgulayarak okumak gerekir, her bilgiyi doğru kabul etmek doğru değil. (bence)
Tamer Kaya'nın Yaşam, Evrim ve Biz ve ,Evrimin Kısa Tarihi ve Evrim: İnsanın Kökenini Çözme Hikâyesi kitaplarıda güzeldir :)
Kesinlikle hepsi de birbirinden güzel kitaplar, iyi ki okumuşuz birlikte.
💖
İyi ki...
Harika öneriler, teşekkür ediyorum. 👏👏
Rica ederim.
Merhaba Elif eline emeğine sağlık güzel bir video daha sağlıklı keyifli okumalar dilerim
Merhaba Gökhan çok teşekkür ederim.
Bu kitaplar bilinen ve popüler kitaplar bir tık daha ileri seviye kitap önereyim "soyagacimizdaki maymun" fakat biyoloji temeli oluşturmalısınız. Sevgililerle.
Çok teşekkür ederim 🌿
İlk beennn.Keyifle izliciiimm.
Teşekkür ederim.
Emeginize saglik 👍
Çok teşekkür ederim.
Çok teşekkürler
Rica ederim 🌿
Evet verdiğiniz kitaplar evrim teorisini detaylı olarak anlatıyor. Tabii bu teoriye karşı yeni yeni gelişen karşıt düşünce ve araştırmalar da var. Sorularla İslamiyet TH-cam sayfasında Biyokimya uzmanı Doc. Dr. Kasım Tetik çeşitli videolarda bazı deney ve gözlemleri anlatıyor. Karşıt görüş için bence mutlaka izlenmeli. Bir görüşe doğru bir şekilde inanmak için mutlaka karşıtı ile birlikte okunmalı. En azından ben öyle düşünüyorum.
Öneri için teşekkür ederim 🌿
Zırva kanka sen ayakabıyı nasıl yapıldığını mı gözlemlersin yoksa tersine mi ayyakbı dan başlayıp ilk deri ye mi gidersinşz
Güzel bir video olmuş, tavsiyeler güzel, bazılarını okumakta güzeldi. Başarılar🍀
Teşekkür ederim 🌿
Selamlar, Tanrı Yanılgısı kitabını öneririm.
Teşekkür ederim 🌿
zırva
ilk türlerin kökeni mi yoksa insan türeyişi kitabını mı okumalıyız
Türlerin kökeni ve İnsanın Türeyişi'ni öneririm ille Darwin olacaksa. Eme söz konusu Evrim ise önce Çağrı Mert Bakırcı Evrim Kuramı ve Mekanizmaları. Günün sonunda hepsinde birbirini pekiştiren bilgiler var. Hepsi tek tek çok değerli. Keyifli okumalar dilerim 🌿
Ancak sapiens ve homo deus çok fazla biyolojik evrimi anlatmıyor harika bir kitap ama evrim teorisini öğrenmek için okunabilecek bir kitap olduğunu düşünmüyorum
Detaylı bir şekilde evrimi öğrenmek için hangi kitapları tercih etmeliyim?
Genel anlamda, örneklerle bir çerçeve çiziyor. Elbette tek başına yeterli değil ancak başlangıçta okunursa eğer diğer kitaplarla birlikte bilgilerin pekişmesine yardımcı oluyor.
Çağrı Mert Bakırcı 'nın kitaplarındaki bilgiler daha detaylı.
Evrime dair hiç kitap okumadım son 1 seneden beri çok fazla araştırdım makaleleri okudum ve simdi ise kitap almak istiyorum hangi kitapı önerirsiniz ilk olarak
Çağrı Mert Bakırcı'nın kitapları çok çok iyi. Hem dili çok sade hem de her sorunun cevabı var..
@@tezerbegenmis ben pdf ini buldum da kısa bide pdf drive vardı oda kapanmış
Merak ettigim birsey var, yanıtlarsaniz mutlu olurum, sizin evrim teorisi ile ilgili bu kitaplari okuduktan sonra fikriniz ne yönde degisti? Takip ettiğim kadarıyla her okuduğunu, duyduğunu hemen kabul eden birine benzemiyorsunuz ondan soruyorum.
Sence bu bilimsel konu hakkında bu kadar okumaya rağmen bu bilimsel gerçeği kabul etmeyeceğini mi düşünüyorsun. Yazık bilim düşmanlığı çok üzücü bir şey çünkü.
@@thegodofmymind Günaydın benim bilim düşmanı olduğumu, bana yazık edilmesi gerektiğini bu cümleden nasıl cikarabilmis olduğunu anlayamadım🙂 Belli ki çok bilgili birisin bayağı şey biliyorsun, tanımadığın birini bilim düşmanı ilan edecek kadar da ozguvenin var. Bilgili insan teori ile kanun arasındaki farkı biliyor musun hani yercekimi kanunu ve evrim teorisi arasındaki farkları... Ben okumalarını ve yorumlarını beğendiğim bir kitapsevere fikrini sordum, yine soruyorum, sorarım cevaplanmamak ne yapalım herkes aynı nezakete sahip degil😁 Sen kitaplari alıp okuyup senin okuduklarını beğenmeyenleri ya da sorgulayanlari hep böyle aforoz mu edersin? Ya da bilim düşmanı? Hiç de sorgulamazsin öyle mi... Hayatım boyunca bana söylenen herseyi sorguladim, nefret etmeden ya da tapmadan değerlendirdim hiç zararını da görmedim. İyi günler nefret ve kibir dolu kafa😇
Merhaba, benim için gerçeklik çok önemli. Herhangi bir şeyin kanıtlara dayanılarak anlatılması durumunda benim mantıklı buluyorsam ikna olurum. Dolayısı ile Evrim teorisinin doğruluğuna ikna olmuş durumdayım. Fakat diğer arkadaşa cevap olarak şunu söylemek istiyorum ben,mle aynı kitapları okuyup ikna olmamış mantıklı bulmayan arkadaşlar da var. Bu biraz hangi amaçla ve bilinçle okuduğunuzla alakalı olabilir.
@@glsnm.a Üstteki arkadaş baya kaba konuşmuş şöyle ki Teori deyince insanların aklına hep varsayım geliyor bu yanlış teori bilimsel bir açıklama şeklidir kanıtlara göre ortaya çıkar evrim teorisi zamanla popülasyondaki genlerin nesillere aktarımındaki değişim ile yaşanan baskılarlar ortaya çıkan yeni tür ya da yeni cins demek bunu biliyorsunuz zaten yani teori duyunca "hee bu varsayım yalan yani" demeyin hipotez ile karıştırmayalım ama şu da var hipotezlerde önemlidir hipotezler elinde bir kanıt olmadan bir varsayım ama öylesiye sallayarak olan bir varsayım değildir teoriler değişebilir ama bu değişim eski teorinin tümüyle yanlış olduğunu söylemez eksik olduğunu gösterir örneğin newton yer çekimi yasasını sunduğunda eksikleri vardı o eksikleri ileri gelecekteki diğer fizikçiler ve aralarında Einstein da var.
Türlerin kökeni
Insanın türeyişi
kitaplarını okudum. Beni ikna etmedi. Teoriyi gerçeklemek için gerekli olan şeyleri hep ... miş olmalı, mış olmali, öyle olduğuna inanıyorum büyük olasılıkla vb. bir çok ön kabul ve ihtimal cümlesi içeriyor. Deveyi kafasında fil yapmış ve ona göre de hikayesini uyarlamış. Okumalarım devam ediyor..
Darwin'den bu yana bu yolda çok fazla ilerlediler. Çağrı Mert Bakırcı'nın kitapları sizi aydınlatacaktır. Yazdığınız bu iki kitap temel bilgi için ya da nereden başladıklarını görmek adına okunmalı.
Merhaba, Türlerin Kökeni kitabı ilk okunacak kitap değildir. Ayrıntılı bilgi barındırır, anlamamanız normal. Çağrı Mert’in kitaplarıyla başlayın ve Türlerin Kökeni ile noktalayın.
@@Neowith Kesinlikle, doğru. Türlerin Kökeni akademik bir kitap. Çoğu kişi bunu bilmeden hemen Türlerin Kökeni'ni okumaya başlıyor.
@@enderun664 Okulda ısrarla öğrenemediğimiz bu teoriyi, öğrenememenin verdiği açlıkla öğrenmek güzel bir his. Geçen “Darwin’in Tehlikeli Fikri” ile “Meraklısına Evrim” kitaplarını aldım. Bunları bitirince Douglas’ın Evrim kitabını istiyorum…
@@Neowith Douglas, benim gördüğüm kadarıyla en iyi evrim kitaplarından birisi.
Onları okuduktan sonra - veya okumadan önce sen bilirsin - Ernst Mayr'ın Evrim Nedir? kitabını da öneririm.
Bu kitapları sizin tanıttığınız sırayla okumamızı önerir misiniz?
Sıralamaya dikkat etmedim anlatırken ama ilk önce elli soruda evrim'i öneririm, ardından bir Darwin bir Çağrı Mert kitabı okuyarak ilerleyebilir siniz.
@@tezerbegenmis Teşekkürler
evrimin kuramı ve mekanizmaları kitabını nedense hiçbir yerde bulamıyorum...
Agora Bilim Pazarı'nda var hocam
@@Thorskarlsefn usta satılmış hepsi be yine de sağol
Ben sahaftan almıştım.
Muhakkak yeniden basarlar. Yada e-kitap olarak vardır belki
👏👏👏🥰
🥰👍
Abla mumkunse kitapları verebilirmisin bızde okuyalım hepsini alacak kadar paramız yok ogrencıyım
Her yerde kütüphane var neredeyse
@@tezerbegenmis Allah razı olsun ablam.
Evrim ile üniversitede olduğum 1984 den beri az çok ilgileniyorum. Tabii bu teori aslında bayağı bir değişti. Biz George Leekey, Carl Sagan okurduk. Size katılıyorum bence de Çağrı Mert Bakırcı bu konuda evrimi destekleyen bayağı iyi bir eser vermiş. Bilmiyorum yabancı dile çevrildi mi olmadıysa yapılmalı. Bir tartışma ortamında televizyonda mesela önceki yorumumda bahsettiğim Doc. Dr Kasım Tetik ile bir araya gelseler ve tartışsalar ne güzel olur. KasımTetik olaya deneysel olarak da yaklaşıyor. Yıllardır evrim teorisini az çok tyakip eden biri olarak, benim bu konuda kafam karışık. Gelişen Gen, epigen ve hücre alanlarında yapılan çoklu deneylerde türler arası geçişlerde bazı bariyerler ortaya çıkıyor. Bu nedenle ben şimdilerde evrimin aynı tür içindeki değişimler-başkalaşımlar olduğunu düşünüyorum. Yani Homo Sapiens zaten başlangıta vardı ve değişim-başkalaşımlara uğradı. Tabii gelişen bilimin bizi her yöne doğru sürükleme potansiyeli var.
Diğer önemli bir ayrıntı da insan ömrünün bu değişimi gözlemleyemeyecek kadar kısa olması. Bu nedenle bir bütün halinde ele alıp okuyarak anlamak daha sağlıklı olur. Yani sadece eski dönem araştırmacıları ya da günümüz araştırmacılarını okuyarak değil, bir bütün olarak değerlendirirsek hem aradaki değişimi de gözlemlemiş oluruz hem de daha geniş bir açıdan bakma şansı yakalarız. Ç. Mert Bakırcı'nın eserleri bildiğim kadarıyla başka dillere çevrilmedi. (henüz)
Aklındaki soruları sor knk cevaplayalım
Bu adamı dinleme zırvadan başka değil