Täytyy muistaa huomenna kysellä parilta tutulta... Ovat olleet rakennuksilla jo 50-luvulla. Jospa muistaisvat jotan. Tämä aihe herätti myös minun mielenkiinnon. Tätä täytyy selvästi tutkia tarkemmin.
Hyvä tuote. Olen myynyt tuotetta eläintilojen ruokintapöydille, hevostallien lattioille, korjaamo-ja varastolattioihin. Kestää hyvin kulutusta, pintakolhut eivät vie pinnoitetta mukanaan. Estää myös betonin pölyämisen. Suosittelen. Jokainen osaa tehdä työn itse.
Kiitos videosta! Taannoin sekoittelin dispersioon (Lattiatasoitteiden pohjustusaine. Seossuhde 1 osa dispersiota ja 3 osaa vettä) ruskeaa betoniväriä, sillä käsittelin kertaalleen kellarimme betonilattian. Olin kovasti tyytyväinen. En tiedä, mitä moinen dispersio sisältää, saattaisiko siinäkin olla silikaatteja niinkuin vesilasissa. Vesilasia käytin joskus nopeuttamaan laastin jämähtämistä, kun kaivon läpivienti piti saada nopsaan pitämään kovatuottoisessa kaivossa. Tekoäly kertoi: "Natriumsilikaatti reagoi betonin kanssa muodostaen kalsiumsilikaattihydraattia (C-S-H). Tämä reaktio tapahtuu, kun natriumsilikaattia levitetään betonin pinnalle ja se reagoi betonin sisältämän kalsiumhydroksidin kanssa. C-S-H on tärkeä osa betonin koostumusta ja se auttaa betonia kovettumaan ja kestämään paremmin kulutusta"
ensmäenen kosketus aeneeseen ol taekatemppu kirjassa...tultikun rikkipiä kastellaan aeneessa .... niimpä ei syty...hähhää...niin olpahan naarussa pitelemistä ku isäukko yritti sätkään suaha tulta...hehhehee...ja kyläkaappias sai kuulla kunniansa ku ol myönä sekunta tikkuja....kaenlaesta koiruutta sitä pentuna tul tehtyä mutta haaskoo ol....
Saunan lattiaan ja muualle missä ei ole mekaanista kulutusta. Eräs tuttu kertoi minulle tuosta pari vuotta sitten. Oli tehnyt vaalean harmaan elintarvikeväreillä ja todella nättiä jälkeä. Kuulemma onnistuu myös ruskea, musta ja tumman vihreä melko helposti. Hyvä videon aihe, hyvin esitelty tuote, hyvä työnäytös ja hyvä, selkeä kerronta. Aivan huippu asiavideo! Kiitos.
Mihän tämä skeidainformaatio "ei ole mekaanista kulutusta" oikein perustuu? Natronvesilasia käytetään liikennöityjen betonilattioiden kulutuksenkeston lisäämiseen. Ei se toki ainoa tuote siihen ole, mutta yksi vaihtoehto.
Lattian pinnottamisesta en tiijä mittään mutta vesilasi on iha monikäyttöstä tavaraa. Puutavaran kyllästämiseen se on ainakin pätevää. Jos muisti ei paljon valehtele niin vesilasikylästämisellä sai aupauttiarallaa 30% lisää lujuutta puutavaraan.
Myös puuta ja metallia voidaan liimata. Korkea lämmönkesto (1 100 °C) tekee vesilasista hyvän liiman kohteisiin, joissa lämpötila saattaa kohota korkeaksi. Tämän lisäksi yhdistettä käytetään palonestoaineena jopa puulle, jonka pinnalle se tekee eristävän kerroksen puun ja tulen välille. By: wikipedia. Ps. Mielenkiintoinen aihe videossa, en ollu ikinä edes kuullut moisesta aineesta, kiitos. 👍🏻
Minäkin oon myt miettinyt että miten se on mahdollista ettei tämä ole nykyään enemmän käytössä.? Äkkiseltään vaikuttaa aika toimivalta aineelta moneen paikkaan.
@@sakkek5349 saahan vesilasin kanssa tehtyä karhean kun laittaa hiekan pintaan samalla tavalla kuin epoksin kanssa. Siinä pienessä testivejossa se hiekkapuhallushiekka jämähti kyllä hyvin kiinni
Vesilasilla käsittelivät meillä aikonaan vuolukivi takan. Helpottaa kuulema puhtaanapitoa ja antaa "syvyyttä" värille. Vesieristeiltä vaaditaan joustavuutta ja sitä tuossa aineessa ei käsittääkseni ole vaikka ehjällä pinnalla onkin käytännössä vesitiivis.
Lietesäiliön seinät käsitelty vesilasi ja sementti seoksella 47 vuotta sitten. Ei ole mistään kohtaa irronnut tai halkeillut. Vuosien varrella on käytetty monessa kohteessa pinnoituksena sementtivelliin sekoitettuna.
Saksankielisillä sivuilla on kohtuullusesti tietoa erilaisista vesilaseista, niiden käyttökohteista, kielletyistä käyttökohteista (esim. kipsiä sisältävät materiaalit) ja tietysti eduista/haitoista. Googlen kääntäjällä voi kokeilla, jos sieltä tulisi tolkullista suomea, savvoo, hiljoo tai kovvoo. Wasserglas anwendunsgebiet eli vesilasin käyttökohteet googleen, niin tietoa tulee 😊 Laatoituksesta kyselit, niin vesilasia käytetään myös laattojen liimaamiseen. Pari betonilattiaa käsiteltiin 90-luvun lopussa vesilasilla, ulkosauna ja varaston lattia. Toiseen tuli laatat pintaan ja on ne siellä vielläkin ja toiseen hieman karhea pintainen vesilasi. Nyt en muista enää, miten karhea pinta tehtiin, mutta jotain hienoa hiekkaa tai jauhettua kiveä se oli, jota oli mukana seoksessa.
Vesilasin valmistuksessa useimmin käytetään metallina natriumia, jolloin vesilasi koostuu käytännössä natriumoksidista ja piidioksidista eli kvartsista. Kvartsin vesiliukoisuus on n. 1 naomilli 100 vuodessa.
Mie sain appiukolta joskus vuolukivijauhoa ja ohjeen kokeilla välitilan laattasaumausta. Sotkin muistaakseni natronvesilasia ja kivijauhoa. Vetelin saumoihin ja muotoilin ja pesin samantien ylimääräiset pois. Saumoista tuli tosi kovia. Muutaman vuoden käytön jölkeen en havainnut ongelmia. Sitten myin talon. Samaa tavararaa olen käyttänyt myös keramiikan teossa notkistamaan valusavea. Siinä veden korvikkeena kutistumisen ja halkeamisen vähentämisessä. Pieni liraus saavilliseen valusavea korvaa monta litraa vettä. Tarkemmin en muista suhteita. Valusavi notkistuu huimasti vesilasilla.
Tuolla jo aimmin mainittiin puun käsittely. Muistelisin +20 vuotta sitten nähneeni elementtitehtaalla palokatkon vanerivahvikkeiden palosuojausta. Vaneripalat uivat jossakin liemessä, joka oli mielestäni juurikin vesilasia. Kontenttia kanavalle tuolla palokokeella!
Pitää paikkansa. Vesilasissa uitettu puu kestää paloa ihan helvetin pitkään. Lisäksi jos lämpötila ylittää ~1100c, niin vesilasi alkaa hajotessaan turpoamaan.
Vesilasi vesieristeenä kannattaa tehä 3-4 kerrosta, joista viimeinen ns. raakana, johon voi esim. hiekkapuhallushiekkaa sirotella mintaan luikkauden poistamiseksi. Jos vesilasipinta laatoitetaan, kannattaa levittää esim. Kiilto Pro Fix Primer tai vastaava kiinittymisen parantamiseksi.
Itselle laitoin hallin lattiaan. Betonin hionta ja pölyt pois. Lantraus ensin 50/60% vedellä ja sitten raakana. Pari vuotta vasta kokemusta. Olen tyytyväinen. Ei pölyä ja tiukempi lika lähtee pesurilla. Isoisä kertoi, ettö aikanaan käytetty mm elukoiden ruokintapöydissä.
Erikeeperiä vai mitä liimaa se oli, sekoitettiin maalin sekaan. Ei haitannut vaikka sokkelista tuli vesi ala-kertaan. Widutti vaan se veden kanssa läträäminen. Kaivoin vesi-rännien alle muoviset sala-oja putket ohjaamaan vedet kauemmaksi pihalle. Toiminut hyvin yli 40 vuotta. Vanha rintama-mies pari talo.
Meillä nunnauunin muurauksessa käytettiin vesilasia ja kivijauhetta saumoissa. Noihin halkeamiin voisi laittaa sementti vesilasi sekoitus ,josta tulee luja.
Meinasin just mainita saman asian että vuolukivirakenteet kootaan liimaamalla palikat yhtehen juurikin natriumsilikaattiliuoksella, eli tutummin vesilasiliuoksella.🧐
@@petravuori4015 Kiitoksia! Tuo saunan lattia meni pieleen. Ei pysynyt lillington lattiassa vaan se huuhtoutui pois heti kun sai vettä. Eilen hioin sen uudestaan puhtaalle betonille ja varmaankin maali tulee seuraavaksi pintaan.
Biltemassa (betonipinnoite) on samantapaista ainetta millä itse olen verstaan betoni lattian käsitellyt. Käsittely ovet auki ja lehti puhaltimella isommat pölyt pois ja sitten kannusta kaadella ja harjalla levittelin. Halpa ja helppo. Ei niin kestävä kun joku kunnon lattia pinnoite, mutta helppo käsitellä uudestaan.
Vesilasi nimistä ainetta laittoivat ruiskubetonin sekaan vesivuotojen kohdalla tunnelityömaalla, jotta betoni ”jämähtäisi” nopeasti. Sitä oli robotin kyydissä 200 litran tynnyrissä. Liekkö sama aine.
Joo, joskus kersan olen nähnyt betonista tehdyn kylpyammeen joka oli todennäköisesti pinnotettu juuri tuolla liljamentilla. Valmistettu varmaan silloin kun valurautaammeita ei vielä ollut keksitty.
Tota on ainaki käytetty kananmunien säilömiseen aikanaan. Itellä on vesilasia sähkö eristys hommeleihin.. Varmaan ihan hyvä. Kulutusta ei ehkä kestä ihan niinku nykyiset epoksi / polymeeri tökötit.
Minä luulen että sama lillinki on meillä navetan karjakeittiössä. Lattian pinta on siellä vielä yli 40vuoden käytön jälkeen kunnossa. Puiset rimaritilät tulee saunan lattialle.
Näyttää kosteussululla käsitellyltä. Primer on lietoisempaa eikä anna niin vedenpitävää pintaa kuin kosteussulku. Kosteussulun päälle vedetään vedeneristysmassa.
Meillä oli ilimeisesti pinnotettu karjakeittiön ja maitohuoneen lattiat 70-luvulla tuolla tökötillä karjakeittiön lattia on vieläkin märän näkönen eikä pölise . Tosin ei ole ollut elukoita enään sitten vuoden 1983 eli ei ole ollut myöskään kemiallista kuormitusta lypsykoneen pesujen muodossa .
Naapuri pinnotti hevostallin lattian kyseisellä aineella .. sitoo ainakin pinnan että ei niin kulu eikö pölyä .. joutuvat kyllä karhentaa myömemmin kun ei tuumannut hevoset pysyä pystyssä
moro katsoin videon loppuun navettaan ,autotallin lattiaan mihin ei tarvita vesieristyksiä hieno tuote pistä markkinoille kyllä tuolle käyttöä on ulkomailla se menee epoksi lattian korvikkeena ,levittää aineen ja sirottelee puhallushiekan päälle menee kotimaassa myös ,kallista on epoksi nykyään
No pitää vielä kokeilla tuoreemmilla aineilla. Se vanha kanisterin jämä oli osittain kiteytynyt pohjalle. Se lähtee aika vähällä vedellä pois. En tiedä mikä meni pieleen. Minä kokeilen tätä vielä tuoreemmilla aineilla kunhan kerkien
w Wikipediassa oli tietoa, liimana sitä pitivät vaikka aaltopahvin valmistuksessa?. Jos värijauhetta laittaisi mukaan, saiko tasaisen jäljen aikaan. Käykää lukemassa itse.
Tuopa on hyvä konsti! Liekö miten kulutusta kestävää? Vuolukiviuunin rakentamisessa oon vesilasia käyttänyt, mutta enpä tiennyt aineen muusta käyttökelposuudesta. Tuota täytyy kokeilla oman ulkosaunan lattiaan, jos hyvinni toimii! 👍
@@farmariasdfg Selasin netistä, ja kyllä tuota ainetta on tosiaan käytetty monessa kohtaa. Jopa lehmien syöttökaukaloissa ja savupiippujen betonihatuissa (ei kuulemma noki puutu). Vetäse kokeeksi siihen saunasi hattuun?! Pystyskö tuon seassa jotain väriä käyttämään? 🤔
Olisko samaa ainetta mitä käytetään valumuottien kovetuksessa, eli kun muottikvartsihiekka on muodossaan ja käsitelty tällä nesteellä niin sitte hiilidioksiidia pullosta se kovettuu kiveksi, en tiiä kuulostaa kyllä samalta. Oiva aine tosiaan betonille.
Mistä saa vesilasia,kymikymmellä kuusankoskella tehtiin vesilasia,tuleeko lipeää ja jotain muuta sekoitukseen,käykö pintaan epoxy vai pitääkö hioa betoni liima pois ja sitten epoxy???
Lasivettä käytettiin betoninkiihdyttäjänä. Elikkä betonimyllyyn tai sakkoon laitettiin tilkka Lasivettä joukkoon, kuivu niin joutuin että oikein kuumu koko astia.
Tämmönen muistikuva myös itsellä, kun 30 v sitten kaupungin miehet varmaan putkea betonikaivoon liittivät tai vastaavaa. Lasivedestä muistaakseni puhuttiin
Itse korjasin betoniportaita, kun ei joutanu odottamaan sen kuivamista, lorautin lasivettä pienestä ruskeasta pullosta, mitä myytiin apteekissa, ei ollu nuhasumutetta suurempi pullo.
Sehän on halpaa ja hyvää vanhankansan lillinkiä😬 Minä oon niin huono kemiassa että parempi kun kurkkaat Wikipediasta ite kun en minä sitä osaa selostaa tarkemmin
Solmaster EP10 2-komponettinen lattiapinnoite jolla saisi aikaan 1 värisen lattian ei ole montaa euroa kalliimpi, kuin tämä. Ja sopii hyvin tälläisen saunan lattiaan, kun mahdollinen maakosteus ei haittaa.
Parempiakin aineita on, niin huonommat on jääneet pois. Lattian teko ei ole ihan halpaa, niin ei ole järkeä säästää jotain alle prosenttia kokonaiskuluista huonosti kestävään lattian pinnoitteeseen.
@@KA-jm2cz Olisko suositella jotain vastaavaa? Autotallin uuteen lattiaan pitäis joku vettähylkivä kerros saada. Sinänsä jo riittävän kova kun jostain kvartsihiekasta on pinnoite siinä.
Isä kertoi, että kun lasivettä laittaa betonin sekaan suoraan, ei kuulemma jyrsijöiden hampaat kykene betoniin. Sen vain muista, mutta en tiedä onko noin? 🫢
Vesilasi on vesiliukoista. Kestää roiskevettä jossain määrin, mutta ei kestä paikoissa joissa on usein vesikosketuksessa, tai jossa on korkea ilmankosteus. Vesilasille on noin miljoona eri käyttötarkoitusta kotinikkareille, todellinen ihmeaine.
@@farmariasdfg Tuo ei ihan pidä paikkaansa, koska silikageeli on tavallaan vesiliukoista, vaikka sitä mielletä vesiliukoiseksi. On totta, että silikageeli liukenee todella huonosti tislattuun veteen, mutta ph:n ollessa yli tai alle 7, liukenemista tapahtuu(eikä tilannetta paranna se, että liukeneminen nostaa ph:ta). Oleellista on myös huomata se, että silikageeli imee kosteutta ja vapauttaa sitä verrattain huonosti. Sitä en tiedä, että kuinka dramaattisesti liukenemisesta puhutaan vesijohtoveden tapauksessa, mutta voin faktuaalisesti kertoa valmistaneeni vesilasia keittelemällä silikageeli-kissanhiekkaa kattilassa veden kanssa, käyttäen kiihdyttimenä kodinputkimiestä.
@@farmariasdfg Ja siis lisätäkseni, tarkoituksena ei ollut vittuilla, tykkäsin videosta 👌 Ylipäänsä tuo vesilasi on semmoinen aihe, mistä voisi tehdä videon jos toisenkin, sitähän voi käyttää melkein mihin vaan 😁
@@farmariasdfg Mä olen tota itte käyttänyt ahjon ja sulatusuunin eristevillojen kovitteena. Verrattuna ammattilaisaineisiin aika edullinen ratkaisu. Toinen mielenkiintoinen käyttökohde on ollut alumiinivalujen teko 3d-printeistä. Vesilasista, kipsistä ja hiekasta sotkettu "kuorivalumassa"
Tais olla samaa tavaraa karjakeittiön lattiassa, ei sitä muksuna niin aatellu, mut näin jälkeenpäin ihmettelee, et hyvin se kesti. Alkoritmit toimii, ku ehotuksissa "Kolmen tilaajan spessu", mahtaako pysyä perässä vaikka yrittäis, et jokaselle tilaajalle juo kalijan?
Moi ! Koitin kysellä yhellä videolla siitä robotan magneettiporakoneesta että onnistuuko kierteiden teko pirakierre tapilla kun siinä kuitenkin kierrosluvun säätö ja suunnanvaihto ?
Terve. Kierrosluvun säätö on ja myös suunnanvaihto. En ole kokeillut kierteen tekoa tuolla koneella. Siinä on se sähköinen säätö niin hitailla nopeuksilla voima tuntuu vähenevän. Jos pitäisi jotain veikata niin sanoisin että max M10 kierrettä voisi tulla. Ei ehkä mitenkään kätevästi kuitenkaan.
Nyt mulla vasta sytytti se pikakierretappi... Onko se semmoinen jossa on poranterä kärjessä ja kierteitys sitten kun survoo terän pitemmälle? Sillä voisi onnistua vähän helpommin kuin perinteisesti poranterällä ja perus lierretapilla
Töissä käyttänyt muovaavia ruuveja. M10 kierteelle 9,3mm reikä ja pulttipyssyllä muovaava pultti reikään. Tekee itse kierteen. Käteviä jos tarvii enempi tehdä.
Tulikiven nettikaupasta. Tai rautakaupasta vesilasiliuos nimellä. Silikaattipinnoitteen nimelläkin myydään tuohon lattianpinnan käsittelyyn. Mulla meni tuohon saunan lattiaan noin 4-5litraa
Kyllä sen 3+3 riittää siinä 10m2 pölynsidonnassa. Sanousin että 1l+1l annoksella kannattaa aloitella niin näkee sen menekin itse. Mutta minulla ei ole tuosta vielä oikein minkäänlaista kunnollista tietoa onko se hyvä vai huono pinnoite. Saunan lattiaan en suosittele sitä laittamaan näillä tiedoilla.
Tuo oli vanhaa varastoa, Tulikivi uunin muurauksen jämiä vuosien takaa. En tiedä mistä se on ostettu. Tuo saunan lattia meni mönkään. Vesilasililletti oli jo vähän kiteytynyt kanisterin pohjalle eikä se pysy lattiassa kun saa vähänkään vettä päälle. Taisi olla jo pilhaantunutta. Pajutex taitaa myydä tuoretta, lattiaan tarkoitettua tavaraa ainakin. Palailen tuohon aiheeseen keväämmällä kun teen korjausliikkeet saunan lattiaan.
Eipä se vesilasi kovetu kuin pinnaltaan, missä hiilidioksidi vaikuttaa, jos se ei ole sementin kanssa tekemisissä. Olisikohan aikaisempi vesilasikäsittely estänyt sementin vaikutuksen?
Laatta laastin ja saumauslaastin sekaan laitettuna kestää happoja. vettä.yms...eikä lähe irti piikkaamalla ku pieninä paloina.kiinnityslaasti lähtee räjäyttämällä.😂😂
Miten lie tuo vesilasi itsessään mahtaa ajan kanssa pölytä lattiasta ja mikä sen terveysvaikutus tai miten se reagoi eri rakennusmateriaalien kanssa 🤔 Mielenkiintoisia videoita, kiitos!
@@farmariasdfg Juu... Kyllä se toimii siinäkin. Tuota natriumsilikaattia saa jauheena, niin sekottamalla vettä tarvittavamäärä. Sitä kiisseliä on sitten helppo valaa.
Kun vesilasiin lisää oikeassa suhteessa etanolia, voi valmistaa superpalloja. Tämä on tyypillinen polymeerikemian koe yläkoulussa ja lukiossa. Näin tehty superpallo kuitenkin menettää nopeasti muotonsa ja kimmoisuutensa.[8]Kun vesilasiin lisää oikeassa suhteessa etanolia, voi valmistaa superpalloja. Tämä on tyypillinen polymeerikemian koe yläkoulussa ja lukiossa. Näin tehty superpallo kuitenkin menettää nopeasti muotonsa ja kimmoisuutensa. Wikipedia
@@farmariasdfg kiitos kommentista! Kaikenlaista tulee värkättyä mutta aina ei muista tai kerkeä kuvata... joskus harmittaa jälkeenpäin, että tämä ois voinut kiinnostaa muitakin😀
@@pekkasavonen-z1q Itse asiassa se tuli halvemmalla kuin 10euroa kun sain vesilasit ilmaiseksi. On tuosta huonojakin puolia jo löytynyt ja niihin palataan tulevissa videoissa.
Minulla meni jotain pieleen tuolla saunan lattian kanssa. Pinta tuntuu liukenevan kun saa vähänkin vettä. Se vesilasi jota käytin oli kyllä vanhaa ja se oli osittain kiteytynyt kanisterin pohjalle. Minä kokeilen tuota vielä heinäladon lattiaan kunhan saan aineet Virosta ja kerkeän vaan puuhastella..
Täytyy muistaa huomenna kysellä parilta tutulta... Ovat olleet rakennuksilla jo 50-luvulla. Jospa muistaisvat jotan. Tämä aihe herätti myös minun mielenkiinnon. Tätä täytyy selvästi tutkia tarkemmin.
Hyvä tuote. Olen myynyt tuotetta eläintilojen ruokintapöydille, hevostallien lattioille, korjaamo-ja varastolattioihin. Kestää hyvin kulutusta, pintakolhut eivät vie pinnoitetta mukanaan. Estää myös betonin pölyämisen. Suosittelen. Jokainen osaa tehdä työn itse.
Vanhat aineet ovat liian hyviä ja halpoja,esim
Kiitos videosta!
Taannoin sekoittelin dispersioon (Lattiatasoitteiden pohjustusaine. Seossuhde 1 osa dispersiota ja 3 osaa vettä) ruskeaa betoniväriä, sillä käsittelin kertaalleen kellarimme betonilattian.
Olin kovasti tyytyväinen. En tiedä, mitä moinen dispersio sisältää, saattaisiko siinäkin olla silikaatteja niinkuin vesilasissa.
Vesilasia käytin joskus nopeuttamaan laastin jämähtämistä, kun kaivon läpivienti piti saada nopsaan pitämään kovatuottoisessa kaivossa.
Tekoäly kertoi:
"Natriumsilikaatti reagoi betonin kanssa muodostaen kalsiumsilikaattihydraattia (C-S-H). Tämä reaktio tapahtuu, kun natriumsilikaattia levitetään betonin pinnalle ja se reagoi betonin sisältämän kalsiumhydroksidin kanssa. C-S-H on tärkeä osa betonin koostumusta ja se auttaa betonia kovettumaan ja kestämään paremmin kulutusta"
ensmäenen kosketus aeneeseen ol taekatemppu kirjassa...tultikun rikkipiä kastellaan aeneessa .... niimpä ei syty...hähhää...niin olpahan naarussa pitelemistä ku isäukko yritti sätkään suaha tulta...hehhehee...ja kyläkaappias sai kuulla kunniansa ku ol myönä sekunta tikkuja....kaenlaesta koiruutta sitä pentuna tul tehtyä mutta haaskoo ol....
Saunan lattiaan ja muualle missä ei ole mekaanista kulutusta. Eräs tuttu kertoi minulle tuosta pari vuotta sitten. Oli tehnyt vaalean harmaan elintarvikeväreillä ja todella nättiä jälkeä. Kuulemma onnistuu myös ruskea, musta ja tumman vihreä melko helposti. Hyvä videon aihe, hyvin esitelty tuote, hyvä työnäytös ja hyvä, selkeä kerronta. Aivan huippu asiavideo! Kiitos.
Kiitoksia😊
@@farmariasdfgIhan valoisan videon kuvaus laitteisto tekee.
Mihän tämä skeidainformaatio "ei ole mekaanista kulutusta" oikein perustuu?
Natronvesilasia käytetään liikennöityjen betonilattioiden kulutuksenkeston lisäämiseen. Ei se toki ainoa tuote siihen ole, mutta yksi vaihtoehto.
Huippu vireo ja tekijä.🇫🇮 Kiitos taas.
Lattian pinnottamisesta en tiijä mittään mutta vesilasi on iha monikäyttöstä tavaraa. Puutavaran kyllästämiseen se on ainakin pätevää. Jos muisti ei paljon valehtele niin vesilasikylästämisellä sai aupauttiarallaa 30% lisää lujuutta puutavaraan.
Myös puuta ja metallia voidaan liimata. Korkea lämmönkesto (1 100 °C) tekee vesilasista hyvän liiman kohteisiin, joissa lämpötila saattaa kohota korkeaksi. Tämän lisäksi yhdistettä käytetään palonestoaineena jopa puulle, jonka pinnalle se tekee eristävän kerroksen puun ja tulen välille.
By: wikipedia.
Ps. Mielenkiintoinen aihe videossa, en ollu ikinä edes kuullut moisesta aineesta, kiitos. 👍🏻
Tämäpä oli hyvä uutinen ,elikä olen ollut rakennusalalla kymmeniä vuosia ,enkä ole tiennyt tästä mitään ,joten salassa on säilynyt . Kiitos !!!!!!
Minäkin oon myt miettinyt että miten se on mahdollista ettei tämä ole nykyään enemmän käytössä.? Äkkiseltään vaikuttaa aika toimivalta aineelta moneen paikkaan.
Onkoha se nykyne pohjuste jotaki epoksi pohjasta vai mitä.? Sillä ei tuu niin liukas pinta ku tuolla , mut lopputulos näyttää ihan samalta.
@@sakkek5349 saahan vesilasin kanssa tehtyä karhean kun laittaa hiekan pintaan samalla tavalla kuin epoksin kanssa. Siinä pienessä testivejossa se hiekkapuhallushiekka jämähti kyllä hyvin kiinni
Muurauslaastiin kun laittaa vesilasia, niin ainakin savupiippu kestää, kestää ja kestää, vaikea on purkaa👍
Vesilasilla käsittelivät meillä aikonaan vuolukivi takan. Helpottaa kuulema puhtaanapitoa ja antaa "syvyyttä" värille. Vesieristeiltä vaaditaan joustavuutta ja sitä tuossa aineessa ei käsittääkseni ole vaikka ehjällä pinnalla onkin käytännössä vesitiivis.
Lietesäiliön seinät käsitelty vesilasi ja sementti seoksella 47 vuotta sitten. Ei ole mistään kohtaa irronnut tai halkeillut. Vuosien varrella on käytetty monessa kohteessa pinnoituksena sementtivelliin sekoitettuna.
Saksankielisillä sivuilla on kohtuullusesti tietoa erilaisista vesilaseista, niiden käyttökohteista, kielletyistä käyttökohteista (esim. kipsiä sisältävät materiaalit) ja tietysti eduista/haitoista. Googlen kääntäjällä voi kokeilla, jos sieltä tulisi tolkullista suomea, savvoo, hiljoo tai kovvoo. Wasserglas anwendunsgebiet eli vesilasin käyttökohteet googleen, niin tietoa tulee 😊
Laatoituksesta kyselit, niin vesilasia käytetään myös laattojen liimaamiseen. Pari betonilattiaa käsiteltiin 90-luvun lopussa vesilasilla, ulkosauna ja varaston lattia. Toiseen tuli laatat pintaan ja on ne siellä vielläkin ja toiseen hieman karhea pintainen vesilasi. Nyt en muista enää, miten karhea pinta tehtiin, mutta jotain hienoa hiekkaa tai jauhettua kiveä se oli, jota oli mukana seoksessa.
Kiitoksia, pitääpä vilkaista.
Vesilasin valmistuksessa useimmin käytetään metallina natriumia, jolloin vesilasi koostuu käytännössä natriumoksidista ja piidioksidista eli kvartsista. Kvartsin vesiliukoisuus on n. 1 naomilli 100 vuodessa.
Vesilasi ei tee täysin veden eristystä jos vesi jää makaan alueelle! Toimii hyvin jos vesi ei jää seisoon!
Mie sain appiukolta joskus vuolukivijauhoa ja ohjeen kokeilla välitilan laattasaumausta. Sotkin muistaakseni natronvesilasia ja kivijauhoa. Vetelin saumoihin ja muotoilin ja pesin samantien ylimääräiset pois. Saumoista tuli tosi kovia. Muutaman vuoden käytön jölkeen en havainnut ongelmia. Sitten myin talon.
Samaa tavararaa olen käyttänyt myös keramiikan teossa notkistamaan valusavea. Siinä veden korvikkeena kutistumisen ja halkeamisen vähentämisessä. Pieni liraus saavilliseen valusavea korvaa monta litraa vettä. Tarkemmin en muista suhteita. Valusavi notkistuu huimasti vesilasilla.
Tuolla jo aimmin mainittiin puun käsittely. Muistelisin +20 vuotta sitten nähneeni elementtitehtaalla palokatkon vanerivahvikkeiden palosuojausta. Vaneripalat uivat jossakin liemessä, joka oli mielestäni juurikin vesilasia. Kontenttia kanavalle tuolla palokokeella!
Pitää paikkansa. Vesilasissa uitettu puu kestää paloa ihan helvetin pitkään. Lisäksi jos lämpötila ylittää ~1100c, niin vesilasi alkaa hajotessaan turpoamaan.
Vesilasi vesieristeenä kannattaa tehä 3-4 kerrosta, joista viimeinen ns. raakana, johon voi esim. hiekkapuhallushiekkaa sirotella mintaan luikkauden poistamiseksi. Jos vesilasipinta laatoitetaan, kannattaa levittää esim. Kiilto Pro Fix Primer tai vastaava kiinittymisen parantamiseksi.
Vesilasi ei käy vedeneristeeksi, koska se on vesiliukoista.
Oli ilo nähdä vihreä Super porakone loppumattomalla akulla käytössä. Luulin jo että hylkäsit sen!!!!
Kyllä täällä on käytetty betoni valu massan seassa natriumsilikaattia eli vesilasia
Kiihdyttää betonin kovettumista.
Itselle laitoin hallin lattiaan. Betonin hionta ja pölyt pois. Lantraus ensin 50/60% vedellä ja sitten raakana. Pari vuotta vasta kokemusta. Olen tyytyväinen. Ei pölyä ja tiukempi lika lähtee pesurilla. Isoisä kertoi, ettö aikanaan käytetty mm elukoiden ruokintapöydissä.
Erikeeperiä vai mitä liimaa se oli, sekoitettiin maalin sekaan. Ei haitannut vaikka sokkelista tuli vesi ala-kertaan. Widutti vaan se veden kanssa läträäminen. Kaivoin vesi-rännien alle muoviset sala-oja putket ohjaamaan vedet kauemmaksi pihalle. Toiminut hyvin yli 40 vuotta. Vanha rintama-mies pari talo.
Meillä nunnauunin muurauksessa käytettiin vesilasia ja kivijauhetta saumoissa. Noihin halkeamiin voisi laittaa sementti vesilasi sekoitus ,josta tulee luja.
Meinasin just mainita saman asian että vuolukivirakenteet kootaan liimaamalla palikat yhtehen juurikin natriumsilikaattiliuoksella, eli tutummin vesilasiliuoksella.🧐
Betoni on emäksistä, ei hapanta. Muuten pidin kovasti videostasi. Perinne aineet ja käsittelyt kunniaan!
@@petravuori4015 Kiitoksia! Tuo saunan lattia meni pieleen. Ei pysynyt lillington lattiassa vaan se huuhtoutui pois heti kun sai vettä. Eilen hioin sen uudestaan puhtaalle betonille ja varmaankin maali tulee seuraavaksi pintaan.
Hyvää maanantai päivää kaikille. Hyvä video.
Mielenkiintoinen koe! ☀️🇫🇮🎅🏻👍🏻
Vuonna -70 isä käsitteli uuden AIV- siilon vesilasilla muutamaan kertaan. Siinä tuo on pysynyt tähän päivään saakka.
Biltemassa (betonipinnoite) on samantapaista ainetta millä itse olen verstaan betoni lattian käsitellyt. Käsittely ovet auki ja lehti puhaltimella isommat pölyt pois ja sitten kannusta kaadella ja harjalla levittelin. Halpa ja helppo. Ei niin kestävä kun joku kunnon lattia pinnoite, mutta helppo käsitellä uudestaan.
Juuri ostin sitä 4L, puuverstaan lattiaan 3 kerrosta, sopiva liukas pölylle
@@jecceworks Tuo biltteeman aine ei taida olla vesilasi pohjaista? Sen sen käyttöturvallisuustiedotteessa on liuottimelle haiskahtavia ainesosia
täälläkin liimattii tulikivi uunit läjää tommosella tökötillä
Vesilasi nimistä ainetta laittoivat ruiskubetonin sekaan vesivuotojen kohdalla tunnelityömaalla, jotta betoni ”jämähtäisi” nopeasti. Sitä oli robotin kyydissä 200 litran tynnyrissä. Liekkö sama aine.
Joo, joskus kersan olen nähnyt betonista tehdyn kylpyammeen joka oli todennäköisesti pinnotettu juuri tuolla liljamentilla. Valmistettu varmaan silloin kun valurautaammeita ei vielä ollut keksitty.
Tota on ainaki käytetty kananmunien säilömiseen aikanaan. Itellä on vesilasia sähkö eristys hommeleihin.. Varmaan ihan hyvä. Kulutusta ei ehkä kestä ihan niinku nykyiset epoksi / polymeeri tökötit.
Nii joo, kannattaa pistää siihen päälle kävelykaistalle lauteet, ni ei kuluta kävelyllä niin äkkiä jos pitää lipokkaita.
Minä luulen että sama lillinki on meillä navetan karjakeittiössä. Lattian pinta on siellä vielä yli 40vuoden käytön jälkeen kunnossa.
Puiset rimaritilät tulee saunan lattialle.
Näyttää kosteussululla käsitellyltä. Primer on lietoisempaa eikä anna niin vedenpitävää pintaa kuin kosteussulku. Kosteussulun päälle vedetään vedeneristysmassa.
Liekkö Alatalon Mikkokin ollut menossa vessaan vedeneristystä tekemään kun lauloi, että tuokaa mulle vesilasi vessan avain ja heiniä paali? 😮
Meillä oli ilimeisesti pinnotettu karjakeittiön ja maitohuoneen lattiat 70-luvulla tuolla tökötillä karjakeittiön lattia
on vieläkin märän näkönen eikä pölise . Tosin ei ole ollut elukoita enään sitten vuoden 1983 eli ei ole ollut
myöskään kemiallista kuormitusta lypsykoneen pesujen muodossa .
Hyviä videoita!👍👍👍
Hetkinen ! Tuommoista silikaattia on työpaikalla pönttötolkulla. Käytetään sinkin kanssa pintakäsittelyyn. Pitääpä tutkiskella.....
No nyt äkkiä autotallin lattiaa pinnoittamaan. Jämäpöntöthän varmaan saa viedä töistä..😂
@@farmariasdfg Voi tulla halvemmaksi käydä kun käy ostamassa maalikaupasta.
Naapuri pinnotti hevostallin lattian kyseisellä aineella .. sitoo ainakin pinnan että ei niin kulu eikö pölyä .. joutuvat kyllä karhentaa myömemmin kun ei tuumannut hevoset pysyä pystyssä
Vesilasia tullut käytettyä kierrelukitteena.
moro katsoin videon loppuun navettaan ,autotallin lattiaan mihin ei tarvita vesieristyksiä hieno tuote pistä markkinoille kyllä tuolle käyttöä on ulkomailla se menee epoksi lattian korvikkeena ,levittää aineen ja sirottelee puhallushiekan päälle menee kotimaassa myös ,kallista on epoksi nykyään
No pitää vielä kokeilla tuoreemmilla aineilla. Se vanha kanisterin jämä oli osittain kiteytynyt pohjalle. Se lähtee aika vähällä vedellä pois. En tiedä mikä meni pieleen. Minä kokeilen tätä vielä tuoreemmilla aineilla kunhan kerkien
👍 teeppä kokeilu jos pöntöön jäi ainetta miten tartuu lautaan ja miten käy jos sytkällä lämmitää
😊
w
Wikipediassa oli tietoa, liimana sitä pitivät vaikka aaltopahvin valmistuksessa?. Jos värijauhetta laittaisi mukaan, saiko tasaisen jäljen aikaan. Käykää lukemassa itse.
Tuopa on hyvä konsti! Liekö miten kulutusta kestävää? Vuolukiviuunin rakentamisessa oon vesilasia käyttänyt, mutta enpä tiennyt aineen muusta käyttökelposuudesta. Tuota täytyy kokeilla oman ulkosaunan lattiaan, jos hyvinni toimii! 👍
Tuo tekee pinnasta liukkaamman. Laitan vielä jossain välissä lisää aiheesta ja ajattelin kokeilla vesilasipinnan karhennusta kvartsihiekalla...
@@farmariasdfg Selasin netistä, ja kyllä tuota ainetta on tosiaan käytetty monessa kohtaa. Jopa lehmien syöttökaukaloissa ja savupiippujen betonihatuissa (ei kuulemma noki puutu). Vetäse kokeeksi siihen saunasi hattuun?! Pystyskö tuon seassa jotain väriä käyttämään? 🤔
@@raimokokkonen2840 Hattu on jo voideltu😁 Luulisin että sävyttäminenkin onnistuu kun vaan keksii mitä laittaa sekaan
@@farmariasdfg hiilipölyä niin tulee hyvä diy vantablackki
Olisko samaa ainetta mitä käytetään valumuottien kovetuksessa, eli kun muottikvartsihiekka on muodossaan ja käsitelty tällä nesteellä niin sitte hiilidioksiidia pullosta se kovettuu kiveksi, en tiiä kuulostaa kyllä samalta. Oiva aine tosiaan betonille.
Samaa ainetta on.
Mistä saa vesilasia,kymikymmellä kuusankoskella tehtiin vesilasia,tuleeko lipeää ja jotain muuta sekoitukseen,käykö pintaan epoxy vai pitääkö hioa betoni liima pois ja sitten epoxy???
Posliinia muistaaksen pysty liimoomaan.
Tuo on vanhan kansan kosteuseristys,, Liima pintaan..
Testiin menee, pajan lattiaan👌🏻
Lasivettä käytettiin betoninkiihdyttäjänä. Elikkä betonimyllyyn tai sakkoon laitettiin tilkka Lasivettä joukkoon, kuivu niin joutuin että oikein kuumu koko astia.
Tämmönen muistikuva myös itsellä, kun 30 v sitten kaupungin miehet varmaan putkea betonikaivoon liittivät tai vastaavaa. Lasivedestä muistaakseni puhuttiin
Itse korjasin betoniportaita, kun ei joutanu odottamaan sen kuivamista, lorautin lasivettä pienestä ruskeasta pullosta, mitä myytiin apteekissa, ei ollu nuhasumutetta suurempi pullo.
mitä on vesilasi kyselee epätiotoinen viitasaarelta
Sehän on halpaa ja hyvää vanhankansan lillinkiä😬 Minä oon niin huono kemiassa että parempi kun kurkkaat Wikipediasta ite kun en minä sitä osaa selostaa tarkemmin
Natriumsilikaatti tai natriumsilikaattiliuos
Solmaster EP10 2-komponettinen lattiapinnoite jolla saisi aikaan 1 värisen lattian ei ole montaa euroa kalliimpi, kuin tämä. Ja sopii hyvin tälläisen saunan lattiaan, kun mahdollinen maakosteus ei haittaa.
Totta on ..
Solmaster ei hengitä. Vesilasikäsitelty betoni päästää vesihöyryn läpi eli on hengittävä.
@@MrZimpauttaja Vesihöyrynläpäisevyys
Luokka I (vesihöyryä läpäisevä), Vapaa-ajan asuntojen lattiat, saunat, kellarit; Erinomainen kohteissa, joissa maakosteus nousee pintaan.
Paperitetaalla käyttävät vesilasia. En osaa sanoo missä tarvivat, mutta sitä ne tarvivat. Sanomalehti ja aikakauspaperi.
Peroksidivalkaisun ainesosana paperiteollisuudessa käytetään vesilasia.
'Kos halkot'ta ollu käävikö' siellä?mielellöö. Onkos myynnissä??
Ei oo myrkyllistä eräs firma teki vesilasipuuta muutamia vuosia ..
Eläköityny kolleega kerto että tuota lasivettä laitettiin ennen lähes jokaiseen lattiaan mikä jäi betonipinnalle.
Mikä lie kun jätetty pois ja kaikenmaailman betonimaaleilla yritetään saaha kestävää pintaa…
Parempiakin aineita on, niin huonommat on jääneet pois. Lattian teko ei ole ihan halpaa, niin ei ole järkeä säästää jotain alle prosenttia kokonaiskuluista huonosti kestävään lattian pinnoitteeseen.
@@KA-jm2cz Olisko suositella jotain vastaavaa? Autotallin uuteen lattiaan pitäis joku vettähylkivä kerros saada. Sinänsä jo riittävän kova kun jostain kvartsihiekasta on pinnoite siinä.
@@KA-jm2cz Itseasiassa vesilasi on ihan käytössä lattian lujuutta lisäävänä pinnoitteena että se niistä "parempia aineita" on puheista.
Totta on
Hyvä tuli. Miten lie toimisi jos tuon litkun sekaan lorauttaisi sävytykseksi pikkusen jotain väripigmenttiä?
Sitähän pitää kokeilla👍
Isä kertoi, että kun lasivettä laittaa betonin sekaan suoraan, ei kuulemma jyrsijöiden hampaat kykene betoniin. Sen vain muista, mutta en tiedä onko noin? 🫢
Hyvin paljon mahdollista
@@farmariasdfg Joo. Rotathan piru ratustaa betonistakin itsensä läpi, mutta vesilasi kuulemma estäisi senkin touhun. 😊
Vesilasi on vesiliukoista. Kestää roiskevettä jossain määrin, mutta ei kestä paikoissa joissa on usein vesikosketuksessa, tai jossa on korkea ilmankosteus. Vesilasille on noin miljoona eri käyttötarkoitusta kotinikkareille, todellinen ihmeaine.
Sehän muuttuu silikageeliksi kun reagoi ja jämähtää betonissa. Sitten se ei enää ole vesiliukoista👌
@@farmariasdfg Tuo ei ihan pidä paikkaansa, koska silikageeli on tavallaan vesiliukoista, vaikka sitä mielletä vesiliukoiseksi. On totta, että silikageeli liukenee todella huonosti tislattuun veteen, mutta ph:n ollessa yli tai alle 7, liukenemista tapahtuu(eikä tilannetta paranna se, että liukeneminen nostaa ph:ta). Oleellista on myös huomata se, että silikageeli imee kosteutta ja vapauttaa sitä verrattain huonosti.
Sitä en tiedä, että kuinka dramaattisesti liukenemisesta puhutaan vesijohtoveden tapauksessa, mutta voin faktuaalisesti kertoa valmistaneeni vesilasia keittelemällä silikageeli-kissanhiekkaa kattilassa veden kanssa, käyttäen kiihdyttimenä kodinputkimiestä.
@@farmariasdfg Ja siis lisätäkseni, tarkoituksena ei ollut vittuilla, tykkäsin videosta 👌 Ylipäänsä tuo vesilasi on semmoinen aihe, mistä voisi tehdä videon jos toisenkin, sitähän voi käyttää melkein mihin vaan 😁
@@fenrir4046 Joo on siitä tarkoitus vielä jotain videota laittaa. Painekeitinkin on jo odottelemassa... 😁
@@farmariasdfg Mä olen tota itte käyttänyt ahjon ja sulatusuunin eristevillojen kovitteena. Verrattuna ammattilaisaineisiin aika edullinen ratkaisu.
Toinen mielenkiintoinen käyttökohde on ollut alumiinivalujen teko 3d-printeistä. Vesilasista, kipsistä ja hiekasta sotkettu "kuorivalumassa"
Tais olla samaa tavaraa karjakeittiön lattiassa, ei sitä muksuna niin aatellu, mut näin jälkeenpäin ihmettelee, et hyvin se kesti. Alkoritmit toimii, ku ehotuksissa "Kolmen tilaajan spessu", mahtaako pysyä perässä vaikka yrittäis, et jokaselle tilaajalle juo kalijan?
Siinä olisi semmoinen haastetehtävä jonka parissa saataisi mennä hyvin aika😂
Moi ! Koitin kysellä yhellä videolla siitä robotan magneettiporakoneesta että onnistuuko kierteiden teko pirakierre tapilla kun siinä kuitenkin kierrosluvun säätö ja suunnanvaihto ?
Terve. Kierrosluvun säätö on ja myös suunnanvaihto. En ole kokeillut kierteen tekoa tuolla koneella. Siinä on se sähköinen säätö niin hitailla nopeuksilla voima tuntuu vähenevän. Jos pitäisi jotain veikata niin sanoisin että max M10 kierrettä voisi tulla. Ei ehkä mitenkään kätevästi kuitenkaan.
Nyt mulla vasta sytytti se pikakierretappi... Onko se semmoinen jossa on poranterä kärjessä ja kierteitys sitten kun survoo terän pitemmälle? Sillä voisi onnistua vähän helpommin kuin perinteisesti poranterällä ja perus lierretapilla
Joo siis sellainen missä poranterä ja kierre tappi samassa .. kokeileppa m 10 kierretappi terällä toimiiko.. jos niin ostan koneen
Töissä käyttänyt muovaavia ruuveja. M10 kierteelle 9,3mm reikä ja pulttipyssyllä muovaava pultti reikään. Tekee itse kierteen. Käteviä jos tarvii enempi tehdä.
Yoooo frmari!!! Ookkos kenänny löpösöttejä kunipaualla? Mä ainakin oon tän koko viikon!!!
Joo😂 mitää?
Mistä kyseistä ainetta pystyy ostamaan?
Tulikiven nettikaupasta. Tai rautakaupasta vesilasiliuos nimellä. Silikaattipinnoitteen nimelläkin myydään tuohon lattianpinnan käsittelyyn. Mulla meni tuohon saunan lattiaan noin 4-5litraa
Osaatko arvella menekkiä esim. 10 m2 tai paljonko 3 l lasivettä + 3 l vettä = 6 litraa niin minkä alan sillä käsittelee ?????
Kyllä sen 3+3 riittää siinä 10m2 pölynsidonnassa. Sanousin että 1l+1l annoksella kannattaa aloitella niin näkee sen menekin itse. Mutta minulla ei ole tuosta vielä oikein minkäänlaista kunnollista tietoa onko se hyvä vai huono pinnoite. Saunan lattiaan en suosittele sitä laittamaan näillä tiedoilla.
@@farmariasdfg kyseessä ns.korjaamohallin lattia....alaa reilu 130m2 ....
Eikö natriumsilikaattia käytetä myös tiesuolauksessa?
Olisiko se kuitenkin natriumkloridia eli suolaa siinä tarkoituksessa?
@@farmariasdfg ei kun se olikin kalsiumkloridia.
@@farmariasdfg silikaattia käytetäänkim esim. Kuivalihapusseissa kosteudensitojana.
Voisikohan tuohon laittaa väripigmenttejä sekahan? Titaanioksidilla saa valkoisen. Rautaoksidilla punaisenruskean. Jne.
Se voisi parantaa jonkun verran lopputulosta
Mitähän vesiohenteinen maali mahtais tehdä, loraus vaalean harmaata sekaan niin vois tulla tasaasen harmaa...
Ehkä laittaisin miellummin noita jauhopigmenttejä tai sitten ihan maalikoneen sävytyspastaa. Pitäisi kokeilla...
Ostin Pajutexin Lasivettä. Melkoisen ohutta lirua tuohon verrattuna, pikkusta vaille ihan kuin vettä. Ei kyllä mitään rakoja voisi täytellä mitenkään…
Hei! Mielenkiintoinen kokeilu. Mistä ostit tuota vesilasia?
Tuo oli vanhaa varastoa, Tulikivi uunin muurauksen jämiä vuosien takaa. En tiedä mistä se on ostettu. Tuo saunan lattia meni mönkään. Vesilasililletti oli jo vähän kiteytynyt kanisterin pohjalle eikä se pysy lattiassa kun saa vähänkään vettä päälle. Taisi olla jo pilhaantunutta. Pajutex taitaa myydä tuoretta, lattiaan tarkoitettua tavaraa ainakin. Palailen tuohon aiheeseen keväämmällä kun teen korjausliikkeet saunan lattiaan.
Eipä se vesilasi kovetu kuin pinnaltaan, missä hiilidioksidi vaikuttaa, jos se ei ole sementin kanssa tekemisissä.
Olisikohan aikaisempi vesilasikäsittely estänyt sementin vaikutuksen?
@@laakerivika7545 Siinähän olisi ihan järkeenkäypä selitys
elä vieraalle mene tekemään,
moro ,pitääkö se vettä,aika uusi mullekin
Tuossa saunan lattiassa ei näytä ainakaan pysyvän. Vesi huuhtoo sen pois
halkeamista läpi mennee
Laatta laastin ja saumauslaastin sekaan laitettuna kestää happoja. vettä.yms...eikä lähe irti piikkaamalla ku pieninä paloina.kiinnityslaasti lähtee räjäyttämällä.😂😂
Eli tällä voisi saada veden ja suolan kestävyyttä. Joku seos siinä meriveden kestävässä betonissa on. Oliskohan juurikin tämä?
жидкое стекло
Да
Miten lie tuo vesilasi itsessään mahtaa ajan kanssa pölytä lattiasta ja mikä sen terveysvaikutus tai miten se reagoi eri rakennusmateriaalien kanssa 🤔 Mielenkiintoisia videoita, kiitos!
Mulla on -81 rakennetun navetan karjakeittiössä luultavasti vesilasilla käsitelty lattia. Se ei kyllä pölyä.
@@farmariasdfg pitääkin kokeilla. Eipä tuo Wikipedian mukaan näytä olevan ihmiselle kovinkaan myrkyllistä. Kananmuniakin säilötty tuon avulla.
Aikoinaan kersana tehtiin taidetta vesilasilla. Taitaa joku kasvin osia sisältävä kuutio olla vieläkin tallessa jossain.🙄
Sekö toimii siinäkin hommassa? Minä oon katsonu niitä 2komponentti valuhartseja aina kun sen hyllyn ohi kuljen motonetissä.
@@farmariasdfg Juu... Kyllä se toimii siinäkin. Tuota natriumsilikaattia saa jauheena, niin sekottamalla vettä tarvittavamäärä. Sitä kiisseliä on sitten helppo valaa.
ei se vesi eisteenä mene
Kun vesilasiin lisää oikeassa suhteessa etanolia, voi valmistaa superpalloja. Tämä on tyypillinen polymeerikemian koe yläkoulussa ja lukiossa. Näin tehty superpallo kuitenkin menettää nopeasti muotonsa ja kimmoisuutensa.[8]Kun vesilasiin lisää oikeassa suhteessa etanolia, voi valmistaa superpalloja. Tämä on tyypillinen polymeerikemian koe yläkoulussa ja lukiossa. Näin tehty superpallo kuitenkin menettää nopeasti muotonsa ja kimmoisuutensa. Wikipedia
olikos toi premerin esi isää..)
On. Priimerin ja samalla myös sen varsinaisen pinnoitteenkin
se on vähän kuin nykyajan epoksi
Tämä taitaa olla periaatteessa samaa kamaa...
th-cam.com/video/qikjeEPMhpo/w-d-xo.html&feature=share9
Joo. Kiitoksia! Sinun kanavaltahan näkyy löytyvän hyviä vinkkejä lattian pinnoitukseen ja moneen muuhun👍👍👍
@@farmariasdfg kiitos kommentista!
Kaikenlaista tulee värkättyä mutta aina ei muista tai kerkeä kuvata... joskus harmittaa jälkeenpäin, että tämä ois voinut kiinnostaa muitakin😀
Minkään äjjääkse kaljakuppi antas
Ehottomasti parempi.😅
Tulikivi onkin tuolla 15 km päässä.
No lopeta ne rakennus hommat.
Mitäs minä sitten tekisin jos lopetan?
Aivan sama,,mutta elä tee tälläistä paskaa.@@farmariasdfg
sinun videosi on ollut pirun hyviä,elä anna ihmisille aihetta,että 10e saat saunan lattiasi kuntoon.
@@pekkasavonen-z1q Itse asiassa se tuli halvemmalla kuin 10euroa kun sain vesilasit ilmaiseksi. On tuosta huonojakin puolia jo löytynyt ja niihin palataan tulevissa videoissa.
Jatkossa testataan kalliimpia aineita. Virosta on tulossa 20 litraa sikäläistä vesilasia. siellä sen hinta 2,9euroa/litra
Täältä löytyy lisätietoa: trepo.tuni.fi/bitstream/handle/123456789/26271/H%C3%A4nninen.pdf?sequence=4&isAllowed=y
Vesilasi vessan avain, heiniä paali🪓👍
Olipas valaiseva video, tuo ei taida ihan autotallin lattiassa kestää kuitenkaan vai onko joku kokeillut onnistuneesti?
Minulla meni jotain pieleen tuolla saunan lattian kanssa. Pinta tuntuu liukenevan kun saa vähänkin vettä. Se vesilasi jota käytin oli kyllä vanhaa ja se oli osittain kiteytynyt kanisterin pohjalle. Minä kokeilen tuota vielä heinäladon lattiaan kunhan saan aineet Virosta ja kerkeän vaan puuhastella..
@@farmariasdfg Kemet RV?
@@chipnale8324 En tiedä tarkemmin mistä se tulee. Kaverin kaveri tuo kun käy Virossa.