GREVA PROFESORILOR ESTE PERFECT NORMALĂ

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 4 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 566

  • @paulazahan8550
    @paulazahan8550 ปีที่แล้ว +135

    Am fost profesoara un an în 6 scoli, în diferite comune ca sa-mi fac norma întreaga. Aproape pe nicio ruta nu era transport și trebuia sa ma asociez cu doctori de familie și muncitori ce navetau la rândul lor în acele locuri. Pentru ca mergeam cu ocazie, nu mi se puteau deconta bani pentru transport pentru ca nu primeam bilet sau bonuri. Salariul a fost de 2750 de lei in loc de 2500 pentru ca predam în zone defavorizate și în comunități de rromi. Chiar și asa, transportul și salariul au fost de departe cele mai mici dificultăți întâmpinate de mine în învățământ. Și nici copiii nu au fost problema. Ei au fost doar alte victime...

    • @paulazahan8550
      @paulazahan8550 ปีที่แล้ว +3

      @The Manny Eu vorbesc despre copii. Ei sunt victime in fata parintilor care ii abuzeaza si in fata unui sistem si a unor profesori care de cele mai multe ori ii abuzeaza din nou. Le este indus de cand sunt mici ca aduc doar belele si nu pot face ceva bun. Sunt "povara" societatii, chiar daca mai multi decat ai crede au potential foarte bun sa se integreze. Cred ca e gresit sa gandesti ca ei sunt problema doar pentru ca exista.

  • @FF-mr2qe
    @FF-mr2qe ปีที่แล้ว +113

    Eu mereu am vrut să fiu profesor.
    Am terminat Literele cu 10 și m-am angajat după facultate la o corporație. Iubesc educația și cred în ea, dar nu vreau să mor de foame.

  • @mara.borodi
    @mara.borodi ปีที่แล้ว +389

    Anul trecut am dat titularizarea, iar salariul meu de debutant era aprox. 2400 lei. Vara trecută am luat nota 10 la definitivat și mi s-a mărit salariul cu aprox. 25 lei. O glumă. Trebuie să menționez că locuiesc în chirie, în Cluj.
    Acum îmi câștig un trai decent din două locuri de muncă (unul la Cluj, în învățământul preuniversitar; altul la Oradea, în învățământul universitar) și bursa de la doctorat. Totuși, stresul și oboseala sunt de nedescris, iar viața mea socială inexistentă.

    • @iulifz1
      @iulifz1 ปีที่แล้ว +1

      .......😔😔😔

    • @shinobuchan7383
      @shinobuchan7383 ปีที่แล้ว +3

      ​@@SilverMiraii ca cei super buni nu sunt atrași de acest salariu de casier. Dar sa nu generalizam, am o colega Învățătoare care lucrează până târziu sa își pregătească ziua de mâine, prezentări pp etc, chiar este foarte dedicată și o respect pentru asta

    • @shinobuchan7383
      @shinobuchan7383 ปีที่แล้ว +2

      Este greu și bătaie de joc din multe puncte de vedere, și eu stau în chirie, la transport sar de 600 de lei pe luna dintre care îmi dau înapoi 100 și ceva și cică decont, 5 luni nu mi-au dat nimic și apoi au băgat random 300 și ceva pe acolo 😂
      Dacă din 2000 și ceva de la 600 în sus dai pe drum, mai ai și o chirie, întreținere, facturi, mai vrei sa mănânci sau sa mai iei vreo haina ceva, nah💀

    • @windy6177
      @windy6177 ปีที่แล้ว

      :(

    • @cristinamaria3934
      @cristinamaria3934 ปีที่แล้ว

      Da! Aprob!

  • @Alina-hv6mm
    @Alina-hv6mm ปีที่แล้ว +66

    Bravo Silviu, esti influencerul pe care generatia asta nu il merita, dar de care are nevoie. 👑

    • @alex9928
      @alex9928 ปีที่แล้ว

      Bați câmpii...

  • @forthenightisdarkandfullof536
    @forthenightisdarkandfullof536 ปีที่แล้ว +65

    Maica-mea e profesoara de romana la liceu. Toate gradele date,masterat si dosar de excelenta,cu elevi olimpici in fiecare an si cu rata de promovabilitate la BAC de aproape 100%(rar se intampla sa pice elevii ei).Dupa aproape 30 de ani de munca si cu 2 catedre are putin peste 5000 de lei.
    Salariul meu de debutant la corporatie a fost de 4900 :) Imi era si rusine sa ii spun mamei cat castig

    • @alfphatronix8157
      @alfphatronix8157 ปีที่แล้ว

      Din pacate sunt prea putini profesori ca mama dv.

    • @MariaDumitrescu-fo7pt
      @MariaDumitrescu-fo7pt 8 หลายเดือนก่อน +2

      Mama ta e exceptie, dar majoritatea profesorilor nu isi fac treaba, iar salariile nu trebuie crescute pentru toti...pentru fiecare cat merita!

  • @Diana-gd7ce
    @Diana-gd7ce ปีที่แล้ว

    Doamne, cat de bine le ai zis!!! Ca si profesor, sunt mandra ca exista tineri ca tine!

  • @jonathana...
    @jonathana... ปีที่แล้ว +93

    Sincer, ca tânăr idealist care după terminarea liceului vrea specializarea pe Litere și mai apoi se vrea profesor de română, mă gândesc cu groază la birocrația din sistem, la perioada mea de profesor începător, la posibila mea poziție de dușman sau inamic în fața elevilor cărora o să încerc să le demonstrez contrariul. Mai sunt și cei care spun: țza, te faci profesor?, aaaa, tu vrei să mori de foame, să vezi când o să îți bați capul cu toți nebunii...etc. Totuși, cu asumarea tuturor aspectelor, o să îi dau dreptate domnului de geografie care mi-a zis că sunt idealistă, și idealistă fiind, o să mă arunc cu capul înainte în acest domeniu, o să visez că vom putea schimba ceva, și îmi voi propune să cresc copii idealiști care vor fi fericiți. La finalul zilei, trebuie să recunoaștem că sunt probleme în sistemul de educație, dar soluția nu e să-i scuipăm pe profesori în ochi că au obosit sau pe copii că nu iau bacul. Noi nu reușim pentru că ne obosesc profesorii, profesorii nu reușesc pentru că îi obosește sistemul, toți suntem victimele aceluiași dezinteres. Lucrurile ar fi destul de simple dacă s-ar înțelege că asemenea unui produs, cu cât bagi mai mulți bani în el, cu atât e mai calitativ, așa și profesorii au nevoie de recunoașterea meritelor, măcar prin salarii decente. Până la urmă, fără ei chiar nu funcționează nimic, că așa obosiți cum sunt, cresc plozii, îi învață, dacă mai pot le ascultă și problemele, le mai descoperă și vreo pasiune. Dar atât statul cât și societatea aleg să treacă neobservată importanța profesorilor... asta-i situația, ne place să fim analfabeți și răi, deopotrivă.
    P. S. când m-a întrebat doamna de română, pe care o iubesc din tot sufletul, ce vreau să fac și i-am zis că profesor de română, s-a uitat la mine, a oftat și mi-a zis "lasă că vorbim noi". M-a durut tare, mi-e frică de discuție, dar parcă m-a făcut acum să îmi doresc și mai mult să devin ca dumneaei, să vină elevii mei la mine și să îmi spună că vor să fie profesori, iar eu sper să am puterea să le zâmbesc și să le zic că au făcut o alegere perfectă.

    • @kazakukog
      @kazakukog ปีที่แล้ว +16

      neironic sper că ai părinți/partener care să te întrețină cel puțin în primii ani. profesor de română, fiind materie de bac+meditații, n-o sa fie chiar așa rău. tot rău, dar se poate și mai rău

    • @jonathana...
      @jonathana... ปีที่แล้ว +6

      @@kazakukog nu am șansa unui suport material din exterior, toate vor veni de la mine, dar Doamne-ajută să fie bine! mulțumesc!!

    • @isabellebacila2388
      @isabellebacila2388 ปีที่แล้ว +12

      Un cadru didactic aici, în al 3 lea ca prof. în înv. de stat, absolventă idealistă de Litere ❤. Vei reuşi să navighezi prin tot ce ține de hârtii. Vei ajunge să le faci mecanic dar vei pierde din timpul alocat pregătirii pentru întâlnirile cu elevii. Copiii pot fi fabuloşi şi vor compensa toate lipsurile. Stigma şi hăituiala din partea unora vor fi dureroase, ziua de salariu va fi dureroasă. Mâine voi participa la grevă şi cu gândul la idealiştii mei viitori absolvenți de Litere.

    • @kazakukog
      @kazakukog ปีที่แล้ว +7

      @@jonathana... oricum, tu ai ceva ce alții nu au și și-ar dori: o chemare, pasiune și dorință ❤️

    • @jonathana...
      @jonathana... ปีที่แล้ว +4

      @@isabellebacila2388 vă mulțumesc din suflet pentru încă un motiv să devin o absolventă idealistă de Litere!!💙

  • @madalina-sorinastefan6461
    @madalina-sorinastefan6461 ปีที่แล้ว +27

    Despre ce ai spus, ca multi nu devin profesori pentru ca s-ar condamna la o viata de lipsuri. Mama mea e profesoara si cand venea vorba despre "ce sa ma fac cand voi fi mare", singura conditie pe care am auzit-o a fost "orice, dar nu profesor".

  • @DoubleJo1000
    @DoubleJo1000 ปีที่แล้ว +40

    Am fost profesor un an la clasele 5-8, salariul era in jur de 1800-2000 lei. Bineinteles, m-am reorientat. Daca mai stai si cu chirie nu ai cum sa te descurci (București). Programul este de 8 ore pe zi, chiar daca tu ai doar 2 ore pe zi, exista ore de serviciu pe scoala, completari de condici, inlocuire pentru alti profesori fie ca vrei sau nu, rapoarte de facut, lectii de pregatit, teste de facut si corectat.. etc. Si chiar daca nu stai, e trist cand trebuie sa te gandesti ca ai nevoie de minim 2 joburi doar ca sa te poti întreține

    • @andreeaceraselababuta2609
      @andreeaceraselababuta2609 ปีที่แล้ว +2

      😂😂😂😂

    • @ihaterules3199
      @ihaterules3199 ปีที่แล้ว +6

      da, 6 ore stai sa scrii condica. daca inveti sa scrii in ziua aia.

    • @kingmartjn
      @kingmartjn ปีที่แล้ว +7

      Da… adevarul e ca e foarte solicitant sa stai la scoala cand nu-i nimeni in ea 😂😂

    • @m4ru303
      @m4ru303 ปีที่แล้ว

      nu trb ma, ca e nevoie de mai multe profesoare frumoase, asa ca tine

    • @shinytzel9092
      @shinytzel9092 ปีที่แล้ว

      @@kingmartjnce relevanța are varule ca nu e nimeni in școala ?

  • @ienutapirvu48
    @ienutapirvu48 ปีที่แล้ว +56

    Clar!!!! Susținem greva profesorilor!!!!

  • @ioanarapeanu4392
    @ioanarapeanu4392 ปีที่แล้ว +82

    Btw, am citit niste statistici, iar un profesor in Romania poate ajunge la salariul maxim in 40 de ani, mult peste media europeana aceasta vechime

    • @venividi8883
      @venividi8883 ปีที่แล้ว +1

      up :/

    • @SilenceOase
      @SilenceOase ปีที่แล้ว +7

      Este jalnic - mai mult castigi in customer support decat ca profesor.

    • @BGDNMMI
      @BGDNMMI ปีที่แล้ว

      ​@@SilenceOase
      Adevărat:)))
      La call center iei mai bine...

    • @lg3org3
      @lg3org3 ปีที่แล้ว

      @@SilenceOase La call center/customer support e o diferență majoră: lucrezi vreo 40 de ore săptămânal, nu vreo 16 sau mai puțin ca profesorii așa că mai scutiți-mă.

  • @EllaDyana
    @EllaDyana ปีที่แล้ว +5

    Pe mine m-a inspirat profesorul de engleza din liceu sa devin profesoară la rândul meu. Un om grozav! Ghiciti ce: nu mai lucreaza nici el in învățământ, ușor de înțeles de ce. Iar eu sunt profesoară acum, dar la privat. Unde dupa 8 ani de experiență, castig mai mult decat castiga un profesor de la stat dupa 35 de ani. Asadar, da, susțin greva asta din tot sufletul. Pana la urma, oricat de multa pasiune ai avea pt jobul tau, daca mori de foame sau adormi in fiecare seara cu grija zilei de maine, dispare si pasiune, si tot.

    • @EllaDyana
      @EllaDyana ปีที่แล้ว +1

      Iar in legătură cu meditațiile, oamenii nu înțeleg ca nimeni nu face meditații sa se îmbogățească. Cu totii mergem la job sa facem bani pt a trai macar decent. Cum sa crezi ca e ok ca in timpul meu liber (cand ar trebui sa ma odihnesc, sa dorm, sa fac si hobby-uri, sa traiesc, basically), dupa ore intregi de stors creierii cu zeci de copii, fiecare diferit, sa vin acasa si sa mai muncesc extra ca sa nu mor de foame.

  • @alexablurryface6916
    @alexablurryface6916 ปีที่แล้ว +10

    Profesorul meu de matematica din gimnaziu, o persoana foarte carismatica, ne-a spus sa nu facem 2 lucruri in viata: sa nu fumam si sa nu ne facem profesor. (asta la o activitate antifumat care se organiza in fiecare an, in scoala)
    De asemenea mama care e cadru didactic, mi-a spus sa nu optez pentru acest loc de munca pentru ca presupune foarte multa munca pe un salariu "de te miri ce" (asta intr-un an in care isi dadea gradul si eu o ajutam cu materialele)

  • @ioanarapeanu4392
    @ioanarapeanu4392 ปีที่แล้ว +11

    Buna ziua, este superb sa vad aceasta situatie dupa ce m-am inscris la titularizare. Imi vine sa plang❤

    • @ioanarapeanu4392
      @ioanarapeanu4392 ปีที่แล้ว +7

      Ah si sa nu mai spun de titularizare si de cat de groaznic este examenul. Dau exemplu titularizarea la invatatori. Examenul dureaza 4h, iar candidatul in acel timp trece printr-o varietate de subiecte: gramatica, literatura, matematica, pedagogie scolara, metodica predarii disciplinelor. Nu spun ca nu sunt necesare aceste cunostinte, insa mi se pare un proces mult prea dificil pentru creierul unei persoane. Se trece prin prea multe subiecte diferite, nu sunt pauze. Si profesorii sunt oameni, dar pare ca se uita acest aspect de prea multe ori.

    • @paulahanesh5488
      @paulahanesh5488 ปีที่แล้ว

      hold on, girl

    • @fenzy6433
      @fenzy6433 ปีที่แล้ว

      @@ioanarapeanu4392 ah da, invatator sa nu aiba o iota de cunostiinte despre gramatica, literatura, matematica, pedagogie scolara si metodica predarii disciplinelor

    • @ioanarapeanu4392
      @ioanarapeanu4392 ปีที่แล้ว +2

      @@fenzy6433 Cunostintele acestea mi se par necesare, dar sa stai 4h la un singur examen im care sa treci prin atatea subiecte diferite mi se pare foarte greu. Nu zic ca e imposibil, dar e greu.

    • @andreeaceraselababuta2609
      @andreeaceraselababuta2609 ปีที่แล้ว +2

      ​@@ioanarapeanu4392 E greu să stai 4 ore într un examen? Girllll....

  • @dominic_2275
    @dominic_2275 ปีที่แล้ว +24

    Eu sunt clasa a VIII-a, la o scoala rurala. Sunt generatia care a prins clasa a V-a si jumatate din a VI-a online (din care nu mai stiu absolut nimic). Sunt si generatia in care nu se mai considera media generala din 5-8 la examen. Sunt prima generatie de a VIII-a cu module (si fara teze🎉). Sunt de acord cu greva, ceva trebuie sa se schimbe (in acest comentariu doar m-am plâns)

    • @speedmeow1008
      @speedmeow1008 ปีที่แล้ว +1

      si eu sunt prima generatie careia i s-a schimbat modelul de examen si gandeste-te ca nu aveam exemple de subiecte, am fost prima generatie clasa 0 si eu a 7-a si a 8-a am facut-o online, deci te rog, ce te plangi

    • @dominic_2275
      @dominic_2275 ปีที่แล้ว

      @@speedmeow1008 ai fost, acum sunt

  • @MsDonGoofy
    @MsDonGoofy ปีที่แล้ว

    Videoul asta...iti spală toate păcatele! Bravo

  • @alexchelmus8898
    @alexchelmus8898 ปีที่แล้ว +2

    Tot respectul! ❤ Se vede ca esti un om educat si smart! ❤

  • @nicebogdan
    @nicebogdan ปีที่แล้ว +16

    Eu unul as mari salariile la profesori ca sa nu mai fie nevoie de meditatii pentru elevi, multi profesori de acolo se intretin facand aceeasi bani pe care ii fac intr-o luna de munca. Totodata as pune si niste bonusuri din alea nesimtite de 5-10 salarii la finalul anului, dupa bac sau evaluarea nationala, bonusurile acestea fiind luate dupa procentul de promovabilitate

    • @MariaDumitrescu-fo7pt
      @MariaDumitrescu-fo7pt 8 หลายเดือนก่อน

      Orele in particular nu vor muri niciodata, la fel cu spaga pentru doctori. Indiferent cat de mari salarii au, ciubucul e ciubuc. E deja in sange...

  • @putinicaana-maria7095
    @putinicaana-maria7095 ปีที่แล้ว +12

    Sunt atât de bucuroasă când văd că generația tânără înțelege și susține! Să știți că profesorii din grevă sunt tocmai cei interesați, pentru că ei nu au teamă de eventualele salarizări în funcție de note sau performanțe, sau ce or mai cere. Pană ajungi la gradul I oricum ești mereu în examene, iar de credite poate ați auzit, la fiecare 5 ani expiră. Noi permanent facem cursuri de perfecționare, uneori decontabile dar de cele mai multe ori din buzunarul nostru. Restul de dezinteresați, nașpa, bătrâni...exact cum zice Silviu...abea așteptăm și noi să zboare!

    • @lg3org3
      @lg3org3 ปีที่แล้ว

      Fraților, eu nu sunt de acord cu greva asta. Un profesor debutant ia 2400 lei lunar pentru doar maxim 16 ore de predare pe saptamana, uneori și mai puțin dacă e profesor mai cu vechime, cand norma unui angajat muritor de rând e de vreo 40 de ore de lucru pe saptamana. Au vacanțe/concedii plătite cu duiumul(în condițiile în care în majoritatea domeniilor ai în jur de 20 de zile pe an de concediu), sporuri grosolane de vechime, meditații neimpozitate. Liderii sindicatelor din învățământ, cu drept de rezervare a catedrei sunt plătiți suplimentar dacă efectuează maxim 4 ore săptămânal. Citiți și voi ”Statutul personalului didactic” ca să vă minunați, nu e greu, găsiți pdf-ul pe net. Pentru 2400 de lei se bagă muncă la greu în alte domenii. Știu profesori care iau peste 5000 de lei lunar cu implicare minimă la ore, lasă copiii să facă ce vor în timp ce ei își văd de treburile lor.

  • @VaLLeViSiNiU
    @VaLLeViSiNiU ปีที่แล้ว +14

    Am intrat în învățământ la 19 ani, după liceu, in 2014, aveam 800 lei salariul.

  • @anduandu5422
    @anduandu5422 ปีที่แล้ว +9

    sotia mea este educator si castiga 3400 lei dupa 10 ani de activitate ...si mai are si gradul 2. este o rusine ce se intampla iar cei care cred ca este usor sa petreci zilnic 5 ore cu 27 de copii, se inseala amarnic. va rog sa va imaginati cum poate face fata o singura femeie de 40 kg la 27 de copii ce fact diferite chestii in acelas timp ( unii sar pe mese, altii vor sa manance lipici sau creioane, in acelas timp altii vor sa ajunga la nu stiu ce priza sau mai trag de nu stiu ce fire... etc) si toate acestea intr-o zarva si galagie continua... eu nu as face aceasta meserie nici pentru 16000 lei/luna. Sustineti profesorii!
    Bravo Faiar, bazat baiat!!!

    • @handlerahdbwjsjs
      @handlerahdbwjsjs ปีที่แล้ว +2

      "Femeie de 40 kg" si sta cu 27 de copii, de parca zici ca se duce acolo sa se bata cu ei. Ce relevanta are greutatea? Ce va mai place sa vorbiti pe langa subiect

    • @CowboyCatRO
      @CowboyCatRO ปีที่แล้ว

      ce legatura are greutatea lol

  • @CTAdeLUNA
    @CTAdeLUNA ปีที่แล้ว +55

    3400 dupa 7 ani? Eu ca debutant in inginerie iau 3600. Eu sustin greva. Felicitarile mele pentru acest clip 🤗❤️

    • @0zero0828
      @0zero0828 ปีที่แล้ว +1

      Nu confunda ingineria cu un modul psiho-pedagogic și trei ani de licență.

  • @brosmajestic
    @brosmajestic ปีที่แล้ว +30

    Uniți suntem mai puternici!💪💪💪

  • @sfp4048
    @sfp4048 ปีที่แล้ว +28

    Platesti profesorii cu un jeg de salariu (nici macar decent) => Tineretul si oamenii capabili nu o sa mai se mai orienteze spre aceasta meserie, chiar daca le-ar fi placut => se angajeaza profesorii care sunt, nu ai de unde alege cand nu exista oameni => copii ajung sa invete de la ei si se ajunge in stadiul in care suntem noi acum. Oamenii care dati vina pe profesori ganditi-va si voi cum functioneaza lumea inainte sa comentati

    • @vivaldi1583
      @vivaldi1583 ปีที่แล้ว

      Sunt si studenti capabili care termina facultatea cu 10 si aleg sa nu devina profesori pentru ca nu pot prinde posturi pe la scoli/licee de top din cauza ca sunt unii profesori cu vechime care se ancoreaza pe posturile alea zeci de ani. Marea problema a salariilor/posturilor din invatamant e ca nu sunt date in functie performanta profesorului. Astfel avem profesori betivi care nici nu si tin orele, dar au vreo 5000 de lei salarii pentru ca au vechime si grade.

  • @cezarpetrescu6945
    @cezarpetrescu6945 ปีที่แล้ว +4

    Și eu am vrut profesor de mate, dar cu părinți profesori, văzând ce greu le este lor am abandonat

  • @edvin97ful
    @edvin97ful ปีที่แล้ว +17

    Iar m-am vazut in chat. Pofta buna, prieteni!

  • @andrewdrewdrew1637
    @andrewdrewdrew1637 ปีที่แล้ว +17

    Nu pot sa zic ca iti respect toate opiniile, dar pe asta ai zis-o foarte bine. Poate ia si Dana Budeanu niste lectii de logica de bun simt

  • @andreic738
    @andreic738 ปีที่แล้ว +9

    Pofta buna

  • @lucuchen
    @lucuchen ปีที่แล้ว +5

    in orice domeniu lucrezi, daca ai un salar care sa-ti acopere chiria/rata, si toate cele necesare, o sa ai chef de mers la lucru si sa dai tot ce-i mai bun din tine. o sa te simti ca meriti, ca esti respectat pt calitatile tale. cu atat mai mult cand esti profesor si participi la formarea unor creiere, este extrem de necesar ca sa ai liniste financiara. daca trebuie sa imi dau din timpul meu liber, ca sa fac un extra buck ca sa pot sa supravietuiesc, asta arata cat de disfunctional traim, si cate sunt de reparat in societate. si daca in capul tau suna "pe mine nu ma afecteaza astea" sau crezi ca astea-s pretentii, tin sa te anunt ca problema esti tu.

  • @bkushina203
    @bkushina203 ปีที่แล้ว +3

    Am dat titularizarea in anul 2022 dupa ce am terminat facultatea, in Iasi. Dupa munti de acte, umblatura pe la diverse institutii, stat la cozi interminabile si cearta cu doamnele secretare care nu voiau sa imi primeasca dosarul pentru ca nu avea sina, am reusit sa iau o nota foarte buna la examen. Am fost la toate sedintele de repartizare, unde locurile decente erau foarte putine si nu am prins un loc la mai putin de 20 km de oras.
    Am renuntat, de tot. Am renuntat la sansa de a mai prinde un loc intr-o scoala si am renuntat la visul de a deveni profesor.
    M-am angajat la corporatie si castig aproape dublu fata de salariul unui profesor debutant.

  • @nicoletapoenaru753
    @nicoletapoenaru753 ปีที่แล้ว +2

    Când am intrat acum 10 ani în învățământ, salariul de început a fost de 780 de lei. Când îmi amintesc, nu știu dacă sa râd sau să plâng. 😅

  • @brosmajestic
    @brosmajestic ปีที่แล้ว +33

    Azi la noi in școală a fost o harababură toată, in clasele 5-8 am fost doar 7-8 copii. Ne-au trimis în clasa altor copii care nu erau la școala și ne-au pus să stăm cumințit acolo, ne-am uitat la 2 filme, am vorbit cu dirigintele și la 12:30 ne-a dat drumul.

    • @andreis8219
      @andreis8219 ปีที่แล้ว +3

      sunteti vite sa va dea drumul ? luati-va voi drumul vostru =)))

    • @brosmajestic
      @brosmajestic ปีที่แล้ว

      @@andreis8219 🤭

    • @andreis8219
      @andreis8219 ปีที่แล้ว

      @@brosmajestic eh :)) erai in offside.

  • @higorl670
    @higorl670 ปีที่แล้ว +7

    Si eu aici as vrea sa spun povestea mamei mele, a abandonat prima facultate ca am aparut eu, la scurt timp cu cresterea mea a decis sa se apuce iar, insa de alta. Am crescut cu ea chinunindu se pe toti anii, numa cu ochii in carti in loc sa poata petrece timpul cu mine. Terminand facultatea tot asta a urmat, fiecare titularizare, inspectie (in care btw, mama investeste din salariu ei prorpiu si personal pentru un rezultat bun) gradele pe care le a dat, iar acum se chinuie cu doctoratul platit tot din salariu ei. Ea este educatoare, dar e cadru didactic profesoral asa deci nu are acel plus de bani facuti din meditatii. Participa la greva si cred ca stim toti ca nu mai primeste salariu pe zilele acestea. Salariu ei e de aproximativ 3000 de lei, din care o parte buna se duce pe transport care nu e mereu decontat (Buzau-Rm) E o educatoare buna care investeste atat bani cat si timp. e dedicata si chiar daca are posibilitatea sa isi schimbe job ul, cum i am zis de atatea ori sa o faca, poate undeva unde sa fie apreciata mai mult, ea nu a vrut caci ii place ceea ce face. Sa nu excludem si acesti profesori, cei la care suntem trimisi in primii ani de viata si care pun bazele pentru mai incolo🫶🏻

  • @claudiududasu406
    @claudiududasu406 ปีที่แล้ว +3

    Dar că un profesor are și 16 ore pe săptămână și 4 luni concediu platit nu zice nimeni 😂

  • @camy8443
    @camy8443 ปีที่แล้ว +6

    Am inceput in 2014 ca profa de mate cu 1000 lei din care 200 lei dadeam pe naveta (nedecontata bineinteles).
    Oricat de mult mi-ar fi placut ceea ce faceam, dupa un an m-am reprofilat.

  • @evergreen1326
    @evergreen1326 ปีที่แล้ว +9

    Pentru cei care ziceți că școala nu ne învață nimic. Oare a cui e vina că nu ne învață nimic? A statului sau a profesorului? Chiar nu v-a zis profa de economie ce este o schemă Ponzi sau profa de geografie despre globalizare? Credeți că profesorii nu pot să ne ofere și cultură și să ne și vorbească despre subiecte de actualitate? Aici este problema metodologiei care nu este actualizată. Credeți că nu o să aveți niciodată să știți istorie/ geografie/ fizică etc?
    Altele sunt problemele. Cum se predă. Cum se dau notele. În ce format găsim informația.
    Profesori nu au nici măcar timp să respire. Eu de predat apoi de corectat teste și tot felul de chestii, plus meditații pentru că nu au destui bani.
    Plus dacă ar dori să facă ceva revoluționar, de ex profu de istorie să aibe în format pdf lecția iar la oră să poți să asculți fără să noteze elevii ca disperații și să asculte și să fie atenți cu adevărat, părinții or să comenteze, o să-și dorească să fie schimbat profesorul etc etc

  • @Bianca_sis
    @Bianca_sis ปีที่แล้ว +9

    Unii oameni chiar au ceva de zis legat de faptul că profesorii protestează? Guys, is u fr?
    Poate nu realizați cât de greu este să fii profesor, asa că as vrea să vă împărtășesc eu, dar din perspectiva copilului de profesor, a carei mama a muncit 26 de ani în sistem ca să aibă un salariu de 3800 de lei.
    Erau momente în copilăria noastră în care mâncam cu porția. Dulciuri primeam doar o dată pe săptămână, si aia o jumătate de măgura pentru că cealaltă o împărțeam cu frate-miu. Luna de lună părinții (mama profesor și tata lucrator la poștă, să ne înțelegem) economiseau ban pe ban ca să putem avea vara o vacanță de 3 zile la mare. La un moment dat am dat o petrecere la mine acasă cu copii de la școală, iar unii au făcu mișto că îmi cădea varul de pe perete. Au făcut un credit să renoveze. Cat dracu să împrumuți de la bancă ca să pui parchet,gresie, faianta si să zugrăvești un ap de 48mp, în condițiile în care nu am avut muncitori? Ei bine, suma aia a fost suficientă ca să nu mai vedem nicio vacanță de 3 zile/an la mare cam 3 ani de zile.
    Pentru că salariul era fix de pe azi pe maine, iar ai mei mereu au strâns, nu am cheltuit.
    Nu am avut mașina niciodată, nu ne-am fi permis. Iar de meditații ne-au zis foarte clar: învățați bine la școală că nu avem bani de meditații. Erau unele cărți asa scumpe încât ceream să trag la xerox de la colegi, că de, învățămant gratuit. Am avut noroc de mulți profesori buni pentru că am avut note mari și am fost la licee ok, dar în același timp uneori simțeam că sunt lucruri la care aș fi avut nevoie de aprofundare, gen matematica, la care m-a primit o colega de-a mamei pe degeaba pentru că știa că mama nu da meditații și că sunt un copil bun,doar că n-am prins șpilu de la profi la ore.
    Mama mea s-a chinuit 26 de ani să supraviețuiască efectiv de pe o zi pe alta, iar asta mi-a distrus sincer copilaria. Nu am degete să vă număr de la cate scandaluri au fost în familia mea la final de lună pentru că nu ne ajung banii. Iar acum, după 26 de ani de munca, mama este în concediu medical pentru că s-a îmbolnăvit de cancer. Ce să mai zic de banii pe care îi ia ca să se trateaze? Mulțumesc lui Dumnezeu că suntem și eu și fratele meu suficient de mari cât să producem bani, că dacă era să trăiască bolnavă de cancer cu 2200 de lei indemnizatie și 2500 de lei salariul lui tata, vai de noi și de educația noastră.
    Nu a fost un profesor strălucit. Cine o știe o să confirme, dar a fost un profesor care era acolo pentru copii. A militat pentru multe chestii pentru ei, nu a vrut niciodată să îi streseze, a făcut zeci de mii de activități extrașcolare cu ei și îi ducea pe peste tot în ora ei. Iar astăzi nici nu se poate deplasa din pat.
    Pentru ce sincer? Pentru ca unul dintre noi să aibă un viitor?
    Iar unii oameni chiar mai au tupeul să zică "Nu mai protestati acu" ?
    P.S: eu sunt doar un exemplu. Ca mine au trăit majoritatea copiilor de profesori, cu părinți care nu dau meditații și nu au soți înstăriți. Tot ce a zis Silviu in video 100% valid. Ar trebui să fim alături de profesori în aceste momente, pentru că de ei depinde viitorul tuturor. Avem nevoie de profesori care nu umplu secțiile de oncologie de la stresul de a nu avea ce pune pe masă și a avea pe mâna viitorul a sute de copii.
    Thx for listening

  • @djgabi23
    @djgabi23 ปีที่แล้ว +30

    Ba man aveam o profa de geogra in liceu care ne a spus pe față ca ea vine la scoala doar din pasiune si pentru simplu fapt ca iubeste chestia asta sa vada ca omu stie sa puna degetu pe harta si sa stie unde la pus drept dovada femeia avea clasa full la ore desi se chiulea super mult iar profa si o ardea la modu ca venea cu range rover ultimu model si filme de genu darrrrrr un mare darrrrr ea venea man acolo strict pentru noi !!! Deci respect si hai sa i susținem

    • @SilenceOase
      @SilenceOase ปีที่แล้ว +1

      Foarte bine, de ce n-ai voie sa ai range rover ca prof?

  • @podcastuldefilosofie
    @podcastuldefilosofie ปีที่แล้ว +6

    Foarte adevărat. Aș zice totuși că deși salariile sunt absolut ridicole, iar acel 2% alocat e și mai ridicol, problema s-ar putea să nu fie strict financiară. Cifrele ăstea ridicole s-ar putea să fie doar un simptom al unei probleme mai adânci și anume faptul că școala nu este văzută drept instituția care asigură drumul spre succes iar prin extensie educația (aceea mainstream) nu mai este văzută drept metodă de a "reuși în viață". Să ne amintim de exemplu cum Cezar Ionascu ne explica de ce scoala e de rahat pentru că nu te învață să faci bani?

    • @tavi1348
      @tavi1348 ปีที่แล้ว +3

      i mean even though he is an idiot,he s right nu te invata sa faci bani,chiar si faiar a zis ca scoala nu te invata sa te descurci in viata si e necesara doar in cazul meseriilor precum doctor,educatia tot e o mizerie in romania

    • @podcastuldefilosofie
      @podcastuldefilosofie ปีที่แล้ว

      @@tavi1348 A da desigur că are dreptate, dar cum de evaluăm o instituție de învățământ pe baza eficienței financiare a absolvenților? A te face făcător de bani e doar una din multele funcții, doar una din multele forme de fericire pentru care te poți pregăti. Știu că e un clișeu dar aici e relevant: banii nue totu 🙂

    • @tavi1348
      @tavi1348 ปีที่แล้ว +1

      ​@@podcastuldefilosofie esti in capitalism ,fie ca ne place fie ca nu,banii sunt totul,si nu poti sa zici ca scoala exceleaza nici pe fondul dezvoltarii personale... avand in vedere ca ne am certat atat doar pentru o amarata de educatie "sanitara"

    • @podcastuldefilosofie
      @podcastuldefilosofie ปีที่แล้ว

      ​@@tavi1348 Nu știu dacă banii sunt totul în sensul în care vorbim acum. Sistemul o fi capitalist, sure, dar există foarte multe feluri de a tări complet mulțumitoare care nu necesită bani, sau nu bani mulți în orice caz, dincolo de o bază a decenței.

    • @tavi1348
      @tavi1348 ปีที่แล้ว +1

      ​@@podcastuldefilosofie si totusi scoala nu te invata nici macar cum sa ajungi la acest nivel multumitor financiar de care vorbesti,si nici sa te dezvolti pe plan personal,faci materii inutile la gramada intr o clasa de 30

  • @pepenedulce06
    @pepenedulce06 ปีที่แล้ว +45

    Mă învață faiăr mai mult decât alți adulți pe care îi cunosc

    • @senyodor5160
      @senyodor5160 ปีที่แล้ว +1

      Faiar nu faiăr

    • @thedeadrose281
      @thedeadrose281 ปีที่แล้ว +1

      ​@@senyodor5160 tot aia e

    • @BGDNMMI
      @BGDNMMI ปีที่แล้ว

      ​@@senyodor5160
      Frate îi zice FAIĂR... pe ce parchet ai picat între picioare?

  • @sebastianavram7236
    @sebastianavram7236 ปีที่แล้ว

    spor la treaba

  • @teodorpopa2806
    @teodorpopa2806 ปีที่แล้ว +2

    Aprob. Am terminat Litere și ar trebui sa fiu profesor, dar 2000 Ron din care o chirie, utilități și mâncare = foame, de asta sunt in Germania momentan, dar daca se schimba cv m-aș întoarce în secunda doi

  • @sheamussmadness4696
    @sheamussmadness4696 ปีที่แล้ว +2

    Hai sa mergem in piata victoriei. Toti elevii si studentii.

  • @Ioana2805m
    @Ioana2805m ปีที่แล้ว +14

    Salarii execrabile, asta era si vorba unui fost profesor din liceu care mai tin minte ca venea mereu trist si cu 0 chef de predat la ora, plus ca ne zicea mereu sa nu ne facem profesori pentru ca nu se merita, ca abia se descurca

  • @温迪戈
    @温迪戈 ปีที่แล้ว +1

    n-am invatat nimic din 2022 deci e bine cu greva asta 🙏

  • @crackatmidnight5974
    @crackatmidnight5974 ปีที่แล้ว +5

    Am terminat pedagogicul si nu am dat titularizarea tocmai din cauza salariului raportat la munca. O colega face doar 2400 asta incluzand sporul ca lucreaza la sat. Multa lume are impresia ca doar pentru 4 ore de munca, dar mai stai si acasa sa faci planurile de lectie, sa faci activitatile etc

    • @andreeaceraselababuta2609
      @andreeaceraselababuta2609 ปีที่แล้ว

      Ca și terapeut prietena mea e plătită 12 lei/ oră, 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. ( facultate, master, colegiu, 10 ani vechime). Fă si tu calculul.

  • @anaratz1178
    @anaratz1178 ปีที่แล้ว +15

    Eu m-am titularizat din al 2-lea an cu nota peste 9, dubla specializare învățător/educator și în 2010/2011 am aveam salar 650 lei, nu s-a marit timp de 2 ani. Am ieșit din învățământ în 2015 cu definitivat, studii superioare și vechime 6 ani iar ultimul meu salar nu depășea 1000 lei.

    • @ihaterules3199
      @ihaterules3199 ปีที่แล้ว +13

      "salar" spune multe :))

    • @anaratz1178
      @anaratz1178 ปีที่แล้ว +5

      Apreciez mențiunea, într-adevăr, forma "salariu" este recomandată însă ambele forme sunt acceptate

    • @anaratz1178
      @anaratz1178 ปีที่แล้ว +17

      Nu mă deranjează critica, până la urmă eu nu am mai studiat dexul cam de 14 ani. Specializarea mea e în inginerie, nu mai locuiesc în țară de cel puțin 5 ani unde folosesc exclusiv o altă limbă. Dacă ți-ai făcut o părere doar după folosirea unui cuvânt, ignorând toate celelate date din text, well... trage tu concluzia!

    • @Namos-zh5ci
      @Namos-zh5ci ปีที่แล้ว +8

      @@ihaterules3199 eu nu va inteleg pe oameni astia care se iau de la o singurea "greseala" gramaticala , ii un com pe youtube nu lucrare de doctorat

    • @kingmartjn
      @kingmartjn ปีที่แล้ว +2

      @@Namos-zh5ci asa sunt si profesorii cand gafeaza copilul o greseala 🥴

  • @bumsart4006
    @bumsart4006 ปีที่แล้ว +6

    Sunt in clasa a 12-a, și in Noiembrie am aplicat la o facultate din străinătate (la care am și intrat) Și singura chestie de care mai am nevoie, pentru a deveni studenta oficială, e diploma de la Bac :)))
    Eu sper, doar, ca nu se va anula, astfel și-au bagat piciorul în toată munca mea😭😭

    • @shadowbeifong891
      @shadowbeifong891 ปีที่แล้ว +13

      Precum și statul și-a băgat picioarele in toată munca profesorului.

    • @bumsart4006
      @bumsart4006 ปีที่แล้ว

      @@shadowbeifong891 Can you belive it?

  • @rarescostea7854
    @rarescostea7854 ปีที่แล้ว

    Foarte frumos, o sa contribui

  • @andreeabrandusel3334
    @andreeabrandusel3334 ปีที่แล้ว +4

    Eu sunt hostess la tigari si iau 3400, job la care poti aplica fara educatie prea multa, iti trebuie doar BAC. Salarizarea in Romania este o gluma. Sa fi platit ca si vanzator mai mult ca un profesor de matematica?…. Uau

    • @ihaterules3199
      @ihaterules3199 ปีที่แล้ว +2

      sorry, dar tu muncesti mai mult decat 80% din profi =))

    • @alexkarelin6917
      @alexkarelin6917 ปีที่แล้ว +1

      @@ihaterules3199 nu te mai droga

  • @shadydog3718
    @shadydog3718 ปีที่แล้ว

    Esti un Banciu asa mai tinerel..Sanatate tuturor..

  • @krauszvlad4863
    @krauszvlad4863 ปีที่แล้ว +2

    Si acei profesori care iti zic non stop ca nu vei intra in bac sau ca iti baga ideea in cap ca nu poti sa ajungi nimeni in viata daca nu asculti de ei, sa faca ceva la nivel de tara sa se vada rezultate nu sa ceara bani si rezultate 0

  • @u.c.h.i.h.a.s.i.m.p1962
    @u.c.h.i.h.a.s.i.m.p1962 ปีที่แล้ว +1

    Pe la min 9:40-50 a inceput sa zica cum ca nu crede ca profesorii ne vor lasa cu medii neincheiate si etc, iar dirgia a zis ca nu o intereseaza daca ramanem cu mediile neincheiate sau ca s ar putea sa nu mai dam Evaluarea

    • @vannitas9539
      @vannitas9539 ปีที่แล้ว

      As prefera sa nu mi se incheie mediile decat sa las zeci de mii de oameni sa moara de foame inca o zi 😊

  • @marthaghost1344
    @marthaghost1344 ปีที่แล้ว +13

    Mama dupa 30 de ani ca invatatoare are salariul de 4200 de lei....

    • @chrissyy8810
      @chrissyy8810 ปีที่แล้ว +1

      damn...

    • @alexkarelin6917
      @alexkarelin6917 ปีที่แล้ว

      Cam mult...aproape 1000 e

    • @zeeteavathepipe3184
      @zeeteavathepipe3184 ปีที่แล้ว

      @@alexkarelin6917 Mult? Iar 1 Euro e vreo 5 Lei, adică 1.000 Euro sunt cam 5.000 Lei. Deci nu pe aproape.

    • @alexkarelin6917
      @alexkarelin6917 ปีที่แล้ว

      @@zeeteavathepipe3184 cunosc ingineri care au 2500lei dupa 30 vechime

  • @xizzard
    @xizzard ปีที่แล้ว

    Salutare! Repartizarile nu se fac chiar asa gen de la Bucuresti la Cucamacaii insa poate foarte usor sa fie repartizat/a la limita de judet (60km+ distanta). Caz clar de invatator la tara, naveta 70km (dus-intors), salariu cu tot cu bonusuri 2700lei + 350lei decontare transport. Doar naveta costa 700-750lei cu GPL+benzina, iar masina nu consuma doar combustibil. Plus multe alte harțogării si mizerii extra.

  • @antoneacsebastian4828
    @antoneacsebastian4828 ปีที่แล้ว

    Mulțumesc

  • @Komb-Titus
    @Komb-Titus ปีที่แล้ว +2

    Pe langa salariile mizere si conditiile de munca, este o problema si cu programa scolara, cu scolile care nu sunt dotate, renovate, inca mai avem scoli cu WC-ul in fundul curtii... ceea ce e trist.
    Eu am terminat liceul acum 10 ani. Am facut un liceu tehnic de constructii montaj - profilul de mecanica auto. 95% teorie, 5% practica. Pai ce sa inveti? Atelierul era o gluma proasta, abia daca aveam cateva utilaje functionale. O masina de gaurit, una de frezat, niste menghine si alte scule. Pai ce sa invete un elev cand scoala nu poate sa ofere toate materialele necesare? Am facut practica 2 ani la Skoda militari dintre care 8 luni am lucrat cu juma de norma in timpul liceului. Mai inveti cate ceva ca ucenic mecanic dar nu inveti mare lucru intr-un service de marca, pentru ca in mare parte faci revizii si foarte foarte mai venea cate o lucrare mai complexa sa vezi si alte componente ale masinii, sa vezi cum functioneaza, cum se repeara.
    Dupa terminarea liceului nu am reusit sa iau bac-ul ptr ca pregatirea a fost foarte slaba. (Elevii nu avea chef de ore in timp ce profesorii incercau cat puteau sa struneasca elevii care nu aveau ce 7 ani de acasa, aici este alta problema care trebuie discutata). In conditiile astea prof nu au mai putut preda materia cum trebuie, ceea ce a rezultat ca in anul respectiv, doar un singur elev sa ia bac-ul si acela era din promotiile trecute de la seral. Imaginati-va putin. Dupa terminarea liceului am incercat sa ma angajez ca ucenic mecanic, teapa, criza, nimeni nu mai angaja ucenici, doar oameni cu experienta, iar service-urile care avea contract cu liceele tehnice avea pepienera lor. Aparent in alte licee se preda mai bine si era o legatura mai stransa dintre liceu si service. Ce sa inveti in conditiile astea? Iar prof cum sa suporte la infinit jignirile astea?
    In Romania avem doua mari probleme:
    - nu mai avem modele publice demne de urmat. trebuie sa te uiti ce e in media si pe social media ca sa intelegi ce modele de cea mai joasa speta au copii astia. sa nu ne mire de unde au unele comportamente jalnice.
    - parintii nu mai au timp sa se ocupe de ei ptr ca ambii trebuie sa lucreze pe rupte si abia daca au timp sa stea cu ei, sa stea de vorba sa vada ce se intampla cu ei, sa-i indrume
    - familiile din medii sarace de cele mai multe ori ajung sa fie prost educate si copii sa copieze obiceurile proaste
    - sistemul de invatamant e la pamant si este rupta de realitatea din piata muncii, dar si de realitatea sociala. trebuie sa-i pregateasca pe copii cum sa se comporte in mediul online, riscurile din mediul online, cum sa recunoasca un fake news, sa inteleaga tehnologia, sa inteleaga societatea in care se afla, sa invete despre simtul civic si multe alte chestii care sa-i formeze ca sa crestem o generatie care sa aduca o societate mai buna
    - salariile mici, duc la conflicte, probleme in familie, lipsa de educatie, ganduri la furat, smecherii, combinatii
    Suntem intr-un cerc vicios cand vezi la TV si pe online cum ala care invarte combinatii ilegale ajunge sa aibe functii de conducere in sectorul privat si public si nimeni nu se poate atinge de ei. Oare de unde iau copiii modelele?

  • @alinavoicu2576
    @alinavoicu2576 ปีที่แล้ว +1

    Mama este de 38 de ani în sistem, învățător de la 18 ani, '85 - primul an de predat în școală. Ulterior, a obținut și calificarea de profesor. Actualmente, lucrez de câteva luni într-o corporație, de acasă, câștig mai mult decât mama, care câștigă APROAPE 5000 de lei. Tot orașul meu natal o cunoaște, când merge pe stradă este imposibil sa nu fie salutată măcar o dată,, Bună ziua, doamna învățător! Ce mai faceți?", iar singura entitate care nu apreciază acest înalt statut social este, ce surpriza, fix GUVERNUL.
    Am terminat o facultate ca șef de promoție, fac și master, însă nu cred că mă voi orienta vreodată spre o carieră în educație, indiferent cât m-aș minți că vreau.
    Susțin greva, sper sa se rezolve cât mai repede, și pentru profesori, și pentru elevii care urmează să susțină examenele.

  • @oanaorzata3369
    @oanaorzata3369 ปีที่แล้ว +4

    Go, Faiar, go! Sunt profa , predau de 25 de ani , imi iubesc meseria si te urmaresc pe tine. Salariul de 6000 de lei nu are nici directorul.

  • @rares2cristea
    @rares2cristea ปีที่แล้ว +4

    Da maximumul în legea salarizarii, la educatie, il are (din cate imi amintesc) Rectorul unei universitati - 9000 de lei net, adica cat are studentul sau ITist la 2-3 ani de la terminarea facultatii.

    • @rares2cristea
      @rares2cristea ปีที่แล้ว +1

      poti cauta legea salarizarii 153/2017, actualizata la 2023 si scrollezi pana la tabele.

    • @tavi1348
      @tavi1348 ปีที่แล้ว +2

      de unde ai luat acea informatie😂 la iesirea din facultate poli,iei maxim 4,5 mii de lei salariu,si toti angajatorii cer minim cativa ani de experienta

    • @Andrei-tj7nz
      @Andrei-tj7nz ปีที่แล้ว

      defapt un profesor universitar are minim 9000lei un rector are 14000´25000lei în funcție de universitate dar tot e Putin ținând cont de ce tine un job în mediul universitar și la faptul ca e nevoie de multa munca sa ajungi Prof unic..Iar acest protest este pentru mediul preuniversitar unde salariile nu trec de 5000lei .

    • @oannac1344
      @oannac1344 ปีที่แล้ว

      ​@@Andrei-tj7nz Are 3800 cu sporul de doctorat. Vara nu se da de ex😂

    • @oannac1344
      @oannac1344 ปีที่แล้ว

      ​@@Andrei-tj7nz vorbim de poli 😢

  • @imrobert8547
    @imrobert8547 ปีที่แล้ว +2

    pacat de profii aia oribili care tot vor exista, tot dupa conditiile bune. dar de acord cu tot ce s a zis. facem loc macar celor buni cu treaba asta

  • @ztx9230
    @ztx9230 ปีที่แล้ว +1

    De acord, dar de ce nu au pus in revendicarile alea si reducerea materiei la o medie mai aproape de tarile cu apa calda? Nu credeti ca ar fi avut mai mult succes daca cereau si ceva pentru copii?

  • @cristinamaria3934
    @cristinamaria3934 ปีที่แล้ว +3

    Sunt profesor. 3 ani vechime. Definitivatul luat, titular la 50 km de casa. Fac naveta zilnic. Din acel salar infim platesc naveta. Nu mi se deconteaza nimic. Cand a fost combustibilul 9 lei/ l.... 1000 lei pe naveta. Cu cat ramai? Cu prea putin pt trai decent.
    Sa nu mai spunem de material didactic din banii tai. Vrei sa predai lectii atractive? Tot tu investesti, caci scoala nici xerox nu are tot timpul.

    • @LofiKingdomTV
      @LofiKingdomTV 6 หลายเดือนก่อน

      1000 de lei pe naveta??! da ce masina e doamna, range rover?

  • @akythedog
    @akythedog ปีที่แล้ว

    Am avut ocazia să fiu profesor pentru un an și jumătate în clase 5 - 12, profesor de INFORMATICĂ. La genul ăsta de materie, nu se vor găsi profesori (de calitate, momentan de niciun fel) prea curând, pentru că orice tânăr, ce are o bilă-n plus (cum e diploma de absolvent), o să intre la corporație IT&C, unde sunt bani, condiții și stres mult mai diminuat.
    Mă număr printre cei care au văzut, au încercat, au plecat (la corporație).

  • @AvocadoBean3
    @AvocadoBean3 ปีที่แล้ว

    E ridicol ca ai nevoie de o greva generala pentru a ajunge la un bare minimum de respect.

  • @andreiV144
    @andreiV144 ปีที่แล้ว +17

    Voi nu înțelegeți,cu cât ești plătit mai bine și ești plătit pentru performante o sa iti faci treaba mult mai bine

    • @barnageorge4791
      @barnageorge4791 ปีที่แล้ว +7

      Mai degraba un salariu mare va atrage in sistem oameni care au vocatie, iar cei care nu au vor iesi in timp din sistem. Nimeni nu isi exerseaza vocatia pe salariu de mizerie. O marire considerabila a salariului va aduce rezultate in minim 5-10 ani. Vom avea un numar mic/mare de profesori care nu isi vor merita salariul dar este o pierdere care e cazul sa fie asumata odata. Cand va fi un salariu mare vei putea sa ceri performanta si vei avea si de unde sa alegi oameni performanti.

    • @pandispanmic611
      @pandispanmic611 ปีที่แล้ว +1

      daca ai vocatie faci asta fara bani :)))) mama a facut asta din vocatie si are 8000 salariul acum (doae 20 ani vechime ca s-a apucat la 25 ani de facultate). arhisuficient pt 18 ore de munca, o gramada de vacante, 3000 lei vouchere, etc. o marire de salariu o sa aduca si mai multi oameni fara vocatie, care vor "statut social" si bani usori, cam atat.

    • @andrewdrewdrew1637
      @andrewdrewdrew1637 ปีที่แล้ว

      @@pandispanmic611 da ba pandispan, ia sa nu-i mai platim deloc ca si asa o fac din vocatie. Cum dracu va gasiti sa comentati la cel mai putin subventionat sector esential din Ro? Edit: nu is doar 18 ore de munca , orele alea trebe pregatite tot timpu mai ales ca programa se schimba de la an la an. Si daca ar fi doar 18 ore te provoc sa rezisti jumate din astea cu o sleahta de 30 de mucosi. Dar nah, de ce sa gandim cand putem scoate basini la tastatura

    • @pifandrei5743
      @pifandrei5743 ปีที่แล้ว

      Nu profesorii fac grevă, sindicatele. Profesorii vor la munca sa isi ia banii. Si in anglia se fac greve in toate sisteme. Asistente , ambulante, școală etc. Sistematic se distruge tot ce sta in picioare.
      Si nici unu nu cârâie nimic.

    • @ihaterules3199
      @ihaterules3199 ปีที่แล้ว +2

      nu e adevarat, am firma si am vazut cu ochii mei cum orice marire ii umfla de motivatie vreo 2-3 saptamani si apoi revin la starea initiala si cer mai mult:))))

  • @3l12a1
    @3l12a1 ปีที่แล้ว +2

    O VREAU PE ANDREEA ESCA DISTORSIONATA! I LOVE IT!

  • @andreagal4261
    @andreagal4261 ปีที่แล้ว +4

    Deja se dau 4000 ca starter in corporatii pt operatori😂

  • @ionutkems1202
    @ionutkems1202 ปีที่แล้ว +2

    Casting eu in Anglia fara bac 2000£ ( 11.400 lei) :)))

  • @elenaafloroaei8802
    @elenaafloroaei8802 ปีที่แล้ว +3

    Da frate, da care este vina noastră, ca elevi de final de liceu, ca nu facem nimic la scoala în aceasta greva, timp în care puteam face ceva mult mai productiv? De ce noi trebuie sa "suferim"? Adică oricum pe profesori doar banii îi interesează. Și e vina noastră ca nu reușim sa invatam anumite lucruri neclare sau care ar putea fi mult mai bine explicate?

  • @socrate5646
    @socrate5646 ปีที่แล้ว +3

    pofta buna youtube

  • @Julesetcetera
    @Julesetcetera ปีที่แล้ว +3

    e, da, las ca in 2-3 saptamani se plictiseac si pleaca la mare pe vouchere

  • @Bananapotatobird
    @Bananapotatobird ปีที่แล้ว

    Am avut o profesoara de geografie si istorie femeia venea din pasiune la scoala ne explica asa de bine lectiile mai ales la istorie ne povestea fiecare lectie

  • @daulamuielatoatebucile
    @daulamuielatoatebucile ปีที่แล้ว

    avand in vedere ca profesorii primesc cupoane pentru vacante de 15 20 milioane..

  • @marthaghost1344
    @marthaghost1344 ปีที่แล้ว +3

    Imi place ca Iohannis suna la fel desi au facut modificări pt copystrike :)))

  • @elefantuldebiblioteca
    @elefantuldebiblioteca ปีที่แล้ว +2

    să vezi cum e cu debutant pe full time ca bibliotecar universitar (studii medii-pentru că nu am făcut un curs postuniversitar pe care tot eu trebuie să îl plătesc din banii mei) de 1680 de lei, inițial luam 1450 de lei. După aproape 5 ani iau 2450 de lei, pe cea mai mare treaptă de studii medii.

    • @alexkarelin6917
      @alexkarelin6917 ปีที่แล้ว

      De ce nu faci cursul?

    • @elefantuldebiblioteca
      @elefantuldebiblioteca ปีที่แล้ว

      @@alexkarelin6917 poate pentru ca nu imi permit sa nu platesc o luna chiria care este 1200 de lei? si unde scrie ca nu fac cursul, care by the way costa peste 3000 de lei si nu ai siguranta ca treci pe un post de superioare, ai de asteptat, dar nu ar fi asta problema ca astepti, problema e ca trebuie sa iti platesti mancarea, facturile, chiria si transportul and also daca treci pe superioare pe II S cu vechimea de 5 ani si mai mult ajungi la un 3000 de lei pe luna, asta doar daca lucrezi intr-o biblioteca universitara si centrala, majoritatea au salarii mai mici decat am eu, din pacate. Nicaieri in lume un angajat nu isi plateste posturile de calificare sau de specializare pentru postul pe care il ocupa, dar Romania este mereu abaterea de la regula. Asemenea salarii se dau si in cercetare din pacate, nu conteaza prea mult daca ai studii sau nu in anumite contexte. Exista multi profesori dedicati si implicati care iau salarii care nu ajung unei persoane sa se intretina, nu mai vorbim despre cei care au copii.

  • @catalina2265
    @catalina2265 ปีที่แล้ว +10

    12:45 niciodata nu m am gandit la meditatii drept 'overtime' dar omg e atat de adevarat..e tragic tbh

    • @calinpurv4904
      @calinpurv4904 ปีที่แล้ว +2

      Pai nu e overtime, un profesor nu sta 8 ore pe zi la scoala .. are undeva la 20 de ore pe saptamana.. deci probabil lucreaza 4 ore pe zi 5 zile sau 3 zile a cate 7 ore

    • @90sleatherjacket88
      @90sleatherjacket88 ปีที่แล้ว

      @@calinpurv4904meditatiile le face acasa inafara scolii ca sa completeze un salariu decent

    • @90sleatherjacket88
      @90sleatherjacket88 ปีที่แล้ว

      @@calinpurv4904deci cum nu e overtime?

    • @fenzy6433
      @fenzy6433 ปีที่แล้ว

      @@calinpurv4904 plus ca unii au cateva zile full, si dupa 1/2 zile acasa libere =)

    • @fenzy6433
      @fenzy6433 ปีที่แล้ว

      @@90sleatherjacket88norma de munca e de 8 ore

  • @Gabi-ih7me
    @Gabi-ih7me ปีที่แล้ว

    ba eu cat timp nu merg la scoala sa continue cu greva au tot suportul meu cat timp stau acasa

  • @biankabiankabianka5585
    @biankabiankabianka5585 ปีที่แล้ว +4

    Frate ,fac mai multi bani ca vanzator la lidl decat profii care lucreaza ani de zile ,penibil ,imi pare rau de profesorii care chiar isi doresc sa fie profi si sunt foarte pasionati si au salarii de tot cacatu

    • @ihaterules3199
      @ihaterules3199 ปีที่แล้ว +1

      tu stii ce munca e la lidl, omule? :)))) nu te duci, freci menta 2-3 ore si pleci acasa, bagi 12 ore de alergaturi, ridci marfa, maturi, ai 100 de activitati.

  • @ZeroCoolRomania
    @ZeroCoolRomania ปีที่แล้ว +2

    Faptul că salariile sunt mici nu sunt unica problema, reactia adversa la salariile mici este pensia infima pe care o sa o primesti la pensionare.
    Maicamea a muncit 28 de ani ca bucatareasa, 16 ore de stat in picioare, gen trezit la 5 dimineata venit acasa la 1 noaptea, si cand erau nunti venea acasa urmatoarea zi la 6 dimineata, si de pe nunta aia primea 100 lei. Fast forward, dupa 28 de ani de bucatarit, gatit, stat in picioare, lucrat sub tensiunea iesit la pensie cu 250 lei parca, daca nu chiar mai putin. Parlamentarii nu fac nimic au mii de euro salarii, ies la pensie cu 6000 lei pensie, fain, nu? Mortii lor de lepadaturi.

  • @elation00
    @elation00 ปีที่แล้ว

    la bac am luat de trecere la mate si romana dar la a 3-a proba nu oricare ar fi ea nu am luat mai mult de 4 si sincer a renuntat la bac cu totul, am dat in fiecare an pana acum si am 22

  • @catamif2908
    @catamif2908 ปีที่แล้ว

    Vezi că nu "șleahtă" era cuvântul pe care îl căutai, nu e tocmai potrivit in context. Încearcă cu "breaslă".

  • @iluvorange33
    @iluvorange33 ปีที่แล้ว +4

    Vad multe comentarii in online care sustin ca profesorii fac greva aiurea si ca de fapt fac bani de ii intorc cu lopata. Nu toti reusesc asta. Profii de genul sunt exceptia de la regula.
    Exista si restul profesorilor. Ei nu merita un trai decent?
    Am un exemplu foarte concludent. Profesor cu facultate de stat (nu toate prostiile de private), vechime de 30 de ani, gradul 1 (cel mai inalt nivel de recunoastere). Acest profesor are dirigentie, ca se iau bani pentru asta, preda doua materii si preda in 3 (trei, da) scoli din mediul rural, ca sa isi faca norma de ore. Mai are cateva ore peste norma, ca sa isi un salariu mai acceptabil. Acest profesor NU face meditatii pentru ca nu are materia pretabila pentru asta si pentru ca doreste sa aiba si niste timp liber (planificarile, testele de corectat si celelalte situatii si rapoarte de facut deja rad la gluma asta). De asemenea, nu are gradatie de merit, din motive lesne de inteles. Si cu toate astea abia-abia ajunge la 5000 de lei.
    Sper din tot sufletul sa le iasa miscarea cu greva. Povestile mamei de pe vremea lui Boc, cu taierile de salariu, cand isi baga aurul la amanet ca sa avem cu ce trai pana la urmatorul salariu si durerea din ochii ei cand recunoaste ca a pierdut din bijuteriile de familie astfel mereu ma cutremura.
    Inainte sa comentati de profesori ca nu merita si ca sunt prosti sau mai stiu eu cum, faceti abstractie de uscaturi si ganditi-va si la profesorii care inca isi fac meseria cu pasiune si dedicare, asa putini cati mai sunt.

  • @spirispiridus1613
    @spirispiridus1613 ปีที่แล้ว +1

    Asa este si in sistemul medical, ok profesorii si medicii sunt eroi, dar asistentele? Ele nu au prezentat interes pentru nimeni, ca asistent debutant, iei 29 de bete, si te alearga 7 medici si 15 rezidenți, fiecare cu ce are nevoie, este deficit de personal si alergi singur sau eventual cu inca o colega la 30 de pacienti minim. Pana la pensie poate ajungi la 6.000 de lei depinde si de spor acum, dar sunt nopti pierdute cu pacienti care stau cu sufletul in buze si faci tot ce sta in putere sa tii omul ala in viata, sarbatori petrecute departe de familie, alergatura si stresul asta pe 2.900 de lei ca asistent debutant licentiat( cu facultate terminata, la buget, si bursa, nu postliceala) nu se merita, ca vanzator la lidl iei mai mult si nu ai responsabilitatea din spital in care efectiv ai viata cuiva in mana ta, a medicului si a ta, doar medicii conteaza, asistentele sunt slugile spitalelor si atat….

    • @Alinadts
      @Alinadts 6 หลายเดือนก่อน

      Sigur ca si asistentele merita mult mai mult.

  • @ibestdenis
    @ibestdenis ปีที่แล้ว +1

    chaa calule du ma du ma dorule

  • @miaumiauhamhan3818
    @miaumiauhamhan3818 ปีที่แล้ว +1

    Eu ca eleva sustin greva asta si nu doar ca am parintii cadre didactice sustin munca profesorilor fie ei buni rau rai .Lumea comentează dar nimeni nu stie munca din spate ,noptile nedormite pentru ca trebuie sa faci documente ,acte ,planificari ,pregatiri pentru inspectii si multe altele ...sa fii profesor nu este usor si aici nu ma refer la salarii care sunt foarte mici pentru cat se chinuie un profesor ma refer ca in fiecare zi trebuie sa ai grija de 30 de copii care oricum nu dau doi bani pe tine si te fac de cele mai multe ori in toate felurile si la parintii coplilor care te amenință...Zic oamenii de profesorii care dau meditatii ca fac bani de nu mai pot ,dar eu una nu am vazut un profesor de genul sa stea in vila cu piscina toti au o casa sau un apartament decent in care isi defsora activitatea in afara cursurilor cu copii ai caror parintii acum spun ca de ce fac asa profesorii ca nu merita .Mai sunt multe de spus dar nu mai contiuni pentru ca mi ar lua mult sa povestesc.

  • @cora696
    @cora696 ปีที่แล้ว +6

    Stai sa vezi cum e sa fii MEDIC VETERINAR. Faci 6 ani de facultate, anatomia, farmacologia, e de 7 ori mai grea ca în medicina umană fiindcă avem de învățat 7 specii inca din facultate, pe langa asta, noi facem si matematică in facultate. Să vezi cum e să ai pacienți care nu zic ce ii doare, mai pot să și zgârie și să și muște pe lângă asta... Și ghiciți cu ce salariu se începe, 3000 lei.
    Înțeleg ca nu sunt bani nici pentru spitalele noastre și d-aia majoritatea job-urilor noastre sunt în domeniul privat, dar pentru cât muncim, pentru ce orori vedem la niste fiinte inocente, nu e corect ca un medic sa înceapa cu 3000 lei, aproape cat castiga unul fara liceu terminat sau unul cu o frecție de facultate la privat... și sa se ajunga cu greu la 8000 lei. Și ca să știți, noi, MEDICII VETERINARI, avem una dintre cele MAI MARi RATE DE SUICID DIN LUME. Așa ca...😇

    • @alexkarelin6917
      @alexkarelin6917 ปีที่แล้ว

      Pai tu nu esti medic...

    • @cora696
      @cora696 ปีที่แล้ว +1

      @@alexkarelin6917 da, prietene, când ești și oftalmolog, anatomo-patolog, infectionist, dermatolog, urgentist, chirurg, anestezist, cardiolog la 7 specii, nu ești medic😂. Se vede ca nu ai avut niciodata o problemă cu un animal ca sa stii despre ce e vorba. Mai docmuneteaza-te. O sa vezi ca un medic veterinar face o parte din toate astea.

  • @Talk-Hub
    @Talk-Hub ปีที่แล้ว +7

    viitor prof de sport, ce motive ( in afara de cel vocational, care e singuru factor care mai tine profesorii pe post sincer ) mi se ofera mie sa formez generatii de oameni in tara asta ? Astept sa spuneti ca profu de sport e o mizerie si nu ar trebui sa emita pretentii si ca aberez cand spun ca formez ceva, ei, uitati, nu e chiar asa. In timpul in care profii de materii exacte si profii de materii umaniste trebuie sa bage informatie in capul plozilor, noi, profii de sport, trebuie sa ne asiguram ca le oferim un minim de pregatire ( emotionala, fizica, disciplinara) pentru parcursul vietii. Pentru multi de-a lungul anilor este probabil sa le fim singurii parinti, sau sa trebuiasca sa inlocuim pentru 2-3 ore pe saptamana rolul unui parinte. Nu faceau prost filmele americanii cand expuneau pe ecran momente grele din viata unui elev/ student, un punct de cotitura in viata lui, o decizie importanta de luat, o dilema, si copilul se ducea si cerea parerea si sprijinul la " coach" , " you're like my father" sau " you're the father I never had". Scuzele mele dar daca ar trebui sa lucram pentru ce suntem platit ( ceea ce se practica din pacate pe scara larga in tara noastra) o sa ajungem toti profii de sport cu replica celebra " luati mingea si mars afara sa va jucati" .

    • @ausie67
      @ausie67 ปีที่แล้ว

      =))))))

  • @narcisaremetea3510
    @narcisaremetea3510 ปีที่แล้ว +1

    Profesorii de facultate ce scuza au sa fie oribili???

  • @lg3org3
    @lg3org3 ปีที่แล้ว +7

    Fraților, eu nu sunt de acord cu greva asta. Un profesor debutant ia 2400 lei lunar pentru doar maxim 16 ore de predare pe saptamana, uneori și mai puțin dacă e profesor mai cu vechime, cand norma unui angajat muritor de rând e de vreo 40 de ore de lucru pe saptamana. Au vacanțe/concedii plătite cu duiumul(în condițiile în care în majoritatea domeniilor ai în jur de 20 de zile pe an de concediu), sporuri grosolane de vechime, meditații neimpozitate. Liderii sindicatelor din învățământ, cu drept de rezervare a catedrei sunt plătiți suplimentar dacă efectuează maxim 4 ore săptămânal. Citiți și voi ”Statutul personalului didactic” ca să vă minunați, nu e greu, găsiți pdf-ul pe net. Pentru 2400 de lei se bagă muncă la greu în alte domenii. Știu profesori care iau peste 5000 de lei lunar cu implicare minimă la ore, lasă copiii să facă ce vor în timp ce ei își văd de treburile lor.

  • @hugoohg9
    @hugoohg9 ปีที่แล้ว

    8:50 asa este

  • @Ginsengul5
    @Ginsengul5 ปีที่แล้ว

    Se poate ajunge la 6000 de lei, dar ai nevoie de multe calificari, diplome, si putin lins in fund.

  • @ClaudiuB94
    @ClaudiuB94 ปีที่แล้ว

    Sunt total de acord cu greva profesorilor. Nu inteleg termenul "Debutant" dar banuiesc ca e un fel de "la inceput de drum" , ok poti fi debutant la clasele 1-4 cu 2700 lei, poti fi debutant la 5-8 cu 2700 lei, poti fi debutant la 9-12 cu 2700 lei( aici intra cred ca ai nevoie sa fii terminat tu un liceu pedagogic deci salariul ar trebuii sa sara putin) saaau ai putea fi debutant la facultate( unde aici ai deja tu o facultate terminata in domeniul in care predai + un modul pedagogic )( nu stiu in alte orase dar la Sibiu 2/3 profesori universitari vin la costum/rochie si cu niste jdemi de euro bagati in masini si nu ma refer la profile gen inginerie si medicina)( aia sigur nu au 2700 lei dar nici nu au doar liceul terminat). Stiu profesori intradevar care au salarii mizere, sub 1000 E dupa 9 ani dar la liceu , pe de alta parte stiu profesori care vin cu bicicleta la facultate si au jdemii de lei salar dupa 12-13 ani de munca dar mai scrie si prof.dr.ing XXXX. sau lector.conf. la toti ne e greu dar nu la toti lafel.

  • @kei_dr1ft616
    @kei_dr1ft616 ปีที่แล้ว +1

    2700 lei salariu adica mai putin decat iau unii care de abia intra in domeniul construcțiilor

    • @LofiKingdomTV
      @LofiKingdomTV 6 หลายเดือนก่อน

      Pai se compara profesoratul cu constructia?

  • @looptech7140
    @looptech7140 ปีที่แล้ว +5

    Nu am văzut o grevă mai slabă în viața mea, actualmente studenți nu iau sprijinit pe profesori lor și nici elevi ca și cum educația lor nu îi interesează, respect pentru profesori, civilizați și cu mândria pe față, un protest civilizat, se pare că statul se teme numai de pumni, bate și topoare, nu mai semne din acestea dă, parcă strigă în gura mare vrem scandal pe noi altfel nu clipim sărăkiilor la sărăcia voastră.

  • @Andrei-jn9eo
    @Andrei-jn9eo ปีที่แล้ว +15

    nu stiu cum se face dar multi profesori, asa cu salariile "astea mici de 6k" ajung sa detina 2-3-4 case, vacante de lux, alea alea
    dar da, probabil au nevoie de salarii mai mari ca nu se descurca si ei, saracii

    • @tavi1348
      @tavi1348 ปีที่แล้ว +4

      e vorba de cultura pregatirilor,cam 250 de lei pe zi doar dintr o grupa

    • @efectiveedumnezeu
      @efectiveedumnezeu ปีที่แล้ว +3

      Acuma nu stiu depinde cat cere un profesor pe meditatii in caputala/orasele mari dar de obicei de acolo le vine un + de bani la salariu. Atata timp cât nu au pe altcineva in familie cu un venit mai mare ca al lor ma indoiesc ca isi permit vacante de lux/ 6 case numai din salariul lor + meditatii

    • @ihaterules3199
      @ihaterules3199 ปีที่แล้ว +3

      am profesori in familie, majoritatea cu 2-3 apartamente pe nume, 2-3 masini etc. se mananca rahat cu galeata pe subiectul asta

    • @ausie67
      @ausie67 ปีที่แล้ว +4

      profu de geogra isi flexa balenciaga la noi, avea colectie de sneakers, sigur de prea multa saracie. de aia conducea si audi

    • @oannac1344
      @oannac1344 ปีที่แล้ว

      ​@@ausie67 tu vb de excepții.

  • @mariaantoaneta777
    @mariaantoaneta777 ปีที่แล้ว +10

    Daca acum 3 ani la cea mai cunoscuta scoala privata de engleza(nu zic numele ca dinainte sa ma angajeze m-au pus sa semnez contract de confidentialitate de 20.000 de euro) imi dadeau 600 lei pe luna pt part time care de fapt era aproape full time…la stat nici nu vreau sa ma gandesc. E tragic ce se intampla. Acum am terminat masterul in publicitate si imi caut job si am dat de alta nenorocire…nu ai cum sa faci ce iti place aici, maxim daca iti place it-ul sa te scoti mai bine…trist rau

    • @fenzy6433
      @fenzy6433 ปีที่แล้ว +2

      la stat e lafaiala

    • @emanuelneagu14
      @emanuelneagu14 ปีที่แล้ว

      Si la stat faci foamea...

    • @fenzy6433
      @fenzy6433 ปีที่แล้ว

      @@emanuelneagu14 daaa, pe aceasi calificare diferenta de 1000 de lei intre stat si privat, foamete mare

    • @emanuelneagu14
      @emanuelneagu14 ปีที่แล้ว

      @@fenzy6433 vreau sa stiu ce iti iei tu de 1000 lei in economia asta

    • @fenzy6433
      @fenzy6433 ปีที่แล้ว

      @@emanuelneagu14 1000 de lei in plus la salariu? juma de chirie, daca nu mai mult

  • @Antonio-pr5vh
    @Antonio-pr5vh ปีที่แล้ว

    Laso mai usor vărule că se uită iubitămea la tine

  • @bogdanionescu7588
    @bogdanionescu7588 ปีที่แล้ว +7

    Rareori comentez la videourile youtubarului comunist, insa de data aceasta ma vad nevoit.
    Nu am vazut aceeasi solidarizare a profesorilor cand in fruntea statului au ajuns toti plagiatorii. Nu am vazut aceeasi solidarizare a profesorilor cand CNATCU si-a pierdut practic atributiile. Nu am vazut aceeasi solizarizare a profesorilor in multe alte situatii, ci doar acum cand e vorba de banii lor.
    Iar acum cer salarii mai mari fix impostorilor ajunsi in fruntea satului care au aratat ca nu dau doi bani pe educatie si pe care nu i-au contestat ori de cate ori au avut ocazia sau ar fi trebuit.
    Profesorii au aratat ca nu sunt niste oamenii de principii, ci de conjuncturi.

    • @GAMER-qd1de
      @GAMER-qd1de ปีที่แล้ว

      Din păcate ușor ușor se va instala noul comunism adaptat la cultura woke și și corporații.
      În comunismul vechi corupția ne a dat nouă libertatea,am avut noroc sa nu erau roboți,(ci oameni cu sentimentele care au reușit cumva sa se răscoale) în politie și armată,nu avem cetățenie digitala obligatorie,nu aveam cbdc prin care să monitorizeze și sancționeze complet transferurile

    • @emanuelneagu14
      @emanuelneagu14 ปีที่แล้ว

      PAI TOCMAI DE-ASTA SUNT NISTE CONJUNCTURI, CA ORICE OM DE VALOARE CUM A PRINS LOC IN ALTA PARTE A FUGIT DE ACEST SISTEM DE RAHAT, FARA SA SE UITE INAPOI. AU RAMAS ULTIMELE RESTURI PLUS NISTE OAMENI DE TREABA PRINSI CU DATORII LA BANCI, SI TOCMAI DE-ASTA TREBUIE SA CREASCA SALARIILE SI COMPETITIVITATEA PENTRU POSTURI, IN PLM. CE DESTEPTI SUNTETI VOI SA INVENTATI CRITICI DA NU VA PRINDETI CA LA BAZA SUNT ACELEASI PROBLEME CU ACELEASI SOLUTII

  • @anadiaconu4887
    @anadiaconu4887 ปีที่แล้ว

    Am renunțat la învățământ înainte de a fi profesor. Dupa ce am fost elev model pe tot parcursul școlii ( școala generala terminată cu nota 8,97, media de la bac 9,03 și facultatea terminata cu 9,40) încă de mică am fost obligată de părinți, sa zic așa, sa fiu cea mai buna, sa iau cele mai mari note, sa particip la concursuri, olimpiade și toate cele. Și mi am dorit sa intru sa învățământ, mai exact sa fiu profesor pentru învățământ primar, am terminat facultatea de Științe ale Educației, Stiinte Sociale și Psihologie. Și ce sa vezi? Când m-am înscris la examenul de titularizare am realizat de fapt ce sistem infect avem in România, cât alergi pentru un dosar de înscriere, apoi ai de dat inspecții la clasa, m-am înscris in doua judete, pentru ca in județul meu nu exista nici măcar un post titularizabil,asta înseamnă sa primesc un post de suplinitor și anul următor SA SUSȚIN EXAMENUL DIN NOU. Programa de titularizare a fost foarte stufoasa, am învățat zi și noapte, pe lângă asta aveam de dat și licenta pentru ca eram in anul 3 de facultate. La final am realizat ca am de plătit o chirie de cel putin 1000 de lei (dacă găsesc o colega de apartament) și voi avea un salariu de 2800. Dupa toți acești ani in care m-am străduit sa fiu cea mai buna și sa nu ies din standardele familiei mele. Știți ce am făcut? Mi-am băgat picioarele și am plecat in Germania. Nu ma ajuta cu nimic toții anii de școala și toate diplomele aici și totuși am un salariu 4 ori mai mare decât as fi avut dacă rămâneam in învățământ. Nu va zic de ce profesori am dat prin școlile in care am făcut practica sau pe la facultate (pentru ca exista profesori doar cu liceu pedagogic și i-am avut colegi la facultate) este dezastru, sunt fix profesorii care accepta acel salariu și care totuși dețin postul pe care eu mi l-as fi dorit. E trist!