Hoi Iris, mooie sessie hoor. Super fijn dat steeds meer modern opgeleide trainers naar buiten treden en laten zien dat er ook een dwangvrije en welzijnsbevorderende manier van trainen, opvoeden en begeleiden is. Ik vind het ook super dat je benoemd dat het soms meerdere sessies kost om bijvoorbeeld 1 stapje zonder te trekken te lopen. En dat dit OK is. Zo geef je een realistisch beeld en stel je mensen gerust dat niet iedere hond zo snel een nieuwe brug slaat in het koppie. Het enige wat ik als tip nog zou willen mee geven is dat Dave best wel wat signalen laat zien zoals bek aflikken, tongelen, wegdraaien en hijgen, dat zou ik in een voiceover ook benoemen zodat mensen het gaan herkennen :) Ik heb me in ieder geval geabonneerd om je te supporten en te volgen. Groetjes Claire
Hoi Claire, Bedankt voor je bericht en het volgen van mijn kanaal. Fijn om te horen wat je goed vind en wat aandachtspunten zijn. Wellicht een keer een apart filmpje over stresssignalen? Ik wil mensen niet met te veel info in een keer opzadelen. Kan me voorstellen dat dat hierbij wellicht een beetje te veel wordt. Maar ik zal zeker nog eens een filmpje maken over aan de lijn lopen. Maar dan met een eigen (nieuwe) hond. Mijn huidige is niet geschikt aangezien ze in werk modus gaat als de camera aan gaat en dan perfect mee loopt haha.
Hoi, Ja je kan dit bij elke hond toepassen. Let er bij een angstige pup wel goed op dat je op haar tempo aan de slag gaat. Als het allemaal nog te veel voor haar is kan je beter eerst aan jullie vertrouwensband werken
Dit ga ik zeker proberen! De trainingssessies worden uitgespreid over meerdere dagen/weken. Hoe zit het dan tussendoor met uitlaten? Als de hond dan gewoon aan de riem trekt, maakt dat niet de training weer ongedaan?
Dat is altijd een lastig puntje ja, want je wil uiteraard niet dat je hond blijft "door oefenen" met trekken aan de lijn. Ik zou er in het begin nog niet te veel over inzitten, beging met trainen in huis als het daar goed gaat de tuin en dan pas echt buiten oefenen. Als je echt buiten bezig gaat dan zou ik als het mogelijk is dit toch echt elke wandeling aankaarten. Probeer van elke wandeling een training te maken. Moet je toch even snel van A naar B, dan kun je er ook voor kiezen om even voer voor de neus van je hond te houden en hem naar punt B te lokken met voer. Natuurlijk wil je wel dat hij dan heeft geplast en gepoept. Zo zou je eens kunnen kijken hoe het gaat als je hond aan een lange lijn (10 meter, niet een flex lijn, maar vaste lijn) loopt. Zo kun je hem even meer ruimte geven om te snuffelen en zijn behoeftes te doen. Het lopen aan de lange lijn kan sowieso helpen met trekken, maar uiteraard moet je hond ook netjes mee kunnen lopen aan een korte(re) lijn. Mocht je er over in zitten dat je hond door het trainen wellicht niet genoeg beweging krijgt, dan kun je dit opvangen met spelen en loslopen als je hond dit kan. Ik hoop dat dit je vraag zo heeft beantwoord en dat je er wat aan hebt.
De wereld van de hondentraining heeft in de afgelopen jaren ontzettende vordering gemaakt en er zijn veel nieuwe inzichten. De dominantie theorie waar veel mensen nog naar grijpen is al lang achterhaald (door dezelfde onderzoekers die ermee kwamen). Wat we hebben geleerd is dat een hond begeleiding nodig heeft en graag wil weten welk gedrag gewenst is. Op die manier voorkom en genees je probleem gedrag. Een hond wil geen baas, maar een begeleider en beschermer, iemand waar hij op kan vertrouwen en duidelijkheid geeft. Door te trainen met positieve bekrachtiging maak je oefeningen leuk en laat je duidelijk zien wat je van je hond verwacht. Na verloop van tijd hem je geen snoepjes of speeltjes meer nodig om de hond het gewenste gedrag uit te laten voeren. Je bent bezig met een nieuwe connectie te maken tussen de lijn en de hond zijn gedrag. Dit is een proces dat tijd kost maar ook voor de minste frustratie voor eigenaar en hond kan zorgen. Brengt het de eigenaar of hond wel frustratie, dan moeten de trainingen korter gehouden worden of opzoek gegaan naar professionele hulp. Daarnaast is het een mooie oefening om geduld te leren.
Bijzonder relaxe aanpak.
Valt mee om te gaan.
Hartelijk dank.
Dank je wel voor de duidelijke uitleg
Laatst een aangeschaft, leuk & interessant om te zien top! 👍
Hoi Iris, mooie sessie hoor. Super fijn dat steeds meer modern opgeleide trainers naar buiten treden en laten zien dat er ook een dwangvrije en welzijnsbevorderende manier van trainen, opvoeden en begeleiden is.
Ik vind het ook super dat je benoemd dat het soms meerdere sessies kost om bijvoorbeeld 1 stapje zonder te trekken te lopen. En dat dit OK is. Zo geef je een realistisch beeld en stel je mensen gerust dat niet iedere hond zo snel een nieuwe brug slaat in het koppie.
Het enige wat ik als tip nog zou willen mee geven is dat Dave best wel wat signalen laat zien zoals bek aflikken, tongelen, wegdraaien en hijgen, dat zou ik in een voiceover ook benoemen zodat mensen het gaan herkennen :)
Ik heb me in ieder geval geabonneerd om je te supporten en te volgen. Groetjes Claire
Hoi Claire,
Bedankt voor je bericht en het volgen van mijn kanaal. Fijn om te horen wat je goed vind en wat aandachtspunten zijn.
Wellicht een keer een apart filmpje over stresssignalen? Ik wil mensen niet met te veel info in een keer opzadelen. Kan me voorstellen dat dat hierbij wellicht een beetje te veel wordt.
Maar ik zal zeker nog eens een filmpje maken over aan de lijn lopen. Maar dan met een eigen (nieuwe) hond. Mijn huidige is niet geschikt aangezien ze in werk modus gaat als de camera aan gaat en dan perfect mee loopt haha.
Hoi, heb een herplaatsen pup met angst, kan dit ook bij haar lukken ze nu al zo sterk bedankt
Hoi,
Ja je kan dit bij elke hond toepassen.
Let er bij een angstige pup wel goed op dat je op haar tempo aan de slag gaat. Als het allemaal nog te veel voor haar is kan je beter eerst aan jullie vertrouwensband werken
Dit ga ik zeker proberen! De trainingssessies worden uitgespreid over meerdere dagen/weken. Hoe zit het dan tussendoor met uitlaten? Als de hond dan gewoon aan de riem trekt, maakt dat niet de training weer ongedaan?
Dat is altijd een lastig puntje ja, want je wil uiteraard niet dat je hond blijft "door oefenen" met trekken aan de lijn.
Ik zou er in het begin nog niet te veel over inzitten, beging met trainen in huis als het daar goed gaat de tuin en dan pas echt buiten oefenen.
Als je echt buiten bezig gaat dan zou ik als het mogelijk is dit toch echt elke wandeling aankaarten. Probeer van elke wandeling een training te maken. Moet je toch even snel van A naar B, dan kun je er ook voor kiezen om even voer voor de neus van je hond te houden en hem naar punt B te lokken met voer. Natuurlijk wil je wel dat hij dan heeft geplast en gepoept. Zo zou je eens kunnen kijken hoe het gaat als je hond aan een lange lijn (10 meter, niet een flex lijn, maar vaste lijn) loopt. Zo kun je hem even meer ruimte geven om te snuffelen en zijn behoeftes te doen.
Het lopen aan de lange lijn kan sowieso helpen met trekken, maar uiteraard moet je hond ook netjes mee kunnen lopen aan een korte(re) lijn.
Mocht je er over in zitten dat je hond door het trainen wellicht niet genoeg beweging krijgt, dan kun je dit opvangen met spelen en loslopen als je hond dit kan.
Ik hoop dat dit je vraag zo heeft beantwoord en dat je er wat aan hebt.
Mijn hond draagt een tuig en geen halsband, maakt dat iets uit voor de training?
Hoi, nee dat maakt helemaal niks uit :)
Wat een onzin. Als je snoepjes meeneemt ben je per definitie al de baas niet.
Het gaat om je hond trainen niet om wie de baas is? Dus jouw opmerking is per definitie waardeloos!!
Precies wat Totally Spicey zegt! Waardeloze comment.
De wereld van de hondentraining heeft in de afgelopen jaren ontzettende vordering gemaakt en er zijn veel nieuwe inzichten.
De dominantie theorie waar veel mensen nog naar grijpen is al lang achterhaald (door dezelfde onderzoekers die ermee kwamen).
Wat we hebben geleerd is dat een hond begeleiding nodig heeft en graag wil weten welk gedrag gewenst is. Op die manier voorkom en genees je probleem gedrag. Een hond wil geen baas, maar een begeleider en beschermer, iemand waar hij op kan vertrouwen en duidelijkheid geeft. Door te trainen met positieve bekrachtiging maak je oefeningen leuk en laat je duidelijk zien wat je van je hond verwacht. Na verloop van tijd hem je geen snoepjes of speeltjes meer nodig om de hond het gewenste gedrag uit te laten voeren. Je bent bezig met een nieuwe connectie te maken tussen de lijn en de hond zijn gedrag. Dit is een proces dat tijd kost maar ook voor de minste frustratie voor eigenaar en hond kan zorgen. Brengt het de eigenaar of hond wel frustratie, dan moeten de trainingen korter gehouden worden of opzoek gegaan naar professionele hulp. Daarnaast is het een mooie oefening om geduld te leren.
🤦@@atomicatdog een hond heeft geen baas .