Εξαιρετική παρουσίαση Μηχανολόγου. Μεστός λόγος, ήρεμος και φιλικός τόνος φωνής, που σε πείθει να παρακολουθήσεις και να μάθεις. Επιπροσθέτως, δεν είναι αλαζόνας και δήθεν κ. Πολυξερόπουλος Ελλαδιστανιός. Προσωπικά μου δίνει κίνητρο να ξεσκονίσω τα επικαμπύλια και επιφανειακά ολοκληρώματα. Εύγε και συνέχισε ακριβώς όπως το κάνεις.
Συγγνώμη αν έδωσα τέτοια εντύπωση, αλλά δεν είπα πουθενά ότι είναι εύκολη επισκευή. Ωστόσο είπα και πιστεύω ότι δεν είναι λόγος για να μην επιλέξεις ενδοδαπέδια. Η δυσκολία επισκευής και η άβολη κατάσταση στους ιδιοκτήτες της κατοικίας ,είναι ίδια με διαρροή σε σωλήνα π.χ. αποχέτευσης που μάλλον είναι και πιο συνηθισμένη . Ωστόσο δεν επιλέγουμε να μην κάνουμε αποχετεύσεις επειδή υπάρχει κίνδυνος διαρροής. Αυτό ήθελα να τονίσω στο συγκεκριμένο video.
Απλά μια 7:21 παρατήρηση, ή μάλλον προσθήκη, την πετσέτα είναι καλύτερα να την διπλώνεις και να την βάζεις στο καλοριφέρ, παρά να την απλώνεις. Έτσι στεγνώνει πιο γρήγορα, καθώς η θερμότητα που λαμβάνει αν και από λιγότερη επιφάνεια, επειδή είναι μεγαλύτερο το πάχος, «εγκλωβίζεται» καλύτερα… Αν και πιστεύω πως εσείς τα γνωρίζετε καλύτερα. Θα μπορούσατε να το κάνετε και βίντεο
Έχω ενδοδαπεδια πάνω από 15 χρόνια κανένα πρόβλημα εάν κάποιος κατοικεί μόνιμα ένα διαμέρισμα!Εαν όμως κάποιος θέλει να βάλει το ακίνητο του στη βραχυχρόνια μίσθωση θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.Οπως αναφέρεται και στο βίντεο αργεί πολύ να ζεστάνει(20 ώρες περιπου) Οποτε μετά αναγκαστικά θα στραφείτε στα κλιματιστικά για θέρμανση του χώρου.
Συγχαρητηρια συνάδελφε (Πολ. Μηχ εδω) για τις εγκυρότατες και κατατοπιστικότατες παρουσιάσεις. Ευγλωτος και σαφής, με εμφανέστατη κατάρτιση στο αντικείμενο. Αν και τα περισσότερα που παρουσιάζεις είναι λίγο ως πολύ γνωστά, θα ήθελα αν και όταν σου είναι δυνατόν μια αναφορά στον δροσισμό ενδοδαπεδιας με αντλία: Απόδοση, προβλήματα, απτό αποτέλεσμα, επάρκεια (ή μη) για ελληνικό καλοκαίρι, συνεργασία με άλλα μηχανικά συστήματα (πχ ανεμιστήρες οροφής), θέματα υγροποίησης (σημαντικό είδικά για την... υγρή πολη μας, την Θεσσαλονίκη) κλπ. Ευχαριστώ και να είσαι γερός να μας ενημερώνεις για το αντικείμενο σου. Μπράβο για άλλη μια φορά!
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια . Σίγουρα στο μέλλον θα θίξω βαθύτερα τα σημεία που επισημαίνεις με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια γίνεται, για να κατανοούνται καλύτερα από τον περισσότερο κόσμο.
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα βίντεο σας, κάνετε πολύ καλή δουλειά. Ανακαινίζω το σπίτι μου και θέλω να βάλω ενδοδαπέδια θέρμανση χαμηλού προφίλ. Το ερώτημά μου είναι το εξής, από ότι βλέπω σε βίντεο, κατευθείαν πάνω από την ενδοδαπέδια τοποθετείτε κόλλα και πλακάκι, χωρίς τσιμεντοκονία ή άλλου υλικού, αν από το βάρος κάποιου επίπλου, πχ ντουλάπας, υπάρχει πρόβλημα να σπάσει το πλακάκι ή οι σωλήνες της ενδοδαπέδιας; λόγου της απουσίας κάποιου σκληρού υλικού πχ τσιμεντοκονίας. ευχαριστώ πολυ
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Σε τι θερμοκρασία μπορεί να φτάσει το χειμώνα το εσωτερικό μιας κατοικίας (με εξωτερική θερμομόνωση και κουφώματα pvc) με ενδοαπεδια θέρμανση; Η ερώτηση είναι για τον ίδιο χώρο όπου με θερμαντικά σώματα και θερμοκρασία νερού 60 βαθμούς η θερμοκρασία στο εσωτερικό φτάνει άνετα 23-24 βαθμούς το χειμώνα με εξωτερικές θερμοκρασίες απο 0-5 βαθμούς. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γιώργο θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν συνεργάζεσε με μηχανολογο απο Αθήνα να μου ελέγξει το σύστημα ενδοδαπεδιας που έχω σπίτι γιατί δε μου ζεστενει καθόλου .....
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα βίντεο σας. Είστε πραγματικά αρκετά κατατοπιστικός σε εμάς που ψάχνουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν σε υφιστάμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας του 68', θα μπορούσε να μπει ενδοδαπέδια θέρμανση ή αν θα υπάρξει θέμα στατικότητας λόγω της τσιμεντοκονίας;
Φυσικά και θα μπορούσε. Λαμβάνετε υπόψη ότι το βάρος της κλασικής ενδοδαπέδιας είναι περίπου στα 100 kg/m2. Δεν αποτελεί πρόβλημα για πολυκατοικίες που ο φέρων σκελετός είναι ενισχυμένο σκυρόδεμα. Ωστόσο υπάρχουν και λύσεις χαμηλού προφίλ με πολύ λιγότερο βάρος ανα τετραγ.
Η παρουσίαση με επιχειρήματα και μεστό λόγο είναι ότι καλύτερο. Στην περιοχή μου (Μεσσηνία), τώρα μπαίνει η ενδοδαπεδια θέρμανση στην αγορά σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας. Θα ήθελα αν μπορούσατε να μιλήσετε λίγο για αντλία θερμότητας για θέρμανση και δροσισμό. Τι προτείνετε?
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Θα ακολουθήσουν και άλλα video για τις Α/Θ και νομίζω οτι θα καλύψουν τις απορίες σας . Αν πάλι και τότε μου διαφύγει κάτι , εδώ είμαστε... : ) .
Αντλία θερμότητας, στη Μεσσηνία... Χμ... Ιδανική περίπτωση να τη χαρακτηρίσω; Εξαιρετική περίπτωση να τη χαρακτηρίσω; Όχι κάτι λιγότερο. Και σε συνδυασμό με Ενδοδαπέδια Θέρμανση και Fan coil για ψύξη, θα έχεις δώσει, όπως λέει κι ο μηχανολόγος μας, μεγάλη αξία στο ακίνητό σου. Στην Πιερία, όπου κινούμαι, δεν έχω να αναφέρω πελάτη δυσαρεστημένο από ΑΘ. Πλην, βεβαίως, κάποιων "πρωτόγονων" Start Stop...
Εγώ έχω εδώ και 24χρονια ,πιθανόν δεν μου έκανε καλή κατανομή στις σωληνώσεις το σαλόνι 83 τ και ύψος 360.Τωρα μμας παρουσιάστηκε πρόβλημα στο ένα υπνοδωμάτιο . Δυστυχώς βούλωσε σε κάποιο σημείο ,τι να κάνω ; Επίσης μια ερώτηση μπορώ να ακυρώσω την ενδοδαπεδια και να κάνω εξωτερικά καλοριφέρ με σωληνώσεις που θα περνάνε κάτω από το υπόγειο ?
Καλησπέρα σας, σε ένα σπίτι 77 τ.μ. θα ήθελα να βάλω ενδοδαπέδια θέρμανση και βρίσκομαι στο δίλημμα να την συνδέσω με λέβητα pellet ή με Α/Θ. Αυτό που με προβληματιζει την Α/Θ είναι η αύξηση του ρεύματος. ισχύει οτι η ενδοδαπεδια αποδίδει καλυτερα με Α/Θ?
Καλησπέρα και από εμένα. Για τα 77 τ.μ. δεν θα έχετε μεγάλες καταναλώσεις στο ηλεκτρικό αν και εφόσον βάλετε ενδοδαπέδια με Α/Θ . Και μην ξεχνάτε ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ανέβει το ρεύμα, πετρέλαιο, φ.α. και το pellet να παραμείνει σε χαμηλές αξίες. Επειδή η ενδοδαπέδια είναι σύστημα χαμηλών θερμοκρασιών και η αντλία μπορεί να αποδώσει με χαμηλότερη κατανάλωση αυτές τις θερμοκρασίες , κολλάνε καλύτερα μαζί αυτά τα 2 συστήματα.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την χρήση laminate. Στα ψηλοτάβανα και γενικά σε χώρους με μεγάλο εσωτερικό ύψος η ενδοδαπέδια είναι ιδανική γιατί παίρνουμε την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου στο 1.50μ - 1.60μ.
@@modataenergy-7466 επομένως σε ψηλοταβανο σπίτι θα υπάρχει απώλεια θερμότητας άρα κ μεγαλύτερη δυσκολία να ζεστάνει κ να κρατήσει μια σταθερή θερμοκρασία . Σωστά?
@@gRiGoRiA523 Όχι ακριβώς. Σαφώς η θερμότητα του δαπέδου πηγαίνει προς τα πάνω. Όμως με την ενδοδαπέδια με θερμοκρασία στο δάπεδο 25-26οC θα έχουμε πετύχει θερμοκρασία χώρου περίπου 20οC στο μέσο ύψος ανθρώπου στο 1.50 - 1.60. Επόμενος ακόμη σε ψηλοτάβανο χώρο , ζεσταίνεται πιο ευκολά και έχουμε καλύτερη αίσθηση της θερμοκρασίας.
Για ένα χώρο 4×9.5 m ( κουζίνα χωρίς τον πάγκο) τραπεζαρία και σαλόνι και με τζαμαρία διπλό γιαλλί 7 μέτρα ως πάνω (ταβάνι) πόσα κυκλώματα πρέπει να είναι πχ 4 και το ένα να είναι κατά το μήκος της τζαμαρίας ( τζαμαρία είναι συρόμενες πόρτες με διπλό γυαλί ) Ένα μεγάλο μπράβο γιατί τα λες τόσο απλά ( δεν είμαι μηχανολόγος ( ηλεκτρολόγος σε επίπεδο λίγο ποιο πάνω από τα ΚΑΤΕ Δούλευα στην CYTA Κύπρος ( ΟΤΕ Ελλάδα)
Γρηγόρη καλημέρα και συγγνώμη για την καθυστέρηση , αλλά η Β΄ δόση με γονάτισε.Πολύ μπακάλικα έχουμε ανά 8 με 10τ.μ. ένα κύκλωμα συνήθως . Αλλά και αυτό είναι σχετικό γιατί π.χ. σε ένα τυπικό δωμάτιο 10τ.μ βάζουμε 2 κυκλώματα , 1 πυκνότερο στα ανοίγματα και ένα αραιότερο πιο μέσα στο δωμάτιο που θεωρητικά οι απώλειες είναι λιγότερες. Επομένως στην περίπτωση σου , χωρίς να έχω εικόνα σχεδίου , θα έλεγα 4 με 5 και ναι με πυκνότερο κύκλωμα στην τζαμαρία.
Θα προτείνατε την ενδοδαπεδια σε ένα διαμέρισμα με κουφώματα με μόνο τζαμι χωρίς πολύ καλή μονωση; (είναι και σε αυτήν την περίπτωση πιο οικονομική από τα καλοριφέρ ή λόγο της κακής μόνωσης αλλάζουν τα δεδομένα;)
Πολύ καλή ενημέρωση .Εγώ έχω πρόβλημα δυστυχώς με την ενδοδαπεδια και πιθανόν ο κατασκευαστής πριν 23χρονια που την έκανα να μην είχε πολύ πείρα ,μετά από 23χρονια αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα ,δεν λειτουργούν σωστά τα κυκλώματα .Έφερα ειδικό όπου μου έκανε καθαρισμό στις σωληνώσεις μάλλον χημικό και είδε ότι υπολειτουργούν και να μην ζεστενεται το δάπεδο σε όλα τα σημεία και στο ένα υπνοδωμάτιο σχεδόν καθόλου .Μήπως θα μπορούσατε να με ενημερώσετε με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει απόφραξη των σωληνώσεων ,; θα σας είμαι ευγνώμων αν μπορέσετε να μου δώσετε μια λύση .
Μια ερώτηση θέλω να κάνω. Αν θέλουμε να καταργήσουμε τα σώματα και θέλουμε να βάλουμε ενδοδαπεδια ποσο πρέπει να σκάσουμε και θα επηρεαστεί το ύψος πάτωμα ταβάνι;
Στην δική σας περίπτωση θα πρότεινα ενδοδαπέδια ξηράς δόμησης - χαμηλού προφίλ. Δεν χρειάζεται να σπάσετε τίποτα. Στρώνεται απευθείας στο υπάρχον δάπεδο. Υπάρχουν συστήματα με ύψος ενδοδαπέδιας 2 εκ. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να επέμβετε στα εσωτερικά κουφώματα. Διαφορετικά με κλασσική ενδοδαπέδια με τσιμεντοκονία θα πρέπει να κατέβετε περίπου 10 εκ.
Νέα κατοικία 50 τετραγονικα σκέφτομαι να βάλω λέβητα αερίου με μποτιλιες σε ενδοδαπεδια. ζεστό νερό χρήσης θα μπορώ να έχω σε θερμοκρασίες ενδοδαπεδιας? Και αν εχω ενδοδαπεδια σε όλο το σπίτι κ στο μπάνιο 8 τετραγωνικά βάλω μία πετσετοκρεμαστρα 50χ160 θα είναι αρκετή?.
Οι λεβ. Φ.Α. παράγουν ζεστό νερό χρήσης στην θερμοκρασία που θέλουμε πχ. 55οC ανεξάρτητα από την θερμοκρασία θέρμανσης που μπορούμε να βάλουμε πχ 40oC ( αν το έχει ως επιλογή ο λέβητας). Υποθέτω ότι και στο μπάνιο θα έχει στρωθεί ένα μικρό μέρος ενδοδ. οποτε η 500χ1600 είναι αρκετή .
@@billranersp701 Ναι η έδρα είναι Θεσσαλονίκη. Στειλτε μου τα στοιχεία σας όνομα , τηλεφ. στο info@modataenergy.gr και θα επικ. μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
η ενδοδαπεδια ειναι σαν καλοριφερ στο δαπεδο ενω η αντλια ειναι διαφορετικος τροπος παραγωγης θερμοτητας (σαν τον λεβητα) ενδοδαπεδια με αντλια θερμοτητας ειναι η πιο αποδοτικη θερμανση με βαση την καταναλωση
Πώς ελέγχουμε θερμοκρασία? μπορει να μπει καποια θερμοστατικη κεφαλή στο κυκλωμα για αυτόνομη θερμοκρασία χωρου?.. εχει μεγάλη μόνωση ως προς το πάτωμα μπετό... φτάνει πχ του πετροβάμβακα? η θα ζεστάνει και το μπετο στο πατωμα?
Σωστά μπορούμε να ελέγξουμε την θερμοκρασία σε ένα χώρο βάζοντας ηλεκτροθερμικούς κινητήρες ( μικρές ηλεκτροβάνες ) επάνω σε κάθε κύκλωμα του συλλέκτη ενδοδαπέδιας. Έτσι αν έχουμε π.χ. ένα δωμάτιο με 2 κυκλώματα , αντιστοιχίζουμε τον Θ.Χ. με τους ηλεκτροθερμικούς κινητήρες και έχουμε αυτονομία στον χώρο. Η πιο παχιά μόνωση είναι καλύτερη για αυτό τον λόγο. Αλλά μπορεί να έχουμε περιορισμούς ανάλογα με τα εσωτερικά ύψη στις κατοικίες. Έτσι μπορούμε να πάμε και σε χαμηλότερα πάχη .Στην Ελλάδα δεν φεύγουμε πάνω από τα 30 mm μόνωσης. Πετροβάμβακας είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σπάνια στις κατασκευές με σκυρόδεμα για αυτό τον λόγο. Το συναντάμε σε κατασκευές που έχουν ξύλινο φέρον σκελετό. Συνήθως χρησιμοποιείται εξηλασμένη πολυστερίνη δηλαδή EPS.
@@modataenergy-7466 καλημέρα σας .. συμπιεσμένο πετροβαμβακα και μαλιστα 5 ποντους εχω δει σε οικοδομη και απο πανω τσιμεντοκονια... οσο για τους διακοπτες ... λογο οτι δεν ειναι αναλογικη δεν θα μπορέσουμε να εχουμε ενα ανετο περιβάλλον... πέρσυ αλλαξα θερμοστάτη και εβαλα ηλεκτρονικό με μικρη απόκλιση... η διακύμανση της πραγματικής θερμοκρασίας λογο αδράνειας σωμάτων κλπ εγτανε παλι στους ο.7.. βαθμούς.... τελικα τον αποσυνδεσα εβαλα θερμοστατικες κεφαλές ΠΑΝΤΟΥ βαλβιδα και εκανα οτι αλλο ειναι απαραίτητο... αποτέλεσμα.... σωματα με 50 βαθμους μεχρι 30 πόντους απο επανω το κατω χλιαρό γυρω στους 30 ... και απόκλιση θερμοκρασίας χώρου μηδενική!!! Το μονο μειονεκτήματα που εχω είναι οτι στους μεγάλους χώρους υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας οσο απομακρύνεσαι απο το σωμα.... αυτο θα μπορούσε να ειχε λυθει αν υπήρχαν 1 η 2 σωματα απο την μέσα πλευρά του δωματίου... Γι'αυτό ρωτησα αν μπαινουν θερμοστατιξες κεφαλές... Εχω εναν χωρο 130 μέτρα ηταν μωσαϊκό και ξύλινο πατωμα ... αφαιρέθηκαν όλα και έμεινε μονο η πλάκα.... σκέφτομαι την ενδοδαπεδια για να μπορεσω να μονώσω τον κατω οροφο απο τον πανω και να υπάρχει και μια ηχομόνωση ....... οσο για το υψος μονωσης ανετα μπαινει μέχρι 10 πόντους. Μέχρι τι θερμοκρασία μπορει να φτάσει ενας χωρος? η μονωση σε σχέση με το αλλο υλικο που ειπατε ειναι περίπου ιδιο το αποτέλεσμα? προτείνεται για διαμερίσματα Airbnb ? η μεχρι να φυγουν στο διήμερο πχ δεν θα εχει ζεσταθεί
@@ghostridergr8259 Συγγνώμη, υπέθεσα ότι αναφερόσασταν σε ενδοδαπέδιας αρχικά της οποίας η αυτονομία θερμοκρασίας ανά χώρο γίνεται όπως περιέγραψα. Πολύ καλά κάνατε και βάλατε θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα. Η νεότερη προσέγγιση που έχουμε στις θερμοστατικές κεφαλές είναι συνδυασμός κεφαλής και θερμοστάτη χώρου ( ζευγοποιούνται ασύρματα ή ακόμη καλύτερα μέσο wifi). Με σωστή τοποθέτηση του θερμοστάτη μέσα στον μεγάλο χώρο θα μπορέσετε να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Υπάρχει μορφόπλακα ενδοδαπέδιας που προσφέρει ηχοπροστασία στο χτυπογενή ήχο. Δεν χρειάζεται να μονωθεί ο κάτω χώρος εκτός και αν ήταν κάτι που θα κάνατε ούτως η άλλως. Η θερμοκρασία στον χώρο σας μπορεί να φτάσει όσο θέλετε. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως οι 22οC στα σώματα δεν έχουν την ίδια αίσθηση στην ενδοδαπέδια που η θέρμανση ξεκινάει από χαμηλά . Για τις περιπτώσεις Airbnb προτείνουμε να μπαίνει χαμηλού προφίλ σύστημα ενδοδαπέδιας για άμεσης απόδοσης θερμοκρασίας.
Ναι, γίνεται αλλά οπωσδήποτε το τζάκι να ζεσταίνει δοχείο αδρανείας (buffer) και από εκεί στην συνέχεια στην ενδοδαπέδια με χρήση ρυθμιστικής τρίοδης για σταθερή προσαγωγή στην ενδοδαπέδια. Μην συνδέστε το τζάκι με χρήση κυκλοφορητή απευθείας στην ενδοπαδέπια.
καλησπέρα, ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορούμε να τοποθετήσουμε ξύλινο πάτωμα πάνω από την ενδοδαπέδια και ποιές συνέπειες θα έχει αυτό στην απόδοση του συστήματος θέρμανσης.
Καλησπέρα και από ‘μένα . Ναι μπορείτε να τοποθετήσετε ξύλινο πάτωμα αλλά να προσέξετε το πάχος του ξύλου που θα επιλέξετε , να μην ξεπερνάει το 15-16mm. Από εμπειρίες πελατών , μου έχουν αναφέρει ότι εταιρίες πωλήσεις δαπέδων , έχουν συνήθως ειδικές σειρές ξύλινων δαπέδων όταν εφαρμόζονται πάνω από ενδοδαπέδια. Όσον αφορά την απόδοση , επειδή το ξύλο έχει μεγαλύτερη θερμική αντίσταση, ίσως χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία λειτουργίας , εάν πχ. είχατε πλακάκι ή μάρμαρο, αλλά μιλάμε από μικρή αύξηση στην κατανάλωση . ΤΙP . Οι άνθρωποι που θα σας κάνουν τη εγκατάσταση πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επιλέξετε ξύλινο δάπεδο.
Το να επέμβει κανείς σε περίπτωση διαρροής σπάζοντας 1 τετραγωνικό πλακάκι δεν είναι καθόλου λίγο νομίζω. Επισης οι αρμοι διαστολής (οχι οι περιμετρικοι)δεν ειναι και τόσο ευχάριστοι στο μάτι. Τέλος και πολύ σημαντικό θα ήθελα να πω πως η σκόνη του σπιτιού κυμαίνεται μαζί με τη θερμότητα απ κάτω προς τα πάνω ,στην πλειοψηφία της στο 1 μέτρο περίπου , που σημαίνει πως αυτοί που την εισπνέουν ως επί το πλείστον είναι τα παιδιά με ότι αυτό συνεπάγεται.Για τον τελευταίο λόγο το καθημερινό σφουγγάρισμα είναι η καλυτερη λύση,πράγμα πανεύκολο όμως σε ένα σπίτι χωρίς χαλιά. Ευχαριστώ.
Φίλε Vasilis Giannoulis . Σίγουρα το να βάλει κάποιος συνεργείο και να σπάσει το πάτωμα στο σπίτι του ,συμφωνώ , δεν είναι ότι καλύτερο. Ακόμη και με θερμοκάμερα δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για το σημείο της διαρροής με ακρίβεια εκατοστού . Ίσως θα ήταν πιο σωστό να έλεγα maximum 1μ2 . Βεβαίως θα μπορούσε να είναι και αρκετά λιγότερο εάν ο τεχνίτης έβρισκε αμέσως με το σκάψιμο το πρόβλημα η αν το τρύπημα προέκυψε από ανθρώπινο λάθος όποτε γίνεται ένα μικρό τοπικό σπάσιμο ( 1 πλακάκι ) για να μπορεί να εργαστεί ο τεχνικός. - Οι αρμοί διαστολής δεν φαίνονται μετά από το τελικό δάπεδο ( πλακακι, δάπεδο , ξύλο κλπ.). Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο και δεν κατάλαβα. Τέλος η τελευταία επισήμανση είναι όντως σημαντική. Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω εδώ, γιατί θα γράφω μέχρι αύριο, αλλά θα κάνω νέο video που θα απαντώ , και αν δεν είναι πρόβλημα, να χρησιμοποιήσω και το Post σου.
Γειά σας. Με βοήθησε πολύ το βίντεο σας. Ανακαινίζω ριζικά το σπίτι μου το οποίο είναι 87 τμ καθαρά, στην Θεσσαλονίκη. Έχω καταλήξει σε ενδοδαπεδια αλλά το διλημα μου είναι με φυσικό αέριο ή αντλια θερμοτητας;;;;;και επίσης, στην ενδοδαπεδια με αντλία θερμότητας δεν έχω και ψύξη έτσι;;; μιλάμε μόνο για θέρμανση με αυτό το μέσο. Ευχαριστώ
Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ενδοδαπέδια ώστε να χρησιμοποιηθεί με Α/Θ ή λέβητα. Φ.Α. Είναι καθαρά θέμα κόστους αγοράς και απόδοσης . Με την ενδοδαπέδια δεν έχετε ψύξη , όπως π.χ αυτή των κλιματιστικών , αλλά επιτυγχάνεται ένας δροσισμός . Για να είναι ολοκληρωμένη η ψύξη χρειάζονται και Fan Coil .
@@modataenergy-7466 αρχικά να σας ευχαριστήσω που απαντήσατε και δεύτερον να σας συγχαρώ γιατί την ενημέρωση που μου παρειχατε. Ο λόγος που θέλω να βάλω ενδοδαπεδια είναι για να αποφύγω τα σώματα και το χάσιμο χώρου. Οπότε αποτι καταλαβαίνω είναι χαμηλότερο το κόστος με την χρηση φυσικού αερίου για θέρμανση και air condition ψηξη.
@@johnpapoutsis2417 Ναι, με επιλογή λέβητα Φ.Α. σίγουρα το κόστος αγοράς θα είναι μικρότερο . Ωστόσο με την Α/Θ η κατανάλωση θα είναι λιγότερη. Αν η κατοικία είναι εντός πολεοδομικού συγκροτήματος και όχι κάποια εκτεθειμένη μονοκατοικία τότε μάλλον η επιλογή Φ.Α. φαντάζει πιο λογική.
Ευχαριστουμε πολύ που μας λύσατε τις απορίες σχετικά με την ενδοδαπεδια θέρμανση, να ρωτήσω:είπατε για μια σκακιέρα στο μπάνιο, το θεωρείτε απαραίτητο; δεύτερον, αν θελήσω να βαλω προγυαλισμενο δάπεδο ξυλου (το λεγόμενο τριπλεξ)θα έχω πρόβλημα; και τρίτον, μπορώ να χωρίσω το δωμάτιο αυτόν υπόλοιπο χώρο με υαλοτουβλα,και πως θα στερέψουν αυτά χωρίς να βλαψω το σύστημα;
Για την Γερμανια -Σουηδια καλα ειναι.Για την Ελλαδα που σημερα εχουμε κρυο και αυριο εχουμε ηλιο και δεν θελουμε θερμανση,η αν θελουμε να ανοιξουμε τα παραθυρα για εξαερισμο τι κανουμε ? Ποτε ξεκιναμε τον Οκτωβριο και σβηνουμε τον Μαιο ; Τι καυσιμο εχουμε στην διαθεση μας ; αν εχουμε πετρελαιο ποιο ειναι το κοστος λειτουργιας.Οι απωλεις ητε ειναι κλασικο ητε ΘΔ ειναι ιδιες σε σωστο μονωμενο σπιτι αρα και το κοστος αναπληρωσης των θερμιδων ειναι ιδιο.Εγω απουσιαζω ολη μερα και επιστρεφω στο σπιτι μου στις 18.00 αν αυτο λειτουργη σε 24 βαση τι νοημα εχει απο αποψης κοστους να λειτουργη απο τις 08.00 εως στις 18.00 ενω με το κλασικο σε 45' εχω μια ανεκτη θερμοκρασια στον χωρο μου .
Είναι λάθος η άποψη που επικρατεί για την ενδοδαπέδια ανοίγω τον Οκτώβριο και κλείνω τον Μάιο χωρίς να σταματήσει ποτέ. Δεν σημαίνει ότι λειτουργεί το σύστημα ακατάπαυστα 24 ώρες. Είναι καλό όμως να αποφεύγουμε μεγάλες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία του χώρου. Δηλ. από τους πχ 20ο , φεύγοντας από το σπίτι να μην κλείνουμε τον θερμοστάτη , αλλά να κατεβάζουμε την θερμοκρασία πχ στους 19ο . Σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ η χρήση ενός σύγχρονου θερμοστάτη με ειδική λειτουργία για ενδοδαπέδια ή ένας θερμοστάτης με χρονοπρόγραμμα που δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλο το κόστος . Όσον αφορά το θέμα του κόστους χρήσης σίγουρα είναι πιο οικονομική από τα θερμαντικά σώματα . Μην ξεχνάτε η κλασσική ενδοπ. εξαιτίας της αδράνειας δεν χάνει εύκολα την θερμοκρασία στον χώρο .και η απόδοση του συστήματος δίνεται με 35-38ο και όχι 55ο - 60ο που συμπαρασύρει την κατανάλωση . Το έχω πει και το ξαναλέω . Δεν θεωρώ πανάκεια την ενδοδαπέδια και όλα τα άλλα συστήματα στον καιάδα . Αν συνέβαινε αυτό θα είχαν εξαφανιστεί τα υπόλοιπα συστήματα . Τέλος εάν κάποιος επιθυμεί διακοπτόμενο τρόπο χρήσης , όπως προτείνεται εσείς , γιατί έτσι τον βολεύει , υπάρχει και η λύση της ενδοδαπέδιας ξηράς δόμησης που μειώνει πάρα πολύ την αδράνεια της και αποδίδει πολύ γρήγορα την θέρμανση στον χώρο σας.
Θα ήθελα να δείξεις πως επισκευάζεις με θερμοκαμερα μια βλάβη στην σωλήνα.θα ήθελα να μου πεις πως κανείς απόσβεση σε μια εγκατάσταση που αργεί να πιάσει θερμοκρασία χώρου όταν υπάρχει και ο παράγοντας ότι τα σπίτια τα ανοίγουμε να πάρουν καθαρό αέρα.και θα ήθελα να μου πεις όταν έχω ένα εξοχικό που πάω αέρα και που από την στιγμή που επιλέγω να πάω πως θα έχω επιθυμητή θερμοκρασία χώρου αφού αργεί να πιάσει θερμοκρασία. Και όσο αν είναι βλαβερό η θερμότητα στα πόδια μας καλύτερα να το ψάξεις λίγο γιατί υπάρχει επιστημονική έρευνα ότι είναι βλαβερό.και όσο για τα σώματα μέσα σε ένα μπάνιο που θα έχουν 30 βαθμούς δεν νομίζω ότι θα έχει κάποια ουσιαστική θέρμανση ο χώρος.
Πολλά τα ερωτήματα . 1.Η θερμοκάμερα είναι ένας τρόπος εντοπισμού της διαρροής. Η διαρροή φτιάχνεται με επιτόπου σπάσιμο και αντικατάσταση του προβληματικού τμήματος. Τώρα μη μου πεις ότι το απλοποιώ διότι με την ίδια λογική θα σπάσει και μια σωλήνα ύδρευσης ή τουμποράματος καλοριφέρ και θα χρειαστεί σχεδόν η ίδια διαδικασία επισκευής.2. Απόσβεση γίνεται λόγο της μικρότερης κατανάλωσης που επιτυγχάνεται από την χαμηλότερη θερμοκρασία προσαγωγής . Η ανανέωση του αέρα γίνεται αν ανοίξουμε κάποια λεπτά τα ανοίγματα των δωματίων και δεν επηρεάζει την απόδοση και κατ’ επέκταση τον χρόνο απόσβεσης .3. Σχετικά με τα προβλήματα στα πόδια , στείλε κάποιο link από έγκριτη πηγή και θα το παρουσιάσω. 4. Σώματα λουτρού που προσάγουμε θερμοκρασία 35 με 38oC δίνουν κάποια επιπλέων ενέργεια στον χώρο κυρίως αν το WC είναι μικρό και δεν υπάρχει μεγάλο κύκλωμα ενδοδαπέδιας. Συγχρόνως είναι απαίτηση αρκετών , πες το και τάση της αγοράς , ώστε να στεγνώνουν κάποια πετσέτα ή ρούχο. 5.Για το εξοχικό το όποιο επισκέπτεσαι περιστασιακά, θα συμφωνήσω μαζί σου , και μάλιστα αποτρέπω σε αρκετές περιπτώσεις την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας. Ωστόσο αν θέλει κάποιος να βάλει ενδοδαπέδια ντε και καλά σε εξοχική κατοικία τότε υπάρχει η λύση του απομακρυσμένου ελέγχου που είναι πλέων εύκολος με την χρήση Wifi θερμοστατών ( τώρα βέβαια θα μου πεις, σιγά και μην έχει Internet στην εξοχική κατοικία … αλλά λέμε τώρα).
Όταν σε μια πολυκατοικία που καίει πετρέλαιο, το 1 από τα 14 διαμερίσματα είναι με ενδοδαπεδια, συμφέρει η χρήση της? (συνήθως τα καλοριφέρ τα ανοίγουμε Κ τα κλείνουμε ενώ στην ενδοδαπεδια, ο καυστηρας καίει κάποιες ώρες μόνο για το 1 διαμέρισμα)
Το ερώτημα σας είναι αρκετά σύνθετο .Σίγουρα θα καταναλώσει λιγότερο από ότι τα σώματα . Όμως η διακοπτόμενη λειτουργεία του λέβητα σας καλύπτει στις ανάγκες θέρμανσης ? Ανάβετε δηλαδή την θέρμανση σε συγκεκριμένες ώρες στην πολυκατοικία?
@@βουλα-γ5ζ Τότε και πάλι λέω ναι , συμφέρει η χρήση της. Φροντίστε να την δουλεύετε με μικρές διακυμάνσεις στην επιλογή των θερμοκρασιών. Π.Χ όταν είστε στο σπίτι 20οC και όταν απουσιάζετε 19-19,5 οC . θα βοηθούσε πολύ αν έχετε ένα θερμοστάτη που ρυθμίζει την υστέρηση.
Συνδυάζεται και με τα δύο, η απόδοση θέρμανσης με το πλακάκι είναι πιο εύκολη , χωρίς να σημάνει ότι είναι απαγορευτική με το ξύλο. Θα έλεγα περισσότερο θέμα αισθητικής. Θέλει ωστόσο λίγο προσοχή αν κάνετε μικτό σύστημα ( δηλαδή και ξύλο και πλακάκι. )
Σε ευχαριστώ φίλε για τα καλά λόγια περι εξυπνάδας, που ομως και σε σενα πρέπει να περισσεύει μιας και απο όλο το βίντεο κατάλαβες οτι φταίει ο τεχνικός για όλα!!!!!!
Εξαιρετική παρουσίαση Μηχανολόγου. Μεστός λόγος, ήρεμος και φιλικός τόνος φωνής, που σε πείθει να παρακολουθήσεις και να μάθεις. Επιπροσθέτως, δεν είναι αλαζόνας και δήθεν κ. Πολυξερόπουλος Ελλαδιστανιός. Προσωπικά μου δίνει κίνητρο να ξεσκονίσω τα επικαμπύλια και επιφανειακά ολοκληρώματα. Εύγε και συνέχισε ακριβώς όπως το κάνεις.
Σωστοτατοσ’ την χρησιμοποιώ από το 1993 σε 200τμ οικία πολύ οικονομική στο ρευμα .-
Ωραία ενημέρωση μπράβο κατατοπιστική
Έβγαλες πολύ εύκολες τις επισκευές μπράβο εγώ οταν τις φτιάχνω ζορίζομαι.
Συγγνώμη αν έδωσα τέτοια εντύπωση, αλλά δεν είπα πουθενά ότι είναι εύκολη επισκευή. Ωστόσο είπα και πιστεύω ότι δεν είναι λόγος για να μην επιλέξεις ενδοδαπέδια. Η δυσκολία επισκευής και η άβολη κατάσταση στους ιδιοκτήτες της κατοικίας ,είναι ίδια με διαρροή σε σωλήνα π.χ. αποχέτευσης που μάλλον είναι και πιο συνηθισμένη . Ωστόσο δεν επιλέγουμε να μην κάνουμε αποχετεύσεις επειδή υπάρχει κίνδυνος διαρροής. Αυτό ήθελα να τονίσω στο συγκεκριμένο video.
Απλά μια 7:21 παρατήρηση, ή μάλλον προσθήκη, την πετσέτα είναι καλύτερα να την διπλώνεις και να την βάζεις στο καλοριφέρ, παρά να την απλώνεις. Έτσι στεγνώνει πιο γρήγορα, καθώς η θερμότητα που λαμβάνει αν και από λιγότερη επιφάνεια, επειδή είναι μεγαλύτερο το πάχος, «εγκλωβίζεται» καλύτερα… Αν και πιστεύω πως εσείς τα γνωρίζετε καλύτερα. Θα μπορούσατε να το κάνετε και βίντεο
Έχω ενδοδαπεδια πάνω από 15 χρόνια κανένα πρόβλημα εάν κάποιος κατοικεί μόνιμα ένα διαμέρισμα!Εαν όμως κάποιος θέλει να βάλει το ακίνητο του στη βραχυχρόνια μίσθωση θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.Οπως αναφέρεται και στο βίντεο αργεί πολύ να ζεστάνει(20 ώρες περιπου) Οποτε μετά αναγκαστικά θα στραφείτε στα κλιματιστικά για θέρμανση του χώρου.
Ωραία απλή και μεστή παρουσίαση .....
Συγχαρητηρια συνάδελφε (Πολ. Μηχ εδω) για τις εγκυρότατες και κατατοπιστικότατες παρουσιάσεις. Ευγλωτος και σαφής, με εμφανέστατη κατάρτιση στο αντικείμενο. Αν και τα περισσότερα που παρουσιάζεις είναι λίγο ως πολύ γνωστά, θα ήθελα αν και όταν σου είναι δυνατόν μια αναφορά στον δροσισμό ενδοδαπεδιας με αντλία: Απόδοση, προβλήματα, απτό αποτέλεσμα, επάρκεια (ή μη) για ελληνικό καλοκαίρι, συνεργασία με άλλα μηχανικά συστήματα (πχ ανεμιστήρες οροφής), θέματα υγροποίησης (σημαντικό είδικά για την... υγρή πολη μας, την Θεσσαλονίκη) κλπ. Ευχαριστώ και να είσαι γερός να μας ενημερώνεις για το αντικείμενο σου. Μπράβο για άλλη μια φορά!
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια . Σίγουρα στο μέλλον θα θίξω βαθύτερα τα σημεία που επισημαίνεις με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια γίνεται, για να κατανοούνται καλύτερα από τον περισσότερο κόσμο.
Bravo George!!! :)
Ευχαριστώ Λάμπρο
Καλησπερα φιλε μου θα μπορουσα να ζεστενω τη ενδοδαπεδια μου με ηλιακο θεμοσιφωνα?
Γιώργο, όταν έχουμε ενδοδαπέδια θέρμανση μπορούμε να βάλουμε πατωμα laminate αντί για πλακάκι? Ευχαριστώ.
Κανονικότατα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Λίγο προσοχή στο υπόστρωμα που βάζουν κάτω από τα laminate , να μην είναι πολύ παχύ.
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα βίντεο σας, κάνετε πολύ καλή δουλειά. Ανακαινίζω το σπίτι μου και θέλω να βάλω ενδοδαπέδια θέρμανση χαμηλού προφίλ. Το ερώτημά μου είναι το εξής, από ότι βλέπω σε βίντεο, κατευθείαν πάνω από την ενδοδαπέδια τοποθετείτε κόλλα και πλακάκι, χωρίς τσιμεντοκονία ή άλλου υλικού, αν από το βάρος κάποιου επίπλου, πχ ντουλάπας, υπάρχει πρόβλημα να σπάσει το πλακάκι ή οι σωλήνες της ενδοδαπέδιας; λόγου της απουσίας κάποιου σκληρού υλικού πχ τσιμεντοκονίας. ευχαριστώ πολυ
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Σε τι θερμοκρασία μπορεί να φτάσει το χειμώνα το εσωτερικό μιας κατοικίας (με εξωτερική θερμομόνωση και κουφώματα pvc) με ενδοαπεδια θέρμανση;
Η ερώτηση είναι για τον ίδιο χώρο όπου με θερμαντικά σώματα και θερμοκρασία νερού 60 βαθμούς η θερμοκρασία στο εσωτερικό φτάνει άνετα 23-24 βαθμούς το χειμώνα με εξωτερικές θερμοκρασίες απο 0-5 βαθμούς.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γιώργο θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν συνεργάζεσε με μηχανολογο απο Αθήνα να μου ελέγξει το σύστημα ενδοδαπεδιας που έχω σπίτι γιατί δε μου ζεστενει καθόλου .....
Στείλτε μου τα στοιχεία σας στο info@modataenergy.gr και θα σας απαντήσω.
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα βίντεο σας. Είστε πραγματικά αρκετά κατατοπιστικός σε εμάς που ψάχνουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν σε υφιστάμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας του 68', θα μπορούσε να μπει ενδοδαπέδια θέρμανση ή αν θα υπάρξει θέμα στατικότητας λόγω της τσιμεντοκονίας;
Φυσικά και θα μπορούσε. Λαμβάνετε υπόψη ότι το βάρος της κλασικής ενδοδαπέδιας είναι περίπου στα 100 kg/m2. Δεν αποτελεί πρόβλημα για πολυκατοικίες που ο φέρων σκελετός είναι ενισχυμένο σκυρόδεμα. Ωστόσο υπάρχουν και λύσεις χαμηλού προφίλ με πολύ λιγότερο βάρος ανα τετραγ.
Ηλεκτρική ή υδραυλική ενδοδαπεδια;
Μπορείτε να αναφέρετε σύντομα τον λόγο της επιλογής σας;
Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!
Προς το παρόν θα μείνω με την υδραυλική. Δεν απορρίπτω την ηλεκτρική. Θα απαντήσω με σχετικό βίντεο.
Καλησπέρα θα ηθελα να ρωτησω στον δροσισμο η ενδοδαπεδια αποδιδει?Αυτο που θελω να ξερω ειναι αν στο μελλον θα αναγκαστω να βαλω fun coil
Ανάλογα την περιοχή και τις ανάγκες της κατοικίας. Για πλήρη απόδοση πρέπει να συνδυαστεί με fan coil.
Σας ευχαριστώ πολύ το clima canal που διάβασα ότι είναι σαν γρυλιες στο πάτωμα κάνει την ίδια δουλειά με τα fun coil??
Ναι, έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας.
Η παρουσίαση με επιχειρήματα και μεστό λόγο είναι ότι καλύτερο. Στην περιοχή μου (Μεσσηνία), τώρα μπαίνει η ενδοδαπεδια θέρμανση στην αγορά σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας. Θα ήθελα αν μπορούσατε να μιλήσετε λίγο για αντλία θερμότητας για θέρμανση και δροσισμό. Τι προτείνετε?
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Θα ακολουθήσουν και άλλα video για τις Α/Θ και νομίζω οτι θα καλύψουν τις απορίες σας . Αν πάλι και τότε μου διαφύγει κάτι , εδώ είμαστε... : ) .
Αντλία θερμότητας, στη Μεσσηνία... Χμ...
Ιδανική περίπτωση να τη χαρακτηρίσω; Εξαιρετική περίπτωση να τη χαρακτηρίσω;
Όχι κάτι λιγότερο.
Και σε συνδυασμό με Ενδοδαπέδια Θέρμανση και Fan coil για ψύξη, θα έχεις δώσει, όπως λέει κι ο μηχανολόγος μας, μεγάλη αξία στο ακίνητό σου.
Στην Πιερία, όπου κινούμαι, δεν έχω να αναφέρω πελάτη δυσαρεστημένο από ΑΘ.
Πλην, βεβαίως, κάποιων "πρωτόγονων" Start Stop...
Εγώ έχω εδώ και 24χρονια ,πιθανόν δεν μου έκανε καλή κατανομή στις σωληνώσεις το σαλόνι 83 τ και ύψος 360.Τωρα μμας παρουσιάστηκε πρόβλημα στο ένα υπνοδωμάτιο . Δυστυχώς βούλωσε σε κάποιο σημείο ,τι να κάνω ; Επίσης μια ερώτηση μπορώ να ακυρώσω την ενδοδαπεδια και να κάνω εξωτερικά καλοριφέρ με σωληνώσεις που θα περνάνε κάτω από το υπόγειο ?
Καλησπέρα σας, σε ένα σπίτι 77 τ.μ. θα ήθελα να βάλω ενδοδαπέδια θέρμανση και βρίσκομαι στο δίλημμα να την συνδέσω με λέβητα pellet ή με Α/Θ. Αυτό που με προβληματιζει την Α/Θ είναι η αύξηση του ρεύματος. ισχύει οτι η ενδοδαπεδια αποδίδει καλυτερα με Α/Θ?
Καλησπέρα και από εμένα. Για τα 77 τ.μ. δεν θα έχετε μεγάλες καταναλώσεις στο ηλεκτρικό αν και εφόσον βάλετε ενδοδαπέδια με Α/Θ . Και μην ξεχνάτε ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ανέβει το ρεύμα, πετρέλαιο, φ.α. και το pellet να παραμείνει σε χαμηλές αξίες. Επειδή η ενδοδαπέδια είναι σύστημα χαμηλών θερμοκρασιών και η αντλία μπορεί να αποδώσει με χαμηλότερη κατανάλωση αυτές τις θερμοκρασίες , κολλάνε καλύτερα μαζί αυτά τα 2 συστήματα.
Ενδοδαπεδια με laminate? Μπορεί να υποστηριχθεί λόγω του υλικού? Καθώς και μια άλλη απορία.. σε ψηλοταβανο σπίτι είναι μία καλή λύση?
Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την χρήση laminate. Στα ψηλοτάβανα και γενικά σε χώρους με μεγάλο εσωτερικό ύψος η ενδοδαπέδια είναι ιδανική γιατί παίρνουμε την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου στο 1.50μ - 1.60μ.
@@modataenergy-7466 για την επιθυμητή θερμοκρασία στο 150 τι εννοείται?
@@gRiGoRiA523 Εχουμε την επιθ. θερμοκρασία πχ. 20ο C σε ύψος περίπου 1.50
@@modataenergy-7466 επομένως σε ψηλοταβανο σπίτι θα υπάρχει απώλεια θερμότητας άρα κ μεγαλύτερη δυσκολία να ζεστάνει κ να κρατήσει μια σταθερή θερμοκρασία . Σωστά?
@@gRiGoRiA523 Όχι ακριβώς. Σαφώς η θερμότητα του δαπέδου πηγαίνει προς τα πάνω. Όμως με την ενδοδαπέδια με θερμοκρασία στο δάπεδο 25-26οC θα έχουμε πετύχει θερμοκρασία χώρου περίπου 20οC στο μέσο ύψος ανθρώπου στο 1.50 - 1.60. Επόμενος ακόμη σε ψηλοτάβανο χώρο , ζεσταίνεται πιο ευκολά και έχουμε καλύτερη αίσθηση της θερμοκρασίας.
Για ένα χώρο 4×9.5 m ( κουζίνα χωρίς τον πάγκο) τραπεζαρία και σαλόνι και με τζαμαρία διπλό γιαλλί 7 μέτρα ως πάνω (ταβάνι) πόσα κυκλώματα πρέπει να είναι πχ 4 και το ένα να είναι κατά το μήκος της τζαμαρίας ( τζαμαρία είναι συρόμενες πόρτες με διπλό γυαλί )
Ένα μεγάλο μπράβο γιατί τα λες τόσο απλά
( δεν είμαι μηχανολόγος ( ηλεκτρολόγος σε επίπεδο λίγο ποιο πάνω από τα ΚΑΤΕ Δούλευα στην CYTA Κύπρος ( ΟΤΕ Ελλάδα)
Γρηγόρη καλημέρα και συγγνώμη για την καθυστέρηση , αλλά η Β΄ δόση με γονάτισε.Πολύ μπακάλικα έχουμε ανά 8 με 10τ.μ. ένα κύκλωμα συνήθως . Αλλά και αυτό είναι σχετικό γιατί π.χ. σε ένα τυπικό δωμάτιο 10τ.μ βάζουμε 2 κυκλώματα , 1 πυκνότερο στα ανοίγματα και ένα αραιότερο πιο μέσα στο δωμάτιο που θεωρητικά οι απώλειες είναι λιγότερες. Επομένως στην περίπτωση σου , χωρίς να έχω εικόνα σχεδίου , θα έλεγα 4 με 5 και ναι με πυκνότερο κύκλωμα στην τζαμαρία.
Σε πιο μέρος έχεις έδρα?
Θεσσαλονίκη !!!
Θα προτείνατε την ενδοδαπεδια σε ένα διαμέρισμα με κουφώματα με μόνο τζαμι χωρίς πολύ καλή μονωση; (είναι και σε αυτήν την περίπτωση πιο οικονομική από τα καλοριφέρ ή λόγο της κακής μόνωσης αλλάζουν τα δεδομένα;)
Αν δεν είναι το σπίτι καλά μονωμένο όχι, δεν θα λειτουργήσει σωστά.
Πολύ καλή ενημέρωση .Εγώ έχω πρόβλημα δυστυχώς με την ενδοδαπεδια και πιθανόν ο κατασκευαστής πριν 23χρονια που την έκανα να μην είχε πολύ πείρα ,μετά από 23χρονια αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα ,δεν λειτουργούν σωστά τα κυκλώματα .Έφερα ειδικό όπου μου έκανε καθαρισμό στις σωληνώσεις μάλλον χημικό και είδε ότι υπολειτουργούν και να μην ζεστενεται το δάπεδο σε όλα τα σημεία και στο ένα υπνοδωμάτιο σχεδόν καθόλου .Μήπως θα μπορούσατε να με ενημερώσετε με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει απόφραξη των σωληνώσεων ,; θα σας είμαι ευγνώμων αν μπορέσετε να μου δώσετε μια λύση .
Μια ερώτηση θέλω να κάνω. Αν θέλουμε να καταργήσουμε τα σώματα και θέλουμε να βάλουμε ενδοδαπεδια ποσο πρέπει να σκάσουμε και θα επηρεαστεί το ύψος πάτωμα ταβάνι;
Στην δική σας περίπτωση θα πρότεινα ενδοδαπέδια ξηράς δόμησης - χαμηλού προφίλ. Δεν χρειάζεται να σπάσετε τίποτα. Στρώνεται απευθείας στο υπάρχον δάπεδο. Υπάρχουν συστήματα με ύψος ενδοδαπέδιας 2 εκ. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να επέμβετε στα εσωτερικά κουφώματα. Διαφορετικά με κλασσική ενδοδαπέδια με τσιμεντοκονία θα πρέπει να κατέβετε περίπου 10 εκ.
@@modataenergy-7466 Σας ευχαριστώ για την απάντηση!! Καλές δουλειές!!
Νέα κατοικία 50 τετραγονικα σκέφτομαι να βάλω λέβητα αερίου με μποτιλιες σε ενδοδαπεδια. ζεστό νερό χρήσης θα μπορώ να έχω σε θερμοκρασίες ενδοδαπεδιας? Και αν εχω ενδοδαπεδια σε όλο το σπίτι κ στο μπάνιο 8 τετραγωνικά βάλω μία πετσετοκρεμαστρα 50χ160 θα είναι αρκετή?.
Οι λεβ. Φ.Α. παράγουν ζεστό νερό χρήσης στην θερμοκρασία που θέλουμε πχ. 55οC ανεξάρτητα από την θερμοκρασία θέρμανσης που μπορούμε να βάλουμε πχ 40oC ( αν το έχει ως επιλογή ο λέβητας). Υποθέτω ότι και στο μπάνιο θα έχει στρωθεί ένα μικρό μέρος ενδοδ. οποτε η 500χ1600 είναι αρκετή .
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας. Έχετε έδρα στην Θεσσαλονίκη? Κ αν θα μπορούσατε να κάνετε την μελέτη κ πόσω θα κοστίσει μόνο η μελέτη?
@@billranersp701 Ναι η έδρα είναι Θεσσαλονίκη. Στειλτε μου τα στοιχεία σας όνομα , τηλεφ. στο info@modataenergy.gr και θα επικ. μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
Καλησπέρα σας, μια ερώτηση έχω, τι διαφορά έχει η ενδοδαπεδα με την αντλία θερμότητας
η ενδοδαπεδια ειναι σαν καλοριφερ στο δαπεδο ενω η αντλια ειναι διαφορετικος τροπος παραγωγης θερμοτητας (σαν τον λεβητα)
ενδοδαπεδια με αντλια θερμοτητας ειναι η πιο αποδοτικη θερμανση με βαση την καταναλωση
Πώς ελέγχουμε θερμοκρασία? μπορει να μπει καποια θερμοστατικη κεφαλή στο κυκλωμα για αυτόνομη θερμοκρασία χωρου?.. εχει μεγάλη μόνωση ως προς το πάτωμα μπετό... φτάνει πχ του πετροβάμβακα? η θα ζεστάνει και το μπετο στο πατωμα?
Σωστά μπορούμε να ελέγξουμε την θερμοκρασία σε ένα χώρο βάζοντας ηλεκτροθερμικούς κινητήρες ( μικρές ηλεκτροβάνες ) επάνω σε κάθε κύκλωμα του συλλέκτη ενδοδαπέδιας. Έτσι αν έχουμε π.χ. ένα δωμάτιο με 2 κυκλώματα , αντιστοιχίζουμε τον Θ.Χ. με τους ηλεκτροθερμικούς κινητήρες και έχουμε αυτονομία στον χώρο. Η πιο παχιά μόνωση είναι καλύτερη για αυτό τον λόγο. Αλλά μπορεί να έχουμε περιορισμούς ανάλογα με τα εσωτερικά ύψη στις κατοικίες. Έτσι μπορούμε να πάμε και σε χαμηλότερα πάχη .Στην Ελλάδα δεν φεύγουμε πάνω από τα 30 mm μόνωσης. Πετροβάμβακας είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ σπάνια στις κατασκευές με σκυρόδεμα για αυτό τον λόγο. Το συναντάμε σε κατασκευές που έχουν ξύλινο φέρον σκελετό. Συνήθως χρησιμοποιείται εξηλασμένη πολυστερίνη δηλαδή EPS.
@@modataenergy-7466 καλημέρα σας .. συμπιεσμένο πετροβαμβακα και μαλιστα 5 ποντους εχω δει σε οικοδομη και απο πανω τσιμεντοκονια...
οσο για τους διακοπτες ... λογο οτι δεν ειναι αναλογικη δεν θα μπορέσουμε να εχουμε ενα ανετο περιβάλλον... πέρσυ αλλαξα θερμοστάτη και εβαλα ηλεκτρονικό με μικρη απόκλιση... η διακύμανση της πραγματικής θερμοκρασίας λογο αδράνειας σωμάτων κλπ εγτανε παλι στους ο.7.. βαθμούς.... τελικα τον αποσυνδεσα εβαλα θερμοστατικες κεφαλές ΠΑΝΤΟΥ βαλβιδα και εκανα οτι αλλο ειναι απαραίτητο... αποτέλεσμα.... σωματα με 50 βαθμους μεχρι 30 πόντους απο επανω το κατω χλιαρό γυρω στους 30 ... και απόκλιση θερμοκρασίας χώρου μηδενική!!!
Το μονο μειονεκτήματα που εχω είναι οτι στους μεγάλους χώρους υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας οσο απομακρύνεσαι απο το σωμα.... αυτο θα μπορούσε να ειχε λυθει αν υπήρχαν 1 η 2 σωματα απο την μέσα πλευρά του δωματίου...
Γι'αυτό ρωτησα αν μπαινουν θερμοστατιξες κεφαλές... Εχω εναν χωρο 130 μέτρα ηταν μωσαϊκό και ξύλινο πατωμα ... αφαιρέθηκαν όλα και έμεινε μονο η πλάκα.... σκέφτομαι την ενδοδαπεδια για να μπορεσω να μονώσω τον κατω οροφο απο τον πανω και να υπάρχει και μια ηχομόνωση ....... οσο για το υψος μονωσης ανετα μπαινει μέχρι 10 πόντους.
Μέχρι τι θερμοκρασία μπορει να φτάσει ενας χωρος? η μονωση σε σχέση με το αλλο υλικο που ειπατε ειναι περίπου ιδιο το αποτέλεσμα? προτείνεται για διαμερίσματα Airbnb ? η μεχρι να φυγουν στο διήμερο πχ δεν θα εχει ζεσταθεί
@@ghostridergr8259 Συγγνώμη, υπέθεσα ότι αναφερόσασταν σε ενδοδαπέδιας αρχικά της οποίας η αυτονομία θερμοκρασίας ανά χώρο γίνεται όπως περιέγραψα. Πολύ καλά κάνατε και βάλατε θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα. Η νεότερη προσέγγιση που έχουμε στις θερμοστατικές κεφαλές είναι συνδυασμός κεφαλής και θερμοστάτη χώρου ( ζευγοποιούνται ασύρματα ή ακόμη καλύτερα μέσο wifi). Με σωστή τοποθέτηση του θερμοστάτη μέσα στον μεγάλο χώρο θα μπορέσετε να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Υπάρχει μορφόπλακα ενδοδαπέδιας που προσφέρει ηχοπροστασία στο χτυπογενή ήχο. Δεν χρειάζεται να μονωθεί ο κάτω χώρος εκτός και αν ήταν κάτι που θα κάνατε ούτως η άλλως. Η θερμοκρασία στον χώρο σας μπορεί να φτάσει όσο θέλετε. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως οι 22οC στα σώματα δεν έχουν την ίδια αίσθηση στην ενδοδαπέδια που η θέρμανση ξεκινάει από χαμηλά . Για τις περιπτώσεις Airbnb προτείνουμε να μπαίνει χαμηλού προφίλ σύστημα ενδοδαπέδιας για άμεσης απόδοσης θερμοκρασίας.
Θέλω να σας ρωτήσω αν γίνεται να συνδεθεί η ενδοδαπεδια με ενεργειακό τζάκι με κυκλοφοριτη νερού.
Ναι, γίνεται αλλά οπωσδήποτε το τζάκι να ζεσταίνει δοχείο αδρανείας (buffer) και από εκεί στην συνέχεια στην ενδοδαπέδια με χρήση ρυθμιστικής τρίοδης για σταθερή προσαγωγή στην ενδοδαπέδια. Μην συνδέστε το τζάκι με χρήση κυκλοφορητή απευθείας στην ενδοπαδέπια.
@@modataenergy-7466 το ίδιο γίνετε και με ξυλόσομπα;έχω να δουλέψω την ενδοδαπεδια δέκα χρόνια λόγο πετρελαίου.
@@ΓΕΩΡΓΙΟΣΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ-υ5β ναι ακριβώς το ίδιο. 10 χρόνια λόγο πετρελαίου????? Για ποιό λόγο ???
καλησπέρα, ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορούμε να τοποθετήσουμε ξύλινο πάτωμα πάνω από την ενδοδαπέδια και ποιές συνέπειες θα έχει αυτό στην απόδοση του συστήματος θέρμανσης.
Καλησπέρα και από ‘μένα . Ναι μπορείτε να τοποθετήσετε ξύλινο πάτωμα αλλά να προσέξετε το πάχος του ξύλου που θα επιλέξετε , να μην ξεπερνάει το 15-16mm. Από εμπειρίες πελατών , μου έχουν αναφέρει ότι εταιρίες πωλήσεις δαπέδων , έχουν συνήθως ειδικές σειρές ξύλινων δαπέδων όταν εφαρμόζονται πάνω από ενδοδαπέδια. Όσον αφορά την απόδοση , επειδή το ξύλο έχει μεγαλύτερη θερμική αντίσταση, ίσως χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία λειτουργίας , εάν πχ. είχατε πλακάκι ή μάρμαρο, αλλά μιλάμε από μικρή αύξηση στην κατανάλωση . ΤΙP . Οι άνθρωποι που θα σας κάνουν τη εγκατάσταση πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επιλέξετε ξύλινο δάπεδο.
Το να επέμβει κανείς σε περίπτωση διαρροής σπάζοντας 1 τετραγωνικό πλακάκι δεν είναι καθόλου λίγο νομίζω.
Επισης οι αρμοι διαστολής (οχι οι περιμετρικοι)δεν ειναι και τόσο ευχάριστοι στο μάτι.
Τέλος και πολύ σημαντικό θα ήθελα να πω πως η σκόνη του σπιτιού κυμαίνεται μαζί με τη θερμότητα απ κάτω προς τα πάνω ,στην πλειοψηφία της στο 1 μέτρο περίπου , που σημαίνει πως αυτοί που την εισπνέουν ως επί το πλείστον είναι τα παιδιά με ότι αυτό συνεπάγεται.Για τον τελευταίο λόγο το καθημερινό σφουγγάρισμα είναι η καλυτερη λύση,πράγμα πανεύκολο όμως σε ένα σπίτι χωρίς χαλιά. Ευχαριστώ.
Φίλε Vasilis Giannoulis
. Σίγουρα το να βάλει κάποιος συνεργείο και να σπάσει το πάτωμα στο σπίτι του ,συμφωνώ , δεν είναι ότι καλύτερο. Ακόμη και με θερμοκάμερα δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για το σημείο της διαρροής με ακρίβεια εκατοστού . Ίσως θα ήταν πιο σωστό να έλεγα maximum 1μ2 . Βεβαίως θα μπορούσε να είναι και αρκετά λιγότερο εάν ο τεχνίτης έβρισκε αμέσως με το σκάψιμο το πρόβλημα η αν το τρύπημα προέκυψε από ανθρώπινο λάθος όποτε γίνεται ένα μικρό τοπικό σπάσιμο ( 1 πλακάκι ) για να μπορεί να εργαστεί ο τεχνικός. - Οι αρμοί διαστολής δεν φαίνονται μετά από το τελικό δάπεδο ( πλακακι, δάπεδο , ξύλο κλπ.). Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο και δεν κατάλαβα. Τέλος η τελευταία επισήμανση είναι όντως σημαντική. Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω εδώ, γιατί θα γράφω μέχρι αύριο, αλλά θα κάνω νέο video που θα απαντώ , και αν δεν είναι πρόβλημα, να χρησιμοποιήσω και το Post σου.
Που να δεις τα χάλια τι σκόνη μαζεύουν το χειμώνα και τι αναπνέουν τα παιδιά. Με την Ενδοδαπέδια ξεμπερδεύεις απο τα πολλά χαλιά.
Γειά σας. Με βοήθησε πολύ το βίντεο σας. Ανακαινίζω ριζικά το σπίτι μου το οποίο είναι 87 τμ καθαρά, στην Θεσσαλονίκη. Έχω καταλήξει σε ενδοδαπεδια αλλά το διλημα μου είναι με φυσικό αέριο ή αντλια θερμοτητας;;;;;και επίσης, στην ενδοδαπεδια με αντλία θερμότητας δεν έχω και ψύξη έτσι;;; μιλάμε μόνο για θέρμανση με αυτό το μέσο. Ευχαριστώ
Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ενδοδαπέδια ώστε να χρησιμοποιηθεί με Α/Θ ή λέβητα. Φ.Α. Είναι καθαρά θέμα κόστους αγοράς και απόδοσης . Με την ενδοδαπέδια δεν έχετε ψύξη , όπως π.χ αυτή των κλιματιστικών , αλλά επιτυγχάνεται ένας δροσισμός . Για να είναι ολοκληρωμένη η ψύξη χρειάζονται και Fan Coil .
@@modataenergy-7466 αρχικά να σας ευχαριστήσω που απαντήσατε και δεύτερον να σας συγχαρώ γιατί την ενημέρωση που μου παρειχατε. Ο λόγος που θέλω να βάλω ενδοδαπεδια είναι για να αποφύγω τα σώματα και το χάσιμο χώρου. Οπότε αποτι καταλαβαίνω είναι χαμηλότερο το κόστος με την χρηση φυσικού αερίου για θέρμανση και air condition ψηξη.
@@johnpapoutsis2417 Ναι, με επιλογή λέβητα Φ.Α. σίγουρα το κόστος αγοράς θα είναι μικρότερο . Ωστόσο με την Α/Θ η κατανάλωση θα είναι λιγότερη. Αν η κατοικία είναι εντός πολεοδομικού συγκροτήματος και όχι κάποια εκτεθειμένη μονοκατοικία τότε μάλλον η επιλογή Φ.Α. φαντάζει πιο λογική.
Ευχαριστουμε πολύ που μας λύσατε τις απορίες σχετικά με την ενδοδαπεδια θέρμανση, να ρωτήσω:είπατε για μια σκακιέρα στο μπάνιο, το θεωρείτε απαραίτητο; δεύτερον, αν θελήσω να βαλω προγυαλισμενο δάπεδο ξυλου (το λεγόμενο τριπλεξ)θα έχω πρόβλημα; και τρίτον, μπορώ να χωρίσω το δωμάτιο αυτόν υπόλοιπο χώρο με υαλοτουβλα,και πως θα στερέψουν αυτά χωρίς να βλαψω το σύστημα;
Για την Γερμανια -Σουηδια καλα ειναι.Για την Ελλαδα που σημερα εχουμε κρυο και αυριο εχουμε ηλιο και δεν θελουμε θερμανση,η αν θελουμε να ανοιξουμε τα παραθυρα για εξαερισμο τι κανουμε ? Ποτε ξεκιναμε τον Οκτωβριο και σβηνουμε τον Μαιο ; Τι καυσιμο εχουμε στην διαθεση μας ; αν εχουμε πετρελαιο ποιο ειναι το κοστος λειτουργιας.Οι απωλεις ητε ειναι κλασικο ητε ΘΔ ειναι ιδιες σε σωστο μονωμενο σπιτι αρα και το κοστος αναπληρωσης των θερμιδων ειναι ιδιο.Εγω απουσιαζω ολη μερα και επιστρεφω στο σπιτι μου στις 18.00 αν αυτο λειτουργη σε 24 βαση τι νοημα εχει απο αποψης κοστους να λειτουργη απο τις 08.00 εως στις 18.00 ενω με το κλασικο σε 45' εχω μια ανεκτη θερμοκρασια στον χωρο μου .
Είναι λάθος η άποψη που επικρατεί για την ενδοδαπέδια ανοίγω τον Οκτώβριο και κλείνω τον Μάιο χωρίς να σταματήσει ποτέ. Δεν σημαίνει ότι λειτουργεί το σύστημα ακατάπαυστα 24 ώρες. Είναι καλό όμως να αποφεύγουμε μεγάλες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία του χώρου. Δηλ. από τους πχ 20ο , φεύγοντας από το σπίτι να μην κλείνουμε τον θερμοστάτη , αλλά να κατεβάζουμε την θερμοκρασία πχ στους 19ο . Σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ η χρήση ενός σύγχρονου θερμοστάτη με ειδική λειτουργία για ενδοδαπέδια ή ένας θερμοστάτης με χρονοπρόγραμμα που δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλο το κόστος . Όσον αφορά το θέμα του κόστους χρήσης σίγουρα είναι πιο οικονομική από τα θερμαντικά σώματα . Μην ξεχνάτε η κλασσική ενδοπ. εξαιτίας της αδράνειας δεν χάνει εύκολα την θερμοκρασία στον χώρο .και η απόδοση του συστήματος δίνεται με 35-38ο και όχι 55ο - 60ο που συμπαρασύρει την κατανάλωση . Το έχω πει και το ξαναλέω . Δεν θεωρώ πανάκεια την ενδοδαπέδια και όλα τα άλλα συστήματα στον καιάδα . Αν συνέβαινε αυτό θα είχαν εξαφανιστεί τα υπόλοιπα συστήματα . Τέλος εάν κάποιος επιθυμεί διακοπτόμενο τρόπο χρήσης , όπως προτείνεται εσείς , γιατί έτσι τον βολεύει , υπάρχει και η λύση της ενδοδαπέδιας ξηράς δόμησης που μειώνει πάρα πολύ την αδράνεια της και αποδίδει πολύ γρήγορα την θέρμανση στον χώρο σας.
Θα ήθελα να δείξεις πως επισκευάζεις με θερμοκαμερα μια βλάβη στην σωλήνα.θα ήθελα να μου πεις πως κανείς απόσβεση σε μια εγκατάσταση που αργεί να πιάσει θερμοκρασία χώρου όταν υπάρχει και ο παράγοντας ότι τα σπίτια τα ανοίγουμε να πάρουν καθαρό αέρα.και θα ήθελα να μου πεις όταν έχω ένα εξοχικό που πάω αέρα και που από την στιγμή που επιλέγω να πάω πως θα έχω επιθυμητή θερμοκρασία χώρου αφού αργεί να πιάσει θερμοκρασία. Και όσο αν είναι βλαβερό η θερμότητα στα πόδια μας καλύτερα να το ψάξεις λίγο γιατί υπάρχει επιστημονική έρευνα ότι είναι βλαβερό.και όσο για τα σώματα μέσα σε ένα μπάνιο που θα έχουν 30 βαθμούς δεν νομίζω ότι θα έχει κάποια ουσιαστική θέρμανση ο χώρος.
Πολλά τα ερωτήματα . 1.Η θερμοκάμερα είναι ένας τρόπος εντοπισμού της διαρροής. Η διαρροή φτιάχνεται με επιτόπου σπάσιμο και αντικατάσταση του προβληματικού τμήματος. Τώρα μη μου πεις ότι το απλοποιώ διότι με την ίδια λογική θα σπάσει και μια σωλήνα ύδρευσης ή τουμποράματος καλοριφέρ και θα χρειαστεί σχεδόν η ίδια διαδικασία επισκευής.2. Απόσβεση γίνεται λόγο της μικρότερης κατανάλωσης που επιτυγχάνεται από την χαμηλότερη θερμοκρασία προσαγωγής . Η ανανέωση του αέρα γίνεται αν ανοίξουμε κάποια λεπτά τα ανοίγματα των δωματίων και δεν επηρεάζει την απόδοση και κατ’ επέκταση τον χρόνο απόσβεσης .3. Σχετικά με τα προβλήματα στα πόδια , στείλε κάποιο link από έγκριτη πηγή και θα το παρουσιάσω. 4. Σώματα λουτρού που προσάγουμε θερμοκρασία 35 με 38oC δίνουν κάποια επιπλέων ενέργεια στον χώρο κυρίως αν το WC είναι μικρό και δεν υπάρχει μεγάλο κύκλωμα ενδοδαπέδιας. Συγχρόνως είναι απαίτηση αρκετών , πες το και τάση της αγοράς , ώστε να στεγνώνουν κάποια πετσέτα ή ρούχο. 5.Για το εξοχικό το όποιο επισκέπτεσαι περιστασιακά, θα συμφωνήσω μαζί σου , και μάλιστα αποτρέπω σε αρκετές περιπτώσεις την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας. Ωστόσο αν θέλει κάποιος να βάλει ενδοδαπέδια ντε και καλά σε εξοχική κατοικία τότε υπάρχει η λύση του απομακρυσμένου ελέγχου που είναι πλέων εύκολος με την χρήση Wifi θερμοστατών ( τώρα βέβαια θα μου πεις, σιγά και μην έχει Internet στην εξοχική κατοικία … αλλά λέμε τώρα).
Όταν σε μια πολυκατοικία που καίει πετρέλαιο, το 1 από τα 14 διαμερίσματα είναι με ενδοδαπεδια, συμφέρει η χρήση της? (συνήθως τα καλοριφέρ τα ανοίγουμε Κ τα κλείνουμε ενώ στην ενδοδαπεδια, ο καυστηρας καίει κάποιες ώρες μόνο για το 1 διαμέρισμα)
Το ερώτημα σας είναι αρκετά σύνθετο .Σίγουρα θα καταναλώσει λιγότερο από ότι τα σώματα . Όμως η διακοπτόμενη λειτουργεία του λέβητα σας καλύπτει στις ανάγκες θέρμανσης ? Ανάβετε δηλαδή την θέρμανση σε συγκεκριμένες ώρες στην πολυκατοικία?
@@modataenergy-7466 Όχι, δεν ανάβουμε την θέρμανση συγκεκριμένες ώρες. Είναι ελεύθερο στον κάθε ένα να ανοίξει οπότε θέλει..
@@βουλα-γ5ζ Τότε και πάλι λέω ναι , συμφέρει η χρήση της. Φροντίστε να την δουλεύετε με μικρές διακυμάνσεις στην επιλογή των θερμοκρασιών. Π.Χ όταν είστε στο σπίτι 20οC και όταν απουσιάζετε 19-19,5 οC . θα βοηθούσε πολύ αν έχετε ένα θερμοστάτη που ρυθμίζει την υστέρηση.
Δεν γίνεται διότι το νερό είναι στους 70c ενώ στην ενδοδαπεδια θελουμε μεχρι 40c.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΑΚΑΚΙ Η ΞΥΛΟ; @
Συνδυάζεται και με τα δύο, η απόδοση θέρμανσης με το πλακάκι είναι πιο εύκολη , χωρίς να σημάνει ότι είναι απαγορευτική με το ξύλο. Θα έλεγα περισσότερο θέμα αισθητικής. Θέλει ωστόσο λίγο προσοχή αν κάνετε μικτό σύστημα ( δηλαδή και ξύλο και πλακάκι. )
Πάνω από το κονίαμα μπενει μπετόν;;;;
dhladh οτι ζημια γινει φταιει οο μαστορας??? τι λες ρε μεγαλε πολυ εξυπνος εισαι....
Σε ευχαριστώ φίλε για τα καλά λόγια περι εξυπνάδας, που ομως και σε σενα πρέπει να περισσεύει μιας και απο όλο το βίντεο κατάλαβες οτι φταίει ο τεχνικός για όλα!!!!!!
@@modataenergy-7466 θελεις να ακουσεις τι ειπες και να το καταλαβεις μονος σου ??? η απλα θα προσπερασεις την προσβολη προς τους υδραυλικους???