WTW 3110 pH Metre Kalibrasyonu

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 8 ก.ย. 2024
  • Laboratuvar ortamlarında sıklıkla kullanılan pH metrelerin kalibre olması, yapılan analizlerin sağlıklı sonuçlanması için oldukça önemlidir. Bu videomuzda WTW 3110 marka pH metremizin kalibrasyon aşamalarını paylaşıyoruz.
    #WTWpHmeter #phmeter #pHmetre #kalibrasyon #calibration

ความคิดเห็น • 10

  • @ananiasnunez6431
    @ananiasnunez6431 2 ปีที่แล้ว +1

    Estimado buenas noches le saludo desde Perú y tengo una consulta...¿como solucionar Err 3 ? Le hablo de ese tipo de phmetro wtw modelo 3110

    • @genisgaraj
      @genisgaraj  2 ปีที่แล้ว +1

      Calibration fluids should be at room temperature (20-25 DEGREES) for proper calibration. If an "E3" error code appears on the screen during the calibration of your device, your calibration fluids may be defective or your Ph electrode may be defective. E3 error code usually occurs for these 2 reasons.

  • @yaseminbesoluk9944
    @yaseminbesoluk9944 2 ปีที่แล้ว +1

    Hocam merhaba, şarjlı veya pilli bir cihaz mi kullandiginiz .

    • @genisgaraj
      @genisgaraj  2 ปีที่แล้ว

      Merhaba hocam, WTW 3110 modeli pH metre pilli bir modeldir.

  • @user-re5go5qn9w
    @user-re5go5qn9w ปีที่แล้ว

    Bonsoir, j un prblm des que j'allume mon ph metre il me fait sortir Erreur (erreur de calibration)

  • @ilkerkurt8885
    @ilkerkurt8885 2 ปีที่แล้ว

    hocam merhabalar.peki yine bu tampon çözeltiler ile ne sıklıkta doğrulama çalışmaları yapıyorsunuz?
    ayrıca bu gibi doğrulama durumlarında hata payını hangi aralıkta kabul edilebilir olarak yorumluyorsunuz?
    mesela kalibrasyonun üzerinden 2-3 gün vs geçti.doğrulama yapmak istediniz .örneğin PH 4 tampon çözeltisini maksimum +/- hangi aralıkta okumasını beklersiniz?
    bu sınır değerler aşıldığı vakit yeni bir kalibrasyon işlemine başlıyor musunuz?

    • @genisgaraj
      @genisgaraj  2 ปีที่แล้ว +1

      Merhabalar hocam, tampon çözeltiler üzerlerinde yazan saklama koşullarında belirtilen son kullanma tarihlerine kadar kullanılabilmektedir. Cam tüplere aldıklarımızı merak ediyorsanız, her ne kadar probdaki kalan saf suyu silsekte belirli bir miktar saf su kalabileceği ve düşük hacimdeki tamponun standart değerini değiştirebileceği için bir iki kullanımdan sonra değiştiriyoruz. Doğrulama değerleri ise her farklı model ve markadaki cihazda belirtilen spesifikasyonlar doğrultusunda değişecektir. Bu marka ve model için +\- 0.01 olarak kabul ediliyor. Yapılan doğrulama işleminden farklı bir değer çıkarsa kalibrasyon basamağına geri dönüyoruz.
      Tüm bunlarla birlikte kullanmış olduğumuz cihaz bir üniversite laboratuvarında bulunan bir cihaz olup, rutin analizlerde kullanılmaktadır. Bu sebeple cihazın vermiş olduğu kalibrasyon uyarısı ve kullanım durumuna göre belirli aralıklar ile kalibrasyon yapıldığı için hata payımız minimal değerlerde oluyor. Eğer böyle cihazlar ile ticari işlemler yapılıyor ise akredite kurumlardan destek alınması veya kalibrasyon aşamasındaki tüm faktörlerin dikkatlice değerlendirilmesi gerekiyor.
      Umarım sorularınıza yanıt bulmuşsunuzdur.

    • @ilkerkurt8885
      @ilkerkurt8885 2 ปีที่แล้ว

      @@genisgaraj verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

  • @muratalbayrak6134
    @muratalbayrak6134 2 ปีที่แล้ว

    Merhabalar
    Ph 7 çözeltisi ile yaparken err3 hatası her seferinde alıyorum ph4 de ise herhangi bir sorun yok . Neden olabilir bir bilginiz varmıdır ?
    Teşekkürler

    • @genisgaraj
      @genisgaraj  2 ปีที่แล้ว +1

      Merhabalar, her marka ve modelde hata kodları farklı anlamlara gelebilmektedir. Bu sebeple kullanım klavuzundan bakmak en garanti yöntem olabilir. Bununla birlikte bu tarz hatalar genellikle kalibrasyon sıvısı, prob arızası ve ölçüm yapılan sıcaklık kaynaklı olabilmektedir.