Yes, det er også lidt specielt. Hvis man tegner elektronprikformlen kan man rigtigt se at nitrogen kun laver tre bindinger, fordi den med 5 valenselektroner vil have et ledigt elektron helt af sig selv. En hydron vil modsat bare være en proton uden elektroner. Så hydronen (uden elektroner) kan binde sig til det frie elektronpar på nitrogen (med 2 elektroner) og de vil sammen kunne dele de 2 elektroner.
Det er måske ikke traditionelt B-stof, men man jo godt tegne elektronprikformler på B-niveau, så jeg tænker man i hvert fald har forudsætningerne for at se sammenhængen. Jeg tror ens lærer vil blive glad hvis man kunne forklare det :)
Hvorfor kan aminen optage en hydron troede nitrogen kun kunne have 3 bindinger, men her har den fire?
Yes, det er også lidt specielt.
Hvis man tegner elektronprikformlen kan man rigtigt se at nitrogen kun laver tre bindinger, fordi den med 5 valenselektroner vil have et ledigt elektron helt af sig selv.
En hydron vil modsat bare være en proton uden elektroner.
Så hydronen (uden elektroner) kan binde sig til det frie elektronpar på nitrogen (med 2 elektroner) og de vil sammen kunne dele de 2 elektroner.
@@Gymnasiekemi Spændene - det virker ikke umiddelbart som b-stof men jeg er glad for det uddybene svar.
Det er måske ikke traditionelt B-stof, men man jo godt tegne elektronprikformler på B-niveau, så jeg tænker man i hvert fald har forudsætningerne for at se sammenhængen.
Jeg tror ens lærer vil blive glad hvis man kunne forklare det :)
Hvorfor er der ikke en hydroxygruppe ved Phenylanin (1,55).
- forstod det som at det kun var radikalet der var ændret.
Det har du ret i - det er en fejl.
-CH₃ skal være -OH.
Mange tak!