Kısa Sap Bağlama Eğitimi 4- Kısa Sap Bağlama Tezene Vuruş Yönleri (English Subtitles)
ฝัง
- เผยแพร่เมื่อ 7 ก.พ. 2025
- Katıla özel dersleri izlemek için aşağıdaki linkten Katıl özelliğini aktif edin lütfen:
/ enstrüman Öğreniyorum
KISA SAP BAĞLAMA EĞİTİM SETİ UDEMY LİNKİ: bit.ly/2GJkpY6
Bilgilendirme: Eğitimleri Udemy’den satın alamayan kursiyerlerimiz için Flash Bellek ile adrese gönderim yapıyoruz. İyi çalışmalar dilerim.
İletişim: 0545 242 66 35
Konu bütünlüğü ve daha hızlı ilerleyebilmeniz için derslerin sırası ile izlenmesi önerilir.
Konu sıralaması için linke tıklayınız. www.huseyinyil...
Kısa Sap Bağlama Online Ders Serimizde Tezenelerimizin Hangi Notaya ve Değere Göre Hangi Yönde Vurulması ile İlgili Tezene Vuruş Teknikleri videosuyla sizlerleyiz. Diğer videolarımızdan haberdar olabilmeniz için Kanalımıza ABONE OLUP, BİLDİRİM ZİLİNİ AÇINIZ.
Parmaklarımızın klavye üzerindeki hızını arttırabilmek ve sağlam baskılarla sesleri temiz çıkarabilmemiz için her enstrümanda olduğu gibi bağlamada da mutlaka egzersiz yapmamız şarttır. Egzersizleri önce pekiştirmek için kesinlikle yavaş çalışınız. Seslerin temiz çıktığından emin olduğunuzda hızlanmaya geçiniz.
İyi çalışmalar dilerim...
Eğitimlerimizi sunan ve icrasını sizlerle paylaşan Hüseyin Yıldıray Duman hocamıza teşekkür ediyoruz. Diğer çalışmalarını www.huseyinyil... adresinden takip edebilirsiniz.
Ayrıca müzik aletleriyle ilgili sorularınızı veya müzik aleti satın alma işlemlerinizi hocamızın www.nehirsazev... adresindeki online alışveriş sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.
Nehir Saz Evi İletişim:
0545 242 66 35 nolu mağaza telefonundan bilgi alabilirsiniz.
Türkiye İstanbul Sultanbeyli Müzik Aletleri Eğitimi, İmalatı, Toptan ve Perakende Satışı...
Bağlama Kursu, Gitar Dersi, Keman Kursları, Saz Dersleri, Klarnet Dersi, Ney Dersi, Kaval Dersi ve diğer müzik aletlerinin dersleri ve tanıtım videoları
Bağlama, Saz, Keman, Org, Gitar, Piyano, Darbuka, Davul, Bateri, Elektro Gitar, Ney, Kaval, Zurna, Mey, Mızıka, Melodika, Zurna, Ses ve Işık Sistemi, Stüdyo Malzemeleri, Enstrüman Aksesuarları, Enstrüman Telleri, Sahne Ekipmanları, Mikser, Kolon, Bongo, Kemençe, Amfi, Ud, Cümbüş, Mikrofon vb yüzlerce müzik aleti sizleri bekliyor.
Facebook Takip Edin: / huseyinyildirayduman
İnstagram Takip Edin: / huseyinyildirayduman
#hüseyinyıldırayduman #nehirsazevi #enstrümanöğreniyorum #bağlamasolfej
Merhaba Arkadaşlar; Katıla Özel Öğrencilerimizle, öncelikle Ahmet Kaya Eserleriyle ve birçok türkü solfejleriyle ileri seviye derslerimiz başlamıştır. İyi çalışmalar dilerim.
Katıla özel dersleri izlemek için aşağıdaki linkten Katıl özelliğini aktif edin lütfen:
th-cam.com/channels/cl-7JPyBrdW2VAvgXk_Omw.htmljoin
Emeğinize sağlık hocam o kadar video izledim ama sizin gibi böyle anlaşılır şekilde anlatanı görmedin teşekkür ederim 👍
Teşekkürler Ferhat Bey, derslerin faydalı olmasına çok sevindim. Başarılar dilerim.
Ne kadar naif bir kişilik. Öğretme arzunuzu sevdim gerçekten ama hak eden beğeni ve izlenmeyi almamış yazık.
Beğeni ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu platformlar sayesinde bir çok kursiyerle çok güzel dostluklar kurduk. Azdan ziyade öze bakarsak ben sizlerden memnunum. Çok kaliteli takipçi kitlesi oluştu. Esasında takipçi olarak değil de direk öğrenci olarak görüyorum. Şu an bile az abone olmasına rağmen 10 bin kişiye yardımcı olabilmek beni mutlu ediyor. Evet fazla kişiye ulaşıp daha çok yardım edebilsek daha güzel olur. Zamanla o da olur inşallah :) Sağlıcakla kalın. Başarılar dilerim.
Teşekkürler. Çok iyi anladım.
@@mehmetkadir8944 rica ederim başarılar dilerim Mehmet bey
Şu ana kadarki dinlediğim en güzel ders anlatımı. Teşekkür ediyorum Hüseyin hocam. Bir dersinizde "Nasip olur Amasya'ya varırsan" türküsünün solfej ve Şan dersini işleyebilir misiniz.
İnşallah ders çekmeye başlar isem elbette işleriz. Başarılar dilerim.
Sade ve güzel anlatmışsınız teşekkürler hocam
Rica ederim. Başarılar dilerim.
Emeğinize sağlık hocam.
Teşekkür ederim hocam öğrentim sizin sayenizde daha fazla videolar gelsin ☺️
Rica ederim. Başarılar dilerim.
@ sağolun hocam teşekkür ederim ☺️🙏
Eline sağlık hocam anlatımınız çok iyi
Teşekkürler. Başarılar dilerim.
emeğinize yüreğinize sağlık hocam
Teşekkürler Ali bey; başarılar dilerim.
Hocam çok saol tesekurle
Rica ederim, İyi çalışmalar dilerim
hocam çok teşekkürler saygılar
Çok güzel bir anlatım
Teşekkürler Adem Bey, iyi çalışmalar dilerim.
Emeğinize sağlık
Teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
mızrabın dogru tutusu nasil olmali tele vurus egimi nasil olmali
Ramazan bey merhabalar; baş parmak ve işaret parmağıyla çapraz yada düz tutabilirsiniz. Ben çapraz tutuyorum ama bir çok usta düzde tutuyor. Bu tamamen sizin rahat nasıl tuttuğunuza bağlı. İyi çalışmalar dilerim.
cevap icin çok tesekkurler hocam. mizrabin tellere vuruş açısı nasıl olmalı acaba? Bir de hocam cocuk icin cura almistik bir sure sonra sıkıldı ben ugrasmaya basladim sizin videolarinizi da izleyince heveslendim. Ilk etapta yani parmak ve tezenemi gelistirene kadar curayla calsam olur mu yoksa saz mı almaliyim
Hocam anlatım harika ama başka kalıp yok mu? Bir de örneğin nota değeri ne olursa olsun Gelibolu, İzmir vs hep aynı mı çalınıyor?5 nota birleşik nasıl calinir mesela? Mesela 1 16 lik 4 32 lik ve 1 tane 16 lik daha? Lutfen yardım eder misiniz? Ben Norveç'te yaşıyorum, burada baglama hocası pek bulunmuyor.
Merhabalar; nota değeri ne olursa olsun derken şöyle açıklayayım. Dört tane 16lık nota zaten Gelibolu oluyor. Örneğin 5 nota olduğunda bir 8lik,dört 16lık olursa Van-Gelibolu olur.Fakat sizin dediğiniz gibi bir 16lık dört 32lik olursa da mantık aynı olur ama unutulmaması gereken bir husus var o da 32lik notalar girdiğinde vurma-çekme vs gibi hareketler girer işin içine, farkındaysanız kalıpların hiçbirinde 32lik nota yoktur.Örnek: Bir 16 - Dört 32 - Bir 16 nasıl çalınır. 16 üst yani Van- 32liklerin ilki Van, ikincisi çekme veya vurma, üçüncüsü Van, Dördüncü çekme veya vurma Beşincisi Üst olur. Çekme veya vurma dediğimiz notanın dizilişine göre değişir. (Re dosisido La açılımı yapayım. Üst Üst-Çekme-Üst-Vurma-Üst) Fakat şuna dikkat Do'ları orta telden aldım. Çünkü çekme hareketini yapabilmek için notaları aynı tele düşürmem gerek. Şayet bu örnek değilde başka bir örnek için konuşuyorum. Do'lar hep üst telden alınacak gibi bir sıralama gelirse kural ne olursa olsun bozulur ve tezene yönü hep üst olur.
Bu durumda farketmişsinizdir ki elimizdeki kalıpları çoğaltmış olduk. Dolayısıyla başka kalıp olmasına da gerek kalmadı. Bunların haricinde olan kalıplar ise Tavırlar var. Kısa sap üzerinde olabilecek tavırları eser solfejlerinde az da olsa değinmeye çalışmıştım. Şükrü bey özetle sorunuzun cevabı budur. Biraz uzun bir açıklama oldu, umarım anlaşılmıştır :) Başarılar dilerim...
hocam her nota kalıbını söyleseydiniz keşke aksak usullerde nasıl oluyor, mesela 3 adet 8 lik nota birleşik nasıl yapacaz yada notanın yanına . gelip değerini uzattığında notanın kendisi veya sonraki notada vuruş yönü değişiyor mu ?
Merhabalar; güzel bir soru 3 adet yazılan sekizlik tartımları neden anlatmadığımın sebebi şu, bu tür kalıplarda standart kesinlikle böyle olmalı diyebileceğimiz bir kural yoktur. Bu tür kalıplarda kurallar türkünün akışına göre, tezene yönlerinde değişiklikler olabildiğinden mutlaka tezene bu yönde atılmalı denemez. Dolayısıyla anlatmadım. Umarım sorunuzu kısmende olsa cevaplayabilmişimdir.
Başarılar dilerim.
Gelibolu derken tellerin hepsinemi vuruyorsunuz mızrabi
Çift ses basıyorsanız tellerin hepsine vurursunuz. Şayet tek ses ise sadece bastığınız tele vurursunuz. Başarılar dilerim.
Hocam bağlamayı nereden alalım tavsiyeniz
Salih bey; bizde bağlama yapıyoruz Nehir Saz Evi. Yani herhangi bir yer önerisi yanlış olur :) Bizden veya tanıdığınız herhangi bir saz evinden alabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam yeni başladım tezeneyi istediğim tele vuramıyorum yani orta tele vurayım derken üst tele değiyor mesela ne yapabilirim tşkler
Metin bey bol bol boş tellerde tezene çalışın ve bir iki güne bu sorun hallolur. Büyük bir sorun değil yani canınızı sıkmayın. İyi çalışmalar.
Hocam tezene göğüs tahtasına değmelimi.
Hocam bağlamda Do notasını hep üstten vurulur diyenler var sizce nasıl olmalı
Yasin bey bende videoda belirtiyorum. Evet hepten üsten vurulur.
Hocam do notasına yukardan aşağı vurulması gerektiğini söyleyenler var doğru mudur?
Fatih bey doğrudur. Zaten videonun içerisinde aynı şekilde bende öyle anlatıyorum.Üst teldeki do daima yukarıdan aşağı doğru vurulur. Başarılar...
Hocam Hızlı bir parça çalıyoruz mesela do yinemi üst vuracağız ?
Daha az ekolu bir yer secseydiniz keşke üstadım. Cok yankı var.
Bilal bey haklısınız ama mekandan dolayı değil ekipmandan dolayı bu sorunlar yaşandı. Ekipmanlar maliyet olarak bilirsiniz ki çok yüksek.Fakat daha sonrasında ekipmanlar yenilendi ve sorun halloldu. İlk videolarda bu sorunlar oldu. Ses için kusura bakmayın.İyi çalışmalar dilerim.