Armoni Dersi 2: "5'li Akorlar ve Bağlanış Kuralları" (www.muzikteorisi.com)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 24 ม.ค. 2025

ความคิดเห็น • 19

  • @Loonybeatss
    @Loonybeatss ปีที่แล้ว +2

    Hocam 22 yaşındayım müzik eğitimim yok siz ve sizin gibi emek veren paylaşan hocalarıma teşekkürlerimi sunarım

  • @meryemkarayl
    @meryemkarayl ปีที่แล้ว +1

    Hocam emekleriniz için çok çok teşekkür ederim. Bu sene konservatuvar sınavına girecek bir öğrenciyim. İstediğim üniversitelerden armoni bilgisi isteyenler var. Çalışabileceğim pek kaynak yok fakat bana çok yardımınız dokunuyor şu an çok çok teşekkür ederim. Çok saygıderğer bir iş yapıyorsunuz. Tekrardan emekleriniz için teşekkür ederim:))

    •  ปีที่แล้ว +2

      Rica ederim, ülkemiz insanlarına faydam dokunuyorsa ne mutlu bana. Şimdiden başarılar dilerim.

    • @meryemkarayl
      @meryemkarayl ปีที่แล้ว +1

      @ çok teşekkür ederim. Sizin de yolunuz açık olsun :)

  • @meteyorgun
    @meteyorgun 8 หลายเดือนก่อน +2

    Merhabalar hocam, videonuz için sizlere çok teşekkür ediyorum…
    Benim bir sorum olacaktı:
    19:23’de artık ikili hatasından bahsetmişsiniz la minör tonunda Fa notası Sol#’e gelmiş. Sol#’den de Toniğe çıksaydı o zaman yapılan artık ikili yürüyüşü hata olmaktan çıkar mıydı?

    •  8 หลายเดือนก่อน

      Artık 2'li hareketi (fa - sol#) ara partilerden birinde olmak ve sonrasında dediğiniz gibi toniğe (la) çıkması şartıyla tölare edilebilir. Fakat yine de çok tasvip edilmez.

  • @selinsezer7420
    @selinsezer7420 4 ปีที่แล้ว +2

    Teşekkürler hocam tatilde bile bizlerle ilgilendiğiniz için

    •  4 ปีที่แล้ว +1

      Ben teşekkür ederim Selin'ciğim 😊

  • @abdurrahmanayaz7733
    @abdurrahmanayaz7733 หลายเดือนก่อน +1

    Emeğinize sağlık, çok faydalı bir içerik. Kanalınızın büyümesini temenni ederim. Bu video içeriğiyle ilgili bir sorum olacaktı. 28.00'da re majör akorunun II. derecesi mi-sol-si olması gerekmez miydi? Siz, mi-fa-si-re olarak yazmışsınız, belki de atladığım bir nokta oldu.

    •  หลายเดือนก่อน

      Haklısınız, çok teşekkür ederim. 🙏 Gözümden kaçmış dalgınlık kaynaklı bir hata olmuş. Yıllar sonra fark edilmesi iyi oldu. Dikkatiniz için tebrik ederim 😊

    •  หลายเดือนก่อน

      @@abdurrahmanayaz7733 videonun ilgili hatalı kısmında kırpma işlemi yapılıyor. Tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    • @abdurrahmanayaz7733
      @abdurrahmanayaz7733 หลายเดือนก่อน +1

      Ben teşekkür ederim, ilgilendiğiniz ve sabırla yanıtladığınız için. Bu başarılı çalışmalarınız daim olsun.

  • @alihancoruk597
    @alihancoruk597 2 ปีที่แล้ว +1

    6lı ve 5li videolarınıza baktım altılı akor dediğin am6 gibi değil c6 değil galiba, anlamam için yardımcı olabilir misiniz? bir de dakika 2:54 te re fadiyez la demek istediniz heralde

    •  2 ปีที่แล้ว +1

      Merhabalar, evet 5'li akor ya da 6'lı akor derken dediğiniz gibi C6, D5 gibi kalıpları kastetmiyorum. C6, D5 gibi kalıplar popüler müzik dilinde kullanılan şifrelerdir. Örneğin popüler müzik dilinde C6 yazan bi akor gördüysek önce C akoru yani do mi sol ve sonrasında kök sese (do) göre 6'lı la'nın eklenmesiyle akor do mi sol la'dır. Yine popüler müzik dilinde C5 gibi akorlar ise genelde rock müzikte kullanılır ve akorun 3'lüsünün atılarak sadece kök ve 5'lisinden duyum elde edilir. Mesela C5 yazan akor popüler müzik dilinde Do ve sol sesinden oluşur (3'lü olan mi atılmıştır). Bunlar popüler müzik dilinde power chords diye geçerler. Benim anlattığım armoni ise klasik armonidir. Burada kullandığımız 6'lı akor, sadece normal bir akorun birinci çevrimi olduğunu gösterir. Diyelim do major akoru kuracağız ama 6'lı olacak, akorumuz do mi sol'dür (la yok!) ama basta mi sesi duyulacak şeklindedir.
      (Belirttiğiniz re major akorunda donanımda fa diyez olduğu için akor seslerini sayarken fa'ya tekrar diyez demedim.)

    • @alihancoruk597
      @alihancoruk597 2 ปีที่แล้ว +1

      @ öncelikle sizi çok takdir ediyorum, ve binlerce teşekkürümü iletiyorum geri dönüş yapmanız beni çok sevindirdi. Çok iyi bir insansınız. Çevrim dedikleriniz için mesela do mi sol için ilk çevrim mi sol do gösterim olarak da E/C gibi gösterime sahip galiba. 2. Çevrim için sol do mi dediğimizde G/C oluyor. Neden 2. Çevrime 6lı dediklerini tam anlayamadım. Tekrardan çok teşekkürler

    •  2 ปีที่แล้ว

      @@alihancoruk597 merhabalar, öncelikle çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Sorduğunuz zaman küçük bir covid arasındaydım mesajınızı görmemişim 😊 1. çevrim olarak C/E şeklinde, 2. çevrim olarak C/G şeklinde gösterilir popüler müzik dilinde. Bu gösterim pedal akorların ifade edilişinde de kullanılır. Örneğin C/D şeklinde bir akor varsa Re - Do - Mi - Sol gibi bir akor basarız. Birinci çevrimlere 6'lı akor denilmesinin sebebi bas sese göre 6'lı aralıktaki sesi kullanmamız gerektiği içindir. Çok basitleştirerek örneklendireyim. C akoru birinci çevrimi popüler müzik dilinde C/E şeklinde gösterilir. Basta mi notası vardır ve basa göre 6'lı aralıktaki sesi kullanmalısınız der. Mi'ye göre 6'lı da Do sesi yani kök sestir. Popüler müzik dili ile klasik armoniyi örneklemeye çalıştım, detaylısı için benim 6'lı akorlar videosunu detaylı izleyebilirsiniz 👍

  • @esmanurdemir4294
    @esmanurdemir4294 4 ปีที่แล้ว +1

    👏👏👏

  • @tugcetopdemir11
    @tugcetopdemir11 3 ปีที่แล้ว +1

    👏🏻👏🏻

  • @doganozgurkahraman3609
    @doganozgurkahraman3609 4 ปีที่แล้ว +1

    👍