Çevremden 'yüksek lisans çok zor' cümlesini duydukça ve hatta bazı yüksek lisans mülakatlarına girdiğimde hocaların davranış biçimlerini gördükçe yavaş yavaş bu hayalimden soğumaya başlamıştım ve hala bu süreçteyim. İşte tam bu noktada sizin videolarınızdan bir doz alıyorum ve kendime geliyorum. Bu günlerde beni ayakta tutan belki de tek şey. Teşekkür ederim hocam, yüksek lisansla ve akademiyle ilgili videoların devamını merakla bekliyorum. Seviliyosunuz :)))
Hocam “yayın” konusu ile ilgili videolarınız devamını bekliyoruz. SSCI ındex te yayın ile ilgili kişisel tecrubelerinize dayanarak bilgilendirici videolarınızı da bekliyoruz. İyi çalışmalar.
Hocam paylaşımlarınız çok besleyici, ne kadar teşekkür etsem azdır. Her şeyin yanında inanılmaz sempatik buluyorum sizi. Ben de bu süreçten geçmiş biri olarak doktora yeterlilik sürecinde ve jüride karşılaşılabilecek durumlarla ilgili bir paylaşım almak isterim sizden. Eksik olmayın 🙏
Ders donemindeyim. Ayni zamanda ogretmenim. Odev ve dersler o kadar zaman aliyor ki gunluk uyku saatlerimi dusurmek durumunda kaldim. Buna ragmen iyi diyordum ki yaptigimiz odevlere verilen notlara kadar. Eksigimiz ne hocam sorusuna aldigimiz cevap gecer not veririm gorursunuz... Kisacasi yavas yavas soğuyorum. Hevesle okurken artik hic istemeye istemeye okuyorum. İyileri tenzih ederek bu hocalarla bilimsel uretim varsa tesaduften baska birsey olmaz.
B.Y.Ö Hocam Maalesef Türkiye'de Yüksek Lisans Hocalar tarafından ek ders olarak görülüyor. Öğrenciler deseniz bilim , çalışma hak getire hepsi işin kolayını istiyor bu şartlarda nitelikli şeyler çıkar mı?
Merhaba, ben yüksek lisans yapıyorum. Tez için Lisrel programı kullanıyorum. Videonuzla ilgisi yok ama bir soru sormak istiyorum. Lisrel'i kullanırken covariance matrix i oluşturmaya çalışdığımda C:/ Users/Hp/Desktop/DFA/Motivasyon.Out was not found diye bir uyarı verdi. Sorun ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?
Açıcası lisrel konusunda bilgim başlangıç seviyesinden ibaret, ancak sorununuzun kaynağında kdolama sırasında çıktı dosyasının yanlış tanımlandığı izlenimi edindim. Dediğim gibi lisrel'e uzağım ancak kullanım sırasında hatırladığım kadarıyla lisrel kodları anlaşılması zor hatalar vermek noktasında oldukça yeteneklilier:). Yardımcı olamadığım için üzgünüm.
Hocam, ben yüksek lisansımı yaparken başka bir üniversitede araştırma görevlisi oldum. Araştırma görevlisi olduğum üniversiteden ikinci (eş) danışman atanması durumunda (tabii yüksek lisansımı yaptığım üniversite ve kendi danışmanım kabul ederse) yüksek lisansımı tamamlamam durumunda hem kendi danışmanım hemde eş danışmanım yüksek lisans tezi yürütmüş oluyorlar mı ? Araştırma görevlisi olduğum üniversitedeki hocam henüz yüksek lisans tezi tamamlatmadığı için doktora öğrencisi alamıyor. Bundan dolayı eş danışman olması durumunda yüksek lisans tezi yürütmüş oluyor mu bunu merak ediyorum.
Hocam bahsettiğiniz çalışma ülkemizde bilimin niteliğindense “niceliğine” önem veriliyor olduğunu tokat gibi yüzümüze vuran bir araştırma olmuş. Malesef bu hastalık derecesindeki nicelik kaygısı, bizim uluslararası seviyede çalışmalar çıkarmamıza engel oluyor. Haliyle böyle bir kültür içerisinde eğitim alıyorsunuz ve ne danışman görevini hakkıyla yapıyor ne de tez öğrencileri kaliteli çalışmalar çıkarabiliyor. Eğitim kültüründe ve araştırmaya bakış açımızda bir eksiklik var. Bitirilemeyen tezlerin ve yarım kalan araştırmaların bence en büyük sorumlusu yetersiz danışmanlar. Örneğin, İstanbul Üni’de 15 kişi başladığımız yüksek lisans programından sadece 2 kişi tezini yazabildi. Çok acı bir durum.
Maalesef dediklerinizde çok haklısınız , bir şekilde sistemin düzeltilmesi gerekli ve maalesef bunu çok hızlı bir şekilde yapmalıyız. Kaybettiğimiz zamanın maliyeti bizim gibi ülkeler için çok büyük.
Selamlar, Doktora tezinde, Doç. Dr unvanlı kişiler de danışmanlık yapabiliyor mu yoksa sadece Prof. Dr. mi olmaları gerekiyor doktora tezi danışmanlığı için? Doktoraya başvurmadan önce, ilgili olduğum konularda çalışan hocalara mail atmayı düşünüyorum fakat sadece Prof. unvanlılara mı atmalıyım yoksa Doç. Dr. unvanlı öğretim üyeleri de danışmanlık yapar mı bilmiyorum?
Bu konuda istatiksel bilgim yok ama bu oranlar Tıp ta çok ama çok daha yüksek. SCI yada SCIExpanded da yayını bile yok diyoruz aşağılamak için. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birindeydim önce, çok normal birşeydi buralarda yayın yapmak. Şimdi çok periferdeki bir üniverditedeyim, burada bile böyle hocalar var. Neden tıpta böyleyken diğer bölümlerde az acaba. Çünkü bu kişiler aynı zamanda aktif olarak hastanede de çalışıyorlar, nöbet tutuyorlar. Acaba sosyal bölümler ile fen bilimleri arasında da fark var mıdır?
hocam tıptaki hocaların elindeki imkanlar kolay kolay başka bir grubun eline geçmiyor. Yani bunu ciddi anlamda şans olarak gördüğüm için söylüyorum. Bir makale için gerekli en önemli şey vaka, analiz vb şeylerden geçtiği sürece ve bir doktorun bunlara erişimi, kurulan hipotez doğrultusunda test isteyebilmek gibi durumları olduğu sürece onlar için sürecin doğal bir parçası oluyor. Ayrıca diğer sağlık bilimlerinde çalışan araştırmacılarında hastanede veri toplama sürecinde klinikteki bir doktordan onay almaları gerekiyor. Yani kısacası bu konuda ilerleme kaydeden herkesi tebrik ediyorum. umarım daha multidisipliner yaklaşımın yer aldığı büyük projeler yaparız
Hocam benim bölümüm 5 yıl olduğu için (Eczacılık) yüksek lisans mezunu gibi mezun oluyorum. Bu konuda tavsiyeniz var mı? Şu şu konularda geliştir, erken bitir makale yap veya sindire sindire yap gibi.
Değerli hocam biraz konu dışı olacak ama benim istatistikte en başta örnek aldığım hocamsınız bu nedenle bugün size karşılaştığım bir durum hakkında fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Bugün arkadaşımın tez savunmasına girdim. Tezinde yapı geçerliliği analizleri vardı ve de doğru bir şekilde yapmıştı. Jüri üyelerinden hocalardan biri AFA analizinde bir örneklem DFA analizinde ayrı bir örneklem üzerinden yapmalısın dedi haliyle ben itiraz ettim. Çünkü biz bunları anlatırken tek örneklem üzerinde önce AFA daha sonra ise AFA da maksimum likehood yöntemini (DFA'ya bağlı olaraktan seçmelisiniz) diye anlatıyoruz. Sizce o hocanın söylediği iki ayrı örneklem kullanma hikayesinin doğruluk payı istatistik dünyasında var mı ??? Bir diğer sorum da aynı hoca çoklu regresyon analizlerinde varyans şişme değerlerinde multi korelasyon değeri 0,70 varsa çoklu bağıntı vardır dedi. Şencan hocanın kaynağında bu oran 0,80 var ise çoklu bağıntı vardır demektir. Sizce multi korelasyon değerlerinde kabul edilebilir seviye nedir ? Değerli vakitlerinizi ayırıp en başta yorumlarımı okuduğunuz için ve de sayenizde istatistikte ilerlemeye devam ettiğimiz için çok teşekkür ederim hocam. Saygılarımla.... İyi çalışmalar diliyorum....
Merhabalar Mesut hocam, öncelikle nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim. Açıkcası ilk sorunuzun cevabı oldukça zorlu :). Bu konuda literatürde iki yolda kabul görüyor ya da bir diğer deyişle iki yolu savunan taraflar da var. Hem sizin dediğiniz gibi önce AFA sonra AFA'da max likelihood yönteminin uygulanması. Ancak diğer taraftan buna yapılan ana itiraz şu şekilde oluyor: Aynı örnekleme iki farklı yöntemin uygulanmasının bir mantığı olmadığı, çünkü bu durumda anyı örneklemde var olan hataların her iki yönteme de etki edeceği sonuç olarka bu durumda aynı işi (geçerlilik) farklı yollarla yapan süreçlerin uygulanmasının mantıklı olmadığı eleştirisi. Ya da bir diğer deyişle aynı örnekleme uygulanan iki farklı yöntemin bize birbirinden farklı bir şey söyleyemeyeceğinin altının çizilmesi diyeyim. Bu yolu savunanlar bunun önüne geçilmesi için örneklemin rassal olarak ikiye bölünmesini ve bir gruba afa diğer dfa uygulanmasının en makul yol olduğunu belirtiyor. Ancak diğre taraftan sizin söylediğinizi savunan bir akımda mevcut literatürde. Bu kesim ise algoritmaların hesaplama yöntemi farklı olduğu için birinin ortaya koyamayacağı eksikliklerin diğeri ile ortaya konmasını mümkün olduğunu dolayısıyla iki yöntemin aynı örnekleme uygulanmasının katkı sağlayacağını öne sürüyorlar. Dediğim gibi açıkcası her iki tarafında mantıklı argümanları olduğunu söylemeliyim ve birinin daha doğru olduğunu söylemek benim için oldukça güç. Bu sorunuza çok net bir ceavp veremediğim için üzgünüm. İkinci durum konusunda ise multi korelasyonun kabulü için 0.70 katsayısının düşük olduğu noktasında sizin gibi düşünüyorum. Bu katsayının 0.80 ve üzeri olması durumunda şüphelenmye başlarım ben olsam, ki bu şüphe sonrası ilgili katsayının 1'den (mükemmel birliktelikten) istatiksel olarka anlamlı bir şekilde farklılaşıp farklılaşmadığına bakarım ardından eğer mümkünse (ilgili unsurlar modelde ayrı birer faktör yapısıysa) ayrışma geçerliliğini kontrol ederim. Buradaki bulguların işaret ettiği sonuçlar üzerindne daha net bir değerlendirme yapılabilir. Ancak 0.70 katsayısı en azından benim görüşüme göre multi korelasyon beklentisi için düşük. Umarım cevapların bir faydası olur. Saygılarımla,
Çevremden 'yüksek lisans çok zor' cümlesini duydukça ve hatta bazı yüksek lisans mülakatlarına girdiğimde hocaların davranış biçimlerini gördükçe yavaş yavaş bu hayalimden soğumaya başlamıştım ve hala bu süreçteyim. İşte tam bu noktada sizin videolarınızdan bir doz alıyorum ve kendime geliyorum. Bu günlerde beni ayakta tutan belki de tek şey. Teşekkür ederim hocam, yüksek lisansla ve akademiyle ilgili videoların devamını merakla bekliyorum. Seviliyosunuz :)))
Hocam “yayın” konusu ile ilgili videolarınız devamını bekliyoruz. SSCI ındex te yayın ile ilgili kişisel tecrubelerinize dayanarak bilgilendirici videolarınızı da bekliyoruz. İyi çalışmalar.
Teşekkürler sayın hocam. İlk fırsatta ekleyeceğim.
Hocam paylaşımlarınız çok besleyici, ne kadar teşekkür etsem azdır. Her şeyin yanında inanılmaz sempatik buluyorum sizi. Ben de bu süreçten geçmiş biri olarak doktora yeterlilik sürecinde ve jüride karşılaşılabilecek durumlarla ilgili bir paylaşım almak isterim sizden. Eksik olmayın 🙏
Merhabalar Ogün hocam,güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Konuya ilişkin bir videoyu paylaşacağım mutlaka. İyi çalışmalar dilerim
Hocam konularla alakam yok ama anlatımınızı ve sizi çok sevdiğim için dinlenmesi, bilgi edinmesi cok keyifli.💚
Allah razı olsun harikasınız hocam 🤗♥️
Çok teşekkürler bu faydalı paylaşım için.
Ben teşekkür ederim, bir fahdası olduysa ne mutla bana. iyi çalışmalar
Kendi danışman hocamdan daha çok danışman hocamsınız Behçet hocam. Tezimde imzanız olmaması çok üzücü :(
Ders donemindeyim. Ayni zamanda ogretmenim. Odev ve dersler o kadar zaman aliyor ki gunluk uyku saatlerimi dusurmek durumunda kaldim. Buna ragmen iyi diyordum ki yaptigimiz odevlere verilen notlara kadar. Eksigimiz ne hocam sorusuna aldigimiz cevap gecer not veririm gorursunuz... Kisacasi yavas yavas soğuyorum. Hevesle okurken artik hic istemeye istemeye okuyorum. İyileri tenzih ederek bu hocalarla bilimsel uretim varsa tesaduften baska birsey olmaz.
Çok teşekkürler hocam.
Hocam peki yüksek lisans danışman değişikliği formunda ne gibi bi sağlam gerekçeler belirtilebilir
Doktora aşamasında beni hiç sallamayan danismanlarim var hamdolsun tez yazımında 5. Yılım
B.Y.Ö Hocam Maalesef Türkiye'de Yüksek Lisans Hocalar tarafından ek ders olarak görülüyor. Öğrenciler deseniz bilim , çalışma hak getire hepsi işin kolayını istiyor bu şartlarda nitelikli şeyler çıkar mı?
Hocam iletişim kurmayan danışman karşısında ne yapmalıyız? Danışman doğru yanlış bir şey söylemiyor ve hiçbir şey öğretmiyorsa...
Hocam dediğiniz üzere “sscı” sosyal bilimlerde olan bir dergi. Sağlık bilimleri ve eğitim bilimleri için en yüksek düzeyde dergi nedir.
Merhaba, ben yüksek lisans yapıyorum. Tez için Lisrel programı kullanıyorum. Videonuzla ilgisi yok ama bir soru sormak istiyorum. Lisrel'i kullanırken covariance matrix i oluşturmaya çalışdığımda C:/ Users/Hp/Desktop/DFA/Motivasyon.Out was not found diye bir uyarı verdi. Sorun ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?
Açıcası lisrel konusunda bilgim başlangıç seviyesinden ibaret, ancak sorununuzun kaynağında kdolama sırasında çıktı dosyasının yanlış tanımlandığı izlenimi edindim. Dediğim gibi lisrel'e uzağım ancak kullanım sırasında hatırladığım kadarıyla lisrel kodları anlaşılması zor hatalar vermek noktasında oldukça yeteneklilier:). Yardımcı olamadığım için üzgünüm.
Hocam, ben yüksek lisansımı yaparken başka bir üniversitede araştırma görevlisi oldum. Araştırma görevlisi olduğum üniversiteden ikinci (eş) danışman atanması durumunda (tabii yüksek lisansımı yaptığım üniversite ve kendi danışmanım kabul ederse) yüksek lisansımı tamamlamam durumunda hem kendi danışmanım hemde eş danışmanım yüksek lisans tezi yürütmüş oluyorlar mı ? Araştırma görevlisi olduğum üniversitedeki hocam henüz yüksek lisans tezi tamamlatmadığı için doktora öğrencisi alamıyor. Bundan dolayı eş danışman olması durumunda yüksek lisans tezi yürütmüş oluyor mu bunu merak ediyorum.
Hocam bahsettiğiniz çalışma ülkemizde bilimin niteliğindense “niceliğine” önem veriliyor olduğunu tokat gibi yüzümüze vuran bir araştırma olmuş. Malesef bu hastalık derecesindeki nicelik kaygısı, bizim uluslararası seviyede çalışmalar çıkarmamıza engel oluyor. Haliyle böyle bir kültür içerisinde eğitim alıyorsunuz ve ne danışman görevini hakkıyla yapıyor ne de tez öğrencileri kaliteli çalışmalar çıkarabiliyor. Eğitim kültüründe ve araştırmaya bakış açımızda bir eksiklik var. Bitirilemeyen tezlerin ve yarım kalan araştırmaların bence en büyük sorumlusu yetersiz danışmanlar. Örneğin, İstanbul Üni’de 15 kişi başladığımız yüksek lisans programından sadece 2 kişi tezini yazabildi. Çok acı bir durum.
Maalesef dediklerinizde çok haklısınız , bir şekilde sistemin düzeltilmesi gerekli ve maalesef bunu çok hızlı bir şekilde yapmalıyız. Kaybettiğimiz zamanın maliyeti bizim gibi ülkeler için çok büyük.
Selamlar,
Doktora tezinde, Doç. Dr unvanlı kişiler de danışmanlık yapabiliyor mu yoksa sadece Prof. Dr. mi olmaları gerekiyor doktora tezi danışmanlığı için?
Doktoraya başvurmadan önce, ilgili olduğum konularda çalışan hocalara mail atmayı düşünüyorum fakat sadece Prof. unvanlılara mı atmalıyım yoksa Doç. Dr. unvanlı öğretim üyeleri de danışmanlık yapar mı bilmiyorum?
"Assistant Professor" unvanındaki bir kişi mesela doktora tez danışmanlığı yapabilir mi?
Eğer dönüş yaparsanız benim için çok faydalı olacak :)
bizim hoca doç dr du sınıfın danışmanıydı ama yüksek lisansı bilmiyorum ama
@@betulzengin8150 dr de olabilir doçentte olabilir profta olabilir bu üniveersiteye bağlı biraz
@@hakanguzelyurt8681 teşekkür ederim
@@betulzengin8150 rica ederim hangi bölümden yüksek lisans yapıyorsunuz
Bu konuda istatiksel bilgim yok ama bu oranlar Tıp ta çok ama çok daha yüksek. SCI yada SCIExpanded da yayını bile yok diyoruz aşağılamak için. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birindeydim önce, çok normal birşeydi buralarda yayın yapmak. Şimdi çok periferdeki bir üniverditedeyim, burada bile böyle hocalar var. Neden tıpta böyleyken diğer bölümlerde az acaba. Çünkü bu kişiler aynı zamanda aktif olarak hastanede de çalışıyorlar, nöbet tutuyorlar. Acaba sosyal bölümler ile fen bilimleri arasında da fark var mıdır?
hocam tıptaki hocaların elindeki imkanlar kolay kolay başka bir grubun eline geçmiyor. Yani bunu ciddi anlamda şans olarak gördüğüm için söylüyorum. Bir makale için gerekli en önemli şey vaka, analiz vb şeylerden geçtiği sürece ve bir doktorun bunlara erişimi, kurulan hipotez doğrultusunda test isteyebilmek gibi durumları olduğu sürece onlar için sürecin doğal bir parçası oluyor. Ayrıca diğer sağlık bilimlerinde çalışan araştırmacılarında hastanede veri toplama sürecinde klinikteki bir doktordan onay almaları gerekiyor. Yani kısacası bu konuda ilerleme kaydeden herkesi tebrik ediyorum. umarım daha multidisipliner yaklaşımın yer aldığı büyük projeler yaparız
Hocam benim bölümüm 5 yıl olduğu için (Eczacılık) yüksek lisans mezunu gibi mezun oluyorum. Bu konuda tavsiyeniz var mı? Şu şu konularda geliştir, erken bitir makale yap veya sindire sindire yap gibi.
Hocayı bilmiyorum da benim İngilizce konusunda herkese genel tavsiyem bu kanalı takip etmeleridir :) th-cam.com/channels/SWVBMS8jCNEy1MRvHsvnxQ.html
hocam saygılar. danışman olmanın, danışman hocaya maddi veya puan olarak nasıl bir getirisi oluyor ? danışman olmak sizce iyi bir şey mi?
Danışmanlık için ücret alıyorlar o yüzden öğrencinin ondan danışmanlığını iyi yapmasını talep etme hakkı var şayet öğrencisiyle ilgilenmiyorsa
abicim nolursunuz şu thumbnailler bi elden geçirin renk uyumu yok tasarım yok bi ...
yok artık bişi demiyorum
Değerli hocam biraz konu dışı olacak ama benim istatistikte en başta örnek aldığım hocamsınız bu nedenle bugün size karşılaştığım bir durum hakkında fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Bugün arkadaşımın tez savunmasına girdim. Tezinde yapı geçerliliği analizleri vardı ve de doğru bir şekilde yapmıştı. Jüri üyelerinden hocalardan biri AFA analizinde bir örneklem DFA analizinde ayrı bir örneklem üzerinden yapmalısın dedi haliyle ben itiraz ettim. Çünkü biz bunları anlatırken tek örneklem üzerinde önce AFA daha sonra ise AFA da maksimum likehood yöntemini (DFA'ya bağlı olaraktan seçmelisiniz) diye anlatıyoruz. Sizce o hocanın söylediği iki ayrı örneklem kullanma hikayesinin doğruluk payı istatistik dünyasında var mı ???
Bir diğer sorum da aynı hoca çoklu regresyon analizlerinde varyans şişme değerlerinde multi korelasyon değeri 0,70 varsa çoklu bağıntı vardır dedi. Şencan hocanın kaynağında bu oran 0,80 var ise çoklu bağıntı vardır demektir. Sizce multi korelasyon değerlerinde kabul edilebilir seviye nedir ? Değerli vakitlerinizi ayırıp en başta yorumlarımı okuduğunuz için ve de sayenizde istatistikte ilerlemeye devam ettiğimiz için çok teşekkür ederim hocam. Saygılarımla.... İyi çalışmalar diliyorum....
Merhabalar Mesut hocam, öncelikle nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim. Açıkcası ilk sorunuzun cevabı oldukça zorlu :). Bu konuda literatürde iki yolda kabul görüyor ya da bir diğer deyişle iki yolu savunan taraflar da var. Hem sizin dediğiniz gibi önce AFA sonra AFA'da max likelihood yönteminin uygulanması. Ancak diğer taraftan buna yapılan ana itiraz şu şekilde oluyor: Aynı örnekleme iki farklı yöntemin uygulanmasının bir mantığı olmadığı, çünkü bu durumda anyı örneklemde var olan hataların her iki yönteme de etki edeceği sonuç olarka bu durumda aynı işi (geçerlilik) farklı yollarla yapan süreçlerin uygulanmasının mantıklı olmadığı eleştirisi. Ya da bir diğer deyişle aynı örnekleme uygulanan iki farklı yöntemin bize birbirinden farklı bir şey söyleyemeyeceğinin altının çizilmesi diyeyim. Bu yolu savunanlar bunun önüne geçilmesi için örneklemin rassal olarak ikiye bölünmesini ve bir gruba afa diğer dfa uygulanmasının en makul yol olduğunu belirtiyor. Ancak diğre taraftan sizin söylediğinizi savunan bir akımda mevcut literatürde. Bu kesim ise algoritmaların hesaplama yöntemi farklı olduğu için birinin ortaya koyamayacağı eksikliklerin diğeri ile ortaya konmasını mümkün olduğunu dolayısıyla iki yöntemin aynı örnekleme uygulanmasının katkı sağlayacağını öne sürüyorlar. Dediğim gibi açıkcası her iki tarafında mantıklı argümanları olduğunu söylemeliyim ve birinin daha doğru olduğunu söylemek benim için oldukça güç. Bu sorunuza çok net bir ceavp veremediğim için üzgünüm.
İkinci durum konusunda ise multi korelasyonun kabulü için 0.70 katsayısının düşük olduğu noktasında sizin gibi düşünüyorum. Bu katsayının 0.80 ve üzeri olması durumunda şüphelenmye başlarım ben olsam, ki bu şüphe sonrası ilgili katsayının 1'den (mükemmel birliktelikten) istatiksel olarka anlamlı bir şekilde farklılaşıp farklılaşmadığına bakarım ardından eğer mümkünse (ilgili unsurlar modelde ayrı birer faktör yapısıysa) ayrışma geçerliliğini kontrol ederim. Buradaki bulguların işaret ettiği sonuçlar üzerindne daha net bir değerlendirme yapılabilir. Ancak 0.70 katsayısı en azından benim görüşüme göre multi korelasyon beklentisi için düşük.
Umarım cevapların bir faydası olur.
Saygılarımla,
@@AkademikLink Sayın hocam çoğu kitaplarda bulamadığımız değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla... İyi çalışmalar diliyorum....
@@AkademikLink Hocam yuksek lisanstaki seminer konusu ile Tez konusu ayni sey mi?
adfhvxAsdfsaaas Danışman seçiliyor muymus ya😀