Video içerisinde bahsettiğim şekilde Avrupa'da en sık tercih edien bölümleri aşağıdaki bağlantılardan bulabilirsiniz. www.bachelor-studium.net/beliebteste-studiengaenge de.statista.com/statistik/daten/studie/2140/umfrage/anzahl-der-deutschen-studenten-nach-studienfach/#:~:text=Frauen%20studieren%20nach%20BWL%20am,weit%20oben%20auf%20der%20Beliebtheitsskala.
Bu verdiğiniz ilk linkte almanyada 9000tıp fakültesi kontenjanı için 43000 öğrencinin başvurduğu söylenmiş. Nasıl popülaritesini kaybeden bi meslek Avrupa’da anlamadım? Bu istatistiğe göre bu yorum yapılmaz. Ki almanyada kontenjan bulamayan öğrenciler diğer ab ülkelerine sırf tıp okumak için gidiyorlar ya da 2-3 yıl kontenjan bulmak için FSJ, testat vs yapıyorlar. Macaristan’da Semmelweis üniversitesi Almanca tıp fakültesi açtı ve kontenjanın tamamını Almanyada tıp fakültesine giremeyen Almanlar oluşturuyor. Siz kendinizin bireysel mesleki tatminsizliğini belki de böyle yormak istiyorsunuzdur. İzmir’de tıp fakültesi okuyup ailesinin de maddi durumu iyi olan biri için fazla perifer bir yerde yaşıyorsunuz. Orda bir gelecek kurgulamak alman için de zor. Belki de bir büyük şehire taşınmanın zamanı gelmiştir.
Nokta tespitler üniversite tercihi yapacak olan arkadaşlar bu video'yu dikkatli izleyin gerçekten doktorluk meslek değil kendini feda etme olayı bende Almanya'da doktorum Türkiye'den Almanya'dan birçok doktor tanıdım tanıdıklarım arasında doktorluk mesleğini seven yapabilen yüzde 10 gordüm tamam kutsal meslek ama gerçekten zor bir meslek Hakan hocamın tespitlerine yüzde yüz katılıyorum. Şahsen kendim maddi olarak biraz toparlandıktan sonra doktorluk dışında farklı şeyler yapmaya çalışacağım
Merhaba. Zor ama heyecanlı ve renkli bir meslek. Diğer mesleklerin bir çoğu bir süreden sonra monoton oluyor. Doktor olduğun zaman hep farklı insanlarla çalışıyorsun, hep yeni şeylerle karşılaşıyorsun. Prestij ve maddi bakım taraftan diğer mesleklerden önde oluyor. Tabi ki en güzeli insanın kendini bulduğu bir mesleği yapa bilmesi ama çoğu insan ne istediğini, nede iyi olacağını bilmiyor. Öyle bir meslek olmalı ki hobi yapar gibi severek yapasın aksi taktirde bir yerden sonra işkence gibi geliyor ve çoğu insan da bu durumda malesef. (Yazım hatası varsa kusura bakmayın Türkiye'de yaşamıyorum)
sevgili hakan, tr de genel cerrahi uzmanıyım. senin tüm videolarını izleyerek tr de çalışırken approbation u sınavsız aldım. şimdi iş aramaya başladım halen tr de çalışıyorum. Tıp için görüşlerine katılıyorum. Almanyada doktorluk bence tr kadar zor (asistanlığı saymıyorum). Para için hiç değmez büyük farklar yok. Gelirsem gelirim aynı kalacak. Almanyaya gelmekteki amacım hanım çocuk rahat etsin biraz kafa dinlesin. Doktor olan değil de ailesi yaşar bence :) yoksa almanyada doktorluk da çekilecek iş değil. tr de de bazen gece 3te 5te hastanın nabzı 200 diye şok halinde uyandırılıp kalkınca ya bu işi neden yapıyoruz diyorum. Ama insan birkaç yıl da olsa yurtdışında yaşamalı diye düşünüyorum bunun yanında avrupadaki nispeten huzurlu ortam (iş hayatı dışında) ve aile için düşününce cazip geliyor. İnşallah gelirsem tanışmayı çok isterim sayende sınavsız denkliği işsiz kalmadan 2 yılda kendi başıma aldım:)
Ben de senin gibi tıp için bir sonraki seneye kalmış bir doktor olarak senelerce hayal ettiğim bilgisayar mühendisliğini yazmış olmayı çok isterdim. Çok fazla bariyer var bu mesleği yurt dışında yapmak için, açıkçası çok idealist değillerse ben de tıp yazmalarını önermem, üstelik Türkiye’deki olumsuz koşullar artarak devam ediyor.
@ ben insanın her şeye rağmen uyum sağlayabildiğini ve zamanla sevip başarılı olabileceğini düşünüyorum. Sorun bu olumsuz koşullar, bunu ortadan kaldırmış olan ülkeler var. Oralarda doğup tıp okuyup zaman içinde çok sevebileceğimi düşünüyorum, hatta kısa sürede bile oralarda staj yaparken o mutluluğu hissettim. Sorun yaşadığımız ülkede doktor olmak.
Ukda çok doktor arkadaşım var almanyada da öyle.Kendim de trde doktorum usmle çalışıyorum.Avrupada ve türkiye de inanın değmiyor giden arkadaşlarımla da konuşuyorum bir tanesi bile iyi ki olmuşum diyen yok avrupa trden daha rahat ama ordaki işlere göre yine zor ve yıpratıcı bi iş kısacası değmez.Sadece Abd de doktor olabilirseniz 45 yaşında iyi bi parayla emekli olabilirsiniz.Abdde daha önce bulundum ama orası da cennet değil.Burn out ve depresyon oranları çok çok fazla suicide oranları da fazla kısaca değmez.En rahat bölümü yazın bence
4 หลายเดือนก่อน +2
@@Darkhonor1 Video içeriğinin özetini yapmışsınız 😅
Sen kaç yaşındasın abi? Ayrıca usmleye nasıl çalışıyosun? 5. sınıfım hala karar veremiyorum ne yapacağıma. Usmle çalışırsam nasıl yapmalıyım ve şimdiden başlamalı mıyım?
Almanyada Uzman olduktan sonra yaptiginiz her tedaviden tek sorumlusunuz Asistanken sorumlulugunuz sınırlı Hasta ile problemleriniz cikarsa Savci olaya hemen el koyar ( Hastanin veya yakinlarinin sikayeti üzerine) Klinik doktorlari fazla kazanmazlar ama sorumluluklari büyüktür .Ev doktorlari nin kazanclari hem fazla hem de sorumluluklari nispeten azdir Nöbet vs tutmazlar.
Doktor değilim, tıpla hasta olabilme ihtimali dışında doğrudan bir ilgim yok. Ama yabancı bir ülkede çalışma ve yaşama adına gözönünde bulundurulması gerekenlerle ilgili anlattıklarınız çok aydınlatıcıydı. Yorum yapmaktan kendimi alamadım.
En iyisi Usa,Canada ve Avustralya gibi ülkelerde doktorluk yapmak ya da hiç yapmamak öbür türlü hiç değmiyor gibi geliyor.Radyoloji kazanıp uzmanlığı alıp usa'ya gitmeyi düşünüyorum alternative pathway yolu ile.Siz de mühendis kafasına sahip ailesi tarafından tıp yazdırılmış biriyseniz bu yolu tavsiye ederim.
@@profexor1551 hayır hocam radyolojide durum farklı yan dal asistanı olarak gidiyorsunuz normal asistan olarak değil 2 tane radyoloji sınavı var onları veriyorsunuz o şekilde tek bu bölüme özel bir durum
Almanya’da yaşıyorum ve çevremde ki bütün Almanlar doktor olmak istiyor. Ve puanlar çok yüksek bu yüzden giremiyoruz diyorlar. Yani Türkiye ile aynı talep çok o yüzden lise de en yüksek puanı alanları alıyorlar. Hatta üniversitelerin bekleme listesi öyle uzun ki tıp için insanlar yıllarca bekliyorlar. En çok talep edilen ama alım sayısı az olan bir bölüm olduğu için insanlar başka bölümler de okuyorlar. Alman arkadaşlarım bunu söylüyor. Dünyanın her yerinde prestijli bir meslek. Ve Almanya ve Avrupa da iyi para kazanılan bir meslek bu yüzden insanlar bu bölümü okumak istiyorlar ama en iyileri alındığı için üniversiteye kabul çok zor oluyor.
Neye göre iyi para kazanıyorlar? Yüzde kaçı iyi para kazanıyor? Bu kapasitedeki insanların bu maaşlara mahkum edilmesi potansiyelin boşa harcanmasıdır.
Maaşlı çalışan olarak zengin olamazsınız arkadaşlar zaten. Doktor maaşları gayette iyi. Bugün 3500 euro maaşla gül gibi geçiniyorsun, üstelik 5 sene den sonra 5-6 lara çıkıyor. Hayattan ve maaştan beklentiniz nedir ? Mühendislerin yüzde kaçı 6 bin euro alıyor zannediyorsunuz ?
Herkes kendi mesleginin zorlugunu yasadigi icin kendi isini en zor olarak dusunuyor bence. Ben emekli mühendisim. Bence yeni muhendisler asgari ucretin biraz uzerinde baslangiclar yaşıyorlar. Isletme dediginiz mezun olduktan sonra mesleksiz olarak hayata başlarsınız. Bence doktorluk yine herzaman en iyisi. Is kaygisi yok, her zaman ortaustu geliriniz olur.
4 หลายเดือนก่อน +3
@@uguruzun6436 mühendislik üniversite ve puan bazında çok geniş bir yelpaze. Ben tıp fakültesini kazanabilecek puanda olanların mühendislik seçmesinden bahsediyorum ki bu insanlar muhtelen en iyi üniversitelerde mühendislik okuyacak kişiler. ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerden mezun olup da mesleğe asgari ücretle başlamak da bana çok gerçekçi gelmedi. Bahsettiğiniz kişiler muhtemelen herhangi bir şehir üniversitesinin mühendislik fakültesinden mezun olanlar olabilir..
Abicim o övdüğün üniversite mezunları ne başarabiliyor ? Çok çok azı tatmin edici büyük şeyler yapıyor. o övdüğün hiçbir üninin globalde yeri yok yurt dışına çıktığında kimse bounmüş odtüymüş diye önemsemiyor çünkü tanımıyorlar çünkü okullarda bütçe yok mezunları dünya ile yarışacaksa tekrardan kendilerini ispatlamaya çalışıyor. ülkenin en iyi mühendislik fakültesinde okuyan gençler bile idare ederek okuyor çünkü bir şeylerin yolunda olmadığını idrak edecek kadar zekiler, en gözde bölüm olan bilgisayar mühendisliğini boun metu'de bitirip işsiz kalan bir ton adam var diğer bölümler zaten savunma sanayi sektörü harici tatmin edici düzeyde yaşantı sağlatmıyor
hekimlik dünya da böyle.nankör karşılıksız bir meslek.ama bir o kadar da özveri ve fedakarlık isteyen,eğitimi aşırı uzun ve en zor olan bir meslektir.Türkiye de sağlık sistemi bitik,bu meslek yapılmaz,ama yurt dışında da durum çok farklı değil,belki akademik karyer yaparsanız olabilir.Seçerken gençlere tavsiyem,çok iyi düşünün,10 kez 50 kez 100 kez düşünün,hayatınız çok zor ve ağır şartlarda uyukusuz geceler ile geçecek,idealistlerin dışında bu mesleği tercih etmeyin derim.
kardeş sıra sıra tıpla ilgili bütün videolara girip tıpı kötülüyosun hani amaç ne sadece 1 tanesine yazsan karşına çıkmış yazmışsın diyeceğim neden tüm videoları geziyosun
merhaba, öncelikle bu faydalı içerikleriniz için çok teşekkür ederim. ben son sınıf tıp öğrencisiyim ve uzmanlığımı patoloji bölümünde yapmayı düşünüyorum. acaba almanya'da patoloji asistanlığı/uzmanlığı hakkında bir bilginiz var mı veya bu konuda bir video çekmeyi planlıyor musunuz?
4 หลายเดือนก่อน +1
@@sena-rh3tj merhaba. Şu an için böyle bir planım yok ama video çekmek isteyen bir patoloji uzmanı olursa seve seve çekebiliriz 😇
Abi ben diş yazdım bu sene diş hekimliği olacak yüksek ihtimal ama dediğiniz Almanya sınavsız denklik diş için de geçerli mi
4 หลายเดือนก่อน
@@dishekimi777 evet ama o kadar zor ki. Benim çevremde diş hekimliği denkliği (sınavlı ya da sınavsız) alabilen çook az kişi var. Diş hekimleri için Almanya çok doğru bir seçenek değil bence..
meraba almanyaya geçiş süreci için hizmet veren firmalar güvenilir midir ve önereceğiniz firma var mıdır? teşekkürler..
4 หลายเดือนก่อน
@@yusufemreucgul1747 çoğu güvenilir değil. Benim bu konuyla ilgili videom var kanalımda. İzleyebilirsiniz. Benim önerebileceğim bir firma yok. Kimseye firmayla çalışmasını önermem..
Hocam merhabalar videolarınız için çok teşekkür ederim, ben son sene tıp fakültesi öğrencisiyim, sınavsız denklik alma şansımı artırmak için ne yapabilirim şu an, mezun olduktan sonra almanyada stajlar yapmam sınavsız denkliğe fayda sağlar mı? Eğer cevap evetse hangi branşlarda yapmalıyım? Sınavsız denklik alamazsam kenntnisprüfung ne kadar zor bir sınav sizce, o sınav 3 kere alınabiliyormuş sanırım, 3 kere kalan birini gördünüz mü hiç? Çok soru sordum kusura bakmayın ama aklımda çok soru var ve stressliyim 😅
4 หลายเดือนก่อน
@@masaakosa8814 th-cam.com/video/OokTpIJzafc/w-d-xo.htmlsi=Bl8v-qywQdvRe4Yp Tüm sorularının cevapları videolarımda var. Zaman ayırıp izlersen Almanya'da Doktorluk profesörü olabilirsin 😇
25 yıl önce tıpı bırakıp elektroniğe geçmiştim...Yazılımcı olarak Tr ve USA de çalıştım...Şimdilerde düşünüyorum hayata ne değer kattım diye..Hep teknoloji teknoloji....Tıp okumak isteyen yazsın arkadaşlar sevmeye çalışın ve okuyun zamanla seversiniz...Bıraktığıma da yarı pişmanım bu arada...İnsanları seven tıp yazsın....Teknolojide bişey yok..Zaten o teknolojiyi kendi branşınızda da kullanacaksınız...HEr şey para değil.Hayatta başka insanların hayatına olumlu dokunuş yapmak da güzel....Tıpı seven ama değer mi diye düşünenlere tavsiyem kesinlikle tıp okusunlar.MAddi ve manevi her türlü mühendisliğe 10 basar
siz kendi deneyiminizi paylaşırken, deneyiminizin olmadığı bir alanı övmeniz pek doğru olmamış ki koşullar 25 yıl öncesi ile asla bir değil.. 25 yıl önce Antalya'da 5-6 tane kadın doğum uzmanı vardı mesela muayenehaneleri dolar taşardı, büyük saygı görüp çok para kazandılar..Özel hastanelerin önünü açmak için muayenehane hekimliğini öldürüp özel hastanelere köle yaptılar, çoğunun sigortası bile yok, bağkurlu çalışıp primlerini kendi ödüyor, hiçbir güvenceleri yok.. Devlet hastaneleri ise bolca mobbing, şiddet, hasta ve iş yükü, saygısız insanlar..Davul uzaktan hoş gerçekten, bir gün sadece 1 gün gidip Devlet hastanesinde gözlemci olarak bulunun ,olur mu?
Türkiye de saygı olması için hasta başına düşen zamanı artırma imkanı olması lazım süre kısaldıkca hem çok dağa fazla yorulup hem de dsga az değer görme durumu her meslek için mevcut Ancak bizim doktorlarımızın (meslektaşlarımın) bununla ilgili henüz bir projeleri yok gibi..
Tr de olsanız da aynı hatta daha beter deneyimleriniz olacaktı. Madem her şey aynı hak ettiğinizi alamıyorsunuz o zaman kendi ülkenizde başka işler yapmayı deneyebilirsiniz. Oraya giden insanların gözü açılıyor daha iyisi olsun neden bunu yapıyorum ki kafası geliyor herhalde.
Ben oglumun doktor olmasini cok istemisdim birincisi orta okulda okurken beynimdeki tumor tehsisini koyan anneminde bacak tutulmasinin sinir iltihabindan oldugunu soylediyi i ve bunun gibi soylemleri ve fakir insanlara yardim etmek amacli beni uzen fakir insanlarin parasi yoksa olen insanlara cok uzuluyorum malesefki okulda arkadas baskisi neden uniye eyni bolume giderken bunun topladigi puan olurda yuksek olursa onlar kalir diye elediler amma en iyi doktoru vicdanli insani kayb etdi bu vicdansiz duzen
Bizim hekimlerin sorunu bu yapılmaz vs diyen insanların hiçbiri bırakmıyor bu mesleği😅 senin özelinde söylemiyorum hocam yanlış anlama, emek verdik olayına katılmıyorum. Diploma yerinde duracak başka bir şey deneyebilir insan. Hele almanya bunun için daha uygun.
Video içerisinde bahsettiğim şekilde Avrupa'da en sık tercih edien bölümleri aşağıdaki bağlantılardan bulabilirsiniz.
www.bachelor-studium.net/beliebteste-studiengaenge
de.statista.com/statistik/daten/studie/2140/umfrage/anzahl-der-deutschen-studenten-nach-studienfach/#:~:text=Frauen%20studieren%20nach%20BWL%20am,weit%20oben%20auf%20der%20Beliebtheitsskala.
Bu verdiğiniz ilk linkte almanyada 9000tıp fakültesi kontenjanı için 43000 öğrencinin başvurduğu söylenmiş. Nasıl popülaritesini kaybeden bi meslek Avrupa’da anlamadım? Bu istatistiğe göre bu yorum yapılmaz. Ki almanyada kontenjan bulamayan öğrenciler diğer ab ülkelerine sırf tıp okumak için gidiyorlar ya da 2-3 yıl kontenjan bulmak için FSJ, testat vs yapıyorlar. Macaristan’da Semmelweis üniversitesi Almanca tıp fakültesi açtı ve kontenjanın tamamını Almanyada tıp fakültesine giremeyen Almanlar oluşturuyor. Siz kendinizin bireysel mesleki tatminsizliğini belki de böyle yormak istiyorsunuzdur.
İzmir’de tıp fakültesi okuyup ailesinin de maddi durumu iyi olan biri için fazla perifer bir yerde yaşıyorsunuz. Orda bir gelecek kurgulamak alman için de zor. Belki de bir büyük şehire taşınmanın zamanı gelmiştir.
Nokta tespitler üniversite tercihi yapacak olan arkadaşlar bu video'yu dikkatli izleyin gerçekten doktorluk meslek değil kendini feda etme olayı bende Almanya'da doktorum Türkiye'den Almanya'dan birçok doktor tanıdım tanıdıklarım arasında doktorluk mesleğini seven yapabilen yüzde 10 gordüm tamam kutsal meslek ama gerçekten zor bir meslek Hakan hocamın tespitlerine yüzde yüz katılıyorum. Şahsen kendim maddi olarak biraz toparlandıktan sonra doktorluk dışında farklı şeyler yapmaya çalışacağım
Merhaba. Zor ama heyecanlı ve renkli bir meslek. Diğer mesleklerin bir çoğu bir süreden sonra monoton oluyor. Doktor olduğun zaman hep farklı insanlarla çalışıyorsun, hep yeni şeylerle karşılaşıyorsun. Prestij ve maddi bakım taraftan diğer mesleklerden önde oluyor. Tabi ki en güzeli insanın kendini bulduğu bir mesleği yapa bilmesi ama çoğu insan ne istediğini, nede iyi olacağını bilmiyor. Öyle bir meslek olmalı ki hobi yapar gibi severek yapasın aksi taktirde bir yerden sonra işkence gibi geliyor ve çoğu insan da bu durumda malesef. (Yazım hatası varsa kusura bakmayın Türkiye'de yaşamıyorum)
sevgili hakan, tr de genel cerrahi uzmanıyım. senin tüm videolarını izleyerek tr de çalışırken approbation u sınavsız aldım. şimdi iş aramaya başladım halen tr de çalışıyorum. Tıp için görüşlerine katılıyorum. Almanyada doktorluk bence tr kadar zor (asistanlığı saymıyorum). Para için hiç değmez büyük farklar yok. Gelirsem gelirim aynı kalacak. Almanyaya gelmekteki amacım hanım çocuk rahat etsin biraz kafa dinlesin. Doktor olan değil de ailesi yaşar bence :) yoksa almanyada doktorluk da çekilecek iş değil. tr de de bazen gece 3te 5te hastanın nabzı 200 diye şok halinde uyandırılıp kalkınca ya bu işi neden yapıyoruz diyorum. Ama insan birkaç yıl da olsa yurtdışında yaşamalı diye düşünüyorum bunun yanında avrupadaki nispeten huzurlu ortam (iş hayatı dışında) ve aile için düşününce cazip geliyor. İnşallah gelirsem tanışmayı çok isterim sayende sınavsız denkliği işsiz kalmadan 2 yılda kendi başıma aldım:)
Paylaştığınız için teşekkürler
Ne güzel tespitler
Ben de senin gibi tıp için bir sonraki seneye kalmış bir doktor olarak senelerce hayal ettiğim bilgisayar mühendisliğini yazmış olmayı çok isterdim. Çok fazla bariyer var bu mesleği yurt dışında yapmak için, açıkçası çok idealist değillerse ben de tıp yazmalarını önermem, üstelik Türkiye’deki olumsuz koşullar artarak devam ediyor.
Sorunda bu ya işte bu meslekte mutsuz olanlar genelde istediği mesleği yazmayan insanlar oluyor doktorluk iş hayatı bakımından çok zor
@ ben insanın her şeye rağmen uyum sağlayabildiğini ve zamanla sevip başarılı olabileceğini düşünüyorum. Sorun bu olumsuz koşullar, bunu ortadan kaldırmış olan ülkeler var. Oralarda doğup tıp okuyup zaman içinde çok sevebileceğimi düşünüyorum, hatta kısa sürede bile oralarda staj yaparken o mutluluğu hissettim. Sorun yaşadığımız ülkede doktor olmak.
Ukda çok doktor arkadaşım var almanyada da öyle.Kendim de trde doktorum usmle çalışıyorum.Avrupada ve türkiye de inanın değmiyor giden arkadaşlarımla da konuşuyorum bir tanesi bile iyi ki olmuşum diyen yok avrupa trden daha rahat ama ordaki işlere göre yine zor ve yıpratıcı bi iş kısacası değmez.Sadece Abd de doktor olabilirseniz 45 yaşında iyi bi parayla emekli olabilirsiniz.Abdde daha önce bulundum ama orası da cennet değil.Burn out ve depresyon oranları çok çok fazla suicide oranları da fazla kısaca değmez.En rahat bölümü yazın bence
@@Darkhonor1 Video içeriğinin özetini yapmışsınız 😅
Sen kaç yaşındasın abi? Ayrıca usmleye nasıl çalışıyosun? 5. sınıfım hala karar veremiyorum ne yapacağıma. Usmle çalışırsam nasıl yapmalıyım ve şimdiden başlamalı mıyım?
Şu an izliyorum aklın yolu bir hocam .
@@DoctorErtanvalla kardeşim ben 30 yaşımdayım su an 5 olsam direk bırakırdım
@@Darkhonor1 öldürdün abi aşfksşfldlg. 4 yıldır okuyorum bu saatten sonra nereye gideyim?
Teşekkürler, Doktor bey. Çok iyi anlattınız. Almanya'daki diğer meslek gruplarının aylık gelirlerine hangi güvenilir kaynaktan baka bilirim acaba?
Cokkkk teşekkürler..kesinlikle haklisniz
Almanyada Uzman olduktan sonra yaptiginiz her tedaviden tek sorumlusunuz Asistanken sorumlulugunuz sınırlı Hasta ile problemleriniz cikarsa Savci olaya hemen el koyar ( Hastanin veya yakinlarinin sikayeti üzerine) Klinik doktorlari fazla kazanmazlar ama sorumluluklari büyüktür .Ev doktorlari nin kazanclari hem fazla hem de sorumluluklari nispeten azdir Nöbet vs tutmazlar.
Danke schön für Dankbarkeit . Ich wünche Ihnen schönen einen guten Tag.
Doktor değilim, tıpla hasta olabilme ihtimali dışında doğrudan bir ilgim yok. Ama yabancı bir ülkede çalışma ve yaşama adına gözönünde bulundurulması gerekenlerle ilgili anlattıklarınız çok aydınlatıcıydı. Yorum yapmaktan kendimi alamadım.
En iyisi Usa,Canada ve Avustralya gibi ülkelerde doktorluk yapmak ya da hiç yapmamak öbür türlü hiç değmiyor gibi geliyor.Radyoloji kazanıp uzmanlığı alıp usa'ya gitmeyi düşünüyorum alternative pathway yolu ile.Siz de mühendis kafasına sahip ailesi tarafından tıp yazdırılmış biriyseniz bu yolu tavsiye ederim.
Uzmanlığı ABD de yapmazsan orada bir daha yapman gerekir
@@profexor1551 hayır hocam radyolojide durum farklı yan dal asistanı olarak gidiyorsunuz normal asistan olarak değil 2 tane radyoloji sınavı var onları veriyorsunuz o şekilde tek bu bölüme özel bir durum
Almanya’da yaşıyorum ve çevremde ki bütün Almanlar doktor olmak istiyor. Ve puanlar çok yüksek bu yüzden giremiyoruz diyorlar. Yani Türkiye ile aynı talep çok o yüzden lise de en yüksek puanı alanları alıyorlar. Hatta üniversitelerin bekleme listesi öyle uzun ki tıp için insanlar yıllarca bekliyorlar. En çok talep edilen ama alım sayısı az olan bir bölüm olduğu için insanlar başka bölümler de okuyorlar. Alman arkadaşlarım bunu söylüyor. Dünyanın her yerinde prestijli bir meslek. Ve Almanya ve Avrupa da iyi para kazanılan bir meslek bu yüzden insanlar bu bölümü okumak istiyorlar ama en iyileri alındığı için üniversiteye kabul çok zor oluyor.
yüzd kaçı iyi para kazanıyor ? yüzde 5'tir max
Almanyada doktorlar çok kazanmıyor. Ortalama kazanıyor.
Istemek evet..ana kelime bi!
Neye göre iyi para kazanıyorlar? Yüzde kaçı iyi para kazanıyor? Bu kapasitedeki insanların bu maaşlara mahkum edilmesi potansiyelin boşa harcanmasıdır.
Maaşlı çalışan olarak zengin olamazsınız arkadaşlar zaten. Doktor maaşları gayette iyi. Bugün 3500 euro maaşla gül gibi geçiniyorsun, üstelik 5 sene den sonra 5-6 lara çıkıyor. Hayattan ve maaştan beklentiniz nedir ? Mühendislerin yüzde kaçı 6 bin euro alıyor zannediyorsunuz ?
Herkes kendi mesleginin zorlugunu yasadigi icin kendi isini en zor olarak dusunuyor bence. Ben emekli mühendisim. Bence yeni muhendisler asgari ucretin biraz uzerinde baslangiclar yaşıyorlar. Isletme dediginiz mezun olduktan sonra mesleksiz olarak hayata başlarsınız. Bence doktorluk yine herzaman en iyisi. Is kaygisi yok, her zaman ortaustu geliriniz olur.
@@uguruzun6436 mühendislik üniversite ve puan bazında çok geniş bir yelpaze. Ben tıp fakültesini kazanabilecek puanda olanların mühendislik seçmesinden bahsediyorum ki bu insanlar muhtelen en iyi üniversitelerde mühendislik okuyacak kişiler. ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerden mezun olup da mesleğe asgari ücretle başlamak da bana çok gerçekçi gelmedi. Bahsettiğiniz kişiler muhtemelen herhangi bir şehir üniversitesinin mühendislik fakültesinden mezun olanlar olabilir..
Abicim o övdüğün üniversite mezunları ne başarabiliyor ? Çok çok azı tatmin edici büyük şeyler yapıyor. o övdüğün hiçbir üninin globalde yeri yok yurt dışına çıktığında kimse bounmüş odtüymüş diye önemsemiyor çünkü tanımıyorlar çünkü okullarda bütçe yok mezunları dünya ile yarışacaksa tekrardan kendilerini ispatlamaya çalışıyor. ülkenin en iyi mühendislik fakültesinde okuyan gençler bile idare ederek okuyor çünkü bir şeylerin yolunda olmadığını idrak edecek kadar zekiler, en gözde bölüm olan bilgisayar mühendisliğini boun metu'de bitirip işsiz kalan bir ton adam var diğer bölümler zaten savunma sanayi sektörü harici tatmin edici düzeyde yaşantı sağlatmıyor
hekimlik dünya da böyle.nankör karşılıksız bir meslek.ama bir o kadar da özveri ve fedakarlık isteyen,eğitimi aşırı uzun ve en zor olan bir meslektir.Türkiye de sağlık sistemi bitik,bu meslek yapılmaz,ama yurt dışında da durum çok farklı değil,belki akademik karyer yaparsanız olabilir.Seçerken gençlere tavsiyem,çok iyi düşünün,10 kez 50 kez 100 kez düşünün,hayatınız çok zor ve ağır şartlarda uyukusuz geceler ile geçecek,idealistlerin dışında bu mesleği tercih etmeyin derim.
Maasi çok iyi hekimliğin ben oyuzden seciyom
kardeş sıra sıra tıpla ilgili bütün videolara girip tıpı kötülüyosun hani amaç ne sadece 1 tanesine yazsan karşına çıkmış yazmışsın diyeceğim neden tüm videoları geziyosun
@@armagan8430 bana mı diyon
@@yavuzsultanselim9988dönerci olsan daha çok kazanırsın
merhaba, öncelikle bu faydalı içerikleriniz için çok teşekkür ederim. ben son sınıf tıp öğrencisiyim ve uzmanlığımı patoloji bölümünde yapmayı düşünüyorum. acaba almanya'da patoloji asistanlığı/uzmanlığı hakkında bir bilginiz var mı veya bu konuda bir video çekmeyi planlıyor musunuz?
@@sena-rh3tj merhaba. Şu an için böyle bir planım yok ama video çekmek isteyen bir patoloji uzmanı olursa seve seve çekebiliriz 😇
Ağzına sağlık.
Teşekkürler
İlk fırsatta bu mesleği bırakacağım ben de👍🏼
Türkiyede doktor maaşları ne kadar acaba bilginiz varmı
@helmeppo-oq5imtıpçılar da hiç tıp tavsiye etmiyor mühendislik yazın diyor ne yapsam bilemedim ben de
Ben Hakan Bey yerine cevap vereyim maaş net 57850.
Pratisyen hekim 90 k ve üzeri alıyor son zamla birlikte
@@sabrabilmenogluhayır almıyoruz
Tr deyken 12500 alıyordum en son
ağzına sağlık
Abi ben diş yazdım bu sene diş hekimliği olacak yüksek ihtimal ama dediğiniz Almanya sınavsız denklik diş için de geçerli mi
@@dishekimi777 evet ama o kadar zor ki. Benim çevremde diş hekimliği denkliği (sınavlı ya da sınavsız) alabilen çook az kişi var. Diş hekimleri için Almanya çok doğru bir seçenek değil bence..
meraba almanyaya geçiş süreci için hizmet veren firmalar güvenilir midir ve önereceğiniz firma var mıdır? teşekkürler..
@@yusufemreucgul1747 çoğu güvenilir değil. Benim bu konuyla ilgili videom var kanalımda. İzleyebilirsiniz. Benim önerebileceğim bir firma yok. Kimseye firmayla çalışmasını önermem..
Hocam merhabalar videolarınız için çok teşekkür ederim, ben son sene tıp fakültesi öğrencisiyim, sınavsız denklik alma şansımı artırmak için ne yapabilirim şu an, mezun olduktan sonra almanyada stajlar yapmam sınavsız denkliğe fayda sağlar mı? Eğer cevap evetse hangi branşlarda yapmalıyım? Sınavsız denklik alamazsam kenntnisprüfung ne kadar zor bir sınav sizce, o sınav 3 kere alınabiliyormuş sanırım, 3 kere kalan birini gördünüz mü hiç? Çok soru sordum kusura bakmayın ama aklımda çok soru var ve stressliyim 😅
@@masaakosa8814 th-cam.com/video/OokTpIJzafc/w-d-xo.htmlsi=Bl8v-qywQdvRe4Yp
Tüm sorularının cevapları videolarımda var. Zaman ayırıp izlersen Almanya'da Doktorluk profesörü olabilirsin 😇
ben de uzman doktorum. En kisa zamanda birakmak icin cesitli planlar yapiyorum.
Danke schön für Dankberkeit. Ich wünche ihnen einen schönen guten Tag
Bilgisayar müh. Almanyada 100bin euro muş çok fazla değil mi
Ben de mezuna kaldım tıp için, yazılım mühendisliği geliyordu yazmadım şuan günümüzün mesleği oldu, geleceği bilemiyoruz
değmez abi değmez bu insanlara ömrünü adamak değmeez niye ne için kendi hayatını feda edeceksin amaç ne biri yazsın lütfen
👍👍👍
25 yıl önce tıpı bırakıp elektroniğe geçmiştim...Yazılımcı olarak Tr ve USA de çalıştım...Şimdilerde düşünüyorum hayata ne değer kattım diye..Hep teknoloji teknoloji....Tıp okumak isteyen yazsın arkadaşlar sevmeye çalışın ve okuyun zamanla seversiniz...Bıraktığıma da yarı pişmanım bu arada...İnsanları seven tıp yazsın....Teknolojide bişey yok..Zaten o teknolojiyi kendi branşınızda da kullanacaksınız...HEr şey para değil.Hayatta başka insanların hayatına olumlu dokunuş yapmak da güzel....Tıpı seven ama değer mi diye düşünenlere tavsiyem kesinlikle tıp okusunlar.MAddi ve manevi her türlü mühendisliğe 10 basar
siz kendi deneyiminizi paylaşırken, deneyiminizin olmadığı bir alanı övmeniz pek doğru olmamış ki koşullar 25 yıl öncesi ile asla bir değil.. 25 yıl önce Antalya'da 5-6 tane kadın doğum uzmanı vardı mesela muayenehaneleri dolar taşardı, büyük saygı görüp çok para kazandılar..Özel hastanelerin önünü açmak için muayenehane hekimliğini öldürüp özel hastanelere köle yaptılar, çoğunun sigortası bile yok, bağkurlu çalışıp primlerini kendi ödüyor, hiçbir güvenceleri yok.. Devlet hastaneleri ise bolca mobbing, şiddet, hasta ve iş yükü, saygısız insanlar..Davul uzaktan hoş gerçekten, bir gün sadece 1 gün gidip Devlet hastanesinde gözlemci olarak bulunun ,olur mu?
@@gulsumakinci9952 sen de haklısın
@@gulsumakinci9952trde her bölüm her devlet hastanesi de aynı değil. Genellemek de yanlış. Tabi eski hocalar kaymağını yedi orası ayrı.
Türkiye de saygı olması için hasta başına düşen zamanı artırma imkanı olması lazım süre kısaldıkca hem çok dağa fazla yorulup hem de dsga az değer görme durumu her meslek için mevcut
Ancak bizim doktorlarımızın (meslektaşlarımın) bununla ilgili henüz bir projeleri yok gibi..
Tr de olsanız da aynı hatta daha beter deneyimleriniz olacaktı. Madem her şey aynı hak ettiğinizi alamıyorsunuz o zaman kendi ülkenizde başka işler yapmayı deneyebilirsiniz. Oraya giden insanların gözü açılıyor daha iyisi olsun neden bunu yapıyorum ki kafası geliyor herhalde.
Ben oglumun doktor olmasini cok istemisdim birincisi orta okulda okurken beynimdeki tumor tehsisini koyan anneminde bacak tutulmasinin sinir iltihabindan oldugunu soylediyi i ve bunun gibi soylemleri ve fakir insanlara yardim etmek amacli beni uzen fakir insanlarin parasi yoksa olen insanlara cok uzuluyorum malesefki okulda arkadas baskisi neden uniye eyni bolume giderken bunun topladigi puan olurda yuksek olursa onlar kalir diye elediler amma en iyi doktoru vicdanli insani kayb etdi bu vicdansiz duzen
hayal kırıklığı yaşadım...
her mesleğin sevmeyeni vardır en iyisi babadan zengin olmak
Yalnız baya yaslanmissin gelmesek mi napsak
Ama bu yorum olmuş mu ya 🥲
Bizim hekimlerin sorunu bu yapılmaz vs diyen insanların hiçbiri bırakmıyor bu mesleği😅 senin özelinde söylemiyorum hocam yanlış anlama, emek verdik olayına katılmıyorum. Diploma yerinde duracak başka bir şey deneyebilir insan. Hele almanya bunun için daha uygun.
@@toprak46 😎