Nesneler ve Simgeler Üzerinden Emeğin Hikâyesi

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ก.ย. 2024
  • Pınar Öğünç
    Moderatör: Aslı Odman
    Şu Anda Burada mıyız? romanından yola çıkarak dövmeden eve, çakıl taşından palm yağlı gofrete uzanan başlıklarda farklı kuşakların emek hikâyelerine bakmak. Prekarya kozmosuna mahsus duygu, düşünce, atalet hallerini, Aksi Gibi ve Beterotu öykü kitaplarıyla buluşan bir hatta hakikat-edebiyat ilişkisini konuşmak...
    Pınar Öğünç'e Aslı Odman'ın eşlik edeceği bu söyleşiye davetlisiniz.
    Pınar Öğünç: İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Yirmi iki yaşındayken, bir haber dergisindeki iş görüşmesine yazdığı öykülerle gitti. Çeşitli dergi ve gazeteler ile online mecrada muhabir, editör, köşe yazarı olarak çalıştı. Daha çok edebiyatla kesişen bir gazeteciliğe yakın durdu. Kitapları: Jet Rejisör Çetin İnanç (röportaj, Roll Kitapları, 2006; İletişim Yayınları, 2016), İnce İş (röportaj, İletişim Yayınları, 2009), Asker Doğmayanlar (röportaj, Hrant Dink Vakfı Yayınları, 2013), Aksi Gibi (öykü, İletişim Yayınları, 2015; Kolektif Kitap, 2023), Cotturuk Defterleri (Can Çocuk, 2019), Beterotu (öykü, İletişim Yayınları, 2019), Pandemi Zayiatı (röportaj, İletişim Yayınları, 2021), Şu Anda Burada mıyız? (roman, Kolektif Kitap, 2023)
    Aslı Odman: 2011'de oluşan İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi kurucu gönüllüleri arasında yer alıyor, 2013'den beri de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini Viyana Ekonomi ve Viyana Üniversitesi'nde iktisat ve siyaset bilimleri alanlarında tamamladıktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi’nde Atatürk Modern Tarih Enstitüsü'nde doktorasını verdi. Yüksek lisans tezinde Meksika ve Türkiye’nin iki Dünya Savaşı arasındaki iktisadi milliyetçi devlet politikalarını tarihsel sosyoloji, doktora tezinde ise aynı dönemdeki Ford Motor Şirketi'nin Tophane’deki montaj fabrikasını küresel ekonomik coğrafya perspektifinden araştırdı. 2003-2011 arasında Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Yakın tarihli çalışmaları, fabrika, tersane, üniversite, şantiye, dizi seti, maden, gemi, tarla, sera, ofis gibi çalışma mekânlarından hareketle çevre, kent, halk ve işçi sağlığı alanlarında görünür olan aktör-ilişki ağları, sermaye coğrafyaları ve süreçlerinin kolektif ve müdahil bağlamlarda araştırılmasını kapsıyor.

ความคิดเห็น •