ไม่สามารถเล่นวิดีโอนี้
ขออภัยในความไม่สะดวก

Pratik Motivasyon Mektubu yazmak | Murat Özener

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 1 พ.ย. 2023
  • Bir master başvurusunun en zor kısmı motivasyon mektubunu yazmak değil midir? Yapay zekanın harikalar yarattığı bir zamanda, niyet mektubu yazmak oldukça kolaylaştı. Denemesi bedava. 15 dakikada planla, 15 dakikada yazdır. Bitti.
    Instagram:
    / ozenermurat
    Görüntü ve sesler DJI Pocket 2'nin dahili kamera ve mikrofonu ile kaydedilmiştir.
    Stock footage provided by Freepik, downloaded from videvo.net
    Almanya'ya göç, Almanya'da yüksek lisans, Avrupa'da master, yurtdışında eğitim, yurtdışı deneyimi, Almanyada yüksek lisans şartları, Almanya vize başvuru, yapay zeka, chatgpt, sanal asistan

ความคิดเห็น • 37

  • @ahoirg
    @ahoirg 9 หลายเดือนก่อน +3

    Selam Murat Bey, 1 yıl önce yüksek lisans başvurusu yaparken videolarınızdan çok yararlanmıştım. Şimdi 1. yılımı doldurdum Almanyada :) Ayrıca üniversite başvuruları dışındaki videolarınızı izlemek de keyifli :)

  • @haticekyk1309
    @haticekyk1309 2 หลายเดือนก่อน

    Merhaba Murat yeni videolar bekliyoruz çok yardımcı oluyor videolar❤❤❤

  • @haticekyk1309
    @haticekyk1309 9 หลายเดือนก่อน +2

    Çok teşekkürler çok faydalı oldu👏👏👏👏💐💐

  • @jemaltrk
    @jemaltrk 2 หลายเดือนก่อน

    Emegine saglik cok guzel ve anlasilir olmus

  • @ilaydaedacelik4947
    @ilaydaedacelik4947 3 หลายเดือนก่อน +1

    Hocam ,bir bölüm seçilince ona yakın bölüme geçebiliyormuşuz . Ben uçak mühendisliği istiyorum fakat sıralaması yüksek, bilgisayar mühendisliği veya makine kazanıp uçak müh. bölümüne başvuru yaparsam kabul gelir mi ? Cevaplarsanız cok sevinirim çok önemli benim için 😊🖤

  • @maonarchy
    @maonarchy 7 วันที่ผ่านมา

    Merhabalar Murat Abi, seni bir yıldır takip ediyorum. Senin videoların bana tüm süreçte rehber oldu. Şu an Göttingen Üniversitesi ve Düsseldorf Üniversitesi tarafından kabul edilmiş bulunmaktayım, ancak benim asıl istediğim üniversite Frankfurt'taki Goethe Üniversitesi ve onlar tarafından henüz bir geri dönüş almadım. 19 Ağustos'ta da ulusal vize görüşmem var. Sorum şu ki, mesela ben vize görüşmesinde Göttingen Üniversitesi'nin kabul mektubunu kullandım ve vizeyi aldım diyelim. Bu süreçte de Goethe Üniversitesi'nden kabul mektubum geldi diyelim. Vize görüşmesinde Göttingen Üniversitesi'ni kullandığım için orada mı okumak zorunda kalırım, yoksa problem çıkmadan Goethe Üniversitesi'ne kayıt olabilir miyim?

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  7 วันที่ผ่านมา

      Selam. Seni can-ı gönülden tebrik ediyorum. 2 kabul cepte. Sürece herhangi bir okulla başlayıp, Goethe’den kabul alırsan direk oraya gidip kayıt olabilirsin. Bir sorun yaşamazsın. Bundan sonraki hayatında başarılar.

  • @egetascan8750
    @egetascan8750 6 หลายเดือนก่อน +2

    Abi bu şekilde chatgbt'ye yazdırdığımızda üniversite admission komitesi bunu AI detectore sokmaz mı?

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  6 หลายเดือนก่อน +2

      Çıkan sonucun üzerinde modifiye yap, için rahat olsun. Bir motivasyon mektubu yazmaya nereden başlayacağını bilemeyebilir insan. Bu yöntemle yazının iskeletini oluşturmuş oluyorsun.

    • @egetascan8750
      @egetascan8750 6 หลายเดือนก่อน

      @@ozenermurat tamamdır abi çok teşekkür ederim saygılarımla.

  • @umutsen-nz1dm
    @umutsen-nz1dm 2 หลายเดือนก่อน

    baya iyi

  • @sn76348
    @sn76348 5 หลายเดือนก่อน +1

    Merhaba, başvuru için istenilen evrak listesinde "School leaving certificate" diye bir belge var. Bu lise diploması mı oluyor acaba? çünkü ayrıca diploma ve ekini de listelemişler.

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  5 หลายเดือนก่อน +1

      Evet, lise diploması.

    • @sn76348
      @sn76348 5 หลายเดือนก่อน

      @@ozenermurat peki Ielts sonuç belgemin sadece kopyasını göndersem yeterli mi yoksa apostil ettirmem gerekiyor mu kopyasını?

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  5 หลายเดือนก่อน +1

      @@sn76348 kopyası yeterli. Orijinal belgeyi postaya vermeyin.

    • @sn76348
      @sn76348 5 หลายเดือนก่อน

      @@ozenermurat evet evet orijinalini kargoya vermem. Diğer videolarınızı da izlemiştim. Teşekkür ederim cevaplarınız için :)

  • @calimero1569
    @calimero1569 9 หลายเดือนก่อน

    Murat abi iş arama vizesi niyetmektubu yapabilirmisin

  • @calimero1569
    @calimero1569 9 หลายเดือนก่อน

    İlk like benden xd

  • @user-id8qx6zp3t
    @user-id8qx6zp3t 2 หลายเดือนก่อน

    Murat abi merhaba bir sorum olucaktı, bir üniversitenin bir bölüm için farklı programları var bunların çoğuna başvursam üzerimde olumsuz bi etki bırakır mı? örneğin bu çocuğa denk gelmiş hepsine başvurmuş gibi ?

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  2 หลายเดือนก่อน +1

      Merhaba. Büyük ihtimalle birbirlerinden haberleri dahi olmaz. İki farklı master programı aynı fakülte altında olsa bile öğrenci seçimini yapan hocaların iki bölüm için de aynı olma ihtimali çok düşük. Öyle dahi olsa iki mastera da başvurma hakkın var. Eğer gerçekten girmek istediğin bir bölümse başvurmalısın. Başarılar.

    • @user-id8qx6zp3t
      @user-id8qx6zp3t 2 หลายเดือนก่อน

      @@ozenermurat murat abi tekrardan merhaba ben başvurulara başladım red bile yedim ama bi sorum olucaktı, üniversiteler 2.5 ortalama istiyor benimkini çevirince 2.6 yapıyor ucu ucuna kaçıyor bu yüzden bir kaç yerden ret yedim bu ortalamayı telafi etmenin bir yolu var mı acaba? motivasyon mektubu falan istemiyolar malesef

  • @ElifEngin-cj3no
    @ElifEngin-cj3no 6 หลายเดือนก่อน

    Merhabalar ben 3.sınıf psikoloji bölümü öğrencisiyim. Yüksek lisansımı Almanya da yapmayı düşünüyorum, araştırmalarıma şimdiden başladım aynı şekilde para biriktirmeye de. Öğretmenim bana Türkiye öğrenci iken Almanya da staj yapabilirsin demişti. Aklıma takıldı araştırdım ama bir sonuca varamadım, nasıl yapılıyor bilginiz var mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  6 หลายเดือนก่อน

      Evet, staj için firmalarla, kurumlarla, kliniklerle birebir iletişime geçmen lazım. Bir sürü e-posta göndereceksin, CV'ni ekleyeceksin, kısa güzel bir dille derdini anlatacaksın. Bunların çok azına cevap alacaksın, belki birisi olumlu olacak. Bir staj daveti aldığında, bunu erasmus staj hareketliliği kapsamında değerlendirip, okulun üzerinden hibe de alabilirsin. Kabaca böyle bir yol göstereyim.

  • @egetascan8750
    @egetascan8750 6 หลายเดือนก่อน

    Murat abi iyi günler, bazı üniversitelerin başvuru şartlarında eğer lisansı tamamlanan üniversite bologna reform area’da değilse GRE sınavı gerektiğübi söylüyorlar. Türkiye buna dahil mi?

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  6 หลายเดือนก่อน

      Merhaba Ege. Bu Google'lık bir bilgi. Ben bilmiyordum, aradım, buldum. Türkiye Bologna sürecine dahil. Yani GRE gerekmiyor.

    • @egetascan8750
      @egetascan8750 6 หลายเดือนก่อน

      @@ozenermurat abi çok teşekkür ederim zamanınız için kusura bakmayın rahatsız ettim sizi😊

  • @oykk6004
    @oykk6004 9 หลายเดือนก่อน +1

    Murat abi bugun oturup niyet mektubu yazacaktim cok iyi denk geldi videon😊😊

  • @guzinarisoy3465
    @guzinarisoy3465 9 หลายเดือนก่อน

  • @denizanlkurnaz2487
    @denizanlkurnaz2487 8 หลายเดือนก่อน

    Hocam, merhabalar umarım iyisinizdir. Birkaç hususta size danışmak isterim, ilki üniversiteden master için kabul almadan evvel ulusal vizeye başvuru yapmalı mıyım ? bu konuda şöyle bir sıkıntı var master kabulün gelmeden vizeye başvurursan red yeme olasılığın fazla ama kabul almayı beklersen de süreç uzayabileceği için geç kalıp sorun yaşaman olası, sizce bu aşamada hangi adım atılmalı ? Teşekkürler.

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  8 หลายเดือนก่อน

      Merhaba Deniz. Sorunu anladım. Kabul belgeni almadan vize başvurusuna gitsen bile eksik evraktan dolayı işlemini başlatmazlar. Vize başvuru paran boşa gitmiş olur. Genel olarak endişe edecek bir durum yok. Süreç uzayabilir, bu normal. Belki kabul şimdi gelir ama sen vizeden ötürü bir sonraki dönem başlarsın okula. Emin ol, üniversiteler elçiliklerdeki yığılmaların farkındalar.
      Kabul gelsin, vize randevunu öyle al. Vize başvuru parası boşa gitmesin. Başarılar.

    • @denizanlkurnaz2487
      @denizanlkurnaz2487 8 หลายเดือนก่อน

      Hocam cevabınız için çok teşekkürler, aday öğrenci vize ile gitme şansımda yok mu ? Bir de bir arkadaşım dedi ki sen başvurunu yap gerekirse randevunu ertelersin öte türlü sizin de söylediğiniz gibi dönem kaybetme riski var . @@ozenermurat

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  8 หลายเดือนก่อน

      @@denizanlkurnaz2487 Dönem kaybetmekten korkma çünkü lisans bittikten sonra dönemdaşlarınla olan yarış bitiyor. Bir sene öndeymişsin ya da iki sene gerideymişsin, bir fark olmuyor. Aday öğrencilik durumunu bilmiyorum, hakim değilim. Ama iç sesim bu kadar insanın vize almak için yığıldığı dönemde biraz zor olur gibi geliyor. Yani biraz pesimistim bu konuda. Randevu ötelemeyi ise hiç duymadım. Var mı sahi öyle bir şey?

  • @herhangibiri1798
    @herhangibiri1798 4 หลายเดือนก่อน

    abi selam bir kaç sorum var cevaplarsan çok sevinirim
    1-Lisans kabulleri için Almanca B2 dil seviyesi yeterli oluyor mu
    2- İş bulma ve maaş açısından hochschule ve üni arasında bir fark var mı
    3- diyelim bloke hesap açtım neye göre kaç sene oturum izni veriliyor bu izin bitince tekrardan 11 bin euro yatırmak şart mı? bi yerde eğer bir işte çalışırsak kazandığımız parayı 11 binden düşüyorlar gibisinden birşey okumuştum doğru mu?

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  4 หลายเดือนก่อน

      Selam. 1- Genel bir kural yok. Her bölümün kendi kuralları var. Ama oransal olarak, eğer B2 cepteyse, pek çok yere başvurabilirsin. 2- Bu Türkiye'de olmayan bir ayrım, o yüzden kavramak çok kolay değil ama maaş ve iş bulmak açısından hiç bir fark yok. 3- İlk etapta 1 senelik oturum izni verilir. 1 sene sonunda öğrenciliğin devam ettiği için bu süre uzatılır. Uzatırken hesaptaki parana bakarlar ancak katı bir tutum göstermezler, daha düşük rakamla da uzatılabiliyor. Önemli olan ilk sene tam para yatırmak. Bu dediğim pandemi öncesi uygulama. Şimdilerde gerek oturum izinlerini veren dairenin pandemi sonrası yoğunluğundan, gerek eyaletler arasındaki farklı uygulamalardan tüm eğitim süresini kapsayan oturum izinleri verildiğini duyuyorum. (Master programın 2 yılsa örneğin, tek seferde 2 yıllık oturum izni verilmesi gibi) O çalışıp kazanma konusu, öyle karışık bir konu değil. Oturum iznini alırken geçineceğin parayı bankada göstermen lazım. O parayı ister çalış kazan, ister lotodan kazan, ister ailenden iste, o kısmına devlet karışmaz.

    • @herhangibiri1798
      @herhangibiri1798 4 หลายเดือนก่อน

      @@ozenermurat peki diyelim dil kursunda okumak için başvurdum şartlı kabulden bahsetmiyorum normal dil kursu başvurusu
      ordaki gerekli belgeler gene aynı mı bloke hesap B2 almanca belgesi AT 11 belgesi falan başka isteyecekleri bir belge var mı?
      Güncel dil kursları fiyatları konusunda bi fikrin var mı peki abi dil kursu okurken mesela yurtta kalabilir miyim veya garantör bulma şartları kuralları falan aynı dimi?
      C1 imi almanyada tamamladım diyelim bunun bi artısı olur kabul açısından?
      bide yeni yasa girecekti dil kursunda çalışma izni diye yürürlüğe girdi mi ve haftada kaç saat izin var?
      Abi son olarak benim aklımdaki plan hem oraya adapte olmak hemde üniyi güzel bitirebilmek için Türkiyede üniyi 2 sene dondurup full C1 dahil dili trde öğrenmekti ama bazı danıştığım arkadaşlar psikolojik olarak kötü etkilenirsin hem C1 trde yapılmaz Almanya daha güzel olur B2 ye kadar türkiyede C1 almanya dil kursunda yap dediler sence hangisi daha uygun abi ilk mi ikinci mi
      bide abi bu gerçekten son agsjsgshgd geçen yökten bir açıklama geldi 2 sene üniye gelmeyenlerin kayıtları siliniyor diye bende malum 2 sene falan dondurmam lazım üniyi bu süreç için daha almanyadan kabul almadan hali hazırda Türkiyede kazandığım üniden atılmaktan korkuyorum ondan bunun bi çözümü yok mu çünkü 2 sene mecbur dondurmam lazım
      Hepsini cevaplarsan çok sevinirim abi işinde başarılar dilerim🙏

    • @ozenermurat
      @ozenermurat  4 หลายเดือนก่อน

      @@herhangibiri1798 Her şekilde Almanya'da nasıl geçineceğini kanıtlaman lazım. Senden istenecek belgeler vize başvuru sayfasında maddeler halinde yazıyor. Dil kurslarının güncel fiyatları hakkında bilgim yok ama üniversite ile bağın yoksa yurtlara başvuramazsın. Bundan emin değilim ama büyük ihtimalle özel kurs öğrencisini öğrenci birliklerinin yurtlarına (yani bizim devlet yurdu gibi gördüğümüz yerlere) kabul etmezler. Almanca eğitimini istediğin yerde al ama mutlaka sonunda Goethe'nin ya da TELC'in sınavına girerek dil bilgini belgelendir. Elinde bir belge olsun. Dil kursu vizesi ile gelene maalesef çalışma izni verilmiyor. Almancayı Türkiye'de öğrenmen şüphesiz daha hesaplı olacaktır. Üniversiteyi dondurmak konusunda bir şey söyleyemem. Ben böyle bir şey yapmazdım çünkü iki sene üniversiteden uzak kalmak beni mental olarak öğrencilikten koparırdı.