Limite de functii, exercitii rezolvate (lic_limitedefunctii1)

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 30 ก.ย. 2024
  • Exercitii rezolvate cu limite de functii, formule utile Lectii video de matematica din materia claselor 5-12. In cele peste 600 de videoclipuri ale canalului veti gasi atat definitii, proprietati, formule utile cat si exercitii rezolvate, probleme rezolvate, subiecte sau modele de bacalaureat si evaluare nationala.
    Am adaugat recent mai multe subiecte, modele si variante rezolvate pentru o pregatire aprofundata si de calitate a examenelor de bacaluareat M1, M2 sau de evaluare nationala. Adaugam in mod constant alte lectii si implicit se vor adauga subiectele examenelor in anii anteriori, incercand a se merge cat mai departe in timp.
    De asemenea ce veti gasi intre lectiile noastre si subiecte rezolvate de la olimpiadele de matematica din editiile urmatoare, etapele locala, judeteana, nationala pentru toate clasele. Ne propunem sa avem materiale pentru toate categoriile de elevi, atat cei de nivel mediu cat si cei capabili si dornici de performanta.
    Exercitii rezolvate si probleme rezolvate adaugam constant. Proiectul desigur este un continuu efort de acoperire a unei materii vaste, iar daca simtiti ca ceva lipseste, puteti sa ne comunicati. Incercam cu acest proiect sa raspundem cat mai punctual nevoilor elevilor, deci orice feedback ajuta.
    Astfel, ne propunem un studiu al matematicii de la numere naturale, numere rationale, numere irationale, numere reale, ecuatii si inecuatii, probleme de pus ion ecuatie, operatii cu multimi, geometrie plana pana la geometrie in spatiu, functii si dependente functionale, calcul algebric, rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, ecuatii de gradul II si asa mai departe.
    Vizionare placuta si succes in studiu! Am adaugat recent mai multe subiecte, modele si variante rezolvate pentru o pregatire aprofundata si de calitate a examenelor de bacaluareat M1, M2 sau de evaluare nationala. Adaugam in mod constant alte lectii si implicit se vor adauga subiectele examenelor din anii anteriori (avem deja cateva), incercand a se merge cat mai departe in timp.
    De asemenea ce veti gasi intre lectiile noastre si subiecte rezolvate de la olimpiadele de matematica din editiile anterioare, etapele locala, judeteana, nationala pentru toate clasele. Ne propunem sa avem materiale pentru toate categoriile de elevi, atat cei de nivel mediu cat si cei capabili si dornici de performanta.
    Exercitii rezolvate si probleme rezolvate adaugam constant. Proiectul desigur este un continuu efort de acoperire a unei materii vaste, iar daca simtiti ca ceva lipseste, puteti sa ne comunicati. Incercam cu acest proiect sa raspundem cat mai punctual nevoilor elevilor, deci orice feedback ajuta.
    Astfel, ne propunem un studiu al matematicii de la numere naturale, numere rationale, numere irationale, numere reale, ecuatii si inecuatii, probleme de pus in ecuatie, operatii cu multimi, geometrie plana pana la geometrie in spatiu, functii si dependente functionale, calcul algebric, rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, ecuatii de gradul II si asa mai departe.
    Avem suficiente exemple, exercitii si probleme rezolvate de divizibilitate in multimea numerelor naturale, criterii de divizibilitate, reguli de calcul cu puteri, formulele specifice, ordinea efectuarii operatiilor, fractii ordinare si fractii zecimale, operatii cu fractii, simplificare si amplificare, fractii ireductibile, fractii zecimale periodice si periodice mixte, elemente de geometrie si unitati de masura pentru lungimi, timp, volum, arii etc. De asemenea acoperim in buna masura geometria plana de la segment, lungimea unui segment, unghiuri si masuri de unghiuri, congruenta triunghiurilor si proprietatile triunghiurilor, pana la patrulatere, patrulatere particulare (paralelogram, dreptunghi, romb, patrat), teorema lui thales, teorema fundamentala a asemanarii, teorema lui pitagora, teorema bisectoarei si altele. Suficiente exemple fiind un fel de a spune, nu suntem multumiti niciodata, continuam zilnic sa lucram la altele.
    Vizionare placuta si succes in studiu!

ความคิดเห็น • 10

  • @drallisimo34
    @drallisimo34 9 ปีที่แล้ว +7

    cool stuff!!!

  • @raducumihaicristian
    @raducumihaicristian 9 ปีที่แล้ว +5

    Impartirea la 0 stiam ca este nedefinita.(3:50)

    • @katemantis
      @katemantis 9 ปีที่แล้ว +7

      +SFK MIG In R !!! In R barat (dreapta incheiata), aceasta operatie este definita ; rezultatul impartirii unui numar real nenul este + infinit sau - infinit. Analog operatia 2-3 nu era definita in N (m nr. naturale) dar este posibila in Z( m nr. intregi).(Dan Poenaru)

    • @raducumihaicristian
      @raducumihaicristian 9 ปีที่แล้ว +1

      +katemantis Multumesc pentru explicatie. Si inca ceva. Ai putea sa imi explici care e diferenta intre R si R barat?

    • @katemantis
      @katemantis 9 ปีที่แล้ว +5

      +SFK MIG
      R reprezintă mulţimeanumerelor reale
      R barat este mulţimea ce include mulţimea numerelor reale R , împreună cu elementele +infinit şi -infinit . Astfel apar operaţii noi (în R barat) cum ar fi : +infinit + 3 = +infinit etc ( Poenaru Dan )

    • @raducumihaicristian
      @raducumihaicristian 9 ปีที่แล้ว +4

      +katemantis Thank you sir. :D

  • @mariusionut8957
    @mariusionut8957 10 ปีที่แล้ว +2

    radical din infinit daca ziceti ca face infinit la puterea1/2 , asta nu inseamna ca vine infinit la puterea -1 ,deci 0 ?

    • @katemantis
      @katemantis 9 ปีที่แล้ว +5

      +Marius Ionut
      Radical de ordinul doi(rădăcina pătrată) din infinit, este infinit. Infinit la puterea -1(puteri cu exponent negativ !!! ) este 1 supra infinit şi este 0. A nu se confunda puterile cu exponent raţional (1/2) cu puteri cu exponent negativ(-1) . (Dan
      Poenaru)

  • @mariusionut8957
    @mariusionut8957 10 ปีที่แล้ว

    sau intodeauna infinitul iese de sub radical ca infinit ? bine , daca ai - infinit sub radical , probabil ca tot - infinit iese. nu ?

    • @katemantis
      @katemantis 9 ปีที่แล้ว

      +Marius Ionut
      -infinit sub radical indice impar , este -infinit ( Dan Poenaru)