הטיפול הפיזיותרפי בעצירות

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 5 ก.ย. 2024
  • איך פיזיותרפיה יכולה לטפל בעצירות?
    עצרו הכל, יש דרך טבעית לטפל בעצירות; לפניכם כל מה שרציתם לדעת על הגורמים לבעיה ודרכים יעילות להתמודד איתה. בסוף תמצאו שלושה כללי מפתח להתרוקנות נכונה.
    אם הגעתם לקרוא את השורות האלו, סביר להניח שאתם סובלים מעצירות ורוצים לפתור את הבעיה, אבל בכל זאת, אולי מעניין אתכם לדעת מה ההגדרה הפורמלית לשאלה - מה זו עצירות?
    עצירות מוגדרת כמצב בו יש שלוש יציאות בשבוע או פחות. אבל גם אם אתם לא עונים על ההגדרה הזו, כדאי לדעת שאם אתם חשים אי נוחות שקשורה ביציאות, כנראה מדובר בעצירות. כל אדם ואי הנוחות שהוא סובל ממנה: תדירות נמוכה של היציאות, צואה במרקם קשה, מאמץ או אי נוחות בעת היציאה או תחושת ריקון לא מלא.
    בתי המרקחת עשירים בפתרונות "טבעיים" יותר ופחות לבעיה, כך שכל אלו שמובכים או עסוקים מכדי ללכת לרופא לטפל בבעיה פונים לפתרונות האלו. כל רופא יכול לומר שהתלות בתרופות בעייתית ויכולה להחמיר את הבעיה לטווח הארוך. חשוב שתדעו: אפשר לטפל בבעיה מהשורש באופן טבעי ולהגיע ליציאות סדירות.
    מה גורם לעצירות?
    אם אתם סובלים מהבעיה, זו לא בהכרח סיבה לדאגה, אבל כן כדאי להכיר את כל הגורמים לבעיה; עצירות יכולה להיות תופעה שנובעת ממחלות שונות, מהפרעות תפקודיות ברצפת האגן או מהפרעות בתפקוד המעי. בנוסף, היא יכולה להיגרם מהרגלי תזונה, הרגלי התרוקנות לא נכונים וקושי בסנכרון שרירי רצפת האגן.
    איך מטפלים בעצירות? הטיפול ה"קלאסי" בבעיה
    הטיפולים המקובלים בעצירות חדשה או חולפת (כלומר, עצירות שאינה כרונית) כוללים טיפולים תרופתיים, שינויים תזונתיים ופעילות גופנית. במידה והעצירות הופכת לכרונית, הרופאים יתחילו לשלול "דגלים אדומים". כשמדובר על בעיות במעי, רבים מתחילים לחשוש מגידולים או בעיות אקוטיות, כדאי לדעת שאלו בעיות יחסית נדירות ושאם ישלחו אתכם לבדיקה, היא נועדה בעיקר לשלול את הבעיות הללו, כך שאחריה ניתן לבצע בדיקות שונות שיבדקו האם קיים שינוי במבנה או בתפקוד החלק התחתון של מערכת העיכול ושרירי רצפת האגן.
    מה עושים בטיפול פיזיותרפיה לעצירות?
    רוצים לטפל בעצירות בצורה אפקטיבית? כדאי שתחשבו על טיפול פיזיותרפיה הממוקד ברצפת האגן. הטיפול עצמו עובד במספר מישורים והוא מותאם לבעיה שגורמת או תורמת לעצירות.
    בשלב הראשון תקבלו הסבר מקיף על מבנה מערכת העיכול. לפעמים כשאנחנו מבינים טוב יותר את תפקוד המערכות הפנימיות שלנו, קל לנו יותר לנהל אותן. במקביל, תקבלו הסבר מקיף על שינוי הרגלי התרוקנות, תזונה ופעילות גופנית. אחד הטיפים הכי חשובים הוא ללכת לשירותים כשמרגישים צורך בכך ולא כשיש פנאי ללא צורך; עם כל הכבוד לטיפים ורקע תיאורטי, כדי לשנות את המצב באמת, אין כמו הכוונה בהתאמה אישית, כזו שתסייע לכם לשפר את המצב בעצמכם.
    בהמשך, נבדוק את היציבה, שיכולה להשפיע על תפקוד שרירי רצפת האגן ועל תנועתיות מערכת העיכול, ולאחר מכן נחליט על הטיפול המתאים: טיפול לחיזוק שרירי רצפת האגן במידה והם חלשים או טיפול להרפיית שרירי רצפת האגן במידה והם מכווצים. בקליניקה אנחנו תמיד מתמקדים בלימוד מחדש של עבודת שרירי רצפת האגן, בהקשר של התרוקנות.
    לפעמים יש צורך להוסיף טיפול תחושתי לפי הטבעת ולרקטום במידה ויש שינוי בתחושה שמשפיע על יכולת ההתרוקנות.
    ישנן מספר טכניקות וטכנולוגיות בהן משתמשים בטיפול תחושתי, כמו:
    ● ביופידבק: זהו מכשיר חכם שמאפשר לך להבין איך לשפר את המצב בזמן אמת. המכשיר פועל עם אלקטרודה קטנה שממוקמת בפי הטבעת וכך הוא קורא את הפעילות החשמלית של השריר ומקרין אותה על מסך מול מיטת הטיפול. כך ניתן, בזמן אמת, להעמיק את ההבנה של פעילות שרירי רצפת האגן שאותם אנחנו לא רואים ולא תמיד מרגישים. הביופידבק יצייר על המסך גרף פשוט או אנימציה ידידותית לבחירתך.
    ● זרם חשמלי: אולי שמעת על מכשיר TENS שבו אנחנו משתמשים לשיכוך של כאבי גב או כאבים אחרים, הוא יעיל גם בטיפול בעצירות, אבל כאן הזרם יהיה כזה שישפיע על השריר ויעודד אותו לעבוד. התחושה דומה לנמלים או לתיפוף עדין.
    ● טיפול תחושתי בעזרת בלון: לא מדובר בבלון יומולדת, אלא בבלון רפואי מיוחד אותו נכניס לפי הטבעת כשהוא ריק ובאופן הדרגתי הוא יתמלא באוויר בצורה מבוקרת, על מנת לשפר את סף התחושה בפי הטבעת.
    המטרה בטיפול היא ללמוד כיצד להתרוקן בצורה נכונה שמעניקה שליטה על הרגלי היציאות, ללא תלות בחומרים משלשלים, חוקנים או עזרים אחרים.
    רבים מתפלאים לשמוע לראשונה שהפיזיותרפיה היא כלי אפקטיבי לטיפול בעצירות, אבל אחרי טיפול או שניים, הם מבינים בדיוק איך נוצר השינוי ונהנים מהשיפור במצב.
    3 כללי מפתח להתרוקנות נכונה:
    1. לא להיכנס לשירותים עם טלפון/ מגזין/ תשבץ: נכון, השירותים יכולים להיות מקום מפלט חביב שאפשר להתבודד בו, אבל הסחות הדעת פוגעות ביציאות שלנו.
    2. ללכת להתפנות רק כשמרגישים צורך: זה היה מאוד נחמד ליהנות מיציאות מתוזמנות בהתאם ללו"ז שלנו, אבל הגוף לא תמיד עובד ככה, כדאי שנכבד את זה.
    3. לשבת בשירותים לפחות 2 דקות ולא יותר מעשר: כמו כל דבר, גם ההליכה לשירותים היא עניין של זמן. אין שום טעם לשבת על האסלה יותר מעשר דקות, אבל גם לא צריך להתייאש אחרי חצי דקה.

ความคิดเห็น • 2

  • @gilsamuelly8174
    @gilsamuelly8174 ปีที่แล้ว

    חשוב מאוד

  • @user-pu8mc5mh5m
    @user-pu8mc5mh5m 8 หลายเดือนก่อน

    רק בגלל שזה מפרנס כמה אנשים. אני לא ארשום מה אני עושה. [סבלתי מזה....אבל זה מאחורי ברוך ה']