Mooi video weer jongens! Jullie content heeft me het laatste nodige zetje gegeven om (in ieder geval deels) zelf aan de slag te gaan. Mijn kruipruimte is behoorlijk vochtig / drassig, bij veel regen liggen er hier en daar kleine plasjes. Het zorgt ook voor een muffe lucht in de hal, door de kabels en leidingen die zowel in de meterkast als in een extra koof omhoog komen. Ik ben voornemens om eerst te beginnen met zelf noppenfolie en bodemfolie te plaatsen om de kruipruimte droog te krijgen. Als dat is gelukt ga ik bekijken welke vorm van isolatie ik tegen de vloer wil (laten) maken. Echter, er is ooit een aanbouw geplaatst met een eigen kruipruimte die niet bereikbaar is. Ze hebben wel 3 ventilatiegaten in de funderingsmuur gemaakt die er tussen zit. Die extra ruimte krijg ik dus nooit droog omdat ik er niet kan komen, maar hij staat wel in verbinding met de "gewone" kruipruimte door de ventilatiegaten die ze hebben gemaakt. Heeft het wel zin om de originele kruipruimte/bodem te gaan isoleren, aangezien die aanbouw vochtig zal blijven? Of is de overdracht qua vocht tussen die 2 ruimtes te verwaarlozen?
Lastig te zeggen. Kun je niet een mangat naar de aanbouw maken? Zou die er altijd bij-nemen. Je kan geluk hebben dat het werkt op deze manier. Maar ik ben er niet geheel zeker van. Dan zou ik het moeten zien, beleven. Succes met het plaatsen van de Bodemfolie. Tip: zet de folie niet te hoog op tegen de fundering . Gebruik ook Noppenfolie en maak een omslag bij het vastzetten. Dus een bolling in de randen creëren. Dat doen de meeste klussers fout . Zie die foto’s regelmatig in mijn mailbox verschijnen. Het zit hem echt in de details, het product zelf is top !
@@NielsvandenBroek01 Dank voor de tips! Een cm of 15-20 omhoog tegen de fundering? En inderdaad de folie omslaan aan de rand om een soort water(condens)kering te creëren. Moet je bij elke slagplug naast een folieversterker ook nog een extra verticale vouw maken ter versteviging? Of is de folieversterker afdoende.
Mooie en duidelijke video's maak je word gewaardeerd misschien heb je het al ergens uitgelegd maar waarom/waarvoor de noppenfolie nog onder de damdichte folie plaatsen. Nogmaals dank voor je filmpjes je zal het ook wel druk hebben in deze "natte" tijden😊 Groet Ronald
Om 3 redenen. A) om de folie extra te beschermen. B) om een stukje onderbreking mbt het directe contact met het zandbed. C) om de folie bij water makkelijker omhoog te laten komen, soort van evenredig.
@@NielsvandenBroek01 bedankt voor je snelle antwoord ik las in 1 van de comments dat ik de benodigde materialen eventueel bij jou kon bestellen helaas woon ik niet in de buurt dus zal ik het zelf moeten uitvoeren. Kan ik je eventueel een mail sturen met de benodigde hoeveelheden? Alvast weer bedankt natuurlijk
Goede video weer zoals de hele reeks van video's overigens. Vraag die ik dan heb als u dat niet erg vindt. Deze kruipruimte heeft al (gokje) 10 cm piepschuim EPS heeft het dan nog nut en toegevoegde waarde om na te isoleren met PIF of Tonzon? Ik snap dat alle beetjes helpen maar het gaat natuurlijk ook om een stukje kosten baten. Verder keep up the good work!
Zoals je kon zien heeft deze kruipruimte een isolatiepakket met slechts 1,5 rd . Vandaag de dag is een weerstand van “warmte doorlaat” (dat is dus de basis van R waardes) gebaseerd op 3,8 ofzo rond dat getal. We kunnen dus stellen dat deze vloer ondermaats presteert, een upgrade naar een hogere R waarde mag krijgen. Antwoord op jou terechte vraag is dus : jazeker heeft het nut. Er is wel een kleine “maar” het valt en staat aan de hoeveelheid warmte / energie je het onderhevig werpt of stelt. Simpel gezegd: hoe hoog zet je de verwarming en hoeveel KW GENEREER JE MET DE RADIATOREN OF VLOERVERWARMING. Vloerverwarming zal dus meer baat hebben dan slechts 2 a 3 radiatoren in de woning . Hopelijk is nu het eea duidelijk. Ooh en het wegnemen van condensatie is super belangrijk . Isolatie die nat is aan de onderkant is een dooddoener . Veel adviseurs van pur zullen dit ontkennen, maar die moeten eigenlijk niet in dit vakgebied actief zijn . We zoeken ook nog veel mensen in de zorg voor ouderen , laat ze omscholen, want praten kunnen ze wel 🤓 gezellig kopje koffie erbij .
Hallo, Mijn jaren 80 woning is een beetje vochtig in de kruipruimte. Bodem is een zeiltje en boven veel pur. Hou zou jij dit oplossen, gewoon met isolatiefolie of schelpen. Ben wel benieuwd eigenlijk. Condensdruppels hangen een beetje aan het pur. Mvg Joey Bogmans uit Breda.
Hoi Joey, op www.broavloerisolatie.nl zou ik een offerte aanvragen. Dan zou ik een gedegen inspectie en advies aanvragen. Daaruit zou ik dan een offerte willen ontvangen. Als ik overtuigd was van het advies, zou ik een goede prijsafspraak bedingen. Het geheel laten uitvoeren en pas betalen als ik resultaat begon te zien. Zo zou ik het doen. (Zo doen de meeste het bij ons 😉)
@@Joe-lb9em top, ik hoorde het via kantoor ! Komt allemaal goed, kan even duren voordat we langskomen maar het komt allemaal goed. Fijne dag nog en bedankt voor het vertrouwen alvast ! Doet mij goed !
Bedoel je het capillair optrekken ? Of het verdampen langs de randen? Want dat laatste gebeurt zeker en dat mag. Dat is dan net genoeg wat de ventilatie in de kruipruimte aan kan. Last van optrekkend vocht heb je als de condensatie plaatsvind op de aanhechting fundering - vloer - muur , daar heb je ongemak van. Beton dat nat is in de fundering zal drogen boven de Bodemfolie. Daaronder zal het altijd vochtig blijven. We verleggen de condensatie gewoon een barrière op. Klopt niks van maar dan snap je het misschien wat beter 😳🫣😉
Bedankt voor jouw toelichting. Het lijkt bij ons op capilair optrekken. We hebben contact gezocht met een bedrijf die dit ook gaat aanleggen voor ons (zitten aan de andere kant van het land). Jullie gebruiken ook tonzon noppenfolie en bodemfolie toch? Het grootste probleem bij ons is een hoge luchtvochtigheid in huis. Ik heb nu gezien dat de kruipruimte ook erg vochtig is (geen laagstaand water, wel nat beton). We hopen dat het aanbrengen van noppenfolie en bodemfolie dit zal verhelpen. Ik kon helaas niet echt garantie krijgen vanuit het bedrijf. Ze garanderen wel een droge kruipruimte. Isoleert het aanbrengen van 1 laag noppenfolie en bodemfolie ook? Aangezien jullie kiezen voor 3 lagen?
Nee zeker niet standaard, maar deze vloer had het nodig, anders ben ik bang dat er toch ergens een breuk in kan komen. Wij moeten dit. Ook nog gaan isoleren over 3 weken. Dan gaan we toch heel wat geweld op die folie zetten. Als je er niet meer in hoeft, dan kan je best 1 folie gebruiken. Maar beter voorkomen dan genezen.
Ligt een beetje aan de situatie. Wij nemen het aan op een vaste prijs, welke goed is voor u als klant en welke gezond is voor ons om over 5 jaar nog steeds dit werk te mogen doen. Voor 50 m2 moet je denken aan een bedrag van ongeveer 1950,- in de Btw . Hier gaat nog een flink bedrag aan subsidie eraf. Het rendement is dan veel meer dan op een spaarrekening .
Hoi Niels, Ik heb een maand geleden ventilatie gaten laten boren in de kruipruimte maar die kokers die de kruipruimte insteken zijn helemaal nat van de condens en heb het gevoel dat het daar nu natter is als voorheen. Heb jij ideeen? Mvg Bas
@@basz007mavic6 ja ik doe even een gokje. Je hebt vloerverwarming en je woont boven een natte zandgrond? Want dat is in jouw voorbeeld het enige wat mij te binnen schiet van wat er speelt. De isolatie is niet voldoende van jouw vloer. En daardoor is er warmtetransport vanuit de woning naar de kruipruimte (wet van fourier -zoek maar via Google) Daaruit verdampt er vocht vanuit de zandbodem en eventueel vanuit de spouw in de kruipruimte waardoor de luchtvochtigheid stijgt. De warme damp in de lucht passeert langs de koude pijpjes welke door de buitenlucht worden afgekoeld (koude brug - dauwpunt ) de warme waterdamp houdende lucht koelt daarop af en condenseert op de pijpjes. Dit is een continu proces. Zo ontstaat er een klein denkbeeldig kraantje ( goede fantasie hebben 😉) doordat er veel vocht kan verdampen zal de verhouding nu hoger liggen omdat er meer condenseert. Als deze stelling niet klopt, dan is er nog een andere optie : er lopen verwarmingsbuizen of stadsverwarming door de kruipruimte welke eigenlijk jouw kleine kruipruimte met geringe kubieke meters snel doet opwarmen en het proces van het eerste genoemde voorbeeld proces doen “herhalen of voortzetten”. Veel meer smaakjes kan ik zo even niet bedenken. De oplossing : bodem waar het vocht in zit scheiden van de kruipruimte (Bodemfolie of andere vorm van bodemisolatie) de pijpjes van de ventilatie isoleren met ??? Verzin maar iets, want ik doe dat nooit. (Ik kies voor de Bodemfolie ) dan kun je nog eventueel je vloer isoleren. Wat moet je niet doen, extra gaan ventileren. Dan kan je beter je spouw eruit rammen en op palen gaan wonen (dit is een flauw grapje) . Hopelijk heb je hier iets aan. Btw, waarom mocht ik die ventilatie niet zetten hahah had ik er nog wat aan verdiend en had je gelijk een advies “gratis” erbij gehad. Jammer voor mij, hopelijk goed voor jou ! Graag gedaan ! 😉
Helaas jij bent wat te ver uit de buurt bij mij. Anders had ik het zeker gedaan. Maar vanwege jouw filmpjes was ik ook aan die kruipruimte begonnen. Vochtige zandgrond. Dus folie over de grond gedaan, gelijk na het boren van de ventilatie. En nee geen vloerverwarming en geen warme pijpen onder de grond. Wel Pif isolatie aangebracht.
@@basz007mavic6 piff ken ik alleen als PROSTELKO IS FAILLIET 😂😂 (das de vorige besloten vennootschap) ik ben er niet kapot van anders was ik er zelf wel mee begonnen. Ben alleen bang dat als het wederom klapt dat de garantie allemaal weer te niet wordt gedaan. Daar zit deze jongen niet op te wachten. Had voor TONZON gekozen, al vanaf 1980 een en dezelfde kerngezonde besloten vennootschap. Maar goed dat is mijn persoonlijke kennis van de markt. Cowboys zijn er overal 😂😂 Je moet wel alles goed monteren anders werkt het voor geen meter . Te veel massa. Ook de bodem goed monteren anders krijg je nog verdamping in de lucht. Isoleer die pijpjes maar of kort ze af. Je enige optie zo te horen.
Mooi video weer jongens! Jullie content heeft me het laatste nodige zetje gegeven om (in ieder geval deels) zelf aan de slag te gaan.
Mijn kruipruimte is behoorlijk vochtig / drassig, bij veel regen liggen er hier en daar kleine plasjes. Het zorgt ook voor een muffe lucht in de hal, door de kabels en leidingen die zowel in de meterkast als in een extra koof omhoog komen.
Ik ben voornemens om eerst te beginnen met zelf noppenfolie en bodemfolie te plaatsen om de kruipruimte droog te krijgen. Als dat is gelukt ga ik bekijken welke vorm van isolatie ik tegen de vloer wil (laten) maken. Echter, er is ooit een aanbouw geplaatst met een eigen kruipruimte die niet bereikbaar is. Ze hebben wel 3 ventilatiegaten in de funderingsmuur gemaakt die er tussen zit. Die extra ruimte krijg ik dus nooit droog omdat ik er niet kan komen, maar hij staat wel in verbinding met de "gewone" kruipruimte door de ventilatiegaten die ze hebben gemaakt.
Heeft het wel zin om de originele kruipruimte/bodem te gaan isoleren, aangezien die aanbouw vochtig zal blijven? Of is de overdracht qua vocht tussen die 2 ruimtes te verwaarlozen?
Lastig te zeggen. Kun je niet een mangat naar de aanbouw maken? Zou die er altijd bij-nemen.
Je kan geluk hebben dat het werkt op deze manier. Maar ik ben er niet geheel zeker van. Dan zou ik het moeten zien, beleven. Succes met het plaatsen van de Bodemfolie. Tip: zet de folie niet te hoog op tegen de fundering . Gebruik ook Noppenfolie en maak een omslag bij het vastzetten. Dus een bolling in de randen creëren. Dat doen de meeste klussers fout . Zie die foto’s regelmatig in mijn mailbox verschijnen. Het zit hem echt in de details, het product zelf is top !
@@NielsvandenBroek01 Dank voor de tips! Een cm of 15-20 omhoog tegen de fundering? En inderdaad de folie omslaan aan de rand om een soort water(condens)kering te creëren.
Moet je bij elke slagplug naast een folieversterker ook nog een extra verticale vouw maken ter versteviging? Of is de folieversterker afdoende.
Mooie en duidelijke video's maak je word gewaardeerd misschien heb je het al ergens uitgelegd maar waarom/waarvoor de noppenfolie nog onder de damdichte folie plaatsen.
Nogmaals dank voor je filmpjes je zal het ook wel druk hebben in deze "natte" tijden😊
Groet Ronald
Om 3 redenen.
A) om de folie extra te beschermen.
B) om een stukje onderbreking mbt het directe contact met het zandbed.
C) om de folie bij water makkelijker omhoog te laten komen, soort van evenredig.
@@NielsvandenBroek01 bedankt voor je snelle antwoord ik las in 1 van de comments dat ik de benodigde materialen eventueel bij jou kon bestellen helaas woon ik niet in de buurt dus zal ik het zelf moeten uitvoeren.
Kan ik je eventueel een mail sturen met de benodigde hoeveelheden?
Alvast weer bedankt natuurlijk
@@ronald21brand niels@broavloerisolatie.nl
Wederom weer een fantastische video! Top werk heren.
Bedankt voor het fijne compliment. Doet mij goed voelen ! Leuk dat je het bekeken hebt ! Thnx !
Goede video weer zoals de hele reeks van video's overigens. Vraag die ik dan heb als u dat niet erg vindt. Deze kruipruimte heeft al (gokje) 10 cm piepschuim EPS heeft het dan nog nut en toegevoegde waarde om na te isoleren met PIF of Tonzon? Ik snap dat alle beetjes helpen maar het gaat natuurlijk ook om een stukje kosten baten. Verder keep up the good work!
Zoals je kon zien heeft deze kruipruimte een isolatiepakket met slechts 1,5 rd . Vandaag de dag is een weerstand van “warmte doorlaat” (dat is dus de basis van R waardes) gebaseerd op 3,8 ofzo rond dat getal. We kunnen dus stellen dat deze vloer ondermaats presteert, een upgrade naar een hogere R waarde mag krijgen. Antwoord op jou terechte vraag is dus : jazeker heeft het nut. Er is wel een kleine “maar” het valt en staat aan de hoeveelheid warmte / energie je het onderhevig werpt of stelt. Simpel gezegd: hoe hoog zet je de verwarming en hoeveel KW GENEREER JE MET DE RADIATOREN OF VLOERVERWARMING. Vloerverwarming zal dus meer baat hebben dan slechts 2 a 3 radiatoren in de woning .
Hopelijk is nu het eea duidelijk.
Ooh en het wegnemen van condensatie is super belangrijk . Isolatie die nat is aan de onderkant is een dooddoener . Veel adviseurs van pur zullen dit ontkennen, maar die moeten eigenlijk niet in dit vakgebied actief zijn . We zoeken ook nog veel mensen in de zorg voor ouderen , laat ze omscholen, want praten kunnen ze wel 🤓 gezellig kopje koffie erbij .
@@NielsvandenBroek01 Hartstikke bedankt voor het duidelijke en uitgebreide, zeer verhelderend antwoord en zoals gezegd keep up the good work!
Hallo,
Mijn jaren 80 woning is een beetje vochtig in de kruipruimte.
Bodem is een zeiltje en boven veel pur.
Hou zou jij dit oplossen, gewoon met isolatiefolie of schelpen.
Ben wel benieuwd eigenlijk.
Condensdruppels hangen een beetje aan het pur.
Mvg Joey Bogmans uit Breda.
Hoi Joey, op www.broavloerisolatie.nl zou ik een offerte aanvragen. Dan zou ik een gedegen inspectie en advies aanvragen. Daaruit zou ik dan een offerte willen ontvangen. Als ik overtuigd was van het advies, zou ik een goede prijsafspraak bedingen. Het geheel laten uitvoeren en pas betalen als ik resultaat begon te zien. Zo zou ik het doen. (Zo doen de meeste het bij ons 😉)
@@NielsvandenBroek01 gedaan
@@Joe-lb9em top, ik hoorde het via kantoor ! Komt allemaal goed, kan even duren voordat we langskomen maar het komt allemaal goed.
Fijne dag nog en bedankt voor het vertrouwen alvast ! Doet mij goed !
Goede video. Trekt het water uiteindelijk niet via het beton (wat nog in contact is met water) naar boven langs de folie?
Bedoel je het capillair optrekken ? Of het verdampen langs de randen? Want dat laatste gebeurt zeker en dat mag. Dat is dan net genoeg wat de ventilatie in de kruipruimte aan kan. Last van optrekkend vocht heb je als de condensatie plaatsvind op de aanhechting fundering - vloer - muur , daar heb je ongemak van. Beton dat nat is in de fundering zal drogen boven de Bodemfolie. Daaronder zal het altijd vochtig blijven. We verleggen de condensatie gewoon een barrière op. Klopt niks van maar dan snap je het misschien wat beter 😳🫣😉
Bedankt voor jouw toelichting. Het lijkt bij ons op capilair optrekken. We hebben contact gezocht met een bedrijf die dit ook gaat aanleggen voor ons (zitten aan de andere kant van het land). Jullie gebruiken ook tonzon noppenfolie en bodemfolie toch? Het grootste probleem bij ons is een hoge luchtvochtigheid in huis. Ik heb nu gezien dat de kruipruimte ook erg vochtig is (geen laagstaand water, wel nat beton). We hopen dat het aanbrengen van noppenfolie en bodemfolie dit zal verhelpen. Ik kon helaas niet echt garantie krijgen vanuit het bedrijf. Ze garanderen wel een droge kruipruimte.
Isoleert het aanbrengen van 1 laag noppenfolie en bodemfolie ook? Aangezien jullie kiezen voor 3 lagen?
@@NielsvandenBroek01.
ik zal jullie binnenkort ook moeten inschakelen om de kruipruimte te isoleren.
Daar zijn wij altijd heel blij mee ! Super fijn :)
Is hij vrij standaard dat er 2 lagen zeil op komen? Mooie video weer, lekker waterbedje!
Nee zeker niet standaard, maar deze vloer had het nodig, anders ben ik bang dat er toch ergens een breuk in kan komen. Wij moeten dit. Ook nog gaan isoleren over 3 weken. Dan gaan we toch heel wat geweld op die folie zetten. Als je er niet meer in hoeft, dan kan je best 1 folie gebruiken. Maar beter voorkomen dan genezen.
Wat kost zoiets nou ongeveer gemiddeld per m2?
Ligt een beetje aan de situatie. Wij nemen het aan op een vaste prijs, welke goed is voor u als klant en welke gezond is voor ons om over 5 jaar nog steeds dit werk te mogen doen. Voor 50 m2 moet je denken aan een bedrag van ongeveer 1950,- in de Btw . Hier gaat nog een flink bedrag aan subsidie eraf. Het rendement is dan veel meer dan op een spaarrekening .
@@NielsvandenBroek01 Dank voor je antwoord. Op zoiets had ik ook wel gerekend.
Hoi Niels,
Ik heb een maand geleden ventilatie gaten laten boren in de kruipruimte maar die kokers die de kruipruimte insteken zijn helemaal nat van de condens en heb het gevoel dat het daar nu natter is als voorheen. Heb jij ideeen?
Mvg Bas
Hebben wij die geboord ?
@@NielsvandenBroek01
Nee
@@basz007mavic6 ja ik doe even een gokje. Je hebt vloerverwarming en je woont boven een natte zandgrond? Want dat is in jouw voorbeeld het enige wat mij te binnen schiet van wat er speelt.
De isolatie is niet voldoende van jouw vloer. En daardoor is er warmtetransport vanuit de woning naar de kruipruimte (wet van fourier -zoek maar via Google)
Daaruit verdampt er vocht vanuit de zandbodem en eventueel vanuit de spouw in de kruipruimte waardoor de luchtvochtigheid stijgt.
De warme damp in de lucht passeert langs de koude pijpjes welke door de buitenlucht worden afgekoeld (koude brug - dauwpunt ) de warme waterdamp houdende lucht koelt daarop af en condenseert op de pijpjes. Dit is een continu proces. Zo ontstaat er een klein denkbeeldig kraantje ( goede fantasie hebben 😉) doordat er veel vocht kan verdampen zal de verhouding nu hoger liggen omdat er meer condenseert.
Als deze stelling niet klopt, dan is er nog een andere optie : er lopen verwarmingsbuizen of stadsverwarming door de kruipruimte welke eigenlijk jouw kleine kruipruimte met geringe kubieke meters snel doet opwarmen en het proces van het eerste genoemde voorbeeld proces doen “herhalen of voortzetten”.
Veel meer smaakjes kan ik zo even niet bedenken.
De oplossing : bodem waar het vocht in zit scheiden van de kruipruimte (Bodemfolie of andere vorm van bodemisolatie) de pijpjes van de ventilatie isoleren met ??? Verzin maar iets, want ik doe dat nooit. (Ik kies voor de Bodemfolie ) dan kun je nog eventueel je vloer isoleren.
Wat moet je niet doen, extra gaan ventileren. Dan kan je beter je spouw eruit rammen en op palen gaan wonen (dit is een flauw grapje) .
Hopelijk heb je hier iets aan.
Btw, waarom mocht ik die ventilatie niet zetten hahah had ik er nog wat aan verdiend en had je gelijk een advies “gratis” erbij gehad. Jammer voor mij, hopelijk goed voor jou ! Graag gedaan ! 😉
Helaas jij bent wat te ver uit de buurt bij mij.
Anders had ik het zeker gedaan. Maar vanwege jouw filmpjes was ik ook aan die kruipruimte begonnen. Vochtige zandgrond. Dus folie over de grond gedaan, gelijk na het boren van de ventilatie. En nee geen vloerverwarming en geen warme pijpen onder de grond. Wel Pif isolatie aangebracht.
@@basz007mavic6 piff ken ik alleen als PROSTELKO IS FAILLIET 😂😂 (das de vorige besloten vennootschap) ik ben er niet kapot van anders was ik er zelf wel mee begonnen. Ben alleen bang dat als het wederom klapt dat de garantie allemaal weer te niet wordt gedaan.
Daar zit deze jongen niet op te wachten. Had voor TONZON gekozen, al vanaf 1980 een en dezelfde kerngezonde besloten vennootschap.
Maar goed dat is mijn persoonlijke kennis van de markt. Cowboys zijn er overal 😂😂
Je moet wel alles goed monteren anders werkt het voor geen meter . Te veel massa.
Ook de bodem goed monteren anders krijg je nog verdamping in de lucht.
Isoleer die pijpjes maar of kort ze af. Je enige optie zo te horen.
Saai!!!!
Interessant genoeg om een reactie te krijgen . Bedankt man.