@@kostantinosss00 έχεις κάνει κάτι λάθος σίγουρα. Αυτό που έγραψες σημαίνει πως ημιτονο (χ) = ημιτονο (χ) / συνημιτονο (χ) Πράγμα που δεν μπορεί να ισχύει. Και δεν σημαίνει τίποτα ακριβώς. Ούτε γεωμετρικά ούτε αλγεβρικά. Απλά βάλε όποιο χ θες και εξακρίβωσε το και εσύ.
@@kostantinosss00 Έχεις δίκιο. Ζητώ συγγνώμη. Τις έβαλα στο GeoGebra και όντως τέμνονται πάνω στον άξονα των x. Αγνόησα τελείως το γεγονός πως όταν μηδενίζει ο αριθμητης δεν έχει σημασία τι είναι ο παρονομαστής μιας και 0 δεν μπορεί να είναι... Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Οπότε να φανταστώ έχεις βρει και την απάντηση στο ερώτημα σου;
Τριγωνομετρικές εξισώσεις δεν είναι στην β λυκείου?
ναι ειναι
Κυριε Σταύρο τι γίνεται όταν έχουμε ίδια γωνία για παράδειγμα ημχ=εφχ;
Τίποτα.. Λύνεις και πάλι την εξίσωση
@@StavrosLouverdis γεωμετρικά τι σημαίνει ακριβώς;
@@kostantinosss00 έχεις κάνει κάτι λάθος σίγουρα. Αυτό που έγραψες σημαίνει πως ημιτονο (χ) = ημιτονο (χ) / συνημιτονο (χ)
Πράγμα που δεν μπορεί να ισχύει. Και δεν σημαίνει τίποτα ακριβώς. Ούτε γεωμετρικά ούτε αλγεβρικά. Απλά βάλε όποιο χ θες και εξακρίβωσε το και εσύ.
@@TheSenseiKai Αυτο που έγραψα εχει λύση ειναι χ=πn κανεις την γραφική παράσταση του ημιτόνου και της εφαπτομένης και βλέπεις που τέμνονται
@@kostantinosss00 Έχεις δίκιο. Ζητώ συγγνώμη. Τις έβαλα στο GeoGebra και όντως τέμνονται πάνω στον άξονα των x. Αγνόησα τελείως το γεγονός πως όταν μηδενίζει ο αριθμητης δεν έχει σημασία τι είναι ο παρονομαστής μιας και 0 δεν μπορεί να είναι... Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Οπότε να φανταστώ έχεις βρει και την απάντηση στο ερώτημα σου;
Αν μπορείτε Κάντε κάποιο βίντεο με ζωντανά πειράματα και να τα εξηγήστε
Ωραία ιδεα
Η κάτι σαν λύσεις ασκήσεων ζωντανά ώστε να λυθούν άμεσα τυχών απορίες. Σαν διαδικτυακο μάθημα
Έχω κάνει αρκετά βίντεο με πειράματα φυσικής και ναι είναι στις προθέσεις μου να κάνω και άλλα τόσο ζωντανά όσο και με το algodoo. Σε ευχαριστώ πολύ:)
Δεν είναι κακή σαν ιδέα αλλά το πρακτικό της υπόθεσης δεν μου φαίνεται και τόσο εφικτό.. either way.. will see :)
.
.