Wow! Multumim pt. acest diamant! Se pare ca este una dintre primele variante ale piesei prelucrate, care de-a lungul timpului a mai fost pe alocuri ''slefuita''... Lumea e mult mai trista si mai saraca fara Nicu Covaci:( R.I.P. Maestre!💙🌈
Daca ar putea cineva scoate la lumina inregistrarea TVR a concertului Phoenix din 1976 facuta in Mtii Orastiei la Sarmizegetusa Regia, ar fi de-o valoare inestimabila pt toti cei care i-am urmarit si iubit de-a lungul timpului. Sper din tot sufletul ca lucrul asta sa se intample candva.
@@mlupi8720 Din cel de la Sibiu au mai aparut pe youtube franturi din inregistrare. Dar din cel de la Sarmizegetusa Regia nu am reusit sa gasesc decat vreo 2-3 poze.
Doru Ionescu de la TVR a depus eforturi colosale sa digitalizeze cam toate filmările TVR descoperite. Unele au fost postate pe YT. Altele au apărut sub forma de fragmente in documentarele Remix.
1:13 In loc de ''cutare'' trebuie spus numele celui care pleaca dintre noi; piesa este un bocet si artistul popular a avut grija sa lase acel spatiu pt. a putea fi personalizat si bocetul cantat la capataiul celui de care ne despartim si pe care il plangem... In loc de ''cutare'' eu as pune ''Nicu''. 💖
GROZAVI ! SI TINERI,SI BATRANI ,RAMAN O LEGENDA A MUZICII ROCK ROMANESTI DE BUNA CALITATE . DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA LA LOC BUN PE NICU COVACI ,PENTRU CAPODOPERELE LASATE !
O perla de-adreptul! Am auzit "Cocosii negri" in toamna lui 1971 la Olimpia din Timisoara, cand au prezentat "Cei ce ne-au dat nume". Imi amintesc ca au cantat pe aceeasi linie melodica, piesa "Cei ce ne-au dat nume", o strofa apare pe coperta verso a discului "Formatii de muzica pop (I)": "Voi dar care aveti inima buna/S-adunam tot ce-n lume-i tanar/Sa cantam ce inima ne spune/Neuitand pe cei ce ne-au dat nume".
@@MyIrinelDA. Exista cel putin o inregistrare autentica cu piesa CCNDN, pentru ca exista o inregiatrare live cu intregul spectacol necenzurat. Cand va iesi ea la iveala, vom vedea. Eu am ascultat piesa CCNDN si in Germania la cineva acum mai multi ani, nu mai tin minte daca era bucata din acel spectacol sau o inregistrare de studio de repetitii.
@@madalinfocsa va multumesc pentru raspuns. E singura lor piesa despre care nu am nici cea mai mica idee cum suna. Mare pacat ca astfel de comori nationale sunt tinute ascunse. Cenzura comunista a fost o imbecilitate absoluta.
Canalul acesta ar fi mult mai interesant şi urmărit dacă aţi descrie cum aţi ajuns în posesia acestor înregistrări, cine le-a păstrat şi cum au fost realizate tehnic. Nu ar fi un efort prea mare. Din păcate evitaţi orice informaţie şi orice dialog cu cei care postează comentarii, nu înţeleg atitudinea......
Oare mai există înregistrări audio și video cu Phoenix din perioada 70-77? Cei care au realizat filmele documentare Phoenix, regizorii Radu Nema și Cornel Mihalache au folosit tot ce au avut la îndemână, adică foarte puțin. Slabe șanse să mai apară de undeva ceva necunoscut.
@@MyIrinel E vorba de egoismul unora care au materiale neoficiale si nu vor sa le impartaseasca cu ceilalti fani, de parca nu asta ar fi ideea cu muzica Phoenix, sa ajunga la urechile tuturor. Păcat!
@@demarcos-nb6yy mare păcat. Phoenix e un fenomen naţional şi sunt atât de puţine înregistrări din perioada anilor 70..... Poate oamenii ăştia ar trebuie şi motivaţi cumva să le ,,scoată de la naftalină,,.
In afara de aceasta, Visina (piesa ce trebuia sa fi fost pe ccndn, dar cenzurata) și varianta audio video incompleta de la Sopot a melodiei Nunta, cam atât cred...
Oare exista vreo inregistrare cu piesa ,,Cei ce ne-au dat nume?,, care a dat titlul albumului si a fost cenzurată? E singura piesă interzisă Phoenix care nu mai apare în nicio înregistrare dintre cele pe care le cunosc. În rest, mai sunt variante şi Vişina, Măi tătare, Cocoşii negri, etc.
Ținând cont că avem înregistrări cu 'Vișina', 'Răzmerița apoi Revolta', plus aceasta cu 'Cocoșii Negri', suspectez că undeva ar trebui să existe cel puțin o înregistrare completă a unui concert Phoenix din perioada "de aur". Nedumerirea mea este cine o posedă și de ce inca nu se află integral pe internet.
@@s.cristi Visina este într-adevăr un fragment, nu piesa integrală. Şi nu se aude prea grozav. De ,,răzmeriţa sau revolta,, eu unul nu am auzit, ce piesă e asta? Poate altă trupă, nu Phoenix.
Vad prin comentarii oameni care spun ca nu e vocea lui Baniciu,ci ca ar fi niste colindatori. Daca e asa omul care canta la 2:20 trebuie gasit si pus vocalist la actuala formatie Phoenix Transylvania, suna mult mai bine ca cel lasat mostenire de Nicu Covaci.
De acord. Dar sunt pe aici unii care se dau cunoscatori intr-ale "epocilor vocale Baniciene", mai bine decat Baniciu insusi. Ideea e in felul urmator: 1. de la min 2:20 clar se distinge vocea aceea popeasca pe care Mircea o avea in anii '70. Dar in acelasi timp, cu niste casti bune si la un volum potrivit, se poate auzi in continuare si vocea care canta pana la 2:20. Treaba e simpla, daca asta este o inregistrare, atunci sunt de acord ca ar putea fi si in prima partea a melodiei vocea lui Baniciu. Dar daca este o inregistrare dintr-un concert live, atunci sigur e vocea altcuiva cea din primele doua minute.
Este o inregistrare veche, live, din anii '70, cand si vocea lui Baniciu suna diferit. Este Phoenix, percutia asigurata de caprele lui Valeriu Sepi. De-a lungul timpului au existat diverse orchestratii ale acestei piese extraordinare.
Daca ascultam atent, odata cu min 2:20 incepe sa se auda clar vocea lui Baniciu, cel putin ca voce a doua. Este intr-adevar interesant de aflat a cui este vocea principala din prima parte, pt ca nu suna nici a Baniciu, nici a Covaci. Nu cred sa fie nici a lui Ioji Kappl.
@cristinaspantulescu8243 eu tot zic ca in primele doua minute canta o alta voce, pana la min 2.20 cand incepe sa se distinga clar vocea lui Baniciu si pe alocuri a lui Covaci. Ei au cantat prin concerte cu dubasi, si nu m-ar mira sa il fi invitat pe unul dintre ei sa cante in intro la voce.
@@mikeandtherest si la inceput e Baniciu, doar ca nu avea vocea la fel de bine dezvoltata, inregistrarea fiind probabil mai veche decat albumul Cei ce Ne-au Dat Nume. In plus, el canta mai jos la inceput decat de la minutul pe care l-ati mentionat, urmand ca el sa faca armonie cu Covaci si Kappl de la acel minut.
@@cristinaspantulescu8243 Vezi-ti de treaba cucoana! Eu am stat la aceeasi masa cu baietii acestia! Nu-mi spune mie cine canta pe banda! Si-n plus...asculta fundalul sonor! Acolo se aud ceterasi si o toba cu piele de capra, ceea ce inseamna ca erau cel mult un grup de colindatori din zona de Nord a tarii! Nu va mai bagati in seama!
@@neluvisan7526 nu este adevarat. In anii '70 au cantat in multe concerte cu dubasii din Branesti, si probabil ei sunt cei care se aud in fundal. Daca incepand cu min 2.20 vrei sa imi spui ca nu se distinge vocea lui Mircea, n-am ce sa mai zic.
@@virgilmariancosma2646 Tu bati campii, baiatule! 1. In anii '70 nu existau casetofoane in Romania! Deci: inregistrare pe caseta audio, imposibil! 2. Nici-o banda magnetica cu viteza 70-90, nu ar fi rezistat 50 de ani, in conditiile din Romania, iar copii dupa ele nici-atat! 3. Nu exista filmare unplugged, altele decat cele ale tvr! 4. Tatal meu a fost prieten cu Covaci, si pe baietii acestia i-am ascultat cantand live si cand erau cu "chef"! Chiar daca aveam la vremea aceea doar 13 ani, crede-ma ca am memorie buna si-n plus...am ureche!!! Pot sa jur ca este o integistrare a vre-unui grup de colindatori din nordul tarii! Cant la chitara de 60 de ani! Auzi tu cumva corzile de plastic al double-six-ului lui Covaci!??? Bagati-va mintile-n cap si terminati cu mizeriile propagandiste ale blogger-ilor ahtiati dupa bani!!
Muzicz adevarata! Mulțumim formației j Phoenix si sufletului ei, unicul Nicu Covaci! ❤❤❤
Muzica adevarata, muzică cu Sens...❤
❤❤❤🖤🙏😔😢😢😭🌹🌹🌌🌠🌟🔥💥
Odihnește în pace și lumină veșnică,dragul nostru Maestru Nicu Covaci!❤❤❤😔😢🙏🌹🌹💥🔥🌟🌈🌞
Wow! Multumim pt. acest diamant!
Se pare ca este una dintre primele variante ale piesei prelucrate, care de-a lungul timpului a mai fost pe alocuri ''slefuita''...
Lumea e mult mai trista si mai saraca fara Nicu Covaci:( R.I.P. Maestre!💙🌈
Daca ar putea cineva scoate la lumina inregistrarea TVR a concertului Phoenix din 1976 facuta in Mtii Orastiei la Sarmizegetusa Regia, ar fi de-o valoare inestimabila pt toti cei care i-am urmarit si iubit de-a lungul timpului. Sper din tot sufletul ca lucrul asta sa se intample candva.
Doar TVR-ul! Sau concertul de pe stadion, din Sibiu! Tot din 1976! Cu dubașii!
Oare mai există înregistrările acestea? Cred ca ar fi apărut până acum. Le-a căutat cineva ?
@@mlupi8720 Din cel de la Sibiu au mai aparut pe youtube franturi din inregistrare. Dar din cel de la Sarmizegetusa Regia nu am reusit sa gasesc decat vreo 2-3 poze.
Cei care au realizat filmele documentare Phoenix trebuia să facă această cercetare.
Doru Ionescu de la TVR a depus eforturi colosale sa digitalizeze cam toate filmările TVR descoperite. Unele au fost postate pe YT. Altele au apărut sub forma de fragmente in documentarele Remix.
Fantastic. Multumim. Sunt extrem de incantat de aceasta descoperire. Plecaciuni.
1:13 In loc de ''cutare'' trebuie spus numele celui care pleaca dintre noi; piesa este un bocet si artistul popular a avut grija sa lase acel spatiu pt. a putea fi personalizat si bocetul cantat la capataiul celui de care ne despartim si pe care il plangem... In loc de ''cutare'' eu as pune ''Nicu''. 💖
ok
Este de apreciat cum puteți "scormoni" internetul sa găsiți asemenea interpretări. Va suntem recunoscători 👏
Superb! Multumesc pentru imaginile inedite! 👏👍
Deosebit, multumim din suflet!
GROZAVI ! SI TINERI,SI BATRANI ,RAMAN O LEGENDA A MUZICII ROCK ROMANESTI DE BUNA CALITATE .
DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA LA LOC BUN PE NICU COVACI ,PENTRU CAPODOPERELE LASATE !
"Voi dar care aveti inima buna/S-adunam tot ce-n lume-i tanar/Sa cantam ce inima ne spune/Neuitand pe cei ce ne-au dat nume
Emotii!❤
Genial!!!!! Multumim
O perla de-adreptul! Am auzit "Cocosii negri" in toamna lui 1971 la Olimpia din Timisoara, cand au prezentat "Cei ce ne-au dat nume". Imi amintesc ca au cantat pe aceeasi linie melodica, piesa "Cei ce ne-au dat nume", o strofa apare pe coperta verso a discului "Formatii de muzica pop (I)": "Voi dar care aveti inima buna/S-adunam tot ce-n lume-i tanar/Sa cantam ce inima ne spune/Neuitand pe cei ce ne-au dat nume".
Oare mai exista vreo inregistrare cu piesa Cei ce ne-au dat nume? E singura piesa cenzurata care nu a mai aparut in nicio varianta dupa Revolutie!
@@MyIrinelDA. Exista cel putin o inregistrare autentica cu piesa CCNDN, pentru ca exista o inregiatrare live cu intregul spectacol necenzurat. Cand va iesi ea la iveala, vom vedea. Eu am ascultat piesa CCNDN si in Germania la cineva acum mai multi ani, nu mai tin minte daca era bucata din acel spectacol sau o inregistrare de studio de repetitii.
@@madalinfocsa va multumesc pentru raspuns. E singura lor piesa despre care nu am nici cea mai mica idee cum suna. Mare pacat ca astfel de comori nationale sunt tinute ascunse. Cenzura comunista a fost o imbecilitate absoluta.
De 35 de ani ascult Phoenix și nu știam că există piesa "Cei ce ne-au dat nume"
@@rosenfeldclaudia e piesa care a dat numele albumului. Doar numele a rămas, piesa a dispărut
Capodoperă-varianta asta!
Fantastic ! Mulțumim pentru postare !
Canalul acesta ar fi mult mai interesant şi urmărit dacă aţi descrie cum aţi ajuns în posesia acestor înregistrări, cine le-a păstrat şi cum au fost realizate tehnic. Nu ar fi un efort prea mare. Din păcate evitaţi orice informaţie şi orice dialog cu cei care postează comentarii, nu înţeleg atitudinea......
Just ! Subscriu !
"Numai ciordiț", domnu'!
Toboșar Miși Farcaș fost coleg de clasă la L MZ AP Timișoara
Oare mai există înregistrări audio și video cu Phoenix din perioada 70-77? Cei care au realizat filmele documentare Phoenix, regizorii Radu Nema și Cornel Mihalache au folosit tot ce au avut la îndemână, adică foarte puțin. Slabe șanse să mai apară de undeva ceva necunoscut.
Hehe, da si nu ;)
@@madalinfocsa dacă cineva are astfel de surprize de ce nu le-ar face publice…. E un interes pur financiar la mijloc?
@@MyIrinel E vorba de egoismul unora care au materiale neoficiale si nu vor sa le impartaseasca cu ceilalti fani, de parca nu asta ar fi ideea cu muzica Phoenix, sa ajunga la urechile tuturor. Păcat!
@@demarcos-nb6yy mare păcat. Phoenix e un fenomen naţional şi sunt atât de puţine înregistrări din perioada anilor 70..... Poate oamenii ăştia ar trebuie şi motivaţi cumva să le ,,scoată de la naftalină,,.
In afara de aceasta, Visina (piesa ce trebuia sa fi fost pe ccndn, dar cenzurata) și varianta audio video incompleta de la Sopot a melodiei Nunta, cam atât cred...
Oare exista vreo inregistrare cu piesa ,,Cei ce ne-au dat nume?,, care a dat titlul albumului si a fost cenzurată? E singura piesă interzisă Phoenix care nu mai apare în nicio înregistrare dintre cele pe care le cunosc. În rest, mai sunt variante şi Vişina, Măi tătare, Cocoşii negri, etc.
Ținând cont că avem înregistrări cu 'Vișina', 'Răzmerița apoi Revolta', plus aceasta cu 'Cocoșii Negri', suspectez că undeva ar trebui să existe cel puțin o înregistrare completă a unui concert Phoenix din perioada "de aur". Nedumerirea mea este cine o posedă și de ce inca nu se află integral pe internet.
@@s.cristi Visina este într-adevăr un fragment, nu piesa integrală. Şi nu se aude prea grozav. De ,,răzmeriţa sau revolta,, eu unul nu am auzit, ce piesă e asta? Poate altă trupă, nu Phoenix.
!!!
Asadar @Nostalgia, corectati macar anul: e 1976
Si apropo, nu e din 72, dar ce pretentii sa mai am...
Piesa era inițial făcută pentru Cei ce ne-au dat nume. Deci de acolo 1972
Vad prin comentarii oameni care spun ca nu e vocea lui Baniciu,ci ca ar fi niste colindatori. Daca e asa omul care canta la 2:20 trebuie gasit si pus vocalist la actuala formatie Phoenix Transylvania, suna mult mai bine ca cel lasat mostenire de Nicu Covaci.
De acord. Dar sunt pe aici unii care se dau cunoscatori intr-ale "epocilor vocale Baniciene", mai bine decat Baniciu insusi. Ideea e in felul urmator: 1. de la min 2:20 clar se distinge vocea aceea popeasca pe care Mircea o avea in anii '70. Dar in acelasi timp, cu niste casti bune si la un volum potrivit, se poate auzi in continuare si vocea care canta pana la 2:20. Treaba e simpla, daca asta este o inregistrare, atunci sunt de acord ca ar putea fi si in prima partea a melodiei vocea lui Baniciu. Dar daca este o inregistrare dintr-un concert live, atunci sigur e vocea altcuiva cea din primele doua minute.
Mă scuzați dar nu recunosc vocea... nu cred că e Phoenix...
Este o inregistrare veche, live, din anii '70, cand si vocea lui Baniciu suna diferit. Este Phoenix, percutia asigurata de caprele lui Valeriu Sepi. De-a lungul timpului au existat diverse orchestratii ale acestei piese extraordinare.
Daca ascultam atent, odata cu min 2:20 incepe sa se auda clar vocea lui Baniciu, cel putin ca voce a doua. Este intr-adevar interesant de aflat a cui este vocea principala din prima parte, pt ca nu suna nici a Baniciu, nici a Covaci. Nu cred sa fie nici a lui Ioji Kappl.
@@mikeandtherest Nu cunoști sound-ul Phoenix de atunci. Ei sunt. Compară vocea Baniciu 80 cu cea azi și ai să te convingi.
@cristinaspantulescu8243 eu tot zic ca in primele doua minute canta o alta voce, pana la min 2.20 cand incepe sa se distinga clar vocea lui Baniciu si pe alocuri a lui Covaci.
Ei au cantat prin concerte cu dubasi, si nu m-ar mira sa il fi invitat pe unul dintre ei sa cante in intro la voce.
@@mikeandtherest si la inceput e Baniciu, doar ca nu avea vocea la fel de bine dezvoltata, inregistrarea fiind probabil mai veche decat albumul Cei ce Ne-au Dat Nume. In plus, el canta mai jos la inceput decat de la minutul pe care l-ati mentionat, urmand ca el sa faca armonie cu Covaci si Kappl de la acel minut.
RUSINE BA!!!! Acestia NU SUNT PHOENIX!!! NU VA ESTE RUSINE!????? HAI SICTIR NOSTALGIA!
Acesta este Phoenix-ul anilor 70, asa cum sunau cand i-am ascultat prima data.
@@cristinaspantulescu8243 Vezi-ti de treaba cucoana! Eu am stat la aceeasi masa cu baietii acestia! Nu-mi spune mie cine canta pe banda! Si-n plus...asculta fundalul sonor! Acolo se aud ceterasi si o toba cu piele de capra, ceea ce inseamna ca erau cel mult un grup de colindatori din zona de Nord a tarii! Nu va mai bagati in seama!
@@neluvisan7526 bati câmpii. jenant.
@@neluvisan7526 nu este adevarat. In anii '70 au cantat in multe concerte cu dubasii din Branesti, si probabil ei sunt cei care se aud in fundal. Daca incepand cu min 2.20 vrei sa imi spui ca nu se distinge vocea lui Mircea, n-am ce sa mai zic.
@@virgilmariancosma2646 Tu bati campii, baiatule! 1. In anii '70 nu existau casetofoane in Romania! Deci: inregistrare pe caseta audio, imposibil! 2. Nici-o banda magnetica cu viteza 70-90, nu ar fi rezistat 50 de ani, in conditiile din Romania, iar copii dupa ele nici-atat! 3. Nu exista filmare unplugged, altele decat cele ale tvr! 4. Tatal meu a fost prieten cu Covaci, si pe baietii acestia i-am ascultat cantand live si cand erau cu "chef"! Chiar daca aveam la vremea aceea doar 13 ani, crede-ma ca am memorie buna si-n plus...am ureche!!! Pot sa jur ca este o integistrare a vre-unui grup de colindatori din nordul tarii! Cant la chitara de 60 de ani! Auzi tu cumva corzile de plastic al double-six-ului lui Covaci!??? Bagati-va mintile-n cap si terminati cu mizeriile propagandiste ale blogger-ilor ahtiati dupa bani!!