@@raduabc intrebare: ce trebuie sa scrie pe invertor ca sa ne dam seama ca functioneaza luand curentul direct de pe panouri si nu lzi intai din baterii? Multumesc
@@raduabc domnul meu, invertoarele cu funcția "baterry less" conține auto comutator de sarcină în interiorul lui? Sau să achizionez fără discuție unul ? :(
@@raduabc are denumirea generică de ATC Automatic transfer control.. îmi doresc NEAPĂRAT Să las încărcarea bateriilor din autorulotă pe 2 sisteme, unul de "lucru efectiv" DIN PANOURI (2/3 din ele) și după "plac" 1/3 din ele să încarce sistemul secundar, SĂ POT fluctua ca și consum de a suge curent (desigur prin invertor de fiecare dată) de la cele două mici sisteme separate de "înmagazinare" a energiei, pe DURATA CAT MAI MARE A ZILEI DE LUCRU/ÎNSORITĂ. Vă mulțumesc anticipat pentru sugestii!
foarte corect tot ce spui eu sunt electronist repar televizoare din 1987 si e o mare pasiune electronica pt mine este f corect tot ce ai spus confirm total ❤❤❤❤❤
Va salut in primul rind va multumesc personal pentru cea ce ne desvaluiti,,,nimeni nu spun ce ar trebui sa spuna despre aceste sisteme si functionarea lor sigur ati dat gres in incercarea primelor probe pina ati aflat buna si valoarea tehnologica a acestor invertoare..ca si mine am investit destul de mult in produse care acum nu as da doi bani pe ele ...dar pina nu incerci nu poti sti adevarul...Va multumesc pentru aceste informati...Mult respect
Buna seara forte interesant chiar nu credem ca poata sa tina o baterie asa mult dar aveti mare dreptate daca le folosim cumtrebuie eu nu stiam va multumesc frumos pt sfatul dv sunt atate lucruri care poate se afla dupa anii de scola va multumesc frumos siDomnul sa va de a sanatate dv si familiei care va sustine La multi anii sanatosi.
Masina de spalat consuma fffff putin daca nu se foloseste rezistenta . Eu cu 1 .5 kw spal de 10 ori Deoarece introduc apa la 65 de grade printr un ventil de amestec . Viitorul e electric de la casa automobil etc . Trebuie sa ne axam pe sisteme solare pt ca nemernicii care ne furnizeaza ne jefuiesc Eu mi am cumparat din regatul unit li ion un sac de baterii laptop defecte le am sortat le am testat si voi construi bancuri li ion . Bravo bune sfaturi !
Salutare . Multumim domnul George pentru lectii , sunt de un real ajutor in aceste vremuri . V-as ruga, mai multe informatii despre achizitionarea unui sistem solar fotovoltaic . Pentru inceput ce tip de iverter ma sfatuiti sa cumpar ,in jur de 5-6 Kw : easun sv 2 sau easun sv4 .De cate baterii si panouri este nevoie ?Ma intreseaza pentru a face un calcul aproximativ al investitiei . Multumesc anticipat.
Ascultați ce spune omu este adevărat chiar adevărat ce vb. Nu-l cunosc pur și simplu doar am dat din întâmplare și lam ascultat ce grăiește și credeți-mă am învățat pe alți cu o problema puțin mai departe de cea ce vb omul aici. Cu bateriile de la telefon sunt stresate de oarece sincer o spun sunt oameni care chiar nu vor sa asculte un sfat bun asculta producători care se cred de top dar nu tot ce este de top inseamna ca asa este. Mai ascultați și de cei de care nați auzit sau încercați. Bine nu m-am exprimat corect. Ideia la o baterie de telefon nu trebuie sa o incarci la 100 la 100 doar odata pe luna o incarci 100 la 100 încercați sa o încărcați undeva doar pe la 80 la suta și o bagi la incarcat undeva pe la 30 25 la suta. Sunt mai puține cicluri dacă faci asta și vei avea o vita a bateriei de 4 ani dar o exploatezi mai mult cei drept dar este mai puțin rău pentru baterie. Dar ascultați omul ca asa este ce spune asa este
Gresesti cand faci calculul cu masina de spalat - are consum variabil ,adica rezistenta nu functioneaza tot timpul la fel si puterea motorului este in functie de program . Daca dadeai exemplu cu un calorifer , un reseu ... era ok.
Omu a fost destul de generalist,că sa se priceapă ideea...Sint convins că Omu știe că rezistența aia nu funcționează non stop sau curentul necesar la pornire e mai mare decit curentul cînd motorul mașinii e in sarcina...etc
Buna ziua , si felicitari pentru tot ce facaeti ! Va rog sa-mi spuneti daca pot incarca o baterie auto de 12v cu ajutorul panoului solar avand un incarcator PWM model LS 1024 10A desigur fara sa stric bateria . Multumesc anticipat .
Am comandat un essun de 3kw pe 24v cu mppt de 40 amperi maximum 102 vdc si din pv 1000w intrebare e daca pot pune mai mult de 1000w pe 2 siruri sa respect voc cu 2 orientari diferite sau pot pune pina la 3kw panouri
Bună seara domnu Apostol.am nevoie de sfatul dumneavoastră. Eu locuiesc în austria miam construit o căsuța la munte în România undeva pe lângă Baia Mare. Unde nu am posibilitate de a ma racorda la curent electric. Am nevoie de 3kv spuneți I o soluție ieftina ce as putea cumpăra de pe Ali express am înțeles ca este mai ieftin câte panouri ar trebui sa cumpăr de ce putere câte baterii???
Stimate domn gresit victron nu trage din baterie decat daca are nevoie suplimentar de curent. Si cand dimensionezi un sistem de exemplu pe 48 nu pui numai 4 battery si vrei sa tragi un sac de curent aici este problema ca la un consum de 10kw trebe sa pui 50kw baterii. Stimate domn bateria pana la urma bateria este ca rol de tampon
Presupun ca sunteti electronist...in legatura cu consumul masinii de spalat, va cam inselati. La un program de 60⁰ de 2.5h,o masina de spalat cosuma undeva la 1.7kwh...pentru ca are termostat, nu sta alimentata 2 ore
Dl George multumesc pt explicatii am o ms .frd TV il. va rog cate baterii invertor panouri imi sunt.necesare ptr o instalatie conf datelor de Maine sus va multumim
Este mai ieftin sa iei direct de pe site sau direct de pe alliexpress decat la bijnitarii din RO. 300euro am dat pe un hybrid Eosun de 4KV 3800W cu tot cu modul Wifi.
Va salut Dl George , va rog să-mi Spune-ți cum se setează invertorul EASUN HIBRID 5,5kw ca săi fac un ciclu care sa îmi poată merge 12 ore noaptea la un consum de120-140w consum din care ca și stocare 6,2kw total din care sa trag maxim 3 kw așa cum ați explicat in postările anterioare ,de exemplu nu înțeleg de ce seara după veni mai este lumina-soare invertorul preia din baterii fiind la 54v încărcate și trage din ele numai pana la ora 21 după care trece pe rețea ?
va salut! Foarte interesante si tehnice informatiile dvs. Am un prieten in Buc care deja a cumparat 2 invertoare si 11 panouri de 340 w pt o locatie in delta. Pt o locatie la munte, de aprox 200 mp, puteti sa imi spuneti cam ce ar trebui sa iau si daca stiti pe cineva sa faca instalatia? Multumesc!
MULTUMESC PT SFATURILE D.VS...O PRECIZARE VA ROG.LA MIN:23.14 ati spus ca aveti 7panouri pe statie care produc pe vreme innourata 1KW/h,de cati W sunt panourile d.vs?
Buna ziua, dl.George.Super postări faceți.Ma bucura ca Șanț și români care dau ce i mai bun dinei și pentru alții. Firmele acestea inventate , au grija sa scurgă românii de bani.va mulțumesc pentru sfaturi.Si eu vreau sa mi montez aceste panouri ; dar aș vrea o recomandare la panouri și baterii daca se poate.
Poți să mă ajuți te rog cu o informație, pt un sistem de 3 panouri(2 de 50W,și 1 de 100W), un invertor de 1000W și un convertor de 30A, ce baterii pot folosii? Pot folosii o baterie de mașină? Dacă da ce amperaj îmi trebuie?
Bună asa vrea sa știu despre bateri la carut de invalizi cum se procedează ca or ajuns la 0 curent cum as putea sa le remediez va mulțumesc pt înțelegere și va doresc toate cele bune
Cu acesta pot pune panourile și o baterie vrla..de 220AH ....MULȚUMESC.Regulator/controler solar EPEVER, model MPPT 40A , 12V 24V, maxim 1040 W, TRACER4210AN.....pot sa mai pun o baterie de 220 AH SA FIE 2 LA FEL?
D-le George, din experienta dvs. puteti sa-mi spuneti daca exista invertoare care sa limiteze curentul extras din acumulatori la 50% din capacitatea lor, sa le decupleze si sa cupleze automat pe retea, atunci cand este atins acest prag? EaSun poate indeplini aceasta functie? Multumesc!
Am 4 baterii de 12 volti,100 A,,asta inseamna 4800 W,si eu nu trebuie sa consum mai mult de 2200 W,ca sa nu fac un ciclu,asai?,de asemeni am 6 panouri de 240 W,si un controler de 80 A,50 de volti tensiune intrare panouri fotovoltaice,inverter de 1,5 kw,tensiune continua,24 V, consumul este mic in casa.pana in 600 de W.Multumesc frumos.
Buna ziua. Am o intrebare referitor la setup-ul explicat de dvs de la Victron: panourile dau in charger - charger-ul da in baterii - invertorul ia din baterii. Eu as zice ca charger+baterii+invertor sunt legate in paralel. Astfel daca invertorul trage curent mai mic decat da charger-ul - consumul este din charger nu din baterii. Rezulta o functionare similara cu un offgrid battery less.
Buna Sergiu ca sa afli daca au o functionare similara va trebui sa ai luati bateriile si daca inca functioneaza atunci putem vorbi de o functionare similara, dac nu functioneaza fara baterii atunci poti vorbi cel mult de dump load si asta la modelele noi.
Stimate domn Sunteți un foarte bun profesor. Am înțeles că invertorul pe care-l folosiți poate fi legat cu un altul în paralel. De asemenea am înțeles ca invertorul vă dă curent direct din panouri. Perfect! Tot ce ne - ați prezentat este exclusiv OFGRID. Aș dori să - mi spuneți *dacă poate fi folosit mixt cu rețeaua publică* adică dacă nu mai e curent în baterie să te conecteze automat, de ultima instanță, la retea sau trecerea la rețea se face cu ajutorul altui dispozitiv? Acest invertor funcționează în tandem cu rețeaua? Vă mulțumesc mult anticipat pentru răspuns!
AIA cu bateriile stricate au avut si injectie in retea si sau dus bateriile de tot in retea pe timp de noapte si pe timp de zi la masina lui, cred ..,si incercati iluminatul cu spoturi de 12v(inseriate) si televizoarele pe 18 v(si alimentatile cu sursa scazatoare doar cu tranzistori)ca sa eliminati cit mai mult ridicatoarele de tensiune la 220v,ca orice transformator are o pierdere la mersul in gol de 15-20%. pentru marirea eficientei !
Dacă tot va pricepeți, Spuneti_mi și mie ce panouri de 1000 de W sa folosesc (marca și caractere) câte invertoare (marca și tipul lor) câte baterii(acumulatori) pt a stoca energie ca să funcționeze instalația continuu, zi și noapte la consum de 8kw,dar și ce ar mai trebui sa cumpăr. Nu ma pricep deloc și nu vreau sa găsesc vreun nepriceput care sa ma pună sa le cumpăr aiurea și sa nu fie compatibile una cu alta. Vreau dispozitive cu garanție mai lunga. Mulțumesc anticipat.
Buna ziua! Explicatia cu protejarea bateriilor daca nu se consuma sub 50% este valabila si pentru bateriile masinilor electrice? Adica ar fi depreferat sa fie incarcate mai des sau mai rar?
Domnul George locuiti cumva in zona Andronache Bucuresti,ca mi se pare ca sinteti o ruda mai apropiata si va stimez foarte mult si imi place cum explicati ???
Bv d-le ptr. curaj insa de remarcat faptul ca curentul consumat dintr-o baterie per total nu se rezuma la NR. de cicluri de incarcare ci la totalul de curent consumat. Mai explicit pe intelesuL tuturor : poti consuma de 5.000 de ori jumate de baterie sau de 2500 de ori tot intregul din baterie!
Ff frumos îți urmăresc toate clipurile m-am abonat 💪 ...Am învățat ff multe chiar am achiziționat un easun 5.5kw Sv2 care doresc sa îmi fac acasă instalația electrică cu panouri ...o întrebare am Domnul Apostol m-am gândit să iau 4bateri de camion cu 220ah de fiecare dumneavoastră ce credeți e mare amperajul ?va rog să mă lămuriți .. mulțumesc frumos 💪
@@constantinmolfa119Cand nu ai productie din panouri, cu invertorul la maxim, va consuma din baterii in jur de 100A, pentru care fiecare din cele 4 grupuri de baterii de 12V puse in paralel ar trebui sa aiba 2000Ah, iar inseriate/in total, 8000Ah!, deci vreo 9×4=36 de baterii de 220Ah!
Buna ziua. Tot ce este inverter hibrid trage ma intai din panouri? Care este caracteristica unui inverter care foloseste mai intai panoul si apoi bateria? Multumesc.
Pai bine ar fi dar nu este asa modelele aparute dupa 2019 stiu sa lucreze bine cu panourile si din pacate doar citeva modele cel mai usor le cauti pe cele care au functia de Battery Less adica cele care pot functiona cu baterii sau fara
Da acum poti injecta in retea deoarece legea zice asa : ai nevoie de certificatul invertorului care exista si corespunde CE , certificatul panourilor care il gasesti online , un aviz din partea unui electrician avizat ANRE precum ca instalatia corespunde , dupa care va prezentati la furnizorul dumneavoastra de energie si in termen de .... vor trimite sa va instaleze contuarul bidirectional , Daca refuza schimbati furnizorul. da ai din ce in ce mai multi care injecteaza cu toate ca eu nu RECOMAND.
Bateriile alea le consider tehnologie expirata. Cercetati ce inseamna baterii LiFePo4. Ai durata de viata mult mai mare, vreo 3000 incarcari si descarcari complete si inca mai au capacitate peste 80%.
@@raduabc Dupa 3 ani inca am capacitate intreaga. Acum mi-au venit unele de 100Ah cu care intentionez sa imi fac si eu sistem de panouri. Nu m-am hotarat la inveror inca. As face doua randuri de panouri, fiecare cu invertorul propriu si puse in paralel.
1. Un acumulator se considera uzat la 80% capacitate. Deci ar trebui dat la reciclat la 3000 de cicluri, EOF (end of life). 2. Avand de regula BMS (cele cu Pb. nu au), le creste durata de viata TEORETIC la 3000 de cicluri. In realitate nu se descarca la 0%, ci doar la 20...30% , dupa cum e BMS-ul conceput/configurat. 3. Daca la descarci de cateva ori fara BMS la 100% le poti arunca, va spun din experienta, la fel ca la cele cu Pb...4. Pretul este mult mai mare, iar raportat la energia debitata pe toata durata de viata a bateriei este comparabil cu cel cu Pb. 5. O intrebare :.de ce oare se schimba sau chiar se arunca telefoanele dupa 3..4 ani cand autonomia scade substantial trebuind incarcate frecvent, desi au BMS ? Pentru ca tehnologia lor nu e inca suficient de pusa la punct....In viitor ne asteptam sa fie dominante pe piata, dar e o problema cu litiul, e rar si scump ...asa ca acumulatorii lui Plante, reciclabili peste 90%, vor coexista cu acestia inca multi ani. Asta nu inseamna ca nu agreez acumulatorii cu Litiu !
@@ioanpop8578 Un ciclu este definit conform specificatiilor ca incarcare si descarcare completa. Nici vorba de %. Nr de cicluri din specificatii considera asta. Da, durata de viata se considera in regula pana uzual la 80% din capacitate, d-asta producatorii dau nr. de cicluri avand in considerare o capacitate utila de ramasa de 70-80% (uzat e mult spus). Deci ai 3000 la incarcari si descarcari complete, nu doar la folosire in regim de stand-by ca la UPS-uri. Ce spui cu descarcarea pana la valoarea minima omoara mult mai repede plumbul decat orice alta chimie de baterie. Si avantaje mai exista...si din pdv al temperaturii de functionare spre exemplu. Reciclabilitatea materialelor nu pasioneaza pe nimeni pe lumea asta. E totul o mare vrajeala, inclusiv si mai ales aia cu reciclatul plasticului. Telefoanele nu au BMS pentru ca au o signura celula de Li-Ion. Exceptie unele modele ultraspeciale din ziua de azi (alea cu 9-10000 capacitate) care au doua. La laptopuri e si acolo alta poveste: bateriile li-ion crapa repede pentru ca nu se mai pune nici un fel de BMS in modelele ieftine. Gaesti BMS doar in cele de clasa inalta (cele de 1000++ euro).
Ma gandeam sa mi fac un banc cu baterii AGM de 6v. Pt. Ca au capacitatea f. Mare si o sa pot respecta ciclurile. Daca imseriez 4 baterii ca sa obtin 24 de v or sa apara alte probleme, poate.
Eu in realitate nu m as gindi asa mult la baterii ci la ce fel de tehnologie folosete invertorul meu ca eu sa pot proteja bateriile si aici avem 2 tipuri de invertoare : dependente de baterii (cele care trag tot timpul curentul prin baterii ) si cele Battery Less care pot functiona si fara baterii faptul ca pot functiona fara nu inseamna ca nu vom pune , aceasta functie inseamna ca invertorul meu stie pe timp de zi sa ia curentul din panouri si sa il dea direct in consumul meu iar cu surplusul sa incarce bateriile ca eu sa le pot folosi noaptea , deci bateriile nu prea mai sunt o problema ci tehnologia invertoarelor.
Un sfat va rog(gratis)😁Am o rulota,si vreau sa pun un frigider cu COMPRESOR,l-am gasit pe OLX(Vand frigider auto cu compresor, avand un volum de 67litri inaltime 63cm si latime 44cm frigiderul are alimentare 12/24v cc,43w,1,5-3A/12v,0,5-1,5A/24v.)Care va functiona non-stop,eu intreb;CE KIT FOTOVOLTAIC ar trebuii sa-mi pun pe rulota sa faca fata+ceva lampi cu leduri...mersi
Vă salut... îmi place stilul cum explicați..!! Nu știu dacă mai sunteți prezent cu această postare, oricum o să mă uit și pe celelalte, să caut un răspuns... Pot încărca un acumulator auto 12 v direct din panoul solar ?? (fără controler , fără redresor invertor, și alte minuni) ...am la ieșire 17v cu 130w.
@@lucian7512 , mersi frumos pentru răspuns! .. alții spun că da, încă nu am incercat varianta pe direct .. ..de ce sunt dezamăgit, am cumpărat două controlere unul pwm altul mppt de 20 exact cum mi-ați sugerat ,de-alea de 50 de lei, niciunul nu încarcă nici baterie nouă nici folosită dar bună, am folosit și cu baterie încărcată și puțin consumată ....nimic jucăriile arată că își fac treaba dar nimic, nu se încălzesc, lucru normal la încărcare a unui redresor sau controler,imi arată că încarcă(am folosit un led de 12 cu 10w până să descărcat bateria în câteva seri, iar controlerul spune că este încărcată), parametrii afișajului la încărcare voltaj , amperaj, sunt mereu aceeași indiferent de starea bateriei. .. i-am verificat cu cineva care cât de cât cunoaște electronică, din punctul lui de vedere controlere sunt bune, dar de ce nu-și fac treaba nici el nu știe ... menționez că le-am folosit exact manualului. Încă o dată, mersi frumos de răspuns.
@@dan3666 , imi pare rau . Am raspuns deoarece am un panou de 130 w , un controler de 20 pwm , o baterie 110 A. Sistemul il folosesc pentru alimentarea unui frigider auto cu compresor. La mine functioneaza si nu mi-as asuma riscul de-a nu-l monta. Legaturile trebuie facute in acesta ordine : bateria-controler-panou.
@@lucian7512 1. Un panou de 130W nici cu un mppt nu iti va da mai mult de 8-9A fiindca trebuie sa aiba la intrare peste 15-16V ca sa functioneze, adica 120-144W! Pune un mppt de 10A si inca o baterie de 110Ah in paralel cu prima! 2. Pentru ca bateria sa te tina "19-20 de ani", ciclul de incarcare descarcare nu e suficiant sa fie in jur de 50%din capacitate, (care e in jur de 13V×110Ah=1,43KWh din care poti folosi 700Wh), DAR si rata de consum/incarcare trebuie sa fie una redusa! Pentru o foarte lunga durata de viata e strict necesar ca incarcarea/descarcarea si descarcarea sa se faca cu un curent de 110Ah:20h=5,5A, ceea ce inseamna controler de 5A si consumatori simultani de maxim 60-70W! Cu inca o baterie de 110Ah in paralel cu prima si controler mppt de 10A iti vei destresa mult bateria si te va tine mai mult de dublu!
Nokia probabil a fost lucrata din interior, ei au oferit exclusivitate pentru OS-ul de la Microsoft (Windows Phone) care nu a avut succes si oricum nu prea avea mari sanse. Ceilalti producatori ofereau mai multe terminale cu Android si 1-2 modele cu Windows Phone. Ulterior falimentului seful Nokia a fost recompensat cu o functie in cadrul Microsoft.
Eu merg deocamdata pe baterii auto plumb acid si am 8 baterii 4 legate in serie ca sa fac 48v si inca 4 in serie si apoi puse in paralel peste celelalte
Buna, am un invertor de la SMA SI3324 ofgrid 24v si intentionez sa cumpar 6 panouri de 540w, cate baterii trebuie sa pun la un consum lunar la 150kw. Multumesc
Bateriile cu plumb se calculeaza dupa puterea nominala a inverorului! Un invertor de 1000W, 1KW, la 12V consuma aproape de 100A, iar bateria ar trebui sa fie de 100A×20h=2000Ah! La 1KW, 24V, doua baterii de 12V si 1000Ah in serie! La 5KW, 48V, patru baterii de 2000Ah in serie!
Eu am un consum de 8 KW pe zi am cumpărat 5 panouri de 200 de wați un invertor cu sinus modificat de 9000 de wați as vrea sa știu ce baterii recomanzi sa pun și controler și ce model de baterii ca consumatori am o pompa de apa frigider mașina de spălat și televizor eu vreau doar pt timp de zi
@@raduabc un model anume precizez ca ceea ce fac e doar pentru a mai scădea factura la curent nu vreau să devin prosumator sau sa investesc prea mult deodată le fac pe rind și mai inbunatatesc sistemul din mers va mulțumesc
Ești un fenomen.foarte bine explicat pe limba tuturor.succes
La problema asta mă gândeam și eu, vroiam sa caut un invertor care trage curent direct din panouri sa protejeze bateria. Foarte bine ați explicat!!!
facebook.com/groups/230521602014021 vaputeti informa aici.
@@raduabc intrebare: ce trebuie sa scrie pe invertor ca sa ne dam seama ca functioneaza luand curentul direct de pe panouri si nu lzi intai din baterii? Multumesc
Trebuie sa detina functia de battery less
@@raduabc domnul meu, invertoarele cu funcția "baterry less" conține auto comutator de sarcină în interiorul lui? Sau să achizionez fără discuție unul ? :(
@@raduabc are denumirea generică de ATC Automatic transfer control.. îmi doresc NEAPĂRAT Să las încărcarea bateriilor din autorulotă pe 2 sisteme, unul de "lucru efectiv" DIN PANOURI (2/3 din ele) și după "plac" 1/3 din ele să încarce sistemul secundar, SĂ POT fluctua ca și consum de a suge curent (desigur prin invertor de fiecare dată) de la cele două mici sisteme separate de "înmagazinare" a energiei, pe DURATA CAT MAI MARE A ZILEI DE LUCRU/ÎNSORITĂ. Vă mulțumesc anticipat pentru sugestii!
Sunteți un adevărat domn. Nimeni nu-ți va explica asa ceva pt ca mulți trăiesc pe spatele necunoașterii altora
Esti o minune de om! Multumesc frumos ptr efortul tau.
Mii de multumiri pentru tot efortul depus in a explica pe intelesul tuturor, functionarea sistemelor fotovoltaice !
Va salut! Va pricepeti si santeti un caracter ajutand pe altii!
Respect!
foarte corect tot ce spui eu sunt electronist repar televizoare din 1987 si e o mare pasiune electronica pt mine este f corect tot ce ai spus confirm total ❤❤❤❤❤
Domnule sunteti extraordinar, am avut ce invata,spuneti doar lucruri interesante si multumesc pentru video.👏
Important î-i "din bătute să învățăm ceva" . Felicitări !
Domnule, ai fost foarte clar în explicație !.
Va salut și va doresc multa sănătate. Putini care explica asa de bine
Foarte bine explicat. Vă mulțumim!
Mulțumiri dle. George.. Foarte practic și pe înțeles.
Esti baiat destept si fain. Imi place cum explici.
Va salut in primul rind va multumesc personal pentru cea ce ne desvaluiti,,,nimeni nu spun ce ar trebui sa spuna despre aceste sisteme si functionarea lor sigur ati dat gres in incercarea primelor probe pina ati aflat buna si valoarea tehnologica a acestor invertoare..ca si mine am investit destul de mult in produse care acum nu as da doi bani pe ele ...dar pina nu incerci nu poti sti adevarul...Va multumesc pentru aceste informati...Mult respect
Buna seara forte interesant chiar nu credem ca poata sa tina o baterie asa mult dar aveti mare dreptate daca le folosim cumtrebuie eu nu stiam va multumesc frumos pt sfatul dv sunt atate lucruri care poate se afla dupa anii de scola va multumesc frumos siDomnul sa va de a sanatate dv si familiei care va sustine La multi anii sanatosi.
domnul George ! Va multumesc
Foarte frumos explicat BRAVO
Multumesc!
Masina de spalat consuma fffff putin daca nu se foloseste rezistenta .
Eu cu 1 .5 kw spal de 10 ori
Deoarece introduc apa la 65 de grade printr un ventil de amestec .
Viitorul e electric de la casa automobil etc .
Trebuie sa ne axam pe sisteme solare pt ca nemernicii care ne furnizeaza ne jefuiesc
Eu mi am cumparat din regatul unit li ion un sac de baterii laptop defecte le am sortat le am testat si voi construi bancuri li ion .
Bravo bune sfaturi !
Mulțumim de sfat e foare
buna expicația data .esti bun.spor
Da corecta explicatia pertinenta felicitari
Bravo maeste felicitările mele! Bune detalii,și foarte bine explicat!
Bine le-ai mai explicat 👏👏👍😁
Foarte bine explicat!
Doamne ajuta în continuare!
Profesor ! Merci de informații.
Salutare . Multumim domnul George pentru lectii , sunt de un real ajutor in aceste vremuri . V-as ruga, mai multe informatii despre achizitionarea unui sistem solar fotovoltaic . Pentru inceput ce tip de iverter ma sfatuiti sa cumpar ,in jur de 5-6 Kw : easun sv 2 sau easun sv4 .De cate baterii si panouri este nevoie ?Ma intreseaza pentru a face un calcul aproximativ al investitiei . Multumesc anticipat.
BRAVO NENE EXCELENT
Va rog sa mi recomandați acel model de invertor( date tehnice)si nr dv de tel.
Va multumesc mult de informstie
Bravo maestre felicitari |||
MULȚUMESC PENTR SFAT !!
Buna...apreciez ce faceți...va rog sa.mi spuneți ce invertoare folosiți cu funcția paralel....ce serie de invertor....va mulțumesc...
Ascultați ce spune omu este adevărat chiar adevărat ce vb. Nu-l cunosc pur și simplu doar am dat din întâmplare și lam ascultat ce grăiește și credeți-mă am învățat pe alți cu o problema puțin mai departe de cea ce vb omul aici. Cu bateriile de la telefon sunt stresate de oarece sincer o spun sunt oameni care chiar nu vor sa asculte un sfat bun asculta producători care se cred de top dar nu tot ce este de top inseamna ca asa este. Mai ascultați și de cei de care nați auzit sau încercați. Bine nu m-am exprimat corect. Ideia la o baterie de telefon nu trebuie sa o incarci la 100 la 100 doar odata pe luna o incarci 100 la 100 încercați sa o încărcați undeva doar pe la 80 la suta și o bagi la incarcat undeva pe la 30 25 la suta. Sunt mai puține cicluri dacă faci asta și vei avea o vita a bateriei de 4 ani dar o exploatezi mai mult cei drept dar este mai puțin rău pentru baterie. Dar ascultați omul ca asa este ce spune asa este
FELICITARI.... 👍👍👍
Vă mulțumesc mult!
Tot la plumb ? Cand treceti pe litiu ?
Gresesti cand faci calculul cu masina de spalat - are consum variabil ,adica rezistenta nu functioneaza tot timpul la fel si puterea motorului este in functie de program . Daca dadeai exemplu cu un calorifer , un reseu ... era ok.
A dat bine exemplul, poti spala de exemplu lenjerii la 80⁰, repede critica , este un exemplu .
Omu a fost destul de generalist,că sa se priceapă ideea...Sint convins că Omu știe că rezistența aia nu funcționează non stop sau curentul necesar la pornire e mai mare decit curentul cînd motorul mașinii e in sarcina...etc
Buna ziua , si felicitari pentru tot ce facaeti ! Va rog sa-mi spuneti daca pot incarca o baterie auto de 12v cu ajutorul panoului solar avand un incarcator PWM model LS 1024 10A desigur fara sa stric bateria . Multumesc anticipat .
GEORGE.DACA PROFESORI AR PREDA ASA CUMEXPLICI TU AM AVEA NUMAI ELEVI DESTEPTI.
Dumnezeu sa va dea sănătate
Am comandat un essun de 3kw pe 24v cu mppt de 40 amperi maximum 102 vdc si din pv 1000w intrebare e daca pot pune mai mult de 1000w pe 2 siruri sa respect voc cu 2 orientari diferite sau pot pune pina la 3kw panouri
Bună seara domnu Apostol.am nevoie de sfatul dumneavoastră. Eu locuiesc în austria miam construit o căsuța la munte în România undeva pe lângă Baia Mare. Unde nu am posibilitate de a ma racorda la curent electric. Am nevoie de 3kv spuneți I o soluție ieftina ce as putea cumpăra de pe Ali express am înțeles ca este mai ieftin câte panouri ar trebui sa cumpăr de ce putere câte baterii???
Salut,chiar ma gandeam sa folosesc 2 acumulatori efb de 200ah,de camion si eram sceptic...dar o sa fiu atent cat de mult le descarc.multumesc!
Stimate domn gresit victron nu trage din baterie decat daca are nevoie suplimentar de curent. Si cand dimensionezi un sistem de exemplu pe 48 nu pui numai 4 battery si vrei sa tragi un sac de curent aici este problema ca la un consum de 10kw trebe sa pui 50kw baterii. Stimate domn bateria pana la urma bateria este ca rol de tampon
Pai de unde trage din Fronius??
Presupun ca sunteti electronist...in legatura cu consumul masinii de spalat, va cam inselati. La un program de 60⁰ de 2.5h,o masina de spalat cosuma undeva la 1.7kwh...pentru ca are termostat, nu sta alimentata 2 ore
Dl George multumesc pt explicatii am o ms .frd TV il.
va rog cate baterii invertor panouri imi sunt.necesare ptr o instalatie conf datelor de Maine sus va multumim
La invertor hibrid de 5.6 kw ...48 v
Ce baterii litiu este recomandat cati Amperi?
Vă salut
Pe baterii nu am văzut să scrie câte cicluri de viață au.
Cum aflam acest lucru?
Mulțumesc
Mulumesc pentru prezentare,invat si eu incet ,incet...
Este mai ieftin sa iei direct de pe site sau direct de pe alliexpress decat la bijnitarii din RO. 300euro am dat pe un hybrid Eosun de 4KV 3800W cu tot cu modul Wifi.
Va salut Dl George , va rog să-mi Spune-ți cum se setează invertorul EASUN HIBRID 5,5kw ca săi fac un ciclu care sa îmi poată merge 12 ore noaptea la un consum de120-140w consum din care ca și stocare 6,2kw total din care sa trag maxim 3 kw așa cum ați explicat in postările anterioare ,de exemplu nu înțeleg de ce seara după veni mai este lumina-soare invertorul preia din baterii fiind la 54v încărcate și trage din ele numai pana la ora 21 după care trece pe rețea ?
La o rulotă,ce baterie ?De ce voltaj să fie?Ce panou sau panouri să cumpăr?
1:41 ce specialitate aveti daca nu va suparati
va salut! Foarte interesante si tehnice informatiile dvs. Am un prieten in Buc care deja a cumparat 2 invertoare si 11 panouri de 340 w pt o locatie in delta. Pt o locatie la munte, de aprox 200 mp, puteti sa imi spuneti cam ce ar trebui sa iau si daca stiti pe cineva sa faca instalatia? Multumesc!
MULTUMESC PT SFATURILE D.VS...O PRECIZARE VA ROG.LA MIN:23.14 ati spus ca aveti 7panouri pe statie care produc pe vreme innourata 1KW/h,de cati W sunt panourile d.vs?
Buna ziua, dl.George.Super postări faceți.Ma bucura ca Șanț și români care dau ce i mai bun dinei și pentru alții. Firmele acestea inventate , au grija sa scurgă românii de bani.va mulțumesc pentru sfaturi.Si eu vreau sa mi montez aceste panouri ; dar aș vrea o recomandare la panouri și baterii daca se poate.
Ce invertoare merg cu orice tip de baterii ? Mulțumesc
Poți să mă ajuți te rog cu o informație, pt un sistem de 3 panouri(2 de 50W,și 1 de 100W), un invertor de 1000W și un convertor de 30A, ce baterii pot folosii? Pot folosii o baterie de mașină? Dacă da ce amperaj îmi trebuie?
Buna ziua domnule George, mulțumim pentru explicații! Ce părere aveți despre bateriile Pylontech?
Bună asa vrea sa știu despre bateri la carut de invalizi cum se procedează ca or ajuns la 0 curent cum as putea sa le remediez va mulțumesc pt înțelegere și va doresc toate cele bune
Puteți să luăm legătura prin telefon pt informații și ajutor.multumesc anticipat
Spuneți-i și mie va rog despre panourile amorfe de la first solar
Încearcă să pui lampi solare pe timp de noapte sa lumineze panourile, salutări din Spania!
Cu acesta pot pune panourile și o baterie vrla..de 220AH ....MULȚUMESC.Regulator/controler solar EPEVER, model MPPT 40A , 12V 24V, maxim 1040 W, TRACER4210AN.....pot sa mai pun o baterie de 220 AH SA FIE 2 LA FEL?
Ce părere aveți și cum as profita mai bine de ele
D-le George, din experienta dvs. puteti sa-mi spuneti daca exista invertoare care sa limiteze curentul extras din acumulatori la 50% din capacitatea lor, sa le decupleze si sa cupleze automat pe retea, atunci cand este atins acest prag? EaSun poate indeplini aceasta functie? Multumesc!
Domnule Gheorghe am un panou de 280w 15A eu vă întreb ce bateri și ce cotrlar îmi trebuie. Mulțumesc frumos
Intrati pe grupul de Facebook!
Fara baterii se poate folosi? Iar surplusul sa fie bagat in retea?
O MICA CORECTIE . MASINA DE SPALAT CONSUMA PUTEREA MAXIMA DOAR CAND INCALZESTE APA , NU TOT PROGRAMU
FELICITARI PT CE FACI !!!
Corect foarte corect.
Nu. Consumul maxim este cand functioneaza turbina de pe stoarcere. La incalzire eu am undeva la 1500, la stoarcere peste 2000W.
@@ForgottenGamesAndMods nu prea cred
Salut,cum calculez watii la baterie?inmultesc voltii cu amperii si imi da wati?multumesc frumos.
exact
Mentionez ca am fost foarte prost la fizica in scoala,de fapt mai la toate materiile,desi se facea scoala de calitate in ani 80.
Am 4 baterii de 12 volti,100 A,,asta inseamna 4800 W,si eu nu trebuie sa consum mai mult de 2200 W,ca sa nu fac un ciclu,asai?,de asemeni am 6 panouri de 240 W,si un controler de 80 A,50 de volti tensiune intrare panouri fotovoltaice,inverter de 1,5 kw,tensiune continua,24 V, consumul este mic in casa.pana in 600 de W.Multumesc frumos.
Daca aveti cumva idee de unde as putea achizitiona si eu un invertor easun svii din Romania as dori sa imi spuneti si mie.va multumesc cu anticipatie
Buna ziua. Am o intrebare referitor la setup-ul explicat de dvs de la Victron: panourile dau in charger - charger-ul da in baterii - invertorul ia din baterii. Eu as zice ca charger+baterii+invertor sunt legate in paralel. Astfel daca invertorul trage curent mai mic decat da charger-ul - consumul este din charger nu din baterii. Rezulta o functionare similara cu un offgrid battery less.
Buna Sergiu ca sa afli daca au o functionare similara va trebui sa ai luati bateriile si daca inca functioneaza atunci putem vorbi de o functionare similara, dac nu functioneaza fara baterii atunci poti vorbi cel mult de dump load si asta la modelele noi.
Da,teapa cu prosumatorii
Stimate domn
Sunteți un foarte bun profesor.
Am înțeles că invertorul pe care-l folosiți poate fi legat cu un altul în paralel. De asemenea am înțeles ca invertorul vă dă curent direct din panouri. Perfect! Tot ce ne - ați prezentat este exclusiv OFGRID. Aș dori să - mi spuneți *dacă poate fi folosit mixt cu rețeaua publică* adică dacă nu mai e curent în baterie să te conecteze automat, de ultima instanță, la retea sau trecerea la rețea se face cu ajutorul altui dispozitiv?
Acest invertor funcționează în tandem cu rețeaua?
Vă mulțumesc mult anticipat pentru răspuns!
AIA cu bateriile stricate au avut si injectie in retea si sau dus bateriile de tot in retea pe timp de noapte si pe timp de zi la masina lui, cred ..,si incercati iluminatul cu spoturi de 12v(inseriate) si televizoarele pe 18 v(si alimentatile cu sursa scazatoare doar cu tranzistori)ca sa eliminati cit mai mult ridicatoarele de tensiune la 220v,ca orice transformator are o pierdere la mersul in gol de 15-20%. pentru marirea eficientei !
Cum stim cîte cicluri de viața are o bateriie scriie undeva pe ia sau cum putem afla
Dacă tot va pricepeți, Spuneti_mi și mie ce panouri de 1000 de W sa folosesc (marca și caractere) câte invertoare (marca și tipul lor) câte baterii(acumulatori) pt a stoca energie ca să funcționeze instalația continuu, zi și noapte la consum de 8kw,dar și ce ar mai trebui sa cumpăr. Nu ma pricep deloc și nu vreau sa găsesc vreun nepriceput care sa ma pună sa le cumpăr aiurea și sa nu fie compatibile una cu alta. Vreau dispozitive cu garanție mai lunga. Mulțumesc anticipat.
ce se întâmplă dacă consumul este mai mare decât producția panourilor?
Mai aveti noutati? Ati montat sistemul Easun de 10kw in Romania? Cum functioneaza ? Ce rezultate aveti? Vreau sa cumpar si eu sistem de 10kw
Buna ziua! Explicatia cu protejarea bateriilor daca nu se consuma sub 50% este valabila si pentru bateriile masinilor electrice? Adica ar fi depreferat sa fie incarcate mai des sau mai rar?
Evident ca e valabil dar nu ar trebui incarcate mai mult de 80-90% si nici descarcate sub 20-30%!
Domnul George locuiti cumva in zona Andronache Bucuresti,ca mi se pare ca sinteti o ruda mai apropiata si va stimez foarte mult si imi place cum explicati ???
Salutări.la cat treb sa setez inv să știu că ia doar 50-%din baterie.easun smv3.la ce capitol ms
Bv d-le ptr. curaj insa de remarcat faptul ca curentul consumat dintr-o baterie per total nu se rezuma la NR. de cicluri de incarcare ci la totalul de curent consumat. Mai explicit pe intelesuL tuturor : poti consuma de 5.000 de ori jumate de baterie sau de 2500 de ori tot intregul din baterie!
Niciodata nu se consuma o baterie complet pt ca o strici. Matematic asa imputinezi nr de cicluri, dar practic faci mult mai rau.
Ff frumos îți urmăresc toate clipurile m-am abonat 💪 ...Am învățat ff multe chiar am achiziționat un easun 5.5kw Sv2 care doresc sa îmi fac acasă instalația electrică cu panouri ...o întrebare am Domnul Apostol m-am gândit să iau 4bateri de camion cu 220ah de fiecare dumneavoastră ce credeți e mare amperajul ?va rog să mă lămuriți .. mulțumesc frumos 💪
200Ah este minimul acceptat , deci eu cred ca va trebui sa mai pui 4 de 220 ca sa poti sta in modul Solar,Battery,Utility
@@raduabc cred o am înțeles iau 4bateri de 12V 220Ah legate în serie 😉 mulțumesc frumos de mare ajutor 💪
@@constantinmolfa119Cand nu ai productie din panouri, cu invertorul la maxim, va consuma din baterii in jur de 100A, pentru care fiecare din cele 4 grupuri de baterii de 12V puse in paralel ar trebui sa aiba 2000Ah, iar inseriate/in total, 8000Ah!, deci vreo 9×4=36 de baterii de 220Ah!
Buna ziua. Tot ce este inverter hibrid trage ma intai din panouri? Care este caracteristica unui inverter care foloseste mai intai panoul si apoi bateria? Multumesc.
Pai bine ar fi dar nu este asa modelele aparute dupa 2019 stiu sa lucreze bine cu panourile si din pacate doar citeva modele cel mai usor le cauti pe cele care au functia de Battery Less adica cele care pot functiona cu baterii sau fara
Invertorul de la China este recunoscut de din in caz de injectare în rețea?
Da acum poti injecta in retea deoarece legea zice asa : ai nevoie de certificatul invertorului care exista si corespunde CE , certificatul panourilor care il gasesti online , un aviz din partea unui electrician avizat ANRE precum ca instalatia corespunde , dupa care va prezentati la furnizorul dumneavoastra de energie si in termen de .... vor trimite sa va instaleze contuarul bidirectional , Daca refuza schimbati furnizorul. da ai din ce in ce mai multi care injecteaza cu toate ca eu nu RECOMAND.
Bravo bravo
Bateriile alea le consider tehnologie expirata. Cercetati ce inseamna baterii LiFePo4. Ai durata de viata mult mai mare, vreo 3000 incarcari si descarcari complete si inca mai au capacitate peste 80%.
De citi ani lucrezi cu ele??
@@raduabc Dupa 3 ani inca am capacitate intreaga. Acum mi-au venit unele de 100Ah cu care intentionez sa imi fac si eu sistem de panouri. Nu m-am hotarat la inveror inca. As face doua randuri de panouri, fiecare cu invertorul propriu si puse in paralel.
1. Un acumulator se considera uzat la 80% capacitate. Deci ar trebui dat la reciclat la 3000 de cicluri, EOF (end of life). 2. Avand de regula BMS (cele cu Pb. nu au), le creste durata de viata TEORETIC la 3000 de cicluri. In realitate nu se descarca la 0%, ci doar la 20...30% , dupa cum e BMS-ul conceput/configurat. 3. Daca la descarci de cateva ori fara BMS la 100% le poti arunca, va spun din experienta, la fel ca la cele cu Pb...4. Pretul este mult mai mare, iar raportat la energia debitata pe toata durata de viata a bateriei este comparabil cu cel cu Pb. 5. O intrebare :.de ce oare se schimba sau chiar se arunca telefoanele dupa 3..4 ani cand autonomia scade substantial trebuind incarcate frecvent, desi au BMS ? Pentru ca tehnologia lor nu e inca suficient de pusa la punct....In viitor ne asteptam sa fie dominante pe piata, dar e o problema cu litiul, e rar si scump ...asa ca acumulatorii lui Plante, reciclabili peste 90%, vor coexista cu acestia inca multi ani. Asta nu inseamna ca nu agreez acumulatorii cu Litiu !
@@ioanpop8578 Un ciclu este definit conform specificatiilor ca incarcare si descarcare completa. Nici vorba de %. Nr de cicluri din specificatii considera asta. Da, durata de viata se considera in regula pana uzual la 80% din capacitate, d-asta producatorii dau nr. de cicluri avand in considerare o capacitate utila de ramasa de 70-80% (uzat e mult spus). Deci ai 3000 la incarcari si descarcari complete, nu doar la folosire in regim de stand-by ca la UPS-uri. Ce spui cu descarcarea pana la valoarea minima omoara mult mai repede plumbul decat orice alta chimie de baterie. Si avantaje mai exista...si din pdv al temperaturii de functionare spre exemplu. Reciclabilitatea materialelor nu pasioneaza pe nimeni pe lumea asta. E totul o mare vrajeala, inclusiv si mai ales aia cu reciclatul plasticului. Telefoanele nu au BMS pentru ca au o signura celula de Li-Ion. Exceptie unele modele ultraspeciale din ziua de azi (alea cu 9-10000 capacitate) care au doua. La laptopuri e si acolo alta poveste: bateriile li-ion crapa repede pentru ca nu se mai pune nici un fel de BMS in modelele ieftine. Gaesti BMS doar in cele de clasa inalta (cele de 1000++ euro).
Respect. Poți să ne dai linkul de unde ai luat invertorul? Tot caut pe Ali și nu dau de el.
Ma gandeam sa mi fac un banc cu baterii AGM de 6v. Pt. Ca au capacitatea f. Mare si o sa pot respecta ciclurile.
Daca imseriez 4 baterii ca sa obtin 24 de v or sa apara alte probleme, poate.
Eu in realitate nu m as gindi asa mult la baterii ci la ce fel de tehnologie folosete invertorul meu ca eu sa pot proteja bateriile si aici avem 2 tipuri de invertoare : dependente de baterii (cele care trag tot timpul curentul prin baterii ) si cele Battery Less care pot functiona si fara baterii faptul ca pot functiona fara nu inseamna ca nu vom pune , aceasta functie inseamna ca invertorul meu stie pe timp de zi sa ia curentul din panouri si sa il dea direct in consumul meu iar cu surplusul sa incarce bateriile ca eu sa le pot folosi noaptea , deci bateriile nu prea mai sunt o problema ci tehnologia invertoarelor.
Nu exista sisteme care sa protejeze bateriile pe 24v
Un sfat va rog(gratis)😁Am o rulota,si vreau sa pun un frigider cu COMPRESOR,l-am gasit pe OLX(Vand frigider auto cu compresor, avand un volum de 67litri inaltime 63cm si latime 44cm frigiderul are alimentare 12/24v cc,43w,1,5-3A/12v,0,5-1,5A/24v.)Care va functiona non-stop,eu intreb;CE KIT FOTOVOLTAIC ar trebuii sa-mi pun pe rulota sa faca fata+ceva lampi cu leduri...mersi
Vă salut... îmi place stilul cum explicați..!!
Nu știu dacă mai sunteți prezent cu această postare, oricum o să mă uit și pe celelalte, să caut un răspuns...
Pot încărca un acumulator auto 12 v direct din panoul solar ??
(fără controler , fără redresor invertor, și alte minuni) ...am la ieșire 17v cu 130w.
Nu . Un controler de 20 A costa 50 lei .
@@lucian7512 , mersi frumos pentru răspuns!
.. alții spun că da, încă nu am incercat varianta pe direct ..
..de ce sunt dezamăgit, am cumpărat două controlere unul pwm altul mppt de 20 exact cum mi-ați sugerat ,de-alea de 50 de lei, niciunul nu încarcă nici baterie nouă nici folosită dar bună, am folosit și cu baterie încărcată și puțin consumată ....nimic jucăriile arată că își fac treaba dar nimic, nu se încălzesc, lucru normal la încărcare a unui redresor sau controler,imi arată că încarcă(am folosit un led de 12 cu 10w până să descărcat bateria în câteva seri, iar controlerul spune că este încărcată), parametrii afișajului la încărcare voltaj , amperaj, sunt mereu aceeași indiferent de starea bateriei.
.. i-am verificat cu cineva care cât de cât cunoaște electronică, din punctul lui de vedere controlere sunt bune, dar de ce nu-și fac treaba nici el nu știe
... menționez că le-am folosit exact manualului.
Încă o dată, mersi frumos de răspuns.
@@dan3666 , imi pare rau .
Am raspuns deoarece am un panou de 130 w , un controler de 20 pwm , o baterie 110 A. Sistemul il folosesc pentru alimentarea unui frigider auto cu compresor. La mine functioneaza si nu mi-as asuma riscul de-a nu-l monta. Legaturile trebuie facute in acesta ordine : bateria-controler-panou.
@@lucian7512
1. Un panou de 130W nici cu un mppt nu iti va da mai mult de 8-9A fiindca trebuie sa aiba la intrare peste 15-16V ca sa functioneze, adica 120-144W!
Pune un mppt de 10A si inca o baterie de 110Ah in paralel cu prima!
2. Pentru ca bateria sa te tina "19-20 de ani", ciclul de incarcare descarcare nu e suficiant sa fie in jur de 50%din capacitate, (care e in jur de 13V×110Ah=1,43KWh din care poti folosi 700Wh), DAR si rata de consum/incarcare trebuie sa fie una redusa!
Pentru o foarte lunga durata de viata e strict necesar ca incarcarea/descarcarea si descarcarea sa se faca cu un curent de 110Ah:20h=5,5A, ceea ce inseamna controler de 5A si consumatori simultani de maxim 60-70W!
Cu inca o baterie de 110Ah in paralel cu prima si controler mppt de 10A iti vei destresa mult bateria si te va tine mai mult de dublu!
@@dan3666 MPPT de 50 de lei?
Pai si intrebarea este cat mai trebuie sa ramana in baterie dupa 50% consumati ce voltaj ar fi ideal sa ramana in baterie
Nokia probabil a fost lucrata din interior, ei au oferit exclusivitate pentru OS-ul de la Microsoft (Windows Phone) care nu a avut succes si oricum nu prea avea mari sanse. Ceilalti producatori ofereau mai multe terminale cu Android si 1-2 modele cu Windows Phone. Ulterior falimentului seful Nokia a fost recompensat cu o functie in cadrul Microsoft.
Bună ziua îmi.spuneti și mie de câte panouri am nevoie pentru acasă
Buna ziua. Ma puteti ajuta cu furnizorul chinez de incredere de la care ati comandat dvs? Ms!
Am comandat prin Aliexpress si am bifat Germania sau Polonia.
Eu merg deocamdata pe baterii auto plumb acid si am 8 baterii 4 legate in serie ca sa fac 48v si inca 4 in serie si apoi puse in paralel peste celelalte
Pina la ce capacitate le descarcati? Ce baterii mai exact?
@@expeditii le descarc pana la 11,5 Volti per baterie pot si pana la 11 daca e nevoie dar se opreste invertorul la 45V deci cam la 11,3 v pe baterie
Este bine ca easun recunoaste bateria auto. Manualul specifica alte tipuri dar si ele sint pe plumb
Buna, am un invertor de la SMA SI3324 ofgrid 24v si intentionez sa cumpar 6 panouri de 540w, cate baterii trebuie sa pun la un consum lunar la 150kw. Multumesc
Bateriile cu plumb se calculeaza dupa puterea nominala a inverorului!
Un invertor de 1000W, 1KW, la 12V consuma aproape de 100A, iar bateria ar trebui sa fie de 100A×20h=2000Ah!
La 1KW, 24V, doua baterii de 12V si 1000Ah in serie!
La 5KW, 48V, patru baterii de 2000Ah in serie!
Eu am un consum de 8 KW pe zi am cumpărat 5 panouri de 200 de wați un invertor cu sinus modificat de 9000 de wați as vrea sa știu ce baterii recomanzi sa pun și controler și ce model de baterii ca consumatori am o pompa de apa frigider mașina de spălat și televizor eu vreau doar pt timp de zi
Recomand sa schimbati de urgenta invertorul si sa cautati unul battery less
@@raduabc un model anume precizez ca ceea ce fac e doar pentru a mai scădea factura la curent nu vreau să devin prosumator sau sa investesc prea mult deodată le fac pe rind și mai inbunatatesc sistemul din mers va mulțumesc
As dori sa instalez un sistem fotovoltaic la tara, cum pot lua legătura cu dumneavoastră pt unele detalii și lămuriri??
Intrati pe grup: facebook.com/groups/230521602014021
2
@@danutcenadic5396 ?
bune explicațiile dar si pe mine ma intereseaza cum aflam cîte cicluri are o bateriiie ca sa cumpar bateriii cu cît mai multe cicluri,🤔
Buna ziua am și eu o casa cu 2 dormitoare Bucătărie și baie câte panouri am nevoie va rog sa m-a ajutai și pe mine
De la deye este bun invertorul