Hoca bu video ile paylaştığınız değerli bilgiler ile Viyana'da bir geoteknik enstitüsünde staj yapma olanağı sağladım. Bu video umaram başka arkadaşlara da yardım eder. Çok Teşekkürler!
@Dr Kemal Solmaz İlk olarak temel bilimlerden mezun olduğunda " Astronot " gibi ünvanlar zaten almıyorsun. Temel bilimler, seni bilime hazırlıyor yani aslında başlı başına bilim. İkinci olarak böyle bir iş yapacaksan Üniversite mezunu ile ilgili bir durum değil, bunun üniversite sonrası 2 yıl yüksek lisans ve 4 yıl doktorası var. TR' de zaten Astronot şuan olma gibi bir imkanın yok, Fransa ve Hollanda bu iş için çok iyi olabilir yani eğer yurtdışına çıkmakta bütçe yetersiz olursa, buna mukabil eğer sorun yaratmayacaksa ABD olabilir. ( Bütçe konusu. ) :) Fizik bölümü mezunu olduğunda, Fizikçi oluyorsun yani genel olarak. Başka küçük alanlar da var, yani fizik içerisinde veyahut içeren. Bu arada şunu da söylemeliyim bu Astronot olmak için bir okul yok, her meslekten her şekilde olma imkanın var pek tabii. Bir kurum tarafından, yeterli eğitimi görerek ve ilk Uzay' a çıktığın zaman artık bir astronot unvanı almış oluyorsuuun. :)( Fiilen)
@Dr Kemal Solmaz Eğitim mesela şöyle, NASA' da görevli Astronot olacak isen bu kişiler seni alıyor ve NASA kendi içinde ortalama 5 yıl bir eğitimi var. Bu eğitimi almadan Uzay' a gidemiyorsun. :) Ve Astronot herkese unvanı resmî şekilde herkeste yoktur. Çünkü Uzay' a çıkmış olması gerekir bu ünvan için. Uzay' a ilk çıkışında artık Astronot unvanı kazanmış oluyorsun.
@Dr Kemal Solmaz Hayır dostum, hiç bir yerden mezun olduğunda bu unvanı alamazsın. Bu unvanı alabilmek için Uzay' a yani yeryüzünden ABD' ye göre 100 fakat Avrupa' ya göre 80 km yukarıda olman gerekir. Yani her meslekten olursun, Temel Bilimler sana daha çok olanak tanır veya bazı mühendislik dalları bunları olman için daha fazla olanak tanır. Sen Astronot olduğunda sadece İSS' e gittiğinde mesela Mühendislik için tamirat yapmıyorsun, İSS' de Bilim bölümleri var ve Fizik bilgisi gerekli, Biyoloji de pek tabii aslında. Demem o ki kısaca bu bölümler sana Astronot olmada yardımcı olabilir fakat hiçbir üniversiteden mezun olduğunda Astronot unvanı alamazsın. Bunun için bir kurumda eğitim görüyorsun, Astronotluk eğitimi. NASA' da bu olay 5 yıl. Sonra Uzay' a gittiğinde artık Astronot unvanı almış oluyorsun.
8 ปีที่แล้ว +32
Böylesine değerli bir video için teşekkürler hocam
Hocam çok değerli tavsiyelerdi. Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler.
8 ปีที่แล้ว +1
4 senelik freelance back-end developer hayatımı resmiyete döküp 2016 yılında bilgisayar programcılığına yazıldım ve bu sene benim son senem, yine devam edeceğim tabi ama yaz stajım var. Bunu da yurt dışında yapmak istiyordum, bu açıdan bilmediğim konulara değinmişsiniz ve hata payını azaltabilmek için çok açıklayıcı bir video olmuş. Teşekkür ederim.
🌍🇹🇷🙋🏻♂️🤗💐👏👍Merhaba öğretmenim. Tanıştığıma çok memnun oldum. Sizi televizyonda görüp araştırmıştım. Şimdi de burada karşılaştık ne mutlu bana. Düşünceleriniz, bilgileriniz, deneyimleriniz ve tavsiyeleriniz bana yol gösterecek. Buna inanıyorum. Görüşmek üzere kendinize çok iyi bakın👍👏💐🤗🙋🏻♂️🇹🇷🌍
umut abi vandan seni takip ediyorum.amacım birgün nasada senin gibi çalışıp ülkemi iyi yerlerde temsil etmek umarım başarırım türkiyedeki gençlere idol olurum seni çok seviyoruz. vana selam göndermeyi unutma lütfen..:))
Hocam öncelikle bu değerli video için teşekkürlerimi sunmak isterim. Yaptığınız iş gerçekten çok güzel ve benim en büyük hayalim. Şuan Bakü Türk Anadolu lisesinde son sınıf öğrencisiyim. Bu sene gireceğim yabancı öğrenci sınavı ile Türkiye'de üniversite okumayı düşünüyorum. İstediğim bölüm de astronomi ve uzay bilimleri (astrofizik). Araştırdığım kadarıyla bu bölüm Ege, Akdeniz, Ankara, İstanbul, Erciyes gibi sadece birkaç üniversitede var. Sizce bu bölümü okumak için hangi üniversite daha kaliteli? Ve dahası ailem ve hocalarım seçtiğim bölümü boş olarak görüyor, gelecekte iş bulma olasılığım çok düşük olduğunu söylüyorlar. Ama önemli olan sevdiğimiz işi yapmak değil midir? Sizin gibi astrofizikçi olmak, NASA'da çalışmak en büyük hayalim. Umarım sadece hayal olarak kalmaz. Tekrar teşekkür ederim.
Merhaba öncelikle, geç oldu ama umarım daha bir yere yerleşmeden yetişmişimdir veyahut siz bilgi edinmişsinizdir. " Astrofizik" istiyorsanız en iyi bölüm Fizik bölümüdür. Akdeniz Teknoloji gibi genelde bu işlerle uğraşmaz, Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümleri olur ama Akdeniz' de ki arkadaşlarım da söylüyor zaten pek iç açıcı bir yer olmadığını. :) Yani Fizik okursanız Astronomi alanında hem daha fazla şansınız hem daha iyi bilginiz ve imkanınız olur. Yurtdışına çıkışta Astronomide çok Fizik bölümü etkilidir.
Merhaba, cevap verir misiniz bilmiyorum ama şunu çok merak ediyorum size sormak istiyorum. Mesela ben Türkiye'de Coğrafya veya İletişim vb bölümlerden mezun oldum. Avrupa veya Amerika'da Doctora veya alan dışı lisans yapmak istesem örneğin Elektrik Elektronik sorun çıkar mı? çünkü biliyorsunuz. Bu dediğim bölümler Sözel bölümler bu konu hakkında bilginiz varsa yazabilirseniz çok sevinirim çünkü ona göre hareket edeceğim. Şimdiden Teşekkürler
"Heyecan uyandırma" tavsiyenize uymaya çalışacağım ama merak ettiğim birşey var, ben makine mühendisliğiyle alakalı şirketlere mail atmıştım. 500 den fazla mail attım, her şirket için nasıl farklı metin yazayım ki? Şuan üniversite hocalarına mail atıyorum , tek tek her bir hocayı nasıl inceleyip herkese ayrı mail yazayım? Bir hocayı incelemem 40 dk sürse, 50 kişiye atacak olsam 2000 dakika ayırmam gerekecek ki bu da çok fazla efor, zaman demek. Zaten 20 gün sonra okulumun başvuruları kapanacak..
Zaten nokta atisi yaparsan bu kadar cok kisiye ulasmaya calismak zorunda kalmazsin. 500 kisinin maillerini bulmak ile harcayacagin zamani, 30 kisiyi/sirketi detayli incelemek icin harcayabilirsin. Eninde sonunda sadece 1 tane staj kazanmak istiyorsun, yani malum sadece birisinin kabul etmesi yeterli. :) Oyle olunca, evet gercekten 40 dakika bir kisiyi arastirip kisisel mail atarsan cevap alma sansin daha da artar. Kisaca kimleri gercekten istiyorsan onlara basvuru yap, yoksa hem kendi hem de karsi tarafin zamanini bosa harcamis olursun.
spesifik bir konuda çalışan profesörler staj arayan lisans öğrencilerinden o spesifik konuya dair ilgi ve merak bekliyor mu? Stajı alıp alamamak bu ilgiye mi bağlı yoksa öğrencinin genel bir ilgisinin olması yeterli olur mu?
Selam umut bey gecen haberde gordum rose128b gezegeni dunyaya benzerligi ilgimi cekti I ternette pek bir bilgi yok hakkinda Beni bilgilendirirmisiniz sizden Rica etsem gezegenin ortalama sicakligi kac derece atmosferi dunyaki ile ayni mi yoksa yakin gibi mi
Umut bey merhaba, araştırma görevlisi olmak için gereken şartlar, püf noktaları nelerdir. Bildiğim kadarı ile 3 farklı asistanlık var teaching,research vs gibi Bölümüm ingilizce işletme, şuan yüksek lisansta tek dersimi verip tez aşamasına geçeceğim. Konu accounting and finance. Konu hakkında video çekebilir misiniz? Tüm bilgiler için teşekkürler.
Hocam bu işler için para gerekiyor mu ? Çalışma işi kolay ama malum şartlar altında yurtdışında staj görme işi yüksek paralara mal olacaksa şimdiden kaybettik demek .
merhaba . ben staj yeri ayarlamak için aracı bir firma bulmayı düşünüyorum. global eğitim diye bir şirket buldum bir bilginiz var mıdır ? güvenilir ve işe yarar bir yer mi sizce?
Ben hatay bilim sanat merkezi öğrencisi sıla Çetinkaya Uzun zamandır sizi ve çalışmalarınızı takip ediyorum. İleride Nasa da çalışmak istiyorum . Türkiye de yetişmiş ve Nasa da astrofizik alanında çalışıyor olmanız ülkemiz için çok büyük bir gurur . Ben de sizi kendime model alarak ileride sizin gibi çalışmalar yapmak istiyorum. Acaba bana Nasa ya nasıl girdiğiniz hakkında bilgi verebilir misiniz ? Hangi aşamalardan geçtiniz ? Sorularımı cevaplarsanız ileride sizin gibi ülkeme hayırlı birisi olabilirim . Lütfen bu konuda bana yardım edin .
@@denizkacan8007 Bir çok haber sitesinde yazmıştı. O yıllarda görseydim o zaman cevap verirdim, kusura bakmayın geç oldu. En büyük etken girmesine neden olan şanstı ama. :)
@@batuhanawheling6630 hiç problem değil, zaten ben de artık tahmin edebiliyorum insanın bi yerlere gelirken izlediği yolun nasıl şekillendiğini. Yapılacak en iyi şey zevk alarak elinden geldiğince çok çalışmak, Nasa olmasına gerek yok illa bi şekilde katkı sağlıyosunuz dünyaya.
Ilgimi cekse de basvuru surecinde etkisi olmazdi diyebilirim. Cunku basvuran ogrencinin background’u cok daha onemli, eline verecegim isi yapabilecegini bilmem lazim.
peki gideceğimiz programı söylüyor muyuz erasmus diye belirtiyor muyuz yani mesela siz dediniz ya param yoktu almadım kabul etmedim önemli mi programı belirtmek
Merhaba ben Batıkan,uzaya küçüklükten başlayan bir ilgim var.Ama çok kararsız bir insanım ve ne olacağımı bilmiyorum.Buradan bana cevap verirseniz çok sevinirim.
Sayın hocam bi soru sorabilirmiyim biraz uzun olcak lakin affına sığınıyorum bazı Amerikali bilim adamları marsta yaşam var olduğunu idda ediyor hocam oksijen sıfır orda büyük volkanlar var ve oluşan kanalları volkan yapabilme olagini var ama Amerikalı bilim adamları daha önce yaşam olduğunu idda ediyor ve bakteri yaşıyor diyor peki hocam bakteriler oksijen olmadan yaşarmı
Videoyu 5 yıl sonra gördüm. Fikirleriniz ve kariyeriniz dışında, verdiğiniz kilolarla da bize umut verdiğiniz için teşekkürler Umut hocam. :)
birdaha arkaya müzik koymamanızı tavsiye ederim hocam video boyuca gerçekten çok rahatsız etti.
Vakit ayırıp bizlere böyle güzel bir video hazırladığınız için teşekkürler Umut Yıldız hocam
Hoca bu video ile paylaştığınız değerli bilgiler ile Viyana'da bir geoteknik enstitüsünde staj yapma olanağı sağladım. Bu video umaram başka arkadaşlara da yardım eder. Çok Teşekkürler!
Çok sevindim, tebrik ederim. Umarım faydalı geçmiştir. :)
@Dr Kemal Solmaz Kardeşim kusura bakma ama Umut hoca ya böyle bir soru sorman çok saçma değil mi?
@Dr Kemal Solmaz İlk olarak temel bilimlerden mezun olduğunda " Astronot " gibi ünvanlar zaten almıyorsun. Temel bilimler, seni bilime hazırlıyor yani aslında başlı başına bilim.
İkinci olarak böyle bir iş yapacaksan Üniversite mezunu ile ilgili bir durum değil, bunun üniversite sonrası 2 yıl yüksek lisans ve 4 yıl doktorası var.
TR' de zaten Astronot şuan olma gibi bir imkanın yok, Fransa ve Hollanda bu iş için çok iyi olabilir yani eğer yurtdışına çıkmakta bütçe yetersiz olursa, buna mukabil eğer sorun yaratmayacaksa ABD olabilir. ( Bütçe konusu. ) :)
Fizik bölümü mezunu olduğunda, Fizikçi oluyorsun yani genel olarak. Başka küçük alanlar da var, yani fizik içerisinde veyahut içeren.
Bu arada şunu da söylemeliyim bu Astronot olmak için bir okul yok, her meslekten her şekilde olma imkanın var pek tabii. Bir kurum tarafından, yeterli eğitimi görerek ve ilk Uzay' a çıktığın zaman artık bir astronot unvanı almış oluyorsuuun. :)( Fiilen)
@Dr Kemal Solmaz Eğitim mesela şöyle, NASA' da görevli Astronot olacak isen bu kişiler seni alıyor ve NASA kendi içinde ortalama 5 yıl bir eğitimi var. Bu eğitimi almadan Uzay' a gidemiyorsun. :) Ve Astronot herkese unvanı resmî şekilde herkeste yoktur. Çünkü Uzay' a çıkmış olması gerekir bu ünvan için.
Uzay' a ilk çıkışında artık Astronot unvanı kazanmış oluyorsun.
@Dr Kemal Solmaz Hayır dostum, hiç bir yerden mezun olduğunda bu unvanı alamazsın. Bu unvanı alabilmek için Uzay' a yani yeryüzünden ABD' ye göre 100 fakat Avrupa' ya göre 80 km yukarıda olman gerekir.
Yani her meslekten olursun, Temel Bilimler sana daha çok olanak tanır veya bazı mühendislik dalları bunları olman için daha fazla olanak tanır.
Sen Astronot olduğunda sadece İSS' e gittiğinde mesela Mühendislik için tamirat yapmıyorsun, İSS' de Bilim bölümleri var ve Fizik bilgisi gerekli, Biyoloji de pek tabii aslında.
Demem o ki kısaca bu bölümler sana Astronot olmada yardımcı olabilir fakat hiçbir üniversiteden mezun olduğunda Astronot unvanı alamazsın. Bunun için bir kurumda eğitim görüyorsun, Astronotluk eğitimi. NASA' da bu olay 5 yıl. Sonra Uzay' a gittiğinde artık Astronot unvanı almış oluyorsun.
Böylesine değerli bir video için teşekkürler hocam
cidden tum diğer staj videolardan daha bilgi kazandım çünkü çok yakından gördüm başvurular nasıl değerlendırlır ....thank you Dr
Size minnettarız hocam. Gelecek videolarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Hocam çok değerli tavsiyelerdi. Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler.
4 senelik freelance back-end developer hayatımı resmiyete döküp 2016 yılında bilgisayar programcılığına yazıldım ve bu sene benim son senem, yine devam edeceğim tabi ama yaz stajım var. Bunu da yurt dışında yapmak istiyordum, bu açıdan bilmediğim konulara değinmişsiniz ve hata payını azaltabilmek için çok açıklayıcı bir video olmuş. Teşekkür ederim.
Hocam gerçekten bu stajda alakalı bilgi verdiğiniz için teşekkürler
🌍🇹🇷🙋🏻♂️🤗💐👏👍Merhaba öğretmenim. Tanıştığıma çok memnun oldum. Sizi televizyonda görüp araştırmıştım. Şimdi de burada karşılaştık ne mutlu bana. Düşünceleriniz, bilgileriniz, deneyimleriniz ve tavsiyeleriniz bana yol gösterecek. Buna inanıyorum. Görüşmek üzere kendinize çok iyi bakın👍👏💐🤗🙋🏻♂️🇹🇷🌍
Çok kaliteli ve alçak gönüllü biri.
Twitchdeki yayınlarını kaçırmayın, mükemmel oluyor
Çok teşekkürler Umut Yıldız. Dediklerinizi deneyeceğim. Fakat arkadaki müziğin biraz stres yarattığını belirtmek istedim sadece :D
umut abi vandan seni takip ediyorum.amacım birgün nasada senin gibi çalışıp ülkemi iyi yerlerde temsil etmek umarım başarırım türkiyedeki gençlere idol olurum seni çok seviyoruz. vana selam göndermeyi unutma lütfen..:))
Van'dan selam
@@Rose-zo4kq da ayrı aga sınavlarda işine yarar astronot olmak istiyorsun baj
@@bebar2010 hızlı yazdım o kadarını biliyorum endişelenme
HOCAAAAAM BENDE İSTİYORUUUMMM.
SİZ MUHTEŞŞŞEEEMMMMSSİİİNNİİİZZ
Gerçekten çok faydalı ve şeffaf :)) Teşekkürler hocam
Hocam ya sizi çok seviyorum
Hocam çok teşekkür ederim böyle videolar ile bilgi birikimlerinizi bize aktarmanız dileği ile hoşçakalın
zamanlama konusunda kimse sorularımı yanıtlamamıştı teşekkürler gerçekten
güzel ve doyurucu bir video. teşekkür ederiz
Çok kıymetli!
9:40 ile 10:00 dakikalar aralığında bahsedilen CV için göz yormayan yazı fontu hangisi?
hocam su arka plandaki muzik cok gereksiz. can kulagiyla seni dinliyor gencler. luzumsuz
teşekkürler hocam.
hocam minnettarız
Nasıl zayıflamış siniz hocam sesinizden tanıdım resmen
Hocam öncelikle bu değerli video için teşekkürlerimi sunmak isterim. Yaptığınız iş gerçekten çok güzel ve benim en büyük hayalim. Şuan Bakü Türk Anadolu lisesinde son sınıf öğrencisiyim. Bu sene gireceğim yabancı öğrenci sınavı ile Türkiye'de üniversite okumayı düşünüyorum. İstediğim bölüm de astronomi ve uzay bilimleri (astrofizik). Araştırdığım kadarıyla bu bölüm Ege, Akdeniz, Ankara, İstanbul, Erciyes gibi sadece birkaç üniversitede var. Sizce bu bölümü okumak için hangi üniversite daha kaliteli? Ve dahası ailem ve hocalarım seçtiğim bölümü boş olarak görüyor, gelecekte iş bulma olasılığım çok düşük olduğunu söylüyorlar. Ama önemli olan sevdiğimiz işi yapmak değil midir? Sizin gibi astrofizikçi olmak, NASA'da çalışmak en büyük hayalim. Umarım sadece hayal olarak kalmaz. Tekrar teşekkür ederim.
Merhaba öncelikle, geç oldu ama umarım daha bir yere yerleşmeden yetişmişimdir veyahut siz bilgi edinmişsinizdir. " Astrofizik" istiyorsanız en iyi bölüm Fizik bölümüdür. Akdeniz Teknoloji gibi genelde bu işlerle uğraşmaz, Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümleri olur ama Akdeniz' de ki arkadaşlarım da söylüyor zaten pek iç açıcı bir yer olmadığını. :)
Yani Fizik okursanız Astronomi alanında hem daha fazla şansınız hem daha iyi bilginiz ve imkanınız olur. Yurtdışına çıkışta Astronomide çok Fizik bölümü etkilidir.
Merhaba, cevap verir misiniz bilmiyorum ama şunu çok merak ediyorum size sormak istiyorum. Mesela ben Türkiye'de Coğrafya veya İletişim vb bölümlerden mezun oldum. Avrupa veya Amerika'da Doctora veya alan dışı lisans yapmak istesem örneğin Elektrik Elektronik sorun çıkar mı? çünkü biliyorsunuz. Bu dediğim bölümler Sözel bölümler bu konu hakkında bilginiz varsa yazabilirseniz çok sevinirim çünkü ona göre hareket edeceğim. Şimdiden Teşekkürler
"Heyecan uyandırma" tavsiyenize uymaya çalışacağım ama merak ettiğim birşey var, ben makine mühendisliğiyle alakalı şirketlere mail atmıştım. 500 den fazla mail attım, her şirket için nasıl farklı metin yazayım ki? Şuan üniversite hocalarına mail atıyorum , tek tek her bir hocayı nasıl inceleyip herkese ayrı mail yazayım? Bir hocayı incelemem 40 dk sürse, 50 kişiye atacak olsam 2000 dakika ayırmam gerekecek ki bu da çok fazla efor, zaman demek. Zaten 20 gün sonra okulumun başvuruları kapanacak..
Zaten nokta atisi yaparsan bu kadar cok kisiye ulasmaya calismak zorunda kalmazsin. 500 kisinin maillerini bulmak ile harcayacagin zamani, 30 kisiyi/sirketi detayli incelemek icin harcayabilirsin. Eninde sonunda sadece 1 tane staj kazanmak istiyorsun, yani malum sadece birisinin kabul etmesi yeterli. :) Oyle olunca, evet gercekten 40 dakika bir kisiyi arastirip kisisel mail atarsan cevap alma sansin daha da artar. Kisaca kimleri gercekten istiyorsan onlara basvuru yap, yoksa hem kendi hem de karsi tarafin zamanini bosa harcamis olursun.
içerik güzel de arkadaki müzik nedir hocam ya
ben daha yurtiçinde gönüllü staj yapabileceğim yer bulamıyorum
@Barış biyomuhendislik
spesifik bir konuda çalışan profesörler staj arayan lisans öğrencilerinden o spesifik konuya dair ilgi ve merak bekliyor mu? Stajı alıp alamamak bu ilgiye mi bağlı yoksa öğrencinin genel bir ilgisinin olması yeterli olur mu?
Selam umut bey gecen haberde gordum rose128b gezegeni dunyaya benzerligi ilgimi cekti I ternette pek bir bilgi yok hakkinda Beni bilgilendirirmisiniz sizden Rica etsem gezegenin ortalama sicakligi kac derece atmosferi dunyaki ile ayni mi yoksa yakin gibi mi
Umut bey merhaba, araştırma görevlisi olmak için gereken şartlar, püf noktaları nelerdir. Bildiğim kadarı ile 3 farklı asistanlık var teaching,research vs gibi Bölümüm ingilizce işletme, şuan yüksek lisansta tek dersimi verip tez aşamasına geçeceğim. Konu accounting and finance. Konu hakkında video çekebilir misiniz? Tüm bilgiler için teşekkürler.
Hocam bu işler için para gerekiyor mu ? Çalışma işi kolay ama malum şartlar altında yurtdışında staj görme işi yüksek paralara mal olacaksa şimdiden kaybettik demek .
Parayı aslında fırsata çevirerek sen ayarlayabilirsin dostum.:)
@@batuhanawheling6630 biraz zor
merhaba . ben staj yeri ayarlamak için aracı bir firma bulmayı düşünüyorum. global eğitim diye bir şirket buldum bir bilginiz var mıdır ? güvenilir ve işe yarar bir yer mi sizce?
@@emrekrbyr işe yaradı mı?
@@bahadrpolat5984 denemedim.
Norveç de gemicilik ile ilgili okul veya burs bulabilme imkanı nedir.
Ben hatay bilim sanat merkezi öğrencisi sıla Çetinkaya
Uzun zamandır sizi ve çalışmalarınızı takip ediyorum. İleride Nasa da çalışmak istiyorum . Türkiye de yetişmiş ve Nasa da astrofizik alanında çalışıyor olmanız ülkemiz için çok büyük bir gurur . Ben de sizi kendime model alarak ileride sizin gibi çalışmalar yapmak istiyorum. Acaba bana Nasa ya nasıl girdiğiniz hakkında bilgi verebilir misiniz ? Hangi aşamalardan geçtiniz ?
Sorularımı cevaplarsanız ileride sizin gibi ülkeme hayırlı birisi olabilirim . Lütfen bu konuda bana yardım edin .
Ben de bunu oldukça merak ediyorum.Açıklığa kavuşturabilirsek güzel olabilir.
Go to google
@@denizkacan8007 Bir çok haber sitesinde yazmıştı. O yıllarda görseydim o zaman cevap verirdim, kusura bakmayın geç oldu.
En büyük etken girmesine neden olan şanstı ama. :)
@@batuhanawheling6630 hiç problem değil, zaten ben de artık tahmin edebiliyorum insanın bi yerlere gelirken izlediği yolun nasıl şekillendiğini. Yapılacak en iyi şey zevk alarak elinden geldiğince çok çalışmak, Nasa olmasına gerek yok illa bi şekilde katkı sağlıyosunuz dünyaya.
ارجو ان يكون text arabiska او ترجمة بالعربي وهل يوجد لديكم عمليات شد الخدود
hocam mesela bir profesöre kendi dilinde mail atsak ilgi uyandırırmı mesela yabancı bir öğrenci size türkçe mail atsana ilginizi çekermiydi ?
Ilgimi cekse de basvuru surecinde etkisi olmazdi diyebilirim. Cunku basvuran ogrencinin background’u cok daha onemli, eline verecegim isi yapabilecegini bilmem lazim.
peki gideceğimiz programı söylüyor muyuz erasmus diye belirtiyor muyuz yani mesela siz dediniz ya param yoktu almadım kabul etmedim önemli mi programı belirtmek
Merhaba ben Batıkan,uzaya küçüklükten başlayan bir ilgim var.Ama çok kararsız bir insanım ve ne olacağımı bilmiyorum.Buradan bana cevap verirseniz çok sevinirim.
Yurdışında staj yapmak çok istiyorum hocam ama siyaset bilimş ve kamu yönetimi okuyorum nerelere başvurabilirim yardımcı olabılır mısınız
hocam ben lise son sınıf öğrencisiyim bu sene meslek seçimi yapmam gerekecek ne seçeceğimi bilmiyorum nasıl karar vereceğim
Sayın hocam bi soru sorabilirmiyim biraz uzun olcak lakin affına sığınıyorum bazı Amerikali bilim adamları marsta yaşam var olduğunu idda ediyor hocam oksijen sıfır orda büyük volkanlar var ve oluşan kanalları volkan yapabilme olagini var ama Amerikalı bilim adamları daha önce yaşam olduğunu idda ediyor ve bakteri yaşıyor diyor peki hocam bakteriler oksijen olmadan yaşarmı
Birde hocam yüz şekli var diyorlar piramite benzer yapı var diyor fırtınalar yapmış olma ihtimali yokmu hocam
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi için nerelere başvuru yapabilirim
Hocam kamu yönetimi öğrencisiyim hangi yerlerde staj yapabilirim
Güzel bir red
Abi iyiki kilo vermişsin ilk başta bu kim dedim haja
Dimi 😊
Şu an ortaokuldayım hocam ve astronom olma hayalimi gerçekleştirmek için bir gün senin yanında staj yapıcam
NASA TR' den staj almıyor. :)
Umut yıldız seni NASAYA bağlanma canlı yayınında gördüm
Latex mi cv programının adı ?
Bende bu sorunun cevabını arıyorum, bilgisi olan yazabilir mi...
Evet, latex bir cesit yazi dili. overleaf.com'dan Latex taslaklar bulabilirsiniz.
Bi ogrenciye mi staj mastir ogrencisine mi staj anlamadim bi ogrenciden bu kadar sey beklenemez sacmalık
Hocam, burda nefes bile zor alıyormuşsunuz :) İyi yapmışsınız kilo vermekle.
Hocam şimdi baya kilo vermişsiniz burda çok tombiksiniz.