Arxiu Canprosa: de què parlem quan parlem de clàssics?

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 9 มิ.ย. 2024
  • Un clàssic és un clàssic, si no se’l llegeix? El patrimoni és patrimoni, si no és accessible? Podem parlar d’història, si no fem prou per explicar-la?
    És d’aquestes inquietuds que des de les Edicions del Forclòs han impulsat l’Arxiu Canprosa: un projecte que neix per tal de reeditar, preservar i divulgar el nostre patrimoni dramatúrgic i escènic. Aprofitant les possibilitats dels recursos digitals i la flagrant manca de diàleg amb els nostres predecessors, Arxiu Canprosa s’ha concebut per tal de facilitar el contacte de públic, artistes, crítica i recerca amb la nostra tradició escènica.
    La vigília del dia de Sant Jordi presentem, doncs, l'arxiu i els tres títols que l’inauguren: «Els Jocs Florals de Canprosa», de Santiago Rusiñol, i «Gal·la Placídia», d’Àngel Guimerà.
    En col·laboració amb la Secció de Teatre de l’Ateneu Barcelonès, ens acompanyen Bernat Reher, periodista cultural i Jordi Prat i Coll, director d’escena i dramaturg, que conversen sobre les eines, llibertats i responsabilitats de la crítica i dels artistes a l’hora de dialogar amb el patrimoni teatral.
    A càrrec de Laura Blanco i Juárez, d' Edicions del Forclòs, Bernat Reher, periodista cultural; Jordi Prat i Coll, director d’escena i dramaturg.
    Presenta l’acte: Pol Vouillamoz, ponent adjunt de la secció de Teatre de l'Ateneu Barcelonès i editor d’Edicions del Forclòs.
    Llicència: CC BY NC ND creativecommons.org/licenses/...

ความคิดเห็น •