Bu bir felsefe kitabı. Dediğiniz gibi bir kişisel gelişim kitabı olsaydı pragmatik bir şekilde nasıl? sorusunun altını da doldurması gerekirdi. İçinde belli başlı öğretiler var ve nasılın cevabı kişisel deneyimlerimizde. Sizin gibi yemek tarifi alır gibi net cevap isteyenler o bahsettiğiniz okulu kurdurmuş olmalı. Dipnot: kitabın tek bi kelimesinden bile sıkılmadan büyük bir heyecanla okudum. Sıkılmanızın sebebi belkide bakışaçınızdır.
Kitabı bu denli beğenmeniz çok etkileyici, onca iyi kitap varken kitapçıların çok satanlar rafında gördüğümüz ve yahu bu kitap nasıl çok satıyor diye şaşırdığımız zamanlar oluyor. Şimdi anlıyorum. Ben felsefe mezunu değilim. Boğaziçi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi mezunuyum ve Yeditepe'de işletme doktorası yaptım (YÖK'de yayınlanmış tez sahibiyim, ismimle girip tezimi bulup okuyabilirsiniz). Alanım sözel olduğu için çeşitli zamanlarda mecburi felsefe dersleri aldım. Hatta bölüm derslerimizin çoğu ya siyaset ya sosyoloji alanında çalışan filozoflar ve onların fikirleri ile ilgili derslerdi. Ancak ne felsefe alanında ne de başka bir alanda şurada yorum yapanların öz güveni ile konuşmadım. Umarım okuduğunuz en güzel felsefe eseri bu değildir.
Hayır tabi ki de okuduğum bir çok felsefe eseri var. Gerçek filozoflarla kıyaslamıyorum. Onlar çok ayrı bir kulvardalar. Tanrılar okulu içinde kendince felsefi bir bakış açısı barındıran, kurmaca bir roman. “Bir felsefe kitabı “ diyerek demek istediğimi aştığımı farkettim. Felsefi bir bakış açısı olduğunu anlatmaya çalıştım. Tez canlılıkla yazıp yanılttığım için üzgünüm. Bu yanılgıya düşmemde kitabı, kitapçının felsefe bölümünden almış olmamın da katkısı var.Fakat kitabın felsefe eseri olmaması fikrimi değiştirmiyor. Günümüz eserleriyle kıyaslayarak çok beğendiğimi, bakış açısını sevdiğimi söylüyorum. Ki bir kıyasa da gerek yok dediğim gibi. Tamamen bakış açısı ve beklenti ile ilgili zıt hissiyatlar da olmamız. Kitabı çok severek okumuş olmam kitabı iyi yapmadığı gibi sizin sıkılmış olmanız da kitabı kötü yapmaz. Herkes umduğunu bulur. Siz bir siyasal bilimci olarak fikir belirtmişsiniz. Ben de öyle yaptım. İyi günler dilerim.
Kitai şuan okuyorum ve zorla sırf ne anlatmak istiyor kacirmiyim çok sevdiğim bir arkdsim önerdiği için ... Piraye de aynı tarz aynı mantık... Herkes için akıcı değil. Anlamadığım o kadar cümlesi var ki. Kafama yatmıyor. Ölüm yok diyor, az ye az uyu diyor.... Doktorları gereksiz buluyor. Şaka gibi Tanrı kavramı yok ama sen tanrıdan da büyük bir seysin diyor.... Kitplardan eserlerden devamlı alıntı yapmış arada hiçbir bağ yok. Kitabı okuyotum, bitireceğim de yarıya geldim. Bilimsel diye mantıksal diye sunduğu birçok şey uydurma geliyor. Gerçekten hissederek inanarak okumaya çalışıyorum ama gerçek hayatlaçok tezat cümleler var. Uyumamak yemek yememek ne ... Neymiş kahvalti niyetine yuruyuz akşam yemeği de hafif olacakmış. Savaşçılar bu şekilde yaşayarak zaferler kazanirmis hayatta kalabilirmis. Gerçek hayatta olanla alakası yok. Fiziksel gerçeklik bu diyor. Fiziksel gerçekliği yalanlıyor.
Ben videoyu çok yüzeysel buldum, öncelikle Tanrılar Okulu bir kişisel gelişim kitabı değildir, kitapçılarda da Felsefe bölümünde satılır. Videoyu çeken hanımefendi kendi yüzeysel algısı çerçevesinde yorumlamış, lütfen fazla itibar etmeyin. Tanrılar Okulu, bu videoda anlatılanın çok ötesinde bir kitaptır. Videoda kitaptaki fikirlerin havada olduğu iddiası var, bunu da tamamen kitabın yeterince anlaşılmamasına bağlıyorum.
@@aliaksakarya7197 bayılıyorum bu tarz yorum yapan okurlara. Beyefendi ben Boğaziçi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunuyum ve doktora sahibi bir kişiyim. Benim bölümüm siyaset felsefesi ve siyaset tarihi okutur ama ilk iki yıl genel felsefe de okutur. Felsefeyi kitapçıda rafta gördükleri yazarlardan öğrenenlere mensup değilim. Yine de bir kitabı bu kadar içten savunmanız çok güzel.
@@senadolu8533 Kitabın ne kitabı olduğunu anlayamadığınız, CV'nizi anlatmanızdan belli oluyor. CV'nizi bizimle paylaşmanız, kitabın özüne ironik bir biçimde ters düşüyor. Kitap, materyalizme ve kapitalist ekonomik sistemin insanın varoluş ve yaratılış amacına aykırı olduğuna değiniyor. İnsan, evrilmiş bir canlı değil; materyalist gibi görünen fakat aslında özünde metafizik bir gerçeklikte var olan bir varlıktır. İnsan ruhunun doğadan kopup kendi nefsinin yolundan giderek kendi kolektif sistemini ve düzenini kurmaya çalışması ve sonucunda insan ruhunun depresif ve aç kalması anlatılıyor bu kitapta.
İlk kez bir videoya yorum yapma gereği duydum. Yalnız değilmişim. Takıldığım bütün noktaları o kadar güzel özetlemişsiniz ki... Kitap yaklaşık 10 aydır elimde ve sürüne sürüne bitirebildim. Dreamer'ın fazla tepeden bakan bakışına ve sürekli küçümseyen tavrına tahammül edemedim sanmıştım ve bunun bendeki yüzleşmek istemeyen yandan kaynaklandığını düşünmüştüm :) Emeğinize sağlık
Ben de benim gibi düşünen birini bulduğuma sevindim. Herkesin pek övdüğü kitaplarla ilgili negatif bir cümle kurmak bazen linç yemeyi göze almayı gerektiriyor. Ayrıca onca güzel edebi eser videoma çok az yorum gelirken, en çok bu kitaba yorum gelmesini hayretler içinde izliyorum.
Kitabın başlarındayım. Tam da bu düş konusu ile ilgili aynı pozitif ve negatif eleştirilerim vardı ve bu konuya değinen olup olmadığını araştırırken sizin videonuza rastladım. Dinlemeye devam ediyorum/edeceğim. Faydalı bir paylaşım, emeğiniz için teşekkürler.
Emeğinize sağlık, çok güzel bir yorum olmuş. Kitabı az önce bitirdim ve ben de yorum yapsam kelimesi kelimesine aynı şeyleri söylerdim. Kitap eleştirmeni değilim ama pek çok yazardan farklı tarzlarda kitap okuyan biri olarak acaba bende mi sorun var da anlayamıyorum diye diye kitabın sonunu getirdim ☺️ ha bir de okuyanlar diyorlar ya bu kitap doğru zamanda hayatınıza giriyor diye, bence her kitap olması gereken zamanda hayatımıza giriyor.
"İnsan anladığı kadardır. İnsanlar farklı anlama düzeylerine sahiptirler. Aralarındaki gerçek eşitsizlikte budur." Dreamer Tanrılar okulu kitabı iyi ki okudum dediğim bir kitap.
Kitabı okuyanların ortak özelliği genelde çok feci dibe vurdukları anda kitapla tanışmış olmaları. Kitap '' Bana en çok ihtiyacın olduğunda benimle karşılaşacaksın'' diyor. Okurlar bunu doğruluyor. Bendede böyle oldu ve dipten çıkmama yardımcı oldu. Benim için başucu kitabı oldu. Heyecanla okudum. Muhteşemdi.
Zaten ben de kişi bu tarz bir motivasyona ihtiyaç duyduğu dönemde okursa elbette bir fayda çıkaracağına inanıyorum ve bunu da belirttim. Ama ben öyle bir dönemde okumadığım için kitabı daha dışarıdan nesnel bir gözle değerlendirdim.
Ben ihtiyacım olmadığı bir anda sadece merakimdan okudum tavsiye üzerine çok saçma mantıksız buluyorum. Her okur aynı fikirde değil ayrıca. Elestirileri okuyun. Kitap ilk sayfadan insanları manipüle ediyor. İhtiyacın olduğu zaman karşına çıkacak. Yani diyicem evet ihtiyacm vardi da karşıma çıktı
@@ogrenmesikolay4598 Haklılık payınız var. Batılı yazarlar çok satma amaçlı bu tür mistik manipule eylemlerine giriyorlar. Lakin kitaptan bağımsız olarak tekamül gereği insanlar ihtiyacı olan olaylarla, senaryolarla karşılaşırlar. Yani kitapla karşılaşmam kitabın kerameti değil. Kitabı saçma bulmanıza gelince; islam ve hristiyan mistisizmi ile alakalı bi altyapınız olduğunda kitabın değerini anlarsınız.
Fikirləriniz cox qiymətidi, dusundum ki bəlkə mən anlamiram , yada coxda ilginc bir kitab deyil ,sizin fikirlərimizdən sonra icim rahatladi😂 Deməkki hər sunulan reklami ,tavsiyə olunan kitablar cokda onəmli ,olmuya bilər.fikirlərimi catdirmagda umarim zorlanmadim sizə ugurlar❤
Sena hanım değerli yorumlarınız için teşekkürler. Kitabı okuduktan sonra videoyu izledim, yayın hakları, yazar ve kitapla ilgili bazı bilgileri sayenizde öğrenmiş oldum. Keza bu bilgiler sayesinde kitabın neden diğer ülkelere kıyasla Türkiye'de bu kadar parlatılmış olduğunun cevabını da almış oldum. Ancak yazarın kanserden ölmesi bu kitapla yine de bağdaştırılamaz. Ölümsüzlük kısmı ile ilgili görüşlerinize ise katılmak mümkün değil çünkü kitapta bahsedilen ölümsüzlüğü sadece fiziksel olarak algılamış olmak kitabı çöpe attırır bence. Yine de verim sağlamak isteyen kişiler için yol gösterici bir eser.
Sena Hn.çok gerçekçi değerlendirmeler yapmışsınız👏 Kitabı yıllar önce okumuştum,parasını verin,okuyun fazla da anlamayın gibi yazılmıştı sanki,çok tavsiye edildiği için okumuştum ama harcanan parayı ve zamanı hak etmeyen bir kitaptı.
Yorumları okuduğumda,farklı fikirlere ,eleştirilere açık olmadığımız görülüyor,Sena Hanim kitapla ilgili doğru tespitler ve araştırmalar yapmış, zaten eleştirmek amacıyla emek vermiş,farklı görüşler insanı bakış açısı kazandırır,sizde bu kitapla ilgili sağlam ve olumlu bir yargı oluşmuş ise,bu eleştiriler kiyapla ve kitabin size kazadirdiklari ile ilgili sizin görüşünüzü sarsamaz zaten.Onemli olan değişimdir,bu kitap sizde zerre kadar olumlu değişiklik yaratti ise,alın ve kabul edin.
Teşekkürler 🙏 bu kadar güzel özetlenebilirdi👏gerçekten bilinen şeyleri gereksiz detaylarla uzun uzadıya kitabı kalınlaştırarak belki çok bilgi olduğu algısı yaşatmak olabilir mi🤔
Var oluş krizi yaşayıp eşiği aşmayan hiç kimse bu kitabı anlayamaz.bu bilme ve entelektüel olmanın ötesinde.bu ifade sitili akıl eşiğini geçince olabilir. Belkide bu bilgiler gizli kalmalıydı. Çok kitap okumak her şeyi anlama kabiliyeti vermez.
Videoyu izledim Sena hanımcım. Emeğinize , yüreğinize sağlık. İyi bir kitap olduğunu sanarak almıştım, yanıldığıma üzüldüm. Daha özenli araştırmalardan sonra kitap alışverişi yapmam gerektiği sonucunu çıkararak sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum. İyi kitaplarda görüşmek ümidiyle. 🙋🏻♀️🐞🍀🕊
Teşekkür ederim, derdimin kötülemek değiş analiz etmek olduğunu ve bunun iyisini de kötüsünü de söylemek olduğunu anlayan birileri olduğunu görmek sevindirici.
Daha önce kitap fuarından almıştım sonra sıkıldım kendini çok tekrarlıyordu ilerleyen bölümlerde geçen hafta tekrardan okumak istedim aşırı istek var sanırım her kitabın bir okunma zamanı var
İki yıl önce almıştım biraz içeriğine göz attım ama okuyamamıştım şimdi hazırım galiba elimden bırakamadım 🖐️☺️ şiddetle tavsiye ederim insanın hayat yolculuğunda rehberlik edebilir vizyonunuz değişebilir
Bence de kitap felsefesini bir roman ile sunmasa , iki tarafa da kayıp ikisi de yarım bırakılmasa daha cazip olabilirdi. Anlatılmak istenene kendisi de taslak olarak hakim , derinine inmeden işe koyulmuş gibi. Okudukça zaman kaybediyormuş hissi yaratıyor. Türkiye’de okuyucuların bazıları her yazılanı doğru kabul etme eğiliminde .Bir çoğu görüşten ibaret şeyler çok da ciddiye almamak lazım bence.
@@senadolu8533 yıllar önce okuduğum Meleğimin Oyunu isimli bir kitabı hatırlattı.İçerik olarak buradaki kadar fikir beyan edilmiyor ama iskeleti aynı gibi geldi.Tabi olaya mistik bir boyut da katarak okuyucuda merak uyandırılmış.Ön yargısız tekrar okumayı deneyeceğim ve tekrar buraya geleceğim .
Anlatıklarınıza ve kitabın yazılış tarihine baktığım zaman olumlu bir kitap. Bana saçma gelen kısım ölümsüz olmak. Öyle bir şey zaten yok. Kitabın genel itabari ile faydalı olduğunu düşünüyorum.
Ölümsüzlük derken nedir kastettigi yogunlasin. Beden dönüsür ruh ölümsüzdür. Ne derece ruhtasiniz? Einstein der ki insan denen varligin sadece yüzde ikisi görülebilr et ve kemiktir. Yüzde 98i görülmez iste insani insan yapan da o glrülmeyen kisimdir. Yogunlas arkadasim, derinles…
@@nihalaktas2334 lupelius'un öğrencisi olan rahip ile buluştuğunda rahibin sözlerini hatırlatmak isterim. orada rahip " beden, ruhun ete bürünmüş halidir. ruh ne kadar ölümsüzse, beden de o kadar ölümsüzdür." diyor. ayrıca bu cümlenin hemen öncesinde fiziksel ölümsüzlüğün insanın aslında vazgeçtiği bir hak olduğundan bahsediyor. bir diğer konu da lupelius'un öğrencilerinin savaşlara katılıp burunları bile kanamadan dönmeleri. yani beden ölümlüdür, ruh ölümsüzdür gibi bir durum yok kitapta.
@@yildirayseyhan2761 dogru söylüyorsunuz. Ruhsal bütünlük düsünsel Fokus ve inanc ve savastaki cesur askerler burunlari bile kanamamistir. Biz bunu yakin gecmiste canakkaledeki destansi mücadelede ve tabiki birde Seyit Onbasida gördük. Günümüzde kor kömür üzerinde ciplak ayakla tek bir yanik olmadan, aci olmadan yürüyenler de bunun en güzel örneklerindendir.
Kitabı " Düşle" olarak özetlemek kitabı anlamadığınızı gösteriyor. Popüler kültürle böyle bir kitap ancak bu şekilde değerlendirilebilir. Sizi tebrik ederim.
Güzel bir yayın emeğinize sağlık . Yalniz saygı çerçevesinde bu kitaptaki gibi kıvirtmadan sizin yorumu elestiricem😎🎈 1 kitabi okumuş ama felsefesini 0(0)anlamissiniz😎 2 arkada derin bir felsefesi olan düş öğretisini bizdede var bir şeyi 40 kere iste olur gibi çok basite indirgemissiniz😎 3 hanım efendi düşün arkasinda😎irade🎈gozlem🎈az uyuma 🎈az yeme🎈herşeye aynı dikkati verme🎈kendini yen🎈içimizdeki anti gonisten özgürleşme gibi öğretiler varken bizdede var zaten yanılgısına dusmussunuz😎bu öğretininarkasında bir felsefe var.bizdeki ise öz deyiş bu ayrımı kavramamışsınız bence kitabı baştan okuyun bana katılacaksınız saygılar dilerim😎
Kitabı beğenmenize bu denli savunmanıza saygım sonsuz ancak ben bir kez okudum ve bana yetti, kalan ömrümde okumayı istediğim çok daha güzel kitaplar var. Ben zaten ne felsefe ne de kişisel gelişim kitabı okumayı sevmiyorum, bu kitabı da roman zannedip almıştım yoksa almazdım bile.
Kendiside oldu hemde genc yasta herkes anlatmayi seciyor kimse yapamiyor bari anlatiyimda yapmaya calissinlar diyorlar bende parami kazaniyim der gibiler sanki butun sprutuel ogretmenler icin soyluyorum
En çok satan kitaplara baktığımızda çoğunun gerçek bir yazar olmadığını görürüz. Kitap, film, şarkı algı düzeyimize göre anlaşılır ve bizlerde algı filtrelerimizle yorum yaparız. Kabımız ne kadarsa o kadar alabiliriz. Dolayısıyla iyi/ kötü kavramları algımıza göre şekillenir. Birinin hayatını değiştiren mesaj, diğerine hiç dokunmayabilir. Benim algıma göre de siz okuduğunuzu hiç anlamamışsınız.
Siz anladı ve faydalandı iseniz ne mutlu. Lütfen siz de bir video çekim kitaptan ne anladiniz hayatınıza ne kattı nasıl faydalandınız anlatın. Böylece biz de algı eksiklerimizi kapatalim.
@@senadolu8533 Algı eksikliği o şekilde kapatılmaz Sena hanımcığım. Eleştirinizi eleştiren insanlara ne yapması gerektiğini söylemeye çalışmanızı ayıpladım. Video çekmek benim işim değil. Siz geri bildirim almayı öğrenmeye çalışın lütfen. Sevgiler
Dinlerde şuan ticari bir metaya dönüşmüştür ama peygamberlerin mükemmelliği öğretileri ve duruşları hiçbir zaman değişmemiştir. Yazarı ve fikirleri suçlamak pek hakkaniyetli görünmüyor. Öğretiler zaten yeni şeyler değil budizm felsefesiyle paralel ilerliyor. Ben kitaptan çok faydalandım. Tembel ve kaderci yaşam tarzıyla yaşayanları harekete geçirip düşündürebilen . Dinleri de sorgulatan bir kitap. Ben çok faydalandım kesinlikle okunması gereken derslerinde alınması gereken bir kitap. tİCARİ SA safhaya dönüşme süreci ise insanda bulunan nefs ve açgözlülük diye adlandırıyorum
Faydalanan ve eseri çok beğenenler olduğunu biliyorum ve saygı duyuyorum, bunlar sadece benim fikirlerim.
2 ปีที่แล้ว
Kitaba başladığımda felsefi yada tarihi bir kitap bekledim. Bir el yazmasından bahsetti ama bir türlü o kitaptan bir şeyde anlatmadı. Kişisel gelişim diye bir şeye inanmıyorum ve tamamı ile bende bir yerden para kazanayım çabasıdır. Benimin içindeki tüm hücreler isyan etti. O kadar güzel kitaplardan sonra bize ne yaptın sorusunu soruyorlar.
Dun başladım okumaya kitabı. 62 ve 63. Sayfalar. 9. yy’de yasamis olan Irlandali kesis Bet Huzaye’ye gidiyor her hristiyan munzevinin gittigi gibi….. Kuzistan 7.yy’de muslumanlarin eline geciyor… :)
İlk 12 dakika boş, sıkıcı olması dışında olumsuz yorumlara full imzalarım.Bu kitap iyi değil demek trde takdirlik, iyi viddi, kurgucu olsam diğer vidlere bakardım, bence devam edin ytda, bir tarzınız var
@@eytys_ bahsi gecen kitap benim basucu kitabim ve hayatimi degistirmistir. Benim versiyon guncellememi saglamistir. Kesinlikle ona ulasmak isteyenlere ulasacaktir. Ogrenci hazirsa kitap kendiliginden gelir :)
Kitabın ne kitabı olduğunu anlayamadığınız, CV'nizi anlatmanızdan belli oluyor. CV'nizi bizimle paylaşmanız, kitabın özüne ironik bir biçimde ters düşüyor. Kitap, materyalizme ve kapitalist ekonomik sistemin insanın varoluş ve yaratılış amacına aykırı olduğuna değiniyor. İnsan, evrilmiş bir canlı değil; materyalist gibi görünen fakat aslında özünde metafizik bir gerçeklikte var olan bir varlıktır. İnsan ruhunun doğadan kopup kendi nefsinin yolundan giderek kendi kolektif sistemini ve düzenini kurmaya çalışması ve sonucunda insan ruhunun depresif ve aç kalması anlatılıyor bu kitapta.
Kitabi su anda okuma firsati buldum ve yariladim. Sahsim adina kitabi cok begendim. Kisisel merakim yuzunden belli basli videolara girip yorumlari dinlemek istedim bu yuzden de bu videoyu actim. Lakin iyiki kitaba baslamadan dinlememisim tamamen yanlis yonlendirilirmisim bu videoyla. Anlaticinin asiri elestirel bir tavirla tek amacinin 'elestirmek' ve 'gommek' olmasi videoyu bitirmeden kapatmama sebep oldugunu belirtmek isterim. Anlaticinin video hakkinda yapilan bir yoruma savunma olarak Bogazici Uni mezunu oldugunu belirtmesi daha da irrite edici bir durum. Video zaman kaybi.
Doğrudur ben Boğaziçi mezunu, siyaset bilimi okumuş, işletme master ve doktora sahibi, IK yöneticiliği ve eğitimcilik yapmış biri olarak anlamamışımdır. Siz anladı ve faydalandı iseniz ne güzel.
@@senadolu8533 su an tamamen emin oldum ki gercekten anlamamissin. Dünyevi ünvanlarin yüzü suyu hürmetine onay bekleyen bir garip fukaraymissin. Karsindaki kim acaba sorgulamadan. Anlamamissin diplomali cehalet…. Kabul et
Tam bi laf salatası bence Tanrılar Okulu, yarısını okudum hayatımı değiştirmedi pek yani biraz tökezletiyor evet bitirince de bir şey değişmeyecek. Okunmuyor ve karmaşık ayrıca beğenmedim diye değil bir şeylerden bahsediyor ama akıcı ve anlaşılır değil bağlantı kurmakta zorlanıyorum şimdi bunu neden anlattı dedirtiyor? Bir kısmı ilgimi çekiyor bir kısmı çekmiyor yapay ördek gibi kitap üstünde duracak bir şey yok hatta bence kompleks doku tavsiye üzerine okuyorum ama niye böyle bir kitap tavsiye edilir, etkileyici bir tarafı yok ayrıca Dreamer karakteri de yarı fantastik ne olduğu belli olmayan zaten ne anlattığı da belli değil hatta neredeyse kendini övmek için yazılmış gibi katacağı bir şeyler vardır illaki de yani zayıf taraflar var videoyu anlatan arkadaşın da dediği gibi olumsuz bulduğum kısımlar bunlar belki de abarttım
Boğaziçi Uluslararsı İlişkiler ve Siyaset Bilimi lisans mezunuyum. Bahçeşehir Üniversitesi Stratekik Pazarlama ve Marka Yönetimi yüksel lisans ve Yeditepe Üniversitesi İşletme Doktorası sahibiyim. Yök tez veritabanına girip adımla tezime ulaşıp okuyabilirsiniz. Kurumsal hayatta İnsan Kaynakları yöneticiliği ve Uluslararası Pazarlama alanlarında çalıştım, Yeditepe'de bir dönem ders verdim. Yönetim Biliminde 49 İnsan 49 Teori isimli Ömer Livvarçin ve Dilek Kurt editörlüğünde Beta Yayınlarından çıkma akademik bir kitabın da ortak yazarlarından biriyim. Halen de eğitim alanında çalışıyorum. Hayatım makale okumakla ve anlatmakla geçiyor. Bunu söylemek istemezdim beni affedin sizin yorumunuz altına yazdım ama okuduğumu anlamadığım yönündeki yorumları görünce insanımızın öz güvenine hayret ediyorum.
Kitabi aldigima pisman oldum !. kitabin cevirimi berbad ,kitabin fikirleri ,sozleri anlatim tarzi oldukca anlasilmaz ,yorucu ve berbad . kitapta kesinlikle yeni hic bir sey yok . oldukca sikici,yorucu bi kitab. tek kelmeyle tam bir zaman kaybi .
Yorumlara ve videonuza pek bir şey demiyeceğim, herkesin kendi penceresi… Ama bu kitap kesinlikle kötü bir çeviri olmuş. Türkiye’de son yıllarda çeviri olan kitaplar maalesef ucuz çeviri talepleri nedeniyle çok özensiz, kötü Türkçe ve günlük dilden çok uzakTürkçe kelimeler ile doludur. Oluş oluş kelimesi nedir…
Cok guzel ve anlasilir yorumlariniza teşekkür sena hanım
Bu bir felsefe kitabı. Dediğiniz gibi bir kişisel gelişim kitabı olsaydı pragmatik bir şekilde nasıl? sorusunun altını da doldurması gerekirdi. İçinde belli başlı öğretiler var ve nasılın cevabı kişisel deneyimlerimizde. Sizin gibi yemek tarifi alır gibi net cevap isteyenler o bahsettiğiniz okulu kurdurmuş olmalı. Dipnot: kitabın tek bi kelimesinden bile sıkılmadan büyük bir heyecanla okudum. Sıkılmanızın sebebi belkide bakışaçınızdır.
Kitabı bu denli beğenmeniz çok etkileyici, onca iyi kitap varken kitapçıların çok satanlar rafında gördüğümüz ve yahu bu kitap nasıl çok satıyor diye şaşırdığımız zamanlar oluyor. Şimdi anlıyorum. Ben felsefe mezunu değilim. Boğaziçi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi mezunuyum ve Yeditepe'de işletme doktorası yaptım (YÖK'de yayınlanmış tez sahibiyim, ismimle girip tezimi bulup okuyabilirsiniz). Alanım sözel olduğu için çeşitli zamanlarda mecburi felsefe dersleri aldım. Hatta bölüm derslerimizin çoğu ya siyaset ya sosyoloji alanında çalışan filozoflar ve onların fikirleri ile ilgili derslerdi. Ancak ne felsefe alanında ne de başka bir alanda şurada yorum yapanların öz güveni ile konuşmadım. Umarım okuduğunuz en güzel felsefe eseri bu değildir.
Hayır tabi ki de okuduğum bir çok felsefe eseri var. Gerçek filozoflarla kıyaslamıyorum. Onlar çok ayrı bir kulvardalar. Tanrılar okulu içinde kendince felsefi bir bakış açısı barındıran, kurmaca bir roman. “Bir felsefe kitabı “ diyerek demek istediğimi aştığımı farkettim. Felsefi bir bakış açısı olduğunu anlatmaya çalıştım. Tez canlılıkla yazıp yanılttığım için üzgünüm. Bu yanılgıya düşmemde kitabı, kitapçının felsefe bölümünden almış olmamın da katkısı var.Fakat kitabın felsefe eseri olmaması fikrimi değiştirmiyor. Günümüz eserleriyle kıyaslayarak çok beğendiğimi, bakış açısını sevdiğimi söylüyorum. Ki bir kıyasa da gerek yok dediğim gibi. Tamamen bakış açısı ve beklenti ile ilgili zıt hissiyatlar da olmamız. Kitabı çok severek okumuş olmam kitabı iyi yapmadığı gibi sizin sıkılmış olmanız da kitabı kötü yapmaz. Herkes umduğunu bulur. Siz bir siyasal bilimci olarak fikir belirtmişsiniz. Ben de öyle yaptım. İyi günler dilerim.
Kitai şuan okuyorum ve zorla sırf ne anlatmak istiyor kacirmiyim çok sevdiğim bir arkdsim önerdiği için ... Piraye de aynı tarz aynı mantık... Herkes için akıcı değil. Anlamadığım o kadar cümlesi var ki. Kafama yatmıyor. Ölüm yok diyor, az ye az uyu diyor.... Doktorları gereksiz buluyor. Şaka gibi Tanrı kavramı yok ama sen tanrıdan da büyük bir seysin diyor.... Kitplardan eserlerden devamlı alıntı yapmış arada hiçbir bağ yok. Kitabı okuyotum, bitireceğim de yarıya geldim. Bilimsel diye mantıksal diye sunduğu birçok şey uydurma geliyor. Gerçekten hissederek inanarak okumaya çalışıyorum ama gerçek hayatlaçok tezat cümleler var. Uyumamak yemek yememek ne ... Neymiş kahvalti niyetine yuruyuz akşam yemeği de hafif olacakmış. Savaşçılar bu şekilde yaşayarak zaferler kazanirmis hayatta kalabilirmis. Gerçek hayatta olanla alakası yok. Fiziksel gerçeklik bu diyor. Fiziksel gerçekliği yalanlıyor.
Ben videoyu çok yüzeysel buldum, öncelikle Tanrılar Okulu bir kişisel gelişim kitabı değildir, kitapçılarda da Felsefe bölümünde satılır. Videoyu çeken hanımefendi kendi yüzeysel algısı çerçevesinde yorumlamış, lütfen fazla itibar etmeyin. Tanrılar Okulu, bu videoda anlatılanın çok ötesinde bir kitaptır. Videoda kitaptaki fikirlerin havada olduğu iddiası var, bunu da tamamen kitabın yeterince anlaşılmamasına bağlıyorum.
Size katılıyorum beyefendi.
Bravo 👏🏻💚
@@aliaksakarya7197 bayılıyorum bu tarz yorum yapan okurlara. Beyefendi ben Boğaziçi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunuyum ve doktora sahibi bir kişiyim. Benim bölümüm siyaset felsefesi ve siyaset tarihi okutur ama ilk iki yıl genel felsefe de okutur. Felsefeyi kitapçıda rafta gördükleri yazarlardan öğrenenlere mensup değilim. Yine de bir kitabı bu kadar içten savunmanız çok güzel.
@@senadolu8533 diplomanı söyleyemeden söylediklerini inandırıcı kılamıyormusunuz :)
@@senadolu8533 Kitabın ne kitabı olduğunu anlayamadığınız, CV'nizi anlatmanızdan belli oluyor. CV'nizi bizimle paylaşmanız, kitabın özüne ironik bir biçimde ters düşüyor. Kitap, materyalizme ve kapitalist ekonomik sistemin insanın varoluş ve yaratılış amacına aykırı olduğuna değiniyor. İnsan, evrilmiş bir canlı değil; materyalist gibi görünen fakat aslında özünde metafizik bir gerçeklikte var olan bir varlıktır. İnsan ruhunun doğadan kopup kendi nefsinin yolundan giderek kendi kolektif sistemini ve düzenini kurmaya çalışması ve sonucunda insan ruhunun depresif ve aç kalması anlatılıyor bu kitapta.
İlk kez bir videoya yorum yapma gereği duydum. Yalnız değilmişim. Takıldığım bütün noktaları o kadar güzel özetlemişsiniz ki... Kitap yaklaşık 10 aydır elimde ve sürüne sürüne bitirebildim. Dreamer'ın fazla tepeden bakan bakışına ve sürekli küçümseyen tavrına tahammül edemedim sanmıştım ve bunun bendeki yüzleşmek istemeyen yandan kaynaklandığını düşünmüştüm :) Emeğinize sağlık
Ben de benim gibi düşünen birini bulduğuma sevindim. Herkesin pek övdüğü kitaplarla ilgili negatif bir cümle kurmak bazen linç yemeyi göze almayı gerektiriyor. Ayrıca onca güzel edebi eser videoma çok az yorum gelirken, en çok bu kitaba yorum gelmesini hayretler içinde izliyorum.
Kitabın başlarındayım. Tam da bu düş konusu ile ilgili aynı pozitif ve negatif eleştirilerim vardı ve bu konuya değinen olup olmadığını araştırırken sizin videonuza rastladım. Dinlemeye devam ediyorum/edeceğim. Faydalı bir paylaşım, emeğiniz için teşekkürler.
Emeğinize sağlık, çok güzel bir yorum olmuş. Kitabı az önce bitirdim ve ben de yorum yapsam kelimesi kelimesine aynı şeyleri söylerdim. Kitap eleştirmeni değilim ama pek çok yazardan farklı tarzlarda kitap okuyan biri olarak acaba bende mi sorun var da anlayamıyorum diye diye kitabın sonunu getirdim ☺️ ha bir de okuyanlar diyorlar ya bu kitap doğru zamanda hayatınıza giriyor diye, bence her kitap olması gereken zamanda hayatımıza giriyor.
"İnsan anladığı kadardır. İnsanlar farklı anlama düzeylerine sahiptirler. Aralarındaki gerçek eşitsizlikte budur." Dreamer
Tanrılar okulu kitabı iyi ki okudum dediğim bir kitap.
Kitabı okuyanların ortak özelliği genelde çok feci dibe vurdukları anda kitapla tanışmış olmaları. Kitap '' Bana en çok ihtiyacın olduğunda benimle karşılaşacaksın'' diyor. Okurlar bunu doğruluyor. Bendede böyle oldu ve dipten çıkmama yardımcı oldu. Benim için başucu kitabı oldu. Heyecanla okudum. Muhteşemdi.
Zaten ben de kişi bu tarz bir motivasyona ihtiyaç duyduğu dönemde okursa elbette bir fayda çıkaracağına inanıyorum ve bunu da belirttim. Ama ben öyle bir dönemde okumadığım için kitabı daha dışarıdan nesnel bir gözle değerlendirdim.
Ben ihtiyacım olmadığı bir anda sadece merakimdan okudum tavsiye üzerine çok saçma mantıksız buluyorum. Her okur aynı fikirde değil ayrıca. Elestirileri okuyun. Kitap ilk sayfadan insanları manipüle ediyor. İhtiyacın olduğu zaman karşına çıkacak. Yani diyicem evet ihtiyacm vardi da karşıma çıktı
@@ogrenmesikolay4598 Haklılık payınız var. Batılı yazarlar çok satma amaçlı bu tür mistik manipule eylemlerine giriyorlar. Lakin kitaptan bağımsız olarak tekamül gereği insanlar ihtiyacı olan olaylarla, senaryolarla karşılaşırlar. Yani kitapla karşılaşmam kitabın kerameti değil. Kitabı saçma bulmanıza gelince; islam ve hristiyan mistisizmi ile alakalı bi altyapınız olduğunda kitabın değerini anlarsınız.
Anlatımınız muhteşem.
Teşekkürler.
Çok naziksiniz teşekkür ederim.
Fikirləriniz cox qiymətidi, dusundum ki bəlkə mən anlamiram , yada coxda ilginc bir kitab deyil ,sizin fikirlərimizdən sonra icim rahatladi😂 Deməkki hər sunulan reklami ,tavsiyə olunan kitablar cokda onəmli ,olmuya bilər.fikirlərimi catdirmagda umarim zorlanmadim sizə ugurlar❤
Çok teşekkürler yorumlarınız çok değerli , bitirmekte çok zorlandım
Tamamen katılıyorum size. Emeğinize sağlık.
Sena hanım değerli yorumlarınız için teşekkürler. Kitabı okuduktan sonra videoyu izledim, yayın hakları, yazar ve kitapla ilgili bazı bilgileri sayenizde öğrenmiş oldum. Keza bu bilgiler sayesinde kitabın neden diğer ülkelere kıyasla Türkiye'de bu kadar parlatılmış olduğunun cevabını da almış oldum. Ancak yazarın kanserden ölmesi bu kitapla yine de bağdaştırılamaz. Ölümsüzlük kısmı ile ilgili görüşlerinize ise katılmak mümkün değil çünkü kitapta bahsedilen ölümsüzlüğü sadece fiziksel olarak algılamış olmak kitabı çöpe attırır bence. Yine de verim sağlamak isteyen kişiler için yol gösterici bir eser.
Kitapta açık açık fiziksel ölümsüzlukden bahsediyorum diyor. Aynen geçen cümleyi yazdm
Tesekkur ederim kitabi okumaya vakti olmayanlara cok guzel aciklama oldu cok tesekkurler tekrardan ❤
Sena Hn.çok gerçekçi değerlendirmeler yapmışsınız👏
Kitabı yıllar önce okumuştum,parasını verin,okuyun fazla da anlamayın gibi yazılmıştı sanki,çok tavsiye edildiği için okumuştum ama harcanan parayı ve zamanı hak etmeyen bir kitaptı.
Yorumları okuduğumda,farklı fikirlere ,eleştirilere açık olmadığımız görülüyor,Sena Hanim kitapla ilgili doğru tespitler ve araştırmalar yapmış, zaten eleştirmek amacıyla emek vermiş,farklı görüşler insanı bakış açısı kazandırır,sizde bu kitapla ilgili sağlam ve olumlu bir yargı oluşmuş ise,bu eleştiriler kiyapla ve kitabin size kazadirdiklari ile ilgili sizin görüşünüzü sarsamaz zaten.Onemli olan değişimdir,bu kitap sizde zerre kadar olumlu değişiklik yaratti ise,alın ve kabul edin.
Teşekkürler 🙏 bu kadar güzel özetlenebilirdi👏gerçekten bilinen şeyleri gereksiz detaylarla uzun uzadıya kitabı kalınlaştırarak belki çok bilgi olduğu algısı yaşatmak olabilir mi🤔
Ben de yorumlarınızı saçma buldum , kitap kesinlikle çok büyük bir öğretidir , felsefe açılımlıdır .. siz yazın daha iyisini okuyalım
Var oluş krizi yaşayıp eşiği aşmayan hiç kimse bu kitabı anlayamaz.bu bilme ve entelektüel olmanın ötesinde.bu ifade sitili akıl eşiğini geçince olabilir.
Belkide bu bilgiler gizli kalmalıydı.
Çok kitap okumak her şeyi anlama kabiliyeti vermez.
Tabi ki saçma bulabilirsiniz en doğal hakkınız. Ama sizin yorumumu saçma bulmanız benim fikrimi değiştirmez.
Size katılıyorum.. Lakin 😉Anlayacağı günler gelmemiş ya da hiç gelmeyecek kişiler için yormamak gerekir kendimizi 💚
@@doğa87 ne anladın aq ya..bişey biliyomuş gibi konuşup durmayın.sanki kitabı yazmış gibi eleştride kabul etmiyolar hay allahım :D
Hoş geldiniz, sizi dinlemek çok güzel.🎈⭐💜💐
Birilerinin dinlediğini bilmek de çok güzel. Selam olsun 🤗
Videoyu izledim Sena hanımcım. Emeğinize , yüreğinize sağlık. İyi bir kitap olduğunu sanarak almıştım, yanıldığıma üzüldüm. Daha özenli araştırmalardan sonra kitap alışverişi yapmam gerektiği sonucunu çıkararak sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum. İyi kitaplarda görüşmek ümidiyle. 🙋🏻♀️🐞🍀🕊
Ben de bu sene daha ince eleyip sık dokuyarak kitap alıyorum zamlar sağolsun. Güzel kitaplarda buluşmak üzere 🤗
Gerçekten bu kadar iyi analiz edilebilirdi
Teşekkür ederim, derdimin kötülemek değiş analiz etmek olduğunu ve bunun iyisini de kötüsünü de söylemek olduğunu anlayan birileri olduğunu görmek sevindirici.
Daha önce kitap fuarından almıştım sonra sıkıldım kendini çok tekrarlıyordu ilerleyen bölümlerde geçen hafta tekrardan okumak istedim aşırı istek var sanırım her kitabın bir okunma zamanı var
Sena hanım kitap şuan elimde çok teşekkür ederim
İyi ki satın almamışım. Storytelde dinledim. Bazı güzel kısımlr var ama geneli saçma sürekli aynı şeyleri tekrar edip duruyor zaten 🤔
İki yıl önce almıştım biraz içeriğine göz attım ama okuyamamıştım şimdi hazırım galiba elimden bırakamadım 🖐️☺️ şiddetle tavsiye ederim insanın hayat yolculuğunda rehberlik edebilir vizyonunuz değişebilir
Bence de kitap felsefesini bir roman ile sunmasa , iki tarafa da kayıp ikisi de yarım bırakılmasa daha cazip olabilirdi. Anlatılmak istenene kendisi de taslak olarak hakim , derinine inmeden işe koyulmuş gibi. Okudukça zaman kaybediyormuş hissi yaratıyor. Türkiye’de okuyucuların bazıları her yazılanı doğru kabul etme eğiliminde .Bir çoğu görüşten ibaret şeyler çok da ciddiye almamak lazım bence.
Kesinlikle katılıyorum ama kitabı kutsal kitap gibi savunan bir kitle var onları hayretle okuyorum yorumlarda.
@@senadolu8533 yıllar önce okuduğum Meleğimin Oyunu isimli bir kitabı hatırlattı.İçerik olarak buradaki kadar fikir beyan edilmiyor ama iskeleti aynı gibi geldi.Tabi olaya mistik bir boyut da katarak okuyucuda merak uyandırılmış.Ön yargısız tekrar okumayı deneyeceğim ve tekrar buraya geleceğim .
“Değirmenin suyu nasıl dönüyor” kısmını anlatan bir kitap ben görmedim valla. Analize katılıyorum.
Tek katılmadığım nokta yazar istediği anlatım şeklini tercih edebilir bize sadece okuyup okumama tercihi kalır.
Anlatıklarınıza ve kitabın yazılış tarihine baktığım zaman olumlu bir kitap. Bana saçma gelen kısım ölümsüz olmak. Öyle bir şey zaten yok. Kitabın genel itabari ile faydalı olduğunu düşünüyorum.
Ölümsüzlük derken nedir kastettigi yogunlasin. Beden dönüsür ruh ölümsüzdür. Ne derece ruhtasiniz? Einstein der ki insan denen varligin sadece yüzde ikisi görülebilr et ve kemiktir. Yüzde 98i görülmez iste insani insan yapan da o glrülmeyen kisimdir. Yogunlas arkadasim, derinles…
@@nihalaktas2334 ölümsüzlüğü bilirsin ama öleceğinide
@@nihalaktas2334 lupelius'un öğrencisi olan rahip ile buluştuğunda rahibin sözlerini hatırlatmak isterim. orada rahip " beden, ruhun ete bürünmüş halidir. ruh ne kadar ölümsüzse, beden de o kadar ölümsüzdür." diyor. ayrıca bu cümlenin hemen öncesinde fiziksel ölümsüzlüğün insanın aslında vazgeçtiği bir hak olduğundan bahsediyor. bir diğer konu da lupelius'un öğrencilerinin savaşlara katılıp burunları bile kanamadan dönmeleri. yani beden ölümlüdür, ruh ölümsüzdür gibi bir durum yok kitapta.
@@yildirayseyhan2761 dogru söylüyorsunuz. Ruhsal bütünlük düsünsel Fokus ve inanc ve savastaki cesur askerler burunlari bile kanamamistir. Biz bunu yakin gecmiste canakkaledeki destansi mücadelede ve tabiki birde Seyit Onbasida gördük. Günümüzde kor kömür üzerinde ciplak ayakla tek bir yanik olmadan, aci olmadan yürüyenler de bunun en güzel örneklerindendir.
Sen anlamamışsın tekrar oku
Bende bu kitabı niye bitiremiyorum diyordum duygularıma tercuman olmuşsunuz
Aynen biraz okudum bıraktım.Şimdi karşıma sizin video çıktı
elinize dilinize vaktinize sağlık
Bu kitaba verdiğim paraya üzülüyorum gerçekten keşke bu videoyaya kitabı almadan önce denk gelseydim
Her söylediğinizin altına imza atabilirim. Emekleriniz için teşekkürler. Burada çok uzun olacak diye bir de mail attım dayanamayıp..
Hemen bakıyorum mailinize
Mailinize cevap yazdım 🤗🤗
Teşekkür ederim cevabınıza, Sevgiyle kalın🌹
Kitabı " Düşle" olarak özetlemek kitabı anlamadığınızı gösteriyor. Popüler kültürle böyle bir kitap ancak bu şekilde değerlendirilebilir. Sizi tebrik ederim.
@@gulayoguz8376 benim eğitimimi ve geçmişimi bilmeden popüler kültürle kitap değerlendiren biri olduğumu sanmanız çok hoş.
@@senadolu8533eğitiminizi biliyorum, o yüzden şaşırıyorum hâlâ popüler kültür içinde kalışınıza.
Teşekkürler..
Doğduğu gibi ölen insanlarda lazim bu dünyaya.. anlamayanları anlıyorum.. üzülmeyin denge iyidir 😉☺️
Güzel bir yayın emeğinize sağlık .
Yalniz saygı çerçevesinde bu kitaptaki gibi kıvirtmadan sizin yorumu elestiricem😎🎈
1 kitabi okumuş ama felsefesini 0(0)anlamissiniz😎
2 arkada derin bir felsefesi olan düş öğretisini bizdede var bir şeyi 40 kere iste olur gibi çok basite indirgemissiniz😎
3 hanım efendi düşün arkasinda😎irade🎈gozlem🎈az uyuma 🎈az yeme🎈herşeye aynı dikkati verme🎈kendini yen🎈içimizdeki anti gonisten özgürleşme gibi öğretiler varken bizdede var zaten yanılgısına dusmussunuz😎bu öğretininarkasında bir felsefe var.bizdeki ise öz deyiş bu ayrımı kavramamışsınız bence kitabı baştan okuyun bana katılacaksınız saygılar dilerim😎
Kitabı beğenmenize bu denli savunmanıza saygım sonsuz ancak ben bir kez okudum ve bana yetti, kalan ömrümde okumayı istediğim çok daha güzel kitaplar var. Ben zaten ne felsefe ne de kişisel gelişim kitabı okumayı sevmiyorum, bu kitabı da roman zannedip almıştım yoksa almazdım bile.
Kendiside oldu hemde genc yasta herkes anlatmayi seciyor kimse yapamiyor bari anlatiyimda yapmaya calissinlar diyorlar bende parami kazaniyim der gibiler sanki butun sprutuel ogretmenler icin soyluyorum
Evet Atatürk güzel bir örnek ama Suriye de Filistin de ateş altında ölen çocuklar Afganistan da doğan kızlar için dreamer nasıl olunacak ?
En çok satan kitaplara baktığımızda çoğunun gerçek bir yazar olmadığını görürüz. Kitap, film, şarkı algı düzeyimize göre anlaşılır ve bizlerde algı filtrelerimizle yorum yaparız. Kabımız ne kadarsa o kadar alabiliriz. Dolayısıyla iyi/ kötü kavramları algımıza göre şekillenir. Birinin hayatını değiştiren mesaj, diğerine hiç dokunmayabilir. Benim algıma göre de siz okuduğunuzu hiç anlamamışsınız.
Anladığı şey sizden farklı dediğiniz gibi algıya gore şekillenir
Siz anladı ve faydalandı iseniz ne mutlu. Lütfen siz de bir video çekim kitaptan ne anladiniz hayatınıza ne kattı nasıl faydalandınız anlatın. Böylece biz de algı eksiklerimizi kapatalim.
@@senadolu8533 Algı eksikliği o şekilde kapatılmaz Sena hanımcığım. Eleştirinizi eleştiren insanlara ne yapması gerektiğini söylemeye çalışmanızı ayıpladım. Video çekmek benim işim değil. Siz geri bildirim almayı öğrenmeye çalışın lütfen. Sevgiler
Dinlerde şuan ticari bir metaya dönüşmüştür ama peygamberlerin mükemmelliği öğretileri ve duruşları hiçbir zaman değişmemiştir. Yazarı ve fikirleri suçlamak pek hakkaniyetli görünmüyor. Öğretiler zaten yeni şeyler değil budizm felsefesiyle paralel ilerliyor. Ben kitaptan çok faydalandım. Tembel ve kaderci yaşam tarzıyla yaşayanları harekete geçirip düşündürebilen . Dinleri de sorgulatan bir kitap. Ben çok faydalandım kesinlikle okunması gereken derslerinde alınması gereken bir kitap. tİCARİ SA safhaya dönüşme süreci ise insanda bulunan nefs ve açgözlülük diye adlandırıyorum
Faydalanan ve eseri çok beğenenler olduğunu biliyorum ve saygı duyuyorum, bunlar sadece benim fikirlerim.
Kitaba başladığımda felsefi yada tarihi bir kitap bekledim. Bir el yazmasından bahsetti ama bir türlü o kitaptan bir şeyde anlatmadı. Kişisel gelişim diye bir şeye inanmıyorum ve tamamı ile bende bir yerden para kazanayım çabasıdır. Benimin içindeki tüm hücreler isyan etti. O kadar güzel kitaplardan sonra bize ne yaptın sorusunu soruyorlar.
👏🏻👏🏻👏🏻❤❤❤
Teşekkürler, sevgiler.
videolara devam etseydiniz keske.
Dun başladım okumaya kitabı. 62 ve 63. Sayfalar. 9. yy’de yasamis olan Irlandali kesis Bet Huzaye’ye gidiyor her hristiyan munzevinin gittigi gibi….. Kuzistan 7.yy’de muslumanlarin eline geciyor… :)
İlk 12 dakika boş, sıkıcı olması dışında olumsuz yorumlara full imzalarım.Bu kitap iyi değil demek trde takdirlik, iyi viddi, kurgucu olsam diğer vidlere bakardım, bence devam edin ytda, bir tarzınız var
Sizin öneriniz olan bu tarzda kitaplar var mı?
Mümkünse bu tip kitaplardan uzak durmayı tavsiye ederim. Hiçbir kişisel gelişim kitabının faydalı olduğunu düşünmüyorum.
@@eytys_ bahsi gecen kitap benim basucu kitabim ve hayatimi degistirmistir. Benim versiyon guncellememi saglamistir. Kesinlikle ona ulasmak isteyenlere ulasacaktir. Ogrenci hazirsa kitap kendiliginden gelir :)
Basliktaki sorunun cevabi kisinin musluman veya dinsiz olmasinile paralel
Kitabın ne kitabı olduğunu anlayamadığınız, CV'nizi anlatmanızdan belli oluyor. CV'nizi bizimle paylaşmanız, kitabın özüne ironik bir biçimde ters düşüyor. Kitap, materyalizme ve kapitalist ekonomik sistemin insanın varoluş ve yaratılış amacına aykırı olduğuna değiniyor. İnsan, evrilmiş bir canlı değil; materyalist gibi görünen fakat aslında özünde metafizik bir gerçeklikte var olan bir varlıktır. İnsan ruhunun doğadan kopup kendi nefsinin yolundan giderek kendi kolektif sistemini ve düzenini kurmaya çalışması ve sonucunda insan ruhunun depresif ve aç kalması anlatılıyor bu kitapta.
Kitabi su anda okuma firsati buldum ve yariladim. Sahsim adina kitabi cok begendim. Kisisel merakim yuzunden belli basli videolara girip yorumlari dinlemek istedim bu yuzden de bu videoyu actim. Lakin iyiki kitaba baslamadan dinlememisim tamamen yanlis yonlendirilirmisim bu videoyla. Anlaticinin asiri elestirel bir tavirla tek amacinin 'elestirmek' ve 'gommek' olmasi videoyu bitirmeden kapatmama sebep oldugunu belirtmek isterim. Anlaticinin video hakkinda yapilan bir yoruma savunma olarak Bogazici Uni mezunu oldugunu belirtmesi daha da irrite edici bir durum. Video zaman kaybi.
Ama Sen Bu kitabi hiiiic anlamamissin sekerim ya. Bu yüzeysellikle de anlayamazsin.
Doğrudur ben Boğaziçi mezunu, siyaset bilimi okumuş, işletme master ve doktora sahibi, IK yöneticiliği ve eğitimcilik yapmış biri olarak anlamamışımdır. Siz anladı ve faydalandı iseniz ne güzel.
@@senadolu8533 su an tamamen emin oldum ki gercekten anlamamissin. Dünyevi ünvanlarin yüzü suyu hürmetine onay bekleyen bir garip fukaraymissin. Karsindaki kim acaba sorgulamadan. Anlamamissin diplomali cehalet…. Kabul et
@@senadolu8533 ahahah harikasınız
@@senadolu8533 kitabın yazarı da size, ben sosyoloğum, ekonomistim, ve yıllarca büyük şirketlerde liderlik yöneticilik yaptım derse, ne dersiniz?
instagram.com/reel/CjGUcoPjqV-/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Bazen kendimi bu linkteki skeçte tartışma yapmaya çalışan gözlüklü adam gibi hissediyorum.
Tam bi laf salatası bence Tanrılar Okulu, yarısını okudum hayatımı değiştirmedi pek yani biraz tökezletiyor evet bitirince de bir şey değişmeyecek. Okunmuyor ve karmaşık ayrıca beğenmedim diye değil bir şeylerden bahsediyor ama akıcı ve anlaşılır değil bağlantı kurmakta zorlanıyorum şimdi bunu neden anlattı dedirtiyor? Bir kısmı ilgimi çekiyor bir kısmı çekmiyor yapay ördek gibi kitap üstünde duracak bir şey yok hatta bence kompleks doku tavsiye üzerine okuyorum ama niye böyle bir kitap tavsiye edilir, etkileyici bir tarafı yok ayrıca Dreamer karakteri de yarı fantastik ne olduğu belli olmayan zaten ne anlattığı da belli değil hatta neredeyse kendini övmek için yazılmış gibi katacağı bir şeyler vardır illaki de yani zayıf taraflar var videoyu anlatan arkadaşın da dediği gibi olumsuz bulduğum kısımlar bunlar belki de abarttım
hanım efendi sizin eğitim ve branşınız nedir ?
Boğaziçi Uluslararsı İlişkiler ve Siyaset Bilimi lisans mezunuyum. Bahçeşehir Üniversitesi Stratekik Pazarlama ve Marka Yönetimi yüksel lisans ve Yeditepe Üniversitesi İşletme Doktorası sahibiyim. Yök tez veritabanına girip adımla tezime ulaşıp okuyabilirsiniz. Kurumsal hayatta İnsan Kaynakları yöneticiliği ve Uluslararası Pazarlama alanlarında çalıştım, Yeditepe'de bir dönem ders verdim. Yönetim Biliminde 49 İnsan 49 Teori isimli Ömer Livvarçin ve Dilek Kurt editörlüğünde Beta Yayınlarından çıkma akademik bir kitabın da ortak yazarlarından biriyim. Halen de eğitim alanında çalışıyorum. Hayatım makale okumakla ve anlatmakla geçiyor. Bunu söylemek istemezdim beni affedin sizin yorumunuz altına yazdım ama okuduğumu anlamadığım yönündeki yorumları görünce insanımızın öz güvenine hayret ediyorum.
Kütüphane önünde konusma modası çok sıkıyor gerçekten yanlış anlamayın ama bıktırdı... altında yatan psikoloji gereksiz
Kitabi aldigima pisman oldum !. kitabin cevirimi berbad ,kitabin fikirleri ,sozleri anlatim tarzi oldukca anlasilmaz ,yorucu ve berbad . kitapta kesinlikle yeni hic bir sey yok . oldukca sikici,yorucu bi kitab. tek kelmeyle tam bir zaman kaybi .
Yorumlara ve videonuza pek bir şey demiyeceğim, herkesin kendi penceresi… Ama bu kitap kesinlikle kötü bir çeviri olmuş. Türkiye’de son yıllarda çeviri olan kitaplar maalesef ucuz çeviri talepleri nedeniyle çok özensiz, kötü Türkçe ve günlük dilden çok uzakTürkçe kelimeler ile doludur. Oluş oluş kelimesi nedir…
Ben de yorumlarınızı saçma buldum , kitap kesinlikle çok büyük bir öğretidir , felsefe açılımlıdır .. siz yazın daha iyisini okuyalım