yeni başlayan arkadaşlar için atıyorum bu yorumu. Ben 9. dersteyim ve hocamız her şeyi adım adım ilmek ilmek işleyerek ileriyor. Bu videoları ders geçmek için değil gerçekten öğrenmek amaçlı takip edin. Yavaş ama emin adımlarla devam etmek gerek 1 ay içinde rahatlıkla bitirilebilir.
Teşekkür ederim hocam .Çok faydalı oluyor.Edebiyat 2. Sınıf öğrencileriniz SENA ve İSLİM'in şiddetli tavsiyesi üzerine izledim.Emeğinize sağlık,çok iyi anladım
Hocam emeğinize sağlık. Türk Dili ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi olarak severek izliyor ve öğreniyorum. Umarım vizemde başarılı olurum. Teşekkür ederim.
@@ceylinozyoruk4656 hoca en temelden güzel kelimeler seçerek konuları anlatmış. Mutlaka baştan sona bir değil belki 2 defa uygulayarak izlenmesi çok fayda sağlar. Bir de her kelimede durdurup kendiniz denerseniz yapacağınız hataları görerek ve düzelterek ilerlemiş olursunuz.
Hocam böyle güzel güzel konuşuyorlar ya ı,i ekleri ekleyip çok hoşuma gidiyor biz de kelimeleri öğrenecek miyiz yoksa sadece okuma yazmayı mı öğreneceğiz?
Hayır. Kelime Arapça veya Farsça ise uzatmayı göstermek için işaret koymak gerekir. Türkçe kelimelerin başında bulunan Med işareti uzatma amacıyla konulmadığı için transkripsiyonda da uzatma kullanılmaz.
Merhabalar, Emekleriniz için teşekkürler. Kef'i Osmanlıcada (İnce) 'kef' okunur olarak belirtirken güzel he'ye (güher sözcüğüyle) örneklerken 'G' olarak seslediniz.. Bu durumda Osmanlıcada hem k'yi hem g'yi mi simgeliyor?
Kef harfi Osmanlı Türkçesinde birkaç farklı sesi karşılamaktadır. Bununla ilgili bir dersimiz var. Onu izleyebilirsiniz. th-cam.com/video/_FiGAUhw-eQ/w-d-xo.html
Hocam merhaba , sizi yeni keşfettim. İlk dersi dinledim ama henüz kitabınız elimde yok. Ders sonundaki alıştırmaların cevapları var mı acaba. Çok teşekkür ederim, paylaşımlarınız çok kıymetli.
@@hulya982 başarılar diliyorum. Kitabı temin edip dersi önce kendiniz çalışın. Ardından konu sonunda bulunan alıştırmaları yapın. En sonunda TH-cam üzerinde alıştırmaların çözümleri ile karşılaştırın. Kolaylıkla yaparsınız.
Selamün Aleyküm. Saygıdeğer Hocam İstirham Ediyorum Dersler Süreklilik Arzedecek Şekilde Olsun. Rika Hattına Aşk Derecesinde Bağlı Biri Olarak Yazma Üzerine de Ders Planınız Var mı ?
@@husrevakin Haddimi Aşan İfadelerle Oluşturduğum Mesajımı,Dikkate Alıp Geri Bildirimde Bulunduğunuz İçin Minnettarım Hocam. Takdir Edersiniz ki Osmanlı Türkçesi Konusu İnternet Ortamında Çoğu Zaman Belli Bir Aşamadan Sonra Akamete Uğrayan Kısıtlı İçeriklerin Yer Bulduğu Bir Başlık Haline Geldi Ne Yazık ki. Bu Anlamda Teşebbüs Ettiğiniz Dersleri Dikkatle Takip Edeceğim.Bereketli Olması Niyazı İle Şükranlarımı Arz Ediyorum. Musa GÜL/ERZURUM.
@@musagul507 Osmanlıca yazmayı ayrıntılarıyla öğrenmek isterseniz "BİR CÜMLE BİR TAHLİL" videoları tam size göre. Bu videolarda kelimelerin yazılışlarını gerekçeleriyle anlatıyorum. Oradaki metinleri önce kendiniz yazmaya çalışırsınız, ardından benim yazdıklarımla karşılaştırır, yanlış yaptığınız yerleri anlamaya çalışırsınız.
Hocam yeni başladım çok güzel. Emeklerinize sağlık. Allah razı olsun. Alıştırma bağlantısı Pdf'i çalışmıyor indiremedim. Acaba silindi mi hocam. Bilgi verirseniz çok sevinirim
Dersleri sırayla izlemeye devam edin. Şu derslerde bu sorunun cevabını bulacaksınız: th-cam.com/video/4jjuS4IT80E/w-d-xo.html th-cam.com/video/uLjv4UfT8pk/w-d-xo.html
Merhaba hocam, Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Kamu personeliyim aynı zamanda ama Türk Dili ve Edebiyatı okumak hep istemiştim, kısmet bu zamanmış:) Herhangi bir alt yapım yok Osmanlı Türkçesi'ne dair, Arapça da bilmiyorum. Tavsiyeniz var mı benim için:) Teşekkür ederim, hürmetler, kolaylıklar dilerim.
Öncelikle elinizde kitap bulunması işinizi kolaylaştıracaktır. Sonrasında burada "OSMANLICA ÖĞRENİYORUM" oynatma listesindeki dersleri sırasıyla takip ediniz. Başarılar dilerim.
Hocam merhabalar ben harfleri biliyorum başta ortada sonda vs ama okunuşları değişiyor o kısmı anlamdım vav harfi başta v sesi çıkarırken neden diğerlerinde o u sesi çıkarıyor bu tarz başka harflerede rastladım ye harfi gibi bununla ilgili video var mı anlayabileceğim yoksa çeker misiniz neden böyle ses değişimi oluyor neden olan harf olduğu gibi okunmuyor bunu kavrayamıyorum
Osmanlı Türkçesinde vav, ye, he harfleri hem ünsüz harflerdir hem de ünlü olarak okunabilen harfler. Bu nedenle bu harflere dikkatle bakmak gerekir. Osmanlıca okumaya alışıncaya kadar, ki bu oldukça kısa bir süredir, bu harflerin her ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız. Okutucu harflerin nasıl kullanıldığına dair şu videoyu mutlaka izleyin: th-cam.com/video/4jjuS4IT80E/w-d-xo.html Bu dersin ardından Osmanlıca Öğreniyorum oynatma listesindeki dersleri, birinci dersten başlayarak sırayla takip edin. Birkaç dersten sonra okumaya başladığınızı göreceksiniz.
Değerli hocam anlatımınız için teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık. Ben 40 yaşından sonra kendi kendine Osmanlıca öğrenmeye merak salmış biri olarak internet üzerinden bir çok kişinin derslerini inceledim. Öncelikle gerektiği ölçüde hızlı konuşmanızdan dolayı çok memnunum. TH-cam da bulunan muadillerinizin karşılarındaki insanları anlama yeteceğinden aciz sanarak yavaş yavaş ağır ağır konuşmaları beni haddinden fazla rahatsız ediyordu. Sizde bu durumla karşılaşmamak beni gerçekten mutlu etti. Değerli hocam fırsat buldukça TH-cam üzerinden takip ediyor ve çalışmalarınızı izliyorum ancak ilk dersin sonunda eklediğiniz ve daha sonraki dersler için de geçerli olmak üzere ekyeceğiniz çalışma Pdf lerinin cevaplarını da eklerseniz sevinirim. Zira benim kendimi kontrol edebileceğim başkaca herhangi bir platformum yok. Anladığım kadarıyla daha çok Edebiyat öğrencileri tarafından takip ediliyorsunuz. Ve sanırım ki onlar okullarında kendilerini sınama veya kontrol edebilme fırsatına sahipler ancak benim böyle bir şansım yok. Bu sebeple zahmet olmayacaksa verdiğiniz çalışmaların cevaplarını da verirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar ve derslerinizin deva diliyorum.
Erdem Bey, hazırladığım derslerin boşa gitmediğini, birilerine faydalı olduğunu gördükçe seviniyorum. Sizi de gayretiniz dolayısıyla tebrik ederim. Derslerin cevaplarına gelince, sizin istediğiniz tarzda bir cevap anahtarı yok. Siz önce konu anlattığım videoyu dinleyin, ardından uygulama/alıştırma yaptığım dersleri açın. Görüntüyü durdurup alıştırmaları yapmaya çalışın, daha sonra benim yaptıklarımla karşılaştırabilirsiniz. Ya da internette kitabın satışı mevcut, kitabı temin ederek alıştırmaları yapabilir, daha fazla metin okuma imkânı elde edersiniz. Başarılar diliyorum.
Hocam hayırlı günler yazdığımı görürmüsünüz bilmiyorum benim sormak istediğim arşiv okumalarında birleşmeyen harflerin neden birleşiyor bu çok karışık ben 70 yaşındayım özel derste aldım ama bunlar açıklanmıyor bu yüzden bir şey öğrenemedim 10 senedir öğrenmeye çalışıyorum yaşlıyım diye önemsemiyorlar emeklemeden yürünmüyor hocam bu konuda çok üzülüyorum bir fikir verirmisimiz.
Merhaba, mesajınıza geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. İş yoğunluğuna denk geldi, cevaplayamamıştım. Arşiv belgelerinin tamamının elde yazıldığınız unutmayalım. El yazısında her zaman nizami, yani kurallara uygun, yazı yazmak mümkün olmamaktadır. Bugün kullandığımız Latin alfabesi bile birleşmeden yazıldığı halde zaman zaman kişiler tarafından harfler farklı yerlerinden birleştirilebilmektedir. Bu durum Osmanlı Türkçesi için de geçerlidir. Kendisinden sonraki harflere birleşmeyen harfler, yazım kolaylığı sebebiyle bazı durumlarda birleşebilmektedir. Bunlar bazı özel harflerin birleşimlerinde geçerlidir. Biraz metin okuyunca hangilerinin birleştiği rahatça öğrenilebilmektedir. Bu zorluğu aşabilmek için ısrarla metin okumaya devam etmek yeterli olacaktır.
@@beytullahozcan1607 internet satış yerlerinde Hüsrev Akın Osmanlı Türkçesi diye aratın, bulabilirsiniz. Başlangıç için Osmanlı Türkçesi 1, ileri seviye için Osmanlı Türkçesi 2 kitabını alabilirsiniz.
@@nisanbaslar1312 başka yerden bulamazsınız. Buradaki videolarda açıklamalı şekilde cevapları anlatıyorum. Yaptıklarınızı oradan karşılaştırabilirsiniz.
@@husrevakin sipariş verdim hocam. Bu sene osmanlıca dersleri almaya başladım bu işi kısa sürede çözmem lazım. Ek olarak emeğinize büyük saygı duyuyorum fakat bi öğrenci için kitap fiyatı biraz pahalı. Bunun sebebinin siz olmadığını biliyorum ama biraz daha fiyatta iyileştirme yapılırsa belki çok fazla imkanı olmayan arkadaşlarımda yararlanabilirler.
@@husrevakin hocam ben açık öğretim fakültesinde turizm otelcilik işletme fakültesi engelli bakımı ve rehabilitasyon sosyal hizmetler ve sosyoloji bölümünü bitirdim bu okuduğum 6 bölüm tarih ben böyle bir Osmanlı Türkçesi gibi ders görmedim Kural üstüne Kural zaten başkasının alfabesini kendi dilimize kullanmak başkasının donunu kıçımıza giymek gibi birşey oluyor
Doğru yazmayı öğrenmek için BİR DAKİADA OSMANLICA ve BİR CÜMLE BİR TAHLİL başlıklı videoları izleyin. Bu videolardaki cümleleri önce kendiniz yazın, sonra doğrusunu dinleyin.
Osmanlıca yazmaya hevesli olduğunuzu görüyorum, tebrik ederim. Ancak doğru yazmak önemlidir. Bizim dersleri dikkatlice ve sırasıyla takip ederseniz doğru yazmayı da öğrenebilirsiniz. Yazdığınız doğrusu şöyledir: الله صبر ایدنلرلە برابردر .
yeni başlayan arkadaşlar için atıyorum bu yorumu. Ben 9. dersteyim ve hocamız her şeyi adım adım ilmek ilmek işleyerek ileriyor. Bu videoları ders geçmek için değil gerçekten öğrenmek amaçlı takip edin. Yavaş ama emin adımlarla devam etmek gerek 1 ay içinde rahatlıkla bitirilebilir.
İnşallah kısa zamanda kolaylıkla öğrenirsiniz.
Böyle düzenli bir ders sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum hocam
Başarılar dilerim.
Hocam kitabınız varmı
Teşekkür ederim hocam .Çok faydalı oluyor.Edebiyat 2. Sınıf öğrencileriniz SENA ve İSLİM'in şiddetli tavsiyesi üzerine izledim.Emeğinize sağlık,çok iyi anladım
Tebrik ederim. Başarılar diliyorum.
Finallere çalışıyorum Allah razi olsun hocam ❤🎉
Şimdiden başarılar diliyorum.
Hocam emeğinize sağlık. Türk Dili ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi olarak severek izliyor ve öğreniyorum. Umarım vizemde başarılı olurum. Teşekkür ederim.
Korkulacak bir şey yok. Sakin olun ve her gün metin okuyun. Rahatlıkla başarırsınız.
@@husrevakin teşekkür ederim 🙏🏻
Memnun musunuz çok zorlayıcı mı
@@ceylinozyoruk4656 hoca en temelden güzel kelimeler seçerek konuları anlatmış. Mutlaka baştan sona bir değil belki 2 defa uygulayarak izlenmesi çok fayda sağlar. Bir de her kelimede durdurup kendiniz denerseniz yapacağınız hataları görerek ve düzelterek ilerlemiş olursunuz.
allahtan bu kısımları geçiyorum zamanında kendi kendime öğrendim başlı başına bir kurs şu alfabe ya allah sabır versin herkese
Başarılar diliyorum.
Harika bir anlatış tarzınız var 🙏
Teşekkür ederim.
Hocam çok teşekkür ederim edebiyat 1.sinifim . Okuldan iyi kavradım☺️☺️ lütfen hiç bırakmayın bizleri
Tebrik ederim. Başarılar diliyorum.
Çok güzel anlatıyorsunuz hocam . Videolar için teşekkürler …
Teşekkür ederim.
Teşekkürler hocam anlatim tarzınız çok güzel
Başarılar diliyorum.
Edebiyat 1. Sınıfım çok iyi anlatmıssınız hocam emeğinize sağlık
Teşekkür ederim.
Ben de Edebiyat seçmeyi düşünüyorum da dersleri zor mu seçmeli miyim okutan biri olarak yardımcı olursan mutlu olurum
Seviyorsan çok kolay ben@@gamze4265
Hocam böyle güzel güzel konuşuyorlar ya ı,i ekleri ekleyip çok hoşuma gidiyor biz de kelimeleri öğrenecek miyiz yoksa sadece okuma yazmayı mı öğreneceğiz?
hocam merhaba kitabinizin güncel baskısını nereden satin alabilirim. kitapla ders anlatımı birbirine bağlı mı yoksa ayrı bir çalışma mı?
Kitabı internet satış sitelerinde, pazar yerlerinde bulabilirsiniz. Buradaki konu anlatımları kitaplarla tamamen uyumludur.
@@husrevakin 2019 basim var hocam genelde herhangi bir değişiklik var mı peki güncelini nereden temin edebilirim önerdiğiniz bir yer var midir hocam
@@gov7436 buradaki bağlantıda güncel baskıyı bulabilirsiniz.
ty.gl/6qfsm4y90h
Med uzatma harfine trabskripsiyon yaparken her zaman uzatma koyarmıyız üstüne
Hayır. Kelime Arapça veya Farsça ise uzatmayı göstermek için işaret koymak gerekir. Türkçe kelimelerin başında bulunan Med işareti uzatma amacıyla konulmadığı için transkripsiyonda da uzatma kullanılmaz.
Merhabalar,
Emekleriniz için teşekkürler.
Kef'i Osmanlıcada (İnce) 'kef' okunur olarak belirtirken
güzel he'ye (güher sözcüğüyle) örneklerken 'G' olarak seslediniz..
Bu durumda Osmanlıcada hem k'yi hem g'yi mi simgeliyor?
Kef harfi Osmanlı Türkçesinde birkaç farklı sesi karşılamaktadır. Bununla ilgili bir dersimiz var. Onu izleyebilirsiniz.
th-cam.com/video/_FiGAUhw-eQ/w-d-xo.html
@@husrevakin Tamam. 👋.
selamün aleyküm hocam osmanlıca harflerin türkçe de hangi harflere karşılık geldiğini de anlatırsanız iyi olur
Dersleri dinleyince öğrenirsiniz. Ayrıca isterseniz şu dersi de takip edebilirsiniz:
th-cam.com/video/8SaHIAr3y7Q/w-d-xo.html
Hocam merhaba , sizi yeni keşfettim. İlk dersi dinledim ama henüz kitabınız elimde yok. Ders sonundaki alıştırmaların cevapları var mı acaba. Çok teşekkür ederim, paylaşımlarınız çok kıymetli.
@@hulya982 başarılar diliyorum. Kitabı temin edip dersi önce kendiniz çalışın. Ardından konu sonunda bulunan alıştırmaları yapın. En sonunda TH-cam üzerinde alıştırmaların çözümleri ile karşılaştırın. Kolaylıkla yaparsınız.
Allah razı olsun hocam
Amin.
hocam alıştırma linki çalışmıyor tekrardan link atabilir misiniz
Merhaba, alıştırma linkini yeniledim. Dosyayı indirebilirsiniz.
Hocam Allah razı olsun
Hocam teşekkürler ben edebiyat 1.sınıf öğrencisiyim ve Osmanlıcada zorlanıyorum ama sizin sayenizde öğrenirim sanırım
Biraz dikkat ve gayretle çok kolay öğrenirsin.
Teşekkürler hocam ❤
Başarılar.
Sarı renkteki harfleri sadece arapça kökenli kelimeleri yazarken mi kullanacağız?
Evet, sarı renkli olan harfler Türkçe kelimelerde kullanılmaz. Bu harflerin olduğu kelimeler mutlaka Arapçadır.
Selamün Aleyküm.
Saygıdeğer Hocam İstirham Ediyorum Dersler Süreklilik Arzedecek Şekilde Olsun.
Rika Hattına Aşk Derecesinde Bağlı Biri Olarak Yazma Üzerine de Ders Planınız Var mı ?
Olacak inşallah.
@@husrevakin Haddimi Aşan İfadelerle Oluşturduğum Mesajımı,Dikkate Alıp Geri Bildirimde Bulunduğunuz İçin Minnettarım Hocam.
Takdir Edersiniz ki Osmanlı Türkçesi Konusu İnternet Ortamında Çoğu Zaman Belli Bir Aşamadan Sonra Akamete Uğrayan Kısıtlı İçeriklerin Yer Bulduğu Bir Başlık Haline Geldi Ne Yazık ki.
Bu Anlamda Teşebbüs Ettiğiniz Dersleri Dikkatle Takip Edeceğim.Bereketli Olması Niyazı İle Şükranlarımı Arz Ediyorum.
Musa GÜL/ERZURUM.
@@musagul507 Osmanlıca yazmayı ayrıntılarıyla öğrenmek isterseniz "BİR CÜMLE BİR TAHLİL" videoları tam size göre. Bu videolarda kelimelerin yazılışlarını gerekçeleriyle anlatıyorum. Oradaki metinleri önce kendiniz yazmaya çalışırsınız, ardından benim yazdıklarımla karşılaştırır, yanlış yaptığınız yerleri anlamaya çalışırsınız.
İlk kez açtım ama hızınıza yetişilmiyor ne yazık ki daha yavaş sakin anlatan birilerini bulsam iyi olcak sanırım.
@@t.d.2456 yavaşlatarak dinleyebilirsiniz 😊
@@husrevakin aa evet ya ben onu düşünemedim yapıyorum hemen tşk,ler
Hocam yeni başladım çok güzel. Emeklerinize sağlık. Allah razı olsun. Alıştırma bağlantısı Pdf'i çalışmıyor indiremedim. Acaba silindi mi hocam. Bilgi verirseniz çok sevinirim
Başarılar dilerim. Dosya silinmiş, yenisini ekledim. İndirip kullanabilirsiniz.
Neye göre Elif'i a veya e diye okuyoruz mesela el yazan bir kelime var al diye de okunmaz mı o ayrımını nasıl yapacağız
Dersleri sırayla izlemeye devam edin. Şu derslerde bu sorunun cevabını bulacaksınız:
th-cam.com/video/4jjuS4IT80E/w-d-xo.html
th-cam.com/video/uLjv4UfT8pk/w-d-xo.html
@@husrevakinTeşekkür ederim, Osmanlıcaya sizden devam edeceğim.
@@777jhp kolaylıklar diliyorum.
Hocam epigrafya dersi için bu videolarınız yeterli olur mu
Buradan temel konuları öğrenin, sonrasında ihtiyacınıza göre devam edersiniz.
Merhaba hocam, Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Kamu personeliyim aynı zamanda ama Türk Dili ve Edebiyatı okumak hep istemiştim, kısmet bu zamanmış:) Herhangi bir alt yapım yok Osmanlı Türkçesi'ne dair, Arapça da bilmiyorum. Tavsiyeniz var mı benim için:) Teşekkür ederim, hürmetler, kolaylıklar dilerim.
Öncelikle elinizde kitap bulunması işinizi kolaylaştıracaktır. Sonrasında burada "OSMANLICA ÖĞRENİYORUM" oynatma listesindeki dersleri sırasıyla takip ediniz. Başarılar dilerim.
@@husrevakin kaynak tavsiye eder misiniz rica etsem. Çok teşekkür ederim.
Benim kitaplarımı temin edebilirsiniz.
www.enduluskitapevi.com/urun/9786056848902
www.enduluskitapevi.com/urun/9786056848919
@KevseFatmaBAZ videoların açıklama kısmında kitap satış adresi var. Oradan alabilirsiniz.
Hocam merhabalar ben harfleri biliyorum başta ortada sonda vs ama okunuşları değişiyor o kısmı anlamdım vav harfi başta v sesi çıkarırken neden diğerlerinde o u sesi çıkarıyor bu tarz başka harflerede rastladım ye harfi gibi bununla ilgili video var mı anlayabileceğim yoksa çeker misiniz neden böyle ses değişimi oluyor neden olan harf olduğu gibi okunmuyor bunu kavrayamıyorum
Osmanlı Türkçesinde vav, ye, he harfleri hem ünsüz harflerdir hem de ünlü olarak okunabilen harfler. Bu nedenle bu harflere dikkatle bakmak gerekir. Osmanlıca okumaya alışıncaya kadar, ki bu oldukça kısa bir süredir, bu harflerin her ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız. Okutucu harflerin nasıl kullanıldığına dair şu videoyu mutlaka izleyin:
th-cam.com/video/4jjuS4IT80E/w-d-xo.html
Bu dersin ardından Osmanlıca Öğreniyorum oynatma listesindeki dersleri, birinci dersten başlayarak sırayla takip edin. Birkaç dersten sonra okumaya başladığınızı göreceksiniz.
Hocam dosyada sorun var.
Dosya sorunu giderildi.
Değerli hocam anlatımınız için teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık. Ben 40 yaşından sonra kendi kendine Osmanlıca öğrenmeye merak salmış biri olarak internet üzerinden bir çok kişinin derslerini inceledim. Öncelikle gerektiği ölçüde hızlı konuşmanızdan dolayı çok memnunum. TH-cam da bulunan muadillerinizin karşılarındaki insanları anlama yeteceğinden aciz sanarak yavaş yavaş ağır ağır konuşmaları beni haddinden fazla rahatsız ediyordu. Sizde bu durumla karşılaşmamak beni gerçekten mutlu etti.
Değerli hocam fırsat buldukça TH-cam üzerinden takip ediyor ve çalışmalarınızı izliyorum ancak ilk dersin sonunda eklediğiniz ve daha sonraki dersler için de geçerli olmak üzere ekyeceğiniz çalışma Pdf lerinin cevaplarını da eklerseniz sevinirim. Zira benim kendimi kontrol edebileceğim başkaca herhangi bir platformum yok. Anladığım kadarıyla daha çok Edebiyat öğrencileri tarafından takip ediliyorsunuz. Ve sanırım ki onlar okullarında kendilerini sınama veya kontrol edebilme fırsatına sahipler ancak benim böyle bir şansım yok. Bu sebeple zahmet olmayacaksa verdiğiniz çalışmaların cevaplarını da verirseniz çok sevinirim.
İyi çalışmalar ve derslerinizin deva diliyorum.
Erdem Bey, hazırladığım derslerin boşa gitmediğini, birilerine faydalı olduğunu gördükçe seviniyorum. Sizi de gayretiniz dolayısıyla tebrik ederim. Derslerin cevaplarına gelince, sizin istediğiniz tarzda bir cevap anahtarı yok. Siz önce konu anlattığım videoyu dinleyin, ardından uygulama/alıştırma yaptığım dersleri açın. Görüntüyü durdurup alıştırmaları yapmaya çalışın, daha sonra benim yaptıklarımla karşılaştırabilirsiniz.
Ya da internette kitabın satışı mevcut, kitabı temin ederek alıştırmaları yapabilir, daha fazla metin okuma imkânı elde edersiniz.
Başarılar diliyorum.
Hocam hayırlı günler yazdığımı görürmüsünüz bilmiyorum benim sormak istediğim arşiv okumalarında birleşmeyen harflerin neden birleşiyor bu çok karışık ben 70 yaşındayım özel derste aldım ama bunlar açıklanmıyor bu yüzden bir şey öğrenemedim 10 senedir öğrenmeye çalışıyorum yaşlıyım diye önemsemiyorlar emeklemeden yürünmüyor hocam bu konuda çok üzülüyorum bir fikir verirmisimiz.
Merhaba, mesajınıza geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. İş yoğunluğuna denk geldi, cevaplayamamıştım. Arşiv belgelerinin tamamının elde yazıldığınız unutmayalım. El yazısında her zaman nizami, yani kurallara uygun, yazı yazmak mümkün olmamaktadır. Bugün kullandığımız Latin alfabesi bile birleşmeden yazıldığı halde zaman zaman kişiler tarafından harfler farklı yerlerinden birleştirilebilmektedir. Bu durum Osmanlı Türkçesi için de geçerlidir. Kendisinden sonraki harflere birleşmeyen harfler, yazım kolaylığı sebebiyle bazı durumlarda birleşebilmektedir. Bunlar bazı özel harflerin birleşimlerinde geçerlidir. Biraz metin okuyunca hangilerinin birleştiği rahatça öğrenilebilmektedir. Bu zorluğu aşabilmek için ısrarla metin okumaya devam etmek yeterli olacaktır.
Merhaba hocam. dosyalar linki açmıyor.
Dosyanın linki yenilendi. Açabilirsiniz.
Hocam pdf dosyalarınız varmı bu arada çok teşekkür ederim harika bir anlatış tarzı
İlginize teşekkür ederim. Kitaba ait PDF soruyorsanız, yayınevinin telif hakları sebebiyle veremiyorum. Kitabın kendisini temin edebilirsiniz.
@@husrevakin hocam hangi yayın
@@beytullahozcan1607 internet satış yerlerinde Hüsrev Akın Osmanlı Türkçesi diye aratın, bulabilirsiniz. Başlangıç için Osmanlı Türkçesi 1, ileri seviye için Osmanlı Türkçesi 2 kitabını alabilirsiniz.
Osmanlı Türkçesi 1 kitabındaki alıştırmaların yanıtlarını yani doğru cevaplarını nerden bulabilirim
Kanaldaki videolardan bulabilirsiniz.
doğru yapıp yapmadığımızı kontrol etmek için HOCAM
@@nisanbaslar1312 başka yerden bulamazsınız. Buradaki videolarda açıklamalı şekilde cevapları anlatıyorum. Yaptıklarınızı oradan karşılaştırabilirsiniz.
Sağolun hocam 🙂
Teşekkür ederim, başarılar dilerim.
Hocam emeginize saglik cok sag olun alıştırmaların cevaplarının videosu var mı
Teşekkür ederim. Harflerin birleşim videosu yok. Ona çok ihtiyacınız olmaz. Takıldığınız yerde birleşim tablosuna bakabilirsiniz. Başarılar dilerim.
Kitabı tavsiye eder misiniz?
Kitapta konu anlatımları, alıştırmalar ve bol miktarda metin var. Alabilirseniz kendiniz daha iyi çalışabilirsiniz.
@@husrevakin sipariş verdim hocam. Bu sene osmanlıca dersleri almaya başladım bu işi kısa sürede çözmem lazım. Ek olarak emeğinize büyük saygı duyuyorum fakat bi öğrenci için kitap fiyatı biraz pahalı. Bunun sebebinin siz olmadığını biliyorum ama biraz daha fiyatta iyileştirme yapılırsa belki çok fazla imkanı olmayan arkadaşlarımda yararlanabilirler.
Açıklama kısmındaki pdf dosyası indirelemiyor kaldırıldı mı?
Kontrol edeyim, link hatalı olabilir.
drive.google.com/file/d/11E_EADwo_XHsN_P3fqs9yfHLb6bp29at/view?usp=sharing
Hocam bu derslerin sonunda Osmanlıca yazmayı öğrenirmiyiz
Rahatlıkla öğrenirsiniz.
Hocam tüm çekimleri bir arada yapabilirsiniz
İnşallah.
Ben açıköğretim tarih bölümünde okuyorum Osmanlı türkçesinden kaldım
Buradan düzenli çalışırsanız rahatlıkla geçersiniz. Başarılar dilerim.
@@husrevakin hocam ben açık öğretim fakültesinde turizm otelcilik işletme fakültesi engelli bakımı ve rehabilitasyon sosyal hizmetler ve sosyoloji bölümünü bitirdim bu okuduğum 6 bölüm tarih ben böyle bir Osmanlı Türkçesi gibi ders görmedim Kural üstüne Kural zaten başkasının alfabesini kendi dilimize kullanmak başkasının donunu kıçımıza giymek gibi birşey oluyor
@@ErdemSabaclardünyadaki çoğu dilin kendi alfabesi yok ki şuan kullandığımızda bizim değil
Hoca Maaşallah Motor Takmış Misali Öyle Hızlı Anlatıyor ki Anlam Vermek İmkansız Arkadan Atlı mı Koşturuyor ?
🤔 yavaşlatarak dinleyebilirsin.
@@husrevakin sende haklısın tekrardan izleyerek öğrenmek hem bana yarar hemde sana
Herkesten dinledim ama sizden dinlediğim kadar faydalı olmadı emeğinize sağlık
Teşekkür ederim. Başarılar diliyorum.
Hocam doğu kelimesi neden tı ile yazılmış
Sorunuzun cevabını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz:
th-cam.com/video/bjY6z6iLRws/w-d-xo.htmlsi=z7hhuHxQgbWTcXZc
Hocam cevap anahtarı gibi bir iey varsa pdf atar mısınız
☺️ önce kendiniz çalışın, alıştırmaları çözün, daha sonra şu dersi izleyin:
th-cam.com/video/fTIYooDNzKs/w-d-xo.htmlsi=A495G8bgkC8B106Z
@@husrevakin hocam kitabın ilk etkinliğinde birkaç harfte takıldım fakat onların cevabı yok videdoa.
@@benmemed takıldığınız harfleri harf tablosundan bulmanız daha iyi öğrenmenizi sağlayacaktır.
@@husrevakin öyle yapıyorum hocam da bazı yerler çok kafamı karıştırıyor ama halledeceğim
@@benmemed 😉 çalışmaya devam.
اللە راضی اولسون خواجەم.
باشاریلر دیلرم
resmen osmanlica biliyormusun
?
Yok resmen değil gayri resmi biliyor :)
دوغرو یازییور مویم خوجام؟
Doğru yazmayı öğrenmek için BİR DAKİADA OSMANLICA ve BİR CÜMLE BİR TAHLİL başlıklı videoları izleyin. Bu videolardaki cümleleri önce kendiniz yazın, sonra doğrusunu dinleyin.
hocam çok güzelde yazmak zor önce yazmayı öğrenmeli
Hepsi beraber öğrenilirse daha güzel olur.
آللاه سابردنلرله برابردير
Osmanlıca yazmaya hevesli olduğunuzu görüyorum, tebrik ederim. Ancak doğru yazmak önemlidir. Bizim dersleri dikkatlice ve sırasıyla takip ederseniz doğru yazmayı da öğrenebilirsiniz.
Yazdığınız doğrusu şöyledir:
الله صبر ایدنلرلە برابردر .
Allah razı olsun hocam
Başarılar dilerim.