Verwarm mijn huis al 2 jaar met Maxxinno infrarood panelen. De energiekosten zijn met € 20 per maand gedaald (volledig van het Gas af) Aangename warmte en beste keus die we ooit gemaakt hebben.
Hangt bij mij al twee jaar in de werkplaats tot volle tevredenheid geeft snel warmte bij B.v. Een klein klusje hoeft niet de hele ruimte verwarmt te worden. Ik heb de indruk dat het teruggenomen panelen zijn in mijn geval ontbraken de schroeven die zijn zelf makkelijk aan te schaffen. Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn .
wel interessant dat de prijzen fors omhoog gegaan zijn. bij bol de 600W voor 230,= op dit moment. Ik heb 'm nu rechtstreeks besteld bij koenigshaus en dat scheelt 70,= incl verzending.
Het klinkt aardig en relatief goedkoop. Maar de echte plafondpanelenvan dit merk zijn wel 2 keer zo duur. Ik ben benieuwd hoelang dit goed gaat. Dus een follow-up video is zeker interessant.
VRAAGJE: Dit is een superleuke video. Maar ik ben 'verward' nu. Infrarood verwarmd toch niet de lucht in de ruimte, maar verwarmd toch je spieren/huid? Hoe zit dit? Werkt die thermostaat dan wel? Dit is toch het hele verhaal waarom infrarood zuiniger is omdat je de lucht niet verwarmd? Verder moet een infraroodverwarming toch erg gericht zijn? Kan ik dan b.v. een infraroodverwarming onder een bureau plaatsen en zit ik dan boven het bureau in de kou? Vandaar dat die infrarood panelen vaak op die 'rare' plekken zitten (tov radiatoren) zoals op plafonds of wanden. Hoe zit dit. Dus een follow-up video zoals hieronder gevraagd is zou leuk zijn bedankt.
Objecten worden verwarmd en gaan op den duur zelf ook weer warmte afgeven aan de lucht. IR is op zich niet zuiniger dan elektrische convectie (beide COP 1) maar doordat een IR paneel direct jouw lijf verwarmd en niet eerst alle lucht in de ruimte, is het sneller aangenaam. Tevens kan de ruimtetemperatuur tot wel 3 graden lager liggen bij een gelijke 'ervaren' comfortniveau. IR is licht, dus inderdaad, daar waar schaduw valt komt geen warmte.
Zelfde wat betreft zon, onze natuurlijke infraroodbron. Als de zon in een kamer schijnt warmt die vliegensvlug op doordat de straling weliswaar niet de lucht opwarmt maar wel oppervlakken en die geven hun warmte af aan de lucht.
Misschien een idee om hem aan te sluiten op een stekker met bewegingssensor stekker zodat hij alleen aanspringt als je in de ruimte bent, in plaats van een thermostaat stekker.
Geen slecht idee. Je zou het (naast de thermostaatstekker kunnen combineren met bijv. een Hue Smart Plug waardoor je je verwarming kunt schakelen d.m.v. geofencing en /of tijdschakelaars.
Je verteld altijd hoe iets moet volgens de regels en nou viel het me op dat je dat enkel wcd wat je geplaatst hebt zo op de balk hebt geschroefd en daar moet een onderplaatje op ivm brandgevaar.
Hoi Ketel klets, Wist je dat de panelen op de website van koningshaus 20 euro goedkoper zijn, je hebt ze ook met een mooi printje. Wel een mooi en duidelijk infokanaal. Groeten B
Ik overweeg als proef een keer een infraroodpaneel in de zithoek. Momenteel gebruik ik 400 m3 gas, hoofdzakelijk voor verwarmen. Een warmtepomp vind ik voor zo'n klein verbruik veel te duur. Infraroodpanelen zijn dan wel COP1 maar als je daarmee gerichter en dus slimmer kunt verwarmen is dat misschien wel een alternatief. Grootste struikelblok is vooral het gebrek aan goede gebruikerservaringen want goede infraroodpanelen zijn duurder dan een simpel kacheltje van 2 kw, een elektrische cv ketel is dan zelfs nog te overwegen.
Voor de prijs hoef je het niet te laten, ik stond er hetzelfde in als jij en heb het gewoon geprobeerd. Mobiele airco's vind ik te luidruchtig (60dB), heb er zelf namelijk eentje voor de hete zomers.
@@johanintveld5791 Daar heb ik inderdaad ook aan gedacht, is wel een iets grotere investering maar een stuk minder dan een lucht/water warmtepomp en in de zomer op zonne-energie gratis koeling als gunstige bijkomstigheid. Als je hem vooral voor verwarming gebruikt lijkt me een vloerunit handiger maar voor een wandunit heb ik opzich wel genoeg ruimte.
@@KetelKlets Mobiele airco's zijn het net niet nee ook qua efficientie. Maar mijn energiecontract loopt af in juni 2023 dus heb nog tijd om even te experimenteren. Qua isolatie is alles wel klaar, spouwmuur is een zwak punt maar in een tussenwoning niet een extreem grote verliespost.
@@gert106xsi als je zelf handig bent kun je alleen het vullen en in werking stellen bijvoorbeeld laten doen. Zo heb ik het ook gedaan. Met een dozenboor diamantboor een gat door de beide stenen muren en spouw gemaakt.
Beste ik heb jou verhaal met interesse gekeken en heb verbaasd naar het verhaal over de thermosstaat gekeken stralingswarmte is alleen maar voelbaar als de straling een object bereikt. de stralingswarmte kan ook niet verstoord worden door ventilatie dus het beste is deze in en uit te schakelen met ruimte aanwezigheid sensor klok (schakelaar) de thermostaat is volledig overbodig.
Vertel? Ik overweeg ook een paneel te kopen, maar wil hem vooral gekoppeld hebben aan mn Google Home. Zoek aangename warmte, maar wil ook geen oven boven mijn hoofd. Reguleert zo'n thermostaat dan niet de afgifte van een paneel?
Ik heb de 300 watt versie besteld en nu onder mijn bureau staan. Heerlijke warmte onder tafel tijdens het thuiswerken terwijl de ruimte zelf 16 graden is. Twee planken voor een Pax ikea kast gebruikt om een zo gesloten mogelijk ruimte te maken voor de warmte en mijn benen. Aan de onderkant van het bureaublad een round van Honeywell met klitteband geplaatst om de temperatuur te meten en in te stellen. Die communiceert naar een RF-module (R8810A118 ) van Honeywell die de stroom naar het IR-paneel in en uit schakelt. Het is nu wat laat in het seizoen maar dit staat alvast klaar voor volgende winter!
Ik heb op proef een dergelijk 800 watt (wand)paneel aan het balkenplafond gehangen, netjes rondom op minimaal 5 cm afstand van de balk en het gipsplafond. Toch een beetje ongerust omdat de fabrikant speciale panelen heeft voor aan het plafond. Ben ik te ongerust? Overigens heb ik het paneel nog niet echt kunnen testen omdat het nog niet echt koud is.
Ligt het aan mij? Waarom zou je bij het paneel aan het luik niet die afstandhoudertjes gebruiken? Als je de schroeven toch uit liet steken én schuine schroeven gebruikte voor de borging... 🙂 Maar dank voor de heldere uitleg!
Ik heb een sauna in de garage. De vorige bewoners waren hem vergeten uit te zetten voor ze 6 weken bij familie in Zweden op bezoek gingen. Daarna hebben ze een opwind-tijdklok geinstalleerd zodat hij max 8 uur aan kan zijn.
@@monkeybrain4702 Vroeger had je bij buurman Rinus, in de Pegelstraat was ‘t, 37 Op de hoek zat een slager, maar d’r zat ook een bakkertje met die man, met die, met die rare huid had ie, een beetje een baardje met van die blonde haren. Nou, die slager dus, dan kwam je ’s ochtends vroeg om een uur of vijf, vier zoiets, hé, de echte timmerlieden deden al opstaan toen en dan had je van die katten en dan kwamen die katten die kwamen uit de hoeken en dan deden ze likken, met die poten, nou dat was nog… dat moet je nu mee kommen, hé
Thermostaat die via WiFi wordt bestuurd... Dus als hun server uitvalt heb je geen verwarming. In ieder geval fijn om te zien dat deze ook lokaal nog bedienbaar is. Ook jammer dat de temperatuur meting dus op het stopcontact zit waar je op aansluit. Stopcontaxcten zitten meestal niet op een handige plek daarvoor. Het is dus aan te raden om een thermostaat met aparte voeler te zoeken.
Onzin. Gaat niet via hun server. Het is de verbinding tussen smartphone en thermostaat. Je verbind de thermostaat met je wifi thuisnetwerk. U maakt het wel heel spannend.
Nu je het een tijdje hebt, hoe is de warmte die er vanaf komt? Raad je het aan voor de kinderkamer boven de bedjes op de muur (dus niet het plafond)? Kinderkamer is nu telkens 16 graden (als ik de kachel niet aan heb) en wil van de elektrische convectorkachel af omdat ze nu zelf uit hun bedjes kunnen klimmen (is een tweeling van twee jaar) en het gevaarlijk is ivm heet worden en aanraken.
Ik heb een Könighaus P-serie infrarood verwarming + Smart thermostaat van 450 watt gekocht. Max temperatuur is 70 graden. Ik neem aan dat dit de temperatuur is van het oppervlak van het paneel. Klopt dit? Mijn P meter geeft aan verbruikskosten 450 watt of in mijn geval 35 cent per uur ongeacht de temperatuur die ik instel. Ik zou denken halvering temperatuur halvering verbruik( kosten)
@@FransJanssen-u3r Infrarood panelen moduleren niet want dan rijkt de infraroodstraling niet meer ver genoeg aangezien dat afhankelijk is van de oppervlaktetemperatuur. Het oppervlak moet richting de 100 graden gaan of iets erover. Staat de 70 graden op de thermostaat of elders?
Ik las dat er verschil zit in IR panelen. Niet ieder paneel van 500 Watt is gelijk. Sunpower heeft panelen met een oppervlakte temperatuur van 110 graden. Terwijl andere panelen weer 90 graden hebben aan oppervlakte temperatuur. Hoe zit dat? Zijn die van Sunpower dan efficienter? Meer omzetting naar IR ipv convectie? En is het niet gevaarlijk. Je kunt immers je handen verbranden aan 110 graden. Hoe moet ik dat zien.
Mijn (subjectieve) ervaringen met verwarming: Eerste huis hetelucht verwarming, het huis is bij aanzetten cv binnen een kwartier lekker warm. Maar alles wat je vastpakt, of op gaat zitten, is steenkoud. Duurt uuuren voor alles lekker warm is. En de warme luchtstroom als je onder de douche staat, is opeens een koude luchtstroom. Niet zo prettige ervaring. Toen de hetelucht cv op was, radiatoren en normale cv aangelegd. Ervaring radiator-cv, prettige stralingswarmte. Ik heb 25 jaar diverse houtkachels gehad, en wat me bij alle soorten verwarming opviel, is de heerlijke gloed van stralingswarmte. Kom je nat en verkleumd thuis, dan voel je letterlijk je botten verwarmd worden. Dus voor mij is stralingswarmte het toppunt van behaaglijkheid! Nu heb ik overal vloerverwarming, huurhuis. Nergens is het koud, maar nergens is het lekker warm. 's Ochtends is de temperatuur oke, ietsje fris misschien, en als de zon naar binnen schijnt wordt het te warm, door de traagheid van de inerte vloer. En 's avonds wordt het frisjes in huis. Wat me verder opviel, bij houtkachelstook was de vloer 13 graden ongeveer, en het plafond 40 graden. Bij vloerverwarming is de temperatuur bij vloer en plafond vrijwel gelijk, 19 om 21 graden. Geeft meer leefcomfort
Super alternatief voor gasverwarming. Maar hoe weet je zeker dat je een echt infrarood paneel hebt aangeschaft of een goedkopen warmte plaat. Hoe herken je het verschil?
Beste Ketel Klets, Bedankt voor de duidelijke uitleg. Moet de stekker van het paneel in het besturingskastje worden gestoken, of kan deze elders in een kamer worden geplaatst?
Twee vragen: Eerste: Hoe zit het met thermostaten van infraroodpanelen. Als het goed is verwarmt zo'n paneel toch alleen de objecten in een ruimte, en niet de lucht. Hoe kan een thermostaat dan meten of het paneel aan of uit moet? En tweede vraag: Hoe zit het met wattages? Is dat hoe ver of hoeveel de warmte straalt? In verband met mijn aanname dat alleen objecten opgewarmd worden, kan m^2 of m^3 van een ruimte toch niet heel veel bepalend zijn voor wat voor paneel je wilt hebben? (ik zoek een klein paneel om fietsen warm (droog) te houden in een klein schuurtje dat niet echt geisoleerd is)
Uiteindelijk zal een warm object zelf gaan stralen en de lucht indirect opwarmen. Maar het is meer een veiligheid om oververwarming tegen te gaan. Zie deze video voor de wattages en wat extra tips: th-cam.com/video/buD890v39uA/w-d-xo.html
Modegril als je het mij vraagt. Een straalkachel/terrasverwamer doet precies hetzelfde als deze panelen en is veel en veel goedkoper. Een straalkacheltje van 2x400W is een euro of 30 en kun je overal neerzetten en dus richten en je hoeft ook niet te gaan schroeven.
Dank je voor je duidelijke video. Ff een vraag, in de M serie (konighaus) is de 1200 watt precies 2x zo duur, wat is nu precies verschil met die P serie wanneer ik die aan plafond wil hangen? (En ik daar zelf een beugeltje voor maak) Alvast bedankt, wacht reactie af.
@@KetelKlets prima hoor. Ik kwam er net achter dat ik hetzelfde paneel gekocht heb, 600 W. Vandaag voor het eerst gebruikt en dat beviel goed. Onder mijn bureau in een verder niet verwarmde kamer en ik had het lekker warm.
Beste Ketel Klets. Ik hoor steeds dat je goed geïsoleerd moet zijn zodat de warmte niet wegvloeit wanneer je infrarood gebruikt. En jij hebt een enkelsteens schuur. Hoe zit het nu?
kunnen die wifi thermostaten ook aan gestuurd worden via google, als je bij voorbeeld weet dat je straks in de schuur gaat werken.. dat je zegt.. hey google schuur verwarming aan..??
"Deze panelen zijn bedoeld voor wandmontage maar als je ze op het plafond plaatst moet je ze met schroeven vastzetten". Dat is erg onverstandig want ondanks dat ze 90 % van de warmte uitstralen worden ze zelf wel warm en is er dus koeling nodig. Mijn Eurom panelen heb ik in elk geval zo moeten plaatsen zo als ze bedoeld zijn. Zeker met een brandbaar plafond !
Waarschijnlijk zijn wandpanelen minder goed aan de achterkant geïsoleerd dan de plafondpanelen. Warme lucht stijgt op dus plafondpanelen zijn gebaat bij een goede isolatie aan de achterkant.
@@etjevogelaar Het punt is juist dat infraroodpanelen 90 % van de warmte uitstralen. Integenstelling tot de goedkopere convectiepanelen. maar je moet ze natuurlijk wel zo weg hangen conform de instructies.
Hoi ik heb dus ook een koenich paneel gekocht 1000 watt en heb een vraag voor ik hem plaats.Het is voor de salon die is 12 vierkante meter redelijk goed geisoleerd wel nog niet compleet want de muren zijn van een oud huis en dus geen spouw. maar waar ik hem plaats aan de muur(het is een muur paneel) eronder staat een zetel.Hoe hoog boven die zetel moet ik hem plaatsen?En waar hoe ver van het paneel in hoogte en breedte zet ik best dat stop contact. moet ik dan het stop contact plaatsen want ik heb daar niks en moet dus een kabel trekken tot daar.Hopelijk antwoord groetjes.
Bedankt voor die clip maar het beantwoord mijn 2 vragen niet.als ik 1 paneel 1000 watt aan de muur hang en er staat een zetel onder tegen die zelfde muur hoe hoog erboven moet ik het paneel hangen zodat de zetel niet in brand schiet.en waar zet ik het stop contact op de muur.hoe ver van de paneel moet ik hem plaatsen
@@aapzot In brand vliegen zal zo snel niet gebeuren. De hoogte van het stopcontact is afhankelijk van de lengte van de snoer die aan het paneel zit. Idealiter zit de thermostaat op zithoogte.
Is dit ook geschikt voor een huiskamer? Een architect raadt mij vloerverwarming af, omdat straling van infrarood van boven een prettigere warmte geeft. Ook zou het minder duur zijn. Praat niet over de eenmalige aanleg, maar het gebruik. Ik heb er onvoldoende kijk op.
Nadeel van infrarood van boven is dat het recht naar beneden straalt. Zit je dus aan tafel, dan blijven je benen onder tafel koud. Vloerverwarming warmt ook de lucht op en heeft daar minder last van. Persoonlijk lijkt me vloerverwarming fijner als je kunt kiezen.
Dank voor de informatie en de heldere uitleg! Wij hebben onlangs een Hyundai infrarood verwarming gekocht, type 68702. Tot onze verbazing zit aan de achterkant van het glas paneel een rooster ( bijna horizontale sleuven in de " dikte" van het paneel). Hier komt warme lucht uit. Daarnaast wordt het glas paneel ook warm. Echter de opstijgende warmte door de sleuven is groter. Volgens Hyundai is dit infrarood verwarming, maar oi lijkt het zo meer op klassieke hete lucht verwarming. Het infraroodlampje wat we gebruiken voor stralingswarmte bij spierpijn Ed, geeft totaal andere warmte?! In ieder geval is er dan alleen stralingswarmte. Is de Hyundai wel infraroodverwarming?!
Je hebt IR-A, IR-B en IR-C straling en ik gok dat de IR straling voor spierpijn een andere golflengte heeft dan de IR straling die uit een IR paneel komt. Dit omdat de IR straling bij spierpijn verder in het lichaam moet doordringen. Moet als het goed is in de handleiding vermeld staan (en google gerust op die drie IR soorten).
Ik gebruik het beide. Het voordeel van IR panelen is dat ze al na enkele minuten beginnen te stralen waarbij het wel warm aanvoelt terwijl de lucht in de ruimte niet direct wordt verwarmd of verwarmd hoeft te zijn om effect te hebben. Een hetelucht kachel is al gauw 2kW terwijl mijn paneel maar 450W aan vermogen nodig heeft.
@@KetelKlets Mijn enkelsteens schuurtje (6m2) is geen fijne plek om in de winter te zijn. Temperaturen inder 0 zijn mogelijk. Nu hoef ik er gelukkig niet vaak te zijn, maar een beetje behaaglijk tijdens een klus(je) is wel prettig. Zijn deze panelen geschikt om zo een schuurtje een uurtje warm te stoken, en daarna weer af te laten koelen? Ik hoef niet de hele winter de boel van binnen en buiten ijsvrij te houden. Isoleren heeft om die reden ook geen zin.
@@Dr.Davidov Meterkast zit letterlijk 2 meter verderop en het geeft de mogelijkheid om de groep preventief uit te schakelen. Voor het vermogen an sich hoef je het niet te doen, al is dit 450W paneel niet de enige verbruiker die op deze groep komt.
Beste 'Ketel', Allereerst dank voor de mooie informerende filmpjes. Misschien kan je me met de volgende vraag helpen: wij willen een IR-paneel ophangen aan de (koude buiten) muur van onze kleine studeerkamer (16m3). Volgens jouw berekening zou ik een paneel moeten hebben van 500 watt. Dit paneel wil ik onder het bureau monteren. Waar ik een beetje bang voor ben, is dat het veel te warm wordt wanneer je achter het bureau zit. Het gaat er immers alleen om dat degene die achter het bureau zit het behaaglijk heeft. Wat adviseer jij? groet, Marjan
Ik ben mogelijk ook van plan om er een boven mijn zithoek in de woonkamer te hangen voor een lekker behaaglijk gevoel.(en mogelijk de CV één of enkele graadjes lager te laten stoken) Echter wil ik deze voorzien van stroom uit de centraaldoos in het plafond maar deze geeft dan continu spanning. Ik zou dus een paneel moeten hebben die ik met een afstandsbediening kan aan en uit schakelen en waarin de thermostaat is verwerkt. Heb deze echter nog niet gevonden. Heb je tips?
In feite is dat de thermostaat die ik in de video laat zien. Icm met de app kun je hem draadloos bedienen. Panelen met een schakelaar zijn er wel, maar een thermostaat ben ik nog niet tegengekomen (aangezien er dan ook een display in moet zitten met knoppen). Maar wellicht bestaan ze wel.
@@KetelKlets je begrijpt dat ik geen stopcontact in mijn plafond heb en ik ook niet zo'n knots van een thermostaat aan mijn plafond wil zien. Ik dacht meer aan een afstandsbediening waarin de thermostaat inbebouwd zit en waarmee je het paneel aan en uit schakeld.
Er bestaan eenvoudige klik-aan/klik-uit schakelaars welke je in de doos kunt bouwen en daarmee het paneel kunt schakelen. Gewoon ff vragen aan een elektricien 👍🏻
Ik vindmijn IR paneel van 700 watt zwaar tegenvallen. lekker warm als je er 20 cm vanaf zit, maar zit je er 1 meter vanaf dan kun je geen verschil tussen aan en uit voelen. Helaas miskoop.
Klopt het dat deze panelen geschikt zijn voor directe verwarming van personen in de ruimte maar niet om de ruimte vorstvrij te houden? Ik heb begrepen dat ze geen lucht verwarmen, maar wel "voorwerpen".
Ik heb zelf infrarood panelen als hoofdverwarming van vorige mijn huis gehad. Deze panelen warmen inderdaad alleen objecten op. Maar ze stralen dus naar de grond/tafel/stoel/persoon, die dan vervolgens de warmte weer afgeven aan de lucht. Om een huis op te warmen gaat dat dus zeer traag, maar eenmaal op temperatuur is het dan prima. Gewoon snachts nooit meer dan 3 graden naar beneden. Voor het vorstvrij houden van een ruimte moet het dus ook prima werken
Kan of wil je ook een opvolging van deze video maken, waarbij je de temperatuur van het paneel gaat meten als hij een tijd aan is en de temperatuur van een object op 50 cm afstand en dan elke keer 50 cm erbij. Ik ben nl benieuwd hoe heet die panelen worden, denk aan aanraakgevaar. En ik wil graag weten hoe krachtig is nu 400 watt. Brand in je schuurtje het haar van je hoofd, of merk je amper iets. En natuurlijk nog bedankt voor deze video.
Ik heb een 350 W Eurom (Hornbach) 60x60 cm infrarood verwarmer. Binnen 5 minuten is de plaat 65 °C (dan wil je hem niet meer aanraken), en binnen 10 minute is ie 95 °C. Maar dat is dan ook het maximum. Het is onprettig om het aan te raken bij dat temperatuur, maar je krijg er geen blessure van als je hem even aanraken. Hij geeft minder warmte dan andere soorten verwarming. En het duurt ook langer voordat je de warmte voelt: zelfs zonder shirt en op 2 meter afstand duurt het 5 minuten voordat ik er een warm gevoel van krijgen. Maar bij langdurig gebruiken (meer dan 30 minuten) heb ik geen meer last van de kou -- ik ben zeer tevreden. Volgens de fabrikant mag ik hem niet op de vloer laten staan, maar dat doe ik toch -- sorry (ik zet hem op een mat, op laminaat of op een houte stoel). Ik gebruik hem tijdens computeren bij een bureau, en ik vind dat hij het prettigst verwarmen als ie op iets lager dan je schouders staan. Je voelt de warmte sneller op je blote huid, maar hij verwarmt je beter als je wat kleding aan heb.
Wij hebben in ons vorige huis ook infrarood panelen gehad. I.c.m zonnepanelen is het leuk verwarmen! Wij hadden ze van redwell. Voor de woonkamer hadden we 2400 watt hangen. Verbruik was gemiddeld tussen de 8 a 12 kw per dag. Nieuwe huis gaan we volledig verwarmen met infrarood
@@IDcircuits infrarood panelen kan je zelf installeren scheelt installatie kosten en de aanschafkosten zijn lager en je komt goedkoper uit met gas scheelt in de koude maanden paar 100 euro helemaal met de hoge gas prijzen
@@dimitrisaija4666 Klopt wat je zegt, maar met infrarood panelen zet je 100% van de elektriciteit om in warmte. Met een warmtepomp is het rendement 400% tot 500%. Verwarmen met bijvoorbeeld een airco (ook een warmtepomp) is heel zuinig!
Dit systeem van stralingswarmte vind ik uitstekend passen bij een terrasoverkapping. Voor een afgesloten ruimte verkies ik nog altijd een klassiek electrisch kacheltje dat de lucht in de ruimte opwarmt, waardoor je op korte tijd een "echt" aangenaam warm gevoel krijgt, en dan heeft die thermostaat ook echt nut.
Tip 1: gebruik affiliate linkjes dan verdien je wat aan de verkopen ;), tip 2, als ie hangt met afstand aan de muur krijg je doorstroming als bij radiator… maar als ie aan plafond hangt… dat ben je die doorstroming denk kwijt als afstand plafond overal even groot is, mogelijk iets ongelijk hangen qua afstand om doorstroming te creëren? Warme lucht stijgt ook altijd, dus wordt het bovenin niet te warm?
1. De achterzijde van de mijne wordt minder warm (maximaal 50 °C i.p.v. 95 °C). 2. Onthou, een infrarood verwarmer verwarmd niet de lucht, maar objekten... en de objekten verwarmen dan mettertijd de lucht. 3. Objekten die door de plaat worden verwarmd, worden ook niet zo heet als de plaat zelf. Als de plaat 90 °C warm is, dan verwarmd hij een meubel op 1 meter afstand van bijvoorbeeld 17 °C naar 23 °C. Dus, de muur gaat niet zo warm worden dat er spraken zijn van doorstromingseffect.
@@timdejong593 Idd, dank was na twee glazen wijn in kaapstad ;) nog een bespaartips: ga in de winter op vakantie naar de zon. CO2 vliegtuig wordt deels opgevangen door het niet verwarmen en verlichten van je huis 🏠 maar zo ook je vakantie budget..
bedankt he. men heeft de prijs met 50 euro verhoogd.. dezelfde paneel is in 1 jaar 50 euro duurder gewordne. op zoek naar een alternatief voor konigshaus dus.
@@musicisitall De temperatuur is niet het onderscheidende kenmerk, maar de levensduur. Probleem is dat je dat vooraf nooit kunt zien of inschatten (ik ook niet) dus afwachten maar.
@@KetelKlets stel dat het 4 jaar korter meegaat. dan is er weer een nieuwere techniek, of zijn ze goedkoper geworden. uiteindelijk ben je dan nog goedkoper uit.
"Men" beweert steeds dat IR panelen zo gunstig zijn omdat ze je direct aanstralen met warmte. Ze verwarmen niet de ruimte zelf, zoals radiatoren van een CV installatie doen. Door die directe aanstraling ben je efficienter omdat je niet onnodig de ruimte verwarmt. Als dat zo is, dan heeft een thermostaat geen zin. Immers, de verwarmt niet de ruimte maar alleen de plek waar het paneel heen straalt (bv buro waaraan je werkt). Nou heb ik dat zelf altijd een raar verhaal gevonden omdat het gewoon een dikke weerstand is, en die geeft gewoon warmte aan de ruimte af. De installatie in deze video laat dat ook zien, er zit een thermostaat bij die niet voor het paneel zit, maar ernaast. Mijn voorlopige conclusie: niks nieuws aan, gewoon elektrische kachel.
Niet helemaal waar, aangezien een elektrische kachel bijna volledig werkt op convectie (ruimteverwarming) i.p.v. IR dat alleen objecten verwarmt. Deze objecten gaan naar verloop van tijd natuurlijk zelf ook warmte afgeven aan de lucht en dat meet de thermostaat dan weer. Voor kort of gericht verwarmen heeft die thermostaat inderdaad weinig nut. Het is overigens maar deels een weerstand, het zijn carbonvezels die een bepaalde karakteristiek hebben als daar spanning op wordt gezet. Het fijne weet ik er verder ook niet van, maar een simpele weerstand die hitte dissipeert zou een ander gedrag vertonen.
@@KetelKlets Ok, die verklaring van het aanstralen van "spullen" snap ik. Op korte termijn kan het dan als stralingsverwarmer werken. Maar als je het bv een dag gebruikt (op kantoor bv), dan wordt het weer gewoon een ventilatorkachel zonder ventilator. Eigenlijk een radiator zonder "vinnen" die je elektrisch verwarmt. Wb die weerstand ga ik niet met je mee. Het zal misschien geen stuk draad zijn maar een plaat koolstof (open dat ding! hehe), maar ook dat is gewoon een Ohmse belasting. Het kan nog zijn dat de weerstand temperatuurafhankelijk is zoals bij een gloeilamp, maar dat maakt het niet minder een weerstand. Je zou voor de grap eens kunnen meten wat de weerstand is, met ohm-meter. Ik denk: 230^2/130=407R. Ben benieuwd :-)
@@PA3GUQ Na wat zoeken kom ik dit tegen: "De meeste verwarmingselementen van infrarood panelen zijn gemaakt van een epoxy hars met Nano Koolstof kristallen. De vaak gebruikte Engelse term hiervoor is "Carbon Crystal". De Koolstof kristallen hebben als eigenschap dat deze opwarmen en infrarood straling gaan uitzenden wanneer er elektriciteit doorheen loopt. De nano koolstof kristallen pasta wordt geprint op een Epoxy hars vel. Vervolgens wordt dit vel tussen 2 andere vellen van Epoxy hars geplaatst en wordt hier onder zeer grote druk 1 geheel van gemaakt. Het gebruik van dit type verwarmingselement heeft een aantal voordelen: Hoog percentage lange golf infrarood straling Zeer lange levensduur Epoxy hars en koolstof pasta vormen een zeer stabiele verbinding." Verder lees ik dat de temperatuurbeleving bij IR anders is dan bij convectie, waardoor de ruimte wel 3 graden lager mag zijn zonder merkbaar verschil voor de persoon in de ruimte. Zie hier: www.milieucentraal.nl/energie-besparen/duurzaam-verwarmen-en-koelen/infraroodpanelen-voor-verwarming/ COP is zoals verwacht inderdaad 1.
@@KetelKlets Ok, dank voor de aanvulling. Ik ben zelf altijd nogal "alert" als het om zaken gaat die als nieuw en fantastisch worden aangekondigd. Vaak is het gewoon "oude wijn in nieuwe zakken". Wat me hier bv triggert is de term "lange golf IR straling". Wat daar eigenlijk staat is dat het IR uitstraalt wat ver van het zichtbare licht zit, dus meer onder in het spectrum. Dat klinkt interessant, maar betekent eigenlijk dat er geen zichtbaar licht wordt uitgestraald zoals een gloeilamp doet, of een haardvuurtje. Die stralen energie in de vorm van licht uit, deels. Mijn lichaam straalt ook lange golf IR uit bv. Uit het verhaal van epoxy begrijp ik dat er geen los verwarmingselement zit (zoals bij een straalkachel), maar een geleidende massa is waar de stroom doorheen loopt. Het lijkt me dus een weerstand die over het hele oppervlak is uitgesmeerd en daardoor egaler verwarmt. Opmerking over IR vs convectie is duidelijk. Daarom voelt een haardvuur ook anders dan een CV. Maar het lijkt me dat dat alleen in het begin zo is, totdat de ruimte is opgewarmd. Maar goed, jij wordt ervaringsdeskundige nu :-)
Kunnen deze panelen een ventilatorkacheltje van max 2kW vervangen. De panelen gebruiken aanzienlijk minder stroom dan het inefficiëntere ventilator kachel.
Nope, je kunt infrarood zelfs buiten gebruiken. Stralingswarmte waait niet weg, in tegenstelling tot convectiewarmte. De mate van ruimteisolatie doet dus niet ter zake.
Haspel beter afrollen. Nu misschien geen probleem, maar je zal ze de kost moeten geven die problemen krijgen met een opgerolde haspel die zichzelf promoveert tot infrarood paneel...en daarna smelt. 🤣
Hallo Ik ben mij aan het verdiepen in de wereld van infrarood verwarming. Gigantische prijs verschillen. Tot zeker 2000€ per paneel! Ze hebben dan “laag vermogen, laag verbruik en aangename warmte” 500 watt. 100 bij 60 cm meer dan 2000€ inclusief installatie wel. Terwijl je een panee van 800 watt zelfde maat voor 300€ kan kopen. Kan iemand mij helpen aan goed merk? Eventueel uit Polen laten komen?
Ik heb gewoon op bol.com panelen gekocht van Königshaus, links staan onder de video. Incl. thermostaat en app besturing was het maar enkele honderden euro's (incl. twee thermostaten). Die bevallen tot noch toe erg goed.
Is het infraroodpaneel van Könighaus van het type PTC of NTC. PTC = Positieve Temp Coëfficiënt -> Hoe hoger de temperatuur hoe lager het stroomverbruik en NTC = Negatieve Temp Coëfficiënt -> Hoe hoger de temperatuur hoe het stroomverbruik. Zie deze video: th-cam.com/video/pcr4Q1FUsuA/w-d-xo.html
@@robesveldt Het opgenomen vermogen is altijd hetzelfde, de oppervlaktetemperatuur is niet instelbaar. Je zult dit dus in de specsheet moeten opzoeken of moeten afleiden van het opgenomen vermogen bij de betreffende oppervlaktetemperatuur.
Je hebt helemaal niets gezegd over ervaring en stroomgebruik in praktijk . Ook niets gezegd over het feit dat infrarood paneel de lucht in de ruimte niet echt verwarmd maar alleen gericht stralingswarmte geeft . Ik heb een grote Duitse infrarood spiegel in de badkamer , 3 vierkante meter , van 850 euro . Voor kleine ruimtes perfect , alleen niet buiten stralingsbereik
De goedkope panelen die ik van Amazon uit Duitsland had besteld werkten niet meer zodra de temperatuur buiten onder nul ging - en in het schuurtje dus ook heel laag. Zou door luchtvochtigheid komen, zei de verkoper. Gek, want die luchtvochtigheid is in de zomer hoger. Weg ermee.
Wat weer een waardeloos verhaal, eerst mensen gek maken met een airco om te verwarmen . Daarna zelf aangeven dat je de airco niet gebruik om te verwarmen. Nu kom je weer met een infrarood panelen om te verwarmen nou we hebben er eentje van 450 watt op een kleine slaapkamer wat goed isoleert is maar warmte ho maar . kom met een video dat echt werkt!!
Bevestiging van al die panelen is echt stompzinnig onhandig !! Echt waardelooos !
Verwarm mijn huis al 2 jaar met Maxxinno infrarood panelen. De energiekosten zijn met € 20 per maand gedaald (volledig van het Gas af) Aangename warmte en beste keus die we ooit gemaakt hebben.
wij zijn er ook blij mee, wij hebben Ecaros en sunjoy panelen
Die IR panelen zijn flink duurder geworden! Bedankt
Bij bol inderdaad niets zo goedkoop te vinden
@@GerarddeZwartFietsenmaker heb hem zelf bij Amazon gekocht!
Hangt bij mij al twee jaar in de werkplaats tot volle tevredenheid geeft snel warmte bij B.v. Een klein klusje hoeft niet de hele ruimte verwarmt te worden.
Ik heb de indruk dat het teruggenomen panelen zijn in mijn geval ontbraken de schroeven die zijn zelf makkelijk aan te schaffen.
Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn .
wel interessant dat de prijzen fors omhoog gegaan zijn. bij bol de 600W voor 230,= op dit moment. Ik heb 'm nu rechtstreeks besteld bij koenigshaus en dat scheelt 70,= incl verzending.
Het klinkt aardig en relatief goedkoop. Maar de echte plafondpanelenvan dit merk zijn wel 2 keer zo duur. Ik ben benieuwd hoelang dit goed gaat. Dus een follow-up video is zeker interessant.
Wat zou er misgaan denk je? Er is afstand, hij valt er niet uit; lijkt me prima
Koningshaus is een goed merk . Hier hangt de 1200 watt versie al 2 jaar.
VRAAGJE: Dit is een superleuke video. Maar ik ben 'verward' nu. Infrarood verwarmd toch niet de lucht in de ruimte, maar verwarmd toch je spieren/huid? Hoe zit dit? Werkt die thermostaat dan wel? Dit is toch het hele verhaal waarom infrarood zuiniger is omdat je de lucht niet verwarmd? Verder moet een infraroodverwarming toch erg gericht zijn? Kan ik dan b.v. een infraroodverwarming onder een bureau plaatsen en zit ik dan boven het bureau in de kou? Vandaar dat die infrarood panelen vaak op die 'rare' plekken zitten (tov radiatoren) zoals op plafonds of wanden. Hoe zit dit. Dus een follow-up video zoals hieronder gevraagd is zou leuk zijn bedankt.
Objecten worden verwarmd en gaan op den duur zelf ook weer warmte afgeven aan de lucht. IR is op zich niet zuiniger dan elektrische convectie (beide COP 1) maar doordat een IR paneel direct jouw lijf verwarmd en niet eerst alle lucht in de ruimte, is het sneller aangenaam. Tevens kan de ruimtetemperatuur tot wel 3 graden lager liggen bij een gelijke 'ervaren' comfortniveau. IR is licht, dus inderdaad, daar waar schaduw valt komt geen warmte.
Zelfde wat betreft zon, onze natuurlijke infraroodbron. Als de zon in een kamer schijnt warmt die vliegensvlug op doordat de straling weliswaar niet de lucht opwarmt maar wel oppervlakken en die geven hun warmte af aan de lucht.
Dit is niet de bekende rode lamp van vroeger. Dit is laag frequent infrarood. Verwarmt ook objecten.
Misschien een idee om hem aan te sluiten op een stekker met bewegingssensor stekker zodat hij alleen aanspringt als je in de ruimte bent, in plaats van een thermostaat stekker.
Gaat hij uit als je stil zit achter de computer.
Geen slecht idee. Je zou het (naast de thermostaatstekker kunnen combineren met bijv. een Hue Smart Plug waardoor je je verwarming kunt schakelen d.m.v. geofencing en /of tijdschakelaars.
dank voor de top video!
Je verteld altijd hoe iets moet volgens de regels en nou viel het me op dat je dat enkel wcd wat je geplaatst hebt zo op de balk hebt geschroefd en daar moet een onderplaatje op ivm brandgevaar.
Dat is een goede, de installatie is nog niet helemaal af, deze neem ik dus zeker mee!
Onderplaatje is nu onder de WCD gemonteerd 👍
@@KetelKlets goed bezig.
Als instructie video zou ik sowieso de richtlijnen van de fabrikant volgen i.v.m. aansprakelijkheid.
Hoi Ketel klets,
Wist je dat de panelen op de website van koningshaus 20 euro goedkoper zijn, je hebt ze ook met een mooi printje.
Wel een mooi en duidelijk infokanaal.
Groeten B
Hallo B ik heb een vraag waar je dit paneel besteld heb lijk me lekker voor in mijn badkamer
Groet Magda
Ik overweeg als proef een keer een infraroodpaneel in de zithoek. Momenteel gebruik ik 400 m3 gas, hoofdzakelijk voor verwarmen. Een warmtepomp vind ik voor zo'n klein verbruik veel te duur. Infraroodpanelen zijn dan wel COP1 maar als je daarmee gerichter en dus slimmer kunt verwarmen is dat misschien wel een alternatief. Grootste struikelblok is vooral het gebrek aan goede gebruikerservaringen want goede infraroodpanelen zijn duurder dan een simpel kacheltje van 2 kw, een elektrische cv ketel is dan zelfs nog te overwegen.
Je zou ook een normale airco kunnen overwegen. Eigenlijk alle moderne modellen kunnen ook verwarmen.
Voor de prijs hoef je het niet te laten, ik stond er hetzelfde in als jij en heb het gewoon geprobeerd. Mobiele airco's vind ik te luidruchtig (60dB), heb er zelf namelijk eentje voor de hete zomers.
@@johanintveld5791 Daar heb ik inderdaad ook aan gedacht, is wel een iets grotere investering maar een stuk minder dan een lucht/water warmtepomp en in de zomer op zonne-energie gratis koeling als gunstige bijkomstigheid. Als je hem vooral voor verwarming gebruikt lijkt me een vloerunit handiger maar voor een wandunit heb ik opzich wel genoeg ruimte.
@@KetelKlets Mobiele airco's zijn het net niet nee ook qua efficientie. Maar mijn energiecontract loopt af in juni 2023 dus heb nog tijd om even te experimenteren. Qua isolatie is alles wel klaar, spouwmuur is een zwak punt maar in een tussenwoning niet een extreem grote verliespost.
@@gert106xsi als je zelf handig bent kun je alleen het vullen en in werking stellen bijvoorbeeld laten doen. Zo heb ik het ook gedaan. Met een dozenboor diamantboor een gat door de beide stenen muren en spouw gemaakt.
Kan je de panelen die jij hier hebt beschreven ook met een wandthermostaat gebruiken of moet je dan een ander systeem aankopen?
Beste
ik heb jou verhaal met interesse gekeken
en heb verbaasd naar het verhaal over de thermosstaat gekeken
stralingswarmte is alleen maar voelbaar als de straling een object bereikt.
de stralingswarmte kan ook niet verstoord worden door ventilatie
dus het beste is deze in en uit te schakelen met ruimte aanwezigheid sensor klok (schakelaar)
de thermostaat is volledig overbodig.
Vertel? Ik overweeg ook een paneel te kopen, maar wil hem vooral gekoppeld hebben aan mn Google Home. Zoek aangename warmte, maar wil ook geen oven boven mijn hoofd. Reguleert zo'n thermostaat dan niet de afgifte van een paneel?
Ik heb de 300 watt versie besteld en nu onder mijn bureau staan.
Heerlijke warmte onder tafel tijdens het thuiswerken terwijl de ruimte zelf 16 graden is.
Twee planken voor een Pax ikea kast gebruikt om een zo gesloten mogelijk ruimte te maken voor de warmte en mijn benen.
Aan de onderkant van het bureaublad een round van Honeywell met klitteband geplaatst om de temperatuur te meten en in te stellen. Die communiceert naar een RF-module (R8810A118 ) van Honeywell die de stroom naar het IR-paneel in en uit schakelt.
Het is nu wat laat in het seizoen maar dit staat alvast klaar voor volgende winter!
Ik heb op proef een dergelijk 800 watt (wand)paneel aan het balkenplafond gehangen, netjes rondom op minimaal 5 cm afstand van de balk en het gipsplafond. Toch een beetje ongerust omdat de fabrikant speciale panelen heeft voor aan het plafond. Ben ik te ongerust?
Overigens heb ik het paneel nog niet echt kunnen testen omdat het nog niet echt koud is.
Mooie video en goede uitleg!
Ligt het aan mij? Waarom zou je bij het paneel aan het luik niet die afstandhoudertjes gebruiken? Als je de schroeven toch uit liet steken én schuine schroeven gebruikte voor de borging... 🙂
Maar dank voor de heldere uitleg!
Ik heb een sauna in de garage. De vorige bewoners waren hem vergeten uit te zetten voor ze 6 weken bij familie in Zweden op bezoek gingen. Daarna hebben ze een opwind-tijdklok geinstalleerd zodat hij max 8 uur aan kan zijn.
Goed verhaal. Doen we niets mee.
@@monkeybrain4702
Vroeger had je bij buurman Rinus, in de Pegelstraat was ‘t, 37
Op de hoek zat een slager, maar d’r zat ook een bakkertje met die man, met die, met die rare huid had ie, een beetje een baardje met van die blonde haren.
Nou, die slager dus, dan kwam je ’s ochtends vroeg om een uur of vijf, vier zoiets, hé, de echte timmerlieden deden al opstaan toen en dan had je van die katten en dan kwamen die katten die kwamen uit de hoeken en dan deden ze likken, met die poten, nou dat was nog… dat moet je nu mee kommen, hé
Bij de aanschaf van een M-paneel (direct bekabeld) kan u mij dan ook aangeven welke afstandsbediening erbij moet bestellen?
Thermostaat die via WiFi wordt bestuurd... Dus als hun server uitvalt heb je geen verwarming. In ieder geval fijn om te zien dat deze ook lokaal nog bedienbaar is. Ook jammer dat de temperatuur meting dus op het stopcontact zit waar je op aansluit. Stopcontaxcten zitten meestal niet op een handige plek daarvoor. Het is dus aan te raden om een thermostaat met aparte voeler te zoeken.
Onzin. Gaat niet via hun server. Het is de verbinding tussen smartphone en thermostaat. Je verbind de thermostaat met je wifi thuisnetwerk. U maakt het wel heel spannend.
Nu je het een tijdje hebt, hoe is de warmte die er vanaf komt? Raad je het aan voor de kinderkamer boven de bedjes op de muur (dus niet het plafond)? Kinderkamer is nu telkens 16 graden (als ik de kachel niet aan heb) en wil van de elektrische convectorkachel af omdat ze nu zelf uit hun bedjes kunnen klimmen (is een tweeling van twee jaar) en het gevaarlijk is ivm heet worden en aanraken.
Ik heb een Könighaus P-serie infrarood verwarming + Smart thermostaat van 450 watt gekocht.
Max temperatuur is 70 graden. Ik neem aan dat dit de temperatuur is van het oppervlak van het paneel. Klopt dit? Mijn P meter geeft aan verbruikskosten 450 watt of in mijn geval 35 cent per uur ongeacht de temperatuur die ik instel.
Ik zou denken halvering temperatuur halvering verbruik( kosten)
@@FransJanssen-u3r Infrarood panelen moduleren niet want dan rijkt de infraroodstraling niet meer ver genoeg aangezien dat afhankelijk is van de oppervlaktetemperatuur. Het oppervlak moet richting de 100 graden gaan of iets erover. Staat de 70 graden op de thermostaat of elders?
Ik heb een koningshaus van 1200 watt aan t plafond in mijn woonkamer van 30m2. Thermostaat op 1.50 meter. Werkt prima.
werkt de thermostaat ook met andere kachels, zoals een convector kachel?
Ik las dat er verschil zit in IR panelen. Niet ieder paneel van 500 Watt is gelijk. Sunpower heeft panelen met een oppervlakte temperatuur van 110 graden. Terwijl andere panelen weer 90 graden hebben aan oppervlakte temperatuur. Hoe zit dat? Zijn die van Sunpower dan efficienter? Meer omzetting naar IR ipv convectie? En is het niet gevaarlijk. Je kunt immers je handen verbranden aan 110 graden. Hoe moet ik dat zien.
Aan 90 graden kun je je handen ook verbranden. En aan een radiator ook. Brandwonden beginnen te ontstaan boven 53...54 graden.
Mijn (subjectieve) ervaringen met verwarming:
Eerste huis hetelucht verwarming, het huis is bij aanzetten cv binnen een kwartier lekker warm. Maar alles wat je vastpakt, of op gaat zitten, is steenkoud. Duurt uuuren voor alles lekker warm is. En de warme luchtstroom als je onder de douche staat, is opeens een koude luchtstroom. Niet zo prettige ervaring. Toen de hetelucht cv op was, radiatoren en normale cv aangelegd.
Ervaring radiator-cv, prettige stralingswarmte.
Ik heb 25 jaar diverse houtkachels gehad, en wat me bij alle soorten verwarming opviel, is de heerlijke gloed van stralingswarmte. Kom je nat en verkleumd thuis, dan voel je letterlijk je botten verwarmd worden. Dus voor mij is stralingswarmte het toppunt van behaaglijkheid! Nu heb ik overal vloerverwarming, huurhuis. Nergens is het koud, maar nergens is het lekker warm. 's Ochtends is de temperatuur oke, ietsje fris misschien, en als de zon naar binnen schijnt wordt het te warm, door de traagheid van de inerte vloer. En 's avonds wordt het frisjes in huis.
Wat me verder opviel, bij houtkachelstook was de vloer 13 graden ongeveer, en het plafond 40 graden. Bij vloerverwarming is de temperatuur bij vloer en plafond vrijwel gelijk, 19 om 21 graden. Geeft meer leefcomfort
Stelletje verwende zeikerds
Testen doe je alvorens je het product gaat monteren lijkt mij?
Super alternatief voor gasverwarming. Maar hoe weet je zeker dat je een echt infrarood paneel hebt aangeschaft of een goedkopen warmte plaat. Hoe herken je het verschil?
Aan de dikte. Een infraroodpaneel is zo'n 2.5cm dik. "gewone" elektrische verwarming is vele malen dikker.
Beste Ketel Klets,
Bedankt voor de duidelijke uitleg.
Moet de stekker van het paneel in het besturingskastje worden gestoken, of kan deze elders in een kamer worden geplaatst?
Stekker moet daarin, het kastje bevat de thermostaat en de schakelaar.
@@KetelKlets jammer!
Bedankt voor je snelle reactie.
Twee vragen:
Eerste: Hoe zit het met thermostaten van infraroodpanelen. Als het goed is verwarmt zo'n paneel toch alleen de objecten in een ruimte, en niet de lucht. Hoe kan een thermostaat dan meten of het paneel aan of uit moet?
En tweede vraag: Hoe zit het met wattages? Is dat hoe ver of hoeveel de warmte straalt? In verband met mijn aanname dat alleen objecten opgewarmd worden, kan m^2 of m^3 van een ruimte toch niet heel veel bepalend zijn voor wat voor paneel je wilt hebben?
(ik zoek een klein paneel om fietsen warm (droog) te houden in een klein schuurtje dat niet echt geisoleerd is)
Uiteindelijk zal een warm object zelf gaan stralen en de lucht indirect opwarmen. Maar het is meer een veiligheid om oververwarming tegen te gaan. Zie deze video voor de wattages en wat extra tips: th-cam.com/video/buD890v39uA/w-d-xo.html
Super leuke en duidelijke uitleg!
Modegril als je het mij vraagt. Een straalkachel/terrasverwamer doet precies hetzelfde als deze panelen en is veel en veel goedkoper. Een straalkacheltje van 2x400W is een euro of 30 en kun je overal neerzetten en dus richten en je hoeft ook niet te gaan schroeven.
@@scheurbuiker Een terrasverwarmer geeft licht en deze panelen niet. Is het verschil tussen kortegolf- en langegolf infraroodstraling.
Dank je voor je duidelijke video. Ff een vraag, in de M serie (konighaus) is de 1200 watt precies 2x zo duur, wat is nu precies verschil met die P serie wanneer ik die aan plafond wil hangen? (En ik daar zelf een beugeltje voor maak) Alvast bedankt, wacht reactie af.
Zover ik kan zien alleen de bevestigingsbeugel inderdaad, maar zeker weten doe ik het niet.
@@KetelKlets Top, dank je wel! Ik ga er gewoon een paar bestellen, en kijken hoeveel moeite het kost om te monteren. Ben blij met al je video's !
Ik wil een irpaneel gebruiken als vorstbeveiliging. Tot hoe laag kun je de temperatuur instellen?
Alvast dank voor je reactie.
Hangt van de thermostaat af die je kiest. Een IR paneel is net als een lamp: je moet zelf het armatuur en de muurschakelaar regelen.
Maak je ook een opvolgvideo met je ervaringen? Dat zou het helemaal afmaken!
Ja hoor!
@@KetelKlets Laat maar komen dan!
@@TheHkluivert Ik wacht nog even op vorst, dan gaat het testen beter.
@@KetelKlets prima hoor. Ik kwam er net achter dat ik hetzelfde paneel gekocht heb, 600 W. Vandaag voor het eerst gebruikt en dat beviel goed. Onder mijn bureau in een verder niet verwarmde kamer en ik had het lekker warm.
Beste Ketel Klets. Ik hoor steeds dat je goed geïsoleerd moet zijn zodat de warmte niet wegvloeit wanneer je infrarood gebruikt. En jij hebt een enkelsteens schuur. Hoe zit het nu?
Isolatie is geen enkel probleem omdat het stralingswarmte is. Een kampvuur warmt je ook op terwijl je buiten zit (helemaal niet geïsoleerd).
kunnen die wifi thermostaten ook aan gestuurd worden via google, als je bij voorbeeld weet dat je straks in de schuur gaat werken.. dat je zegt.. hey google schuur verwarming aan..??
Kun dit paneel ook los op een steun zetten
Charles
Je kunt ze zelfs kant-en-klaar kopen met een poot eronder of zelfs met wieltjes.
"Deze panelen zijn bedoeld voor wandmontage maar als je ze op het plafond plaatst moet je ze met schroeven vastzetten". Dat is erg onverstandig want ondanks dat ze 90 % van de warmte uitstralen worden ze zelf wel warm en is er dus koeling nodig. Mijn Eurom panelen heb ik in elk geval zo moeten plaatsen zo als ze bedoeld zijn. Zeker met een brandbaar plafond !
Waarschijnlijk zijn wandpanelen minder goed aan de achterkant geïsoleerd dan de plafondpanelen.
Warme lucht stijgt op dus plafondpanelen zijn gebaat bij een goede isolatie aan de achterkant.
@@etjevogelaar Het punt is juist dat infraroodpanelen 90 % van de warmte uitstralen. Integenstelling tot de goedkopere convectiepanelen. maar je moet ze natuurlijk wel zo weg hangen conform de instructies.
Hoi ik heb dus ook een koenich paneel gekocht 1000 watt en heb een vraag voor ik hem plaats.Het is voor de salon die is 12 vierkante meter redelijk goed geisoleerd wel nog niet compleet want de muren zijn van een oud huis en dus geen spouw. maar waar ik hem plaats aan de muur(het is een muur paneel) eronder staat een zetel.Hoe hoog boven die zetel moet ik hem plaatsen?En waar hoe ver van het paneel in hoogte en breedte zet ik best dat stop contact. moet ik dan het stop contact plaatsen want ik heb daar niks en moet dus een kabel trekken tot daar.Hopelijk antwoord groetjes.
Zie: th-cam.com/video/buD890v39uA/w-d-xo.html
Bedankt voor die clip maar het beantwoord mijn 2 vragen niet.als ik 1 paneel 1000 watt aan de muur hang en er staat een zetel onder tegen die zelfde muur hoe hoog erboven moet ik het paneel hangen zodat de zetel niet in brand schiet.en waar zet ik het stop contact op de muur.hoe ver van de paneel moet ik hem plaatsen
@@aapzot In brand vliegen zal zo snel niet gebeuren. De hoogte van het stopcontact is afhankelijk van de lengte van de snoer die aan het paneel zit. Idealiter zit de thermostaat op zithoogte.
dank je
@@KetelKlets
Is dit ook geschikt voor een huiskamer? Een architect raadt mij vloerverwarming af, omdat straling van infrarood van boven een prettigere warmte geeft. Ook zou het minder duur zijn. Praat niet over de eenmalige aanleg, maar het gebruik. Ik heb er onvoldoende kijk op.
Nadeel van infrarood van boven is dat het recht naar beneden straalt. Zit je dus aan tafel, dan blijven je benen onder tafel koud. Vloerverwarming warmt ook de lucht op en heeft daar minder last van. Persoonlijk lijkt me vloerverwarming fijner als je kunt kiezen.
Volgens mij heb je het paneel vrij laag boven je hoofd hangen of niet? Ik vraag me waf op wat voor afstand je nog wat voelt met deze goedkope panelen.
Meestal is de straling tot 2.5m - 3m voelbaar bij dit soort panelen.
Is een 450W paneel voldoende voor de verwarming van een zolderkamer van 3x5 meter? En kun je op de thermostaat ook tijden instellen?
@Hansmobiel DE: Kijk vanaf 6:14 en dan hoor je dat de 450 watt geschikt is voor 6 tot 12 m2 afhankelijk hoe het geisoleerd is.
Dank voor de informatie en de heldere uitleg! Wij hebben onlangs een Hyundai infrarood verwarming gekocht, type 68702. Tot onze verbazing zit aan de achterkant van het glas paneel een rooster ( bijna horizontale sleuven in de " dikte" van het paneel). Hier komt warme lucht uit. Daarnaast wordt het glas paneel ook warm. Echter de opstijgende warmte door de sleuven is groter. Volgens Hyundai is dit infrarood verwarming, maar oi lijkt het zo meer op klassieke hete lucht verwarming. Het infraroodlampje wat we gebruiken voor stralingswarmte bij spierpijn Ed, geeft totaal andere warmte?! In ieder geval is er dan alleen stralingswarmte. Is de Hyundai wel infraroodverwarming?!
Je hebt IR-A, IR-B en IR-C straling en ik gok dat de IR straling voor spierpijn een andere golflengte heeft dan de IR straling die uit een IR paneel komt. Dit omdat de IR straling bij spierpijn verder in het lichaam moet doordringen. Moet als het goed is in de handleiding vermeld staan (en google gerust op die drie IR soorten).
Super..
Weet jij zo het type nummer van het paneel 500 x900 alvast dank.
Link staat onder de video.
Waarom kies je voor deze infrarood panelen en niet voor een elektrisch kacheltje wat hete lucht blaast? Speciale reden?
Ir panelen geven direct fijne warmte als je er voor of eronder werkt, het lage vermogen is ook een mooie plus.
Ik gebruik het beide. Het voordeel van IR panelen is dat ze al na enkele minuten beginnen te stralen waarbij het wel warm aanvoelt terwijl de lucht in de ruimte niet direct wordt verwarmd of verwarmd hoeft te zijn om effect te hebben. Een hetelucht kachel is al gauw 2kW terwijl mijn paneel maar 450W aan vermogen nodig heeft.
@@KetelKlets Mijn enkelsteens schuurtje (6m2) is geen fijne plek om in de winter te zijn. Temperaturen inder 0 zijn mogelijk. Nu hoef ik er gelukkig niet vaak te zijn, maar een beetje behaaglijk tijdens een klus(je) is wel prettig. Zijn deze panelen geschikt om zo een schuurtje een uurtje warm te stoken, en daarna weer af te laten koelen? Ik hoef niet de hele winter de boel van binnen en buiten ijsvrij te houden. Isoleren heeft om die reden ook geen zin.
@@KetelKlets en waarom apart group voor een 450W..?
@@Dr.Davidov Meterkast zit letterlijk 2 meter verderop en het geeft de mogelijkheid om de groep preventief uit te schakelen. Voor het vermogen an sich hoef je het niet te doen, al is dit 450W paneel niet de enige verbruiker die op deze groep komt.
Beste 'Ketel',
Allereerst dank voor de mooie informerende filmpjes.
Misschien kan je me met de volgende vraag helpen: wij willen een IR-paneel ophangen aan de (koude buiten) muur van onze kleine studeerkamer (16m3). Volgens jouw berekening zou ik een paneel moeten hebben van 500 watt.
Dit paneel wil ik onder het bureau monteren. Waar ik een beetje bang voor ben, is dat het veel te warm wordt wanneer je achter het bureau zit. Het gaat er immers alleen om dat degene die achter het bureau zit het behaaglijk heeft. Wat adviseer jij?
groet, Marjan
Ik ben mogelijk ook van plan om er een boven mijn zithoek in de woonkamer te hangen voor een lekker behaaglijk gevoel.(en mogelijk de CV één of enkele graadjes lager te laten stoken) Echter wil ik deze voorzien van stroom uit de centraaldoos in het plafond maar deze geeft dan continu spanning. Ik zou dus een paneel moeten hebben die ik met een afstandsbediening kan aan en uit schakelen en waarin de thermostaat is verwerkt. Heb deze echter nog niet gevonden. Heb je tips?
In feite is dat de thermostaat die ik in de video laat zien. Icm met de app kun je hem draadloos bedienen. Panelen met een schakelaar zijn er wel, maar een thermostaat ben ik nog niet tegengekomen (aangezien er dan ook een display in moet zitten met knoppen). Maar wellicht bestaan ze wel.
@@KetelKlets je begrijpt dat ik geen stopcontact in mijn plafond heb en ik ook niet zo'n knots van een thermostaat aan mijn plafond wil zien. Ik dacht meer aan een afstandsbediening waarin de thermostaat inbebouwd zit en waarmee je het paneel aan en uit schakeld.
Er bestaan eenvoudige klik-aan/klik-uit schakelaars welke je in de doos kunt bouwen en daarmee het paneel kunt schakelen. Gewoon ff vragen aan een elektricien 👍🏻
Ik lees op Amazon dat de Könighaus panelen deuken vertonen of opbollen na een tijd. Klopt dit?
Goede video's
Zie ik bij mijn panelen niet optreden.
Bedankt. Dan ga ik ze ook gewoon kopen
Praten we over m2 of m3 Daar zit nogal wat verschil in
Ik vindmijn IR paneel van 700 watt zwaar tegenvallen. lekker warm als je er 20 cm vanaf zit, maar zit je er 1 meter vanaf dan kun je geen verschil tussen aan en uit voelen. Helaas miskoop.
Heb je mogelijk het verkeerde vermogen gekocht? Zie: th-cam.com/video/buD890v39uA/w-d-xo.html
Ik kan de aan gegeven prijzen niet terug vinden.
Ook de 130 watt versie vind ik niet.
Zoek ik verkeerd?
De link van de 130W versie staat onder de video.
Dankjewel...helemaal gemist🤦🏼
Maar helaas is de 130w versie niet te krijgen zonder thermostaat.
Klopt het dat deze panelen geschikt zijn voor directe verwarming van personen in de ruimte maar niet om de ruimte vorstvrij te houden? Ik heb begrepen dat ze geen lucht verwarmen, maar wel "voorwerpen".
Ik heb zelf infrarood panelen als hoofdverwarming van vorige mijn huis gehad.
Deze panelen warmen inderdaad alleen objecten op. Maar ze stralen dus naar de grond/tafel/stoel/persoon, die dan vervolgens de warmte weer afgeven aan de lucht.
Om een huis op te warmen gaat dat dus zeer traag, maar eenmaal op temperatuur is het dan prima.
Gewoon snachts nooit meer dan 3 graden naar beneden.
Voor het vorstvrij houden van een ruimte moet het dus ook prima werken
@@gerardophetinternet Dank!
ik heb ook eens zoiets hier thuis gebruikt , maar na veloop van tijd ging de plaat scheuren vertonen , en gebruik ze niet meer . Ze vielen mij tegen.
Kan of wil je ook een opvolging van deze video maken, waarbij je de temperatuur van het paneel gaat meten als hij een tijd aan is en de temperatuur van een object op 50 cm afstand en dan elke keer 50 cm erbij. Ik ben nl benieuwd hoe heet die panelen worden, denk aan aanraakgevaar. En ik wil graag weten hoe krachtig is nu 400 watt. Brand in je schuurtje het haar van je hoofd, of merk je amper iets.
En natuurlijk nog bedankt voor deze video.
Ik heb een 350 W Eurom (Hornbach) 60x60 cm infrarood verwarmer. Binnen 5 minuten is de plaat 65 °C (dan wil je hem niet meer aanraken), en binnen 10 minute is ie 95 °C. Maar dat is dan ook het maximum. Het is onprettig om het aan te raken bij dat temperatuur, maar je krijg er geen blessure van als je hem even aanraken.
Hij geeft minder warmte dan andere soorten verwarming. En het duurt ook langer voordat je de warmte voelt: zelfs zonder shirt en op 2 meter afstand duurt het 5 minuten voordat ik er een warm gevoel van krijgen. Maar bij langdurig gebruiken (meer dan 30 minuten) heb ik geen meer last van de kou -- ik ben zeer tevreden.
Volgens de fabrikant mag ik hem niet op de vloer laten staan, maar dat doe ik toch -- sorry (ik zet hem op een mat, op laminaat of op een houte stoel). Ik gebruik hem tijdens computeren bij een bureau, en ik vind dat hij het prettigst verwarmen als ie op iets lager dan je schouders staan. Je voelt de warmte sneller op je blote huid, maar hij verwarmt je beter als je wat kleding aan heb.
Paneel wordt 95 graden Celsius lekker warm op het hoofd op +- 1 meter afstand
Wij hebben in ons vorige huis ook infrarood panelen gehad. I.c.m zonnepanelen is het leuk verwarmen! Wij hadden ze van redwell. Voor de woonkamer hadden we 2400 watt hangen. Verbruik was gemiddeld tussen de 8 a 12 kw per dag. Nieuwe huis gaan we volledig verwarmen met infrarood
Dat is niet echt slim verwarmen. Met een warmtepomp haal je 4 à 5 maal zo veel warmte uit dezelfde hoeveelheid elektriciteit.
@@IDcircuits infrarood panelen kan je zelf installeren scheelt installatie kosten en de aanschafkosten zijn lager en je komt goedkoper uit met gas scheelt in de koude maanden paar 100 euro helemaal met de hoge gas prijzen
@@dimitrisaija4666 Klopt wat je zegt, maar met infrarood panelen zet je 100% van de elektriciteit om in warmte. Met een warmtepomp is het rendement 400% tot 500%. Verwarmen met bijvoorbeeld een airco (ook een warmtepomp) is heel zuinig!
Dit systeem van stralingswarmte vind ik uitstekend passen bij een terrasoverkapping.
Voor een afgesloten ruimte verkies ik nog altijd een klassiek electrisch kacheltje dat de lucht in de ruimte opwarmt, waardoor je op korte tijd een "echt" aangenaam warm gevoel krijgt, en dan heeft die thermostaat ook echt nut.
Die infrarood panelen geven sneller warmte af dan jouw kacheltje en bewegen de lucht bijna niet, brengen dus ook de stof niet in beweging
@@harryvantrotsenburg5481 dat laatste klinkt meer als een nadeel.
@@JasperJanssen leg eens uit...wat maakt het niet in beweging brengen van stof tot een nadeel
een stoelhoekje is veiliger niet die schroef zo ,.
eens ; schroef ziet er ook niet uit zo , maar is nog eenvoudig aan te passen
Tip 1: gebruik affiliate linkjes dan verdien je wat aan de verkopen ;), tip 2, als ie hangt met afstand aan de muur krijg je doorstroming als bij radiator… maar als ie aan plafond hangt… dat ben je die doorstroming denk kwijt als afstand plafond overal even groot is, mogelijk iets ongelijk hangen qua afstand om doorstroming te creëren? Warme lucht stijgt ook altijd, dus wordt het bovenin niet te warm?
1. De achterzijde van de mijne wordt minder warm (maximaal 50 °C i.p.v. 95 °C).
2. Onthou, een infrarood verwarmer verwarmd niet de lucht, maar objekten... en de objekten verwarmen dan mettertijd de lucht.
3. Objekten die door de plaat worden verwarmd, worden ook niet zo heet als de plaat zelf. Als de plaat 90 °C warm is, dan verwarmd hij een meubel op 1 meter afstand van bijvoorbeeld 17 °C naar 23 °C. Dus, de muur gaat niet zo warm worden dat er spraken zijn van doorstromingseffect.
1. Het zijn affiliate linkjes.
@@timdejong593 Idd, dank was na twee glazen wijn in kaapstad ;) nog een bespaartips: ga in de winter op vakantie naar de zon. CO2 vliegtuig wordt deels opgevangen door het niet verwarmen en verlichten van je huis 🏠 maar zo ook je vakantie budget..
Nou, hoe bevallen de panelen. Is het goedkoop duurkoop ? Of is het goede kwaliteit met voldoende capaciteit ?
Vooralsnog geen problemen. Als ze er over twee jaar nog hangen kan ik pas wat zeggen over de duurzaamheid.
bedankt he. men heeft de prijs met 50 euro verhoogd.. dezelfde paneel is in 1 jaar 50 euro duurder gewordne. op zoek naar een alternatief voor konigshaus dus.
Vraag en aanbod, duurdere materiaalkosten en flinke inflatie = duurder product. Dus nu kopen want volgend jaar is ie waarschijnlijk nóg duurder.
@@KetelKlets ik heb de trotec genomen 100 euro goedkoper, gemeten met ir. thermo. en ook de wanden, net zo goed.
@@musicisitall De temperatuur is niet het onderscheidende kenmerk, maar de levensduur. Probleem is dat je dat vooraf nooit kunt zien of inschatten (ik ook niet) dus afwachten maar.
@@KetelKlets stel dat het 4 jaar korter meegaat. dan is er weer een nieuwere techniek, of zijn ze goedkoper geworden. uiteindelijk ben je dan nog goedkoper uit.
Heeft iemand al een paneel in de woonkamer hangen. Ben wel benieuwd hoe dit bevalt.
Ik volgende week 😁 Komt ook een video over als alles meezit.
@@KetelKlets hangt er al iets in de kamer?
"Men" beweert steeds dat IR panelen zo gunstig zijn omdat ze je direct aanstralen met warmte. Ze verwarmen niet de ruimte zelf, zoals radiatoren van een CV installatie doen. Door die directe aanstraling ben je efficienter omdat je niet onnodig de ruimte verwarmt. Als dat zo is, dan heeft een thermostaat geen zin. Immers, de verwarmt niet de ruimte maar alleen de plek waar het paneel heen straalt (bv buro waaraan je werkt). Nou heb ik dat zelf altijd een raar verhaal gevonden omdat het gewoon een dikke weerstand is, en die geeft gewoon warmte aan de ruimte af. De installatie in deze video laat dat ook zien, er zit een thermostaat bij die niet voor het paneel zit, maar ernaast. Mijn voorlopige conclusie: niks nieuws aan, gewoon elektrische kachel.
Niet helemaal waar, aangezien een elektrische kachel bijna volledig werkt op convectie (ruimteverwarming) i.p.v. IR dat alleen objecten verwarmt. Deze objecten gaan naar verloop van tijd natuurlijk zelf ook warmte afgeven aan de lucht en dat meet de thermostaat dan weer. Voor kort of gericht verwarmen heeft die thermostaat inderdaad weinig nut. Het is overigens maar deels een weerstand, het zijn carbonvezels die een bepaalde karakteristiek hebben als daar spanning op wordt gezet. Het fijne weet ik er verder ook niet van, maar een simpele weerstand die hitte dissipeert zou een ander gedrag vertonen.
@@KetelKlets Ok, die verklaring van het aanstralen van "spullen" snap ik. Op korte termijn kan het dan als stralingsverwarmer werken. Maar als je het bv een dag gebruikt (op kantoor bv), dan wordt het weer gewoon een ventilatorkachel zonder ventilator. Eigenlijk een radiator zonder "vinnen" die je elektrisch verwarmt.
Wb die weerstand ga ik niet met je mee. Het zal misschien geen stuk draad zijn maar een plaat koolstof (open dat ding! hehe), maar ook dat is gewoon een Ohmse belasting. Het kan nog zijn dat de weerstand temperatuurafhankelijk is zoals bij een gloeilamp, maar dat maakt het niet minder een weerstand. Je zou voor de grap eens kunnen meten wat de weerstand is, met ohm-meter. Ik denk: 230^2/130=407R. Ben benieuwd :-)
@@PA3GUQ Na wat zoeken kom ik dit tegen:
"De meeste verwarmingselementen van infrarood panelen zijn gemaakt van een epoxy hars met Nano Koolstof kristallen. De vaak gebruikte Engelse term hiervoor is "Carbon Crystal". De Koolstof kristallen hebben als eigenschap dat deze opwarmen en infrarood straling gaan uitzenden wanneer er elektriciteit doorheen loopt. De nano koolstof kristallen pasta wordt geprint op een Epoxy hars vel. Vervolgens wordt dit vel tussen 2 andere vellen van Epoxy hars geplaatst en wordt hier onder zeer grote druk 1 geheel van gemaakt. Het gebruik van dit type verwarmingselement heeft een aantal voordelen:
Hoog percentage lange golf infrarood straling
Zeer lange levensduur
Epoxy hars en koolstof pasta vormen een zeer stabiele verbinding."
Verder lees ik dat de temperatuurbeleving bij IR anders is dan bij convectie, waardoor de ruimte wel 3 graden lager mag zijn zonder merkbaar verschil voor de persoon in de ruimte. Zie hier: www.milieucentraal.nl/energie-besparen/duurzaam-verwarmen-en-koelen/infraroodpanelen-voor-verwarming/
COP is zoals verwacht inderdaad 1.
@@KetelKlets Ok, dank voor de aanvulling. Ik ben zelf altijd nogal "alert" als het om zaken gaat die als nieuw en fantastisch worden aangekondigd. Vaak is het gewoon "oude wijn in nieuwe zakken". Wat me hier bv triggert is de term "lange golf IR straling". Wat daar eigenlijk staat is dat het IR uitstraalt wat ver van het zichtbare licht zit, dus meer onder in het spectrum. Dat klinkt interessant, maar betekent eigenlijk dat er geen zichtbaar licht wordt uitgestraald zoals een gloeilamp doet, of een haardvuurtje. Die stralen energie in de vorm van licht uit, deels. Mijn lichaam straalt ook lange golf IR uit bv. Uit het verhaal van epoxy begrijp ik dat er geen los verwarmingselement zit (zoals bij een straalkachel), maar een geleidende massa is waar de stroom doorheen loopt. Het lijkt me dus een weerstand die over het hele oppervlak is uitgesmeerd en daardoor egaler verwarmt.
Opmerking over IR vs convectie is duidelijk. Daarom voelt een haardvuur ook anders dan een CV. Maar het lijkt me dat dat alleen in het begin zo is, totdat de ruimte is opgewarmd. Maar goed, jij wordt ervaringsdeskundige nu :-)
@@KetelKlets m
Kunnen deze panelen een ventilatorkacheltje van max 2kW vervangen.
De panelen gebruiken aanzienlijk minder stroom dan het inefficiëntere ventilator kachel.
Zover ik dat kan beoordelen in de korte tijd dat mijn IR paneel hangt is het antwoord ja.
Hangt ervan af. Als je er dichtbij zit mogelijk wel. Voor het verwarmen van een gehele kamer zullen ze niet efficienter zijn.
Een ongeisoleerde schuur van een warmtebron (infrarood paneel) voorzien is nutteloos, kost allen maar stroom😢
Nope, je kunt infrarood zelfs buiten gebruiken. Stralingswarmte waait niet weg, in tegenstelling tot convectiewarmte. De mate van ruimteisolatie doet dus niet ter zake.
Haspel beter afrollen. Nu misschien geen probleem, maar je zal ze de kost moeten geven die problemen krijgen met een opgerolde haspel die zichzelf promoveert tot infrarood paneel...en daarna smelt. 🤣
Helemaal mee eens, was in dit geval slechts voor een korte test. Zie ook: th-cam.com/video/dPJtO9ElpTg/w-d-xo.html
Hallo
Ik ben mij aan het verdiepen in de wereld van infrarood verwarming. Gigantische prijs verschillen. Tot zeker 2000€ per paneel!
Ze hebben dan “laag vermogen, laag verbruik en aangename warmte” 500 watt. 100 bij 60 cm meer dan 2000€ inclusief installatie wel.
Terwijl je een panee van 800 watt zelfde maat voor 300€ kan kopen.
Kan iemand mij helpen aan goed merk? Eventueel uit Polen laten komen?
Ik heb gewoon op bol.com panelen gekocht van Königshaus, links staan onder de video. Incl. thermostaat en app besturing was het maar enkele honderden euro's (incl. twee thermostaten). Die bevallen tot noch toe erg goed.
Is het infraroodpaneel van Könighaus van het type PTC of NTC. PTC = Positieve Temp Coëfficiënt -> Hoe hoger de temperatuur hoe lager het stroomverbruik en NTC = Negatieve Temp Coëfficiënt -> Hoe hoger de temperatuur hoe het stroomverbruik. Zie deze video: th-cam.com/video/pcr4Q1FUsuA/w-d-xo.html
@@robesveldt Het opgenomen vermogen is altijd hetzelfde, de oppervlaktetemperatuur is niet instelbaar. Je zult dit dus in de specsheet moeten opzoeken of moeten afleiden van het opgenomen vermogen bij de betreffende oppervlaktetemperatuur.
Je hebt helemaal niets gezegd over ervaring en stroomgebruik in praktijk .
Ook niets gezegd over het feit dat infrarood paneel de lucht in de ruimte niet echt verwarmd maar alleen gericht stralingswarmte geeft .
Ik heb een grote Duitse infrarood spiegel in de badkamer , 3 vierkante meter , van 850 euro .
Voor kleine ruimtes perfect , alleen niet buiten stralingsbereik
Dat heb ik in deze video aan bod laten komen: th-cam.com/video/buD890v39uA/w-d-xo.html
8 maanden later... 2x zo duur !!
Vraag aanbod.
Warmte gaat altijd naarboven dus het paneel moet lager hangen
De goedkope panelen die ik van Amazon uit Duitsland had besteld werkten niet meer zodra de temperatuur buiten onder nul ging - en in het schuurtje dus ook heel laag. Zou door luchtvochtigheid komen, zei de verkoper. Gek, want die luchtvochtigheid is in de zomer hoger. Weg ermee.
Maar jij gebruikt dat ding toch niet in temperatuur onder nul in de zomer? Dus jouw vergelijking is erg bizar.
IK kwam dit filmpje tegen , Misschien al bekent bij je maar wil het toch even delen . th-cam.com/video/VN8ayN0HEIE/w-d-xo.html
Wat weer een waardeloos verhaal, eerst mensen gek maken met een airco om te verwarmen . Daarna zelf aangeven dat je de airco niet gebruik om te verwarmen. Nu kom je weer met een infrarood panelen om te verwarmen nou we hebben er eentje van 450 watt op een kleine slaapkamer wat goed isoleert is maar warmte ho maar . kom met een video dat echt werkt!!