Schuimbeton folie plakken, en randfoam (kantstrook) aanbrengen

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 17 ต.ค. 2024

ความคิดเห็น • 6

  • @woodstockvloeren3698
    @woodstockvloeren3698  ปีที่แล้ว +1

    Kijk voor meer informatie voor het aanbrengen van schuimbeton ook op onze website: woodstock-vloeren.nl/schuimbeton/

  • @mdr-kl1bl
    @mdr-kl1bl ปีที่แล้ว +1

    Is die folie er in verschillende diktes? Het lijkt mij dat je met 2x zo dik minder warmte verlies heb.

    • @kruipruimteisolerenschuimb8405
      @kruipruimteisolerenschuimb8405 ปีที่แล้ว

      Als een vloer poreus is of van een materiaal is gemaakt met zo veel veel zuigkracht dat het vocht opneemt - schuimbeton beton bijvoorbeeld - dan is folie noodzakelijk. De folie dient als beschermlaag tussen het schuimbeton en de ondergrond. Doordat de folie het vochttransport tegenhoudt, hardt het schuimbeton ook niet snel uit. Let wel op dat het schuimbeton snel droogt en er veel vocht vrijkomt hier door kan scheurvorming ontstaan wat heel normaal is.
      folies zijn er in diverse soorten en voor verschillende doeleinden.
      Folie onder een schuimbetonvloer heeft meer voordelen:
      bescherming tegen kou en vocht
      het beton kan langzaam uitharden
      het voorkomt optrekkend vocht in de muren en grond
      Om van deze voordelen te kunnen profiteren, moet de folie natuurlijk op de juiste wijze worden aangebracht. Zo moet de ondervloer (het zand/grond onder uw schuimbetonvloer) bijvoorbeeld geëgaliseerd en aangedrukt worden. Verder moeten alle oude materialen van de vloer worden verwijderd zijn. Pas als de ondergrond helemaal kaal en egaal is, kan de folie op de juiste manier worden aangebracht. De folie moet niet alleen op de grond worden gelegd, maar ook deels tegen opstaande wanden, om te voorkomen dat vocht kan optrekken. Houd hiervoor een hoogte van zo’n 20 exstra boven schuimbeton aan. De folie schuimbeton heeft geen isolatie waarde dat is de schuimbeton zelf. Kijk voor meer informatie even op www.schuimbeton.info daar vind je alle informatie over schuimbeton

  • @bruiladebeen5671
    @bruiladebeen5671 ปีที่แล้ว

    In een beetje pand zit je al gauw honderden meters op je knieën je gereedschap door het zand te verslepen volgens dit filmpje. Ik moet er niet aan denken!
    Het spannen van folies, tapes etc. is een ordelijk klusje wat je ideaal gezien met z'n tweeën doet, nooit (liters) lijm voor gebruikt en niet voor op de knieën hoeft te zitten. Kortgezegd: spannen, niet kliederen:
    1. Latten (gehurkt) rondom op de muur bevestigen met slagpluggen
    2. één hoek van het folie in een hoek vastnieten op de lat en dan strak uitrollen tot de volgende hoek, (een bezem kan functioneren als dispenser voor de rol)
    3. op spanning zetten en latten/tengels er tegenaan schieten/schroeven zodat het strak zit ingeklemd.
    (4 )Als er zo nodig lijm verspild moet worden in de poriën van een ruwe, stoffige muur kan dat ook direct in één vloeiende beweging, lopend langs de muur;)
    Voor het maken van kit/lijmnaden geldt eveneens dat je dat in één vloeiende beweging doet. Je bent zonder enige overdrijving 10 x zo snel klaar, werkt comfortabel, verbruikt minder materiaal en hebt bovenal een veel beter resultaat. Doe hiermee wat u wilt.

  • @jan-pietvogel4373
    @jan-pietvogel4373 ปีที่แล้ว

    Spuitlijm hecht pas als je beide oppervlaktes inspuit toch!? Op deze manier heeft het echt geen kracht.

    • @kruipruimteisolerenschuimb8405
      @kruipruimteisolerenschuimb8405 ปีที่แล้ว

      Ongeveer 10 seconden wachten en het plakken gaat heel erg goed let op dat randfoam op de juiste hoogte en vlak tegen de muur aan geplakt is