De ce nu ne mai ascultă copiii și ce e de făcut? (parentingul nu e soluția) | Dragoș Buzzi

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 20 พ.ย. 2024

ความคิดเห็น • 219

  • @LumiIvanova
    @LumiIvanova 7 วันที่ผ่านมา +20

    Lipsa lui Dumnezeu in viata oamenilor lipseste!

    • @bruh95341
      @bruh95341 4 วันที่ผ่านมา +1

      Te-ai auto-contrazis. Daca Lipsa lui Dumnezeu, era cea care lipsea din viata oamenilor, atunci oamenii ar fi fost in relatii bune cu Dumnezeu. Dar se vede din ce in ce mai putin aceasta relatie, deci... Punct Ochit - Punct Lovit.
      Asa cum a spus si domnul Dragos in materialul sau video. Un parinte are nevoie intai sa se inteleaga bine cu copilul lui, iar relatia dintre ei sa se bazeze pe incredere reciproca. Degeaba ii predai cu asprime lectiile esentiale vietii, daca il respingi de la cea mai frageda varsta. Odata alungat copilul va cauta o alta sursa de siguranta (din nou mentionat in video) gen prieteni sau orice alt grup, iar odata ce o va gasi se va distanta definitiv de parinti si sansa de a realiza o relatie solida se va prabusi.
      Invataturile lui Dumnezeu sunt utile fiecarei generatii. Dar depinde si de persoana care le preda si de cata incredere este intre copil si persoana respectiva.

    • @roberta3937
      @roberta3937 วันที่ผ่านมา +1

      Răzvrătire se numește de la Adam și Eva ne-am născut cu duhul mort și copiii încep să mintă etc ! Trebuie învățați despre cuvântul lui Dumnezeu!

    • @tatianabazi9753
      @tatianabazi9753 21 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      Oamenii nu știu ce inseamna prezenta lui Dumnezeu. Se bat cu pumnii în piept ca merg la biserici creștine dar abuzeaza pina cind copii avea așteaptă sa fuga de acasă. Umilință, abuzul fizic, maltratarea nu te intorc înapoi nici cu un preț 😢

    • @tatianabazi9753
      @tatianabazi9753 21 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      ​@@roberta3937copii mint ca asa au învățat de la părinți, de unde invata ca copii nu știu. De cite ori au mințit ca să se futa. Eu nu înțelegeam, dar știam ca mint ei.

    • @roberta3937
      @roberta3937 20 ชั่วโมงที่ผ่านมา

      @ toții ne naștem din carne și sânge nu din duhul sfânt și nu am de gând să mă mai cert cine are pricepere să înțeleagă ! Că oricum nu ieșiți la capăt mai bine să mergem toții pe pocăință ! Caz rezolvat !

  • @prodanjulia9466
    @prodanjulia9466 13 วันที่ผ่านมา +36

    De ce nu mai asculta copiii in ziua de azi? Este pentru ca nu m ai au "frica" de Dumnezeu, nu mai sunt crescuti asa cum am fost eu, fratii/surorile mele crescuti. Acasa Mama ne invata despre credinta, despre Dumnezeu, ne a invatat cat de importanta este rugaciunea, cand putea ne lua la Biserica cu ea, la scoala aveam ora de religie. Imi placeau toate astea? Nu neaparat.. dar dupa ce am devenit adolescenta, tot ce m a invatat Mama a inceput sa de a valoare in alegerile le am facut.
    "Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze si cand va creste mare, nu se va abate de la ea."
    "Inceputul intelepciunii este frica de Domnul". O carte te informeaza, insa Biblia te schimba.

    • @ramrami8848
      @ramrami8848 13 วันที่ผ่านมา +2

      Foarte bine spus.

    • @radupopescu9977
      @radupopescu9977 8 วันที่ผ่านมา +3

      Da, dar nu toate familiile sunt crestine. Sau mai rau, nu toate familiile au o credinta monoteista macar. Nu mai zic de familiile crestine doar cu numele.

  • @doualumi1170
    @doualumi1170 14 วันที่ผ่านมา +46

    Nu am copii, dar sm ascultat cu drag!

    • @dragosbuzzi
      @dragosbuzzi  14 วันที่ผ่านมา +4

      Si iti super multumesc pt asta!

    • @chdelia1195
      @chdelia1195 12 วันที่ผ่านมา

      Same 😊❤

    • @elena18madescu
      @elena18madescu 12 วันที่ผ่านมา

      Așa și eu.

    • @anio7939
      @anio7939 12 วันที่ผ่านมา

      Și eu 😁

    • @madalinarus7328
      @madalinarus7328 10 วันที่ผ่านมา

      În aceiași categorie și eu, am ascultat cu drag!

  • @andreeapindaru3095
    @andreeapindaru3095 9 วันที่ผ่านมา +8

    Nu te mai grăbi. Spui lucruri frumoase și înțelept alese ce merită ascultate în tihnă.

  • @danscriban1281
    @danscriban1281 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    Copiii simt, recunosc, intuiesc imediat, sinceritatea, iubirea, omenia, originalitatea.(programe acumulate in primii 7 ani) Din acest motiv experiente Resping imediat oamenii, profesorii, medicii, vanzatorii s.a. carora le lipsesc aceste calitati, aptitudini, dotari

  • @fetiK007
    @fetiK007 14 วันที่ผ่านมา +15

    Corect corect corect!
    Capcana perfectionismului! Copiii nu mai sunt copii, sunt maturizati prea devreme…

  • @AnotherFullTimeHuman
    @AnotherFullTimeHuman 14 วันที่ผ่านมา +21

    Dragoș, nu ai idee cât de mult mă bucur ca te-ai alăturat familiei TH-cam. De la ideile dezbătute, la dicție, la edit, la viața de familie si exemplele din experiența voastră, tot ce se întamplă pe canalele tale de social, e la superlativ. Mă bucur mult că avem parte de tine. Cred ca si Ioana ar aduce un aport semnificativ in ceea ce privește informația de pe canal si as vrea tare mult să o văd si să o aud și pe ea, pe aici. ❤❤❤

  • @ramonafelicia
    @ramonafelicia 7 วันที่ผ่านมา +4

    Eu am crescut cu fratele meu la bunici toate vacantele. Eram cu ai mei doar la scoala. Nu m-am simtit conectata emotional cu ai mei, insa m-am conectat si mi-am gasit refugiul in carti. Citeam foarte mult, am citit multe carti din literatura universala si la scoala generala si mai ales la Liceu. De aceea nu am avut deloc "criza adolescentina" despre care se vorbeste acum atat de mult.

  • @ioanacusnir208
    @ioanacusnir208 14 วันที่ผ่านมา +8

    Sunt multiple metode de parenting pentru ca sunt multiple "personalitati" de familie. Cea mai buna metoda e adesea cea care ni se potriveste, pentru ca intr-un final ajungem sa fim parinti dupa instinct si nu dupa carti. INSA e foarte important sa intelegm ca limbajul emotional cu care am crescut multi dintre noi ( cel putin eu) este unul dominat de frica, obedienta, violenta, raceala emotionala etc. Daca vrem sa intrerupem aceasta mostenire generationala, este nevoie ca noi sa invatam mai intai un nou limbaj pe care sa il dam mai departe copiilor nostri. Un limbaj care sa fie dominat de elementele pe cate ni le-am fi dorit si noi, precum iubire, acceptare, rabdare, intelegere, onestitate si RESPECT reciproc in adevaratul sens al cuvantului. Sunt oameni ai caror limbaj emotional este deja acesta deoarece este mostenit de la parintii lor, de aceea poate parea ca altii o fac cu atata usurinta. Iti recomand "The Whole Brain Child", "Easy to love Difficult to Discipline" si "Conscious Discipline". Pentru mine au facut aceste carti mai mult sens decat altele pentru ca integreaza atat partea de auto-parenting (adica cum sa ne reeducam pe noi insine pentru a putea avea o relatie mai sanatoasa atat cu copiii nostri cat si cu cei din jur) cat si partea de dezvoltare cognitiva a copilului care ne explica cum adesea avem asteptari care nu pot fi implinite. La finalul zilei si eu ma frustrez, sunt adesea coplesita si ma simt in sah mai ales ca a meu are un an si nu putem purta o conversatie, insa initiativa de a dezvolta o relatie cat mai armonioasa si mai sanatoasa cu copilul meu ma face sa ies din modul de supravietuire si sa ma bucur mai mult de viata alaturi de el.

  • @stefaniaungureanu7074
    @stefaniaungureanu7074 13 วันที่ผ่านมา +16

    Deși e aproape miezul nopții nu îmi pare rau pentru ca am stat pe TH-cam sa ascult poate cel mai bun video deapre parenting. Mulțumiri, Dragos! Voi lua cartea!

  • @roxanaalexandra2872
    @roxanaalexandra2872 14 วันที่ผ่านมา +15

    Părinții din ziua de azi vor să le ofere copiilor financiar ce ei nu au avut … doar ca atunci numai beneficiază de timp cu copii pentru a le oferii situație financiară … aici greșim … iubirea și timpul față de copil este mult mai important decât banii … are nevoie de iubire , atenție și afecțiune … și asta o spune o mamă de fetiță de 3 ani , care a greșit enorm în anumite circumstanțe… de aceea încerc să fiu mai aproape de copilul meu de acum , de când este mică … ca mai târziu să vadă în mine o prietenă , nu neapărat o mamă ❤️❤️oricum referitor la ce ai spus vis-a-vis de videoclipuri , cred ca îți ies mult mai bine cele cu și despre copii ❤❤

  • @mihaelajeaninaburca4840
    @mihaelajeaninaburca4840 13 วันที่ผ่านมา +10

    Eu am 3 copii si la fiecare dintre ei am invatat ceva nou si singurul lucru ce au nevoie copii e prezenta parintilor lor si vor sa fie acolo sal asculte

  • @veraa662
    @veraa662 13 วันที่ผ่านมา +7

    E o mare problema cu parintii care nu mai impun reguli si limite, care inteleg gresit "parentingul cu blandete", si da, clar e nevoie de atasament mai mult decat orice. Pe langa problema de mai sus, copiii sunt lasati pe telefoane de bebelusi, cu orele, mi se pare incredibil. Si aceeasi problema si la adulti. Ne "relaxam" tot pe telefoane. Marea problema a generatiei noastre, dar care va forma niste adulti cu probleme emotionale grave, care nu vor putea gestiona situatii sociale intr-un mod ok. Mult noroc!

    • @ramrami8848
      @ramrami8848 13 วันที่ผ่านมา

      Cel mai bun comentariu. 👏🏻

  • @EmiliaHomoc
    @EmiliaHomoc 14 วันที่ผ่านมา +43

    Aparent simplu și totuși foarte complicat . Spun simplu pentru ca dacă ti-ai urma instinctul ar trebui sa fie de "bine" dar complicat pentru ca e foarte multa informație contradictorie cum ai spus și tu și incepi sa te îndoiești de propriul instinct . Din experienta mea ..prezenta e cea mai importanta si nu prezenta fizica ... am observat în relația cu copilașul meu ca atunci când sunt f atenta la ea și la nevoile ei totul decurge natural ..firesc .. îți mulțumim pentru informații! Succes !🫶

    • @dragosbuzzi
      @dragosbuzzi  14 วันที่ผ่านมา +9

      Ai descris asa de bine. E cea mai simpla si totusi cea mai complicata treaba pe care o vom face vreodata

    • @alestrazza1671
      @alestrazza1671 13 วันที่ผ่านมา

      De acord, si eu am observat acelasi lucru. Cred e bine sa te informezi si sa iei ce e bun pentru tine si copilul tau , ce se potriveste, sa iti asculti instinctul si cel mai important , cu ai zis si tu, prezenta.

    • @mihaelamihai110
      @mihaelamihai110 8 วันที่ผ่านมา

      ​@@dragosbuzziE aproape...simplu! Sa ne conectam cu ei din inima, o inima pufoasa, iubitoare si intelegatoare! Multi dintre noi insa nu avem aceasta caldura iubitoare si credem ca educarea copiilor este un proces rational, un tip de cunoastere care se invata din carti. Bunatatea, fermitatea blanda si educativa si vorbirea de la inima la inima este calea!

  • @alexandrul4512
    @alexandrul4512 14 วันที่ผ่านมา +12

    Problema e ca oamenii nu mai gândesc (napoleon hill). Dacă parintii ar mai folosi un pic propria rațiune, ar combina-o cu instinctul și ar creste relatii sănătoase și nu dictate de cărți inutile. De intuiție ați auzit ? Da, o au și animalele. În ziua de astăzi avem nevoie de maculatura ca să fim din nou oamenii.

    • @PumpkinFelicis
      @PumpkinFelicis 14 วันที่ผ่านมา

      Da, dar intuitia s-a facut si din experientele trecute. Si daca experienta trecuta (noi copii pentru parintii nostri) a fost una naspa, vom exagera intuitia catre copilul nostru.

    • @alexandrul4512
      @alexandrul4512 14 วันที่ผ่านมา +1

      @PumpkinFelicis eu personal, nu i-as face nimic din ce nu mi-a plăcut de la ai mei. Asta simt.

    • @PumpkinFelicis
      @PumpkinFelicis 14 วันที่ผ่านมา +3

      @@alexandrul4512 dada. Asta ziceam si eu. Daca ai tai nu iti cumparau ciocolata, tu o sa vrei sa ii cumperi la al tau copil. Si o sa ii cumperi 10 ciocolate, desi tie doar 1 ti-a lipsit. Asa ai cazut din extrema de 0 catre muult.
      Eu zic ca o combinatie dintre instinct, ratiu, dar si informatie (carti citite, experientele altor oameni) ne duc catre un echilibru

  • @alexandraciubotariu9743
    @alexandraciubotariu9743 13 วันที่ผ่านมา +4

    Hello. 15 minute petrecute cu rost. Super conținut și foarte interactiv prezentat. Dimineata am urmărit și toată ziua m-am gândit la informațiile primite. Personal...este și a fost extrem de greu, la ambele nasteri, sa suport singurătatea cu care a venit la pachet maternitatea. Cu familia la 500 km, un sot la birou iar eu.. eu am simțit ca am renunțat la toată viata mea. După singurătate...vine vinea si anxietatea: oare fac bine ca îi duc la cresa, oare sunt o mama crea ca merg la muncă și stau f putini cu ei, trebuie sa mancam ce trebuie, haine curate, curățenie în casa. Sincer...in nici o epoca nu s-a pus atata presiune pe părinți. Asta...plus internetul, care poate fi periculos, daca nu discerni ce e real și ce nu (viețile perfecte ale altora cu bebeluși). Am citit zeci de carti...am luat din fiecare ce am crezut ca pot aplica și mi se potrivește. Dar...instinctul este acolo. Trebuie doar sa ne deconectam de la viata de adult cu grijile ei și sa ne conectam la sufletele mici, care ne-au ales pe noi pentru ca suntem cei mai buni părinți din lume pentru ei. Felicitări pentru conținut! 😊

  • @catalinabostinaru1989
    @catalinabostinaru1989 3 วันที่ผ่านมา +1

    As putea sa te ascult vorbind despre orice subiect. Ai o voce atat de calma si calda si explici pe înțelesul tuturor. Felicitări pt tot ceea ce faci 👏🏼

  • @Zackadoo
    @Zackadoo 14 วันที่ผ่านมา +6

    Tare am apreciat videoul! În primele luni de viață al bebelușului meu eram atât de nesigură ca părinte încât petreceam o mare parte din timp pe Reddit ca să mă asigur ca totul este “normal”. Lipsindu-mă cu mâna mea de această conexiune în căutarea perfecțiunii. “Sleep training” “wake windows” “co sleeping” “bed sharing” “led weaning” “ Montessori” într-un cuvânt stres. Acum m-aș întoarce în timp să-mi zic ca nimeni nu știe cum e mai bine. Așa că fuck it, relax and enjoy 😂

  • @1ana.maria_rt7
    @1ana.maria_rt7 13 วันที่ผ่านมา +3

    Am rămas cu câteva idei frumoase tare de aici. Cred că ceea ce ai spus, implicit ideile din cartea prezentată se potrivește chiar foarte bine și pentru tinerii care încearca sa inteleaga unele lucruri de dinaine să aibă copii. Mulțumim!🙏

  • @TheMarabest
    @TheMarabest 14 วันที่ผ่านมา +19

    Ca sa ti poti folosi intuitia , sa o poti ""auzi"" trebuie sa fi lucrat asupra ta = sa-ti descoperi tiparele invatate, programarea, fricile, credintele care nici macar nu sunt ale tale dar nu esti constient de asta si care te duc la disociere, reprimare/suprimare =proiectare asupra altora, sa ajungi la o stare de echilibru, liniste interioara, curiozitate, calm, curaj, compasiune, CONECTIVITATE. Din fericire cei carora nu li s a tocit complet vointa de catre parinti/caregivers, mai au ceva intuitie. Copilul SIMTE perfect unde te afli, starea ta reala chiar daca tu nu esti constient de ea. Cu cat mai mic, cu atat simte mai mult, pana il pacalim si ii luam atentia de la interiorul lui si o punem pe noi, exterior, ...educandu-l. Ce lipseste este conexiunea, cand copilul simte conexiune reala , iubire ferma, autenticitate=si eu pot ca parinte gresi, gresesc, si eu sunt uman..., RESPECT, tratarea lui ca o individualitate si nu ca pe o extensie a nostra, limite sanatoase, ghidaj, structura, el se simte securizat. Singurul lucru pe care pot sa il recomand dupa 27 ani de parinteala este LUCRUL ASUPRA TA, ca parinte (generic). Este singurul lucru care ajuta si cel mai mare DAR pe care-l poti face copilului tau. - Pentru ca el invata cum sa fie femeie, barbat in lume modeland fie pe mama(fata) , fie pe tata(baiat), urmand sau respingand = fiind re-activ. - Pentru a te scapa de asteptari= ego =a ma valida eu ca parinte ""bun"", facand lucruri din ego, cocosandu-l cu asteptarile mele , cum ar trebui sa fie fiul/ fiica MEA..., si a-l putea vedea si accepta pentru cine este el, cu ce i-am dat mai departe, eu inclusiv, prin programe neconstientizate, cu ce preia el de la peers pentru a simti ca apartine, ca se integreaza. Din pacate sau din fericire, totul se invata doar cu timpul si cu durere inevitabila de care si copilul are nevoie pentru a evolua. Cand am devenit tot mai constienta de egoul si asteptarile mele, necostientizate pana atunci, pentru ca ""toata lumea face asta"" si e ""normal"", nu-i asa? am putut observa realitatea fara sa o mai judec, creand astfel in MINE spatiul unde sa ma intalnesc cu fiul meu. Am reusit sa scap de absolutizari = programe invatate si neconstientizate (din familie, societate, ...) care duc inevitabil la frici mari , din nou reprimate, si sa le eliberez printr-un proces de observare care e continuu. Am reusit sa fac asta doar cand m-au durut suficient de tare consecintele lipsei de conexiune. Consecintele (si) in viata fiului meu.

    • @elenamiroiu6466
      @elenamiroiu6466 13 วันที่ผ่านมา +4

      Cam așa, lucrul cu noi înșine este pe primul loc iar asta se va reflecta mai departe în relațiile în jur, inclusiv cu copii.

  • @dragosc8326
    @dragosc8326 13 วันที่ผ่านมา +10

    Bine editat video-ul. Si informatiile... Anyway, ca parinte, apreciez munca ta: un video care nu m-a plictisit, ci ma tinut prins pana la capat.

  • @cirlandoina
    @cirlandoina 14 วันที่ผ่านมา +4

    Pentru mine contentul e bun atunci cand la final iau o pauza si reflectez la informatia primita si realizez ca DA acolo e ceva ce as putea aplica in viata mea, si a copilului meu, care ar aduce o schimbare pozitiva! Bravo Dragos si Multumesc! 🙏

  • @dana-teodoralala4118
    @dana-teodoralala4118 14 วันที่ผ่านมา +4

    Ce mă bucur ca ești aici și ce conținut fain! Te-am ascultat cu mare plăcere și atenție. Mulțumesc!

  • @AnkaAlexa
    @AnkaAlexa 4 วันที่ผ่านมา

    Bună!
    Sunt perfect deacord cu ceea ce afirmi...totul este corect!
    Felicitări!

  • @TinaNistor-e1y
    @TinaNistor-e1y 5 วันที่ผ่านมา

    Mult respect pentru video, sunteți o revelație pentru mine! Am trecut si eu prin travaliul parenting-ului, eram innebunita deja. Concluzie: dacă iți iubesti cu adevărat copilul totul merge de la sine!

  • @Lyl.A.
    @Lyl.A. 12 วันที่ผ่านมา +1

    Jobul de părinte este de fapt conexiunea așa cum ai timp cu prietenul tau cel mai bun. Copii au nevoie de minim 30minute in care sa fii doar al lor, insa individual, cu fiecare copil in parte, să știe că tati e doar sl lui❤

  • @Andy192
    @Andy192 13 วันที่ผ่านมา +3

    Un clip foarte bun, felicitări👏🏼
    Subiectul de interes și de actualitate și îți mulțumesc pentru aceste sfaturi. Pentru mine vin intr-un moment foarte bun
    Aștept cu mare interes topicurile menționate. Mult succes în continuare.

  • @EmanuelaGeorgetaBordeanu-kb2qs
    @EmanuelaGeorgetaBordeanu-kb2qs 13 วันที่ผ่านมา +4

    Buna! Si eu am 2 copii, și niciodată nu ii voi creste dupa carti. Ii cresc cum stiu eu de cuviinta si cu intuitia de mama. Asa cum ai zis si tu...sunt foarte multi asa zisi specialisti care se contrazic. Studiile astea sunt facute doar pe cativa copii,nu pe toti copii din lumea asta. Din fericire suntem cu totii diferiti. Asa sunt si copii. Foarte interesant video -ul! Sanatate multa! 😊

  • @Eu31_19
    @Eu31_19 13 วันที่ผ่านมา +2

    Rănile emoționale… rănile de atașament la fel ar trebui să le știm toți.. de devreme… cum se pot forma, cum se pot transmite din generație în generație …

  • @ionasveronica4498
    @ionasveronica4498 14 วันที่ผ่านมา +2

    Am citit și eu multe cărți de parenting, m-am înscris până și în cursul de parenting al Uraniei...dar cartea "țineți copii aproape" este cu mult superioara tuturor teoriilor și informațiilor legate de creșterea copiilor. Clar! Țineți copii aproape!

    • @alestrazza1671
      @alestrazza1671 13 วันที่ผ่านมา

      Se merita? Adica ai pus in practica ce ai invatat si a functionat? Eu sunt curioasa ca si eu ma gandeam sa ma inscriu. Am 3 baieti si as avea nevoie de ceva informatii😊

    • @maryanne2532
      @maryanne2532 10 วันที่ผ่านมา

      ​@@alestrazza1671Nu aveți nevoie de informații de la ..., doar de a gândi în momentele când primiți informații de la copii. Orice vorbă, orice acțiune a copilului trebuie trecută prin creier😂.Toate acestea au un motiv. Chiar dacă nu avem vorbele la noi într-un moment, putem să revenim ulterior cu înțelepciune.

  • @hamdylarisa1187
    @hamdylarisa1187 2 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    Mulțumesc ❤

  • @MsABCDEF2011
    @MsABCDEF2011 14 วันที่ผ่านมา +1

    Nu exista o metoda eficienta și universal valabila...fiecare "părintește" cum ar simte. Da, probabil greșim...dar macar incercam sa fim acolo pt ei❤

  • @madalinapetcu5073
    @madalinapetcu5073 13 วันที่ผ่านมา +1

    Excelent clip, te-as asculta în continuu! Dintre multeee clipuri despre parenting pe care le-am ascultat, simt că rezonez cel mai bine cu acest clip. Mă bucur enorm ca acum te pot asculta și pe TH-cam 🙏🙏🙏🙏

  • @dianafelecan
    @dianafelecan 13 วันที่ผ่านมา +2

    Nu am urmarit celalalt clip, acesta cu siguranta e captivant. Genul acesta de content as urmari mereu la tine.
    E cartea mea preferata, ai punctat perfect ideile cheie de acolo.
    Dragostea neconditionata e cheia.❤

  • @LeonardTech
    @LeonardTech 13 วันที่ผ่านมา +9

    Foarte fain clipul. Apreciez orele și munca depuse pentru acest material, adică nopțile târzii și orele 01:00 care te-au prins la acest proiect.
    Bine structurat, bine produs, frumos editat, clar, grafice multe, b roll. Super super.
    P.s. felicitari pentru award, am fost în sala cand l-ai primit. Te-ai descurcat si acolo 😅

    • @dragosbuzzi
      @dragosbuzzi  12 วันที่ผ่านมา +1

      Apreciez tare! It takes one to know one 🙏🤜🤛

  • @alinazamfir4206
    @alinazamfir4206 14 วันที่ผ่านมา +1

    Cred ca degeaba citim zeci de carti de parenting, daca mai intai nu suntem constienti de noi insine. Relatia naturala si sigura de atasament dintre un parinte si copilul sau, se poate construi atata timp cat parintele este un adult constient si lucreaza la a se cunoaste pe el insusi, ca sa poata intelege cat mai bine de ce are nevoie pentru a construi mai departe, o relatie sanatoasa cu copilul sau.
    Legat de video, imi place foarte mult formatul. Subiect serios si interesant, povestit prin exemple, grafice, dar si cu interventii amuzante :)

  • @nihonusha
    @nihonusha 8 วันที่ผ่านมา

    Este 2 dimineața, am doi copii, nenumărate cărți de parenting la activ, cursul Uraniei plătit integral și mă simt de parcă de-abia acum am înțeles cum stau lucrurile! Cele mai bune 15 minute din viața mea de părinte obosit și biciuit de gânduri că nimic din ce am făcut /fac nu este bine! Sunt mai mult decât recunoscătoare! ❤

  • @ioana-andreeacostea4345
    @ioana-andreeacostea4345 12 วันที่ผ่านมา

    Foarte faină îmbinarea cu explicații vizuale. Mulțumim 🤗

  • @meowtzy
    @meowtzy 13 วันที่ผ่านมา +2

    Un video bine informat, încurajator și eye-opening! Bravo 👏🏼

  • @iuliabagrin8340
    @iuliabagrin8340 6 วันที่ผ่านมา

    Mulțumesc, Dragoș pentru acest video, foarte bine contruit si cu un mesaj puternic. Eu fac parte din categoria parintilor care au cautat raspunsuri in carti, in podcasturi despre parenting, cursuri de parenting cumparate si tot asa mai depare. Dar de ceva timp m-am convins ca raspunsul pare ca nu este in tehnici si sfaturile gasite acolo si ma bucur ca ai atins acest subiect in debutul tau pe TH-cam. ❤

  • @macoveielenageorgiana3049
    @macoveielenageorgiana3049 13 วันที่ผ่านมา

    Mi-a plăcut.
    Este tipul de conținut pe care le-aș "consuma" zilnic.
    Succes!

  • @dee-deeandreeaioncea7183
    @dee-deeandreeaioncea7183 13 วันที่ผ่านมา +1

    Superb spus si sintetizat! La asta se rezuma relatia dintre parinti si copii, conexiune! ❤

    • @Potencyfunction
      @Potencyfunction 13 วันที่ผ่านมา

      Da e conexiune totala. Sa ne cacam pe retarzii care vor sa stea cu noi sa ne streseze.

  • @kunstbeatrice
    @kunstbeatrice 11 วันที่ผ่านมา +2

    Nu am copii,dar mi-a parut interesant clipul.Astept urmatoarele 😄

  • @marcelserban8637
    @marcelserban8637 วันที่ผ่านมา

    Ai dreptate ,sa sti ca timpul parca am avut inpresia ca nu trebuie sa iti zica cineva cum sa faci si ca e bine sa fi acolo mereu sa nu iti scape nimic pana tu il cunosti bine si el oe tine si cred ca învață amandoi nu numai copilul

  • @laurentiun3000
    @laurentiun3000 14 วันที่ผ่านมา

    Buna Dragos! Felicitari pt punctul de vedere atat de realist, autentic, sincer si usor nostalgic. Daca ne-am pastra gandirea si viata mai simple(poate nu cel mai potrivit cuvant) am avea si intuitia vie ca sa ii vedem si sa fim cu adevarat langa ai nostri copii cu inima si mintea, nu doar fizic. Dar, pe de alta parte, e atat de usor sa vedem si ca ai nostri copii nu mai au grupul de prieteni de joaca/vecini, acelasi zi de zi, nu mai au acel “afara” pe care il aveam noi, cu libertatea de atunci. Daca putem recrea acel “afara”, ar fi foarte castigati. Ei isi iau de acolo foarte multe resurse interioare(nu intru in amanunte ca sigur intelegi).
    Mult succes Dragos!
    Alina Negrut(Sociu) 🤗

  • @michelab.281
    @michelab.281 13 วันที่ผ่านมา

    Cât de bine ai explicat, bravo👏🏻👏🏻👏🏻.

  • @andreealucialupse4114
    @andreealucialupse4114 8 วันที่ผ่านมา

    Acum 1 an cand am citit cartea am considerat ca este cel mai revelator raspuns la toate intrebarile legate de gestionarea relatiei parinte- copil. Sper sa ajunga la cat mai multi parinti! Este foarte bun clipul , dar cred ca este important de parcurs toata cartea.

  • @AlexandraL22596
    @AlexandraL22596 14 วันที่ผ่านมา +1

    Nu sunt părinte momentan dar te ascult cu drag😊

  • @mirunatoma4026
    @mirunatoma4026 14 วันที่ผ่านมา +2

    Ce misto ai sumarizat! Mi-a placut mult video si e o placere sa te ascult. Keep up the good work!

  • @MariusXMelisa
    @MariusXMelisa 10 วันที่ผ่านมา

    Am primit ieri aceasta carte și chiar ne-am bucurat când ai pomenit-o. Gata, ne punem pe ea! Mulțumim pentru perspectiva ta!🤗

  • @andracoroi6260
    @andracoroi6260 11 วันที่ผ่านมา +2

    În sfârșit un video pe care îl simt sincer❤! Real! O să te urmăresc cu mare drag!

  • @laprimulbusiness
    @laprimulbusiness 14 วันที่ผ่านมา +2

    Buna, Dragos! Bine ai venit pe TH-cam! Intamplarea face ca eu sunt fondatoarea unei aplicații de parenting - Parentool - care ii conecteaza pe parinti cu specialisti si medici.
    Ce observ eu de la parintii care apeleaza la noi si din conversatiilecu ei (sunt 20K din Ro si Diaspora deci un esantion bunicel) e intradevar sentimentul de coplesire in fata tuturor informatiilor, dar si o deconectare de ei insisi ceea ce nu ii ajuta in aplicarea informatiilor pe care reusesc sa le ia din diverse medii. Daca eu ca mama sunt in survival mood, chiar daca informatia e utila ea ramane doar la nivel cognitiv, nu o simt si la nivel emotional deci implicit nici nu o pot aduce in relatia cu copilul. Mai sunt multe influente ce vin din comunism si tot felul de etichete de ce inseamna o mama buna, un tata implicat care impacteaza relatia as well.
    Sunt curioasa sa vad ce subiecte vei mai aborda ❤️

  • @botezatuandreea253
    @botezatuandreea253 13 วันที่ผ่านมา

    Un clip din suflet, făcut cu suflet și transmis unui (alt) suflet de părinte 🤗

  • @mariaflorentina3375
    @mariaflorentina3375 12 วันที่ผ่านมา

    Sunt in fruntea tuturor celor care au facut pana acum "asa Nu"...si Da am citit carti de parenting...restul e poveste...Dragos, "intamplator" ( cred cu tarie ca nimic nu e intamplator) am dat de tine si fix cand am terminat sa petrec nitel timp "de calitate"😡 cu telefonul meu. Dragos, multumesc cu recunostinta si la cat mai mult si de calitate timp cu copiii tai! Multumesc!

  • @iuliana-silviacalinescu4557
    @iuliana-silviacalinescu4557 9 วันที่ผ่านมา

    Cel mai concis si on point video ever despre parenting, din punctul meu de vedere. Felicitari Dragos pentru tot ceea ce faci! Ma bucur ca am descoperit video-urile tale 🌈 follow, subscribe, clopotel si toate cele 😂🤘🏻

  • @cristinaghinea-popescu8737
    @cristinaghinea-popescu8737 12 วันที่ผ่านมา +1

    Foarte împământat clipul👍,mulțumesc pentru efortul depus🙏!Succes in continuare!

  • @maddalena883
    @maddalena883 13 วันที่ผ่านมา +1

    Iti jur mama de 2 copii 13 si 9 ani...am plans 15 min încontinuu 😢..bravo❤

  • @mariusmatis819
    @mariusmatis819 11 วันที่ผ่านมา

    Multumim ! De mare folos.

  • @cornelcristianfilip5048
    @cornelcristianfilip5048 13 วันที่ผ่านมา

    Daaaaa, da, da, da, da, frate! Super tare! Multumesc! Simplu si genial! 🙏🏻

  • @RuxandraOpricaIsaila
    @RuxandraOpricaIsaila 13 ชั่วโมงที่ผ่านมา

    Nu ai citit ce carti conteaza cu adevarat pana acum. Cele care vorbesc despre relatia de atasament, conectare emotionala inainte de toate, sunt cele care conteaza, dpmdv. Ma bucur ca ai ajuns la cea a lui Gabor Mate. Sunt multe pe piata intr-adevar, dar asta e baza sanatoasa, dincolo de tehnici, metode si scoli de parenting.

  • @cipriantaoshu
    @cipriantaoshu 10 วันที่ผ่านมา

    Unii americani isi cresc exemplar copiii. UNIII! Din ce observ, parintii isi abandoneaza copiii, nu copiii parintii.

  • @andreeapopa5625
    @andreeapopa5625 14 วันที่ผ่านมา +1

    Mulțumim, Dragoș! Ca multe alte persoane din comentarii, nici eu nu am copii (încă), însă mă pasionează subiectul acestora, parentingul, precum și tot ceea ce ține de dezvoltare personală/emoțională, pentru că na, dacă părintele nu este matur/echilibrat emoțional, este posibil să nu funcționeze nicio metodă. Sunt de părere că este cam greu să dai greș cât timp faci ceea ce faci tu (și noi, cei care am urmărit videoclipul), respectiv îți dai interesul să fii cea mai bună versiune a ta și să fii prezent în mod activ și calitativ (cum ai spus și tu) atât pentru copii, cât și pentru partener (de aici plecând tot). PS: Cred că te-aș putea asculta despre orice subiect so keep doing it :)

  • @bokgeo
    @bokgeo 14 วันที่ผ่านมา

    Am cartea, sunt fan Gabor Mate, am citit cam tot ce a scris el. Bun video. Multumim!

  • @Lyl.A.
    @Lyl.A. 12 วันที่ผ่านมา +1

    Wow, asta e teza de doctorat Dragoș!!! Bravooo, tu creezi noul parenting prin auto vindecarea ta. Bravoo și spor! Te prinde grozav domeniul acesta❤

  • @atenasama3703
    @atenasama3703 10 วันที่ผ่านมา

    Pana la urma cred ca se reduce la prezenta parentală si cat de mult le oferă copiilor fără ca ei să facă ceva să merite acel lucru. Timpul de calitate poate fi și dacă faci treabă prin casă sau alte activități ce țin de activitatea zilnică. Până la urma in viață tot asa e, nimic nu e gratis, iar copii trebuie să învețe cum funcționează acest mecanism altfel nu cred ca se vor putea integra sau maturiza la fel cum ne așteptam de altfel.
    Nici eu nu pot zice ca am avut activități cu părinții cum se zice ca ar trebui, dar măcar au fost prezenți și atenți la schimbările de comportament, nu ca as fi avut acea ,,criza adolescentina’’. Acum fiecare face cum poate, acest concept de perfecțiune e o capcană de consum, cel puțin din perspectiva mea.

  • @teodoramendelssohnastefano5089
    @teodoramendelssohnastefano5089 9 วันที่ผ่านมา

    Super video! MULȚUMESC!
    M-ai convins și că trebuie să cumpăr cartea lui Gabor Mate.
    Titlul videoului m-a atras de la început, iar faptul că are doar 15 min m-a făcut să îi dau drumul și să ascult. Am răsfoit și eu diverse cărți legate de creșterea copiilor și până la urmă am lăsat-o baltă pentru că ceva din mine îmi spunea că nu mă ajută cu nimic, era prea multa informație pe care nu reușeam să o aplic.

  • @MariaHutu-S
    @MariaHutu-S 12 วันที่ผ่านมา

    Da, da, daaa! Super conținut, informații valoroase, îmi place mult ca am avut reper de carte, și ce carte! Sau mai bine zis a cui carte! ❤

  • @laurastefan9498
    @laurastefan9498 12 วันที่ผ่านมา

    Mulțumim frumos, foarte interesant.

  • @mariussandr3y
    @mariussandr3y 10 วันที่ผ่านมา

    Sincer si adevarat! Mulțumesc Dragoș! Nu foarte multi specialiști in parenting vb despre adevarul din spatele "a fi parinte"!
    Abia asteptam sa-ti dau follow si aici! Bv felicitări!

  • @alinapreda678
    @alinapreda678 10 วันที่ผ่านมา

    Super util video-ul. Mulțumesc!

  • @Bohotiana
    @Bohotiana 14 วันที่ผ่านมา

    Dragos, multumesc, nu am copii inca dar contentul tau are substanta si mereu simt ca invat ceva nou!! Tine-o tot asa si mult succes in youtube 💪🏻

  • @ioanacusnir208
    @ioanacusnir208 14 วันที่ผ่านมา +16

    Eu nu cred ca acum petrecem mai putin timp cu copiii nostri, ci din contra, cred ca acum petrecem cel mai mult timp activ cu ei. Inainte fie ca oamenii lucrau la fabrica sau pe camp, viata era o munca continua, nu exista prea mult timp real desemnat pe care parintii il petreceau cu copiii. Acum suntem in cautare de solutii pentru problemele pe care le intampinam in relatia cu copiii pentru ca am renuntat la solutiile clasice si nu avem nicio indrumare.

    • @alestrazza1671
      @alestrazza1671 13 วันที่ผ่านมา +6

      Da, dar probabil ca atunci cand lucrau de exemplu la camp luau copiii cu ei si ii implicau cam in tot ce faceau. Eu stiu din propria experienta, parintii mei ne luau si la cules de porumb ai la sapa si la scos cartori, adica ne punea si pe noi sa facem cate ceva pe langa ei. Bine acum zic de cei de la sate. Acum aud pe multi lasa ca fac eu mai repede , mai bine si nu isi pune copilul la treburi prin casa pe motiv ca sa isi traiasca copilaria. Eu zic ca copiii trebuie implicati in tot ce se poate. Eu am 3 baieti si cand fac mancare sau curatenie prin casa sunt foarte bucurisi ca ma pot ajuta, ca ii implic cand face o prajitura sau chiar mancare, gogosi. Se duc la bunici si ii ajuta la gradina, le face placere. Si bineinteles, ecranele care ii rapesc de lange noi, sunt parinti care isi uita copiii la ecrane pe baza ca uite ce mult ii place sau uite ce linistit sta si nah... normal ca nu mai au timp sa stea cu copilul. Eu zic ca fiecare parinte trebuie sa isi gaseasca un echilibru si sa se informeze si sa ia ce se potriveste pentru copil si parinte😊

  • @TrueLove.M.C
    @TrueLove.M.C 13 วันที่ผ่านมา +1

    Iti super mulțumesc👍

  • @catalinIntimidatorul
    @catalinIntimidatorul 11 วันที่ผ่านมา +2

    Eu cand nu ascultam de asa zisii "parinti" si nu mă conformam dorintelor lor, aveam de infruntat, palma, cureaua, nuiaua astfel incat sa-mi bag mintile in cap!
    Dar uite ce bine am ajuns acuma! 🙄

  • @leftright8808
    @leftright8808 14 วันที่ผ่านมา +1

    Nice choice also with Backman 🤓
    nu e cred ca e o reteta perfecta de parenting, dar cu siguranta prezenta/implicarea parintelui deja muta niste lucruri. e un plus indiferent de cat de bine iese ca rezultat, ce azi e not great, maine e experienta si se pleaca de la urmatorul nivel💪💪

  • @PeaceNFriendship
    @PeaceNFriendship 12 วันที่ผ่านมา

    Mulțumesc din tot sufletul.

  • @femeivs.barbati3255
    @femeivs.barbati3255 14 วันที่ผ่านมา

    Salut Dragos si felicitari pentur noul format este fantastic!
    Sunt si eu tata de 2 si ma "chinui" sa fiu un tata bun, si mi se pare ca mai era un motiv pentru care au fost cautate cartile de parenting, cum ai spus inainte de 90 nu exista asa ceva iar dupa, copiii crescuti atunci, ajunsi azi parinti unii cauta sa fie parintele pe care nu l-au avut sau sa faca cum ei nu au avut.
    Eu petrec mult mai mult timp cu ai mei copii decat au petrecut ai mei cu mine si incerc sa vb cu ei muuuulte. si e simplu cat sunt mici, ca atunci dorințele lor sunt simple, citim o carte , facem un lego etc, stai sa vezi cand cresc si mai ales cu 2 cand vor avea dorinte diferitei. locuri diferite !
    eu mai am o "parere" cum ca trebuie sa se updateze si cartile de parenting la realitatea de azi, cu social media si influenceri, ca ai dreptate depinde unde se duce atasamentul lor si mai ales de ce ? ca sunt momente când ii explici vb cu el, il asculti si tot cu o idee preluata de la altii de ce e cool rămâne, ca aia e mai atractiva pentru el !
    felicitari ! si ți-ai castigat un urmaritor si aici

  • @ViatacuVerdini
    @ViatacuVerdini 13 วันที่ผ่านมา

    Felicitări! Am comandat cartea instant! Mulțumesc!

  • @cristina-yh4vu
    @cristina-yh4vu 10 วันที่ผ่านมา +8

    Motivele pt care a lumea caută disperați parenting?
    - lipsa de autoritate față de copii. Asta e urmarea firească a faptului ca părinții nu mai sunt model. Nu mai sunt exemplu. Fac și ei prostii, păcătuiesc, divorțează, mint, ascund , etc și copiii sunt sinceri, ei văd și înțeleg totul!!!! Și atunci ei nu pot juca teatru ! Ei îți întorc vorba, se luptă cu tine. Nu te ascultă, ți-o spune în față etc . Deci problema e la noi, noi trebuie să ne schimbăm. Să ne putem apleca ( cere iertare) chiar și în fața unui copil. Luați-vă timp pt ei. Ei sunt astăzi neglijați sufletește. Serios. Nu există empatie, nu îi luați în serios. Și asta e f grav . Puneți-vă viața în ordine voi, părinții, bunicii! Cereți-vă ietare când greșiți. Iertați. Nu vă scoateți ochii. Nu va certați. Părinți, iubiți-vă. Cea mai mare datorie a tatălui? Să o iubească pe soția lui. Pe mama copilului. ❤

  • @teodoracucerzan4284
    @teodoracucerzan4284 14 วันที่ผ่านมา

    Încă nu am copii, dar îmi doresc! Mulțumim pentru video, l-am ascultat cu deosebită plăcere! Ai o voce caldă și plăcută, numai bună de ascultat după o zi de muncă.

  • @tpwk520
    @tpwk520 14 วันที่ผ่านมา

    Bravo, Dragos, te ascult cu drag si ma bucur sa te vad si pe TH-cam. Sunt viitoare mamica si ciulesc urechile cu interes la tot ce postezi. Keep up the good work!

  • @je-suis-alin
    @je-suis-alin 13 วันที่ผ่านมา

    Am dat play fara sa ma uit la imagine, sa aud in fundal. Cand am auzit de "atasament", la minutul 6:35, mi-am zis in gand: "Sa vezi ca se refera la "Tine-ti copiii aproape"". Am dat switch pe video si m-a bufnit rasul cand am vazut ca fluturai cartea :)). Este o carte exceptionala!

  • @FlorinStavaracheChannel
    @FlorinStavaracheChannel 13 วันที่ผ่านมา +1

    Urmariti-o pe Urania Cremene, e top in Romania
    Cartea lui Gabor Mate am citit-o si eu si este super, o recomand tururor, chiar si celor care au copii mari deja, casatoriti. Va ajuta enorm sa intelegeti mai multe lucruri!

    • @Elena-zk4kp
      @Elena-zk4kp 13 วันที่ผ่านมา

      Urania Cremene este o femeie care nu transmite decât multă răceală. Câh. Și ea vorbește mult despre independența copilului, pune mult accent pe asta și pe limite. Un părinte trebuie să transmită iubire, căldură, afecțiune, iar toate or să vina de la sine. Trebuie cumva un echilibru între parentingul de astăzi și ce făceau ai noștri cu noi.

  • @ovidoiigft4898
    @ovidoiigft4898 14 วันที่ผ่านมา

    Multumim mult, Dragos!

  • @choma82
    @choma82 12 วันที่ผ่านมา +1

    Am citit această carte de două ori. De atunci, ori de câte ori unul din copiii vrea să se joace cu mine, sau să îl ajut, încerc să las totul și să mă duc pentru cele 5-10 min, care pentru ei sunt infinit de bucurie. Să nu uităm ca telefonul/ iPadul personal nu are ce căuta în viața copilului. Nu m-aș mira să se interzică cat de curând, până la vârsta adultă la cate ravagii face.

  • @alinadumitru6622
    @alinadumitru6622 13 วันที่ผ่านมา +1

    Super! Ma bucur ca ati descoperit aceasta carte! Este g.r.o.z.a.v.ă!

  • @patrickrazvan
    @patrickrazvan 13 วันที่ผ่านมา

    Salut Dragos! Ma bucur ca te-am descoperit intamplator, super clipul :) felicitari!

  • @ozzolina
    @ozzolina 4 วันที่ผ่านมา

    Aveam în plan cartea asta, m-ai convins să o iau mai repede!

  • @CountessDe
    @CountessDe 9 วันที่ผ่านมา +1

    Imi place genul de video, duce spre ce face johnny harris, daca il stii. Astept urmatoarele ❤

  • @AlexaBotez
    @AlexaBotez 13 วันที่ผ่านมา

    Mare dreptate ai in tot ce spui ! 👍

  • @a.tataryna
    @a.tataryna 12 วันที่ผ่านมา

    O spus odată prietena mea: cand am dat unsubscribe la toate consiliere pământului (potty training, sleeping couch, baby weaning, etc etc etc), parca zice am inceput sa înțeleg pe copilul meu mult mai bine. True true :)

  • @iulianaporusniuc7825
    @iulianaporusniuc7825 13 วันที่ผ่านมา

    Ma bucur ca ai vorbit despre aceasta carte si ca ii faci reclama. Eu incerc sa o recomand oamenilor dar sunt intampinata cu refuz, nimeni nu mai vrea sa citeasca carti de parenting ca sunt prea multe si deja ii confuzeaza. Mai e si principiul de "Da ce ba, eu nu stiu cum sa imi cresc copiii?". Aceasta carte merita citita de oricine, nu contine microsfaturi ci atinge esenta a ceea ce inseamna sa ai o relatie sanatoasa cu copilul tau, iar de acolo poti construi tu singurel.
    Recomand cartile Ericai Komisar "Being There: Why Prioritizing Motherhood in the First Three Years Matters" in care vorbeste tot despre atasament si cum il poti face sa fie sigur indiferent de situatia ta familiala, si cea pentru copii si adolescenti "Chicken Little the Sky Isn't Falling: Raising Resilient Adolescents in the New Age of Anxiety".

  • @ioanacusnir208
    @ioanacusnir208 14 วันที่ผ่านมา

    Faptul ca parentingul e ceva nou e cam la fel ca impresia ca depresia, adhd-ul si autismul e ceva nou. Interesul pentru parenting a existat din totdeauna, cu toate ca avea poate alte denumiri iar trendul era cum sa creezi din copil o fiinta cat mai obedienta. In Romania prin 70 aparea cartea "Mama si copilul", iar norma vizavi de cum ar trebui sa fie crescut si educat copilul era bine cunoscuta la nivelul intregii societati, asta este tot o forma de parenting. Ca acum tratam copiii ca pe niste fiinte umane si nu doar ca pe niste pioni nu inseamna ca am descoperit focul, ci doar poate ca am inventat bricheta.

  • @denisad.4094
    @denisad.4094 14 วันที่ผ่านมา +1

    Felicitari Dragos!👏👏

  • @anamariamargescu
    @anamariamargescu 13 วันที่ผ่านมา

    Super like. Un video refreshing and honest.

  • @PumpkinFelicis
    @PumpkinFelicis 14 วันที่ผ่านมา +2

    Foarte bun videoul!

  • @EcoventRomania
    @EcoventRomania 9 วันที่ผ่านมา

    Foarte tare continutul, ai luat experienta si interactivitatea de short form content si ai adus-o aici pe youtube pe continut lung. Multumesc🙏 pe mine m-ai facut sa comand cartea.

  • @razvanradu-ro
    @razvanradu-ro 14 วันที่ผ่านมา +1

    Excelent! Felicitari 👏🏼

  • @madalinamincan701
    @madalinamincan701 10 วันที่ผ่านมา

    Primul clip a fost numit "De ce TH-cam", al doilea "De ce ne pierdem copiii". Poate asa a fost sa fie, o mica serie cu "De ce". Cand eram mica, exista un desen animat foarte drag mie care se numea "Familia De Ce" de unde invatam foarte multe lucruri. Si acum invat de la tine. Nu am copii, momentan dar imi place foarte mult energia ta si rezonez cu felul in care privesti viata si perspectiva de a trai. Spor in tot ce iti propui!

  • @flaviam2252
    @flaviam2252 13 วันที่ผ่านมา

    Am devorat cartea. A meritat fiecare rand.