Πολύ ωραίο βίντεο για άλλη μία φορά κύριε Γιάννη! Όσο για το τσάι έχω δει στο ίντερνετ κυρίως στο εξωτερικό βάζουν σε νερό λίγο λεμόνι ή πορτοκάλι στημένο και το αποσύρουν μετά από λίγες ώρες.Προσφέρει κάτι στα πουλιά ή είναι άσκοπο; Επίσης έχω δει να παίρνουν χουρμάδες από συσκευασία χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και επεξεργασίες να τους κάνουν σαν κιμά και μετά σε σχήμα από "κεμπάπ" το περνάνε σε ξυλάκι από σουβλάκι και το βουτάνε σε μίγμα σπόρων και μοιάζει σαν αυτά που δίνουν στα παπαγαλάκια... θεωρείται πως το πουλί θα φάει από τον χουρμά; ή το κάνουν για να ασχολείται η καρδερίνα με κάτι μίας και της αρέσει να κρεμιέται για να φάει μερικούς σπόρους όπως τα λούγαρα κλπ πουλιά.
Υπέροχη και όμορφη η συζήτηση που ανοίγεις!!! Χαίρομαι να συζητώ με τέτοια άτομα... Λοιπόν για το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού θεωρώ πως αναμφίβολα προσφέρει απείρως περισσότερα από το νερό. Χυμό πορτοκαλιού βάζω κι εγώ αλλά όχι ιδιαίτερα συχνά. Το άλλο με τους χουρμάδες για πρώτη φορά το διαβάζω από σένα.... δεν το έχω ξαναδεί και η φαντασία μου προς το παρόν δεν μπορεί να βρει κάποιο λόγο που να μας στέλνει προς αυτή την στρατηγική. Υποθέτω πως τους σπόρους έτσι ή αλλιώς οι καρδερίνες θα τους φάνε. Μήπως τελικά το να φάνε το χουρμά είναι το μυστικό σε όλο αυτό? Υ.Γ. Μη χαθούμε
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις το εκτιμώ πολύ και θα το εφαρμόσω σύντομα! Και εγώ χαίρομαι πολύ να μοιράζομαι ιδέες ή μυστικά τα οποία μας ενώνουν αρχικά σαν ανθρώπους κάνοντας όμορφες συζητήσεις και έπειτα κάνουμε καλύτερη την ζωή στα ζωάκια που έχει ή εκτρέφει ο καθένας και αυτό θα γίνει με την βοήθεια του καθενός... πράγμα που δεν το βλέπεις από πολλούς και προσωπικά με θλίβει αρκετά... Στο θέμα μας όμως όσο αφορά τον χουρμά στην αρχή πίστεψα πως αυτός που το έκανε το έκανε για να έχει το πουλί σε μία εγρήγορση και γενικά να κινείται όπως και στην φύση. Καταλαβαίνουμε όμως πως το καλό εδώ είναι διπλό! Και η καρδερίνα να παίξει αλλά και θα φάει από τον χουρμά...δεν γνωρίζω όμως αν προσφέρει κάτι ο χουρμάς τρώγοντας τον η καρδερίνα γι'αυτό είχα και τις αμφιβολίες μου. Επίσης το θεώρησα πολύ έξυπνο να το κάνει σε ξυλάκι γιατί σε μορφή "πάστας" σε δοχείο αυγοθήκης δεν το έπαιρνε ενώ έτσι την ξεγελάει. Προσωπικά στην αρχή το δοκίμασα κόβοντας 5-6 χουρμάδες με το μαχαίρι τους έκοψα αρκετές φορές ώστε να γίνει σαν κιμάς μετά το έπλασα στο χέρι και μπορώ να πω πως κολλούσε αρκετά και φοβήθηκα μην κολλήσει το πουλί αν γραπωθεί πάνω στο ξυλάκι...το ξανά έκανα απλά αυτή την φορά δεν το πέρασα λιγότερες φορές από το μαχαίρι και αφού το βούτηξα στους σπόρους για καρδερίνα ή ξερό βασιλικό ρίγανη που έχω και το άφησα έξω κρεμασμένο να ξεραθεί λιγάκι για μισή μέρα το πρωί το έβαλα στα πουλιά και όταν γύρισα το μεσημέρι το ξυλάκι ήταν πεσμένο κάτω και φαγώθηκαν σχεδόν όλοι οι σπόροι συγκεκριμένα δεν φαγώθηκαν αυτοί που κοιτούσαν το πάτωμα της σχάρας μιας και η καρδερίνα δεν τους έβλεπε.Ειδα και τσιμπιές στον χουρμά. Μπορώ να πω πως δούλεψε αλλά θέλω να τονίσω πως δεν γνωρίζω τι οφέλη έχει αυτό,αν δουλεύει σε μορφή πάστας και αν μπορείς να το βάλεις κατευθείαν χωρίς να "ξεραθεί" λίγο έτσι ώστε να μην κολλάει ο χουρμάς πολύ...αν και με λίγο νερό κατευθείαν διαλύεται η κολλόδη ουσία του αλλά το έκανα για σιγουριά. Αν κάποιος ξέρει κάτι ή το δοκιμάσει ας γράψει την δική του εμπειρία και να ρίξουμε φώς σε αυτή την περίπτωση που βρήκα ενδιαφέρουσα και ήθελα να την μοιραστώ.
Δυο επισημάνσεις: 1. Αποξηραμένα βότανα... έχω ενστάσεις και αμφιβάλω αν τα πουλιά τα τρώνε. Τα πιάνουν στο ράμφος τους αλλά είμαι σίγουρος (επειδή δεν έχουν πεπτικό σύστημα που να αφομοιώνει αποξηραμένα χόρτα - όπως άλλωστε κι εμείς - το πετάνε). Έχω πεισθεί πως "χάνουμε" τον καιρό μας. 2. Συνήθως χουρμάδες αποτελούν υπερτροφή ... έχουν πάρα πολλά καλά συστατικά αλλά περιέχουν πάνω από 60% "ζάχαρη" και προσωπικά δεν μπορώ να τη δώσω στα πουλιά ... άφοβα.
@@GiannisMisalouris Χαίρομαι που παίρνω απάντηση🙂 και θα το σταματήσω άμα είναι βεπιβλαβές και άσκοπο όλο αυτό... τουλάχιστον έμαθα κάτι ακόμα σήμερα. Παρακολουθώ πολλά τέτοια ξένα κανάλια θα σας αφήσω το λινκ ενός από αυτά αν θελήσει ο οποιοδήποτε να ρίξει μια ματιά. th-cam.com/video/yxwEMZDX6vI/w-d-xo.html
Μπορείς να κάνεις δοκιμή και να μας πεις... Να βάλεις αποξηραμένα βότανα σε ένα πουλί που πιστεύεις πως τα "τρώει" περισσότερο κι αφού καθαρίσει πολύ καλά το κλουβί βάζοντας λευκό χαρτί στον πάτο ... Παρακολουθείς ... βλέπεις το αποτέλεσμα .... και μας λες!!!
Πολύ χρήσιμο βίντεο για κάποιον που έχει όρεξη και θέλει να προσφέρει το καλύτερο στα πτηνά του, έχω μάθει αρκετά για την αναπαραγωγή των καναρινιών και της καρδερίνας από τα βίντεο σας! Θα μπορόυσατε να κάνετε και ένα βίντεο με τις βιταμίνες/φάρμακα που δίνετε στα πτηνά σας κάθε πότε, σε ποιες περιπτώσεις κτλπ
@@Cryptixakos Αποφεύγω κάθε είδους φάρμακο και προσπαθώ μέσω της διατροφής να καλύπτω τις ανάγκες των πτηνών. Τα ελάχιστα σκευάσματα που προσφέρω αναφέρονται στο βίντεο με την παρασκευή της αυγοτροφής. Αν θες μπορείς να το παρακολουθήσεις. Ευχαριστώ
@@GiannisMisalourisναι το έχω δει 2-3 φορές το βίντεο αλλά είχα την απορία αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο συμπλήρωμα. Κάτι που θα θέλα να μάθω είναι κάθε πότε χορηγείτε το ferti vit και το omni vit την αναπαραγωγικη περίοδο
Αυτά τα συμπληρώματα τα δίνω μόνο κατά την έναρξη της προετοιμασίας όχι γιατί τα χρειάζονται ή τους είναι απαραίτητα αλλά για να καλύψω τις δικές μου αμφιβολίες και το κατά πόσο τα πουλιά είναι απόλυτα καλυμμένα.
Με πολύ όρεξη και αναλυτική προσέγγιση μας παρουσιασες ένα θέμα πολύ χρήσιμο και με πολλές διφορουμενες απόψεις στο χώρο της εκτροφής Γιάννη. Η εικόνα πάντα δίνει τη δυνατότητα ακόμα και σ αυτόν που έχει μικρή εμπειρία να του λυθούν πολλές απορίες. Ευχαριστούμε για την μετάδοση της γνώσης σου που απλόχερα μοιράζεσαι!
@@GiannisMisalouris καλησπέρα κ.γιαννη,κ συνχαρυτηρια για την ενημέρωση κ τις γνώσεις που μας μοιράζεται.αν μπορείτε κάποια στιγμή μιλήστε μας για την αναπαραγωγή της καρδερίνας βήμα,βήμα.προσπαθω τρία χρόνια κ δεν μπορώ να τα καταφέρω.ενω είχα μεγάλη επιτυχία σε καναρίνια, καρδερινοκαναρα κ φανετοκαναρα.καρδερινα με καρδερίνα αν έχω βάλει κ δύο ζευγάρια δεν μπορώ να τα καταφέρω με τίποτα.κ να φανταστείτε ότι τα έχω από πολύ μικρά σχεδόν κάθε χρόνο τα παίρνω αβαφτα για να φτιάξω τα ζευγάρια.
Όχι.κ.γιαννη δεν το έχω δει γιατί τώρα έκανα εγράφη.η καρδερίνα που έχει πάει με κανάρα κ είχε κ επιτυχία,ξέρεις αν υπάρχει θέμα να πάει με καρδερίνα θυληκια?κ δεύτερον αν πουλάς δύο θηλυκά εκτροφής καρδερίνες πάντα.
Γιάννη εξαιρετικά έκανα την προσπάθεια τηρώντας όλες τις οδηγίες σου είχα πολύ καλό αποτέλεσμα το συστήνω και σε αυτούς που διστάζουν. Απλώς ήθελα να ρωτήσω πόση ώρα Μπορούμε να αφήσουμε την αυγό τροφή στα πουλιά και για πόσες μέρες να την έχουμε στο ψυγείο. Σ’ ευχαριστώ πολύ για άλλη μία φορά.
Giannis Misalouris εγώ ευχαριστώ κύριε Γιάννη. Και βέβαια θα κάνω επικόλληση. Ωστόσο λύστε μου την απορία,όσο κλωσαει η καναρα τα αυγά με τι την ταιζει ο αρσενικός; Τι πρέπει να έχω μέσα για να την ταιζει;
Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την αυγοτροφη.Αρχικα θα ήθελα να μ πείτε αν οι ποσότητες που βάζετε από χρωστική ή βιταμίνες μπαίνουν σε αναλογία κιλού αυγοτροφης καθώς η έτοιμη είναι μισοκιλη που δείχνεται και 200γρ η βάση .Τέλος θα ήθελα να μου πείτε και για τη συντήρηση της στο ψυγείο για πόσο καιρό και αν συνισταται καθημερινά αλλαγή καθώς και ποιο είναι καλύτερο σκεύασμα για παροχή (ταιστρα η αυγοθηκη).
Αναλογικά οι ποσότητες μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την ποσότητα της αυγό τροφής. Για παράδειγμα η χρωστική προτείνεται σε δέκα γραμμάρια ανά το κιλό. Εγώ έβαλα πέντε για το μισό κιλό. Όλα λοιπόν μπορούν να προσαρμοστούν αναλογικά στην ποσότητα να που θα φτιάξουμε. Η συντήρηση της αυγό τροφής πρέπει να είναι χρονικά μικρή ώστε να παραμένει φρέσκια και να μη χάνει όλα όσα προσπαθούμε να περιέχει. Τρεις μέρες στο ψυγείο είναι για μένα το maximum. Από κει και μετά ούτε τα βότανα θα έχουν αξία ούτε η ίδια η αυγό τροφής. Ποσότητες μικρές που θα τελειώνουν στις τρεις μέρες... αυτό είναι το πιο σωστό.
Λέγετε "ρασκ" και είναι ειδικό συμπλήρωμα αυγοτροφής με βάση δημητριακά και αυγά πουν έχει μεγάλη απορροφητικότητα ώστε να τραβήξει όλο το υγρά στοιχείο της αυγοτροφής που προετοιμάζουμε. Θα το βρεις εύκολα αν το ψάξεις ως rusk στο διαδίκτυο.
Γεια σου δασκαλε που θα τα βρω ολα αυτα για νατο φτιαξω.πες μου γιατο κσθενα ξεχωριστα εχω μονο καναρινια. Σκουροχρομα κατσαρα και σκουφατα. Σευχαριστω
Συγχαρητήριά για την δουλειά που κάνετε! Η μόνη ''ένσταση'' που έχω είναι το κατά πόσο είναι αποδοτικές οι βιταμίνες αφού τις βάζετε πρώτα στο νερό .Έχω ακούσει από κτηνίατρο ότι μετά από 2 ώρες περίπου από την επαφή τους με το νερό χάνουν τις ιδιότητές τους. ποια είναι η γνώμη σας?
Δεκτή η ένσταση... Οιι συγκεκριμένες βιταμίνες μπαίνουν στο νερό των πουλιών και την αλλάζουμε κάθε μέρα.. Ευελπιστώ πως συμπεριφέρονται διαφορετικά πό τις άλλες.
Καλημερα !πολυ ωραια τα βιντεο σου και κατατοπιστηκα ! Ο συζυγος μου ενδοιαφερεται να επικοινωνησει μαζι σου Εκτρεφει και αυτος πουλια οχι επαγγελματικα ,για χομπυ θα σου ημουν υποχρεη αν επικοινωνουσες μαζι μας ευχαριστω πολυ!
Να είσαι καλά κύριε Γιάννη, για μένα τον πρώτομπάρκο και άπειρο στο είδος μου φαίνεται λίγο βουνό κύριε Γιάννη, δεν έχω πολλά πέντε πουλάκια έχω συν μία θηλυκιά που την έχω βάλει για ζευγάρωμα, μήπως μπορείτε κύριε Γιάννη να μου πείτε από την εμπειρία σας για μία έτοιμη καλή και πλούσια αυγοτροφή, σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Γιάννη καλησπέρα
Όλες κάνουν. Θα δοκιμάσεις αρκετές για να δεις πια σου ταιριάζει και κυρίως ποια είναι περισσότερο αποδεκτή από τα πουλιά. Όποια κι αν σου πω μπορεί να χαθεί στις πιο πάνω αιτιάσεις
Αν οι αχάτες σου είναι κόκκινου παράγοντα ακολουθείς τη βάση με τη χρωστική. Αν είναι λευκά ή κίτρινα την αντίστοιχη για λευκά και κίτρινα. Άλλωστε έχω κι εγώ αχάτες οπαλ (λευκά και κίτρινα) και προσφέρω αυτή.
Σέ ευχαριστώ πολύ να σέ έχει καλά ο Θεός, μικρός είχα μεράκι και τώρα είπα να ασχοληθώ διότι είναι κάτι που αγαπώ, έχω δύο αχάτη από κάτω πράσινο καφέ μαύρο από πάνω
Κύριε Γιάννη σας έχω σαν καθηγητή μου στον τομέα καναρινιών και καρδερίνας εκτροφής και εύχομαι να είστε πάντα καλά και να βλέπουμε βίντεο σας. Έχω 2 απορίες όμως. Στα μαυροκόκκινα μου καναρίνια να φανταστώ πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το κόκκινο μείγμα που προτείνεται; Επίσης έχω και κόκκινα μωσαϊκά αυτά με την κόκκινη μάσκα και το υπόλοιπο σώμα σχεδόν όλο λευκό εκεί τι μου προτείνεται να δώσω;
Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Απλά για τα μωσαϊκού τύπου θα πρέπει να την ξεκινήσεις μετά τις 45-50 πρώτες μέρες της ζωής τους... όχι νωρίτερα. Μόνο έτσι θα βαφούν τα σημεία που πρέπει κι όχι όλο το πουλί
Ξεκίνησα στην αρχή με απλές web κάμερες και στη συνέχεια δοκίμασα με κάποιες καλύτερες τύπου WiFi. Όλες όμως πλέον είναι ξεπερασμένες. Εσύ καλό είναι να δοκιμάσεις με κάτι ποιο σύγχρονο.
@@GiannisMisalouris καταλαβα ρωτάω γιατί βρήκα κάτι μικρές που βολεύει να μένει μέσα στο κλουβί χωρίς να ενοχλεί τα πουλιά (σε μέγεθος) αλλά δεν ξέρω άμα σε ποιότητα θα είναι καλές. Καλή συνέχεια.
Όταν έχεις αυτή την αυθονία σε φρέσκα βότανα γιατί να κάνεις τσάι? Βάλε μερικά κλαδάκια φρέσκα βότανα και θα λάμπουν τα πουλιά από υγεία... Τσάι φτιάχνουμε όταν δεν υπάρουν φρέσκα ....
Καλησπερα κυριε Γιαννη..αναφερεσαι στο τσαι βοτανων οταν ειναι ετοιμο το στραγγιζουμε η το ριχνουμε αυτουσιο οπως ειναι με ολα τα βοτανα στο λεκανακι? ποση Μαγια Μπυρας & Ferti Vit βαζουμε [γραμ] ?
Για την αυγοτροφή δεν στραγγίζω το τσάι βοτάνων.. το βάζω όπως είναι. Μαγιά μπύρας ανάλογα με την εταιρία της... στη δική μου 20γρ ανά κιλό αυγοτροφής Οι βιταμίνες σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι γραμμένες στο σκεύασμα
Λέτε στο βίντεο αναπαραγωγής αν θυμάμαι καλά ότι όταν γεννήσει η καναρα το 4 η 5 αυγό απομακρύνετε την αυγοτροφη. Μπορεί κ να κάνω κ λάθος. Θέλω να ρωτήσω...όσο κάθεται η καναρα κ κλωσαει τα αυγά...τι την ταιζει ο αρσενικός; Σπόρους η αυγοτροφη; Άρα την αφήνω την αυγοτροφη συνέχεια; Και στην αναπαραγωγή και στην επώαση;
Σωστά άκουσες. Όταν κλωσάει το θηλυκό καλό είναι να αποφεύγονται οι extra πρωτεΐνες της αυγοτροφής γιατί αντί για καλό μπορεί να κάνουν κακό. Για μια βδομάδα άλλωστε δεν θα στερηθεί και πολλά.... Λίγες μέρες αργότερα θα μπει στο κλουβί η αυγοτροφή για τα μικρά και δεν θα ξαναβγεί αν αυτά δεν απογαλακτιστούν. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Αν μάλιστα θες καλό είναι τέτοιοι εποικοδομητικοί διάλογοι να βρίσκονται στα σχόλια του video... εδώ δυστυχώς θα χαθούν. Θα σε παρότρυνα (αν φυσικά θέλεις) έστω και με αντιγραφή επικόλληση να μεταφέρουμε εκεί τον εδώ διάλογο. Ευχαριστώ
Φτιάχνω αυγοτροφή για δυο το πολύ τρεις μέρες χωρίς πρόβλημα συντήρησης. Από φίλους όμως που χρησιμοποιούν τη "συνταγή" μου την κρατάνε για μια βδομάδα περίπου.
Κύριε Γιάννη αυτή την αυγοτροφή την περίοδο προετοιμασίας για αναπαραγωγή καθε ποτε την βάζουμε στο αρσενικό και καθε ποτε στο θηλυκό και για πόσες μέρες στο καθενα; Επίσης ψάχνοντας για την μεθιονίνι την βρίσκω μόνο σε κάψουλες. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Πόσο μεθιονίνι βάζουμε κ πόση μπυρομαγιά...την οποία μπυρομαγια δύσκολα βρίσκω επισης. Ευχαριστώ πολύ κύριε Γιάννη.
Κωστή .. να τα πάρουμε από τα εύκολα στα δύσκολα... 1. Μπυρομαγιά σε όλο τα petshops - e-shops π.χ. www.petmat.gr/portal/ptina/prolipsi-therapeia/proviotika/quiko-beer-yeast-powder-magia-byras-400gr-detail 2. Λεπτομέρειες για την προετοιμασία έρχονται σε λίγες μέρες σε video... είναι στο μοντάζ τώρα. 3. Μεθιονόνη εγώ βάζω 6gr ανά κιλό αυγοτροφής ... 4. Τη βρίσκω κι εγώ πολύ δύσκολα σε σκόνη από φαρμακαποθήκη ή από pet shop στη Δράμα
@@GiannisMisalouris περιμένω με αγωνία κύριε Γιάννη το βίντεο της προετοιμασίας .Μόλις γύρισα από τα ψώνια....πήρα ρασκ...ξηρή αυγοτροφη...μαγιά....! Τα βότανα, ζυγαριά θερμόμετρο και μίξερ τα έχω γιατί είμαι μάγειρας. Έλεγα να την φτιάξω μεθαύριο γιατί δεν κρατάει πάνω από εβδομάδα είπατε...γιαυτό ρωτάω για τις δόσεις κ ημέρες χορήγησης. Για να μην χαλάσει. Ευχαριστώ πολύ. Είστε πάντα πρόθυμος να μας βοηθήσετε. Σωστός Δάσκαλος
Καλησπέρα κ. Γιάννη. Η συγκεκριμένη αυγοτροφη θέλει ψυγείο; Και πόσες μέρες μπορεί να μείνει εκεί; Και κάτι τελευταίο, τώρα στη πτερορεια πόσες μέρες τη βδομάδα βάζουμε από αυτή;
Θέλει ψυγείο. Κρατά μερικές μέρες αλλά καλό είναι να την καταναλώνουν στο τριήμερο. Στα κόκκινου παράγοντα καναρίνια πρέπει να είναι κάθε μέρα στη διάθεσή τους όλο το καλοκαίρι. Τρεις με τέσσερις φορές τη βδομάδα για τα υπόλοιπα.
@@GiannisMisalouris Εγώ την δοκίμασα πρώτη φορά σήμερα στις καρδερίνες μου με καλή αποδοχή. Όταν τελειώσει η πτερορεια πόσες φορές τη βδομάδα τη δίνουμε;
@@ΓΙΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΟΥ-χ5θ το χειμώνα μια φορά στις δέκα μέρες απλά και μόνο να μην την ξεχάσουν. Σταδιακά αυξάνεται στην περίοδο πριν την αναπαραγωγή μέχρι να γίνει καθημερινή όταν αυτή ξεκινήσει.
@@ΓΙΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΟΥ-χ5θ υπάρχει ειδική αναφορά - απόσπασμα για τις καρδερίνες. Κι όπως συμβαίνει με όλα τα οικοσιτιζομενα όντα..... ποτέ δεν θα είμαστε σίγουροι πως έτσι καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες τους
Κάποιο λάθος στη δοσολογία έκανες. 150ml νερό, 50gr rusk και 1/2kg αυγοτροφή. Αυτή η είναι η δοσολογία που θα κάνει τέλειο το τελικό προϊόν. Ασφαλώς ακολουθώντας και τις οδηγίες παρασκευής της αυγοτροφής.
Απ τα καλύτερα και αναλυτικότερα βιντεο! Συγχαρητήρια!! Εχω όμως μια απορία, εαν δεν δώσουμε καθόλου χρωστική στους νεοσούς κόκκινων λιποχρωμικών , και τους αφήσουμε να φτάσουν σε ηλικία για πτερόρροια και αλλάξουν τα φτερά τους, ποιό θα ειναι το χρωμα τους; εχω ακουσει για πορτοκαλί, για λευκά, και για κίτρινα, ποιο ειναι ομως το "άβαφο" χρώμα τους; (μιλάμε πάντα για μηδέν χρωστική, ουτε ρουπσεν,ουτε καρότο ουτε τπτ που να βάφει)
Κύριε Γιάννη άλλη μία ερώτηση για να φτιάξω τσάι βοτάνων 1,5 λίτρο πόσο ποσότητα βοτάνων πρέπει να βάλω? και εάν μπορώ να το χρησιμοποιήσω αμέσως η πρέπει να περιμένω κάποιες ώρες? ευχαριστώ.
Την τριπλάσια. Το τσάι βοτάνων έχει αξία φρέσκο... Αν μείνει χάνονται όλα όσα θέλουμε να δώσουμε. Αναλυτικές οδηγίες για την παρασκευή της αυγοτροφής με τσάι βοτάνων έχω εδώ ... στο βίντεο. Απλά πρέπει να το δεις με υπομονή.
@@GiannisMisalouris δηλαδή όταν λέτε την τριπλάσια π.χ. Τρεις κουταλιές της σούπας από κάθε βότανο είναι καλά? Μιλάμε για 1,5 λίτρο, Ευχαριστώ και πάλι
@@vaggelistsinakis8140 Εκείνο που λέω και ίσως δεν καταλάβες είναι πως αν παραμείνει πολλές μέρες εκρίνονται τανίνες από τα βότανα που είναι επικύνδυνες για την υγεία κάθε όντος. Τσάι βοτάνων για 2-3 μέρες το πολύ χρειαζόμαστε.
@@GiannisMisalouris το κατάλαβα ότι πρέπει να το δώσουμε φρέσκο, θέλω να φτιάξω τουλάχιστον 1,5 λίτρο γιατί έχω πολλά πουλάκια και δεν κατάλαβα την ποσότητα των Βοτάνων πόσο πρέπει να βάλουμε γιατί δεν θέλω να το βάλω στην αυγοτροφη θέλω να το βάλω στην ποτίστρα τους, ευχαριστώ και πάλι.
Χαίρομαι που το διευθετύσαμε αυτό για να το διαβάζουν και οι υπόλοιποι και να αποφύγουν τα λάθη. Για την ποτίστρα να φλιτράρεις το νερό να μην μείνουν μέσα. Βάλε τριπλάσια ποσότητα από όλα. Βάλε 9 κουταλιές ρίγανη, 5-6 δυόσμο και από τρεις τα υπόλοιπα.... Σκόρδο 6-8 σκελίδες αλλά θα το βάλεις 2-3 ώρες πριν το φιλτράρεις.
Πολύ κατατοπιστικο βίντεο και γεμάτο πληροφορίες. Συγχαρητήρια Κύριε Γιάννη. Μια ερώτηση προς εσάς. Χρησιμοποιείται αυγό φρέσκο στην αναπαραγωγή σας;; αν ναι με ποιον τρόπο και πότε ακριβώς;;
Ναι. Χρησιμοποιώ ακόμη το βρασμένο αυγό στην περίοδο της αναπαραγωγής. Είναι κατάλοιπο που μεταφέρω από τις δεκαετίες που δεν υπήρχε τίποτε εκτός από το αυγό για να μεγαλώσει η κανάρα τα μικρά της. Νομίζω πως είναι αναντικατάστατο ...
Κύριε Γιάννη καλησπέρα σας. ΕΙδα το βίντεο σας για την αυγοτροφή. Ευχαριστούμε πολύ. Ήθελα να ρωτήσω επειδή δεν ξέρω...που θα βρω ρασκ ...μπυρομαγια και μεθιονίνι που αναφέρετε. Και επίσης πόσο καιρό διατηρείται αυτή η αυγοτροφη στο ψυγείο. Ευχαριστώ πολύ.
Τα δύο πρώτα στα pet shop το τρίτο σε φαρμακαποθήκη και καλό είναι να μην το αφήνεις για πολλές μέρες. Όσο πιο φρέσκο τόσο πιο καλά. Μου έχουν πει όμως πως το κρατούν ακόμη και για μια βδομάδα στο ψυγείο.
Όντως, το άσπρισμα του ράμφους είναι μια πολύ καλή ένδειξη αναπαραγωγικής προδιάθεσης. Αν ψάξεις όμως στα δικά μου βίντεο θα βρεις καρδερίνα με μικρά να έχει "μαύρη" τη μύτη....
@@GiannisMisalouris δυστυχώς δεν έχω τίποτα από αυτά όπως φασεμπουκ. Η καμία κάναρα με κόκκινο μάτι αν ήξερες που θα βρω. Ευχαριστώ για την άμεση απαντηση
Έχουν όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα και στέλνουν παντού .. σε όλη την Ελλάδα. Ανάλογα με την περιοχή που είσαι έχει και στη Νότια αλλά και στη Βόλεια Ελλάδα. Γράφεις ρασκ ή rusk και σου βγάζει το ψαχτήρι δεκάδες!!!
Κύριε Γιάννη μία ερώτηση ακόμα. Το τσάι βοτάνων μπορούμε να το συντιρήσουμε στο ψυγείο για την επόμενη φορά αν μας περισσέψει και αν ναι για πόσο καιρό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Αξία στο τσάι βοτάνων δίνει αυτό που βγάζουν τα βότανα και καλό είναι να χρησιμοποιείται όλο. Αν μείνει δεν ξέρω πόσα και ποιά από αυτά μπορεί να παραμείνουν!!!
Βαγγέλη όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό το ερώτημα γιατί η επόμεη γέννα εξαρτάται άμεσα από το πότε θα αναλάβει αποκλειστικά (στο τάϊσμα) τα μικρά ο πατέρας. Σε φυσιολογικές συνθήκες μετά τη 15η μέχρι 21η μέρα των μικρών θα έχει ξεκινήσει τη νέα φωλιά της. Αν ο πατέρας δε συμμετέχει καθόλου μπορεί αυτό να γίνει μόνο αφού φύγουν τα μικρά από το κλουβί.
Giannis Misalouris εσείς δεν κάνετε λάθος σίγουρα. Εγώ θα κάνω ένα σωρό λάθη τώρα στην πρώτη μου αναπαραγωγική παράτολμη για μένα προσπάθεια...που ελπίζω να μην αποδεχτεί παράτολμη κ για τα πουλάκια
Καλημέρα κ. Γιάννη, Τέλειο βίντεο! Ερώτηση: το σκόρδο μπορούν να το τρώνε και σχετο (τριμμένο); Η μέσα στην αυγοτροφη για μια μέρα τη βδομάδα ας πούμε; Ευχαριστώ πολύ!
Όπως και να το δώσουμε θα το φάνε. Ένσταση έχω μόνο ως προς την ποσότητα και τη συχνότητα γιατί η υπερβολή κάνει πάντα κακό. Θεωρώ πως για τα πουλιά επαρκεί η ποσότητα που αναφέρω στο τσάι βοτάνων.
Εντάξει! Παρόλαυτα, το σκόρδο, όπως και όλα τα υπόλοιπα βότανα, ρίγανη, βασιλικός κλπ, μπορούμε απλά να τα προσθέσουμε σε μια "έτοιμη υγρή αυγοτροφη" η πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξουμε έτσι με νερό όπως αναφέρατε εσείς; Σας ευχαριστώ!
@@padelishunting6532 αν τα βρούμε φρέσκα... ασφαλώς και είναι χίλιες φορές πιο καλά. Όταν όμως δεν υπάρχουν σε χλωρή μορφή ο μόνος τρόπος που γνωρίζω να μπουν στη διατροφή των πουλιών ...είναι το τσάι βοτάνων. Ξερά δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να τα δοκιμάσουν τα πουλιά. Δεν είναι στην διατροφή τους τα ξερά χορταρικά όσο πολύτιμα κι αν είναι.
Καλησπέρα σας ,πήρα καναρίνι πριν από 6 μέρες δεν κελαηδάει παρά μόνο λίγο και για ελάχιστο χρόνο με όχι δυνατή φωνή, δεν ρώτησα την ηλικία του ,μπυ είπε ο άνθρωπος στο πετσοπ ότι είναι αρσενικό, υπάρχει ενδεχόμενο να είναι θηλυκό και γι αυτό να μην κελαηδάει?
Μια από τις πιθανότητες είναι να είναι όντως θηλυκό... Άλλη μια .... να είναι μικρό σε ηλικία ή να έχει κάποιο μικροπρόβλημα υγείας. Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να το ενοχλούμε ... το αφήνουμε ΗΣΥΧΟ και θα δείξει σύντομα το τι μπορεί και τι όχι!!!
Εγώ χρησιμοποιώ μια Ιταλική (δε θέλω εδώ να γράψω όνομα) ... αλλά όλες οι ξηρές μας κάνουν. Από κει και πέρα έχει να κάνει με τιμή και απαιτήσεις από σένα.
Καλησπερα σας εχω μια καρδερινα εδω και μερικα χρονια εχω επιχειρηση να την ζευγαρωσω με καναρα επι 3 χρονια. Δυστυχως χωρις αποτελεσμα. Αν και η καρδερινα βατευει τις θηλυκες τα αυγα ειναι ασπορα. Σε τι μπορει να οφειλεται αυτο?
@@GiannisMisalouris Συμφωνω με αυτα που λετε. Ωστοσο το πουλι καθε χρονο φαινεται πυρωμενο ασπρη μυτη κινητικο κλπ. Εχω προσεξει ομως οτι κατα την περιοδο αναπαραγωγης παχαινει και βαζει λιπος. Λετε να φταιει αυτο και να μην του επιτρεπει την σωστη επαφη με την θηλυκια?
Το οτι για σένα τα σημάδια μεταφράζονται ως ετοιμότητα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτή υπάρχει ή πως δε συνοδεύεται από κάποια οργανική έλειψη. Απάντησε σε παρακαλώ στα παρακάτω ερωτήματα.... 1. Το λίπος πως το κατάλαβες? 2. Το έχει για πολλές βδομάδες ή είναι κάτι παροδικό? 3. Όσο έχει "λίπος" είναι ευδιάθετο και κινιτικό ή παθητικό και αδιάθετο?
@@GiannisMisalouris 1Επιασα το πουλι να το δω γιατι φαινοταν οτι ειχε παχυνει και στο λαιμο του κυριως ειχε αποκτησει ενα κιτρινο χρωμα. 2Το λιπος το εχει περιπου απο απριλη μεχρι ιουλιο (μπορει να φταιει οτι του δινω αυγο?) .3 Ειναι κινητικο οπως παντα κελαηδαει εχει ορεξη για ζευγαρωμα.
Κύριε Γιάννη θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για το θέμα εξωτερικής εκτροφής που με προβλημάτισε αρκετά. Βλέπω αρκετούς χομπίστες αλλά και εκτροφείς καρδερίνας σε εξωτερικό χώρο να προετοιμάζουν τα πουλιά για αναπαραγωγική περίοδο διαφορετικές περιόδους ο ένας από το άλλον. Δηλαδή έχω δεί άτομα να βγάζουν πουλιά Μάρτιο και άλλοι Μάιο ενώ άλλοι Ιούνιο και μέχρι Αύγουστο οι τελευταίοι.Πως γίνεται όμως αρχές Μάρτη μήνα η καρδερίνα σε εξωτερικό χώρο με λιγότερο φως και ζέστη σε σχέση με μία μέρα του Ιουνίου να γεννά. Ποια είναι η άποψη σας σε αυτό και γενικά θεωρείται σωστό να "προσαρμόζει" κάποιος τα πουλιά του για αναπαραγωγή σε τέτοιος μήνες;(τέλη Φλεβάρη-αρχές Μάρτη) Δεν πάει κόντρα στον κύκλο-ζωη της καρδερίνας στην φύση;; Μιλάω πάντα για εξωτερική εκτροφή.
Νομίζω πως οι εκτροφείς που έχουν έξω τα πουλιά δύσκολα μπορούν να αλλάξουν το χρόνο αναπαραγωγής. Προσωπικά δνε ξέρω κανέναν. Αντίθετα οι εσωτερικές εκτροφές αυτοσχεδιάζουν ... Τωρα αν είναι καλό ή κακό.. η φύση με τα χρόνια θα μας δείξει...
@@GiannisMisalouris Ναι και εγώ δεν το πίστευα μέχρι που το είδα από κοντά... περίεργο ίσως αυτή η κλιματική αλλαγή μας επιφυλάσσει πολλά για το μέλλον... ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 🙂
κ. γιαννη θα ξεκινησω να την κανω αυτη την αυγοτροφη για τα κοκκινα. οταν την φτιαξουμε ποσο καιρο μετα αντεχει στο ψυγειο κ μπορουμε να την χρησιμοιποιησουμε?
Εγώ φτιάχνω ποσότητα που με καλύπτει 2-3 μέρες και κάποιες φορές και περισσότερο. Κάποιοι φίλοι μου την διατηρούν στο ψυγείο φυσικά για 6-7 μέρες. Όπως και να χει... μικρές ποσότητες για λίγες μέρες είναι το πιο σωστό και αποδοτικό σε ότι αφορά τα προσδοκόμενα από το τσάι βοτάνων .
Πολύ ωραίο βίντεο για άλλη μία φορά κύριε Γιάννη! Όσο για το τσάι έχω δει στο ίντερνετ κυρίως στο εξωτερικό βάζουν σε νερό λίγο λεμόνι ή πορτοκάλι στημένο και το αποσύρουν μετά από λίγες ώρες.Προσφέρει κάτι στα πουλιά ή είναι άσκοπο; Επίσης έχω δει να παίρνουν χουρμάδες από συσκευασία χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και επεξεργασίες να τους κάνουν σαν κιμά και μετά σε σχήμα από "κεμπάπ" το περνάνε σε ξυλάκι από σουβλάκι και το βουτάνε σε μίγμα σπόρων και μοιάζει σαν αυτά που δίνουν στα παπαγαλάκια... θεωρείται πως το πουλί θα φάει από τον χουρμά; ή το κάνουν για να ασχολείται η καρδερίνα με κάτι μίας και της αρέσει να κρεμιέται για να φάει μερικούς σπόρους όπως τα λούγαρα κλπ πουλιά.
Υπέροχη και όμορφη η συζήτηση που ανοίγεις!!!
Χαίρομαι να συζητώ με τέτοια άτομα...
Λοιπόν για το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού θεωρώ πως αναμφίβολα προσφέρει απείρως περισσότερα από το νερό.
Χυμό πορτοκαλιού βάζω κι εγώ αλλά όχι ιδιαίτερα συχνά.
Το άλλο με τους χουρμάδες για πρώτη φορά το διαβάζω από σένα.... δεν το έχω ξαναδεί και η φαντασία μου προς το παρόν δεν μπορεί να βρει κάποιο λόγο που να μας στέλνει προς αυτή την στρατηγική.
Υποθέτω πως τους σπόρους έτσι ή αλλιώς οι καρδερίνες θα τους φάνε.
Μήπως τελικά το να φάνε το χουρμά είναι το μυστικό σε όλο αυτό?
Υ.Γ. Μη χαθούμε
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις το εκτιμώ πολύ και θα το εφαρμόσω σύντομα!
Και εγώ χαίρομαι πολύ να μοιράζομαι ιδέες ή μυστικά τα οποία μας ενώνουν αρχικά σαν ανθρώπους κάνοντας όμορφες συζητήσεις και έπειτα κάνουμε καλύτερη την ζωή στα ζωάκια που έχει ή εκτρέφει ο καθένας και αυτό θα γίνει με την βοήθεια του καθενός... πράγμα που δεν το βλέπεις από πολλούς και προσωπικά με θλίβει αρκετά...
Στο θέμα μας όμως όσο αφορά τον χουρμά στην αρχή πίστεψα πως αυτός που το έκανε το έκανε για να έχει το πουλί σε μία εγρήγορση και γενικά να κινείται όπως και στην φύση. Καταλαβαίνουμε όμως πως το καλό εδώ είναι διπλό! Και η καρδερίνα να παίξει αλλά και θα φάει από τον χουρμά...δεν γνωρίζω όμως αν προσφέρει κάτι ο χουρμάς τρώγοντας τον η καρδερίνα γι'αυτό είχα και τις αμφιβολίες μου. Επίσης το θεώρησα πολύ έξυπνο να το κάνει σε ξυλάκι γιατί σε μορφή "πάστας" σε δοχείο αυγοθήκης δεν το έπαιρνε ενώ έτσι την ξεγελάει.
Προσωπικά στην αρχή το δοκίμασα κόβοντας 5-6 χουρμάδες με το μαχαίρι τους έκοψα αρκετές φορές ώστε να γίνει σαν κιμάς μετά το έπλασα στο χέρι και μπορώ να πω πως κολλούσε αρκετά και φοβήθηκα μην κολλήσει το πουλί αν γραπωθεί πάνω στο ξυλάκι...το ξανά έκανα απλά αυτή την φορά δεν το πέρασα λιγότερες φορές από το μαχαίρι και αφού το βούτηξα στους σπόρους για καρδερίνα ή ξερό βασιλικό ρίγανη που έχω και το άφησα έξω κρεμασμένο να ξεραθεί λιγάκι για μισή μέρα το πρωί το έβαλα στα πουλιά και όταν γύρισα το μεσημέρι το ξυλάκι ήταν πεσμένο κάτω και φαγώθηκαν σχεδόν όλοι οι σπόροι συγκεκριμένα δεν φαγώθηκαν αυτοί που κοιτούσαν το πάτωμα της σχάρας μιας και η καρδερίνα δεν τους έβλεπε.Ειδα και τσιμπιές στον χουρμά. Μπορώ να πω πως δούλεψε αλλά θέλω να τονίσω πως δεν γνωρίζω τι οφέλη έχει αυτό,αν δουλεύει σε μορφή πάστας και αν μπορείς να το βάλεις κατευθείαν χωρίς να "ξεραθεί" λίγο έτσι ώστε να μην κολλάει ο χουρμάς πολύ...αν και με λίγο νερό κατευθείαν διαλύεται η κολλόδη ουσία του αλλά το έκανα για σιγουριά. Αν κάποιος ξέρει κάτι ή το δοκιμάσει ας γράψει την δική του εμπειρία και να ρίξουμε φώς σε αυτή την περίπτωση που βρήκα ενδιαφέρουσα και ήθελα να την μοιραστώ.
Δυο επισημάνσεις:
1. Αποξηραμένα βότανα... έχω ενστάσεις και αμφιβάλω αν τα πουλιά τα τρώνε. Τα πιάνουν στο ράμφος τους αλλά είμαι σίγουρος (επειδή δεν έχουν πεπτικό σύστημα που να αφομοιώνει αποξηραμένα χόρτα - όπως άλλωστε κι εμείς - το πετάνε). Έχω πεισθεί πως "χάνουμε" τον καιρό μας.
2. Συνήθως χουρμάδες αποτελούν υπερτροφή ... έχουν πάρα πολλά καλά συστατικά αλλά περιέχουν πάνω από 60% "ζάχαρη" και προσωπικά δεν μπορώ να τη δώσω στα πουλιά ... άφοβα.
@@GiannisMisalouris Χαίρομαι που παίρνω απάντηση🙂 και θα το σταματήσω άμα είναι βεπιβλαβές και άσκοπο όλο αυτό... τουλάχιστον έμαθα κάτι ακόμα σήμερα.
Παρακολουθώ πολλά τέτοια ξένα κανάλια θα σας αφήσω το λινκ ενός από αυτά αν θελήσει ο οποιοδήποτε να ρίξει μια ματιά. th-cam.com/video/yxwEMZDX6vI/w-d-xo.html
Μπορείς να κάνεις δοκιμή και να μας πεις...
Να βάλεις αποξηραμένα βότανα σε ένα πουλί που πιστεύεις πως τα "τρώει" περισσότερο κι αφού καθαρίσει πολύ καλά το κλουβί βάζοντας λευκό χαρτί στον πάτο ...
Παρακολουθείς ... βλέπεις το αποτέλεσμα .... και μας λες!!!
Giannis Misalouris δάσκαλε σας ευχαριστώ πολύ. Έχω τόσες πολλές απορίες... αλλά δεν θέλω να σας κουράζω.
Ποτέ δν κουράζεται καποιος από κάτι πυ αγαπάει.. και συ σίγουρα δεν κουράζεσαι με τις δημιουργίες (γλυκά καλλιτεχνήματα)
ωραιο βιντεο, μερακληδικο, φοβερη γνωση
Ευχαριστώ πολύ.
Ευχαριστούμε κύριε Γιάννη
Παρακαλώ!!!
Πολύ χρήσιμο βίντεο για κάποιον που έχει όρεξη και θέλει να προσφέρει το καλύτερο στα πτηνά του, έχω μάθει αρκετά για την αναπαραγωγή των καναρινιών και της καρδερίνας από τα βίντεο σας! Θα μπορόυσατε να κάνετε και ένα βίντεο με τις βιταμίνες/φάρμακα που δίνετε στα πτηνά σας κάθε πότε, σε ποιες περιπτώσεις κτλπ
@@Cryptixakos Αποφεύγω κάθε είδους φάρμακο και προσπαθώ μέσω της διατροφής να καλύπτω τις ανάγκες των πτηνών.
Τα ελάχιστα σκευάσματα που προσφέρω αναφέρονται στο βίντεο με την παρασκευή της αυγοτροφής.
Αν θες μπορείς να το παρακολουθήσεις.
Ευχαριστώ
@@GiannisMisalourisναι το έχω δει 2-3 φορές το βίντεο αλλά είχα την απορία αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο συμπλήρωμα. Κάτι που θα θέλα να μάθω είναι κάθε πότε χορηγείτε το ferti vit και το omni vit την αναπαραγωγικη περίοδο
Αυτά τα συμπληρώματα τα δίνω μόνο κατά την έναρξη της προετοιμασίας όχι γιατί τα χρειάζονται ή τους είναι απαραίτητα αλλά για να καλύψω τις δικές μου αμφιβολίες και το κατά πόσο τα πουλιά είναι απόλυτα καλυμμένα.
Με πολύ όρεξη και αναλυτική προσέγγιση μας παρουσιασες ένα θέμα πολύ χρήσιμο και με πολλές διφορουμενες απόψεις στο χώρο της εκτροφής Γιάννη. Η εικόνα πάντα
δίνει τη δυνατότητα ακόμα και σ αυτόν που έχει μικρή εμπειρία να του λυθούν πολλές απορίες. Ευχαριστούμε για την μετάδοση της γνώσης σου που απλόχερα μοιράζεσαι!
Υπέροχα λόγια φίλε... σ' ευχαριστώ από καρδιάς!
κ. Γιάννη πραγματικά καθε σας βίντεο είναι απολαυστικο κ φυσικά χρήσιμο για όλους εμάς, σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τις πληροφορίες...
Ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ! ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΒΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
Ευχαριστώ Μιχάλη... καλή αναπαραγωγή να έχουμε!
Ευχαριστούμε πολύ κύριε Γιάννη Πίο γρήγορη η απάντηση σας από ότι περιμένα😁💯💯
Το βίντεο ήταν στο μοντάζ όταν το ζήτησες ....
Απλά έτυχε να συμπέσουν η επιθυμία σου και το βίντεο...
Μια Χαρούλα φίλε μου 💯💯
Καλή συνέχεια!
Un saluto da Italia bel video complimenti ai un ellevamento bellissimo 👍
Sono felice ti sia piaciuto.
Grazie mille
@@GiannisMisalouris καλησπέρα κ.γιαννη,κ συνχαρυτηρια για την ενημέρωση κ τις γνώσεις που μας μοιράζεται.αν μπορείτε κάποια στιγμή μιλήστε μας για την αναπαραγωγή της καρδερίνας βήμα,βήμα.προσπαθω τρία χρόνια κ δεν μπορώ να τα καταφέρω.ενω είχα μεγάλη επιτυχία σε καναρίνια, καρδερινοκαναρα κ φανετοκαναρα.καρδερινα με καρδερίνα αν έχω βάλει κ δύο ζευγάρια δεν μπορώ να τα καταφέρω με τίποτα.κ να φανταστείτε ότι τα έχω από πολύ μικρά σχεδόν κάθε χρόνο τα παίρνω αβαφτα για να φτιάξω τα ζευγάρια.
@@ΝΙΚΟΣΜΙΧΑΛΑΚΗΣ-κ1ψ ;
Έχω ετοιμάσει από καιρό αυτό . ... th-cam.com/video/X80Br_Tnrkk/w-d-xo.html .
Το έχεις δει?
Όχι.κ.γιαννη δεν το έχω δει γιατί τώρα έκανα εγράφη.η καρδερίνα που έχει πάει με κανάρα κ είχε κ επιτυχία,ξέρεις αν υπάρχει θέμα να πάει με καρδερίνα θυληκια?κ δεύτερον αν πουλάς δύο θηλυκά εκτροφής καρδερίνες πάντα.
@@ΝΙΚΟΣΜΙΧΑΛΑΚΗΣ-κ1ψ Ένα ένα και με τη σειρά. Δες πρώτα το βίντεο
Πολύ ωραίο το βίντεο! Συνέχισε έτσι!!!
Ευχαριστώ πολύ!
Γιάννη εξαιρετικά έκανα την προσπάθεια τηρώντας όλες τις οδηγίες σου είχα πολύ καλό αποτέλεσμα το συστήνω και σε αυτούς που διστάζουν. Απλώς ήθελα να ρωτήσω πόση ώρα Μπορούμε να αφήσουμε την αυγό τροφή στα πουλιά και για πόσες μέρες να την έχουμε στο ψυγείο. Σ’ ευχαριστώ πολύ για άλλη μία φορά.
Στο ψυγείο δύο τρεις μέρες
Στο ταγιστρο μερικές ώρες ανάλογα τη θερμοκρασία
Giannis Misalouris εγώ ευχαριστώ κύριε Γιάννη. Και βέβαια θα κάνω επικόλληση. Ωστόσο λύστε μου την απορία,όσο κλωσαει η καναρα τα αυγά με τι την ταιζει ο αρσενικός; Τι πρέπει να έχω μέσα για να την ταιζει;
Τα σπόρια είναι αρκετά για αυτές τις λίγες μέρες.... Όσο κι αν μας φαίνεται παράξενο.. με τα σπόρια ζουν όλο το χρόνο.. Κάνω λάθος?
Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την αυγοτροφη.Αρχικα θα ήθελα να μ πείτε αν οι ποσότητες που βάζετε από χρωστική ή βιταμίνες μπαίνουν σε αναλογία κιλού αυγοτροφης καθώς η έτοιμη είναι μισοκιλη που δείχνεται και 200γρ η βάση .Τέλος θα ήθελα να μου πείτε και για τη συντήρηση της στο ψυγείο για πόσο καιρό και αν συνισταται καθημερινά αλλαγή καθώς και ποιο είναι καλύτερο σκεύασμα για παροχή (ταιστρα η αυγοθηκη).
Αναλογικά οι ποσότητες μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την ποσότητα της αυγό τροφής.
Για παράδειγμα η χρωστική προτείνεται σε δέκα γραμμάρια ανά το κιλό. Εγώ έβαλα πέντε για το μισό κιλό.
Όλα λοιπόν μπορούν να προσαρμοστούν αναλογικά στην ποσότητα να που θα φτιάξουμε.
Η συντήρηση της αυγό τροφής πρέπει να είναι χρονικά μικρή ώστε να παραμένει φρέσκια και να μη χάνει όλα όσα προσπαθούμε να περιέχει.
Τρεις μέρες στο ψυγείο είναι για μένα το maximum.
Από κει και μετά ούτε τα βότανα θα έχουν αξία ούτε η ίδια η αυγό τροφής.
Ποσότητες μικρές που θα τελειώνουν στις τρεις μέρες... αυτό είναι το πιο σωστό.
Τή είναι το ράσπ που βάζεις στην αυγοτροφη
Λέγετε "ρασκ" και είναι ειδικό συμπλήρωμα αυγοτροφής με βάση δημητριακά και αυγά πουν έχει μεγάλη απορροφητικότητα ώστε να τραβήξει όλο το υγρά στοιχείο της αυγοτροφής που προετοιμάζουμε.
Θα το βρεις εύκολα αν το ψάξεις ως rusk στο διαδίκτυο.
Κάποιος μου είχε πει για το κουακερ και γι'αυτό ρωτάω
Χρησιμοποιούν και κάποιο είδος ζυμαρικού ...
Για μένα όμως το rusk είναι αναντικατάστατο.
Γεια σου δασκαλε που θα τα βρω ολα αυτα για νατο φτιαξω.πες μου γιατο κσθενα ξεχωριστα εχω μονο καναρινια. Σκουροχρομα κατσαρα και σκουφατα. Σευχαριστω
Ηλία έψαξες κ δεν τα βρήκες? Ψάξε και θα τα βρεις όλα. Είναι γεμάτα τα petshop από αυτά κι άλλα παρόμοια.
Συγχαρητήριά για την δουλειά που κάνετε! Η μόνη ''ένσταση'' που έχω είναι το κατά πόσο είναι αποδοτικές οι βιταμίνες αφού τις βάζετε πρώτα στο νερό .Έχω ακούσει από κτηνίατρο ότι μετά από 2 ώρες περίπου από την επαφή τους με το νερό χάνουν τις ιδιότητές τους. ποια είναι η γνώμη σας?
Δεκτή η ένσταση...
Οιι συγκεκριμένες βιταμίνες μπαίνουν στο νερό των πουλιών και την αλλάζουμε κάθε μέρα..
Ευελπιστώ πως συμπεριφέρονται διαφορετικά πό τις άλλες.
Ισχύει
@@peristerimono5186 !!!!
Καλημερα !πολυ ωραια τα βιντεο σου και κατατοπιστηκα !
Ο συζυγος μου ενδοιαφερεται να επικοινωνησει μαζι σου
Εκτρεφει και αυτος πουλια οχι επαγγελματικα ,για χομπυ θα σου ημουν υποχρεη αν επικοινωνουσες μαζι μας ευχαριστω πολυ!
Θα επικονωησω
Στείλετε κάποιο τηλεφωνο στο email .. msalouris@yahoo.gr
Grazieeee
Thank you.
Να είσαι καλά κύριε Γιάννη, για μένα τον πρώτομπάρκο και άπειρο στο είδος μου φαίνεται λίγο βουνό κύριε Γιάννη, δεν έχω πολλά πέντε πουλάκια έχω συν μία θηλυκιά που την έχω βάλει για ζευγάρωμα, μήπως μπορείτε κύριε Γιάννη να μου πείτε από την εμπειρία σας για μία έτοιμη καλή και πλούσια αυγοτροφή, σας ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Γιάννη καλησπέρα
Όλες κάνουν.
Θα δοκιμάσεις αρκετές για να δεις πια σου ταιριάζει και κυρίως ποια είναι περισσότερο αποδεκτή από τα πουλιά.
Όποια κι αν σου πω μπορεί να χαθεί στις πιο πάνω αιτιάσεις
Πολύ ωραίο βίντεο ποια βάση μπορούμε να φτιάξουμε για τά αχάτης και τί προϊόντα? ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αν οι αχάτες σου είναι κόκκινου παράγοντα ακολουθείς τη βάση με τη χρωστική.
Αν είναι λευκά ή κίτρινα την αντίστοιχη για λευκά και κίτρινα.
Άλλωστε έχω κι εγώ αχάτες οπαλ (λευκά και κίτρινα) και προσφέρω αυτή.
Σέ ευχαριστώ πολύ να σέ έχει καλά ο Θεός, μικρός είχα μεράκι και τώρα είπα να ασχοληθώ διότι είναι κάτι που αγαπώ, έχω δύο αχάτη από κάτω πράσινο καφέ μαύρο από πάνω
Ακολούθησε τότε τη δεύτερη βάση.
Κύριε Γιάννη σας έχω σαν καθηγητή μου στον τομέα καναρινιών και καρδερίνας εκτροφής και εύχομαι να είστε πάντα καλά και να βλέπουμε βίντεο σας. Έχω 2 απορίες όμως. Στα μαυροκόκκινα μου καναρίνια να φανταστώ πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το κόκκινο μείγμα που προτείνεται; Επίσης έχω και κόκκινα μωσαϊκά αυτά με την κόκκινη μάσκα και το υπόλοιπο σώμα σχεδόν όλο λευκό εκεί τι μου προτείνεται να δώσω;
Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις.
Απλά για τα μωσαϊκού τύπου θα πρέπει να την ξεκινήσεις μετά τις 45-50 πρώτες μέρες της ζωής τους... όχι νωρίτερα.
Μόνο έτσι θα βαφούν τα σημεία που πρέπει κι όχι όλο το πουλί
@@GiannisMisalouris Πολύ ωραία ευχαριστώ!
@@steliosgreece5190 !!!
Καλησπέρα κύριε Γιάννη, μια ερώτηση τι καμερα χρησιμοποιείται για μεσα στο κλουβί ;; ωραια τα βίντεο σας και τα πλανα !!
Ξεκίνησα στην αρχή με απλές web κάμερες και στη συνέχεια δοκίμασα με κάποιες καλύτερες τύπου WiFi.
Όλες όμως πλέον είναι ξεπερασμένες.
Εσύ καλό είναι να δοκιμάσεις με κάτι ποιο σύγχρονο.
@@GiannisMisalouris καταλαβα ρωτάω γιατί βρήκα κάτι μικρές που βολεύει να μένει μέσα στο κλουβί χωρίς να ενοχλεί τα πουλιά (σε μέγεθος) αλλά δεν ξέρω άμα σε ποιότητα θα είναι καλές. Καλή συνέχεια.
Μόνο με δοκιμές θα μπορέσεις να έχεις άποψη.
Να ξέρεις όμως πως πολύ βασικό ρόλο παίζει ο φωτισμός.
Αν τα έχεις έξω θα έχεις τέλειες λήψεις.
Μπορουμε να φτιαξουμε τσαι με φρεσκα βοτανα,τα οποια εδω που μενω εχω αφθονα?
Όταν έχεις αυτή την αυθονία σε φρέσκα βότανα γιατί να κάνεις τσάι?
Βάλε μερικά κλαδάκια φρέσκα βότανα και θα λάμπουν τα πουλιά από υγεία...
Τσάι φτιάχνουμε όταν δεν υπάρουν φρέσκα ....
Κύριε Γιάννη καλησπέρα μπορούμε το τσάι να το χορηγήσουμε έτσι όπως είναι στην ποτίστρα η μόνο στην αυγοτροφη κάνει;
Μπορείς να το βάζεις αραιωμένο στο νερό μερικές μέρες το μήνα.
@@GiannisMisalouris σας ευχαριστώ πάρα πολύ
Κι εγώ για τη συμμετοχή
Καλησπερα κυριε Γιαννη..αναφερεσαι στο τσαι βοτανων οταν ειναι ετοιμο το στραγγιζουμε η το ριχνουμε αυτουσιο οπως ειναι με ολα τα βοτανα στο λεκανακι? ποση Μαγια Μπυρας & Ferti Vit βαζουμε [γραμ] ?
Για την αυγοτροφή δεν στραγγίζω το τσάι βοτάνων.. το βάζω όπως είναι.
Μαγιά μπύρας ανάλογα με την εταιρία της... στη δική μου 20γρ ανά κιλό αυγοτροφής
Οι βιταμίνες σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι γραμμένες στο σκεύασμα
Λέτε στο βίντεο αναπαραγωγής αν θυμάμαι καλά ότι όταν γεννήσει η καναρα το 4 η 5 αυγό απομακρύνετε την αυγοτροφη. Μπορεί κ να κάνω κ λάθος. Θέλω να ρωτήσω...όσο κάθεται η καναρα κ κλωσαει τα αυγά...τι την ταιζει ο αρσενικός; Σπόρους η αυγοτροφη; Άρα την αφήνω την αυγοτροφη συνέχεια; Και στην αναπαραγωγή και στην επώαση;
Σωστά άκουσες. Όταν κλωσάει το θηλυκό καλό είναι να αποφεύγονται οι extra πρωτεΐνες της αυγοτροφής γιατί αντί για καλό μπορεί να κάνουν κακό. Για μια βδομάδα άλλωστε δεν θα στερηθεί και πολλά.... Λίγες μέρες αργότερα θα μπει στο κλουβί η αυγοτροφή για τα μικρά και δεν θα ξαναβγεί αν αυτά δεν απογαλακτιστούν. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Αν μάλιστα θες καλό είναι τέτοιοι εποικοδομητικοί διάλογοι να βρίσκονται στα σχόλια του video... εδώ δυστυχώς θα χαθούν. Θα σε παρότρυνα (αν φυσικά θέλεις) έστω και με αντιγραφή επικόλληση να μεταφέρουμε εκεί τον εδώ διάλογο. Ευχαριστώ
What is spiral a please
What part of the video are you referring to? You can tell me by noting the time. Thanks!
Κυριε Γιαννη υπαρχη καποια συνγκεκριμενη μαρκα Rusk και που την βρισκουμε?
Θα το βρεις σε όλα τα pet.
Υπάρχει χύμα και συσκευασμένο.
Πολύ ωραίο βίντεο μπράβο σας, μία ερώτηση πόσες ημέρες μπορούμε να κρατήσουμε την αυγοτροφη στο ψυγείο και να δίνουμε στα πουλάκια μας??????
Φτιάχνω αυγοτροφή για δυο το πολύ τρεις μέρες χωρίς πρόβλημα συντήρησης.
Από φίλους όμως που χρησιμοποιούν τη "συνταγή" μου την κρατάνε για μια βδομάδα περίπου.
Κύριε Γιάννη αυτή την αυγοτροφή την περίοδο προετοιμασίας για αναπαραγωγή καθε ποτε την βάζουμε στο αρσενικό και καθε ποτε στο θηλυκό και για πόσες μέρες στο καθενα; Επίσης ψάχνοντας για την μεθιονίνι την βρίσκω μόνο σε κάψουλες. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Πόσο μεθιονίνι βάζουμε κ πόση μπυρομαγιά...την οποία μπυρομαγια δύσκολα βρίσκω επισης. Ευχαριστώ πολύ κύριε Γιάννη.
Κωστή .. να τα πάρουμε από τα εύκολα στα δύσκολα...
1. Μπυρομαγιά σε όλο τα petshops - e-shops π.χ. www.petmat.gr/portal/ptina/prolipsi-therapeia/proviotika/quiko-beer-yeast-powder-magia-byras-400gr-detail
2. Λεπτομέρειες για την προετοιμασία έρχονται σε λίγες μέρες σε video... είναι στο μοντάζ τώρα.
3. Μεθιονόνη εγώ βάζω 6gr ανά κιλό αυγοτροφής ...
4. Τη βρίσκω κι εγώ πολύ δύσκολα σε σκόνη από φαρμακαποθήκη ή από pet shop στη Δράμα
@@GiannisMisalouris περιμένω με αγωνία κύριε Γιάννη το βίντεο της προετοιμασίας .Μόλις γύρισα από τα ψώνια....πήρα ρασκ...ξηρή αυγοτροφη...μαγιά....! Τα βότανα, ζυγαριά θερμόμετρο και μίξερ τα έχω γιατί είμαι μάγειρας. Έλεγα να την φτιάξω μεθαύριο γιατί δεν κρατάει πάνω από εβδομάδα είπατε...γιαυτό ρωτάω για τις δόσεις κ ημέρες χορήγησης. Για να μην χαλάσει. Ευχαριστώ πολύ. Είστε πάντα πρόθυμος να μας βοηθήσετε. Σωστός Δάσκαλος
Ξεκίνα τότε... δυό φορές την εβδομάδα σε όλα....
Στην αρχή και μέχρι να την μάθουν να βάζεις μικρές ποσότητες και να τις αλλάζεις κάθε φορά.
@@GiannisMisalouris Τέλεια. Ευχαριστώ.
!!!
Καλησπέρα κ. Γιάννη.
Η συγκεκριμένη αυγοτροφη θέλει ψυγείο; Και πόσες μέρες μπορεί να μείνει εκεί;
Και κάτι τελευταίο, τώρα στη πτερορεια πόσες μέρες τη βδομάδα βάζουμε από αυτή;
Θέλει ψυγείο.
Κρατά μερικές μέρες αλλά καλό είναι να την καταναλώνουν στο τριήμερο.
Στα κόκκινου παράγοντα καναρίνια πρέπει να είναι κάθε μέρα στη διάθεσή τους όλο το καλοκαίρι.
Τρεις με τέσσερις φορές τη βδομάδα για τα υπόλοιπα.
@@GiannisMisalouris Εγώ την δοκίμασα πρώτη φορά σήμερα στις καρδερίνες μου με καλή αποδοχή.
Όταν τελειώσει η πτερορεια πόσες φορές τη βδομάδα τη δίνουμε;
@@ΓΙΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΟΥ-χ5θ το χειμώνα μια φορά στις δέκα μέρες απλά και μόνο να μην την ξεχάσουν.
Σταδιακά αυξάνεται στην περίοδο πριν την αναπαραγωγή μέχρι να γίνει καθημερινή όταν αυτή ξεκινήσει.
@@GiannisMisalouris Είναι η αυγοτροφη αυτή κατάλληλη για να καλύψει τις ανάγκες νεοσσων καρδερίνας;
@@ΓΙΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΟΥ-χ5θ υπάρχει ειδική αναφορά - απόσπασμα για τις καρδερίνες.
Κι όπως συμβαίνει με όλα τα οικοσιτιζομενα όντα..... ποτέ δεν θα είμαστε σίγουροι πως έτσι καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες τους
Kυριε Γιαννη το Rusk το βαζουμε στο ψυγειο η το αφηνουμε εξω?
Όσο είναι στη αρχική μορφή που δε χρειάζεται τίποτα.
Το αφήνουμε με τη συσκευασία του
Κυριε Γιαννη το Ferti Vit να δινουμε στο νερο η στην αυγοτροφη?
Όπου σε βολεύει...
Νομίζω πως στις οδηγίες αυτού του σκευάσματος εμπεριέχονται και οι δύο χρήσεις που αναφέρεις!!!
Καλησπερα κυριε Γιαννη...η αυγοτροφη με τσαι βοτανων που εκανα μου βγηκε λιγο περισσοτερο υγρη , πως θα την αφρατεψω , με τι τροπο?
Κάποιο λάθος στη δοσολογία έκανες. 150ml νερό, 50gr rusk και 1/2kg αυγοτροφή. Αυτή η είναι η δοσολογία που θα κάνει τέλειο το τελικό προϊόν. Ασφαλώς ακολουθώντας και τις οδηγίες παρασκευής της αυγοτροφής.
Απ τα καλύτερα και αναλυτικότερα βιντεο! Συγχαρητήρια!!
Εχω όμως μια απορία, εαν δεν δώσουμε καθόλου χρωστική στους νεοσούς κόκκινων λιποχρωμικών , και τους αφήσουμε να φτάσουν σε ηλικία για πτερόρροια και αλλάξουν τα φτερά τους, ποιό θα ειναι το χρωμα τους; εχω ακουσει για πορτοκαλί, για λευκά, και για κίτρινα, ποιο ειναι ομως το "άβαφο" χρώμα τους; (μιλάμε πάντα για μηδέν χρωστική, ουτε ρουπσεν,ουτε καρότο ουτε τπτ που να βάφει)
Περισσότερο προς το πορτοκαλί...
Δεν θα το λες κόκκινο ... αλλά με τίποτε πιο λίγο από έντονο πορτοκαλί
@@GiannisMisalouris Καλημέρα κ.Γιαννη! Ευχαριστώ πολυ για την διευκρίνηση!
Αλίμονο... καλημέρα μας!
Γεια σας. Είστε μεγάλος μάστορας! Μια ερώτηση. Είναι κακό που δίνω στην καρδερίνα μου κόκκινη αυγοτροφη? Από αυτό το βίντεο έμαθα την χρήση της!
Γνώμη μου είναι να μη δίνεις. Τα "κόκκινα" της καρδερίνας δεν βάφονται με χρωστικές
@@GiannisMisalouris οκ ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε! Το θέμα είναι ότι δεν ήξερα την χρήση της, τώρα που μου το είπατε θα το σταματήσω.
Πολύ σωστά!
Κύριε Γιάννη άλλη μία ερώτηση για να φτιάξω τσάι βοτάνων 1,5 λίτρο πόσο ποσότητα βοτάνων πρέπει να βάλω? και εάν μπορώ να το χρησιμοποιήσω αμέσως η πρέπει να περιμένω κάποιες ώρες? ευχαριστώ.
Την τριπλάσια.
Το τσάι βοτάνων έχει αξία φρέσκο...
Αν μείνει χάνονται όλα όσα θέλουμε να δώσουμε.
Αναλυτικές οδηγίες για την παρασκευή της αυγοτροφής με τσάι βοτάνων έχω εδώ ... στο βίντεο.
Απλά πρέπει να το δεις με υπομονή.
@@GiannisMisalouris δηλαδή όταν λέτε την τριπλάσια π.χ. Τρεις κουταλιές της σούπας από κάθε βότανο είναι καλά? Μιλάμε για 1,5 λίτρο, Ευχαριστώ και πάλι
@@vaggelistsinakis8140 Εκείνο που λέω και ίσως δεν καταλάβες είναι πως αν παραμείνει πολλές μέρες εκρίνονται τανίνες από τα βότανα που είναι επικύνδυνες για την υγεία κάθε όντος.
Τσάι βοτάνων για 2-3 μέρες το πολύ χρειαζόμαστε.
@@GiannisMisalouris το κατάλαβα ότι πρέπει να το δώσουμε φρέσκο, θέλω να φτιάξω τουλάχιστον 1,5 λίτρο γιατί έχω πολλά πουλάκια και δεν κατάλαβα την ποσότητα των Βοτάνων πόσο πρέπει να βάλουμε γιατί δεν θέλω να το βάλω στην αυγοτροφη θέλω να το βάλω στην ποτίστρα τους, ευχαριστώ και πάλι.
Χαίρομαι που το διευθετύσαμε αυτό για να το διαβάζουν και οι υπόλοιποι και να αποφύγουν τα λάθη.
Για την ποτίστρα να φλιτράρεις το νερό να μην μείνουν μέσα.
Βάλε τριπλάσια ποσότητα από όλα.
Βάλε 9 κουταλιές ρίγανη, 5-6 δυόσμο και από τρεις τα υπόλοιπα....
Σκόρδο 6-8 σκελίδες αλλά θα το βάλεις 2-3 ώρες πριν το φιλτράρεις.
Τι ενοεις ..οτι εαν το ανοιχουμε μετα θελει ψυγειο?
Όχι. Ένα βαζακι αρκεί για να μην τραβά την υγρασία της ατμόσφαιρας
Πολύ κατατοπιστικο βίντεο και γεμάτο πληροφορίες. Συγχαρητήρια Κύριε Γιάννη. Μια ερώτηση προς εσάς. Χρησιμοποιείται αυγό φρέσκο στην αναπαραγωγή σας;; αν ναι με ποιον τρόπο και πότε ακριβώς;;
Ναι. Χρησιμοποιώ ακόμη το βρασμένο αυγό στην περίοδο της αναπαραγωγής.
Είναι κατάλοιπο που μεταφέρω από τις δεκαετίες που δεν υπήρχε τίποτε εκτός από το αυγό για να μεγαλώσει η κανάρα τα μικρά της.
Νομίζω πως είναι αναντικατάστατο ...
Κύριε Γιάννη καλησπέρα σας. ΕΙδα το βίντεο σας για την αυγοτροφή. Ευχαριστούμε πολύ. Ήθελα να ρωτήσω επειδή δεν ξέρω...που θα βρω ρασκ ...μπυρομαγια και μεθιονίνι που αναφέρετε. Και επίσης πόσο καιρό διατηρείται αυτή η αυγοτροφη στο ψυγείο. Ευχαριστώ πολύ.
Τα δύο πρώτα στα pet shop το τρίτο σε φαρμακαποθήκη και καλό είναι να μην το αφήνεις για πολλές μέρες. Όσο πιο φρέσκο τόσο πιο καλά.
Μου έχουν πει όμως πως το κρατούν ακόμη και για μια βδομάδα στο ψυγείο.
Κυριε γιαννη καλησπερα
το ασπρισμα στο ραμφος της καρδερινας οταν πυρωνει ισχυει και αν ναι και για τα αρσενικα και τις θηλυκιες?
Όντως, το άσπρισμα του ράμφους είναι μια πολύ καλή ένδειξη αναπαραγωγικής προδιάθεσης.
Αν ψάξεις όμως στα δικά μου βίντεο θα βρεις καρδερίνα με μικρά να έχει "μαύρη" τη μύτη....
@@GiannisMisalouris οποτε το ασπρισμα ειναι ενα καλο σημαδι πυρωματος το οποιο δεν ισχυει παντα
@@sotost86 Σωστά. Για την ακρίβεια ισχύει αλλά πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια για τις εξαιρέσεις.
@@GiannisMisalouris συμφωνω οι εξαιρεσεις θελουν περισσοτερη προσοχη και ειναι και ποιο ενδιαφερουσες
@@sotost86 Σωστός. Μ αρέσει η σκέψη σου
Κ. Γιάννη συγχαρητήρια για όλα τα βίντεο. Θέλω μια κάναρα νοργουιτς ξέρετε που θα μπορέσω να προμηθευτώ μια?
Δυστυχώς Νίκο δεν ξέρω να σε βοηθήσω.
Βάλε στο fb μια αγγελία.
@@GiannisMisalouris δυστυχώς δεν έχω τίποτα από αυτά όπως φασεμπουκ. Η καμία κάναρα με κόκκινο μάτι αν ήξερες που θα βρω. Ευχαριστώ για την άμεση απαντηση
Θα ρωτήσω σε ένα δυο γνωστούς κι αν έχω νέα σου γράφω εδώ.
@@GiannisMisalouris τι να πω ευχαριστω και μονο που θα ρωτησετε
Υπάρχει μια πιθανότητα... στείλε ένα email στο δικό μου ή γράψε το δικό οσυ... να σε φέρω σε επαφή.
Κυριε Γιαννη συνχαρητηρια για τα Βίντεο σας ομως ρασκ που θα βρω δεν εχει κανενα pet shop
Έχουν όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα και στέλνουν παντού .. σε όλη την Ελλάδα.
Ανάλογα με την περιοχή που είσαι έχει και στη Νότια αλλά και στη Βόλεια Ελλάδα.
Γράφεις ρασκ ή rusk και σου βγάζει το ψαχτήρι δεκάδες!!!
Κύριε Γιάννη μία ερώτηση ακόμα. Το τσάι βοτάνων μπορούμε να το συντιρήσουμε στο ψυγείο για την επόμενη φορά αν μας περισσέψει και αν ναι για πόσο καιρό;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Αξία στο τσάι βοτάνων δίνει αυτό που βγάζουν τα βότανα και καλό είναι να χρησιμοποιείται όλο.
Αν μείνει δεν ξέρω πόσα και ποιά από αυτά μπορεί να παραμείνουν!!!
Γεια σου Γιάννη δώσε μας τα φώτα σου , Γιάννη επειδή έχω perla θα μπορούσα αντί για ρασκ να βάλω perla;;;
Για τι είδους πέρλα μιλάμε?
Αυτή που είναι σαν μπιζέλι
Αυτές αφού υγρανθούν σωστά τις ανακατεύουν με ξηρή αυγοτροφή .... Δεν ξέρω όμως πως θα αντιδράσουν στο τσάι βοτάνων.
Οκ . ευχαριστώ
!!!
Άλλη μία ερώτηση γειά σας και πάλι πότε η κανάρα γεννάει πάλι αυγά την δεύτερη γέννα?? Στις πόσες μέρες??? Ευχαριστώ πολύ
Βαγγέλη όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό το ερώτημα γιατί η επόμεη γέννα εξαρτάται άμεσα από το πότε θα αναλάβει αποκλειστικά (στο τάϊσμα) τα μικρά ο πατέρας.
Σε φυσιολογικές συνθήκες μετά τη 15η μέχρι 21η μέρα των μικρών θα έχει ξεκινήσει τη νέα φωλιά της.
Αν ο πατέρας δε συμμετέχει καθόλου μπορεί αυτό να γίνει μόνο αφού φύγουν τα μικρά από το κλουβί.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ K ΓΙΑΝΝΗ Η ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ ΕΙΝΑΙ L KAI ΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ????
Απάντησα στο άλλο μήνυμα!!!
Giannis Misalouris εσείς δεν κάνετε λάθος σίγουρα. Εγώ θα κάνω ένα σωρό λάθη τώρα στην πρώτη μου αναπαραγωγική παράτολμη για μένα προσπάθεια...που ελπίζω να μην αποδεχτεί παράτολμη κ για τα πουλάκια
Αν αισθανθείς πως χρειάζεσαι κάποια βοήθεια.. τώρα είμαστε φίλοι ... στείλτε μήνυμα!!!
Καλημέρα κ. Γιάννη, Τέλειο βίντεο! Ερώτηση: το σκόρδο μπορούν να το τρώνε και σχετο (τριμμένο); Η μέσα στην αυγοτροφη για μια μέρα τη βδομάδα ας πούμε; Ευχαριστώ πολύ!
Όπως και να το δώσουμε θα το φάνε.
Ένσταση έχω μόνο ως προς την ποσότητα και τη συχνότητα γιατί η υπερβολή κάνει πάντα κακό.
Θεωρώ πως για τα πουλιά επαρκεί η ποσότητα που αναφέρω στο τσάι βοτάνων.
Εντάξει! Παρόλαυτα, το σκόρδο, όπως και όλα τα υπόλοιπα βότανα, ρίγανη, βασιλικός κλπ, μπορούμε απλά να τα προσθέσουμε σε μια "έτοιμη υγρή αυγοτροφη" η πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξουμε έτσι με νερό όπως αναφέρατε εσείς; Σας ευχαριστώ!
@@padelishunting6532 αν τα βρούμε φρέσκα... ασφαλώς και είναι χίλιες φορές πιο καλά.
Όταν όμως δεν υπάρχουν σε χλωρή μορφή ο μόνος τρόπος που γνωρίζω να μπουν στη διατροφή των πουλιών ...είναι το τσάι βοτάνων.
Ξερά δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να τα δοκιμάσουν τα πουλιά. Δεν είναι στην διατροφή τους τα ξερά χορταρικά όσο πολύτιμα κι αν είναι.
Σας ευχαριστώ πολύ!!! Να είστε καλά!!
@@padelishunting6532 Κι εγώ εσένα για την επικοδομητικη συζήτηση
Καλησπέρα σας ,πήρα καναρίνι πριν από 6 μέρες δεν κελαηδάει παρά μόνο λίγο και για ελάχιστο χρόνο με όχι δυνατή φωνή, δεν ρώτησα την ηλικία του ,μπυ είπε ο άνθρωπος στο πετσοπ ότι είναι αρσενικό, υπάρχει ενδεχόμενο να είναι θηλυκό και γι αυτό να μην κελαηδάει?
Μια από τις πιθανότητες είναι να είναι όντως θηλυκό...
Άλλη μια .... να είναι μικρό σε ηλικία ή να έχει κάποιο μικροπρόβλημα υγείας.
Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να το ενοχλούμε ... το αφήνουμε ΗΣΥΧΟ και θα δείξει σύντομα το τι μπορεί και τι όχι!!!
Πολυ ενδιαφεροντα φιλε μου .....Καλο βαδι απο την Καλαματα.
@@ΚοσμαςΜουτεβελης ευχαριστώ πολύ από Βόλο
Καλησπερα κυριε Γιαννη...εχεις να μου προτεινεις καποια[ες] μαρκα ξηρης αυγοτροφης?
Εγώ χρησιμοποιώ μια Ιταλική (δε θέλω εδώ να γράψω όνομα) ... αλλά όλες οι ξηρές μας κάνουν.
Από κει και πέρα έχει να κάνει με τιμή και απαιτήσεις από σένα.
το μηνυμα ειναι προσωπικο μονο εγο το διαβαζω..μηπως ενοεις την INDIOS?
@@apostolosdremlis598 Θα αστειεύεσαι... όλοι το διαβάζουν. Είναι κοινοποιημένο στα σχόλια από το video
ok κυριε Γιαννη...
Στείλε ένα email .. εκεί θα σου απαντήσω.
Καλησπερα σας εχω μια καρδερινα εδω και μερικα χρονια εχω επιχειρηση να την ζευγαρωσω με καναρα επι 3 χρονια. Δυστυχως χωρις αποτελεσμα. Αν και η καρδερινα βατευει τις θηλυκες τα αυγα ειναι ασπορα. Σε τι μπορει να οφειλεται αυτο?
Σε πολλούς λόγους, όπως ανετοιμότητα των πουλιών, κούρεμα θηλυκού, παθολογικά αίτια κλπ...
@@GiannisMisalouris Συμφωνω με αυτα που λετε. Ωστοσο το πουλι καθε χρονο φαινεται πυρωμενο ασπρη μυτη κινητικο κλπ. Εχω προσεξει ομως οτι κατα την περιοδο αναπαραγωγης παχαινει και βαζει λιπος. Λετε να φταιει αυτο και να μην του επιτρεπει την σωστη επαφη με την θηλυκια?
Το οτι για σένα τα σημάδια μεταφράζονται ως ετοιμότητα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτή υπάρχει ή πως δε συνοδεύεται από κάποια οργανική έλειψη.
Απάντησε σε παρακαλώ στα παρακάτω ερωτήματα....
1. Το λίπος πως το κατάλαβες?
2. Το έχει για πολλές βδομάδες ή είναι κάτι παροδικό?
3. Όσο έχει "λίπος" είναι ευδιάθετο και κινιτικό ή παθητικό και αδιάθετο?
@@GiannisMisalouris 1Επιασα το πουλι να το δω γιατι φαινοταν οτι ειχε παχυνει και στο λαιμο του κυριως ειχε αποκτησει ενα κιτρινο χρωμα. 2Το λιπος το εχει περιπου απο απριλη μεχρι ιουλιο (μπορει να φταιει οτι του δινω αυγο?) .3 Ειναι κινητικο οπως παντα κελαηδαει εχει ορεξη για ζευγαρωμα.
Κάνεις τακτικά έλεγχο για το λίπος στο πουλί ή απλά έτυχε?
Κύριε Γιάννη θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για το θέμα εξωτερικής εκτροφής που με προβλημάτισε αρκετά. Βλέπω αρκετούς χομπίστες αλλά και εκτροφείς καρδερίνας σε εξωτερικό χώρο να προετοιμάζουν τα πουλιά για αναπαραγωγική περίοδο διαφορετικές περιόδους ο ένας από το άλλον. Δηλαδή έχω δεί άτομα να βγάζουν πουλιά Μάρτιο και άλλοι Μάιο ενώ άλλοι Ιούνιο και μέχρι Αύγουστο οι τελευταίοι.Πως γίνεται όμως αρχές Μάρτη μήνα η καρδερίνα σε εξωτερικό χώρο με λιγότερο φως και ζέστη σε σχέση με μία μέρα του Ιουνίου να γεννά. Ποια είναι η άποψη σας σε αυτό και γενικά θεωρείται σωστό να "προσαρμόζει" κάποιος τα πουλιά του για αναπαραγωγή σε τέτοιος μήνες;(τέλη Φλεβάρη-αρχές Μάρτη) Δεν πάει κόντρα στον κύκλο-ζωη της καρδερίνας στην φύση;; Μιλάω πάντα για εξωτερική εκτροφή.
Νομίζω πως οι εκτροφείς που έχουν έξω τα πουλιά δύσκολα μπορούν να αλλάξουν το χρόνο αναπαραγωγής.
Προσωπικά δνε ξέρω κανέναν.
Αντίθετα οι εσωτερικές εκτροφές αυτοσχεδιάζουν ...
Τωρα αν είναι καλό ή κακό.. η φύση με τα χρόνια θα μας δείξει...
@@GiannisMisalouris Ναι και εγώ δεν το πίστευα μέχρι που το είδα από κοντά... περίεργο ίσως αυτή η κλιματική αλλαγή μας επιφυλάσσει πολλά για το μέλλον... ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 🙂
Κάθε ανθρώπινη ενέργεια έχει επιπτώσεις ...
Ας ευχηθούμε πως από δω και πέρα δεν θα υπάρχουν αυτές οι συνέπειες
κ. γιαννη θα ξεκινησω να την κανω αυτη την αυγοτροφη για τα κοκκινα. οταν την φτιαξουμε ποσο καιρο μετα αντεχει στο ψυγειο κ μπορουμε να την χρησιμοιποιησουμε?
Εγώ φτιάχνω ποσότητα που με καλύπτει 2-3 μέρες και κάποιες φορές και περισσότερο.
Κάποιοι φίλοι μου την διατηρούν στο ψυγείο φυσικά για 6-7 μέρες.
Όπως και να χει... μικρές ποσότητες για λίγες μέρες είναι το πιο σωστό και αποδοτικό σε ότι αφορά τα προσδοκόμενα από το τσάι βοτάνων .
Καλησπέρα κύριε Γιάννη. Σε καρδερίνα η οποία ζει μόνη της κάθε ποτε προτείνετε να της δίνω αυγοτροφη;
Ως συμπλήρωμα στη διατροφή ας πούμε μια φορά την βδομάδα.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΓΙΑΝΝΗ Η ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ ΕΙΝΑΙ L ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ???
Ναι. Δοσολογια. 3-5 gr αλά κιλό τελικής αυγοτροφης
@@GiannisMisalouris όλο το χρόνο κ Γιάννη ευχαριστώ για την απαντηση
@@antonismpolis2387 Κικι εγώ για τη συμμετοχή!!!
Όχι όλο το χρόνο. Αναπαραγωγή κ πτερόρροια
@@GiannisMisalouris ευχαριστώ