Kuvat polkupyöräkorjaamolta ja Kadettikoulun esikuntakomppaniasta. Korjaamon porukka sai touhuta vapaasti, kun pomo oli kuukausien sairauslomalla. Polkupyöriä korjattiin ajan kuluksi silloin kun jaksettu istua sot.kodissa. EK:ssa oli viikonloput perjantaista alkaen vapaat, illat klo. 21 asti vapaat ja pitkiä iltalomia muutamana iltana viikossa. Ruoka ravintolatasoa eli samaa kuin kadeteilla. Tuvissa juotiin ja poltettiin. Välillä aivan järkyttävän mieletön meininki. Nykyarmeija on tiukempi.
Sisäkuvat on otettu kadettikoulun esikuntakomppaniassa alkuvuodesta 1975. Kohdassa 3:17 vilahtaa kuvaajan kaksi kaappia. Vasemmanpuoleinen on varsinainen, oikeanpuoleinen epävirallinen. Korjaamokuvat on otettu Santahaminan polkupyöräkorjaamolla, joka on eri puolella saarta. Meininki EK:ssa oli välillä aika villiä. Eräänä yönä ennen joulua porukka ryyppäsi siinä määrin, että yksistään meidän tuvastamme kuusi varusmiestä sai arestirangaistuksen. Järjestyspartio joutui rynnimään tupaan kaapeista tehdyn barrikadin läpi. Tällä välin osa porukasta karkasi ikkunasta, mutta jäi kiinni yrittäessään päästä kaupungille. Komppanian hevosmiehet ratsastivat humalassa hevosilla. Vartija oli poistunut paikaltaan ja tullut aseensa kanssa ryyppäämään muiden seuraan. Päivystäjä oli sammunut siivouskomeroon. Eli oikein kunnon anarkiaa, joka johti tietysti jälkiselvittelyihin. Muutamalle määrättiin erinäisistä rikkeistä ylipalvelua ja jotkut saivat lievempiä tuomioita. Vartiopaikalta poistuneen rangaistus taisi olla kaikkein ankarin. Esikuntakomppaniassa aseet olivat itse kunkin kaapeissa vapaasti "käytettävissä" kuten käy ilmi kohdasta 1:27. Aseen muuten sai puhtaaksi parhaiten, kun laski raanasta tulikuumaa vettä sen sisuksiin, jolloin öljy liukeni ja roskat poistuivat. Tämän jälkeen ase piti tietysti öljytä heti uudestaan, ettei ruoste iskisi.
Meillä tuli komppaniaan joku PV:n lakimies, kun 90% kieltäytyi aamuliikunnasta. Kukaan ei sitten saanut mitään rankkua kun olis kait tullut liikaa papruhommia, mutta illalla harjoiteltiin myö hään sitä heräämistä ja aamulenkin juoksua ja aamupalalle siirtymistä :D Tämä oli 2000-luvun alussa.
Olin Sodankylästä kurssilla Oulun Hiukkavaarassa 1980. Saimme ottaa JPr:sta mukaan komennukselle satulareput, huopavuorikumisaappaat ja makuupussit. Muut kurssilaiset ihmettelivät olimmeko ottaneet omat varusteet mukaan, kun muilla oli silloin vielä "sipulisäkit", kumisaappaat ja huopa. Rajavartion miehillä oli mukana myös sama varustus kuin meillä Sodankylän porukalla.
Tuolla aikaisemmin joku jo mainitsikin "tuvissa poltosta" - KaiPr. 1968-1969 Hah, ei taatusti poltettu tuvissa ei, onnekseni. En minä kamala tiukkapipo ole, mutta näköjään iso on 6-7 vuoden muutos omaan 11 kuukauden palvelukseeni verrattuna.
Kyllä Savon prikaatissa oli v82-83 kova koulutus ja kuri,tuskin nykyisin sellaista.Ja meille sanottiin jos vihollinen ei tule idästä niin silloin venäläiset koukkaa.
Kuvia puolustusvoimien rappion ajoilta. Huonoimmat varusteet sitten sotien. Kehno koulutus ja kantahenkilökunnan juopottelu erittäin yleistä. Varusmiesten motivaatio surkea.
Samaa mieltä. Itse kävin armeijan 1988, silloinkin oli aika rääsyläisten juttuja ja Neuvostoliitosta ei saanut puhua. Onneksi Suomella on nyt aivan oikeat asevoimat joilla voi vastustaa "sinistä".
@@pekkasupa2798 Sinistä? Venäjä on keltainen, Ruotsi oranssi ja Suomi sininen. Nykyään onneksi PV vaihtoi käytäntönsä ja ei enää käytä "Oranssi valtio" vaan kutsuu sitä suoraan Venäjäksi
Skapparit juopottelee vieläkin:D Nykyään kyllä salassa ja tuskin ihan samallalailla kun ennen mutta kyllä niille huikka tai kaks aina viikonloppuina maittaa vaikka töissä oliskin.
1987 Panssariprikaatin PST komppaniassa Parolassa oli samanlaista rytkyä päällä. Tst asu oli kuin punakaartista. Hirvee komppania. Mustia juu kuskattiin asemiin...
@@Tappettava Tosin sängyt on taidettu vaihtaa uusiksi, kun ei minun aikanani ollut tuollaisia L:n muotoisia vahvikerautoja kuin 0:46 vaan sänkyjen laitojen alapuolella kiersi vahvikeputki. Ne on tosin kyllä voitu hitsata jälkikäteenkin. Kaikki muu tosin näyttää samanlaiselta.
Olin III/71 ikäluokkaa Santahaminassa, ensin UudJp:n EK:ssa alokkaana ja sittemmin kolmannessa JP:ssa vanhana, eikä kummassakaan saanut polttaa tuvissa. Sisällä kyllä jossain aulassa tai porrastasanteilla sai tuprutella, mutta, paikkaa en tupakoimattomana muista tarkasti.
Osa näyttäisi mauttomalta siviilissäkin, mutta 70-luvulla oli vähän eri tyyli... 😅 Tärkeintä että jokainen tekee osansa isänmaan eteen. Terveisin 1/06.
Hauska kun 2000-luvulla samat punkat ja kaapit oli edelleen, tuvan pöytäkin näyttää kovin tutulta. Verikauha ja harmaa palveluspuku tottakai oli kans :D
1970-luku oli pahinta uustalinismin, taistolaisuuden aikaa, vaikka esim. nuorisoradikalismi oli jo suuremmaksi osaksi laantunut. Siinä mielessä nämä suhteellisen "gonahtaneen" näköiset varusmiehet eivät suuri yllätys ole. En nyt väitä, että yhdelläkään näissä kuvissa olevalla olisi mitään tekemistä vasemmistoradikalismin tai stalinismin kanssa-hauskanpitoahan tämä, mutta varmasti armeija-aika on herättänyt ajatuksia ja yhteiskunnallista pohdintaa-näin ajattelisin. Armeijahan kun erityisesti silloin miellettiin mitä suurelta osin "oikeistolaiseksi", kypäräpappi osastoksi. Mutta kaiken kaikkiaan mielenkiintoisia kuvia. Eipä nuo tuvat varmasti ole tuosta paljoakaan muuttuneet.
Aika pitkät tukat on pojilla . Itse suoritin asevelvollisuuden 1969- 1970 . Ammuttiin kovilla Rovajärvellä ja sen jälkeen poistuin siviiliin vänrikkinä .
Aika tosiottoset kommentoi, kuvat on lyhyiden hetkien tunnelmaa. Heilläkin taustalla kaiken aikaa tietoisuus velvollisuudesta, jos se eteen latetaan, se täytetään. En ole militantti mutta armeijan ja kertaus harkat käyny, nyt jo nostoväkeä. Ylpeä heistäkin.
Hämeenlinna v1979-80 käytiin rovajärvellä,kulutettiin sodasta jääneitä ammuksia 155-kanuuna haupitsi Niinisalo ..122+ Erikoisuus pitkäputkinen 75 m Raatteen motista saadut testasimme Niinisalossa eivät soveltuneet ampuivat minkä sattuu.
Meillä lätsäjätkillä lähti ns. armeijahiukset ensimmäisen parinviikon metsäkeikan jälkeen parin millin sängeksi. Sen kun sai pestyä jotenkuten ja nopeaan kuivaksi. Ja pysyihän se barettikin paremmin siinä neulatyynyssä.
@@jukkanurmi4407 Ja varmaan hirvikärpäset ym. Mutta jokainen on palveluksensa suorittanut niillä hius-säännöillä mitä on käsketty, se on aina arvostettava asia👍
Siis Kadettikoulun EK? Ei varmaan kukaan päässyt lomille noissa "frisyyreissä?" Ei ainakaan jos Ylil Pietilä sattui samalle bussipysäkille odottamaan sinistä #86 jolla Sörkkään ja sieltä seiskan ratikalla himaan Tölikkään!
@@jxclxc8830 en nyt tarkalleen muista kun hänkin on jo kuollut. Mutta oliko jotenkin näin että armeijassa kun ruokaa sai niin sekin oli yleinsä pilaantunut, aivan älytön kuri ja olot oli todella huonot 18vuotiaalla miehen alulla. Mutta en niitä selityksiä kovin tarkasti muista enään mitä hän aikoinaan kertoi. Mutta sen muistan että hän oli iloinen siitä että pääsi armeijaan eikä joutunut Lapin sotaan.
Mutta ei se kuitenkaan tarkoittanut että sodassa mukavaa oli kun ihmisiä kuoli ja pelko hengestä ja sillain mutta tarkoitti että olot oli paremmat sodassa.
Tukan kampaaminen oli tuolloin taidetta, sitä kieriteltiin vaikka miten että näyttäisi lyhyemmältä tarkastuksessa. Siviilissä kaikilla oli pitkät tukat, niin kontrasti mokun ja siviilin välillä oli suuri. Moku ei siihen aikaan ollut niin naisten suosiossa, syynä yleinen vassarimeininki ja tieto, että intistä vähän lomia.
Toinen pappani oli parolassa 64 vuonna oli täysin eri hiustyylit kaikilla en tiedä yhtään millaiset olosuhteet sillon oli armeijassa yhtä huonot kun tässä? tai paremmat? mutta semmosen käsityksen olen saanut että otti armeijan aika tosissaan kun ns perintönä sain 2 kirjaa mitä se luki armeijassa koulutuksesta jne mutta voi olla että niitä vaan luki kaikki oppiakseen muuten vaan hienoja panssarivaunu kuvia on sun muita myös. se myös kutsuttiin kertausharjotuksiin joskus kun oli jo vanhempi mitä se kuulemma kiroili kovasti😂 itse sain vapautuksen armeijasta ja olen vasta 20v pojan kloppi mutta kovasti halusin kyllä mennä! kaikki on kyllä sanonu mulle että en siinä mitään hävinny ja turhaa oli mutta tämän on sanonu mulle just ne ketkä oli 88 vuonna palveluksessa ja vähän aikaisemmin eli iskä ja muut
Hieman koskettaen erillistä omaa kommenttiani ja muitten näkemyksiä, jotka jätetty tähän saman videon viestikenttään; Ero nykypäiväisen ja ennen 2000-lukuihin sijoittuvan asepalveluksen välillä on kuin päivä ja yö. Yleinen asenne 'maanpuolustuksen' ja 'isänmaallisuuden' suhteen olivat täysin ristiriidassa nuorison ihanteiden ja silloisen nykyajan tarpeiden kanssa. Puolustusvoimat oli jäykkä ja oppimaton organisaatio, jossa varusmiehelle tai edes ammattisotilaalle ei annettu henkisiä tai materialistisia edellytyksiä toteuttaa itseään ja mieltää varusmiespalveluksensa tai uransa pitkällä aikavälillä mielekkääksi. Kävin itse "nykyajan" intin. Minulla oli runsaasti tietoa PV:n toiminnasta, pystyin vaikuttamaan koulutusvalintoihini, palautettani kuunneltiin ja hlökunnan sekä muitten esihenkilöitteni toiminta oli suurimmaksi osakseen esimerkillistä ja motivoitunutta. Aivan syystäkin siis sukulaisesi moittivat intin hyödyllisyyttä 80-luvulla. Tuskin armeijasta ikinä millään tavalla saadaan irti sitä pakollisuuden ja tietynlaisen jäykkämäisyyden leimaa (kun kuitenkin ihmisiä siellä tavalla tai toisella joudutaan pakottamaan tekemään epämiellyttäviä asioita, jotta lakisääteiset tehtävät pystytään hoitamaan), mutta nykyään sentään intillä on suora ja välitön hyöty yksittäisen henkilön kansalaisosaamisessa: varusmies oppii ensiaputaitoja, johtamista, sosiaalista joustavuutta sekä kurinalaisuutta. Parhaimmassa tapauksessa myös siviiliin saatavaa työkokemusta kerryttää kun hakeutuu vaikkapa erikoistehtäviin, jotka vastaa omaa siviiliosaamista tai mielenkiintoa.
Mikä rupusakkiyksikkö on kyseessä? Likaiset vaatteet, epäsiistit pitkät tukat, tupakoidaan tuvissa... Itse olin kyllä aivan toisenlaisissa joukko-osastoissa. Tuolla poppoolla ei olisi sotia käyty, ei ainakaan voitettu.
Kuvat polkupyöräkorjaamolta ja Kadettikoulun esikuntakomppaniasta. Korjaamon porukka sai touhuta vapaasti, kun pomo oli kuukausien sairauslomalla. Polkupyöriä korjattiin ajan kuluksi silloin kun ei jaksettu istua sotilaskodissa. EK:ssa viikonloput perjantaista alkaen vapaat, illat klo. 21 asti vapaat ja pitkiä iltalomia viikolla. Ruoka ravintolatasoa eli samaa kuin kadeteilla. Tuvissa juotiin ja poltettiin. Aseet omissa kaapeissa. Välillä aivan järkyttävän mieletön meininki. Nykyisin tiukempaa.
Kuvat polkupyöräkorjaamolta ja Kadettikoulun esikuntakomppaniasta. Korjaamon porukka sai touhuta vapaasti, kun pomo oli kuukausien sairauslomalla. Polkupyöriä korjattiin ajan kuluksi silloin kun jaksettu istua sot.kodissa. EK:ssa oli viikonloput perjantaista alkaen vapaat, illat klo. 21 asti vapaat ja pitkiä iltalomia muutamana iltana viikossa. Ruoka ravintolatasoa eli samaa kuin kadeteilla. Tuvissa juotiin ja poltettiin. Välillä aivan järkyttävän mieletön meininki. Nykyarmeija on tiukempi.
Sisäkuvat on otettu kadettikoulun esikuntakomppaniassa alkuvuodesta 1975. Kohdassa 3:17 vilahtaa kuvaajan kaksi kaappia. Vasemmanpuoleinen on varsinainen, oikeanpuoleinen epävirallinen. Korjaamokuvat on otettu Santahaminan polkupyöräkorjaamolla, joka on eri puolella saarta.
Meininki EK:ssa oli välillä aika villiä. Eräänä yönä ennen joulua porukka ryyppäsi siinä määrin, että yksistään meidän tuvastamme kuusi varusmiestä sai arestirangaistuksen. Järjestyspartio joutui rynnimään tupaan kaapeista tehdyn barrikadin läpi. Tällä välin osa porukasta karkasi ikkunasta, mutta jäi kiinni yrittäessään päästä kaupungille. Komppanian hevosmiehet ratsastivat humalassa hevosilla. Vartija oli poistunut paikaltaan ja tullut aseensa kanssa ryyppäämään muiden seuraan. Päivystäjä oli sammunut siivouskomeroon. Eli oikein kunnon anarkiaa, joka johti tietysti jälkiselvittelyihin. Muutamalle määrättiin erinäisistä rikkeistä ylipalvelua ja jotkut saivat lievempiä tuomioita. Vartiopaikalta poistuneen rangaistus taisi olla kaikkein ankarin. Esikuntakomppaniassa aseet olivat itse kunkin kaapeissa vapaasti "käytettävissä" kuten käy ilmi kohdasta 1:27. Aseen muuten sai puhtaaksi parhaiten, kun laski raanasta tulikuumaa vettä sen sisuksiin, jolloin öljy liukeni ja roskat poistuivat. Tämän jälkeen ase piti tietysti öljytä heti uudestaan, ettei ruoste iskisi.
hyvä meno ollut silloin
Meillä tuli komppaniaan joku PV:n lakimies, kun 90% kieltäytyi aamuliikunnasta. Kukaan ei sitten saanut mitään rankkua kun olis kait tullut liikaa papruhommia, mutta illalla harjoiteltiin myö hään sitä heräämistä ja aamulenkin juoksua ja aamupalalle siirtymistä :D Tämä oli 2000-luvun alussa.
Muukalaislegioonassa kuulemma putsasivat famasit juuri hanan alla kuumalla vedellä ja sitten kuivaus ja nopea öljyäminen. Hyvä ja nopea konsti.
Sodankylässä oli huippuvarusteet vuonna 79 muun muassa huopakumisaappaat ja untuva makuupussit joka ukolla
Kekkonen YYA❤
Olin Sodankylästä kurssilla Oulun Hiukkavaarassa 1980. Saimme ottaa JPr:sta mukaan komennukselle satulareput, huopavuorikumisaappaat ja makuupussit. Muut kurssilaiset ihmettelivät olimmeko ottaneet omat varusteet mukaan, kun muilla oli silloin vielä "sipulisäkit", kumisaappaat ja huopa. Rajavartion miehillä oli mukana myös sama varustus kuin meillä Sodankylän porukalla.
Tuolla aikaisemmin joku jo mainitsikin "tuvissa poltosta" - KaiPr. 1968-1969 Hah, ei taatusti poltettu tuvissa ei, onnekseni.
En minä kamala tiukkapipo ole, mutta näköjään iso on 6-7 vuoden muutos omaan 11 kuukauden palvelukseeni verrattuna.
Kyllä Savon prikaatissa oli v82-83 kova koulutus ja kuri,tuskin nykyisin sellaista.Ja meille sanottiin jos vihollinen ei tule idästä niin silloin venäläiset koukkaa.
Kuvia puolustusvoimien rappion ajoilta. Huonoimmat varusteet sitten sotien. Kehno koulutus ja kantahenkilökunnan juopottelu erittäin yleistä. Varusmiesten motivaatio surkea.
Samaa mieltä. Itse kävin armeijan 1988, silloinkin oli aika rääsyläisten juttuja ja Neuvostoliitosta ei saanut puhua. Onneksi Suomella on nyt aivan oikeat asevoimat joilla voi vastustaa "sinistä".
@@pekkasupa2798 Missäs olit -88? Ite olin 88-89 Nixulassa 330 vrk. Aivan turhaa maleksintaa suurin osa ajasta. Miksei muka NL:stä saanut puhua?🤣
@@pekkasupa2798 Sinistä? Venäjä on keltainen, Ruotsi oranssi ja Suomi sininen. Nykyään onneksi PV vaihtoi käytäntönsä ja ei enää käytä "Oranssi valtio" vaan kutsuu sitä suoraan Venäjäksi
Skapparit juopottelee vieläkin:D Nykyään kyllä salassa ja tuskin ihan samallalailla kun ennen mutta kyllä niille huikka tai kaks aina viikonloppuina maittaa vaikka töissä oliskin.
Tarja Halosen ihanne maa❤
1:11 Ihan selvä gonakuski
Just oli tilannekuva ko muut jäi rötväämää ja hää lähti hakemaa masilla möllöjä 😂
Isäni meni armeijaan 1943 ja sieltä suoraan rintamalle Karjalaan. Selvisi ehjänä kotiin , eikä koskaan puhunut lapsilleen sodasta.
Jos siellä ei tapahtunut mitään mainittaa.
Tämä oli siis 1970-luvulta
1987 Panssariprikaatin PST komppaniassa Parolassa oli samanlaista rytkyä päällä. Tst asu oli kuin punakaartista. Hirvee komppania. Mustia juu kuskattiin asemiin...
samat saatanan peltikaapit :D
Näyttää koko tuvan kalusto samalta
@@Tappettava
Tosin sängyt on taidettu vaihtaa uusiksi, kun ei minun aikanani ollut tuollaisia L:n muotoisia vahvikerautoja kuin 0:46 vaan sänkyjen laitojen alapuolella kiersi vahvikeputki. Ne on tosin kyllä voitu hitsata jälkikäteenkin. Kaikki muu tosin näyttää samanlaiselta.
@@simokoistinen7470 sodankylässä tälläkin hetkellä nukun samanlaisessa punkassa kuin kuvissa näkyypi
@@kasperpaavola7161
Ahaa, Kainuun prikaatissa ei ollut enää tätä mallia. No, ompahan sinulla ainakin sisäänajettu punkka ;D
@@simokoistinen7470 Mä muistelisin kolautelleeni nilkkoja niihin Vekaralla vielä '03...
Olin III/71 ikäluokkaa Santahaminassa, ensin UudJp:n EK:ssa alokkaana ja sittemmin kolmannessa JP:ssa vanhana, eikä kummassakaan saanut polttaa tuvissa. Sisällä kyllä jossain aulassa tai porrastasanteilla sai tuprutella, mutta, paikkaa en tupakoimattomana muista tarkasti.
Jestas mitä pitkätukkia. Ei minun aikanani olisi tullut kuuloonkaan.
Juu, 2000-luvun alussa oli lähes siili ja silti piti lyhentää kaljuksi :D
Osa näyttäisi mauttomalta siviilissäkin, mutta 70-luvulla oli vähän eri tyyli... 😅 Tärkeintä että jokainen tekee osansa isänmaan eteen. Terveisin 1/06.
SavPR kasarilla, lomille ei päässyt jos tukka nousi sivuittain nostetun lyijykynän päälle lomatarkastuksessa.
Hauska kun 2000-luvulla samat punkat ja kaapit oli edelleen, tuvan pöytäkin näyttää kovin tutulta. Verikauha ja harmaa palveluspuku tottakai oli kans :D
1970-luku oli pahinta uustalinismin, taistolaisuuden aikaa, vaikka esim. nuorisoradikalismi oli jo suuremmaksi osaksi laantunut. Siinä mielessä nämä suhteellisen "gonahtaneen" näköiset varusmiehet eivät suuri yllätys ole. En nyt väitä, että yhdelläkään näissä kuvissa olevalla olisi mitään tekemistä vasemmistoradikalismin tai stalinismin kanssa-hauskanpitoahan tämä, mutta varmasti armeija-aika on herättänyt ajatuksia ja yhteiskunnallista pohdintaa-näin ajattelisin. Armeijahan kun erityisesti silloin miellettiin mitä suurelta osin "oikeistolaiseksi", kypäräpappi osastoksi. Mutta kaiken kaikkiaan mielenkiintoisia kuvia. Eipä nuo tuvat varmasti ole tuosta paljoakaan muuttuneet.
No ei oo muuttunu edes patjat 😂😂 jäätävät letit kyllä penskoilla tuolla 70-l
Tarja Halosen paratiiso
Oispa tolla ajalla nii sais olla siä pitkällä tukalla
Ja lakit päässä. :O
Niin KarJP:ssa juuri tuohon aikaan = 1973 ! Voi.... voi... "Nuoruus on seikkailu suunnaton."
Aika pitkät tukat on pojilla . Itse suoritin asevelvollisuuden 1969- 1970 . Ammuttiin kovilla Rovajärvellä ja sen jälkeen poistuin siviiliin vänrikkinä .
0:48 Some things never change... ;)
Simputus aika yleistä Alikersanttien ja kokelaitten johdolla, 1965.
Aika tosiottoset kommentoi, kuvat on lyhyiden hetkien tunnelmaa. Heilläkin taustalla kaiken aikaa tietoisuus velvollisuudesta, jos se eteen latetaan, se täytetään. En ole militantti mutta armeijan ja kertaus harkat käyny, nyt jo nostoväkeä. Ylpeä heistäkin.
KadK polkupyörämiehiä. Ei sattunu arpa PAMI polttoainemieheksi. Avl vero hommia ei nuha pumpulle aina voi antaa❤
Hämeenlinna v1979-80 käytiin rovajärvellä,kulutettiin sodasta jääneitä ammuksia 155-kanuuna haupitsi Niinisalo ..122+ Erikoisuus pitkäputkinen 75 m Raatteen motista saadut testasimme Niinisalossa eivät soveltuneet ampuivat minkä sattuu.
Kovin on nuo hiukset pitkiä, 60- luvulla oli Lappeenrannassa eri hius tyyli, iltalomatarkastus piti huolen, että hiukset olivat lyhyet👍
Oli vielä 70-luvulla rakuunoissa, jos meni lyijykynän päälle,parturiin, nämä kundit on ihan pellejä, eihän toi mitään inttiä edes muistuta.
Just mietin että 2009 ei mitään asiaa lomalle eikä ees mihinkään ylipäätään millään muulla ku siilitukalla
Meillä lätsäjätkillä lähti ns. armeijahiukset ensimmäisen parinviikon metsäkeikan jälkeen parin millin sängeksi. Sen kun sai pestyä jotenkuten ja nopeaan kuivaksi. Ja pysyihän se barettikin paremmin siinä neulatyynyssä.
@@jukkanurmi4407 Ja varmaan hirvikärpäset ym. Mutta jokainen on palveluksensa suorittanut niillä hius-säännöillä mitä on käsketty, se on aina arvostettava asia👍
Turha nöyryytys tuhoaa yhteishengen. Vapaa maa pitäisi perustua yksilöllisyyteen myös puolustuksessa. Paraatiarmeijat ei voita.
Santahaminassahan se faijanikin taisi olla 70- luvulla.
vittu mitä lettei :D
Tupakka suussa kuten tuona aikakautena oli jokapaikassa tapana.
Por Pr -79-80. Ei ollut kerrossänkyjä, Korialla piipahrin talavisyrännä 3kk.
Jännä kun kattoo tällee armeijassa nyt 2/21 et ihan samat rynkyt melki o :D tai siis ei ehkä sama valmistusvuosi mut rk62 kuitenki
Nii ja meil on nyt vielä samat punkat, kaapit, pakit yms monta asiaa. Automaattista vuoden palvelusta ei oo enää, pääsee puolella nyt.
Ite olin 2/19 ja RK oli vuodelta -66
Great back old army days
yeah
Kun miehet olivat rautaa ja paskantivat kettinkiä
Missä Vatialan Laskuvarjopatterissa nämä pitkätukat palveli ?😮
Mun pappa kävi armeijan 1972 oulussa
0:47 Vuosituhannet muuttuu mutta punkat ei :D
siistejä kuvia 👍
Vekaranjärvi 79-80. Kestojääkäri.
Siis Kadettikoulun EK? Ei varmaan kukaan päässyt lomille noissa "frisyyreissä?" Ei ainakaan jos Ylil Pietilä sattui samalle bussipysäkille odottamaan sinistä #86 jolla Sörkkään ja sieltä seiskan ratikalla himaan Tölikkään!
Anteeksi, mikä kappale tämä on?
Kuulostaa ”House of the rising sun” mut vaa suomalainen versio
@@rikuhautala606 Moi ja kiitos, mutta on ollut mielenkiintoista ensimmäinen laulu☺️
@@АлексейПетров-г8э7х Varrella virran.
@@roopa1824 Kyllä, KIITOS PALJON😊
Pappani joutui Santahaminan sodan jälkeen 44 sanoi että sodassa oli paremmat oltavat kuin armeijassa
Oliko hänellä perusteluja väitteille?
@@jxclxc8830 en nyt tarkalleen muista kun hänkin on jo kuollut. Mutta oliko jotenkin näin että armeijassa kun ruokaa sai niin sekin oli yleinsä pilaantunut, aivan älytön kuri ja olot oli todella huonot 18vuotiaalla miehen alulla. Mutta en niitä selityksiä kovin tarkasti muista enään mitä hän aikoinaan kertoi. Mutta sen muistan että hän oli iloinen siitä että pääsi armeijaan eikä joutunut Lapin sotaan.
Mutta ei se kuitenkaan tarkoittanut että sodassa mukavaa oli kun ihmisiä kuoli ja pelko hengestä ja sillain mutta tarkoitti että olot oli paremmat sodassa.
@@RentunRyysy enemmän vapautta :D
@@jxclxc8830 sitä varmaa meinas
Töpinän ukkoja, ja meno sen mukaista, aika sirkus vanhan rakuunan silmissä, no komentajat samaa luokkaa.
Ja edelleen oli 2003 täysin samat punkat ja lakanat. :P
Miksi toimiva pitää korjata?
75-76 tuli käytyä.
Mikäs laulu alkaa varrella virran jälkeen kolmen minuutin kohdalla kun en ole ennen kuullut
Nousevan auringon talo, alkuperäisversio The House of the Rising Sun
@@_burjobora_2081
Hyvin sopii biisi meininkiin 😀
Kaikki näyttää joltain 40-50 vuotiailta. Kun katsoo omia inttikuvia niin näytän niissä 15 vuotiaalta. :D
Tohon aikaan nuoret joutu tekeen ulkotöitä. Aurinko vanhentaa.
ai että vekaranjärvi on tuttu paikka :)
En tosta tunnistanut
really like this
Saiko 70-luvulla olla tuollainen hippi tukka? Itse kävin intin 86-87,eikä silloin kovin pitkä kuontalo saanut olla.
Tukan kampaaminen oli tuolloin taidetta, sitä kieriteltiin vaikka miten että näyttäisi lyhyemmältä tarkastuksessa. Siviilissä kaikilla oli pitkät tukat, niin kontrasti mokun ja siviilin välillä oli suuri. Moku ei siihen aikaan ollut niin naisten suosiossa, syynä yleinen vassarimeininki ja tieto, että intistä vähän lomia.
Karjp Kontioranta v 1971-1972.
Toinen pappani oli parolassa 64 vuonna oli täysin eri hiustyylit kaikilla en tiedä yhtään millaiset olosuhteet sillon oli armeijassa yhtä huonot kun tässä? tai paremmat? mutta semmosen käsityksen olen saanut että otti armeijan aika tosissaan kun ns perintönä sain 2 kirjaa mitä se luki armeijassa koulutuksesta jne mutta voi olla että niitä vaan luki kaikki oppiakseen muuten vaan hienoja panssarivaunu kuvia on sun muita myös. se myös kutsuttiin kertausharjotuksiin joskus kun oli jo vanhempi mitä se kuulemma kiroili kovasti😂 itse sain vapautuksen armeijasta ja olen vasta 20v pojan kloppi mutta kovasti halusin kyllä mennä! kaikki on kyllä sanonu mulle että en siinä mitään hävinny ja turhaa oli mutta tämän on sanonu mulle just ne ketkä oli 88 vuonna palveluksessa ja vähän aikaisemmin eli iskä ja muut
Hieman koskettaen erillistä omaa kommenttiani ja muitten näkemyksiä, jotka jätetty tähän saman videon viestikenttään;
Ero nykypäiväisen ja ennen 2000-lukuihin sijoittuvan asepalveluksen välillä on kuin päivä ja yö. Yleinen asenne 'maanpuolustuksen' ja 'isänmaallisuuden' suhteen olivat täysin ristiriidassa nuorison ihanteiden ja silloisen nykyajan tarpeiden kanssa. Puolustusvoimat oli jäykkä ja oppimaton organisaatio, jossa varusmiehelle tai edes ammattisotilaalle ei annettu henkisiä tai materialistisia edellytyksiä toteuttaa itseään ja mieltää varusmiespalveluksensa tai uransa pitkällä aikavälillä mielekkääksi.
Kävin itse "nykyajan" intin. Minulla oli runsaasti tietoa PV:n toiminnasta, pystyin vaikuttamaan koulutusvalintoihini, palautettani kuunneltiin ja hlökunnan sekä muitten esihenkilöitteni toiminta oli suurimmaksi osakseen esimerkillistä ja motivoitunutta.
Aivan syystäkin siis sukulaisesi moittivat intin hyödyllisyyttä 80-luvulla. Tuskin armeijasta ikinä millään tavalla saadaan irti sitä pakollisuuden ja tietynlaisen jäykkämäisyyden leimaa (kun kuitenkin ihmisiä siellä tavalla tai toisella joudutaan pakottamaan tekemään epämiellyttäviä asioita, jotta lakisääteiset tehtävät pystytään hoitamaan), mutta nykyään sentään intillä on suora ja välitön hyöty yksittäisen henkilön kansalaisosaamisessa: varusmies oppii ensiaputaitoja, johtamista, sosiaalista joustavuutta sekä kurinalaisuutta. Parhaimmassa tapauksessa myös siviiliin saatavaa työkokemusta kerryttää kun hakeutuu vaikkapa erikoistehtäviin, jotka vastaa omaa siviiliosaamista tai mielenkiintoa.
Hiukset on kuin hippileirillä.. parrat on sentään ajettu...Ei näin...
onks tuohon aikaan voinu polttaa tupakkaa tuvassa? 😅
No EI saanut UudJp 1/ 1974
Tukkamalli on paljon muuttunut...pst 2004
Mikä rupusakkiyksikkö on kyseessä? Likaiset vaatteet, epäsiistit pitkät tukat, tupakoidaan tuvissa... Itse olin kyllä aivan toisenlaisissa joukko-osastoissa. Tuolla poppoolla ei olisi sotia käyty, ei ainakaan voitettu.
Tuskinpa millään sisäkurilla sotia voitetaan :D
@@ComradeUranium Ilman kuria hävitään kaikkia sodat, olkoon varustus mikä tahansa.
harmi kun mun nauhat meni mäsäksi..
Porin prikaati 76
1978-1979v
Tämmöstäki on ollut..
Hippimeininkiä..
Goneja
Kuvat polkupyöräkorjaamolta ja Kadettikoulun esikuntakomppaniasta. Korjaamon porukka sai touhuta vapaasti, kun pomo oli kuukausien sairauslomalla. Polkupyöriä korjattiin ajan kuluksi silloin kun ei jaksettu istua sotilaskodissa. EK:ssa viikonloput perjantaista alkaen vapaat, illat klo. 21 asti vapaat ja pitkiä iltalomia viikolla. Ruoka ravintolatasoa eli samaa kuin kadeteilla. Tuvissa juotiin ja poltettiin. Aseet omissa kaapeissa. Välillä aivan järkyttävän mieletön meininki. Nykyisin tiukempaa.