Ai foarte mare dreptate. Eu nu am putut baga cuțitul in pământ de ce tare era. Am făcut testul și trebuie sa ud și 80 de minute continuu ca sa între vreo 10-15 cm cuțitul. Eu udam zilnic 20 minute. Diferența enorma.
multumiri mestere, apreciez maxim. asa e si la rosii daca uzi des nu fac radacini adanci. la mine iarba ramane verde si iarna, ud foarte abundent, vara daca e arsita si sceta in fiecare zi. succes 🙌👍
100% adevarat si correct ceea ce spuneti! Mai exista doar un ,,mic “ detaliu, trebuie depusa o foarte mare atentie in prepararea terenului inainte de insamantare sau dupa caz rulouri !
Super logic. Din iulie v-am descoperit și de atunci tot ce am văzut și învățat de la voi ,aplic. Am mare încredere în voi. Mulțumesc mult și felicitări pentru tot ce faceți. Am început sa cumpăr produse de la voi. În septembrie încep sa aplic ingrasamantul ,sa reansamatez și sa fac tot ce ați spus voi.
Eu iau probele cu un tub pvc gri (de canalizare) diametru de 32 .. si pe urma le bag inapoi ca niste dopuri - tubul are o lungime de 30cm si l-am şanfrenat in partea care intra in sol - pe o lungime de 10cm l-am "taiat" cu flexul, ca sa pot largi teava si sa scot mai usor proba Pana trece de iarba si apuca sa intre in pamant e mai greu Cand luati proba, solul nu tre sa fie uscat, si sa introduceti teava prin apasare si rasucire continua.. sau va folositi de greutatea corpului si incercati sa apasati in picioare pe ea
Felicitari pentru inca un tutorial foarte folositor! Am si o intrebare:- noaptea intre ce ore se poate uda??? (Cel mai devreme dupa ora 23). Am vazut ca ai setat programatorul intre ora 2 si 6 dimineata-->asta inseamna ca dupa ora 2 noaptea putem uda? Multumesc!
Sa fie frunza cat mai putin umeda. Adica dupa ce cade roua pana la ora cand e soarele pe cer si incepe sa se ridice roua. Cel mai bine catre rasarit sa se spele de pe frunza fungii care se dezvolta pe timpul noptii. Cei cu apsersoare mobile sa irige dupamasa dar sa mai bata soarele 3-4 ore sa zvinte frunza.
Buna. Nu toata lumea procedeaza asa. Ca daca am dat bani pe gazon si plante le irigam zilnic sa nu le pierdem… dar nu ne gandim ca le inecam. Ca sa nu moara de sete le inecam :)
buna, un lucru nu am inteles va rog, ati spus ca ori udam noaptea ori daca e dupa amiaza, sa mai prindem vreo 3 ore de soare sa se svante firul ierbii, dar daca ud la 2 noaptea, cine mai svanta firul ierbii? nu sta uda pana dimineata? la fel banuiesc ca este si daca ud la ora 23.00, multumesc
Buna. Alegerea unui asemenea gazon presupune si ceva mai multa munca pt tuns, distriuire de ingrasaminte. Aveti aici la ”Intretinere” cam ceea ce ar trebui sa faceti. Cu fir subtire si verde inchis e Royal Sport. www.semintegazon.ro/magazin/insamantare-gazon
Salut, vreau sa însămânțat 220 mp de gazon la mine în curte și ma gândeam ca poți face un video cu costurile totale de la A la Z. Dacă vrei și crezi ca e o oportunitate bună aștept un mesaj.
Salutare. Am un gard viu din lemn cainesc (ligustrum ovalifolium). O parte din el pe o lungime de cca. 3 m liniari a inceput sa se ingalbeneasca, pe alocuri sa se inegreasca si sa-si piarda frunzele. Aveti idee ce se intampla ? Problema a aparut brusc in ultima saptamana.
Buna. Prea putine informatii… Ingalbenirea se poate produce din mai multe cauze. Postati cateva poze pe ceva grup de facebook legat de plante ornamentale.
Cel mai mare inamic al gazonului e proprietarul. Urmati acest ghid cu calendarele, ilustratiile care sunt acolo, remediati de la modul de a tunde, la aplicarea de ingrasaminte pt gazon de 3-4 ori pe an, irigati corect facand acel test cu caserole, scarificati de 2-3 ori pe an. In partea de jos a paginii e si un tutorial cum sa faceti acel test cu caserole (cate minute irigam gazonul). E ceva care in 30 minute maxim stiti tot ce aveti de facut. Va promit respectand acel ghid de la saptamana la saptamana va fi mai bine, curtea va arata altfel, tunsul nu va mai fi o corvoada, buruiana istorie. O sa ziceti cand vedeti gazon artificial ca al dvs e mai frumos, va asigur. www.semintegazon.ro/sfaturi-tehnice/intretinere-gazon-ghid-general . Citit si repsectat fara skip :)
@@sergiutimos6454 mai sunt si hateri, nu toate comentariile sunt pe bune :). Si mai e un lucru daca e un ghid atunci respecta-l nu pe jumatate sau trei sferturi, ca si doamna daca respecta doar trei sferturi reteta nu prea iese bine ciorba :). Cam un sfert din clip e vizionat in medie, ce poate sa iasa de acolo :) ?
@@sergiutimos6454 ce gazon apare in clipurile recente sunt : unul pe sol argilos, unul pe sol nisipos am procedat asa ca sa nu existe comentarii ca conditiile, ca solul, ca alte altele. Totul e altceva problema decat noi insine :) prima data de asta trebuie sa ne dam seama, ca e gazon ca e alt aspect din viata noastra.
ce inseamna foarte mult ? daca solul nu absoarbe 12-15L de apa/mp aveti o problema, pt ca aceasta e cantiatea care cade la o ploaie buna. Daca nu se intampla asta insemna ca dvs irigati excesiv de mult, poate ca solul are deja prea multa apa in el si nu mai are loc sa absoarba. Mai multe despre irigarea in functie de sol : www.semintegazon.ro/sfaturi-tehnice/cum-irigam-corect-gazonul
Bună seara! Am gazon de 1 an de zile, acuma o mare parte din el este uscat! Ce trebuie să fac? Nu cred că este problema apa, deoarece pământul este umed, dar orice e posibil! Mulțumesc!
Buna. urmati acest ghid va rugam: www.semintegazon.ro/calendar/gazon-uscat-vara . E una sa fie umed deasupra daca irigati zilnic si alta e sa fie apa in sol unde e radacina.
Urmeaza si la mine :). Merita clar. Mai ales ca eu nu stau acolo, ajung doar de 2 ori pe saptamana si mai sunt cazuri cand trebuie oprit daca ploua abundent.
Daca deduc corect din cele prezentate, uzi 45 min o zona că sa ajungi la 17-18l la una din cele 2 udări săptămânale? Nu știu câte zone sunt, dar este interesant că durează așa mult timp - eu aici mă blocasem cu testul caserolelor.
La 280 am doua zone cu cate 3 aspersoare, care merg fiecare 45 de minute. Acum ca e cald (40c) si e toata ziua in soare am cate o ora pe zona, pe sapt total cam 40 L/mp.
Verifica si ce duze ai .. poate sunt tip spray .. sau alt model .. dar 45 min pt 17-18L -> eu zic ca nu dureaza mult Ce sa zic la mine .. zona cu 3 duze Hunter MP rotators 2000 (head to head coverage) si primesc 12L in 75 min
Foarte interesant de știut cat durează în alte părți, mulțumesc. Am aspersoare Irritrol 430r și duze de 1.5 și 2. Udam 2x15 min pe zona și abia ajung la 15l. Trebuie sa mai rezolv faptul că nu prea este uniforma udarea.
Care este perioada optima de crestere a radacinii la adancime pt a fi pregatita de iarna? Pt ca daca vara este seceta si nu irigi corect, in septembrie/octombrie incepe sezonul ploios, cantitatea de apa din precipitatii fiind chiar mai mare decat ar avea nevoie gazonul. Se mai formeaza in toamna radacina la adancime pt a fi ok iarna?
@@semintegazon atunci imi scapa ceva, pt ca toate peluzele din tara noastra ar trebui sa intre in iarna cu radacinile la adancime, avand in vedere toamna care este destul de ploioasa in ultimii ani (deci se formeaza radacina la adancime) si mai mult, este necesara aplicarea de foliari pt prevenirea bolilor cauzate de umiditate. Cred ca problemele pt peluzele uscate iarna apar din cauza faptului ca pe timp de iarna nu mai intereseaza pe nimeni de gazon
Nu is expert, dar m-am documentat mult inainte sa imi fac sistemul de irigare Eu am si recomand aspersor Hunter prs40 cu supapa de retinere si regulator de presiune ...ridicare 10cm sau 15cm Si duzele sunt MP rotators De pe irigare-ro am cumparat tot sistemul
Cred ca la un moment dat Alin a explicat ca regula ar fi 1l/grad. Adica, daca intr-o saptamana sunt in medie 37 grade, atunci cantitatea de apa este de 37l / metru patrat / per saptamana, distribuita in 2 zile. (exista prognoze pentru programarea aspersoarelor). In alte tari, sunt deja restrictii de apa, si pot uda odata la 7 sau 9 zile (SUA). Desigur, alte specii de iarba, specifice zonei aride. Oricum, in luna Iulie, pana la jumatatea lui August gazonul specific zonei reci: "sufera", nu mai are aceeasi crestere, se numeste efectul de hibernare (dormancy) si conteaza f mult sa fim atenti la aspectele explicate de Alin, deoarece exista tentatia sa il indopi cu ingrasaminte si apa si nu o sa faci decat, in cazul cel mai fericit sa indopi buruienile. Tot Alin, la un moment dat a explicat notiunea de "soak" time: daca terenul este argilos, stratul superficial formeaza o pelicula care impiedica patrunderea apei in stratul profund. Atunci o solutie ar fi impartirea minutelor de udat determinate cu ajutorul "testului cu caserole" in mai multe parti si se alterneaza zonele astfel incat apa sa penetreze solul cat mai adanc.
ar fi fost fain sa spui in primul minut ca solutia este sa uzi rar si abundent ca sa dezvolte o radacina adanca de min 20cm ca sa reziste iarna bine si sa zici exact ce e rar si abundent gen odata la 3 zile dimineata in tre 3 si 6 suficient de mult sa ajunga apa pan la 30 cm in sol... restul cele 10 min sunt timp pierdut in care eu incerc sa aflu ce e rar si abundent in opinia ta. Multumim oricum
Omule, e primul tau filmulet? Nu se filmeaza cu fata spre soare. Si nici nu se trancaneste asa mult, ca dupa a cincea bere. Pe scurt Irigi mai rar si cu mai multa apa. Asta scrie si pe pachetul cu seminte de gazon sau pe orice instructiuni in domeniul intretinerii gazonului. Si este valabil si la alte plante, legume, arbusti, copaci. Apreciez efortul si intentia, dar daca irigai in cele doua moduri (des si putin vs. rar si abundent) si aratai diferenta erai tare. Asa ...
Atunci cam pe acolo ati fost cu irigarea la 30 l/ mp/ sapt daca e insorit gazonul, in orice caz nu mai jos de 25L/ mp, decat daca e umbrit si la munte.
Este cea mai mare risipa de apa cu gazonul, mai ales in zonele din sus si vest, cu regim slab de precipitatii vara. Nu se poate compara cu Anglia, unde ploua mult mai des si mai uniform de-a lungul anului.
Regasiti la descriere cateva link-uri utile.
O intrebare, unde gasesc de închiriat o masinarie pentru săpat șanț irigare. Teava dn32?
@@kaka0ovin eu cu miniexcavator 😊
@@toc65999 am achiziționat o mașinărie de făcut Șanțuri . Am rezolvat , multumesc
Ai foarte mare dreptate. Eu nu am putut baga cuțitul in pământ de ce tare era. Am făcut testul și trebuie sa ud și 80 de minute continuu ca sa între vreo 10-15 cm cuțitul. Eu udam zilnic 20 minute. Diferența enorma.
multumiri mestere, apreciez maxim. asa e si la rosii daca uzi des nu fac radacini adanci.
la mine iarba ramane verde si iarna, ud foarte abundent, vara daca e arsita si sceta in fiecare zi.
succes 🙌👍
Util foarte util
Foarte frumos. Mulțumim
Util foarte util ,merita toata atentia nota 11 .Pe itelesul tuturor.Felicitari Alin.
Multumesc de recomandare !
Mulțumesc, ca de obicei foarte bine explicat și foarte de ajutor.
Salutare, o zi frumoasa
Dl Ilie numai bine !
Foarte tare!!
100% adevarat si correct ceea ce spuneti! Mai exista doar un ,,mic “ detaliu, trebuie depusa o foarte mare atentie in prepararea terenului inainte de insamantare sau dupa caz rulouri !
Pui pe tine destept mai esti
Ce parere aveti de acest aspect? Logic sau nu prea?
Super logic.
Din iulie v-am descoperit și de atunci tot ce am văzut și învățat de la voi ,aplic.
Am mare încredere în voi. Mulțumesc mult și felicitări pentru tot ce faceți.
Am început sa cumpăr produse de la voi.
În septembrie încep sa aplic ingrasamantul ,sa reansamatez și sa fac tot ce ați spus voi.
Eu iau probele cu un tub pvc gri (de canalizare) diametru de 32 .. si pe urma le bag inapoi ca niste dopuri
- tubul are o lungime de 30cm si l-am şanfrenat in partea care intra in sol
- pe o lungime de 10cm l-am "taiat" cu flexul, ca sa pot largi teava si sa scot mai usor proba
Pana trece de iarba si apuca sa intre in pamant e mai greu
Cand luati proba, solul nu tre sa fie uscat, si sa introduceti teava prin apasare si rasucire continua.. sau va folositi de greutatea corpului si incercati sa apasati in picioare pe ea
mai e varianta cu plantator , e 15 lei la bricolaje. dar cu astfel de harlet/ lopata merge f repede.
@@semintegazon da..sau plantator .. am vazut video-ul
Ma gandeam ca folosind harletul le e frica sa ia probe asa mari 👍
Cu mențiunea că avem profil de sol cu absorbție de apă. Cu argilă în niciun caz.De fapt pe profil de argila nu punem gazon, punem lucernă .
Salut, ce tip de aspersoare sunt folosite aici?
Felicitari pentru inca un tutorial foarte folositor! Am si o intrebare:- noaptea intre ce ore se poate uda??? (Cel mai devreme dupa ora 23). Am vazut ca ai setat programatorul intre ora 2 si 6 dimineata-->asta inseamna ca dupa ora 2 noaptea putem uda? Multumesc!
Sa fie frunza cat mai putin umeda. Adica dupa ce cade roua pana la ora cand e soarele pe cer si incepe sa se ridice roua. Cel mai bine catre rasarit sa se spele de pe frunza fungii care se dezvolta pe timpul noptii. Cei cu apsersoare mobile sa irige dupamasa dar sa mai bata soarele 3-4 ore sa zvinte frunza.
Acelasi lucru este valabil aproape la orice planta. Pomii fructiferi se uda rar si abundent ptr a facilita patrunderea in adancime a pivotului.
Buna. Nu toata lumea procedeaza asa. Ca daca am dat bani pe gazon si plante le irigam zilnic sa nu le pierdem… dar nu ne gandim ca le inecam. Ca sa nu moara de sete le inecam :)
buna cum se numeste gazonul semanat
Recomand un gard, sa nu se mai vada in exteriorul curtii tare frumoase! Te salut
Asteptam sa creasca leylandii :)
buna, un lucru nu am inteles va rog, ati spus ca ori udam noaptea ori daca e dupa amiaza, sa mai prindem vreo 3 ore de soare sa se svante firul ierbii, dar daca ud la 2 noaptea, cine mai svanta firul ierbii? nu sta uda pana dimineata? la fel banuiesc ca este si daca ud la ora 23.00, multumesc
Bravo, măcar unul își dă seama de cevai .
frumos prezentat. dar ti-ai facut o curte, verde, frumoasa, in campu ala!? :))
Buna cum scap de trifoiul din gazon??
Buna. Aveti detalii in link www.semintegazon.ro/sfaturi-tehnice/buruieni-cu-frunza-lata
Ce gazon îmi recomandați cu fir subțire și verde intens
Buna. Alegerea unui asemenea gazon presupune si ceva mai multa munca pt tuns, distriuire de ingrasaminte. Aveti aici la ”Intretinere” cam ceea ce ar trebui sa faceti. Cu fir subtire si verde inchis e Royal Sport. www.semintegazon.ro/magazin/insamantare-gazon
Salut, vreau sa însămânțat 220 mp de gazon la mine în curte și ma gândeam ca poți face un video cu costurile totale de la A la Z. Dacă vrei și crezi ca e o oportunitate bună aștept un mesaj.
Salutare. Am un gard viu din lemn cainesc (ligustrum ovalifolium). O parte din el pe o lungime de cca. 3 m liniari a inceput sa se ingalbeneasca, pe alocuri sa se inegreasca si sa-si piarda frunzele. Aveti idee ce se intampla ? Problema a aparut brusc in ultima saptamana.
Buna. Prea putine informatii… Ingalbenirea se poate produce din mai multe cauze. Postati cateva poze pe ceva grup de facebook legat de plante ornamentale.
Salut Alin, salut tuturor!
Ce aspensoare sunt acelea ?
Buna. Aspersoare Hunter, nu stiu ce model.
Super explicat, însă ceva nu-mi iese respect tot ce zici dar gazonul.meu este deplorabil.....😔😔😔
Cel mai mare inamic al gazonului e proprietarul. Urmati acest ghid cu calendarele, ilustratiile care sunt acolo, remediati de la modul de a tunde, la aplicarea de ingrasaminte pt gazon de 3-4 ori pe an, irigati corect facand acel test cu caserole, scarificati de 2-3 ori pe an. In partea de jos a paginii e si un tutorial cum sa faceti acel test cu caserole (cate minute irigam gazonul). E ceva care in 30 minute maxim stiti tot ce aveti de facut. Va promit respectand acel ghid de la saptamana la saptamana va fi mai bine, curtea va arata altfel, tunsul nu va mai fi o corvoada, buruiana istorie. O sa ziceti cand vedeti gazon artificial ca al dvs e mai frumos, va asigur. www.semintegazon.ro/sfaturi-tehnice/intretinere-gazon-ghid-general . Citit si repsectat fara skip :)
Când i.ati dat ultimadata ingrasamant? Dacă nu i.ati dat dați și udați undeva la 30l/mp pe săptămână împărțit la 2-3 udari câte 10 litri pe mp.
@@sergiutimos6454 mai sunt si hateri, nu toate comentariile sunt pe bune :). Si mai e un lucru daca e un ghid atunci respecta-l nu pe jumatate sau trei sferturi, ca si doamna daca respecta doar trei sferturi reteta nu prea iese bine ciorba :). Cam un sfert din clip e vizionat in medie, ce poate sa iasa de acolo :) ?
@@sergiutimos6454 ce gazon apare in clipurile recente sunt : unul pe sol argilos, unul pe sol nisipos am procedat asa ca sa nu existe comentarii ca conditiile, ca solul, ca alte altele. Totul e altceva problema decat noi insine :) prima data de asta trebuie sa ne dam seama, ca e gazon ca e alt aspect din viata noastra.
@@semintegazon Asa este..eu tot ce am învățat am învățat de la tine..si îmi place sa te urmăresc pe canalele sociale!
Si daca pamantul e argilos?
Daca udam foarte mult, face balta.
Cum ar trebui procedat?
Zona umbra
ce inseamna foarte mult ? daca solul nu absoarbe 12-15L de apa/mp aveti o problema, pt ca aceasta e cantiatea care cade la o ploaie buna. Daca nu se intampla asta insemna ca dvs irigati excesiv de mult, poate ca solul are deja prea multa apa in el si nu mai are loc sa absoarba. Mai multe despre irigarea in functie de sol : www.semintegazon.ro/sfaturi-tehnice/cum-irigam-corect-gazonul
Bună seara! Am gazon de 1 an de zile, acuma o mare parte din el este uscat! Ce trebuie să fac? Nu cred că este problema apa, deoarece pământul este umed, dar orice e posibil! Mulțumesc!
Buna. urmati acest ghid va rugam: www.semintegazon.ro/calendar/gazon-uscat-vara . E una sa fie umed deasupra daca irigati zilnic si alta e sa fie apa in sol unde e radacina.
Am același aparat doar că am pus și modul de WiFi, este mai simplu de controlat.
Urmeaza si la mine :). Merita clar. Mai ales ca eu nu stau acolo, ajung doar de 2 ori pe saptamana si mai sunt cazuri cand trebuie oprit daca ploua abundent.
era mai bine daca se filma cu soarele in spatele camerei
Daca deduc corect din cele prezentate, uzi 45 min o zona că sa ajungi la 17-18l la una din cele 2 udări săptămânale? Nu știu câte zone sunt, dar este interesant că durează așa mult timp - eu aici mă blocasem cu testul caserolelor.
La 280 am doua zone cu cate 3 aspersoare, care merg fiecare 45 de minute. Acum ca e cald (40c) si e toata ziua in soare am cate o ora pe zona, pe sapt total cam 40 L/mp.
Fiecare curte e conceputa altcumva, alte duze, alt debit, alta amplasare. De aceea trebuie verificat.
Verifica si ce duze ai .. poate sunt tip spray .. sau alt model
.. dar 45 min pt 17-18L -> eu zic ca nu dureaza mult
Ce sa zic la mine .. zona cu 3 duze Hunter MP rotators 2000 (head to head coverage) si primesc 12L in 75 min
Foarte interesant de știut cat durează în alte părți, mulțumesc.
Am aspersoare Irritrol 430r și duze de 1.5 și 2. Udam 2x15 min pe zona și abia ajung la 15l.
Trebuie sa mai rezolv faptul că nu prea este uniforma udarea.
Care este perioada optima de crestere a radacinii la adancime pt a fi pregatita de iarna? Pt ca daca vara este seceta si nu irigi corect, in septembrie/octombrie incepe sezonul ploios, cantitatea de apa din precipitatii fiind chiar mai mare decat ar avea nevoie gazonul. Se mai formeaza in toamna radacina la adancime pt a fi ok iarna?
Daca semanati gazon acum o sa vedeti ca ii creste radacina, concluzia : la gazon ii creste radacina tot timpul daca are conditii. Inclusiv iarna.
@@semintegazon atunci imi scapa ceva, pt ca toate peluzele din tara noastra ar trebui sa intre in iarna cu radacinile la adancime, avand in vedere toamna care este destul de ploioasa in ultimii ani (deci se formeaza radacina la adancime) si mai mult, este necesara aplicarea de foliari pt prevenirea bolilor cauzate de umiditate. Cred ca problemele pt peluzele uscate iarna apar din cauza faptului ca pe timp de iarna nu mai intereseaza pe nimeni de gazon
Salut. Ce aspersoare folosești? Un link dacă se poate.
Hunter sunt. Link nu pot sa va dau ca nu stiu ce model sunt. Nici nu conteaza prea mult.
@@semintegazon Ok am să caut eu. Mulțumesc.
Nu is expert, dar m-am documentat mult inainte sa imi fac sistemul de irigare
Eu am si recomand aspersor Hunter prs40 cu supapa de retinere si regulator de presiune ...ridicare 10cm sau 15cm
Si duzele sunt MP rotators
De pe irigare-ro am cumparat tot sistemul
Chiar dacă sint 43 de grade tot de 2 ori irigam??
Nu strica o irigare in plus daca sunt 40C, dar cel mai bine mariti timpul la una din irigari.
Cred ca la un moment dat Alin a explicat ca regula ar fi 1l/grad. Adica, daca intr-o saptamana sunt in medie 37 grade, atunci cantitatea de apa este de 37l / metru patrat / per saptamana, distribuita in 2 zile. (exista prognoze pentru programarea aspersoarelor). In alte tari, sunt deja restrictii de apa, si pot uda odata la 7 sau 9 zile (SUA). Desigur, alte specii de iarba, specifice zonei aride. Oricum, in luna Iulie, pana la jumatatea lui August gazonul specific zonei reci: "sufera", nu mai are aceeasi crestere, se numeste efectul de hibernare (dormancy) si conteaza f mult sa fim atenti la aspectele explicate de Alin, deoarece exista tentatia sa il indopi cu ingrasaminte si apa si nu o sa faci decat, in cazul cel mai fericit sa indopi buruienile. Tot Alin, la un moment dat a explicat notiunea de "soak" time: daca terenul este argilos, stratul superficial formeaza o pelicula care impiedica patrunderea apei in stratul profund. Atunci o solutie ar fi impartirea minutelor de udat determinate cu ajutorul "testului cu caserole" in mai multe parti si se alterneaza zonele astfel incat apa sa penetreze solul cat mai adanc.
@@cmihalache 10/10 explicat; 10/10 argumentat!
Daca s-a uscat e pierdut sau isi mai revine?
Depinde de cat timp a fost uscat si ce specie de iarba e . De regula daca nu sunt mai mult de 3 saptamani de cand e uscat isi revine.
Nu mai bine pui un senzor de umiditate mai adanc ? Si nu mai faci gazonu sitâ ? :))
Ce fel de nisip ai folosit ?
Nisip de la balastiera, 0-1 spalat, cernut.
ar fi fost fain sa spui in primul minut ca solutia este sa uzi rar si abundent ca sa dezvolte o radacina adanca de min 20cm ca sa reziste iarna bine si sa zici exact ce e rar si abundent gen odata la 3 zile dimineata in tre 3 si 6 suficient de mult sa ajunga apa pan la 30 cm in sol... restul cele 10 min sunt timp pierdut in care eu incerc sa aflu ce e rar si abundent in opinia ta. Multumim oricum
Nisipul de garla e bun la gazon
Buna. E o afirmatie sau intrebare?
++++
Depinde de la teren la teren..
Irigarea in functie de sol. Care e diferenta? th-cam.com/video/fqSRAD58btQ/w-d-xo.html
Raurile seaca in toata Europa iar noi ne facem griji pentru gazon :D
O sa va arăt,nu o sa va arat!
Fanul se usuca mai bine PE soba...
Si in soba nu :) ? Da, stiu versurile, e o melodie care a aparut cand eram in liceu.
Pentru atata sufli din greu ca si trenul in gara? Mai fa miscare prietene se vede ca esti patron si nu muncitor.😊
Omule, e primul tau filmulet? Nu se filmeaza cu fata spre soare.
Si nici nu se trancaneste asa mult, ca dupa a cincea bere. Pe scurt Irigi mai rar si cu mai multa apa. Asta scrie si pe pachetul cu seminte de gazon sau pe orice instructiuni in domeniul intretinerii gazonului.
Si este valabil si la alte plante, legume, arbusti, copaci.
Apreciez efortul si intentia, dar daca irigai in cele doua moduri (des si putin vs. rar si abundent) si aratai diferenta erai tare. Asa ...
Mai mult, mai putin… ce inseamana pt dvs mult pt unii poate insemna putin.
30l/mp? Păi la cei 5 ari ai mei dau faliment
in vara era verde gazonul dvs?
@@semintegazon Da
Atunci cam pe acolo ati fost cu irigarea la 30 l/ mp/ sapt daca e insorit gazonul, in orice caz nu mai jos de 25L/ mp, decat daca e umbrit si la munte.
@@semintegazon Avem ploi și am făcut umbră. Tot așa mai rar ud de 2 ori / săptămână dar puțin și doar când e secetă .
Gazonul, deși frumos, este o pacoste. Bani băgați pentru niciun beneficiu. Asta este o chestie copiată după ăia cu bani mulți, din Anglia.
Este cea mai mare risipa de apa cu gazonul, mai ales in zonele din sus si vest, cu regim slab de precipitatii vara.
Nu se poate compara cu Anglia, unde ploua mult mai des si mai uniform de-a lungul anului.
da, si casa o putem lasa netencuita.
Si copiii se pot juca in noroi cu porcii. apoi sa intre in casa si să sară in pat!
Gazonul o sursa pentru capuse
Comentariul tau suna ceva de genul, intru pe grupu de tesla si ii blamez ca au tesla si eu merg cu dacia spring.
Tipul care filmeaza ar trebui sa mearga la un curs de operatori de imagine.
Nu se filmeaza cu fata spre Soare ! O fi fost vreo femeie la aparatu;l de filmat.