Integrated Information Theory is an information processing theory that describes objectively the human consciousness, quantifies it, and explains its evolutionary edge.
בהרהורי כפירה בכל זאת אפשר לטעון שההבדל הוא לא רק בחוויה אלא גם ביכולת לחשוב. מחשב ורובוט לא חושבים. הם מקבלים פקודות ומבצעים פעולה. קלט ופלט. האדם יכול לשאול שאלה, מחשב לא.
Gilad Roter אתה יוצא מנקודת ההנחה שכשאדם שואל שאלה, השאלה אינה תוצאת פלט טבעית של קלט מזדמן. (אתה קם בבוקר, מגלה שחסר לך המידע של מה השעה, נוצר בך דחף לגלות מה השעה, אתה שואל מה השעה)
על השאלה הגדולה המתבקשת מהצעתו של נוח הררי להגדיר את המושג "חיים" כביצוע של אלגוריתמים: מי הוא זה אשר "כתב" את האלגוריתמים הללו, שהן הן החיים? נ"ה סבור שאת זה עשתה האבולוציה. מדוע לא עשה זאת הבורא, אלוהים? נ"ה סבור: משום שמה שכתוב בספר בראשית לא יכול לשמש הצעה מדעית לשאלה של מקור החיים. שהרי נ"ה אינו "מאמין" באלוהים. אבל דבר חשוב ואלמנטרי מאד חסר במשנתו של נ"ה, ואני אנסח את זה כך: מי היא, אם כן, האינסטנציה שמבצעת את האלגוריתמים האלה שהם הם החיים אליבא דנ"ה. למשל המהלך הביולוגי של ההתפתחות מן הנבט לעובר. ברור שיש כאן ביצוע של "פרוגרמה". אולם יאמר נא מר: מי לדעתו האינסטנציה שמבצעת את הפרוגרמה הזאת? אני בטוח במאת האחוזים שתשובתו תהיה: "הגוף" בעצמו... אלא שברגע זה אין אנו יודעים ידיעה מדעית כיצד זה נעשה. אבל, דווקא את הדבר הזה לא ניתן ללמוד ממדעי המחשב. המחשב נוצר ע"י ממציאו האדם. כדי שהמחשב יעשה משהו יש צורך לכתוב תוכנה בשפה שהמחשב מבין. לא כל דבר ניתן להמיר ל"שפת מחשב". את המושגים מתחום האסטטיקה (יופי, שלמות ויזואלית, טקסטואלית או מוסיקלית) אי אפשר לתכנת במחשב מבחינה עקרונית. לפי איזה עקרון תפתור תכנת המחשב את בעיתו של הנסיך פאריס "מי היא היפה שבין שלושת היפיפייות האולימפיות אפרודיטה, הרה או אתנה"? נ"ה טוען שהאתיקה התפתחה במקביל להתפתחות הקוגניטיבית של האדם כחלק מן האבולוציה, ולא כתוצאה מו הציווי האלוהי בתורה. אבל לא ברור מדבריו אם הוא סבור שהאתיקה אינה ביטוי למשהו שאני יודע אלא למה שאני חותר כאידאל. ערכי המוסר אינם עובדות או דבר נתון, אלא דבר שיש לחתור לקראתו. אין הסכמה בין בני האדם על ערכים מוסריים. לכל תרבות מערכת של ערכי מוסר משלה. נ"ה עושה אין ספור טעויות אינטלקטואליות. יחסו לדת היהודית היא יחס של התנשאות ויהירות. הדת, לדעתו, מופרכת מיסודה משום שאי אפשר להוכיח או לשלול את קיומו של אלוהים מבחינה רציונאלית-לוגית (אפריורי) או מבחינה אמפירית-ניסויית (אפוסטריורי). לא נוח לו לתפוס שעיקרה של הדת במחשבה של האדם על תודעת מעמדו לפני האל. קיום האל הוא מושכל ראשון אצל כל בעל דת. במקרה הטוב תורתו של נ"ה משקפת את תשוקתם של מדעני ההיסטוריה להיות מדעם רלוונטי כמדעי-הטבע כגון הפיסיקה והכימיה. ראה ספרו "דלות ההיסטוריציזם" (The Poverty of Historicism) של קרל פופר (1902-1994)
כמו תמיד, הדת מתפרצת בברוטאליות כאשר למדע אין *עדיין* את התשובות לכל השאלות. בכל אופן, הרעיון שאלוהים הוא זה שיצר את היקום, הגלקסיות, האדם והתודעה הוא כל כך מופרך וחסר כל היגיון בריא (ומי יצר את אלוהים? ולמה לעזאזל שכוח עליון יקים מערכת שכזאת?) שנדרש הרבה דימיון מפותח מצד בני האדם בכדי שיאמינו בדבר כל כך מפוברק כמו אלוהים. ואת זה דווקא יובל מסביר יפה בספרו "קיצור תולדות האנושות".
זאת תיאוריה שנשמעת מבטיחה במבט ראשון אבל בסיסה והנחותיה אינם מוכחות וכנראה לפי רוב חוקרי המוח מופרכות, אין שום יכולת כיום לומר בביטחון מלא שרגשות הם כמין פלט של המכונה האורגנית האבולוציה מסיבה פשוטה שאין שום הוכחה שהאדם אינו דואלי ביסודו
לא הקשבתי לכל ההרצאה כי חבל לי לבזבז זמן על היסטוריון שאינו טורח לאזכר מקורות ומדענים שפיתחו את הענף המדעי הזה. ממה שאני שמעתי התרשמתי שההיסטוריון הזה הגה במוחו הנאור את התזה הזו. בפועל הוא מציג רק מה שנוח לו, ובצורה פשטנית כי הפרטים לא ידועים לו או לא נוחים לו. ובכן, כדאי להתחיל עם המתמטיקאי הגאון והאקסטנטרי נורברט וינר שנחשב למייסד ענף הקיברנטיקה. זהו תחום אינטרדיסציפלינרי העוסק בחקר תהליכי התקשורת, מערכות הבקרה ועקרונות המשוב בין בני אדם , ארגונים ומכונות. נדלג כמה שנים קדימה אל ג'ון פון-ניומן האמריקאי שפיתח אלגוריתמים דמויי די-אן-איי לפני שהסליל הכפול בכלל התגלה. על סמך עבודתם ושל אחרים, המתמטיקאי-פיזיקאי ג'ון הנרי הולנד יסד ופיתח את תורת המורכבות, המוכרת כיום בשם מערכות מורכבות סתגלניות. על בסיס כל אלה ועבודות נוספות של גאונים אמתיים הגיאו-פיזיקאי ופילוסוף המדע סטפן מאייר הציג תזה שעיקרה: די-אן-איי זו אינפורמציה. כדי לייצר אינפורמציה וכדי להשתמש בה צריך אינטליגנציה. האינטליגנציה לא נמצאת ב די-אן-איי כמובן. היכן היא? אצל מי שיצר את ה די-אן-איי שסטטיסטית לא יתכן שנוצר בתהליך אבולוציוני. הוא גם מוכיח במספרים מדוע. מאייר נזהר מלתאר את האינטלגנציה שיצרה את הדי-אן-אייי כ"אלוהים" כדי לא לעצבן יותר מידי נאורים למיניהם, אבל ברור שאין אפשרות אחרת. גילוי נאות: הדוקטורט שלי היה בתחום מערכות מורכבות סתגלניות. למי שרוצה להעמיק קצת יותר: חפשו באינטרנט הרצאות וספרים של stephen meyer
מהפכני. זה חזק בדרך שרוב האנשים לא מבינים בכלל. מדהים
כ
שיגיע המרצה לאחר 120 לעולם שכולו טוב יוכל לבקש מאלוהים הסבר למה התודעה איננה חלק מן האלגוריתם האנושי.
מבריק.
Integrated Information Theory is an information processing theory that describes objectively the human consciousness, quantifies it, and explains its evolutionary edge.
I realize I'm kind of off topic but does anyone know a good place to stream newly released tv shows online ?
@Layton Abel flixportal xD
@Gus Jaxtyn thanks, I went there and it seems to work :) Appreciate it!
@Layton Abel You are welcome :D
בהרהורי כפירה בכל זאת אפשר לטעון שההבדל הוא לא רק בחוויה אלא גם ביכולת לחשוב. מחשב ורובוט לא חושבים. הם מקבלים פקודות ומבצעים פעולה. קלט ופלט. האדם יכול לשאול שאלה, מחשב לא.
Gilad Roter אתה יוצא מנקודת ההנחה שכשאדם שואל שאלה, השאלה אינה תוצאת פלט טבעית של קלט מזדמן. (אתה קם בבוקר, מגלה שחסר לך המידע של מה השעה, נוצר בך דחף לגלות מה השעה, אתה שואל מה השעה)
זה לא נכון מה שאתה אומר כל מה שאתה עושה זה קלט פלט
על השאלה הגדולה המתבקשת מהצעתו של נוח הררי להגדיר את המושג "חיים" כביצוע של אלגוריתמים: מי הוא זה אשר "כתב" את האלגוריתמים הללו, שהן הן החיים? נ"ה סבור שאת זה עשתה האבולוציה. מדוע לא עשה זאת הבורא, אלוהים? נ"ה סבור: משום שמה שכתוב בספר בראשית לא יכול לשמש הצעה מדעית לשאלה של מקור החיים. שהרי נ"ה אינו "מאמין" באלוהים.
אבל דבר חשוב ואלמנטרי מאד חסר במשנתו של נ"ה, ואני אנסח את זה כך: מי היא, אם כן, האינסטנציה שמבצעת את האלגוריתמים האלה שהם הם החיים אליבא דנ"ה. למשל המהלך הביולוגי של ההתפתחות מן הנבט לעובר. ברור שיש כאן ביצוע של "פרוגרמה". אולם יאמר נא מר: מי לדעתו האינסטנציה שמבצעת את הפרוגרמה הזאת?
אני בטוח במאת האחוזים שתשובתו תהיה: "הגוף" בעצמו... אלא שברגע זה אין אנו יודעים ידיעה מדעית כיצד זה נעשה. אבל, דווקא את הדבר הזה לא ניתן ללמוד ממדעי המחשב. המחשב נוצר ע"י ממציאו האדם. כדי שהמחשב יעשה משהו יש צורך לכתוב תוכנה בשפה שהמחשב מבין. לא כל דבר ניתן להמיר ל"שפת מחשב". את המושגים מתחום האסטטיקה (יופי, שלמות ויזואלית, טקסטואלית או מוסיקלית) אי אפשר לתכנת במחשב מבחינה עקרונית. לפי איזה עקרון תפתור תכנת המחשב את בעיתו של הנסיך פאריס "מי היא היפה שבין שלושת היפיפייות האולימפיות אפרודיטה, הרה או אתנה"?
נ"ה טוען שהאתיקה התפתחה במקביל להתפתחות הקוגניטיבית של האדם כחלק מן האבולוציה, ולא כתוצאה מו הציווי האלוהי בתורה. אבל לא ברור מדבריו אם הוא סבור שהאתיקה אינה ביטוי למשהו שאני יודע אלא למה שאני חותר כאידאל. ערכי המוסר אינם עובדות או דבר נתון, אלא דבר שיש לחתור לקראתו. אין הסכמה בין בני האדם על ערכים מוסריים. לכל תרבות מערכת של ערכי מוסר משלה.
נ"ה עושה אין ספור טעויות אינטלקטואליות. יחסו לדת היהודית היא יחס של התנשאות ויהירות. הדת, לדעתו, מופרכת מיסודה משום שאי אפשר להוכיח או לשלול את קיומו של אלוהים מבחינה רציונאלית-לוגית (אפריורי) או מבחינה אמפירית-ניסויית (אפוסטריורי). לא נוח לו לתפוס שעיקרה של הדת במחשבה של האדם על תודעת מעמדו לפני האל. קיום האל הוא מושכל ראשון אצל כל בעל דת.
במקרה הטוב תורתו של נ"ה משקפת את תשוקתם של מדעני ההיסטוריה להיות מדעם רלוונטי כמדעי-הטבע כגון הפיסיקה והכימיה.
ראה ספרו "דלות ההיסטוריציזם" (The Poverty of Historicism) של קרל פופר (1902-1994)
כמו תמיד, הדת מתפרצת בברוטאליות כאשר למדע אין *עדיין* את התשובות לכל השאלות.
בכל אופן, הרעיון שאלוהים הוא זה שיצר את היקום, הגלקסיות, האדם והתודעה הוא כל כך מופרך וחסר כל היגיון בריא (ומי יצר את אלוהים? ולמה לעזאזל שכוח עליון יקים מערכת שכזאת?) שנדרש הרבה דימיון מפותח מצד בני האדם בכדי שיאמינו בדבר כל כך מפוברק כמו אלוהים. ואת זה דווקא יובל מסביר יפה בספרו "קיצור תולדות האנושות".
זאת תיאוריה שנשמעת מבטיחה במבט ראשון אבל בסיסה והנחותיה אינם מוכחות וכנראה לפי רוב חוקרי המוח מופרכות, אין שום יכולת כיום לומר בביטחון מלא שרגשות הם כמין פלט של המכונה האורגנית האבולוציה מסיבה פשוטה שאין שום הוכחה שהאדם אינו דואלי ביסודו
אין שום הוכחה מהותית שבן אדם הוא לכיוון אחד או לכיוון אחר אבל יש המון נקודות מידע שעובדות בעיקביות ביחס לעולם המטריאלי שאנחנו מכירים וחוקרים
לא הקשבתי לכל ההרצאה כי חבל לי לבזבז זמן על היסטוריון שאינו טורח לאזכר מקורות ומדענים שפיתחו את הענף המדעי הזה. ממה שאני שמעתי התרשמתי שההיסטוריון הזה הגה במוחו הנאור את התזה הזו. בפועל הוא מציג רק מה שנוח לו, ובצורה פשטנית כי הפרטים לא ידועים לו או לא נוחים לו.
ובכן, כדאי להתחיל עם המתמטיקאי הגאון והאקסטנטרי נורברט וינר שנחשב למייסד ענף הקיברנטיקה. זהו תחום אינטרדיסציפלינרי העוסק בחקר תהליכי התקשורת, מערכות הבקרה ועקרונות המשוב בין בני אדם , ארגונים ומכונות. נדלג כמה שנים קדימה אל ג'ון פון-ניומן האמריקאי שפיתח אלגוריתמים דמויי די-אן-איי לפני שהסליל הכפול בכלל התגלה. על סמך עבודתם ושל אחרים, המתמטיקאי-פיזיקאי ג'ון הנרי הולנד יסד ופיתח את תורת המורכבות, המוכרת כיום בשם מערכות מורכבות סתגלניות. על בסיס כל אלה ועבודות נוספות של גאונים אמתיים הגיאו-פיזיקאי ופילוסוף המדע סטפן מאייר הציג תזה שעיקרה: די-אן-איי זו אינפורמציה. כדי לייצר אינפורמציה וכדי להשתמש בה צריך אינטליגנציה. האינטליגנציה לא נמצאת ב די-אן-איי כמובן. היכן היא? אצל מי שיצר את ה די-אן-איי שסטטיסטית לא יתכן שנוצר בתהליך אבולוציוני. הוא גם מוכיח במספרים מדוע. מאייר נזהר מלתאר את האינטלגנציה שיצרה את הדי-אן-אייי כ"אלוהים" כדי לא לעצבן יותר מידי נאורים למיניהם, אבל ברור שאין אפשרות אחרת.
גילוי נאות: הדוקטורט שלי היה בתחום מערכות מורכבות סתגלניות.
למי שרוצה להעמיק קצת יותר: חפשו באינטרנט הרצאות וספרים של stephen meyer