1-Teknik analiz yerine tepeden ne kadar düşmüşse o kadar iştahla hisseyi alıyorum. Hisselerin çoğunda bir tahtacı var ve fiyatı-grafiği o belirliyor. Tahtacının amacının (geri zekalı değilse) küçük yatırımcıyı manipüle edip parasını almak olduğunu düşünüyorum. 2-Her ay maaşım yatınca düzenli alıyorum. 3-600 tane şirket arasında köşe kapmaca oynamaksızın belirlediğim 30-35 şirket var. Düşene ekliyorum. 4- Vade olarak 5 yıl koydum. Sabrın en önemli taktik olduğunu gördüm. 5-Hisse kısa vadede %50 nin üzerinde artış göstermişse kademeli satmaya başlıyorum. Asla yarısından fazlasını satmamaya çalışıyorum. Tamamını sattığım zaman yükselme devam ederse psikolojim bozuluyor çünkü. Ağzına sağlık kardeşim. 🙏
O birinci maddede şirketin ne kadar düdüğünü sana en iyi teknik analiz söyler. Çok düştü dersin dahada düşer. Bu çok düşüşü neye göre belirleyeceksin. Teknik analiz sana 0.618 de bir uyarı verir. Fibonaci ve ortalamalar sizin dediğiniz düşüşün ölçüsü hakkında size fikir verir. Bende 16 yıldır birsadayim başlarda teknik analiz inanmazdım. Fakat teknik analiz herşey değildir, temelin de desdeklemesi gerekir.
Cok düşen her hisse iyi olmayabilir ama zaten siz de düşenler içinden iyisini seçiyorsunuzdur zaten aslında Warren Buffet stratejisinin temelinde bile bu mantık var. İyi şirketi iyi fiyattan uzun vade için almak.
Teknik analizle ilgili en iyi video Mahsun Karaca ya aittir. Muhakkak izlenmesi gerekir. 23 yasimda Yatirima girdigimde sadece teknik analizciler vardi youtube da. Yillarca para kaybettim. Son 3 senedir deger yatirimcilari youtube ve twitter a girdi ve ben para kazandim.
Teknik analiz dikiz aynasına bakarak araba sürmeye benzer ama gerektiği yerde ve hareket etmeden önce dikiz aynasına bakmazsan kaza yapman muhtemeldir. Temeli çok iyi olup da gitmeyen şirketler de var temeli kötü olduğu halde katlayıp giden hisseler de. Amacınız yönetim kurulunda oy kullanmak değil de para kazanmaksa temeli iyi olan şirketlerin hisselerinin doğru zamanda alıp doğru zamanda satmak için grafiğine bakarsın.
Mübarek abi. Her videoda seni daha iyi anladım. Allah razı olsun. Kaliteli videolar yapıyorsun ve insanlara dost yapın var. Faizde hiç paran olmamasi da ayrıca senin değerini gösteriyor. Bu ülkenin senin gibi finanscilara ihtiyacı var. Allah razı olsun❤
Çok doğru ve kanıtlanabilir gerçeklere dayalı bilgiler. Bir önemli yatırım devinin :) belirttiği üzere: “Hisse fiyatı değil, iş rakamları bana işin kendisiyle ilgili bir şeyler söyler. Bir hisse senedine ya da işletmeye önce kendim değer biçmeyi ve fiyatını bilmemeyi tercih ederim. Böylece değerlememi yaparken fiyattan etkilenmem. Daha sonra fiyata bakarak biçtiğim değerin çok dışında olup olmadığını görürüm" ve şu da her zaman göz önünde bulundurulmalı: “Eğer bir menkul kıymete iyi bir yatırım yapıyorsanız, borsanın beş yıl boyunca kapalı olması sizi rahatsız etmemelidir.” Teşekkürler
Temel analiz önce gelir ama teknik analizide tamamen dışlamamak gerekir. Konu çok yüzeysel ele alınmış. Bu konu çok yönlü ve detaylı bi konu. Belki kısaca şöyle özetlemek mümkün. Önce konjonktür analizi, sonra sektör analizi, sonra şirket analizi ve en son doğru yerden maliyetlenmek için teknik analiz yapmak gereklidir. İşin para ve Portföy yönetimi ve psikoloji yönetimi ayrı bi konu. Velhasılı, bu konu bu kadar basit bi konu değil. Ne kadar ekmek, o kadar köfte:))
yok canım olur mu duymuyor musun adam bu alanda doktora yapmış, senelerce servet kazanmış insanlardan bihaber :) Gelmiş 10 yıl sonra kaybedeceğin %100 diyor, kazananı görmedim diyor :) Backtestten bi haber herhalde ki 5-10 yıl sonra görüşelim diyor bir de. Algoritmasını al-tut performansı geçecek şekilde yapmayı akıl edemez zaten teknik analizci :)
Borsada kısa vade işlem yapan kişiler ve robot yazılımlar tekniğe göre İşlem yapıyorlar. örn. fib seviyeleri, hareketli ortalamalar vb. Bu da hareket noktalarında birliktelik sağlayıp yukarı yönlü veya asağı yönlü hareketi başlatıyor. Teknik analizin özeti bu. İster inanırsınız ister inanmazsınız.
6 ay kapandım teknik analiz çalıştım onlarca strateji test ettim botlar kurdum, teknik analizin çözülebilir bir matematik problemi olduğunu düşünerek çalıştım, sonuç hüsran oldu. Bir süre temel analiz yaparak hisse aldım kârda ettim ancak yeterince zamanım olmadığından artık fon alıyorum. İşi temel analiz yapmak olan insanlar var bırakın onlar sizin yerinize okusun analiz etsin. Ve bunu her gün profesyonel bir ekiple yapsın.
Bazen kazar, kazar, kazar tam hazineye ulaşacakken vazgeçmiş olabilirsin,asla inancını kaybetmemeni tavsiye ederim, teknik analiz konusunda 6 senedir uğraşıyorum,emin ol sonunda çabaların boşa gitmeyecek.birgün bir ışık çakacak ve aydınlanacaksın, ama asla ben bu işi çözdüm, öğrendim ben tamamım demeden devam et.
Algotrade yapan botlar temel analizle degil teknik analizle çalışır. temelde bi gelişme yoksa teknik analiz de hicbiseye yaramaz. temel analiz iyi durumdayken de nerelerden alabilip, nelererden satacağını da teknikten yardım alırsın. ikisi birbirinden beslenir.👍 tek başına teknik analiz asla yeterli değil 👍
Farklı bir mental bakış açısı kazandırdığınız için teşekkürler ----> Yurt dışı Vs Türkiye yatırım nasıl yapılır arasındaki farklar ?, Risk faktörleri bir video fikri olarak bırakıyorum :)
Söyledikleriniz kesinlikle doğru. Temeli ve bilançosu kötü bir şirkette teknik analiz yapmak ya kumar oynamak ya da tahtacının insafına kalmaktır. Ancak çarpanları ucuz bir şirket, ederine gelene kadar temel analiz, ederini bulduktan sonra da teknik analiz çalışır. Teknik analizin çalışma sebebi büyük bir çoğunluğun ya da balinaların tekniğe göre işlem yapmasıdır. Yani çoğunluk sürekli aynı reaksiyonu verip yanlış yapıyorsa, bu sefer yanlışa oynanır ve o hamle beklenir. Mesela fib geri çekilmesini yapmış ve hala ederinin altında fiyatlanmış bir hisseye ekleme yapmak içim fırsat verir teknik analiz. Temel analiz hangi hisseyi alacağını, teknik analiz ise o hisseyi wn uygun nereden alıp, en primli nereden satabileceğini gösterir. Temel analiz doğru hissede kalmamızı, teknik analiz ise hissenin yükseliş zikzakları içerisinde lotumuzu artırabilmeyi vaad eder. Ama söylediğiniz gibi bunu yapabilecek insan sayısı çok azdır. Genellikle bu zikzakları büyük kağıtlarda aracı kurumlar, küçük kağıtlarda tahtacılar çizer. Videolarınız gerçekten kıymetli, tespitlerinşz son derece kaliteli. Paylaşım için teşekkürler.
Hisseyi seçerken temel analiz,lotlarımı çoğaltmak için teknik analiz. Ben böyle yapıyorum.
4 หลายเดือนก่อน +1
Teknik analizle ilk tanıştığımda dedim ki ulan madem böyle bir sey var o çizgiyi çekmenin, o formasyonu bulmanın v.s. nin bir yöntemi varsa bilgisayar bunu otomatik bulabilir. Yazılım bilen matematik bilen adamım, yaparım herhalde dedim :) Oturdum biraz çalıştım araştırdım, algoritmik trading... 2 kişiden bu konuda aydınlatıcı bilgi öğrendim. Birisi bir Quant (yani finans teknoloji şirketinde analist yazılımcı). Tüm borsa hisse hareketleri rastlantısal. Model olarak da havada rastgele çarpışan toz zerreciklerinin hareket modeline benziyor (bknz. Brownian Motion). İkincisi de komedyen Deniz Bağdaş'in esi Özgür Turhanla yaptigi bir TH-cam programinda Astroloji ile kurduğu benzerlik. Tıpkı Astrologlarin gezegen hareketleri ile hayatimiz arasinda bazı örüntüler olduğu iddiasi gibi kimisi de borsa grafiklerinde bazi örüntüler yakalıyor. :)
Bu adam çok iyi matematik bildiğine yemin edebilirim ama ispatlayamam :) Matematiksel terimler kullandığı için söylemiyorum bakış açısı acayip rasyonel. Eğitim aç artık :)
Sizi gayet iyi anlıyorum. Kendi adıma kesinlikte temel olmadan hareket etmiyorum. Ancak tekniği de hiç yokmuş gibi varsayamıyorum. Beğenmesek de bir şekilde robotlar mı, teknikle işlem yapanlar mı her nederseniz deyin tekniğin işlediğine de şahit oluyorum. Bazı hisselerin birkaç yıl önceki hareketinde çizilmiş trend temelli fibo seviyelerine bakınca çalıştığını görmek çok ilginç geliyor. Elbette yatırım yaptığım hisse senedini sadece tekniğine bakıp alıp satmam. Ancak eklemelerde tekniği kullanmaya çalışıyorum genelde de fena olmuyor.
Ben temel analizciyim ama teknik analizle ilgili bazı noktalara şöyle katılmayacağım - Teknik analiz vardır sebebi teknik analizciler yüzünden vardır. Adamlar çizgilerle hep aynı şeyi görüp hep beraber hareket diyorlar o yüzden hisse hareketi başlıyor sonra bak teknik analiz işledi deniliyor. Aslında işleme sebebi kendileri farkında değiller Onun haricinde robotların bazıları teknik analize göre hareket ediyor - Gelelim ev almada teknik analiz kullanılıyor mu evet kullanılıyor. Ev alırken fiyatlar cok şişti balon biraz oturmasını bekleyeceğim diyor musun? Eğer diyorsan bu teknik analizdir. Warren Buffet anlatmayı bırakın bence Adam son 10 yılda endeks kadar kazandırmış teknoloji şirketleri hareketini görememiş ufak bir paraylada başlamamış bu zamanın neredeyse 1.000.000 usd ile cocukken başlamış bu kadar kazanması normal adam ailece zengin zaten
Ev konusunda dediginiz mevzu teknik değil temel konudur. Fk,pd,favok,HBK gibi rasyolar şişkinliği veriyor zaten bu da temel analizdir. Buffet parası konusu da yanlış biliyorsunuz 11 yaşında 100$ ile başlıyor.
Hocam bu konuda 2. Video gelse harika olur. Yada borsada doğru bildiğimiz yanlışlar konusunda da videoya ihtiyacımız var. Her zamanki gibi yüksek kalite bi videoydu. Emeğinize teşekkürler.
İzleyiciler olarak balık tutmayı öğrenmek istiyoruz. Bir şirketin gidişatını nasıl yorumlarız ve nasıl faaliyet raporlarını yorumlarız bununla ilgili bir video istiyoruz.. Değerli bilgilerin için çok teşekkür ederiz 😊
Anil kardesim hisse ne zaman satilmali bu konuda da görüşlerini merak ediyorum. Surekli alacakmiyiz bir hisseyi. Omur boyu hisse almak için mi calisacaz.
Güzel kardeşim selamlar, videolarını takip eden ve dinleyen birisi olarak yazıyorum ama ev örneğini verdiğinde artik yazma gereği duydum. Sen o bahsettiğin evi alirken piyasa fiyatina , rayiclerinin eder fiyatlarina bakarak alırsın pek tabiki. Civarda benzer kriterlerdeki ev 5 lira iken senin baktığın eve 10 lira fiyat çekerlerse o evi alir mısın??? Teknik analiz dediğin sey de kısmen budur işte. Çok beğendiğin hisse, şirket, proje işte her ne ise girece olarak zorve fiyattan alınmasın, kısmen kelepir fiyattan alınabilsin diye o dalga geçtiğiniz teknik analize de pek tabiki bakılır. Evet teknik analiz herşey demek değildir ama tüm video boyunca dalga geçtiğin birşey de asla değildir. Konu yani temel ile teknik analiz birbiriyle uyumludur çoğu zaman. İlk önce temel analizini yapar yatırım yapılabilir şirketlerini belirlersin, sonra oturup bunları herkesin kâr realizasyonu yaptığı zirvelerden almamak için teknik analize göre belirlediğin kademelerden alıma başlarsın. Kusura bakma ama bbu video reyting kasmak için çok süslenerek ve abartılarak çekilmiş. Teknik analiz bilmeyen büyük bir güruh da hemen atlayacaktır bu videoya,, ooo ne güzel diyo filan diye..
"Kusura bakma ama bu video reyting kasmak için çok süslenerek ve abartılarak çekilmiş. Teknik analiz bilmeyen büyük bir güruh da hemen atlayacaktır bu videoya,, ooo ne güzel diyo filan diye.. " Bu kısma kesinlikle katılıyorum videonun çekiş amacı pek masum değil. Ya geçekten az bildiği için böyle saçma şeyler söylemiş ya da amacı farklı. Teknik analizle kazananı görmedi diye kimse kazanmıyor sanıyor :) Ben de çıkıp "benim bir arkadaşım var temel analizle al sat yaptı adam parasının yarısını kaybetti" desem temel analiz çöp anlamına gelecek sanırım.
@@yatirimyapalim eyvallah, aklın yolu bir. Dediğin gibi temel ile para kaybeden de bir sürü insan var. İkisi de birbiri ile bağlantılı, temel olarak iyi durumda olan şirketini seçersin, teknik analize göre alım bölgelerinde toplarsın, özeti bu kadar basit.
Videonun son bölümü, yatırım yaparken, gerçekten üzerinde kafa yorulması gerekenleri bulmak isteyenler için ipucu niteliğinde bilgiler... Emeğinize sağlık...
Ben teknik analiz adına sadece seçtiğim şirketlerin fiyatının en tepe noktasında almamaya çalışıyorum, şu anda sahip olduğum 4 hissemi de bu şekilde aldım hatrı sayılabilecek bir kardayım. Fon yöneticilerinde ise dirençte satma muhabbeti eğer doğru ise bu insanların çok parası olduğu için ancak lot arttırmak için satıyor olabilirler
Kardeşim çok iyisin yine. Bu işlere girecekler umarım ilk senin videolarınla başlar. Çok kişiyi takip ettim izledim ama sendeki kalite başka Ağa. (Giriş seviye yatırımcıyim)
Bence de ama %40 psikoloji,%40 temel,%20 teknik.Uzun vade de hocanın söylediği demir çelik,ulaştırma veya turizm olayı gibi bu yüzdeler çok değişir.("Beklentiler satın alınır gerçekleşen satılır" dikkate alarak).
Bende teknik analizin saçma ve bilimsel olmadığını düşünüyorum. Ancak şöyle bir durum var . Kitleler ve fonlar bu saçma dediğimiz şeye göre alım satım yaptığı için dolaylı yoldan etkiliyor . Yani teknik analiz tamamen saçma demek yersiz . İşe yaradığı durumlarda yadırganamaz. Çünkü dediğim gibi büyük paralar dönüyor teknik analiz direnç ve destek noktalarına göre işlem yapıyorlar .
Yaw harika mimikleri var adamın, çıkarımlar falan efsane. çok keyifle izliyorum. Zaten aynı mentalitede olunca insana yakın hissetiriyor. Bu çizgicileri ben de anlayamıyorum:)
Bence borsa matematik bilenler ve bilmeyenler diye ikiye ayrılıyor. matematik bilmeyenler günlük hayatta başına gelen olayları evrenin mesajı enerji şans gibi değerlendirirken bilenler genelde olayları bi temele dayandırıp analitik düşünüp olasaılıklar vs olayı bu şekilde değerlendiriyor ağzına sağlık çok cesurca bir video çekmişsin hocam
Teknik analizi kimin yaptığına bağlı mesela mert başaran, evrim zelyut ve birçok teknik analiz yaparlarken hem düşüşü hem yükselişi yani her olasılığı söylerler ama bir de kıdemli analist vardır. Onun dediğide genelde çikiyor. Yükselecekse yükselir düşecekse de düşer
İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Teknik analizde temel analizde önemlidir. Yatırımın sürekliliği ve zamana göre ikisi de yeri geldiğinde kullanılmalıdır. W.B farklı düşünmüş olabilir. Çünkü yıllar boyunca sürekii yatırım yapmış ve yatırım yaptığı şirketler de Dünya devi şirketler.
Ustad artik cok yorum geliyor videolarina. Belki bizimkini görmezsin. Bastan beri takipçinim. Şunu belirteyim istedim: TH-cam videosunda, kapak resmindeki yazi ile başlığı ayni yapmaman daha iyi. Böyle bir durum var. En azindan farkinda degilsen bir arastirmak istersen diye yazayim dedim
Katılıyorum borsada kazanmanın yolu basit. Temel analiz iyi yapılmalı, bilanço nasıl varliklar, borclar, hedefler, yatirimlar iyi araştırılmalı ve uzun vade yatırımcı olunmalı. Sabırlı ve kararlı saglam bir portföy ile 10-15 yıl sonrasında gelsin finansal özgürlük.
Teknik analizde gerçekten %70 ihtimalle işe yarayan 3 şey var bence: 1-) eski zirveye varınca hisse zorlanıyor. 2-) uzun suredir yükselen trendleri genel olarak en alt banda inince hisseye oradan %70 ihtimalle alış geliyor 3-) 200 gunluk hareketli ortalamalar, temeli güzel hisseler icin gercekten de alış noktasi. oradan %90 ihtimalle dönüyor
Hepsi esasen teknik kullananların AA buraya geldi diyerek alım yapmasi esasında. Ama bunu gubrf,Sasa,hektas, Penta gibi hisselerde asla yapamadılar, daha doğrusu denemislerdir fakat stop olmuşlardır zararla.
@@buraktufan4524 Zaten olay da o herkes kullandığı için oralarda aksiyon dönüyor. Tabi trade yapanlar için düştükçe toplayayım yıllarca tutayım diyenlerin ilgilenmesine gerek yoktur tabi şirkete güveniyorsa.
Teknik analizi futbol topu gibi düşünün. Aynı topu bir Messi’nin ayağında bir de bizim Sabri’nin ayağında düşünün. Olay biraz böyle. Ve gerçekten de şu konuda Anıl’a katılıyorum: Nasıl Messi, Ronaldo, Mbappe gibi yıldızlar zor yetişiyorsa Teknik Analiz’de başarılı olanlar da bu kadar nadirdir. Twitter’da orda burda gördüğünüz üstatlara kanmayın. %95’i işkembeden sallıyor. O yüzde 1 diyor. Ben de taş çatlasın %1-3 diyorum. Para kazanırsınız ama zengin olmak ER yiğidin işidir ☺️
Obo da yükseliş olmaz düşüş olur. Tobo da yükseliş olur 😊. Teknik analiz kötü değildir. Bir malı nerden satılacağı veya nereden alacağı hakkında size fikir verir. Söyle bir soru sorayım. Teknik analiz diye bir şey yoksa borsa neden 5 kez 1.2 dolardan döndü. Bunlar tesadüf değildir. Waren Buffer gelsin Türkiye'de para kazansın görelim. Sürekli waren buferd örnek vermek doğru değil. ABD büyük şirket al tut ve unut satma her türlü para kazanırsın fakat Türkiye'de bu olmaz.
Hocam dediklerinin coguna katilmakla birlikte bence kavramlarin ayrilmasi lazim. Soyle ki, yatirimcilik uzun vadeli bir istir bu nedenle uzun vadeli yatirim yapilacaksa tabi ki temel analiz yapilmalidir. Kisa vadeli yatirimci icin ise teknik analiz ise yarayabilir ama zaten kisa vadeli yatirimci aslinda traderdir, yatirim yapmamistir.
Temel analiz nerde balık tutacağın, teknik analiz nasıl balık tutacağındir. Alım satım yaparken teknik analiz ile yapmayıp yazı tura atarak mi işlem yapacaksın. Her ikiside eşit öneme sahip şeyler ama en önemlisi psikoloji
Anıl Kardeşim, temel analizi stratejiye, teknik analizi ise taktiğe benzetelim. Esas olan stratejik başarı, sahadaki taktiksel başarılar ancak günü kurtarır. Örnek drona bomba bağlayıp tankın üzerine bırakmak taktiksel bir başarıdır, bir süre düşmanı yavaşlatabilirsin. Ancak senin kaybetmen durumunda zarar görecek veya dusmaninla sorunu olan ülkeleri yanina çekip destek almak stratejik kazanımdır. İsim vermeden, güçlü silahlar ve müttefiklerine güvenip çoluk çocuk demeden kıyım yapan birileri bir kaç sokakta taktiksel kazanım sağlamış olabilir, ancak dünya genelinde insanların desteğini kaybedip üzerine nefret cekmissen geçmiş olsun kaybettin...
Teknik analizi birilerinin becerememesi ise yaramadigi anlamina gelmez.teknikten iyi para kazananlar var.netten arastirin anıl özekşi,kıvanç özbilgic,jim simons.... daha cok sayarım.temeldende para kazanirsin.biri digerinden cok ustun degil.en iyisi ikisini beraber kullanmaktir ki ben bu sekilde cok iyi para kazaniyorum.temelle sirketin durumunu tespit edip teknikle alim noktasini belirliyorum.iyi bir sirketi zirvede almakla 200 ema altinda almak ayni parayi kazandirmaz.özetle iyi sirketi(temelle bulursun) ucuza alirsan (teknikle bulursun) cok para kazanirsin.
bir endüstri mühendisi olarak bunların hepsini öğrendiğimi bilip, şu an bir şey hatırlayamamam ne acı. Oysa ki gerçek hayattan örnekler vererek anlatsalardı, bunların nerelerde kullanılacağını o zamanlar söyleselerdi ne güzel olurdu. Ne çok merak ederdim. Ne kadar hevesli öğrenirdim...
Ortalama 15 yıl içinde finansal özgür olmak istiyorsan Temel analiz yapacan. Birkaç yıl içinde hatri sayılır para kazanan yüzde 5 lik kısımda olmak istiyorsan teknik analiz yapacan. Bu durumda çoğu kişi için Temel analizden devam etmesi bana daha mantıklı geliyor 😊
teknik analiz bomboş bir şeydir. sadece ortalamalar ile ilgili bir şeyi açıklamaya çalışacağım; bir hissede hisseyi alanların sayısını, aldıkları hisse sayısını, hangi tarihte aldıklarını, kaçtan fiyatlandıklarını, o hisse sahiplerinin hisseyi taşıma sürelerini ve ne kadar risk alabildiklerini ne kadar kaç kara tamam dediklerini veya yüzde kaç zararda hisseden çıktıklarını sınıflandırabilirsen çok ciddi bir analizle tahmin yapılabilir ama bu verilere ulaşmamız biz faniler için mümkün değildir bu ancak çok iyi algoritmik trade yapan bilgisayar yazılımları ile tüm kurumlarda işlem yapan kişilerin geçmiş yıllardaki alışkanlıkları hangi pozisyonda ne yönde hareket ettikleri incelenerek hayat görüşünü o sabah hangi psilokolojide olduğunu yani kısacası özel hayatındaki ve yaşadığı ortamdaki her bilgeye sahip olmakla mümkündür. ağırlıklı ortamalara bakarken kaç kişi ne kadar hisse sayısı ile fiyatlanmış bilgisi varsa bir anlam kazanır. bir hiissenin 10 günlük ağılırlık ortalamsı mesela 10 lira olsun ama son 10 gündür hissede sadece 1 kişi alım yapmış oda 10 tane hisse ile 100 liralık mal almış 1 milyarlık halka açık kısımın hisse değeri olan kağıtta 10 günlük ağırlıklı ortalamanın hiçbir anlamı yoktur. bu ağırlıklı ortalamalar hissede işlem yapanların yukarıdaki saydığım verilerine sahip olmadan hiçbir anlamı yoktur ve bize yutturulan hiçbir anlamı olmayan teknik analiz bomboş birşeydir
Sonda söylediğiniz gibi teknik analiz yapan arıyorsanız örnek olarak Eral Karayazıcı'yı örnek verebilirim. Kendisi Inveo Portföy'ün GPG ve IHC fonlarının yöneticisi. Bence bir inceleyin, size de en azından fikir katacaktır.
Dogru soyluorsun lakin piyasanin onemli bir kismi destek direnc niktalarina gore alim satim yaptigindan , genellikle isleyen bir durum, ozellikle fx de bunu cok rahat gozlemleyebilirsin. Bir hakikati olmasa da piyasanin cogunun inanmasi bu sistemi var ediyor, tabu bu tradeler icin . Uzun vadeli yatirimlarda hakkaten pek de bir onemi yok
Anıl Bey şu videonun üzerine herhangi bir A şirketinin temel analizi nasıl yapılır tam anlamıyla öğretici bir şekilde bir video çekseniz keşke iyi çalışmalar...
Anlatdiginiza katiliyorum sadece kafama takilan bir soru var cehaletimi maruz görün Peki bu piyasada makina diye adlandirilan otomatik alim satim yapan cihazlar neye göre çalisiyo?
Twiterda ne zaman ağlıyorlarsa endeks düştü öldük bittik diye alım zamanı gelmiştir. Onlar günlükçü ben eklemeciyim. Hep de kazandırmıştır tabiki doğru temel analizi olan hissede.
4 หลายเดือนก่อน
Yalnızca teknik analiz kullanarak hayatını kazanan biri olarak, bir metodu “iki çizgi çizmek” seviyesine indirgeyen birinden öğrenecek bir şeyim kalmamıştır. Önyargılarınız ve kibirinizle mutluluklar ve başarılar dilerim. Hayat bu kadar keskin yol ayırımlarından oluşmuyor ve hayatta başarılı olmak için tek bir yol yok. Saygılar…
Anıl şu soruya cevap bulamıyorum,mesela 1 haftalık/ 1aylık periyotta alım satım yapacak diyelim birisi,sonra çıkacak borsadan bu adam neye göre alım kararını netleştirebilir,uzun vadede zaten temel analiz çok guzel ben de temele göre UV alım yapıyorum ama cok kısa da temele göre hareket edilmez gibi geliyor
Yatırım yapmayı ve tradeyi ayırt edipte. İki farklı konuyu ayırarak teknik analizi gömseydin tamam. Ama yatırım yapmayı. Trade indigatör ve formasyonlarıyla kıyaslaman ne kadar mantıklı?
Bence teknik analiz demek yerine yatırımcı psikolojisi demek daha doğru ya da borsacı psikolojisi(yatırımcılara hakaret etmemiş olalım şimdi:)) 1. İlk kıstas insan psikolojisi, bir insan hisseyi temel analize bakmadan ilerlerse hisse yükseldiği zaman ya da düştüğü zaman psikolojik kararlar veriyor. ve bu kararları rasyonelize etmeye çalışıyor, o yüzden bu sözde analizlere bakıp psikolojilerini yönetmeye çalışıyorlar. Bunu borsada milyonlarca kişi birden yapmaya başladığı zaman işte borsada davranışsal psikoloji dediğimiz olgu ortaya çıkıyor. aslında bu alıp sattığımız hisseler birer psikoloji değerlerine dönüyor. kitle psikolojisini tahmin ederek işlem açmaya başlıyorlar. ama dediğimiz gibi sadece bu bir tahmin olabilir. genelde teknik analizciler de yönü sadece yüzde 60 doğru tahmin etsem uzun vadede kazanırım yoluna gidiyor. 2. İkinci kıstas da yine komik ama kitle psikolojisi açısından önemli. eğer herkes belli destek belli dirençleri gerçekten önemseyip o değerlere göre alıp satmaya başlarlarsa gerçekten o değerler anlamı olmasa bile aktifleşebilir. buna kendini gerçekleştiren kehanet diyoruz. yani herkes buradan düşecek dediği zaman satarsa gerçekten de düşüyor): bu da zaten olduğu zaman "herkes ben çözdüm bu işi" diyor. sonra da borsadaki kitle dediğimiz güruh tersi işlem yaparsa da başka bahaneler hazır oluyor:) (herkes burada destek olduğunu bildiği için önceden sattılar... gibi gibi)
Sözde ortağı olduğun şirket kazandığı paradan sana pay(temettü) vermiyecekse, teknikle temelle kafayı yersin, üstüne üstlük tahtacısı var. Halbüki temettücü olsan zaman zaman düşsede ucuzdan daha çok alabilsem dersin... Yada ciddi geleceği olan bebek şirket hisseleri mantıklı olan.
Temettüyü maksimize etmek için bir video gelebilir demiştiniz gelecekteki 10 yılda hangi şirketler temettülerini arttırabilir temettüyü nasıl maksimize edebiliriz bununla ilgili detaylı bir video çekebilir misiniz teşekkürler.
Knka , teknik mi , temel mi şeklindeki bir tartışmanın ne sana ne de başkasına bir faydası yok , temel olsun teknik olsun veya farklı bir konu olsun ben ne kadar faydalanabilrim,ne öğrenebilrim ,kendime +1 daha ne katabilirim şeklinde yaklaşman gelişimin sonsuz olduğu bu piyasada bakış açını değiştirir , hergün yeni şeyler öğrenebildğin yeni tecrübeler edindiğin bir derya bu piyasalar ,bence ileride bu videoyu yaptığına pişman olabilirsin,teknik analizin ne kadar büyük bir deniz olduğunu bilmedğini düşünüyorum,bu konulara safsata,çöp,boş şeyler olarak elinin tersiyle itmemeni tavsiye ederim,herşeyi bil,oku,öğren,temeli de bil , yanında tekniği de bilmen o çektiğin çizgilerle alış-satış yapman anlamına gelmez,bu sana bir bakış açısı kazandırır,borsaya 10 sene önce başlayan birisinin bile 3 gün önce borsaya başlayan birinden öğrenebileceği birşeyler olabilir.öğrenebildiğin kadar çok şey öğrenip bunları tecrübelerinle harmanlayıp ortaya bir bakış açısı çıkarıyorsun.ben bu videoda daha çok tecrübe kazanması gereken bir profil görüyorum,5 sene sonra donup baktığında saçmalamısım deme ihtimalin var.Sevgiler......
Ekonomik, siyasi gelişmeleri takip edersin finansal yatırım pilanların için yorumlarsın, posizyon almak için piyasanın real tepkisini de teknik analiz yaparak genel kanaat edinirsin pozisyon açarsın. Temel analizle tek başına iş yapılır ama başarı oranı düşüktür, teknik analizle tek başına iş yapılmaz tek başına başarı oranı 0 - dır, temel analizi yaparsın bunu teknik analizle de desteklersin daha sağlıklı bir sonuç elde eder pozisyona girersin. Ha şimdi Sen yok teknik analiz tamamen bomboş bir şeydir ordan burdan çizgi çekmek anlamsızdır diyorsan teknik analizin tam olarak anlamını kavrayamamışsın demektir. O çizgiler hayali olarak çizilmez oraya, her hangi siyasal olay belli bir ekonomik olayı tetiklese bile senin işlem yaptığın piyasada o gerekli tepkiyi alıcı ve satıcıların dengesi tepkisi belirler ve bu alıcı satıcıların ne kadarının long short pozisyonda kaç milyarlık pozisyon tuttuğu, genel kırılım bölgeleri, zor aşılan fiyat aralıkları ve b. gibi teknik bilgiler sonucu beliren tespitler olur ve sen bu tespitleri görselleştirmek için bir çizgi çekersin yani o çizgi keyfe keder bir karga aberi değildir. Örneğin normal kanıya göre bir ekenomik veri açıklanıyor ve veri beklentinin altında gelirse düşüş bekleniyor, veri aynı ve üzeri gelirse kalkış beklenir tüm uzmanlar böyle söyler sende temel analizini yapar böyle sonuç çıkarırsın ama çizgiyi çekmişsin yukarı trend gösteriye çizgilerin veri gelir beklentinin altında kalır normalde düşüş olması lazımken piyasa hoop diye fırlar yukarıya ee noldu şimdi temel analiz çöp teknik analiz kralmı diyelim e bu senaryo kaç defa yaşandı tarihte daha yeni yine gördük örneğini tabi böyle sonuç çıkarılmaz, onun için akılcı tutum iki analizi de kullanacaksın, olayın özü tabi temel analizdir ona bakacaksın esas ama sadece ona göre pozisyona girmyeceksin son olarak vardığın kanıyı teknik analizle de bir kontrol edeceksin piyasa bu duruma ne tepki vermiş öncesinde çünki o tepkiler bir kez iki kez olmamış milyon kez tekrarlanmış belli ki yatırımcı psikolojisi aynı ve tekrarlanıyor dlayısı ile veri ne olursa olsun gerçek alıcı satıcıların tepkisi önemlidir onu es geçemezsin.
1-Teknik analiz yerine tepeden ne kadar düşmüşse o kadar iştahla hisseyi alıyorum. Hisselerin çoğunda bir tahtacı var ve fiyatı-grafiği o belirliyor. Tahtacının amacının (geri zekalı değilse) küçük yatırımcıyı manipüle edip parasını almak olduğunu düşünüyorum.
2-Her ay maaşım yatınca düzenli alıyorum.
3-600 tane şirket arasında köşe kapmaca oynamaksızın belirlediğim 30-35 şirket var. Düşene ekliyorum.
4- Vade olarak 5 yıl koydum. Sabrın en önemli taktik olduğunu gördüm.
5-Hisse kısa vadede %50 nin üzerinde artış göstermişse kademeli satmaya başlıyorum. Asla yarısından fazlasını satmamaya çalışıyorum. Tamamını sattığım zaman yükselme devam ederse psikolojim bozuluyor çünkü. Ağzına sağlık kardeşim. 🙏
Borsada 12 yıllık tecrubesi olan birisi olarak naçizane böyle yanlışı az strateji yapan insanlara bayılıyorum hedefinize ulaşırsınız umarım :)
Tamam da 30 35 şirketi takip etmek kolay değil.
O birinci maddede şirketin ne kadar düdüğünü sana en iyi teknik analiz söyler. Çok düştü dersin dahada düşer. Bu çok düşüşü neye göre belirleyeceksin. Teknik analiz sana 0.618 de bir uyarı verir. Fibonaci ve ortalamalar sizin dediğiniz düşüşün ölçüsü hakkında size fikir verir. Bende 16 yıldır birsadayim başlarda teknik analiz inanmazdım. Fakat teknik analiz herşey değildir, temelin de desdeklemesi gerekir.
Cok düşen her hisse iyi olmayabilir ama zaten siz de düşenler içinden iyisini seçiyorsunuzdur zaten aslında Warren Buffet stratejisinin temelinde bile bu mantık var. İyi şirketi iyi fiyattan uzun vade için almak.
Teknik analizle ilgili en iyi video Mahsun Karaca ya aittir. Muhakkak izlenmesi gerekir.
23 yasimda Yatirima girdigimde sadece teknik analizciler vardi youtube da. Yillarca para kaybettim. Son 3 senedir deger yatirimcilari youtube ve twitter a girdi ve ben para kazandim.
Teknik analiz dikiz aynasına bakarak araba sürmeye benzer ama gerektiği yerde ve hareket etmeden önce dikiz aynasına bakmazsan kaza yapman muhtemeldir. Temeli çok iyi olup da gitmeyen şirketler de var temeli kötü olduğu halde katlayıp giden hisseler de. Amacınız yönetim kurulunda oy kullanmak değil de para kazanmaksa temeli iyi olan şirketlerin hisselerinin doğru zamanda alıp doğru zamanda satmak için grafiğine bakarsın.
hocam analizleriniz çok samimi ve bizleri korumaya yönelik, teşekkürler
Mübarek abi. Her videoda seni daha iyi anladım. Allah razı olsun. Kaliteli videolar yapıyorsun ve insanlara dost yapın var. Faizde hiç paran olmamasi da ayrıca senin değerini gösteriyor. Bu ülkenin senin gibi finanscilara ihtiyacı var. Allah razı olsun❤
Bende bu şekilde düşünüyorum tekniği sadece yüklü alım yapacağım zaman haftalık ortalamaya bakarak karar veririm.Ama temel her şeydir benim için.
Çok doğru ve kanıtlanabilir gerçeklere dayalı bilgiler. Bir önemli yatırım devinin :) belirttiği üzere: “Hisse fiyatı değil, iş rakamları bana işin kendisiyle ilgili bir şeyler söyler. Bir hisse senedine ya da işletmeye önce kendim değer biçmeyi ve fiyatını bilmemeyi tercih ederim. Böylece değerlememi yaparken fiyattan etkilenmem. Daha sonra fiyata bakarak biçtiğim değerin çok dışında olup olmadığını görürüm" ve şu da her zaman göz önünde bulundurulmalı: “Eğer bir menkul kıymete iyi bir yatırım yapıyorsanız, borsanın beş yıl boyunca kapalı olması sizi rahatsız etmemelidir.” Teşekkürler
Usdat cok zekice ve guzel videolar cekiyosun devamini bekliyiruz
Temel analiz önce gelir ama teknik analizide tamamen dışlamamak gerekir. Konu çok yüzeysel ele alınmış. Bu konu çok yönlü ve detaylı bi konu.
Belki kısaca şöyle özetlemek mümkün.
Önce konjonktür analizi, sonra sektör analizi, sonra şirket analizi ve en son doğru yerden maliyetlenmek için teknik analiz yapmak gereklidir.
İşin para ve Portföy yönetimi ve psikoloji yönetimi ayrı bi konu.
Velhasılı, bu konu bu kadar basit bi konu değil.
Ne kadar ekmek, o kadar köfte:))
yok canım olur mu duymuyor musun adam bu alanda doktora yapmış, senelerce servet kazanmış insanlardan bihaber :) Gelmiş 10 yıl sonra kaybedeceğin %100 diyor, kazananı görmedim diyor :) Backtestten bi haber herhalde ki 5-10 yıl sonra görüşelim diyor bir de. Algoritmasını al-tut performansı geçecek şekilde yapmayı akıl edemez zaten teknik analizci :)
Doktora yapmış olan kim, anlamadım doğrusu?
@@erdogansarac9464 teknik analiz konusunda akademik çalışma yürüten binlerce insan var.
Borsada kısa vade işlem yapan kişiler ve robot yazılımlar tekniğe göre İşlem yapıyorlar. örn. fib seviyeleri, hareketli ortalamalar vb. Bu da hareket noktalarında birliktelik sağlayıp yukarı yönlü veya asağı yönlü hareketi başlatıyor. Teknik analizin özeti bu. İster inanırsınız ister inanmazsınız.
6 ay kapandım teknik analiz çalıştım onlarca strateji test ettim botlar kurdum, teknik analizin çözülebilir bir matematik problemi olduğunu düşünerek çalıştım, sonuç hüsran oldu. Bir süre temel analiz yaparak hisse aldım kârda ettim ancak yeterince zamanım olmadığından artık fon alıyorum. İşi temel analiz yapmak olan insanlar var bırakın onlar sizin yerinize okusun analiz etsin. Ve bunu her gün profesyonel bir ekiple yapsın.
Bazen kazar, kazar, kazar tam hazineye ulaşacakken vazgeçmiş olabilirsin,asla inancını kaybetmemeni tavsiye ederim, teknik analiz konusunda 6 senedir uğraşıyorum,emin ol sonunda çabaların boşa gitmeyecek.birgün bir ışık çakacak ve aydınlanacaksın, ama asla ben bu işi çözdüm, öğrendim ben tamamım demeden devam et.
Algotrade yapan botlar temel analizle degil teknik analizle çalışır. temelde bi gelişme yoksa teknik analiz de hicbiseye yaramaz. temel analiz iyi durumdayken de nerelerden alabilip, nelererden satacağını da teknikten yardım alırsın. ikisi birbirinden beslenir.👍 tek başına teknik analiz asla yeterli değil 👍
Sonuna kadar katılıyorum.. diline saglik
Oooo kral abim video atmış bizede izlemek yakışır. Biliyorum ki yine vay be, yine birşeyler öğrendik diyebileceğimiz birşeyler öğreneceğiz ❤
Farklı bir mental bakış açısı kazandırdığınız için teşekkürler ----> Yurt dışı Vs Türkiye yatırım nasıl yapılır arasındaki farklar ?, Risk faktörleri bir video fikri olarak bırakıyorum :)
Söyledikleriniz kesinlikle doğru. Temeli ve bilançosu kötü bir şirkette teknik analiz yapmak ya kumar oynamak ya da tahtacının insafına kalmaktır. Ancak çarpanları ucuz bir şirket, ederine gelene kadar temel analiz, ederini bulduktan sonra da teknik analiz çalışır. Teknik analizin çalışma sebebi büyük bir çoğunluğun ya da balinaların tekniğe göre işlem yapmasıdır. Yani çoğunluk sürekli aynı reaksiyonu verip yanlış yapıyorsa, bu sefer yanlışa oynanır ve o hamle beklenir. Mesela fib geri çekilmesini yapmış ve hala ederinin altında fiyatlanmış bir hisseye ekleme yapmak içim fırsat verir teknik analiz. Temel analiz hangi hisseyi alacağını, teknik analiz ise o hisseyi wn uygun nereden alıp, en primli nereden satabileceğini gösterir. Temel analiz doğru hissede kalmamızı, teknik analiz ise hissenin yükseliş zikzakları içerisinde lotumuzu artırabilmeyi vaad eder. Ama söylediğiniz gibi bunu yapabilecek insan sayısı çok azdır. Genellikle bu zikzakları büyük kağıtlarda aracı kurumlar, küçük kağıtlarda tahtacılar çizer. Videolarınız gerçekten kıymetli, tespitlerinşz son derece kaliteli. Paylaşım için teşekkürler.
Hisseyi seçerken temel analiz,lotlarımı çoğaltmak için teknik analiz. Ben böyle yapıyorum.
Teknik analizle ilk tanıştığımda dedim ki ulan madem böyle bir sey var o çizgiyi çekmenin, o formasyonu bulmanın v.s. nin bir yöntemi varsa bilgisayar bunu otomatik bulabilir. Yazılım bilen matematik bilen adamım, yaparım herhalde dedim :) Oturdum biraz çalıştım araştırdım, algoritmik trading...
2 kişiden bu konuda aydınlatıcı bilgi öğrendim. Birisi bir Quant (yani finans teknoloji şirketinde analist yazılımcı). Tüm borsa hisse hareketleri rastlantısal. Model olarak da havada rastgele çarpışan toz zerreciklerinin hareket modeline benziyor (bknz. Brownian Motion).
İkincisi de komedyen Deniz Bağdaş'in esi Özgür Turhanla yaptigi bir TH-cam programinda Astroloji ile kurduğu benzerlik. Tıpkı Astrologlarin gezegen hareketleri ile hayatimiz arasinda bazı örüntüler olduğu iddiasi gibi kimisi de borsa grafiklerinde bazi örüntüler yakalıyor. :)
Bu adam çok iyi matematik bildiğine yemin edebilirim ama ispatlayamam :) Matematiksel terimler kullandığı için söylemiyorum bakış açısı acayip rasyonel. Eğitim aç artık :)
Anıl çok güldürdün beni teşekkür ederim. Böyle güzel bir anlatım yok başka yerde. Emeğine, aklına sağlık.
Sizi gayet iyi anlıyorum. Kendi adıma kesinlikte temel olmadan hareket etmiyorum. Ancak tekniği de hiç yokmuş gibi varsayamıyorum. Beğenmesek de bir şekilde robotlar mı, teknikle işlem yapanlar mı her nederseniz deyin tekniğin işlediğine de şahit oluyorum. Bazı hisselerin birkaç yıl önceki hareketinde çizilmiş trend temelli fibo seviyelerine bakınca çalıştığını görmek çok ilginç geliyor. Elbette yatırım yaptığım hisse senedini sadece tekniğine bakıp alıp satmam. Ancak eklemelerde tekniği kullanmaya çalışıyorum genelde de fena olmuyor.
Ben temel analizciyim ama teknik analizle ilgili bazı noktalara şöyle katılmayacağım
- Teknik analiz vardır sebebi teknik analizciler yüzünden vardır. Adamlar çizgilerle hep aynı şeyi görüp hep beraber hareket diyorlar
o yüzden hisse hareketi başlıyor sonra bak teknik analiz işledi deniliyor. Aslında işleme sebebi kendileri farkında değiller
Onun haricinde robotların bazıları teknik analize göre hareket ediyor
- Gelelim ev almada teknik analiz kullanılıyor mu
evet kullanılıyor. Ev alırken fiyatlar cok şişti balon biraz oturmasını bekleyeceğim diyor musun? Eğer diyorsan bu teknik analizdir.
Warren Buffet anlatmayı bırakın bence Adam son 10 yılda endeks kadar kazandırmış
teknoloji şirketleri hareketini görememiş
ufak bir paraylada başlamamış bu zamanın neredeyse 1.000.000 usd ile cocukken başlamış bu kadar kazanması normal
adam ailece zengin zaten
Ev konusunda dediginiz mevzu teknik değil temel konudur. Fk,pd,favok,HBK gibi rasyolar şişkinliği veriyor zaten bu da temel analizdir. Buffet parası konusu da yanlış biliyorsunuz 11 yaşında 100$ ile başlıyor.
Lotu çok dağınık hisselerde teknik analiz işe yarayabilir. Diğer türlü tekniği belirleyen küçük yatırımcı değil tahtacıdır. Kişisel görmüşümdür.
@buraktufan4524 o zamanın 100 doları 3 ons altın ediyor. Şuan 3 ons altın 9000 dolar.
Hocam bu konuda 2. Video gelse harika olur. Yada borsada doğru bildiğimiz yanlışlar konusunda da videoya ihtiyacımız var. Her zamanki gibi yüksek kalite bi videoydu. Emeğinize teşekkürler.
ağzınıza sağlık, esas işi para ile uğraşmak olmayan birisi kesinlikle teknik analize bulaşmamalı, siz işinizi yaparken oradaki dünya devam ediyor.
İzleyiciler olarak balık tutmayı öğrenmek istiyoruz.
Bir şirketin gidişatını nasıl yorumlarız ve nasıl faaliyet raporlarını yorumlarız bununla ilgili bir video istiyoruz..
Değerli bilgilerin için çok teşekkür ederiz 😊
Anil kardesim hisse ne zaman satilmali bu konuda da görüşlerini merak ediyorum. Surekli alacakmiyiz bir hisseyi. Omur boyu hisse almak için mi calisacaz.
Selam, bununla ilgili bir video vardı kanalda bakabilirsiniz. İleride bununla ilgili başka videolar da çekeceğim
Paranın %80 ini temel analizi güçlü hisselere uzun vadeli yatırım yaparım. %20 sini de teknik analizle risk iştahımı törpülemek üzere kullanırım.
Güzel kardeşim selamlar, videolarını takip eden ve dinleyen birisi olarak yazıyorum ama ev örneğini verdiğinde artik yazma gereği duydum. Sen o bahsettiğin evi alirken piyasa fiyatina , rayiclerinin eder fiyatlarina bakarak alırsın pek tabiki. Civarda benzer kriterlerdeki ev 5 lira iken senin baktığın eve 10 lira fiyat çekerlerse o evi alir mısın??? Teknik analiz dediğin sey de kısmen budur işte. Çok beğendiğin hisse, şirket, proje işte her ne ise girece olarak zorve fiyattan alınmasın, kısmen kelepir fiyattan alınabilsin diye o dalga geçtiğiniz teknik analize de pek tabiki bakılır. Evet teknik analiz herşey demek değildir ama tüm video boyunca dalga geçtiğin birşey de asla değildir. Konu yani temel ile teknik analiz birbiriyle uyumludur çoğu zaman. İlk önce temel analizini yapar yatırım yapılabilir şirketlerini belirlersin, sonra oturup bunları herkesin kâr realizasyonu yaptığı zirvelerden almamak için teknik analize göre belirlediğin kademelerden alıma başlarsın. Kusura bakma ama bbu video reyting kasmak için çok süslenerek ve abartılarak çekilmiş. Teknik analiz bilmeyen büyük bir güruh da hemen atlayacaktır bu videoya,, ooo ne güzel diyo filan diye..
"Kusura bakma ama bu video reyting kasmak için çok süslenerek ve abartılarak çekilmiş. Teknik analiz bilmeyen büyük bir güruh da hemen atlayacaktır bu videoya,, ooo ne güzel diyo filan diye.. "
Bu kısma kesinlikle katılıyorum videonun çekiş amacı pek masum değil. Ya geçekten az bildiği için böyle saçma şeyler söylemiş ya da amacı farklı. Teknik analizle kazananı görmedi diye kimse kazanmıyor sanıyor :) Ben de çıkıp "benim bir arkadaşım var temel analizle al sat yaptı adam parasının yarısını kaybetti" desem temel analiz çöp anlamına gelecek sanırım.
@@yatirimyapalim eyvallah, aklın yolu bir. Dediğin gibi temel ile para kaybeden de bir sürü insan var. İkisi de birbiri ile bağlantılı, temel olarak iyi durumda olan şirketini seçersin, teknik analize göre alım bölgelerinde toplarsın, özeti bu kadar basit.
Videonun son bölümü, yatırım yaparken, gerçekten üzerinde kafa yorulması gerekenleri bulmak isteyenler için ipucu niteliğinde bilgiler... Emeğinize sağlık...
Ben teknik analiz adına sadece seçtiğim şirketlerin fiyatının en tepe noktasında almamaya çalışıyorum, şu anda sahip olduğum 4 hissemi de bu şekilde aldım hatrı sayılabilecek bir kardayım.
Fon yöneticilerinde ise dirençte satma muhabbeti eğer doğru ise bu insanların çok parası olduğu için ancak lot arttırmak için satıyor olabilirler
Kardeşim çok iyisin yine. Bu işlere girecekler umarım ilk senin videolarınla başlar. Çok kişiyi takip ettim izledim ama sendeki kalite başka Ağa. (Giriş seviye yatırımcıyim)
İkisinin de olması gerekiyor. Temeli bozuk şirkete teknik olarak ne kadar dipte olursa olsun girilmez.
% 60 Pisikoloji
% 25 Temel
% 15 Teknik
Sağlam kağıtlar artı fon artı psikoloji
Bence de ama %40 psikoloji,%40 temel,%20 teknik.Uzun vade de hocanın söylediği demir çelik,ulaştırma veya turizm olayı gibi bu yüzdeler çok değişir.("Beklentiler satın alınır gerçekleşen satılır" dikkate alarak).
%100 manipülasyon
Yüzde vermek yanlış hepsinin önemi var. Hadi tekniği inanmıyorsanız diğer ikisi de yüzde 100 dür.
Cok dogru hususlar ben ikna oldum.
Ama klasik teknik analizden para kazanan cok insan var. Kurallarini uygulamak sartiyla.
Anıl Abi.. emeğine sağlık, temel analiz videolarına ilişkin seri yapma zamanı gelmiş gibi.😀
Bende teknik analizin saçma ve bilimsel olmadığını düşünüyorum. Ancak şöyle bir durum var . Kitleler ve fonlar bu saçma dediğimiz şeye göre alım satım yaptığı için dolaylı yoldan etkiliyor . Yani teknik analiz tamamen saçma demek yersiz . İşe yaradığı durumlarda yadırganamaz. Çünkü dediğim gibi büyük paralar dönüyor teknik analiz direnç ve destek noktalarına göre işlem yapıyorlar .
Yaw harika mimikleri var adamın, çıkarımlar falan efsane. çok keyifle izliyorum. Zaten aynı mentalitede olunca insana yakın hissetiriyor. Bu çizgicileri ben de anlayamıyorum:)
Ruh ikizimsin hayattta ilk defa kendim gibi düşünen bir insan gördüm
Bence borsa matematik bilenler ve bilmeyenler diye ikiye ayrılıyor. matematik bilmeyenler günlük hayatta başına gelen olayları evrenin mesajı enerji şans gibi değerlendirirken bilenler genelde olayları bi temele dayandırıp analitik düşünüp olasaılıklar vs olayı bu şekilde değerlendiriyor ağzına sağlık çok cesurca bir video çekmişsin hocam
Mesela bir örnek versen
Yemin ederim aynı şeyi düşünmüşüz. Matematik bilen zaten böyle saçma yönteme başvurmaz.
Teknik analizi kimin yaptığına bağlı mesela mert başaran, evrim zelyut ve birçok teknik analiz yaparlarken hem düşüşü hem yükselişi yani her olasılığı söylerler ama bir de kıdemli analist vardır. Onun dediğide genelde çikiyor. Yükselecekse yükselir düşecekse de düşer
İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Teknik analizde temel analizde önemlidir. Yatırımın sürekliliği ve zamana göre ikisi de yeri geldiğinde kullanılmalıdır. W.B farklı düşünmüş olabilir. Çünkü yıllar boyunca sürekii yatırım yapmış ve yatırım yaptığı şirketler de Dünya devi şirketler.
Kesinlikle doğru yorum
Ustad artik cok yorum geliyor videolarina. Belki bizimkini görmezsin. Bastan beri takipçinim. Şunu belirteyim istedim: TH-cam videosunda, kapak resmindeki yazi ile başlığı ayni yapmaman daha iyi. Böyle bir durum var. En azindan farkinda degilsen bir arastirmak istersen diye yazayim dedim
Tam anlamıyla mental yatırım. 🎉Okuma listesi videosu istiyoruz
Ha temettü yatırımı için zaten çokta gerekli değil zaten. O konuda haklısınız.
Zaten herkesin psikolojisi kaldırmaz teknik analizi...
Katılıyorum borsada kazanmanın yolu basit. Temel analiz iyi yapılmalı, bilanço nasıl varliklar, borclar, hedefler, yatirimlar iyi araştırılmalı ve uzun vade yatırımcı olunmalı. Sabırlı ve kararlı saglam bir portföy ile 10-15 yıl sonrasında gelsin finansal özgürlük.
Kağıdın çizgisiyle alim satim alakasiz cizelgeye göre hedef veriyorlar ne alaka hisse alinirsa çıkar alinmayan kağıt gitmez
Teknik analizde gerçekten %70 ihtimalle işe yarayan 3 şey var bence:
1-) eski zirveye varınca hisse zorlanıyor.
2-) uzun suredir yükselen trendleri genel olarak en alt banda inince hisseye oradan %70 ihtimalle alış geliyor
3-) 200 gunluk hareketli ortalamalar, temeli güzel hisseler icin gercekten de alış noktasi. oradan %90 ihtimalle dönüyor
Hepsi esasen teknik kullananların AA buraya geldi diyerek alım yapmasi esasında. Ama bunu gubrf,Sasa,hektas, Penta gibi hisselerde asla yapamadılar, daha doğrusu denemislerdir fakat stop olmuşlardır zararla.
Mert hocaaaaaa
@@buraktufan4524 Zaten olay da o herkes kullandığı için oralarda aksiyon dönüyor. Tabi trade yapanlar için düştükçe toplayayım yıllarca tutayım diyenlerin ilgilenmesine gerek yoktur tabi şirkete güveniyorsa.
işte bu. teknik analiz in özeti
1:54 - 2:50 arası karşıma shorts olarak çıksa direk likelarım
Reis gözlerin etrafı esrarkeş gibi. Ciddiye alamıyorum :D
Temel analiz ne alacağınızı, teknik analiz ( teknik analiz sadece çizgi çekmek değil ) hangi fiyatlardan alacağınızı belirler.
Teknik analizi futbol topu gibi düşünün. Aynı topu bir Messi’nin ayağında bir de bizim Sabri’nin ayağında düşünün. Olay biraz böyle. Ve gerçekten de şu konuda Anıl’a katılıyorum: Nasıl Messi, Ronaldo, Mbappe gibi yıldızlar zor yetişiyorsa Teknik Analiz’de başarılı olanlar da bu kadar nadirdir. Twitter’da orda burda gördüğünüz üstatlara kanmayın. %95’i işkembeden sallıyor. O yüzde 1 diyor. Ben de taş çatlasın %1-3 diyorum. Para kazanırsınız ama zengin olmak ER yiğidin işidir ☺️
Efsane anlatımı ile gelmiş kral
Obo da yükseliş olmaz düşüş olur. Tobo da yükseliş olur 😊. Teknik analiz kötü değildir. Bir malı nerden satılacağı veya nereden alacağı hakkında size fikir verir. Söyle bir soru sorayım. Teknik analiz diye bir şey yoksa borsa neden 5 kez 1.2 dolardan döndü. Bunlar tesadüf değildir. Waren Buffer gelsin Türkiye'de para kazansın görelim. Sürekli waren buferd örnek vermek doğru değil. ABD büyük şirket al tut ve unut satma her türlü para kazanırsın fakat Türkiye'de bu olmaz.
Aynen Warren Buffet, Charlie Munger falan bilmiyor bir siz biliyorsunuz. Hay Allah'ım ya bu nasıl bir cahil özgüvenidir.
5 sene heba ettim bende 2 senedir deger yatırımı yapıyorum kafam rahat 👏👏👏
Teşekkür ederiz, full katılıyorum, Haydar Acun Üstadı çıkar be yayına artık Anıl hocam kabul ederse 🙏
Hocam dediklerinin coguna katilmakla birlikte bence kavramlarin ayrilmasi lazim. Soyle ki, yatirimcilik uzun vadeli bir istir bu nedenle uzun vadeli yatirim yapilacaksa tabi ki temel analiz yapilmalidir. Kisa vadeli yatirimci icin ise teknik analiz ise yarayabilir ama zaten kisa vadeli yatirimci aslinda traderdir, yatirim yapmamistir.
Temel analiz nerde balık tutacağın, teknik analiz nasıl balık tutacağındir. Alım satım yaparken teknik analiz ile yapmayıp yazı tura atarak mi işlem yapacaksın. Her ikiside eşit öneme sahip şeyler ama en önemlisi psikoloji
Anıl Kardeşim, temel analizi stratejiye, teknik analizi ise taktiğe benzetelim. Esas olan stratejik başarı, sahadaki taktiksel başarılar ancak günü kurtarır. Örnek drona bomba bağlayıp tankın üzerine bırakmak taktiksel bir başarıdır, bir süre düşmanı yavaşlatabilirsin. Ancak senin kaybetmen durumunda zarar görecek veya dusmaninla sorunu olan ülkeleri yanina çekip destek almak stratejik kazanımdır. İsim vermeden, güçlü silahlar ve müttefiklerine güvenip çoluk çocuk demeden kıyım yapan birileri bir kaç sokakta taktiksel kazanım sağlamış olabilir, ancak dünya genelinde insanların desteğini kaybedip üzerine nefret cekmissen geçmiş olsun kaybettin...
ben rs ı şişik hisse almadım pişman olmadım sanırım bu işte bir nebze rsı dışında (bunuda en az haftalıkda kullanıyorum) çıkar yolu yok.
Anil bey, mrb
Cok guzel konuyu ozetlemissiniz.
Bilginize saglik
Teknik analizi birilerinin becerememesi ise yaramadigi anlamina gelmez.teknikten iyi para kazananlar var.netten arastirin anıl özekşi,kıvanç özbilgic,jim simons.... daha cok sayarım.temeldende para kazanirsin.biri digerinden cok ustun degil.en iyisi ikisini beraber kullanmaktir ki ben bu sekilde cok iyi para kazaniyorum.temelle sirketin durumunu tespit edip teknikle alim noktasini belirliyorum.iyi bir sirketi zirvede almakla 200 ema altinda almak ayni parayi kazandirmaz.özetle iyi sirketi(temelle bulursun) ucuza alirsan (teknikle bulursun) cok para kazanirsin.
Emeğinize sağlık hocam teşekkürler. En iyilerin yapmadığı şeyleri yapmak bizim için de mantıksız zaten :)
Sen gerçekten akıllı adamsın devam et çok teşekkür ederim
Özgur Demirtaş'ın dedigi gibi o cizgi nerden geldi nereye gidecek cizgi cekenler zengin olsaydi hala cizgi cekmezlerdi.😂😂
Niye zengin olan trade yapmaz mı :)
bir endüstri mühendisi olarak bunların hepsini öğrendiğimi bilip, şu an bir şey hatırlayamamam ne acı. Oysa ki gerçek hayattan örnekler vererek anlatsalardı, bunların nerelerde kullanılacağını o zamanlar söyleselerdi ne güzel olurdu. Ne çok merak ederdim. Ne kadar hevesli öğrenirdim...
Üstad teknik analiz de Agâh Ergin i dinlemeni tavsiye ederim. Mükemmel teknik analiz yapıyor. Brn şaşdigini görmedim bu zamana kadar. ;)
Ortalama 15 yıl içinde finansal özgür olmak istiyorsan Temel analiz yapacan. Birkaç yıl içinde hatri sayılır para kazanan yüzde 5 lik kısımda olmak istiyorsan teknik analiz yapacan. Bu durumda çoğu kişi için Temel analizden devam etmesi bana daha mantıklı geliyor 😊
teknik analiz bomboş bir şeydir. sadece ortalamalar ile ilgili bir şeyi açıklamaya çalışacağım; bir hissede hisseyi alanların sayısını, aldıkları hisse sayısını, hangi tarihte aldıklarını, kaçtan fiyatlandıklarını, o hisse sahiplerinin hisseyi taşıma sürelerini ve ne kadar risk alabildiklerini ne kadar kaç kara tamam dediklerini veya yüzde kaç zararda hisseden çıktıklarını sınıflandırabilirsen çok ciddi bir analizle tahmin yapılabilir ama bu verilere ulaşmamız biz faniler için mümkün değildir bu ancak çok iyi algoritmik trade yapan bilgisayar yazılımları ile tüm kurumlarda işlem yapan kişilerin geçmiş yıllardaki alışkanlıkları hangi pozisyonda ne yönde hareket ettikleri incelenerek hayat görüşünü o sabah hangi psilokolojide olduğunu yani kısacası özel hayatındaki ve yaşadığı ortamdaki her bilgeye sahip olmakla mümkündür. ağırlıklı ortamalara bakarken kaç kişi ne kadar hisse sayısı ile fiyatlanmış bilgisi varsa bir anlam kazanır. bir hiissenin 10 günlük ağılırlık ortalamsı mesela 10 lira olsun ama son 10 gündür hissede sadece 1 kişi alım yapmış oda 10 tane hisse ile 100 liralık mal almış 1 milyarlık halka açık kısımın hisse değeri olan kağıtta 10 günlük ağırlıklı ortalamanın hiçbir anlamı yoktur. bu ağırlıklı ortalamalar hissede işlem yapanların yukarıdaki saydığım verilerine sahip olmadan hiçbir anlamı yoktur ve bize yutturulan hiçbir anlamı olmayan teknik analiz bomboş birşeydir
Sonda söylediğiniz gibi teknik analiz yapan arıyorsanız örnek olarak Eral Karayazıcı'yı örnek verebilirim. Kendisi Inveo Portföy'ün GPG ve IHC fonlarının yöneticisi. Bence bir inceleyin, size de en azından fikir katacaktır.
Dogru soyluorsun lakin piyasanin onemli bir kismi destek direnc niktalarina gore alim satim yaptigindan , genellikle isleyen bir durum, ozellikle fx de bunu cok rahat gozlemleyebilirsin. Bir hakikati olmasa da piyasanin cogunun inanmasi bu sistemi var ediyor, tabu bu tradeler icin . Uzun vadeli yatirimlarda hakkaten pek de bir onemi yok
Karmaşa yapmadan sade bir biçimde teknik analizi en güzel yorumlayan bence Temettücü Turgay'dır
Aydınlattığın için teşekkür ederim hocam iyiki sizi tanımışım ben 3 yılda öğrendim
Anıl Bey şu videonun üzerine herhangi bir A şirketinin temel analizi nasıl yapılır tam anlamıyla öğretici bir şekilde bir video çekseniz keşke iyi çalışmalar...
Anıl Bey merhaba, takas analizi ile ilgili görüşlerinize bir video da değinebilir misiniz? Teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık hocam varolun.
Anlatdiginiza katiliyorum sadece kafama takilan bir soru var cehaletimi maruz görün Peki bu piyasada makina diye adlandirilan otomatik alim satim yapan cihazlar neye göre çalisiyo?
TEMELE GÖRE :) şaka şaka genelde hareketli ortalmalara
Hocam deger yatırımı Warren amca gibi, haklısın yani
Twiterda ne zaman ağlıyorlarsa endeks düştü öldük bittik diye alım zamanı gelmiştir. Onlar günlükçü ben eklemeciyim. Hep de kazandırmıştır tabiki doğru temel analizi olan hissede.
Yalnızca teknik analiz kullanarak hayatını kazanan biri olarak, bir metodu “iki çizgi çizmek” seviyesine indirgeyen birinden öğrenecek bir şeyim kalmamıştır. Önyargılarınız ve kibirinizle mutluluklar ve başarılar dilerim. Hayat bu kadar keskin yol ayırımlarından oluşmuyor ve hayatta başarılı olmak için tek bir yol yok. Saygılar…
Hocam sadece teknik analiz ile nasıl borsada başarılı oldunuz?
Anıl şu soruya cevap bulamıyorum,mesela 1 haftalık/ 1aylık periyotta alım satım yapacak diyelim birisi,sonra çıkacak borsadan bu adam neye göre alım kararını netleştirebilir,uzun vadede zaten temel analiz çok guzel ben de temele göre UV alım yapıyorum ama cok kısa da temele göre hareket edilmez gibi geliyor
Yatırım yapmayı ve tradeyi ayırt edipte. İki farklı konuyu ayırarak teknik analizi gömseydin tamam.
Ama yatırım yapmayı. Trade indigatör ve formasyonlarıyla kıyaslaman ne kadar mantıklı?
Korelasyon ile sebep-sonucu karıştırmamak lazım.
yüksek hacimli şirketlerimizde teknik çalışıyor çalışıyor demeyelim de aracı kurumlar alım satımlarını tekniğe uyduruyor.
Harika bilgiler için teşekkürler
Bence teknik analiz demek yerine yatırımcı psikolojisi demek daha doğru ya da borsacı psikolojisi(yatırımcılara hakaret etmemiş olalım şimdi:))
1. İlk kıstas insan psikolojisi, bir insan hisseyi temel analize bakmadan ilerlerse hisse yükseldiği zaman ya da düştüğü zaman psikolojik kararlar veriyor. ve bu kararları rasyonelize etmeye çalışıyor, o yüzden bu sözde analizlere bakıp psikolojilerini yönetmeye çalışıyorlar.
Bunu borsada milyonlarca kişi birden yapmaya başladığı zaman işte borsada davranışsal psikoloji dediğimiz olgu ortaya çıkıyor. aslında bu alıp sattığımız hisseler birer psikoloji değerlerine dönüyor. kitle psikolojisini tahmin ederek işlem açmaya başlıyorlar. ama dediğimiz gibi sadece bu bir tahmin olabilir. genelde teknik analizciler de yönü sadece yüzde 60 doğru tahmin etsem uzun vadede kazanırım yoluna gidiyor.
2. İkinci kıstas da yine komik ama kitle psikolojisi açısından önemli. eğer herkes belli destek belli dirençleri gerçekten önemseyip o değerlere göre alıp satmaya başlarlarsa gerçekten o değerler anlamı olmasa bile aktifleşebilir. buna kendini gerçekleştiren kehanet diyoruz. yani herkes buradan düşecek dediği zaman satarsa gerçekten de düşüyor): bu da zaten olduğu zaman "herkes ben çözdüm bu işi" diyor. sonra da borsadaki kitle dediğimiz güruh tersi işlem yaparsa da başka bahaneler hazır oluyor:) (herkes burada destek olduğunu bildiği için önceden sattılar... gibi gibi)
Anıl kardeşim ben hisse ve fon alım satımlarında RSI yöntemini kullanıyorum. Sence mantıklı mı acaba?
Borsada tahta yapıcı ne isterse o olur. Teknik taktik hikaye :)
Adam teknikle onu görmeye çalışıyor işte.
Sözde ortağı olduğun şirket kazandığı paradan sana pay(temettü) vermiyecekse, teknikle temelle kafayı yersin, üstüne üstlük tahtacısı var. Halbüki temettücü olsan zaman zaman düşsede ucuzdan daha çok alabilsem dersin... Yada ciddi geleceği olan bebek şirket hisseleri mantıklı olan.
OBO düşüş alameti yanlız. yükseliş öneren TOBO hocam...
Anıl ağzına sağlık.
Peki temel analiz ile belirlediğimiz bir şirketi teknik analiz ile yorumlanabilir mi?
Temettüyü maksimize etmek için bir video gelebilir demiştiniz gelecekteki 10 yılda hangi şirketler temettülerini arttırabilir temettüyü nasıl maksimize edebiliriz bununla ilgili detaylı bir video çekebilir misiniz teşekkürler.
Knka , teknik mi , temel mi şeklindeki bir tartışmanın ne sana ne de başkasına bir faydası yok , temel olsun teknik olsun veya farklı bir konu olsun ben ne kadar faydalanabilrim,ne öğrenebilrim ,kendime +1 daha ne katabilirim şeklinde yaklaşman gelişimin sonsuz olduğu bu piyasada bakış açını değiştirir , hergün yeni şeyler öğrenebildğin yeni tecrübeler edindiğin bir derya bu piyasalar ,bence ileride bu videoyu yaptığına pişman olabilirsin,teknik analizin ne kadar büyük bir deniz olduğunu bilmedğini düşünüyorum,bu konulara safsata,çöp,boş şeyler olarak elinin tersiyle itmemeni tavsiye ederim,herşeyi bil,oku,öğren,temeli de bil , yanında tekniği de bilmen o çektiğin çizgilerle alış-satış yapman anlamına gelmez,bu sana bir bakış açısı kazandırır,borsaya 10 sene önce başlayan birisinin bile 3 gün önce borsaya başlayan birinden öğrenebileceği birşeyler olabilir.öğrenebildiğin kadar çok şey öğrenip bunları tecrübelerinle harmanlayıp ortaya bir bakış açısı çıkarıyorsun.ben bu videoda daha çok tecrübe kazanması gereken bir profil görüyorum,5 sene sonra donup baktığında saçmalamısım deme ihtimalin var.Sevgiler......
İşte bu mükemmel bir videoydu 👏👏
skolastik değil de stokastik demek istedi sanırım. Cevdet hoca da benzer bir kavramı anlatıyordu.
"PARA TEKNİĞİ ÇİZER!"
AUD/CAD paritesini etkileyen faktörlerin temel analizini yapar mısınız bakalım kaç ay sürecek :)
Emeğine Sağlık Anıl
Katılıyorum, bu kadar depreşecek zamanda yok zaten. Abi fonlar mantıklı, cok kasmaya gerek yok.
Alım yaparken hiç zamanlama kovalamıyor musunuz yani?
Ekonomik, siyasi gelişmeleri takip edersin finansal yatırım pilanların için yorumlarsın, posizyon almak için piyasanın real tepkisini de teknik analiz yaparak genel kanaat edinirsin pozisyon açarsın. Temel analizle tek başına iş yapılır ama başarı oranı düşüktür, teknik analizle tek başına iş yapılmaz tek başına başarı oranı 0 - dır, temel analizi yaparsın bunu teknik analizle de desteklersin daha sağlıklı bir sonuç elde eder pozisyona girersin. Ha şimdi Sen yok teknik analiz tamamen bomboş bir şeydir ordan burdan çizgi çekmek anlamsızdır diyorsan teknik analizin tam olarak anlamını kavrayamamışsın demektir. O çizgiler hayali olarak çizilmez oraya, her hangi siyasal olay belli bir ekonomik olayı tetiklese bile senin işlem yaptığın piyasada o gerekli tepkiyi alıcı ve satıcıların dengesi tepkisi belirler ve bu alıcı satıcıların ne kadarının long short pozisyonda kaç milyarlık pozisyon tuttuğu, genel kırılım bölgeleri, zor aşılan fiyat aralıkları ve b. gibi teknik bilgiler sonucu beliren tespitler olur ve sen bu tespitleri görselleştirmek için bir çizgi çekersin yani o çizgi keyfe keder bir karga aberi değildir. Örneğin normal kanıya göre bir ekenomik veri açıklanıyor ve veri beklentinin altında gelirse düşüş bekleniyor, veri aynı ve üzeri gelirse kalkış beklenir tüm uzmanlar böyle söyler sende temel analizini yapar böyle sonuç çıkarırsın ama çizgiyi çekmişsin yukarı trend gösteriye çizgilerin veri gelir beklentinin altında kalır normalde düşüş olması lazımken piyasa hoop diye fırlar yukarıya ee noldu şimdi temel analiz çöp teknik analiz kralmı diyelim e bu senaryo kaç defa yaşandı tarihte daha yeni yine gördük örneğini tabi böyle sonuç çıkarılmaz, onun için akılcı tutum iki analizi de kullanacaksın, olayın özü tabi temel analizdir ona bakacaksın esas ama sadece ona göre pozisyona girmyeceksin son olarak vardığın kanıyı teknik analizle de bir kontrol edeceksin piyasa bu duruma ne tepki vermiş öncesinde çünki o tepkiler bir kez iki kez olmamış milyon kez tekrarlanmış belli ki yatırımcı psikolojisi aynı ve tekrarlanıyor dlayısı ile veri ne olursa olsun gerçek alıcı satıcıların tepkisi önemlidir onu es geçemezsin.