Şuan Türkiye’de psikiyatride asistanlık yapan,yakın zamanda istifa verip Almanya’ya taşınacak olan bir doktorum. Öncelikle korkularım ve kaygılarımın olduğu dönemde senin videolarını izleyerek kendime bir yol haritası çizmeye çalışıyorum,emeğin için teşekkür ederim. Bu videonun en vurucu cümlelerinden biri biz doktorlar hep başkalarını iyileştirmeye çalışıyoruzdu, kendimiz için akıp giden hayata karşı doktor Ece hanım mükemmel bir manevra ile yaşadığı kötü deneyimi, Türkiye’nin sağlık sisteminin geldiği bu noktayı bence kendine çok güzel bir deneyime dönüştürmüş. Sağlık sisteminin her geçen gün daha da kötüleştiği, pratisyen,asistan,uzman farketmeksizin hayatlarını buna adayan bizlerin manevi olarak çokça yorulduğu, para uğruna gidiyorlar şeklinde ifadelerle durumun maddiyat olduğu zannettilerek okuyan,aklı çalışan insanların emeğine saygı duyulmadığı bir dönemdeyiz ne yazık ki. Kendim için başka bir evrendeki halime dönüşmeye karar vermiştim,bu video da bugün karşıma çıkarak bana cesaret verdi, ikinize de çok teşekkür ederim,umarım hepimizin yolu açık olur🎉
Kendi kuzenim İstanbul da cerrahi asistanı onada biraz para biriktirip bırak asistanlığı ayrıl dedim Türkiye de sadece hekimlik değil normal hayatta bitti bunu dışarı çıkınca anlıyor insan
Hocam türkiyede hekimler cok iyi maaslar almiyor mu? Hatta almanyada ki hekimlerdende daha cok alan hekimler var türkiyede ve az sayidada degil sanirim. Türkiyede bir hekim ayda 100-150k TL alsa bir kac yil sonra calismaya bile geregi kalmaz.
@@Finansalköle Türkiyede hekimler diger meslek gruplariyla kiyaslarsak kral gibi yasiyorlar. Alinan maaslar avrupada ki maaslari bile gecebiliyor. Onuda gectim türkiye genelinde avrupaya göre daha az masraflariniz olur. Ya benim tanidigim hekim bana bile bile yalan söylüyor (ihtimali var!) yada bende bilemedim artik. Allahtan hayirlisi.
36 yasinda Turkiyede düzenini kurmus bir Kardiyoloji uzmani iken 5 ay önce Almanyaya yerlestim. Burada ailecek ugraslarimiz devam ederken kararimizi sorgulamadigim gün yok diyebilirim 😅 Fakat sizin de söylediginiz gibi insanin hep icinde olan bir hayali, plani gerceklestirmesi ve bunun icin cabalamasi inanilmaz huzur verici birsey. 5 yil sonra neredeyim bilmiyorum ama ertelenmis yurtdisi planimizi gec de olsa deneyimlemeye korkmadigim icin mutluyum. Benzer duygulari yasayan sizleri izlemek de umut oldu, tesekkürler🙏🏻
Çok naif her kelimesini titizlikle seçen bir meslektaşımız.kendisini sistemdeki hızlı çürümenin ittiği bu belirsizlikte gördüğüm için sadece üzülebildim.o kadar zeki olduğu belli ki her şeyi becerebileceğinden eminim.umarım bu mesajı görür.yolu açık olsun.
Şu an yurtdışındayim akademisyenim Türkiye de doktorluk ve akademisyenlik kesinlikle yapılmaz maalesef akademi yok title almış olanlarin çoğunluğunun bilimle alakası yok üretken olmadıkları gibi olanları da mobbing ile tüketiyorlar genç arkadaşlara tavsiyem vakit kaybetmeden çıkın yaş 35 i geçince çok zor oluyor
Hocam taşra tıp fakülteleri de akademisyen almaya başladı. Ülke koca bir tıp dersanesine döndü. Academic integrity konusunda yeterince ünlüyüz. Daha neler göreceğiz bilmiyorum. Sizin yurtdışındaki akademi deneyiminiz ne yönde? Memnun olduğunuz ve olmadığınız yönleri neler?
@@caucasianeagle5320 mobbing yok birşeyler üretin diye tüm imkanlar seferber ediliyor Türkiye de bırakın destek olmayı engel olmak için bir mücadele var maalesef gerçek bu tek üzüldüğüm nokta geç çıktım fakülteyi bitirince gemileri yakıp gitmek lazımmış
@@Finansalköle Sizin adınıza sevindim. Hangi alanda akademisyensiniz? Akademinin kendi içinde bir toksisitesi var.. ne yazık ki, çekememezlikler, birbirinin önüne taş koymalar uluslararası bir durum. Benim gözlemim Avrupa'da bunu kanıtlarsanız hakkınızı alabiliyorsunuz ama kapılar arkasında durum çok da farklı değil. Üretkenlik konusunda buna rağmen bizden çok öndeler. Sizin bu konuda görüşünüz nedir?
@@caucasianeagle5320 kardiyak görüntüleme üzerine çalışıyorum evet akademik hırs heryerde var ama insanlar bilgi ile hırs yapıyor başkasının üzerine basarak belden aşağı vurarak değil Türkiye' de belden aşağı maalesef işler kaba tabirler için kusura bakmayın kolaylıklar başarılar diliyorum
Ben 20 sene oldu Hollandaya yerleseli. 2 sene ilkokul ogretmenliginden sonra aile birlesiminden dolayi Hollandaya yerlestim. Ilk uc senesi zor oldu ama daha sonra her sey maddi ve manevi olaral guzel gecti. Sizin gibi gelen zeki insanlari gelince ulkem adina uzuluyorum ama su durumda sizleri anliyorum. Hayatinizda basarilar.
Hakan tebrik ediyorum seni. Çok güzel alanlara değiniyorsun. Fırsatını bulabilse ya da yapabileceğine inansa bir çok uzman da gitmek istiyor. Bu meslek çok değersizleşti.
Üzücü😢 ben de avukatlik yerine Hollodada fast foodda çalışmanın daha huzurlu olduğuna kaanat getirdim. Temelde niye benim ismim kimliğim bir erkeğe oranla değersiz değistirilebilir kabul edilir hic içime sindiremedim ve gittim hukuk okudum. Ama yillar aldı anlamam benim sevmedigim sadece yazıli kurallar değil bu kurallari sorgulamadan sindirip yaşayabilen insanlar. Beni sürekli bir adım geride konumlandîran devlete, topluma ve dine sevgi beslemek zorunda değilim😢
Günümüz dünyasının sosyal medya ile getirdiği bazı düşünsel ve davranışsal akımlar var, herkes kendisini dünyadaki konumuyla alakalı olarak sorgular duruma geldi, getirildi...Elbette ideallerin peşinden koşmak harika bir fikir, fakat dünyada hiç bir yer imkanlarını gümüş tepsilerle sunarak beklemiyor. Zorluk her yerde ve bu çekilen zorluğun ne uğruna çekildiği daha da önemli. Bir doktor olarak , hem de bu kadar gençken ülkesine küsüp başka diyarlarda değer arayışı içine girmeyi getirisi olmayan bir beklenti ve zaman kaybı olarak görüyorum.
Kendisi lise arkadasim, cok ama cok tatli, ici disi bir olan bir insan. O bahsettigi üniversitede yurtdisina gidenlerden biri de benim. Pek cok sey denedim, olmadi, geri döndüm ve yeni bir hayata basliyorum.
@@Memo-o8l Turist olarak eminim güzeldir. Yurtdışında yaşıyorsanız gönüllülüğün ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Gidip bir devlet hastanesi acilinde gönüllü olarak belki bir şeyler yapabilirsiniz, cennet vatanımızda güzel bir hastane deneyimi edinirsiniz hem.
Hollandalılar mutfağa Genel Cerrah almışlar mutluluktana uçmuşlardır. Türkiyenin kaybı. 1993 ten buyana yurtdışında olan biri olarak gözlemlemim eskiden Türkiyeden bu işler için sadece öğretmenler gelirdi. Nereden nereye 😢Tavsiyem bu değerli doktorumuzun doktorluk mesleğini yurtdışında yapması.
Not: Dr. Hanım, Hollanda'ya cebinde Avrupa Birliği pasaportu ile gitmiş. Büyük olasılıkla Bulgaristan vatandaşı. İstediği zaman gitme istediği zaman geri gelme lüksü var.
İnsanın sevdiği işi layıkıyla yapması önemli olan. İster hekim ister aşçı. İnsan işini severek yapmıyorsa bir ömür boyu eziyet çeker. Bizim önce ülke olarak mentalitemizi değiştirmemiz lazım.
Tldw: Avrupa birliği vatandaşı olduğu için doğrudan gidip bir Avrupa ülkesinde işe başlayabilmiş. Avrupa birliği vatandaşıysanız siz de gidip Avrupa'nın herhangi bir şehrinde lokantada çalışabilirsiniz. Kendisi aynı zamanda bir Master programından kabul almış. Yurtdışına çıkınca aslında hayata geç kalmadığının, yeni şeylere başlayabileceğinin farkına varmış. Hekimlikten tam olarak vazgeçebilmiş değil. Kendisi daha 26 yaşında ve şuan bir yol ayrımında, başarılar dilerim. Teşekkürler Hakan hocam.
Kesinlikle haklısın birkaç ay yada birkaç yıl takılacak sonra hekimliğe dönüş yapar.Aslında çok üzücü,gidecek olanları pamuklara da sarsan illa ki,sebep bulurlar.Rahatsa vicdanları gidenlerin,ne denir bilemedim!
@@guzveel5754 ülkede bırakın Dr olmayı normal bir yaşam yok. İnsanlar gergin, kimse gülmüyor, hayat çok pahalı Allah aşkına bilip bilmeden konuşmayın. Kıyaslama yapabilmeniz için çıkıp yaşamanız lazım. Muhtemelen troller dolu burası o yüzden yazayım belki üstlerine iletirler Türkiye birçok konuda 50 yıl geride en başta bilimde, katılıp katılmamak size kalmış ama gerçek bu.
Şu an yurtdışında çalışıyorum buraya son dönemde Türkiye nin Avrupa Amerika da bursla eğitim aldirdigi mühendislerde gelmeye başladı, şimdi bu arkadaş benim Türkçeme laf edecek olayı saptırmak için ama devam edeyim, gelen mühendisler çok eğitimli olmalarına rağmen burdaki mühendislerin yarı maaşına çalışıyor işte bir ülkenin battığını kanıtıdır bu, tek vatandaş değil kalifiyeli onlarca insan gördüm. Sadece benim gördüğüm bu. Geçmiş olsun Türkiye, Daron Acemoğlu haklıymış.
Türkiye’de yaşayan beyaz yakalıların yurtdışına çıkma konusundaki ortak düşünceleri sanırım ‘deneyelim, olmadı geri döneriz’ şeklinde. Biz de 1,5 yıl önce bu fikirle çıktık yola. Ben özel sektörde çalışan bir mühendis, eşim de bir devlet üniversitesinde akademisyendi. Danimarka’ya geldik ve 1 yıllık bir deneme süreci yaşadık. Karar sürecimiz çok fazla git-gelli oldu ve sonunda istifa ederek burada yaşamaya karar verdik. Bu arada eşim mühendis olarak, bense işçi olarak çalışıyorum burada. Tabii biz 40’lara merdiven dayadığımız yaşlarda, kurulu düzenimizi bozarak geldik. En büyük motivasyon kaynağımız, çocuğumuz oldu. Geleceği için böylesinin daha iyi olacağına karar verdik. Yurtdışı fikri olan herkesin mutlaka fırsatını bulup, deneyimlemesini tavsiye ederim. Sonrası nasıl bir hayatı tercih edeceğinize göre şekillenecektir. Tek ihtiyacınız ; cesaret 😊
@@Monki77383 Size kesinlikle hak verdiğim taraflar var, ancak bizim bu yola girmemizin nedeni maddiyattan ibaret değildi. Hukuk, eğitim sistemi, liyakatsizlik vs gibi nedenlerimiz var. Maddi olarak Türkiye'dekinden çok fazla bir farkımız yok belki ancak burada herkesin eşit olarak değerlendirildiğini görmek, bir olay olduğunda tanıdıklarının değil de insanların haklılığının değerlendirilmesi, en basiti trafiğe çıktığınızda bile insanların saygılı olması vs. bizim yaşam kalitemizi yükselten etkenler. Bizim tercih ettiklerimiz bunlardı.
@@AneliaRumenovaKaramfilova Aynen öyle. Size katiliyorum bu konuda! Ama bundan sonra yurt disinda hep yabanci olacaksiniz ve gizli irkciliga maruz kalma ihtimaliniz var… Malesef ebediyen yabanci olacaksiniz o toplumlarda. Torunlarinizin torunlarina kadar devam edecek. Gerci demografi artik degismeye basladi avrupada ama demek istedigimi biliyorsunuz.
Ece kardeşimi tebrik ediyorum kesinlikle hayallerinizin peşinde gidin şu an dünyanın en iyi üniversitelerinden birindeyim maalesef Türkiye ile kıyaslandığımda tekrar insanlığı ve hekimliğin kutsallığıni hatırladım güzel Türkiye mizde herşeyin içi boşaltılmış ve şunu net söylüyorum bize en büyük zararı özellikle title almış meslektaşlarımız veriyor
@Hahaha sormuşsunuz hocam, peki bir şey de ben sorayım size: Hollanda'da doktor olmakla alakalı çok kısıtlı kaynak var, basit bir video bile bulunmuyor neredeyse. Bu konuda video gelir mi, Hollanda'da doktorluk neden konuşulmuyor, uzman doktorlara verdikleri maaş Avrupa'nın en yükseğiymiş duyduğuma göre
@@Omer.Dusunsel Ekşi sözlükte eş durumundan Hollanda'da yaşayan bir hekim uzun uzun yazmıştı. Özetle attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmiyor.
10 หลายเดือนก่อน +3
@@Omer.Dusunsel benim tanıdığım denklik almış bir doktor yok Hollanda için .. Eğer böyle bir meslektaşım varsa benimle iletişime geçerse seve seve çekerim video 😇
20 sene once ankara tip mezunu bir arkadas vardi. Nt2 dil diplomasini cok kisa bir zamanda aldi. Fark dersleri vermesi gerekiyordu ve iki sene sureceginden bahsediyordu. Sonunda Turkiyeye geri dondu.
Doktorluk şu anda hobi olarak yapılacak bir meslek haline geldi. Mutlaka ek bir alana da zaman olarak yatırım yapılması gerekir. Doktor olarak cihazların hizmetindeyiz ne yazık ki şu çağda.
@@Monki77383 O yüksek dediğiniz maaşlar doktorun emeğinin beşte biri. Beşte dörtlük kısmı, doktorun diplomasında hiç bir hakkı olmayan kişilere veya kurumlara gidiyor. Bu beşte dörtlük kısmın yarısı da hastanın cebinde kalmalı.
@@farukkut4248 90000-150000 lira maasa az diyorsunuz. Ok. Bu maaslar almanyada ki hekim maaslari ile hemen hemen ayni. Arastirin. yüksekten atanlarada inanmayin.
Ece Hanım'ın yaşadığı şiddet olayına üzüldüm😢 şiddete karşıyız ama psikolojik şiddete de karşıyız .Türkiye'de Benim gördüğüm şu ,sağlık çalışanları da hastalara psikolojik şiddet uyguluyor özellikle hemşireler hasta bakıcılar .Ben hemşirelerin hasta bakıcıların gerçekten iş yapanlarını hiç görmedim, iki iğne vurup 3 tane ilaç dağıtıp bütün gün sehpada ayaklarını uzatıp oturuyorlar .Doktorlarda buna hiç itiraz etmiyorlardı. Doktorlar işini yapıyor genelde ama değersizlik duygusuyla aşağılık kompleksi ile hastaya psikolojik şiddet yapan doktor çok ,o davranışların bir tanesini Alman hastaya Avrupalı hastaya yapamaz hiçbir sağlık çalışanı. Türkiye'de bütün işi refakatçı yapıyor ,tatilde babam hastalandı .Ben refakatçi olarak kaldım ,özel odada bulamadık, zaten özel odalar çok pahalıydı, bütün pansuman sonda değiştirmelerini ben öğrenip kendim yaptım. Bir refakatci sonda değiştirir mi yahu,bu durum kimsenin umurunda olmadığı gibi hemşirelerin hasta bakıcıların bir dövmediği kalıyor. Doktorlar zaten değersizlik duygularını tatmin için havalarda civalarda ,hasta Hakkı hak getire. Gonca hasta bakıcı hemşire olmasına rağmen neden refakatçi hastaya bakmak zorunda Alman hastanelerinde çok az hasta bakıcı hemşire olmasına rağmen hiçbir iş Aksamıyor
Sadece Doktorlar değil de yeni nesil artık dünyanın geçici olduğunu ve başkaları için çokta kendi hayatlarından ödün vermeye gerek olmadığını,"ben"herkesten daha değerliyim düşüncesine hakimler.Bir nevi her ne kadar bunu göz ardı etselerde bencilleşme çok yüksek düzeyde,bazı meslekler, meslek değildir aslında.Tıp fakültesini seçtiğinde zaten sen artık kendinden ziyade insanlığa adamış oluyorsun kendini,bu yüzden kutsaldır!
Şuan Türkiye’de psikiyatride asistanlık yapan,yakın zamanda istifa verip Almanya’ya taşınacak olan bir doktorum. Öncelikle korkularım ve kaygılarımın olduğu dönemde senin videolarını izleyerek kendime bir yol haritası çizmeye çalışıyorum,emeğin için teşekkür ederim. Bu videonun en vurucu cümlelerinden biri biz doktorlar hep başkalarını iyileştirmeye çalışıyoruzdu, kendimiz için akıp giden hayata karşı doktor Ece hanım mükemmel bir manevra ile yaşadığı kötü deneyimi, Türkiye’nin sağlık sisteminin geldiği bu noktayı bence kendine çok güzel bir deneyime dönüştürmüş. Sağlık sisteminin her geçen gün daha da kötüleştiği, pratisyen,asistan,uzman farketmeksizin hayatlarını buna adayan bizlerin manevi olarak çokça yorulduğu, para uğruna gidiyorlar şeklinde ifadelerle durumun maddiyat olduğu zannettilerek okuyan,aklı çalışan insanların emeğine saygı duyulmadığı bir dönemdeyiz ne yazık ki. Kendim için başka bir evrendeki halime dönüşmeye karar vermiştim,bu video da bugün karşıma çıkarak bana cesaret verdi, ikinize de çok teşekkür ederim,umarım hepimizin yolu açık olur🎉
Naçizane tavsiyem vakit kaybetmeden çıkın ilk bir iki yıl zor olacak ama sonra çok iyi bir karar verdiğinizi göreceksiniz
Kendi kuzenim İstanbul da cerrahi asistanı onada biraz para biriktirip bırak asistanlığı ayrıl dedim Türkiye de sadece hekimlik değil normal hayatta bitti bunu dışarı çıkınca anlıyor insan
Hocam türkiyede hekimler cok iyi maaslar almiyor mu? Hatta almanyada ki hekimlerdende daha cok alan hekimler var türkiyede ve az sayidada degil sanirim. Türkiyede bir hekim ayda 100-150k TL alsa bir kac yil sonra calismaya bile geregi kalmaz.
@@Finansalköle
Türkiyede hekimler diger meslek gruplariyla kiyaslarsak kral gibi yasiyorlar. Alinan maaslar avrupada ki maaslari bile gecebiliyor. Onuda gectim türkiye genelinde avrupaya göre daha az masraflariniz olur.
Ya benim tanidigim hekim bana bile bile yalan söylüyor (ihtimali var!) yada bende bilemedim artik. Allahtan hayirlisi.
36 yasinda Turkiyede düzenini kurmus bir Kardiyoloji uzmani iken 5 ay önce Almanyaya yerlestim. Burada ailecek ugraslarimiz devam ederken kararimizi sorgulamadigim gün yok diyebilirim 😅 Fakat sizin de söylediginiz gibi insanin hep icinde olan bir hayali, plani gerceklestirmesi ve bunun icin cabalamasi inanilmaz huzur verici birsey. 5 yil sonra neredeyim bilmiyorum ama ertelenmis yurtdisi planimizi gec de olsa deneyimlemeye korkmadigim icin mutluyum. Benzer duygulari yasayan sizleri izlemek de umut oldu, tesekkürler🙏🏻
Ben de kardiyoloji uzmanıyım şu anda yurtdışındayim sizden birkaç yaş büyüğüm inanın geç değil çok doğru bir karar verdiğinizi göreceksiniz
Sorgulamaya devam mı
04:50 ''O olaydan sonra sanki kendim için çalışmam gerekiyomuş gibi hissettim''
Çok naif her kelimesini titizlikle seçen bir meslektaşımız.kendisini sistemdeki hızlı çürümenin ittiği bu belirsizlikte gördüğüm için sadece üzülebildim.o kadar zeki olduğu belli ki her şeyi becerebileceğinden eminim.umarım bu mesajı görür.yolu açık olsun.
Sen hep 6 ay kidemlim kalacaksin Nil ❤ hep mutlu ol
Şu an yurtdışındayim akademisyenim Türkiye de doktorluk ve akademisyenlik kesinlikle yapılmaz maalesef akademi yok title almış olanlarin çoğunluğunun bilimle alakası yok üretken olmadıkları gibi olanları da mobbing ile tüketiyorlar genç arkadaşlara tavsiyem vakit kaybetmeden çıkın yaş 35 i geçince çok zor oluyor
Ben doktorayı 5.yılımda bıraktım bu sepeplerden yurt dışındayım şu an
Hocam taşra tıp fakülteleri de akademisyen almaya başladı. Ülke koca bir tıp dersanesine döndü. Academic integrity konusunda yeterince ünlüyüz. Daha neler göreceğiz bilmiyorum. Sizin yurtdışındaki akademi deneyiminiz ne yönde? Memnun olduğunuz ve olmadığınız yönleri neler?
@@caucasianeagle5320 mobbing yok birşeyler üretin diye tüm imkanlar seferber ediliyor Türkiye de bırakın destek olmayı engel olmak için bir mücadele var maalesef gerçek bu tek üzüldüğüm nokta geç çıktım fakülteyi bitirince gemileri yakıp gitmek lazımmış
@@Finansalköle Sizin adınıza sevindim. Hangi alanda akademisyensiniz? Akademinin kendi içinde bir toksisitesi var.. ne yazık ki, çekememezlikler, birbirinin önüne taş koymalar uluslararası bir durum. Benim gözlemim Avrupa'da bunu kanıtlarsanız hakkınızı alabiliyorsunuz ama kapılar arkasında durum çok da farklı değil. Üretkenlik konusunda buna rağmen bizden çok öndeler. Sizin bu konuda görüşünüz nedir?
@@caucasianeagle5320 kardiyak görüntüleme üzerine çalışıyorum evet akademik hırs heryerde var ama insanlar bilgi ile hırs yapıyor başkasının üzerine basarak belden aşağı vurarak değil Türkiye' de belden aşağı maalesef işler kaba tabirler için kusura bakmayın kolaylıklar başarılar diliyorum
Ben 20 sene oldu Hollandaya yerleseli. 2 sene ilkokul ogretmenliginden sonra aile birlesiminden dolayi Hollandaya yerlestim. Ilk uc senesi zor oldu ama daha sonra her sey maddi ve manevi olaral guzel gecti. Sizin gibi gelen zeki insanlari gelince ulkem adina uzuluyorum ama su durumda sizleri anliyorum. Hayatinizda basarilar.
Hakan tebrik ediyorum seni. Çok güzel alanlara değiniyorsun. Fırsatını bulabilse ya da yapabileceğine inansa bir çok uzman da gitmek istiyor. Bu meslek çok değersizleşti.
Seyrettiğim en samimi videoydu ,Hakan hocam videoların ve emeklerin için teşekkür ederim, çok faydalı ve yüreklendirici oluyor bizler açısından
Üzücü😢 ben de avukatlik yerine Hollodada fast foodda çalışmanın daha huzurlu olduğuna kaanat getirdim. Temelde niye benim ismim kimliğim bir erkeğe oranla değersiz değistirilebilir kabul edilir hic içime sindiremedim ve gittim hukuk okudum. Ama yillar aldı anlamam benim sevmedigim sadece yazıli kurallar değil bu kurallari sorgulamadan sindirip yaşayabilen insanlar. Beni sürekli bir adım geride konumlandîran devlete, topluma ve dine sevgi beslemek zorunda değilim😢
😪
Hangi dindensiniz?
Erkekten geri kalır yanın neymiş şöyle bilelim knk
Yolunuz açık olsun Ece Hanım.
Pırlanta gibi iyi yetişmiş gençlerimiz ülkeden gidiyor, yerine ne idügü belirsiz insanlar ülkemize geliyor resmen ülkemiz el değiştiriyor 😢
Günümüz dünyasının sosyal medya ile getirdiği bazı düşünsel ve davranışsal akımlar var, herkes kendisini dünyadaki konumuyla alakalı olarak sorgular duruma geldi, getirildi...Elbette ideallerin peşinden koşmak harika bir fikir, fakat dünyada hiç bir yer imkanlarını gümüş tepsilerle sunarak beklemiyor. Zorluk her yerde ve bu çekilen zorluğun ne uğruna çekildiği daha da önemli. Bir doktor olarak , hem de bu kadar gençken ülkesine küsüp başka diyarlarda değer arayışı içine girmeyi getirisi olmayan bir beklenti ve zaman kaybı olarak görüyorum.
hakan harikasın. videoların ufuk açıyor.
Kendisi lise arkadasim, cok ama cok tatli, ici disi bir olan bir insan. O bahsettigi üniversitede yurtdisina gidenlerden biri de benim. Pek cok sey denedim, olmadi, geri döndüm ve yeni bir hayata basliyorum.
Tr'de misiniz?
En doğrusunu yapmışsın sen akıllısın yurtdışı yurtdışı o kadar da abartılacak yer değil Türkiye’yi ne güzel
Biz de yurtdışındayız ailecek vallahi biz kendi işimizi yapıyoruz
@@Memo-o8l Turist olarak eminim güzeldir. Yurtdışında yaşıyorsanız gönüllülüğün ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Gidip bir devlet hastanesi acilinde gönüllü olarak belki bir şeyler yapabilirsiniz, cennet vatanımızda güzel bir hastane deneyimi edinirsiniz hem.
Arkadaşınız Avrupa Birliği vatandaşı. Hayat çok kolay ona. İsviçre'de bile çalışabilir. Çalışma izni oturma izni almasına gerek yok.
Güzel bir yayın olmuş, tebrikler
Hollandalılar mutfağa Genel Cerrah almışlar mutluluktana uçmuşlardır. Türkiyenin kaybı. 1993 ten buyana yurtdışında olan biri olarak gözlemlemim eskiden Türkiyeden bu işler için sadece öğretmenler gelirdi. Nereden nereye 😢Tavsiyem bu değerli doktorumuzun doktorluk mesleğini yurtdışında yapması.
Not: Dr. Hanım, Hollanda'ya cebinde Avrupa Birliği pasaportu ile gitmiş. Büyük olasılıkla Bulgaristan vatandaşı. İstediği zaman gitme istediği zaman geri gelme lüksü var.
İnsanın sevdiği işi layıkıyla yapması önemli olan. İster hekim ister aşçı. İnsan işini severek yapmıyorsa bir ömür boyu eziyet çeker. Bizim önce ülke olarak mentalitemizi değiştirmemiz lazım.
Ece bizim birtanemizdir onu seviyoruz.❤
Tldw:
Avrupa birliği vatandaşı olduğu için doğrudan gidip bir Avrupa ülkesinde işe başlayabilmiş. Avrupa birliği vatandaşıysanız siz de gidip Avrupa'nın herhangi bir şehrinde lokantada çalışabilirsiniz. Kendisi aynı zamanda bir Master programından kabul almış.
Yurtdışına çıkınca aslında hayata geç kalmadığının, yeni şeylere başlayabileceğinin farkına varmış. Hekimlikten tam olarak vazgeçebilmiş değil. Kendisi daha 26 yaşında ve şuan bir yol ayrımında, başarılar dilerim.
Teşekkürler Hakan hocam.
Kesinlikle haklısın birkaç ay yada birkaç yıl takılacak sonra hekimliğe dönüş yapar.Aslında çok üzücü,gidecek olanları pamuklara da sarsan illa ki,sebep bulurlar.Rahatsa vicdanları gidenlerin,ne denir bilemedim!
Mesele vicdan meselesini aştı, kimse başkalarının hatalarını üstlememeli. Tek bir hekimi geçtim, tek vatandaşın bile sisteme etkisi mutlak sıfır.
@@caucasianeagle5320 sistem çöktü good morning
@@guzveel5754 ülkede bırakın Dr olmayı normal bir yaşam yok. İnsanlar gergin, kimse gülmüyor, hayat çok pahalı Allah aşkına bilip bilmeden konuşmayın. Kıyaslama yapabilmeniz için çıkıp yaşamanız lazım. Muhtemelen troller dolu burası o yüzden yazayım belki üstlerine iletirler Türkiye birçok konuda 50 yıl geride en başta bilimde, katılıp katılmamak size kalmış ama gerçek bu.
Şu an yurtdışında çalışıyorum buraya son dönemde Türkiye nin Avrupa Amerika da bursla eğitim aldirdigi mühendislerde gelmeye başladı, şimdi bu arkadaş benim Türkçeme laf edecek olayı saptırmak için ama devam edeyim, gelen mühendisler çok eğitimli olmalarına rağmen burdaki mühendislerin yarı maaşına çalışıyor işte bir ülkenin battığını kanıtıdır bu, tek vatandaş değil kalifiyeli onlarca insan gördüm. Sadece benim gördüğüm bu. Geçmiş olsun Türkiye, Daron Acemoğlu haklıymış.
Türkiye’de yaşayan beyaz yakalıların yurtdışına çıkma konusundaki ortak düşünceleri sanırım ‘deneyelim, olmadı geri döneriz’ şeklinde. Biz de 1,5 yıl önce bu fikirle çıktık yola. Ben özel sektörde çalışan bir mühendis, eşim de bir devlet üniversitesinde akademisyendi. Danimarka’ya geldik ve 1 yıllık bir deneme süreci yaşadık. Karar sürecimiz çok fazla git-gelli oldu ve sonunda istifa ederek burada yaşamaya karar verdik. Bu arada eşim mühendis olarak, bense işçi olarak çalışıyorum burada. Tabii biz 40’lara merdiven dayadığımız yaşlarda, kurulu düzenimizi bozarak geldik. En büyük motivasyon kaynağımız, çocuğumuz oldu. Geleceği için böylesinin daha iyi olacağına karar verdik. Yurtdışı fikri olan herkesin mutlaka fırsatını bulup, deneyimlemesini tavsiye ederim. Sonrası nasıl bir hayatı tercih edeceğinize göre şekillenecektir. Tek ihtiyacınız ; cesaret 😊
Türkiyede kurulu düzeni olanin ve gecinebilenin bu yola girmesini tavsiye etmiyorum. Türkiye durumu iyi olana cennet olmayana cehennem.
@@Monki77383 Size kesinlikle hak verdiğim taraflar var, ancak bizim bu yola girmemizin nedeni maddiyattan ibaret değildi. Hukuk, eğitim sistemi, liyakatsizlik vs gibi nedenlerimiz var. Maddi olarak Türkiye'dekinden çok fazla bir farkımız yok belki ancak burada herkesin eşit olarak değerlendirildiğini görmek, bir olay olduğunda tanıdıklarının değil de insanların haklılığının değerlendirilmesi, en basiti trafiğe çıktığınızda bile insanların saygılı olması vs. bizim yaşam kalitemizi yükselten etkenler. Bizim tercih ettiklerimiz bunlardı.
@@AneliaRumenovaKaramfilova Aynen öyle. Size katiliyorum bu konuda!
Ama bundan sonra yurt disinda hep yabanci olacaksiniz ve gizli irkciliga maruz kalma ihtimaliniz var…
Malesef ebediyen yabanci olacaksiniz o toplumlarda. Torunlarinizin torunlarina kadar devam edecek. Gerci demografi artik degismeye basladi avrupada ama demek istedigimi biliyorsunuz.
Ece kardeşimi tebrik ediyorum kesinlikle hayallerinizin peşinde gidin şu an dünyanın en iyi üniversitelerinden birindeyim maalesef Türkiye ile kıyaslandığımda tekrar insanlığı ve hekimliğin kutsallığıni hatırladım güzel Türkiye mizde herşeyin içi boşaltılmış ve şunu net söylüyorum bize en büyük zararı özellikle title almış meslektaşlarımız veriyor
Merhabalar hollandada nasıl aşçı olabilirim
Herseyin en hayırlısı olsun hakkinizda ..
Anladığım kadarıyla Türkiye'ye tekrar doktor olarak çalışmaya dönecek
Hayır Avrupa’da Master yapacağım dedi. Orada kalacağı kesin bence. Dayakcı, Maganda Türkiye’de niye doktorluk yapsın!
AB pasaportu var cebinde. Büyük lüks. İstediği gibi gelir gider.
Ben de yurtdışına gitsem sandviç yapıp satarım diye düşünüyorum 😄 hayallerimiz gerçek olmuş
İzlemeden şunu sormak isterim peki Hollanda'da doktor olarak meslek icra etmesinin yolu yok mudur, bundan bahsetti mi acaba
Hakan Bahadır bu soruyu sormaz mı 😅
@Hahaha sormuşsunuz hocam, peki bir şey de ben sorayım size: Hollanda'da doktor olmakla alakalı çok kısıtlı kaynak var, basit bir video bile bulunmuyor neredeyse. Bu konuda video gelir mi, Hollanda'da doktorluk neden konuşulmuyor, uzman doktorlara verdikleri maaş Avrupa'nın en yükseğiymiş duyduğuma göre
@@Omer.Dusunsel Ekşi sözlükte eş durumundan Hollanda'da yaşayan bir hekim uzun uzun yazmıştı. Özetle attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmiyor.
@@Omer.Dusunsel benim tanıdığım denklik almış bir doktor yok Hollanda için .. Eğer böyle bir meslektaşım varsa benimle iletişime geçerse seve seve çekerim video 😇
20 sene once ankara tip mezunu bir arkadas vardi. Nt2 dil diplomasini cok kisa bir zamanda aldi. Fark dersleri vermesi gerekiyordu ve iki sene sureceginden bahsediyordu. Sonunda Turkiyeye geri dondu.
Ben de düsünme asamasındayim, ulkete mi dönsem Almanya'da mı malsam?🤔
Doktorluk şu anda hobi olarak yapılacak bir meslek haline geldi. Mutlaka ek bir alana da zaman olarak yatırım yapılması gerekir. Doktor olarak cihazların hizmetindeyiz ne yazık ki şu çağda.
komik
@@gulsumakinci9952😂😅😢
Türkiyede en yüksek maaslari alip kral gibi yasayabilen hekimler degil mi hocam?
@@Monki77383 O yüksek dediğiniz maaşlar doktorun emeğinin beşte biri. Beşte dörtlük kısmı, doktorun diplomasında hiç bir hakkı olmayan kişilere veya kurumlara gidiyor. Bu beşte dörtlük kısmın yarısı da hastanın cebinde kalmalı.
@@farukkut4248 90000-150000 lira maasa az diyorsunuz. Ok. Bu maaslar almanyada ki hekim maaslari ile hemen hemen ayni. Arastirin. yüksekten atanlarada inanmayin.
Ece hanimin kafasının tasını attıran bi şeyler olmuşa belli.doktorluğa mola vermiş bi teneffüs molası...
Ece Hanım'ın yaşadığı şiddet olayına üzüldüm😢 şiddete karşıyız ama psikolojik şiddete de karşıyız .Türkiye'de Benim gördüğüm şu ,sağlık çalışanları da hastalara psikolojik şiddet uyguluyor özellikle hemşireler hasta bakıcılar .Ben hemşirelerin hasta bakıcıların gerçekten iş yapanlarını hiç görmedim, iki iğne vurup 3 tane ilaç dağıtıp bütün gün sehpada ayaklarını uzatıp oturuyorlar .Doktorlarda buna hiç itiraz etmiyorlardı. Doktorlar işini yapıyor genelde ama değersizlik duygusuyla aşağılık kompleksi ile hastaya psikolojik şiddet yapan doktor çok ,o davranışların bir tanesini Alman hastaya Avrupalı hastaya yapamaz hiçbir sağlık çalışanı. Türkiye'de bütün işi refakatçı yapıyor ,tatilde babam hastalandı .Ben refakatçi olarak kaldım ,özel odada bulamadık, zaten özel odalar çok pahalıydı, bütün pansuman sonda değiştirmelerini ben öğrenip kendim yaptım. Bir refakatci sonda değiştirir mi yahu,bu durum kimsenin umurunda olmadığı gibi hemşirelerin hasta bakıcıların bir dövmediği kalıyor. Doktorlar zaten değersizlik duygularını tatmin için havalarda civalarda ,hasta Hakkı hak getire. Gonca hasta bakıcı hemşire olmasına rağmen neden refakatçi hastaya bakmak zorunda Alman hastanelerinde çok az hasta bakıcı hemşire olmasına rağmen hiçbir iş Aksamıyor
Önce içimden Allah akıl fikir versin dedim.Sonra geri dönebilirim deyince sevindim.Kolay gelsin:)
Çok daha iyi bir kariyer seçeneği olmuş. Tebrik ederim . TC de hekim olacağıma Avrupa’da milli ineğinin yediği ot olmayı yeğlerdim.
Abartmayin lütfen. Bu kadarda degil.
Git o zaman...
Sadece Doktorlar değil de yeni nesil artık dünyanın geçici olduğunu ve başkaları için çokta kendi hayatlarından ödün vermeye gerek olmadığını,"ben"herkesten daha değerliyim düşüncesine hakimler.Bir nevi her ne kadar bunu göz ardı etselerde bencilleşme çok yüksek düzeyde,bazı meslekler, meslek değildir aslında.Tıp fakültesini seçtiğinde zaten sen artık kendinden ziyade insanlığa adamış oluyorsun kendini,bu yüzden kutsaldır!
Türkiye’deki halk bunu haketmiyor işte o yüzden ileride doktorsuz kalacaksınız
Çok güzel bir konu hakkında sohbet etmişsiniz. Tebrik ederim 👏
yazık etmiş kendine