17:30 am slabit peste 30 de kg si le spun prietenilor ca eu acum tin regim ca sa ma mentin :)) intr adevar, este un chin sa mi mentin greutatea si sa calculez constant numarul caloriilor pe care le consum zilnic. Ca sfat, pentru cei interesati, in zilele in care depasesc caloriile, ma fortez sa am ceva activitate in plus ca sa compensez: cateva mii de pasi in plus in ziua respectiva, un antrenament rapid in casa, curatenie, orice ma ajuta sa mai ard surplusul zilei. Sfat 2: mersul pe jos face minuni. Multumim pentru episod!
Felicitari! E bine sa se stie (mai ales de catre oamenii care se simt moral superiori pentru ca sunt slabi si "n-au treaba"). Sper totusi sa ajungeti sa va fie mai usor.
Empatia pentru persoanele obeze și supraponderale este sub nivelul mării la noi. Sau la extrema cealaltă, "gras și frumos". După ce am slăbit 10 kg băbuțele s-au uitat la mine cu milă. Eu fericită că am reușit după sarcină și primele luni cu bebe, am primit replici de genu "Vai, săraca de tine, ce mult ai slăbit". Când am ajuns la 68kg am făcut un atac de panică și am început să mă documentez.
De la o persoana initial obeza care se confrunta cu eating disorder, desi acum sunt normoponderal si am fost si anorexic in toata aceasta calatorie, clipul asta s- a simtit ca o gura de aer curat.
Am scăpat de fumat după 18 ani și nu vă pot spune cât de fericită sunt că am reușit să mă eliberez de gândurile pe care le are orice fumător conștient de cât de nocive sunt țigările și de cât de perversă este industria fumatului! Când mă gândesc în urmă îmi dau seama că nu există nici o explicație pentru nevoia de a inhala noxele unei țigări, e doar frica fumătorului de a încerca și alte stiluri de viață. Se poate trăi chiar mai sănătos fără fumat! ❤
Am inceput sa contientizez că am o problema când am fost diagnosticata cu diabet gestational. O boală care nu doar că îmi afecta sănătatea mea, ci și a bebelușului. Atunci am început să țin jurnal alimentar și să monitorizez glicemiile și am realizat practic ce înseamnă să ai diabet. Din fericire s-a remis după naștere, dar asta m-a făcut să fac schimbări serioase în alimentație și în stilul de viață în general și am reușit să slăbesc 15 kg fara diete prea drastice. Doar fiind atenta la ce mănânc și făcând sport. Starea sănătății mă inspiră in fiecare săptămână să fac alegerile corecte pentru mine și pentru familia mea. Vă mulțumesc! Spor in toate!
Sunt curios: ce mancai in timpul sarcinii pana la constientizare ? Care era educatia ta despre mancare/hrana ? Ce suport ai primit de la familie/prieteni sau sfaturi despre hrana in timpul sarcinii ?
Am de făcut o mențiune - obezitatea în rândul copiilor are adesea cauze sociale. Eu am făcut voluntariat în Ferentari, la Casa Bună. Mulți copii sunt supraponderali din cauza mâncării proaste (în special carbohidrați și fast food), pentru că familiile lor doar asta își pot permite. Iar copiii ajunși adulți vor avea același comportament alimentar - cu excepția cazului în care ajung să și-l schimbe prin educație. Acum, dacă ne gândim câte familii din România trăiesc la limita sărăciei, o să avem un tablou general asupra obezității.
Problema economica nu e doar in randul copiilor. Eu sunt adult, traiesc intre oameni foarte educati, dar muncim mult si bugetul restrans ma face sa accept mancarea de la servici, care nu e niciodata sanatoasa. Pe vremuri mancam mai sanatos, imi gateam totul si imi si placea, insa efectiv nu mai am timpul si banii aceia, si m-am ingrasat efectiv incredibil.
Dragos iti multumesc. Am slabit 6 kg intr-un an doar punand in practica reguli invatate de la tine. Imi gatesc 80% mancarea si citesc etichetele. Itj multumesc !
Multumim! Aveti dreptate asculta cine vrea, pune in practica cine intelege mesajul dumneavoastra! Si dupa vede si rezultatele! E atat de usor sa mananci sanatos! Atat de multe fructe, legume, seminte! Si ce gust are mancarea facuta acasa! Multumim! Ne sunt foarte utile toate informatiile, si informatii argumentate!
Am fumat de la vârsta de 18 ani( am vrut să fumez pe banii mei, nu a-i părinților) iar la vârsta de 33 ani m-am lăsat brusc, fără terapie. După 10 ani m-am luat de fumat din cauza anturajului și am renunțat din nou în urma cu 3 ani, tot la inițiativa mea. Acum, la 48 ani, alerg aproape zilnic 8 km(2 ture de IOR) și sunt foarte mulțumit de ceea ce fac pentru mine.
Succes,in continuare cu tot ceea ce faceti ,da si eu sunt o ascultatoare a voastra ,am trait ceva ani in Italia si am vazut cum mananca ei,de trei ori pe saptamana legume linte naut, fasole,apoi peste ,doar o data pe saptamana carne,am adoptat si eu acest mod de a include aceste legume si sa renunt la carne,doar o data pe saptamana mananc carne,iar cu cititul etichetelor am inceput si eu ,pentru prima data,am luat un mustar de buna calitate si am doorit sa iau si alceva dar cand am vazut cat zahar are am renuntat ,am renuntat si la mezeluri ,lactate si multe dulciuri va multumesc cu recunostinta,frumos este ca fiica mea face acest lucru de foarte mult timp si nu intelegeam de ce pierde acest timp sa citeasca etichetele,credeam ca exagereaza dar acum m-am convins si eu cat de important este sa citim etichetele in ceea ce priveste produsele pe care dorim sa le punem in cosul de cumparaturi,multumesc tuturor !
Cu oameni de genul de care ai spus, când ai citit comentariile nu are rost să te cobori la nivelul lor de gândire. O să le vină "nota de plată" mai târziu.
Hai sa va dau un contra exemplu, la mine in familie, pe ambele parti, bolile triunfa. Cu mici exceptii, exceptiile facand bunicile care spre deosebire de bunici, nu au fumat si nu au baut. Strabunica mea a murit la 98 de ani din cauza unei greseli medicale ( nu glumesc, o infectie prost tratata). Sotul ei a fost obez, diabetic si a murit la 72 de ani. Ea a stat decenii singura pt ca sotul ei, a mancat in exces si ea nu. Pe partea cealalta a familiei, bunicul a fost alcoolic functional. A baut un pic, in fiecare zi, pana la moarte. A si fumat in tinerete. A murit cu vreo 15 ani inaintea bunicii care nu fumase, si care nu bause. Bunica in cauza a trait pana la 90 de ani. De cele mai multe ori, se vede foarte clar, cine are grija de el si cine nu.
De la episodul despre zahar, sau episoadele, cand am vazut clar cat de mult zahar exista de exemplu la o sticla de cola, atunci cand domnul Dragos a cantarit cantiatea de zahăr, m-am oprit din a mai bea cola. Sotul meu a.baut aproape zilnic un litru de cola iar cand i-am explicat si arătat episodul a ramas foarte șocat 😄 de atunci consumam rar, si atunci un pahar si atât. Cat despre mezeluri, la fel ma ajutat enorm episoadele cu ultraprocesate, aproape ca am redus complet mezelurile. Va felicit pt tot ce faceti si ma bucur ca avem sansa sa invatam lucruri noi atat de importante despre sănătate ❤
Obezitatea este o lupta grea pe care o poti pierde extrem de usor daca nu esti concentrat. Eu aveam 140 de kg la 18 ani , am făcut miscare , am mancat sanatos , am avut grija si ajunsesem la 95 de kg la 1.85 la 22 de ani, efectiv nu mai aveam burta, totul era bine. Apoi am zis ca lasa ca merge sa mai si beau o bere, merge sa bag si dulciuri si m am ingrasat aproximativ 15 kg , in prezent avand 110 la 25 de ani , fiind mai masiv nu se vad , dar se simt. Diferența dintre 95 si 110 este extrem de mare raportat la modul in care ma simt. Dar daca ai grija cu mesele, faci sport , nu mananci seara ca turbatul slabesti de la sine fara sa te chinuiesti. Eu sper ca in astea 3 luni care mai sunt anul asta sa dau jos 6 7 si sa mă stabilesc la 100 daca la 95 sa zicem ca e mai greu de ajuns! Oricum ar fi grasimea nu este buna deloc, aduce numai belele pe termen lung , de la probleme la articulatii, pana la probleme grave precum diabet si altele!
E greu să mai iau până și conserve de leguminoase când zaharul nu e menționat dar la glucide și zaharuri sunt valori prea crescute și chiar și la același producător valorile variază dacă produsul e bio sau nu.o mare bătaie de cap, și în ultima vreme ajung să las boabele la înmuiat în avans ca să fac mâncare fără conserve.Iese bunica din mine treptat.
Mancatul de grasimi saturate creste nivelul de leptina, hormon care semnaleaza satietatea, de asemenea este un hormon care reduce stresul si calmeaza. Mancatul de carbohidrati (da inclusiv din legume) stimuleaza gherlina care este un hormon de anuntare a foamei si de stres care la randul sau stimuleaza productia de cortizol. Prin urmare veganismul/vegetarianismul va stimula productia celor din urma (in uleiurile vegetale se gasesc preponderent grasimi nesaturate, iar cele saturate sunt phitosteroli, cele animale fiind colesteroli, phitosterolii vor fi procesati in ficat in urma unor procese oxidative care pot provoca cancere, rezulta niste acizi grasi de joasa calitate comparativ cu colesterolul animal care hraneste inima, alcatuiesc neuronii si sunt baza pentru producerea hormonilor) si persoana in cauza va fi mai emotiva, mai scurt la manie, schimbari bruste de comportament etc. Studiile in general omnivor/vegetarian/vegan s-au facut in general comparand o dieta bazata pe mancare ultraprocesata vs vhestii vegane / raw care in general este o mancare net superioara doar ca nu din prisma carne/produse animale rau/ legume bun. pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27071971/#:~:text=Design%3A%20The%20MCE%20(1968%2D,death%20by%20lowering%20serum%20cholesterol aici se afla studiul in cauza. Pentru oamenii care vor sa puncteze "colesterolul e rau" colesterolul nutritional (adica ala pe care il maninci) este complet diferit decat colesterolul seric (ala din sange). Oamenii care mananca foarte mult mancare ultraprocesata au o forma de alterare al LDL (Low density lipoproteine - adica "colesterolul rau") in mod normal LDL ar trebui sa fie o lipoproteina mare care "pluteste", se spune ca este "rea" dar de fapt in procesele oxidative in dietele ultraprocesate o face sa devina sdLDL si vdLDL care sunt particulele responsabile pentru formarea aterosclerozei, dar ese nu sunt cauzale ci doar instrumentale, cauza o reprezinta procesele oxidative din ficat pentru a procesa tot gunoiul ultraprocesat. Uleiurile ultraprocesate in special sunt responsabile de procese hiperinflamatorii (palmier, rapita etc). In dieta vegetariana/vegana pentru ca in general sunt mai curate decat dietele "obisnuite" ultraprocesate se reduc procesele oxidative si inflamatorii dar nu dispar de tot. In dieta omnivora corecta aceste procese sunt aproape inexistente. Acele uleiuri (inclusiv din dietele vegetariene/vegane) in timp inlocuieste colesterolul cu phitocloesterol din mitocondrie si apar tot felul de difunctionalitati. In cazul aportului de grasimi animale de buna calitate si nu ultraprocesata (ca de exemplu grasimea de peste sau grasimea de vaca) membrana celulara mitocondriala si nu numai, se reface cu colesterolul corect. De asemenea acel LDL devine lbLDL care are un volum mai mare dar un numar mai mic de particule totale. Asta per total duce la o mortalitate mai mica de cauze cardiovasculare.
Bre' matale esti doctor? Multzam fain ! Sa speram ca cei ce citesc vor si intzelege! Oricum Patraru a zis ca maninca peste iar in ceea ce priveste carnea, a renuntzat din mila pentru animale! E o pozitie care merita salutata!
Remarcabil👏🏻 Ar fi multe de spus... Veganii/vegetarienii trag tare pe soia, fără să știe că phitoestrogenii din ea produc dezechilibre hormonale grave! Ați demontat mituri
@@panaliliana6781pătratu' nu are pregătirea necesară să vorbească despre multe lucruri, nu vă mai uitați în gura lui, nu l mai admirați, că nu aveți de ce, orientați vă spre alte canale: abonat la sănătate, dr Cip, dr Mihail, sunt specialiști
Va descurcati exceptional cu materialele educative. Felicitări 👏👏👏 Credeti că pe viitor, ați putea adapta aceste materiale informative valoroase și pentru mica nișă de oameni care au un program de muncă diferit, adică muncesc de noapte? Corpul funcționează diferit pe timpul nopții și nu mă pot gândi că la ora 1 a.m am sa mănânc o friptură pentru că, "eh, mai am șase ore de muncă" și "dau jos". Ceea ce îmi doresc, e sa aud și alte păreri despre posibile soluții mai potrivite pentru cei care lucrează de noapte.
Copiii nostri mananca brocolli crud in salata de 3 ori pe sapt datorita acelui video scurt postat pe youtube. Cu siguranta nimic din ce faceti nu e degeaba Multumim!
@@tartarugaveloce6559 Cred că cea mai buna soluție e propriul exemplu😊 De cele mai multe ori copiii adopta obiceiurile (inclusiv alimentare) părinților.
@@tartarugaveloce6559 este un short cu Dragos unde mananca brocolli crud in salata cu asa o pofta si explica cat de sanatos e ...de acolo copiii mei au vrut sa incerce si le-a placut foarte mult. Acum face parte si din pachetul pt scoala!
Foarte valoroase informații, în măsura sa ne facă sa înțelegem ce probleme ne înconjoară. Mulțumim. Despre subiectul " teapa cu imobiliare NORDIS" se poate face o emisiune? Poate reușiți sa mai dați un impuls organelor judiciare, DNA-ului, Parchetului Genersl, Politiei...sintrti una dintre ultimele speranțe...ca " știrile de la ora 5" cu siguranta nu ne vor ajuta . Cu stima
Mulțumim, Dragoș! Mare păcat, că aceste informații nu ajung la cât mai multe persoane. Ar fi extrem de util ca o asemenea producție să fie difuzată de cât mai multe televiziuni.
Locuiesc in Anglia, mancarea este de tot rasul, populatia este supraponderala, dar nu vad sa se obosească prea tare din aceasta cauza. Majoritatea, se duc in Turcia pt micsorare de stomac si au rezolvat tot. E un fenomen obisnuit pe aici faza cu Turcia( dinti, par, stomac).
M-ai determinat să cumpăr linte și să-mi gătesc. Am folosit ceai de turmeric ca bază, am adăugat lintea, am pus un dovleac micuț, un cartof dulce și roșii cherry galbene. Am asezonat doar cu sare. Și e foarte hrănitoare.
Episodul legat de proteine pot spune ca m-a ajutat destul de mult deoarece am ajuns sa mai diversific. Pana acum am reusit sa mai reduc din carne inlocuind-o cu quinoa spre exemplu.
Cat de dezamagita am fost ca s-a terminat asa devreme! De 30 de ani incerc sa inteleg corelatia dintre creier si ingrasare. Fara a fi niciodata in zona supraponderala, m- am straduit intreaga viata sa slabesc. Dar lupta asta continua cred ca m- a facut mai sanatoasa decat altii.
Eu am această problemă din copilărie și m-am chinuit toată viața cu medici,diete,etc .Problema este că statul nu ajută asemenea persoane și cu ajutorul social nu poți face nimic,doar să faci cele mai bune alegeri din cele rele.
Nu ai mentionat nimic despre factorul psihologic in boala obezitatii... Factorii socio-economici si psihologici sunt printre cei mai importanti in obezitate. Stresul și anxietatea: Stresul cronic este strâns legat de obezitate, prin mecanisme complexe hormonale. Când o persoană se află sub stres, organismul eliberează cortizol, un hormon care poate crește pofta de mâncare, în special pentru alimente bogate în calorii și grăsimi. Mâncatul emoțional este o strategie comună pentru a face față stresului sau anxietății. Depresia și stima de sine scăzută: Persoanele care suferă de depresie sau au o stimă de sine scăzută pot avea dificultăți în menținerea unui stil de viață sănătos. Depresia poate duce la apatie și la reducerea activităților fizice, iar stima de sine scăzută poate face dificilă menținerea motivației necesare pentru a urma o dietă echilibrată și un program de exerciții. Traumele din copilărie pot avea un impact profund și de durată asupra sănătății fizice și mentale ale unei persoane, influențând inclusiv dezvoltarea obezității. Aceste experiențe adverse timpurii, cunoscute și sub denumirea de Adverse Childhood Experiences (ACE), includ abuzul fizic, emoțional sau sexual, neglijența, pierderea unui părinte, conflictele familiale severe, sărăcia extremă, și expunerea la violență sau abuz de substanțe în mediul familial.
Ar trebui să faceți un video și despre cum oamenii ajung underweight (in afara de lipsa hranei, bineînțeles). Nu știu dacă s-a discutat deja asta pe canal.
17:30 am slabit peste 30 de kg si le spun prietenilor ca eu acum tin regim ca sa ma mentin :)) intr adevar, este un chin sa mi mentin greutatea si sa calculez constant numarul caloriilor pe care le consum zilnic. Ca sfat, pentru cei interesati, in zilele in care depasesc caloriile, ma fortez sa am ceva activitate in plus ca sa compensez: cateva mii de pasi in plus in ziua respectiva, un antrenament rapid in casa, curatenie, orice ma ajuta sa mai ard surplusul zilei. Sfat 2: mersul pe jos face minuni. Multumim pentru episod!
Felicitari! E bine sa se stie (mai ales de catre oamenii care se simt moral superiori pentru ca sunt slabi si "n-au treaba"). Sper totusi sa ajungeti sa va fie mai usor.
Empatia pentru persoanele obeze și supraponderale este sub nivelul mării la noi. Sau la extrema cealaltă, "gras și frumos". După ce am slăbit 10 kg băbuțele s-au uitat la mine cu milă. Eu fericită că am reușit după sarcină și primele luni cu bebe, am primit replici de genu "Vai, săraca de tine, ce mult ai slăbit". Când am ajuns la 68kg am făcut un atac de panică și am început să mă documentez.
De la o persoana initial obeza care se confrunta cu eating disorder, desi acum sunt normoponderal si am fost si anorexic in toata aceasta calatorie, clipul asta s- a simtit ca o gura de aer curat.
Eu stiam cam 80% din aceste lucruri, si deci m-a deprimat si descurajat. Nici tonul saracastic a lui Dragos nu ajuta. :)
Am scăpat de fumat după 18 ani și nu vă pot spune cât de fericită sunt că am reușit să mă eliberez de gândurile pe care le are orice fumător conștient de cât de nocive sunt țigările și de cât de perversă este industria fumatului!
Când mă gândesc în urmă îmi dau seama că nu există nici o explicație pentru nevoia de a inhala noxele unei țigări, e doar frica fumătorului de a încerca și alte stiluri de viață.
Se poate trăi chiar mai sănătos fără fumat! ❤
Am inceput sa contientizez că am o problema când am fost diagnosticata cu diabet gestational. O boală care nu doar că îmi afecta sănătatea mea, ci și a bebelușului. Atunci am început să țin jurnal alimentar și să monitorizez glicemiile și am realizat practic ce înseamnă să ai diabet. Din fericire s-a remis după naștere, dar asta m-a făcut să fac schimbări serioase în alimentație și în stilul de viață în general și am reușit să slăbesc 15 kg fara diete prea drastice. Doar fiind atenta la ce mănânc și făcând sport. Starea sănătății mă inspiră in fiecare săptămână să fac alegerile corecte pentru mine și pentru familia mea. Vă mulțumesc! Spor in toate!
Sunt curios: ce mancai in timpul sarcinii pana la constientizare ? Care era educatia ta despre mancare/hrana ? Ce suport ai primit de la familie/prieteni sau sfaturi despre hrana in timpul sarcinii ?
Cum pe tinmpu lui Ceaușescu nu era atitia oameni bolnavi e dezastru cu alimentația prosta de calitatea infectat vechi și cine știe ce ore or mai avea
Mulțumesc echipei Starea Natiei pentru toate aceste informații! ❤❤❤
Am de făcut o mențiune - obezitatea în rândul copiilor are adesea cauze sociale. Eu am făcut voluntariat în Ferentari, la Casa Bună. Mulți copii sunt supraponderali din cauza mâncării proaste (în special carbohidrați și fast food), pentru că familiile lor doar asta își pot permite. Iar copiii ajunși adulți vor avea același comportament alimentar - cu excepția cazului în care ajung să și-l schimbe prin educație. Acum, dacă ne gândim câte familii din România trăiesc la limita sărăciei, o să avem un tablou general asupra obezității.
Problema economica nu e doar in randul copiilor. Eu sunt adult, traiesc intre oameni foarte educati, dar muncim mult si bugetul restrans ma face sa accept mancarea de la servici, care nu e niciodata sanatoasa. Pe vremuri mancam mai sanatos, imi gateam totul si imi si placea, insa efectiv nu mai am timpul si banii aceia, si m-am ingrasat efectiv incredibil.
Adică își permit să mănânce biscuiți și șaorma, da n au bani să mănânce varză, mere, ceapă, cartofi, fasole?
Mulțumim pentru explicații și pentru tot ce faceți!
Bună seara și mulțumesc pentru toate informațiile și munca depusă!
Dragos iti multumesc.
Am slabit 6 kg intr-un an doar punand in practica reguli invatate de la tine.
Imi gatesc 80% mancarea si citesc etichetele.
Itj multumesc !
Mulțumim pentru toate informațiile prețioase pe care ni le dăruiți 😊
Multumim!Obezitatea e o suferinta cu adevarat!!!
Servus draga Drăgoșelu, uauuuuuu,da ,nu faceți emisiunea degeaba,
Yupiiiiii emisiune ☺️ și pentru familia mea e benefică..... mulțumesc.....☺️
Mulțumesc echipei Starea Natiei ! ❤❤❤
Multumim Dragos pt tot ce ne invatati! Dumnezeu sa va binecuvinteze cu toata familia! ❤
Bună dimineața, va mulțumim, respect pentru tot, sănătate multa, pace și liniște!
Multumim! Aveti dreptate asculta cine vrea, pune in practica cine intelege mesajul dumneavoastra! Si dupa vede si rezultatele! E atat de usor sa mananci sanatos! Atat de multe fructe, legume, seminte! Si ce gust are mancarea facuta acasa! Multumim! Ne sunt foarte utile toate informatiile, si informatii argumentate!
Super-utilă emisiunea de azi în special și întreg canalul în general!!😊
Am fumat de la vârsta de 18 ani( am vrut să fumez pe banii mei, nu a-i părinților) iar la vârsta de 33 ani m-am lăsat brusc, fără terapie. După 10 ani m-am luat de fumat din cauza anturajului și am renunțat din nou în urma cu 3 ani, tot la inițiativa mea. Acum, la 48 ani, alerg aproape zilnic 8 km(2 ture de IOR) și sunt foarte mulțumit de ceea ce fac pentru mine.
,, Anturaju'
Poa' sa fie
Partea buna, partea proasta
Dintr-o viata."
by Uzzi, B.U.G. Mafia.
❤❤❤Salut domnule Dragoș și echipei dumneavoastră felicitări pentru emisiune
Excelentă emisiunea asta! Îți deschide minte și îți închide frigiderul 😉
Bună ziua 😊Mulțumesc pentru emisiune și pentru informațiile foarte utile 👍❤🎉Are mare importanță și educația și aplicarea ei ❤
Excelent material, multumim!
Sănătate 🤝
Mulțumesc pentru alte informații prețioase
Mulțumesc echipei Starea Nației !
Excelent, iubesc emisiunea asta 😊
Mulțumesc frumos pentru emisiune. ❤❤
Succes,in continuare cu tot ceea ce faceti ,da si eu sunt o ascultatoare a voastra ,am trait ceva ani in Italia si am vazut cum mananca ei,de trei ori pe saptamana legume linte naut, fasole,apoi peste ,doar o data pe saptamana carne,am adoptat si eu acest mod de a include aceste legume si sa renunt la carne,doar o data pe saptamana mananc carne,iar cu cititul etichetelor am inceput si eu ,pentru prima data,am luat un mustar de buna calitate si am doorit sa iau si alceva dar cand am vazut cat zahar are am renuntat ,am renuntat si la mezeluri ,lactate si multe dulciuri va multumesc cu recunostinta,frumos este ca fiica mea face acest lucru de foarte mult timp si nu intelegeam de ce pierde acest timp sa citeasca etichetele,credeam ca exagereaza dar acum m-am convins si eu cat de important este sa citim etichetele in ceea ce priveste produsele pe care dorim sa le punem in cosul de cumparaturi,multumesc tuturor !
Foarte bun materialul, mulțumesc ❤
Super informatii
Felicitări pentru podcas!
Multumim!
Bună seara 🍀
Informații prețioase!
Mulțumim mult
Mulțumesc! Multa sanatate!
Felicitari
felicitari si multumim
Bun subiect
Mulțumesc pentru tot ❤
Totul este la nivel mental mintea îți îmbolnăvește și corpul mintea ți-l poate însănătoși dacă te poți lupta cu mintea ai câștigat
Aia cu ,,Mars, ma!" a fost foarte meritata. 😂😂😂😂😂
Cel mai trist e ca elementul asta va fi ales ca presedinte al României... 😢😢
Mulțumesc!
Cu oameni de genul de care ai spus, când ai citit comentariile nu are rost să te cobori la nivelul lor de gândire. O să le vină "nota de plată" mai târziu.
Mulțumesc frumos
Mulțumesc frumos ❤
Mulțumim pentru tot!❤
multumim !
Mulțumim 😊
Bună seara!!!❤☘️
Hai sa va dau un contra exemplu, la mine in familie, pe ambele parti, bolile triunfa. Cu mici exceptii, exceptiile facand bunicile care spre deosebire de bunici, nu au fumat si nu au baut. Strabunica mea a murit la 98 de ani din cauza unei greseli medicale ( nu glumesc, o infectie prost tratata). Sotul ei a fost obez, diabetic si a murit la 72 de ani. Ea a stat decenii singura pt ca sotul ei, a mancat in exces si ea nu. Pe partea cealalta a familiei, bunicul a fost alcoolic functional. A baut un pic, in fiecare zi, pana la moarte. A si fumat in tinerete. A murit cu vreo 15 ani inaintea bunicii care nu fumase, si care nu bause. Bunica in cauza a trait pana la 90 de ani. De cele mai multe ori, se vede foarte clar, cine are grija de el si cine nu.
Mulțumim 😊!
De la episodul despre zahar, sau episoadele, cand am vazut clar cat de mult zahar exista de exemplu la o sticla de cola, atunci cand domnul Dragos a cantarit cantiatea de zahăr, m-am oprit din a mai bea cola. Sotul meu a.baut aproape zilnic un litru de cola iar cand i-am explicat si arătat episodul a ramas foarte șocat 😄 de atunci consumam rar, si atunci un pahar si atât. Cat despre mezeluri, la fel ma ajutat enorm episoadele cu ultraprocesate, aproape ca am redus complet mezelurile. Va felicit pt tot ce faceti si ma bucur ca avem sansa sa invatam lucruri noi atat de importante despre sănătate ❤
Mulțumim pentru tot ce faceți!
Mulțumesc!
Felicitari
Multumim
Bună seara
❤❤
M-ai convins!
Am renunțat la carne de 10 luni
Nu voi mai mânca toată viața carne
Mă bucur că am reușit
Îți mulțumesc!
Multumesc❤
Informatiile foarte bune! Multumesc!
Mulțumim!
❤❤❤❤❤❤
Bun episodul
❤😊 Mulțumim!
Adevărat zici !👏
Obezitatea este o lupta grea pe care o poti pierde extrem de usor daca nu esti concentrat. Eu aveam 140 de kg la 18 ani , am făcut miscare , am mancat sanatos , am avut grija si ajunsesem la 95 de kg la 1.85 la 22 de ani, efectiv nu mai aveam burta, totul era bine. Apoi am zis ca lasa ca merge sa mai si beau o bere, merge sa bag si dulciuri si m am ingrasat aproximativ 15 kg , in prezent avand 110 la 25 de ani , fiind mai masiv nu se vad , dar se simt. Diferența dintre 95 si 110 este extrem de mare raportat la modul in care ma simt. Dar daca ai grija cu mesele, faci sport , nu mananci seara ca turbatul slabesti de la sine fara sa te chinuiesti. Eu sper ca in astea 3 luni care mai sunt anul asta sa dau jos 6 7 si sa mă stabilesc la 100 daca la 95 sa zicem ca e mai greu de ajuns! Oricum ar fi grasimea nu este buna deloc, aduce numai belele pe termen lung , de la probleme la articulatii, pana la probleme grave precum diabet si altele!
E greu să mai iau până și conserve de leguminoase când zaharul nu e menționat dar la glucide și zaharuri sunt valori prea crescute și chiar și la același producător valorile variază dacă produsul e bio sau nu.o mare bătaie de cap, și în ultima vreme ajung să las boabele la înmuiat în avans ca să fac mâncare fără conserve.Iese bunica din mine treptat.
E simplu, nu mai cumpărați conserve, luați legume și fructe congelate în extrasezon, au toți nutrienții intacți!
Mancatul de grasimi saturate creste nivelul de leptina, hormon care semnaleaza satietatea, de asemenea este un hormon care reduce stresul si calmeaza. Mancatul de carbohidrati (da inclusiv din legume) stimuleaza gherlina care este un hormon de anuntare a foamei si de stres care la randul sau stimuleaza productia de cortizol. Prin urmare veganismul/vegetarianismul va stimula productia celor din urma (in uleiurile vegetale se gasesc preponderent grasimi nesaturate, iar cele saturate sunt phitosteroli, cele animale fiind colesteroli, phitosterolii vor fi procesati in ficat in urma unor procese oxidative care pot provoca cancere, rezulta niste acizi grasi de joasa calitate comparativ cu colesterolul animal care hraneste inima, alcatuiesc neuronii si sunt baza pentru producerea hormonilor) si persoana in cauza va fi mai emotiva, mai scurt la manie, schimbari bruste de comportament etc.
Studiile in general omnivor/vegetarian/vegan s-au facut in general comparand o dieta bazata pe mancare ultraprocesata vs vhestii vegane / raw care in general este o mancare net superioara doar ca nu din prisma carne/produse animale rau/ legume bun.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27071971/#:~:text=Design%3A%20The%20MCE%20(1968%2D,death%20by%20lowering%20serum%20cholesterol aici se afla studiul in cauza.
Pentru oamenii care vor sa puncteze "colesterolul e rau" colesterolul nutritional (adica ala pe care il maninci) este complet diferit decat colesterolul seric (ala din sange). Oamenii care mananca foarte mult mancare ultraprocesata au o forma de alterare al LDL (Low density lipoproteine - adica "colesterolul rau") in mod normal LDL ar trebui sa fie o lipoproteina mare care "pluteste", se spune ca este "rea" dar de fapt in procesele oxidative in dietele ultraprocesate o face sa devina sdLDL si vdLDL care sunt particulele responsabile pentru formarea aterosclerozei, dar ese nu sunt cauzale ci doar instrumentale, cauza o reprezinta procesele oxidative din ficat pentru a procesa tot gunoiul ultraprocesat. Uleiurile ultraprocesate in special sunt responsabile de procese hiperinflamatorii (palmier, rapita etc). In dieta vegetariana/vegana pentru ca in general sunt mai curate decat dietele "obisnuite" ultraprocesate se reduc procesele oxidative si inflamatorii dar nu dispar de tot. In dieta omnivora corecta aceste procese sunt aproape inexistente. Acele uleiuri (inclusiv din dietele vegetariene/vegane) in timp inlocuieste colesterolul cu phitocloesterol din mitocondrie si apar tot felul de difunctionalitati. In cazul aportului de grasimi animale de buna calitate si nu ultraprocesata (ca de exemplu grasimea de peste sau grasimea de vaca) membrana celulara mitocondriala si nu numai, se reface cu colesterolul corect. De asemenea acel LDL devine lbLDL care are un volum mai mare dar un numar mai mic de particule totale. Asta per total duce la o mortalitate mai mica de cauze cardiovasculare.
Excelent, se vede că te pricepi!!!
Bre' matale esti doctor? Multzam fain ! Sa speram ca cei ce citesc vor si intzelege! Oricum Patraru a zis ca maninca peste iar in ceea ce priveste carnea, a renuntzat din mila pentru animale! E o pozitie care merita salutata!
@@panaliliana6781bla, bla bla pătratu nepriceputu'
Remarcabil👏🏻
Ar fi multe de spus...
Veganii/vegetarienii trag tare pe soia, fără să știe că phitoestrogenii din ea produc dezechilibre hormonale grave!
Ați demontat mituri
@@panaliliana6781pătratu' nu are pregătirea necesară să vorbească despre multe lucruri, nu vă mai uitați în gura lui, nu l mai admirați, că nu aveți de ce, orientați vă spre alte canale: abonat la sănătate, dr Cip, dr Mihail, sunt specialiști
La 1 ianuarie 2025 fac 5 ani fara țigări și este magnific
Bun😊
Va descurcati exceptional cu materialele educative. Felicitări 👏👏👏
Credeti că pe viitor, ați putea adapta aceste materiale informative valoroase și pentru mica nișă de oameni care au un program de muncă diferit, adică muncesc de noapte?
Corpul funcționează diferit pe timpul nopții și nu mă pot gândi că la ora 1 a.m am sa mănânc o friptură pentru că, "eh, mai am șase ore de muncă" și "dau jos".
Ceea ce îmi doresc, e sa aud și alte păreri despre posibile soluții mai potrivite pentru cei care lucrează de noapte.
Copiii nostri mananca brocolli crud in salata de 3 ori pe sapt datorita acelui video scurt postat pe youtube. Cu siguranta nimic din ce faceti nu e degeaba Multumim!
Vă rog, spuneți-ne și nouă secretul vostru. Cum ați reușit să vă convingeți copiii să mănânce brocoli ? 😳😳
@@tartarugaveloce6559 Cred că cea mai buna soluție e propriul exemplu😊
De cele mai multe ori copiii adopta obiceiurile (inclusiv alimentare) părinților.
Foarte bun materialul,mii de mulțumiri pentru tot ceea ce faci ❤ ! RESPECT.
@@tartarugaveloce6559crud e gustos tare si crocant, mai merge si copt un pic la cuptor cu sare si piper. Fiert si terciuit e oribil
@@tartarugaveloce6559 este un short cu Dragos unde mananca brocolli crud in salata cu asa o pofta si explica cat de sanatos e ...de acolo copiii mei au vrut sa incerce si le-a placut foarte mult. Acum face parte si din pachetul pt scoala!
Cel mai meserie
Foarte valoroase informații, în măsura sa ne facă sa înțelegem ce probleme ne înconjoară. Mulțumim. Despre subiectul " teapa cu imobiliare NORDIS" se poate face o emisiune? Poate reușiți sa mai dați un impuls organelor judiciare, DNA-ului, Parchetului Genersl, Politiei...sintrti una dintre ultimele speranțe...ca " știrile de la ora 5" cu siguranta nu ne vor ajuta . Cu stima
❤👏👏👏
👏👏
❤
👍👍👍
❤❤❤❤
Buna sear Dragos Patraru😂❤
Si à lipsei de mișcare!
Mulțumim, Dragoș! Mare păcat, că aceste informații nu ajung la cât mai multe persoane. Ar fi extrem de util ca o asemenea producție să fie difuzată de cât mai multe televiziuni.
Locuiesc in Anglia, mancarea este de tot rasul, populatia este supraponderala, dar nu vad sa se obosească prea tare din aceasta cauza. Majoritatea, se duc in Turcia pt micsorare de stomac si au rezolvat tot. E un fenomen obisnuit pe aici faza cu Turcia( dinti, par, stomac).
❤❤
👍👍👍
M-ai determinat să cumpăr linte și să-mi gătesc. Am folosit ceai de turmeric ca bază, am adăugat lintea, am pus un dovleac micuț, un cartof dulce și roșii cherry galbene. Am asezonat doar cu sare. Și e foarte hrănitoare.
Nu am inteles bine: ati fiert lintea in ceai de turmeric??
@@kristinek4753 Exact! Am foarte multe pliculețe cu ceai de turmeric și m-am gândit să improvizez ceva ca să le consum mai repede.
👍
Episodul legat de proteine pot spune ca m-a ajutat destul de mult deoarece am ajuns sa mai diversific. Pana acum am reusit sa mai reduc din carne inlocuind-o cu quinoa spre exemplu.
👍
Cat de dezamagita am fost ca s-a terminat asa devreme! De 30 de ani incerc sa inteleg corelatia dintre creier si ingrasare. Fara a fi niciodata in zona supraponderala, m- am straduit intreaga viata sa slabesc. Dar lupta asta continua cred ca m- a facut mai sanatoasa decat altii.
Eu am această problemă din copilărie și m-am chinuit toată viața cu medici,diete,etc .Problema este că statul nu ajută asemenea persoane și cu ajutorul social nu poți face nimic,doar să faci cele mai bune alegeri din cele rele.
👍⚖️♥️
Nu ai mentionat nimic despre factorul psihologic in boala obezitatii... Factorii socio-economici si psihologici sunt printre cei mai importanti in obezitate.
Stresul și anxietatea: Stresul cronic este strâns legat de obezitate, prin mecanisme complexe hormonale. Când o persoană se află sub stres, organismul eliberează cortizol, un hormon care poate crește pofta de mâncare, în special pentru alimente bogate în calorii și grăsimi. Mâncatul emoțional este o strategie comună pentru a face față stresului sau anxietății.
Depresia și stima de sine scăzută: Persoanele care suferă de depresie sau au o stimă de sine scăzută pot avea dificultăți în menținerea unui stil de viață sănătos. Depresia poate duce la apatie și la reducerea activităților fizice, iar stima de sine scăzută poate face dificilă menținerea motivației necesare pentru a urma o dietă echilibrată și un program de exerciții.
Traumele din copilărie pot avea un impact profund și de durată asupra sănătății fizice și mentale ale unei persoane, influențând inclusiv dezvoltarea obezității. Aceste experiențe adverse timpurii, cunoscute și sub denumirea de Adverse Childhood Experiences (ACE), includ abuzul fizic, emoțional sau sexual, neglijența, pierderea unui părinte, conflictele familiale severe, sărăcia extremă, și expunerea la violență sau abuz de substanțe în mediul familial.
Excelent!👏🏻
Am fumat din clasa întâi cu mici întreruperi și fără excese dar pe 31.12.1993 ora 23:59:59 am pus ⛔ definitiv tutunului😉
Felicitari!
😮clasa intai de liceu poate??? Ma chinui sa inteleg.....
In ce an ai fost in clasa I?
Ai fost grozav, nu știu câți colegi mai aveau pe lângă pachețel și țigări și chibrit ,era voie sa intri în școală cu ele????
Ar trebui să faceți un video și despre cum oamenii ajung underweight (in afara de lipsa hranei, bineînțeles).
Nu știu dacă s-a discutat deja asta pe canal.
❤🎉
👍👏👏👏👏👏👏👏❤❤❤❤❤❤❤❤