Hocam şu dizi işi olmadı o iftara yakın saatler duaların kabul saatleri zikir dua saatleri ilmi çok yüksek bir hocadan duydum gaflette olmayın o saatte
hocam imam mevlid bilmezse cemaat açısından sıkıntı olur mu, ses çok önemli mi ,cuma vaazlarına nasıl hazırlanıyorlar teravihlerde hangi sureler okuyorsunuz çünkü sürekli elemtera ve aşağısı okunmaz okunur da cemaat sıkıntı çıkartabiliyor o açıdan, ölü yıkama cenaze merasimini nasıl yapıyorsunuz cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
1- Mevlid bilmek imamlık cihetinden mühimdir. Bilmezse sıkıntı çekebilir. Ancak her imamın en azından mevlidin bir bahrini bilmesi kendisini sıkıntıdan kurtarır inşallah. 2- Ses Cenab-ı Hakk'ı bir vergisidir. Mühim olan ses değil mahreçlerin iyi olmasıdır. Hem köyde hem de Diyanet'in diğer imtihanlarında sese değil, mahrece bakarlar. Ancak sesin güzel olması güzel olur tabi ki. 3- Cuma vaazlarına hazırlık için İslam Ahlakı kitapları kafi. Mesela Riyazü's-Salihîn veya İhya-ı Ulumi'd-Din güzel kaynaklardır. Ayrıca internet ortamında vaaz hazırlayan güzel siteler mevcuttur. 4- Teravihlerde cemaatin durumuna bakılır. Köylerde eğer yaşı ilerlemiş, bundan dolayı sıkıntı çekebilecek kimseler çoksa kısa sureler okumak lazımdır. Ancak şehirdeyseniz ve sürekli kısa sure okursanız cemaat sıkıntı yapabilir. Bunlara istinaden cemaate bakılır ve ona göre davranılır. Öte yandan köyde imamlık yapanlar için Kur'ân-ı Kerim'de ''Rabbenâ''lı ayet-i kerimeler hem okunuşu tatlı hem de kısa oldukları için tavsiye edilir. 5-Ölü yıkama işi olabiliyor. Bunun için köyde veya çevre köylerde tecrübeli kimseler çağrılabilir. Ancak Diyanet Akademisi ile cenaze ile alakalı her türlü işlem gösterildiği için çok sıkıntı çekmezsiniz. İlk cenazelerde de sıkıntı çekmemek için çevreden -zaten köylü tarafından da bilinen- birini çağırıp, üstesinden gelirsiniz. Merasim olarak da görev yaptığım Bolu ve çevresinde genellikle cenaze öğle veya ikindi vakitlerinden sonra toprağa verilir. O vakitlerden yarım saat veya kırk beş dakika önce Yasin-i Şerif, mevlit, aşır ve dua şeklinde bir merasim düzenlenirdi. Toprağa defin işlemi ise fıkıh kitaplarında yazılı şekilde yapılır. En son telkin verilir ve mezar başından ayrılır.
şehirdeyim bulamadım öyle insanları. düzceden köyden tekirdağa geldiğime pişmanım.çok.çok kültürlü hocamız
Çok hoş ve samimi bir sohbet olmuş. Bu hocamızla daha çok video bekliyoruz.
Anlatildikça anılar gözümden geçti.. Adnan hocamızı severiz, Rabbim yardımcısı olsun inşallah.
İmametlik vazifesi hele bu zamanda pek kıymetli heleki ehli sünnet imamlara çok ihtiyaç var … Allahu Teala sayılarını arttırsın maşallah barekallah….
9:23 maşallah hocam, boş zamanlarında bile adam roman okuyor🎉😊
Maşallah hocam güzel bir vedeo olmuş. Zamanında biz de köyde görev yapmıştık.inan özlüyorum o günleri
maşaallah Allahü teala sayılarınızı arttırsın
Maşallah çok güzel bir video
Adnan hocamdan Kelambaza yazılar bekliyoruz. İlminin zekatını verme zamanı geldi de geçiyor bile
Maşallah hocam ne güzel bir hayat😊 21:19
Çok güzel bir video olmuş. Devamını bekliyoruz
"Bekar" bir imam... eyy ahali... hoş bir özet olmuş Rabbim istimaket üzere devam etmek nasib etsin.
Bekarsan burda bulman çok zor
Hocam şu dizi işi olmadı o iftara yakın saatler duaların kabul saatleri zikir dua saatleri ilmi çok yüksek bir hocadan duydum gaflette olmayın o saatte
hocam imam mevlid bilmezse cemaat açısından sıkıntı olur mu, ses çok önemli mi ,cuma vaazlarına nasıl hazırlanıyorlar teravihlerde hangi sureler okuyorsunuz çünkü sürekli elemtera ve aşağısı okunmaz okunur da cemaat sıkıntı çıkartabiliyor o açıdan, ölü yıkama cenaze merasimini nasıl yapıyorsunuz cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
1- Mevlid bilmek imamlık cihetinden mühimdir. Bilmezse sıkıntı çekebilir. Ancak her imamın en azından mevlidin bir bahrini bilmesi kendisini sıkıntıdan kurtarır inşallah.
2- Ses Cenab-ı Hakk'ı bir vergisidir. Mühim olan ses değil mahreçlerin iyi olmasıdır. Hem köyde hem de Diyanet'in diğer imtihanlarında sese değil, mahrece bakarlar. Ancak sesin güzel olması güzel olur tabi ki.
3- Cuma vaazlarına hazırlık için İslam Ahlakı kitapları kafi. Mesela Riyazü's-Salihîn veya İhya-ı Ulumi'd-Din güzel kaynaklardır. Ayrıca internet ortamında vaaz hazırlayan güzel siteler mevcuttur.
4- Teravihlerde cemaatin durumuna bakılır. Köylerde eğer yaşı ilerlemiş, bundan dolayı sıkıntı çekebilecek kimseler çoksa kısa sureler okumak lazımdır. Ancak şehirdeyseniz ve sürekli kısa sure okursanız cemaat sıkıntı yapabilir. Bunlara istinaden cemaate bakılır ve ona göre davranılır. Öte yandan köyde imamlık yapanlar için Kur'ân-ı Kerim'de ''Rabbenâ''lı ayet-i kerimeler hem okunuşu tatlı hem de kısa oldukları için tavsiye edilir.
5-Ölü yıkama işi olabiliyor. Bunun için köyde veya çevre köylerde tecrübeli kimseler çağrılabilir. Ancak Diyanet Akademisi ile cenaze ile alakalı her türlü işlem gösterildiği için çok sıkıntı çekmezsiniz. İlk cenazelerde de sıkıntı çekmemek için çevreden -zaten köylü tarafından da bilinen- birini çağırıp, üstesinden gelirsiniz. Merasim olarak da görev yaptığım Bolu ve çevresinde genellikle cenaze öğle veya ikindi vakitlerinden sonra toprağa verilir. O vakitlerden yarım saat veya kırk beş dakika önce Yasin-i Şerif, mevlit, aşır ve dua şeklinde bir merasim düzenlenirdi. Toprağa defin işlemi ise fıkıh kitaplarında yazılı şekilde yapılır. En son telkin verilir ve mezar başından ayrılır.
O şimdi müftü
ciddi misin?