Buna Marius. Multumim de material. Top ca intotdeauna. 👏👏👏. Experienta personala: acelasi tip de zidarie, aceleasi probleme. In loc de spuma am optat pt bandă precomprimata. Acolo cu atat mai mult ai nevoie de avele cleme de fixare altfel nu sta fixa fereastra. Ca spuma, din ce se gaseste in comertul de larg circuit am observat ca cea de la Ceresit white teq e ceva mai densa, lambda mai bun etc decat restul. Am facut spaleti pe interiorul golului de geam cu extrudat de 3 si in respectivul gol am montat tamplariile. Folia la interior nu prea prinde pe extrudat...clemele mi-au dat batai mari de cap. Eu le-am batut si înfundat in șpaletul de extrudat si le-am sigilat cu spuma. Mesterii mei... e greu cu detaliile si abia așteaptă sa plece la alt santier. Il cam urasc si pe Soflete... Csf? N-ai csf. Treaba facuta si repede si bine e mai greu. Am sa vad la iarna cand voi face niste masuratori sa vad cat de bine au fost lucrate detaliile. In alta ordine eu dorm la propriu pe santier ( intr-o alta casa) si incerc sa fiu cam tot timpul prezent. Dar e f greu sa gasesti meșteri care sa fie atenti la detalii. Bafta in ceea ce faci, ajuti multa lume care doreste sa învețe.👍
@@bogdanionescu9840 da , perimetral în golul de fereastra . O sa vad la iarna când voi face niște masuratori cu cei de la Zecaph cat de buna e soluția .
@@simonateaca7589 nu am pus spuma , am pus banda precomprimata . Dar sincer dacă ar fi sa dau timpul înapoi as pune o spuma mai ok ( gen cu "celula închisă") pe care am luat-o de la Rothoblass. Am pus la demisol ferestrele acum doua săptămâni și am optat pt astfel de spuma . Iar peste benzi de etansare la interior și exterior .
Multumesc pt informatii. Mereu am de invatat de la tine. Toata stima si respect pt studiile pe care le faci si le vei face si in viitor. Iti doresc mult succes!
Super tare,urmeaza sa montez tamplariile la un ap dintr-un bloc nou.Ce tip de banda as putea sa folosesc astazi pentru interior cat si pe exterior + respectiv spuma ! As aprecia enorm un raspuns.
Salutari! Felicitari este prima data cand se discuta motanjul efectiv sub aceasta forma completa pe un sistem de cadre BA cu BCA ca zidarie. Un aspect am vazut spre finalul video-ului unde nu s-a punctat, este pozitionarea sistemului termopan pe un solbanc, rosturile stanga, dreapta si superioara vor fi 2 cm acoperiti de termoizolatie dar ce se intampla cu partea inferioara? Solbanc-ul nu are acelasi randament termic si numar de camere ca sistemul termopan iar suprapunerea izolatiei cum se procedeaza in acest caz? Multumesc.
Multumim pt sfaturi ! - la anu intentionez sa schimb ferestrele puse oricum la futuimama acum 10 ani, de data asta voi sti ce sa cer echipei, nu voi mai plati ca un papagal un montaj in batjocura. Am apus un Rehau 3 camere acum 10 ani, dar vreau sa schimb cu ceva 5-6 camere si tripla sticla.
Multumim pentru informatii si pentru tot ceea ce faceti! O intrebare (casa noua, caramida): ne pregatim pentru ferestre si unii montatori inclina mai mult spre ca montajul cu suruburi si nu cu bride spunand ca pierderea nu e asa mare si bridele nu au fixare foarte sigura (in partea de fereastra nu zidarie) la ferestre mari si in timp o sa se miste (mai ales ca avem zona oarecum seismica). Oare exista acest risc sa ca in timp sa fie probleme cu fixarea bridelor in fereastra?
daca am peretii de 40 cm boltar si tencuiala si vreau sa pun 15 cm de vata bazaltica si vreau sa montez tamplaria la fata imi recomandati sa pun extrudat intre tamplarie si zidarie? Daca da, se iese in continuare cu extrudatul pana la fata termoizolatiei? Multumesc!
Ma bucur sa te vad si la alte tipuri de constructii, sper sa ne arati si case din blocuri ceramice/caramida si ce solutii de termosistem s-au ales pentru acestea.
Salut, am construit o casa din bca ytong 300mm, pot pune la fata geamurile ...exact cum ai procedat tu? sau treb. precadre? multumesc, ma gandesc sa termoizolez cu vata de 15cm. multumesc anticipat
Bravo Marius ! super subiect. Mi-a placut descrierea detaliului tehnic si cum alegem materialele si in functie de permeabilitatea la vapori. Mai ai materiale despre acest subiect?
foarte bune clipurile tale am si eu o intrebare pentru o casa facuta in anii 70 din caramida ( circa 32 cm grisimea zidariei) cu localizare in zona 5 e potrivit un termosistem cu grosimea de 15 cm cu densitate 100 sau e nevoie de do densitate mai mica sa nu fie probleme cu umiditate si condensul??
Este un lucru rau ca punctul de inghet sa fie in dreptul zidariei ca in video, ar fi mai bine sa fie in dreptul izolatiei din vata bazaltica? merita sa pui vata bazaltica de 15 pe peretele in cauza? cu alte cuvinte, fata de vata de 10 cm, iti ofera o eficienta direct proportionala cu pretul? Multumes
Bună. Peste o izolație cu polistiren de 3 cm care este finisată cu tinci se mai poate adăuga 5cm de polistiren fără a se da jos cei 3cm de polistiren? Mulțumesc anticipat!
dacas ese taiele clemele (coltarii)...ca sa nu incomodeze lipirea benzii.... in ce ma sta fixat geamul? presupun ca suruburile care fixeaza coltarele sunt lateral fata de profi;i; geamului exact acolo unde trebuie sa se lipeasca banda...
Salut Marius!La o casa din panouri sandwich si polistiren de 15 cm mai e nevoie sa fac precadre pentru fereastra sau sa o pun la fata si sa vin cu polistirenul pe tocul geamului?
Meserias electricianul care a tras fire prin copex in diagonala. Interesant montajul ulterior al obiectelor suspendate, tablouri, polite, etc :) In rest, bravo baieti. Spor. Ideea de inchidere glaf cu gips carton e o idee proasta, in ideea in care hartia este hidrofila, si daca exista un viciu de executie (spuma, aer, gol, etc) si ajunge apa sau condens la hartia din gips-carton, acesta va face mucegai negru la interior, prin var.
Foarte faine materialele pe care le faci. Spune-mi te rog, care este diferenta de izolatie intre un geam dublu vitrat cu bagheta warm edge si un geam triplu vitrat cu bagheta din aluminiu? Suspiciunea mea este ca geamul dublu vitrat cu bagheta warm edge este cel putin la fel de bun ca un triplu vitrat cu bagheta din aluminiu. Eu am niste ferestre de la rehau montate cum 15 ani, la momentul respectiv mi-au fost prezentate ca fiind bomba, suspiciunea mea este ca fie sunt petarde, fie au fost prost montate. Ma gandeam sa le schimb vitrajul si fie sa le reglez feroneria, fie sa o inlocuiesc cu totul.
Dacă arata bine profilele estetic mai bine le păstrezi plasitcu acum e făcut mai slab calitativ cum a fost înainte.. Tripan te ajuta fonic mai mult cu o foaie de 5. Feroneria o poți schimba dacă au trecut 15 ani... Și nu a fost gresata
la o grosime a peretului de 30 de cm (tot ytong) - montarea ferestrelor "la fata" - e ok? Bineinteles, urmand izolatia din vata de 10 sau 15 cm (in functie de buget).
Interesanți ochelarii... n-am înțeles de ce se montează geamurile acolo și care e faza cu precadrele. La tine e ca la facultate, dacă pierzi o lecție deja gaura e prea mare ca să mai înțelegi ceva mai departe.
Se monteaza precadru in functie de unde se atinge punctul de temperatura zero(cum explica si marius). Precadrul inseamna ca fata interioara a ferestrei se afla la limita exterioara a peretelui - practic ai glaf pe exterior exact cat e grosimea termoizolatiei minus grosimea ferestrei
Salut, daca se poate , te rog, sa pui un material privind detaliul de pridere al glafurilor ...... ( diferite variante tabla al, piatra etc) Cu varianta prezentata, fara profil compensator, nu vad cum introduci tabla de al sub tamplarie sa poti drena corect apa. P.S. ... multumim ptr materialele realizate .
Eu am fost atent la detalii si beneficiarul s-a plans de costul materialelor(de la grosimea izolatiei pana la benzile de etansare) si inclusiv al manoperei. As vrea sa intalnesc si eu beneficiari care apreciaza oamenii atenti la detalii. Stau un an de zile sa execut o casa “ca la carte” dar cine e dispus sa plateasca? Daca intr-un an faci 2-3 case la nivel “standard” si intr-un an faci o casa “cum trebuie”, plateste cineva diferenta de manopera? Dand asa un exemplu on top of my head...
Daca urmaream mai din timp cum se monteaza o fereastra,eram mai castigat...asa ca mesteru m a intrebat pe mine unde vreau sa monteze ferestrele...el daca era un meserias bun,trebuia sa le.monteze direct pe partea exterioară,eu cum n am stiut ca aceste pozitii influenteaza pozitiv sau negativ...am ales cam gresit...hmmmmm nasol acuma
Nu stiu ce Ubakus ai tu..dar eu cand am facut Ytong 40cm +15 cm eps 80 nu mi a iesit condensul ala..iar un perete din ytong 40cm A+ e in standard Nzeb ..adica 0.24 ...eu zic sa ti re verifici calculele..mai ales ca bca 40cm +10 cm vata (sau polistiren) nu e standard de casa pasiva..eu am ales 15 cm sa pun..si nici asa nu e..ar fi trebuit vreo 18 cm de izolatie..cam asa sa ajungi la o rezistenta termica necesara unui perete de casa pasiva
Fratioare, te ascult mereu, am o mare admiratie pt contentul tau, dar, for God’s sake, “vapori” se pronunta cu accent pe a doua silaba! Tomato, tomato ( tomeito, tomato) stie toata lumea ce zici, dar la nivelul tau, pune si tu acentul unde trebuie..., sau pune-l in Ubakus sa vezi ca tot ca mine spune..., keep it up!
Salut Marius! Interesant video mai ales ca vedem cum se fac greseli de montaj! in primul rand profil inaltator (solbanc) de 3 x 3 cm ? serios? degeaba ai fereastra performanta de 88 mm daca dedesuptul ei pui profil de 30mm....parca era vorba sa facem lucruri serioase! adica sa punem ca si solbanc un purenit sau phonotherm lat cat tocul deci de 88mm si inalt de 50 mm , insa daca tot pui profil pvc de ce doar 3 cm inaltime?de ce nu 5 cm? daca trebuie sa acoperi tocul ca la carte cu 3 cm de vata asta inseamna ca vei acoperi solbancul insa in ce mai prinzi glaful metalic? in tocul ferestrei? sau nu se mai pune glaf la exterior? Asa cum s-a montat, solbancul este retras fata de planul ferestrei si al peretelui la exterior deci vata nu va petrece etans zona solbancului. Acolo trebuie pus un adaos de material ca umplutura. Oricum nu ai nevoie de camera cu termoviziune ca sa iti dai seama ca acolo vei avea punte termica. In alta ordine de idei inclusiv usile-fereastra au nevoie de un profil de inaltare din purenit sau phonotherm pentru a rupe puntea termica intre pardoseala interioara si terasa sau balconul exterior. Eu personal ma confrunt cu o alta problema. Arhitectul mi-a prevazut rulouri tencuibile la toate ferestrele. Am zidarie de 30cm cu 15 cm de termosistem in proiect pentru a fi in standardul nZeb. Din calcule reiese ca desi sunt la limita, pot monta ferestrele la fata tencuielii exterioare insa problema aparte in legatura cu rulourile. Toata lumea m-a sfatuit sa renunt la rulourile suprapuse tencuibile caci sunt cele mai proase din punct de vedere al transmitantei termice. Unele casete vin cu un polistiren premontat dar tot ineficiente sunt. Exista unele casete de rulou in Germania cu un strat impresionant de polistiren sau PIR dar la preturi astronomice si dimensiuni exagerate. Am fost sfatuit sa pun in schimb rulouri aplicate tencuibile (aplicate pe un profil inaltator montat intre toc si spalet). Caseta de rulou cu plasa de insecte pentru o ferestra h1350 are dimensiunea de 165 mm x 165 + 30mm lamela suport pt placaj tencuibil deci ajung la o latime a casetei de 195 mm ...iar la usile fereastra cu h220, latimea casetei de rulou este de 205mm +30mm lamela suport = 235mm . Daca vin cu caseta la fata tencuielii precum restul ferestrei cum mai reusesc eu sa acopar aceste casete cand eu am doar 150 mm de vata? Din cauza acestor rulouri sunt nevoit ori sa intru cu tocul mult la interior in zidarie (adio izoterme) ori sa pun vata de 20 cm ceea ce devine absurd de scump sa plachezi toata casa parter si etaj! Vreo sugestie? si nu, nu vreau sa renunt la rulouri.
Poti face un compromis si sa pui rulori aplicate pe fereastra, netencuibile. Iti fura vreo 15-20 de cm din inaltimea sticlei dar nu mai ai treaba cu punti termice la caseta, daca zici ca tamplaria o ai doar la exteriorul zidariei fara precadre.
@@buca9696 Salut! Compromisul ar fi destul de mare daca te gandesti cata apa va balti pe suprafata orizontala remanenta a casetei de rulou, praf ,pasari , mizerie intr -un cuvant. Plus ca dpdv arhitectural se vor vedea casete de rulou de dimensiuni diferite iar vara soarele va incinde copios acele casete de aluminium in culoare antracit cu efecte inca nebanuite asupra fatadei. Trebuie sa tinem cont ca montajul ruloului se poate face in acest caz doar prin fixare pe buiandrug la exterior sau ( cum este in cazul meu ) pe grinda structurala de beton armat cu ajutorul unor platbande , grinda peste care vii ulterior cu vata bazaltica. Ca doar nu fixam ruloul de zeci de kg pe tocul ferestrei!? Prentru a evita orice punte termica ar trebui puse niste placute de phonotherm intre platbanda si tencuiala grinzii de beton. samd...
🤦simularea aia in Ubakus nu e completa și atunci induci oamenii în eroare trimitandu-i înspre vata când și polistirenul ar fi fost bun!...după ce mai adaugi un strat de un cm de tencuiala pe baza de ciment care e slab permeabila la vapori, și minim 2 straturi de glet, un strat de amorsa și încă 2 straturi de lavabil care închide si aia porii vei vedea că nu mai migrează nici un strop de condens din casa...vorba lui Eminescu:" with great power comes great responsibility" ...așa că, keep it obiective and fair , MariusSon
ai făcut vreo simulare? ne-o trimiți și nouă? o putem vedea dacă trimiți linkul pe salut@soflete.ro. Dar mă îndoiesc....lavabila care închide porii ar funcționa într-un caz absolut ideal în care nu ai avea alte străpungeri, precum instalații și cabluri și doar dacă lavabila are un factor SD suficient de mare.
@@MariusSoflete eu nu sunt hater, ba chiar mare fan...dar ai o responsabilitate de fairness, ca influencerul Nr 1 din Romania pt construcții bine facute...am văzut cam tot contentul care l ai scos dar văd că există un baias in piața împotriva polistirenului, pe canalul tau și pe altele și mă duc și aud pe diverse șantiere beneficiari care au case din cărămidă, și vor să placheaze cu 10 cm de vata, in loc de 15 cm de polistiren că au auzit ei că vata e mult mai buna, izoleaza mai bine, e mai rezistenta decât polistiren ul ,etc,de la Soflete și de la Buhnici🤦....bineînțeles, se pompează bani buni in promovarea vatei bazaltice și îi înțeleg rostul in special la construcțiile de lemn, unde managementul umidități e mai fin, dar dacă se construiește clasic pe cadre de beton armat și cărămidă/ BCA, polistirenul nu e un material de neglijat, ba chiar as zice că e mai rezistent in timp și fără probleme in caz de firicele de apa de pe atice, acoperiș etc, cum are vata daca ajunge apa la ea și compromite toată fațada ( am pățit eu acum multi ani la o casa unde pe sub tabla unui atic, când plouă dintr o anumită parte se infiltra apa in vata și când am descoperit era târziu și a trebuit înlocuită o latura de fațada din cauza îmbibării in timp cu apa🤦)...eu am făcut mai multe simulări și dacă se fac layer ele așa cum le-am scris mai sus, exista foarte foarte puțin condens, nu e 0, dar nu e nici ca să facă probleme....și încă o chestiune, daca se tencuieste clasic, cu Multibat/ Tenco si nu ai totul predozat, daca faci materialul un pic mai gras, vor apărea ici colo fisuri de contracție, dar vei închide porii tencuielii in mod dramatic și va creste factorul SD de nu mai ai nevoie nici de lavabila mai puțin permeabila ca sa reduci condensul format la nivelul polistirenului 😉
1. @@andreihandru nu esti haterdar nu te poti abține, 2. Polistirenul estd bun dar nu este facut sa izolezi peretii cum uleiul de masline presat la rece nu se pune in cutia de viteze
Oare ajuta daca dupa pretencuire mai lipim o placa pir de 2/4 cm? Tot pe mana celor de la Helios vom merge si noi cel mai probabil, sper ca in toata tara au acelasi standard de montaj 😳
Asa am eu acum glafurile (cu placa de xps de 2cm) si urmeaza sa montez ferestrele. Dvs ati procedat la fel, cu placa de xps, sau era doar o curiozitate? Multumesc!
Calitatea feresrelor este foarte buna , in schimb montajul celor din Timisoara de la R&C New Style nu este la fel de profi, acele platbande au fost puse de forma, ar necesita un training toti montatori
Salut!!! Urmează să-mi schimb ferestrele, dar sunt obligat sa nu fac modificări de estetica, de ex ferestrele sunt montate la interior , la ras cu peretele, izolație exterioara nu pot face, decat pe peretele balconului, plus montatorii nu folosesc acest montaj profesional, as avea nevoie de mare ajutor, sa nu arunc banii degeaba pe ferestre
Urmeaza sa schimb vechile geamuri termopan cu ferestre de la Helios la un apartament deja finisat si izolat . Intrebarea e :cum montam noile ferestre in raport cu obisnuita izolatie de 10 cm deja existenta si zidarie ? Stiu ca trebuie pregatiti spaletii inainte de montaj .
Foarte scumpe produsele Helios cand compari cu celelalte produse de pe piata. Nu face sens sa platesti cu 20% mai mult pentru un produs care este cu maxim 10% mai performant decat concurenta. Ba mai mult bisnitarii care sunt parte din franciza Helios dupa ce vor oferi un pret competitiv in prima faza, mai tarziu vor adaga la factura pentru tot felul de aspecte care sunt gratuite la alte companii. De exemplu mie personal dupa ce o franciza Helios mi-a dat un pret acceptabil, au inceput sa ma taxese pentru ca am schimbat inaltimea manerului de deschidere a ferestrelor, culoarea manerului (dar nu tipul). Ba mai mult la un moment dat l-am rugat pe agent sa elimine o usa de pe oferta. El s-a conformat, dar ghici ce? Pretul nu a mai scazut cu valoarea initiala a usei in oferta (care era 1100 euro), ci doar cu 900, pentru ca domnle "asa ia dat softul". Come on...
Și eu am avut o experiența asemănătoare cu alta firma, orice solicitare cât de mică, pornind de la un preț inițial rezonabil, Creștea costul final cu câte 1000 eur. La sfârșit am cerut 3 plase de țânțari, prețul final era cu 1000 eur mai mare (fTVA) înainte sa cer plasele. Este probabil o spirala de negociere unde pierzi controlul. Din păcate nu am mai avut timp sa merg in paralel la acel nivel și cu alte oferte, voi lucra cu ei la etaj, la parter trebuie musai sa caut pe altcineva (eram in stadiu final de negociere, cu altii nu ajunseserăm pana aici).
Trebuia sa fi insistat tu sa se inteleaga clar, anume ca tocul de tamplarie chiar daca vine aproape la fata exterioara a stratului de vata minerala, platbandele de fixare vor fi suficient de lungi ca sa ajunga la BCA pentru ancorare. Unii vor intelege ca daca axul tocului pica in grosimea vatei, tocul e fixat in vata :)
Ati uitat sa puneți kompriband! Între cele 2 benzi de vapori! Dacă știți ce este! Apropo cum eliminați puntea termică la geamul pana in pardoseala respectiv ușa de intrare! Aștept răspuns!
@@simonateaca7589 indiferent de brand urmariti urmatoarele valori la o fereastra : Uf sa fie pana in 1 w/mpk, Ug max 0,50 w7mp/k iar Uw sa fie pana in 0,80 w/mpk. Contează in plus tipul de sticla ( daca e spre sud sau vest o varianta 4S ar fi idicata), armatura ( un 2 mm e mai bine decat 1,2 sau 1,5mm), feroneria sa fie de buna calitate. Si f f imp e montajul. Cautati montatori care stiu sa monteze folii perimetrale la tamplarii. In lic de spuma e mai eficienta in timp banda precomprimata. Montaj in precadre deja e pt case pasive si depinzi de mai multi factori, gen grosimea termoizolatiei etc. Iar dupa ce variantele care le aveți bifează toate cele de mai sus eu as alege după criteriul pret, intrucat deja ferestra e una bună.
Gogule , daca montezi tamplarie pe casa la " rosu " discutam vorbe ... - mecanismele pica pana se da casa la cheie . - tamplaria se " distruge" pana ... - daca tamplaria e proasta strici tot peretele cand o schimbi ... Montaj cu precadre : - protejeaza tamplaria - poti sa faci o izolatie ok - poti s- o intretii ( tamplarie lemn) fara sa farami casa .
1:51 te-ai simtit deranjat de zgomotul din santier, ai taiat la mondaj si ai pus tu un zgomot artificial si mai enervant 🤦♂️🤦♂️🤦♂️ Cei care asculta la casti cred ca injură bine acel beep. Eu nu va inteleg pe cei care editati si puneti aceste beep-uri inutile si enervante. E plin youtube de asa ceva, cred ca va luati unii dupa ceilalți ca oile 🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️ In rest super, multumim pentru info.
Salut, daca esti atent cand mesterii preseaza si mai intinde banda la partea inferioara (19:33) se vede ca fereastra este pe solbanc, folia fiind total diferit amplasata cu banda alba fata de celelalte 3 laturi, am lasat si eu mesaj colegului Soflete sa ne comunice privind eficienta terminca si aplicarea izolatiei in acest caz.
Asa e Românul,nu spune pretul,dar face reclame,iiti ea pelea dupa tine o fereastra daca are pret 10000 mil ei ea tot atit, astai rom... vra sa devina milionar te pacleste te umileste dupa un an nu se inghide nu fac lucruri bune ,trebuie sa mai aduci si pe alti,trebue evitati si mai bine faci tu.
Dupa parerea mea termo modulul este fix DEGEABA. Ai termo modul pe ccv si toc dar...intre cele doua am un mare gol care este despartit de o garnitura de praf. Daca este gresit te rog sa ma contrazici.
Eu zic sa te decizi ce vrei sa faci cu canalul asta, ca sa stiu daca dau unsubscribe sau nu. Daca nu mai merge treaba cu proiectarea si vrei sa faci 3 lei cu canalul asta...nu e nici o problema, dar sa stiu sa nu mai urmaresc toate balivernele astea spuse contra cost. Daca vrei sa te intorci la ideea initiala de a mai impartasi dezinteresat cunostintele tale si informatiile dobandite de tine de-a lungul timpului...ok, are rost sa ma mai uit. Chiar devine obositor ca fiecare om care si-a facut la un momentdat canal de youtube dezinteresat financiar...sa devina un fel de buhnici...canal de teleshoping.
Ba baieti, v-a intrebat cineva ceva? Mergeti in treaba voastra. Eu l-am intrebat ceva pe Soflete. E la mintea oricarui cretin ca nu ma obliga nimeni sa ma uit la ceva. La fel cum nu obliga nimeni pe cineva nici sa faca clipuri pe youtube. Va duce capu sa ganditi? Eu am inceput sa ma uit cu placere la clipurile de aici cand ele erau facute cu pasiunea de a-i ajuta dezinteresat pe ceilalalti. Nu eu l-am obligat pe Soflete sa le faca. El din placere si pasiune a decis sa le faca. Fara sa vrea sa castige bani, pentru ca un profesionist se intelege ca ar trebui sa faca bani din meseria lui. Acum vad ca se transforma canalul in teleshoping. Si evident ca e treaba fiecaruia ce face; eu doar voiam sa inteleg daca de acum incolo se va merge pe teleshoping gen buhnici sau se revine la clipuri profesionale facute din pasiune.
@@Sebastian-xv1qd ai mare dreptate. Sunt unele domenii unde face reclama si indeamna la cumpararea lor. Eu il consider primul influencer in domeniul constructiilor. Si ca toti influencerii alegerile sunt mai mult sau mai putin avizate.
Super fain explicat si de mare folos! Cu cercetătorii Britanici ma cam ia cu friguri... :)))
Mulțumim pentru materialul didactic!
Sunt de foarte mare folos astfel de exemple practice după ce am văzut materialele teoretice.
Sunteți de 10!
6:21 pozitia ideala de montaj a ferestrei
Buna Marius. Multumim de material. Top ca intotdeauna. 👏👏👏. Experienta personala: acelasi tip de zidarie, aceleasi probleme. In loc de spuma am optat pt bandă precomprimata. Acolo cu atat mai mult ai nevoie de avele cleme de fixare altfel nu sta fixa fereastra. Ca spuma, din ce se gaseste in comertul de larg circuit am observat ca cea de la Ceresit white teq e ceva mai densa, lambda mai bun etc decat restul. Am facut spaleti pe interiorul golului de geam cu extrudat de 3 si in respectivul gol am montat tamplariile. Folia la interior nu prea prinde pe extrudat...clemele mi-au dat batai mari de cap. Eu le-am batut si înfundat in șpaletul de extrudat si le-am sigilat cu spuma. Mesterii mei... e greu cu detaliile si abia așteaptă sa plece la alt santier. Il cam urasc si pe Soflete... Csf? N-ai csf. Treaba facuta si repede si bine e mai greu. Am sa vad la iarna cand voi face niste masuratori sa vad cat de bine au fost lucrate detaliile. In alta ordine eu dorm la propriu pe santier ( intr-o alta casa) si incerc sa fiu cam tot timpul prezent. Dar e f greu sa gasesti meșteri care sa fie atenti la detalii. Bafta in ceea ce faci, ajuti multa lume care doreste sa învețe.👍
Xps a fost pus pe toata lățimea spaletului?
@@bogdanionescu9840 da , perimetral în golul de fereastra . O sa vad la iarna când voi face niște masuratori cu cei de la Zecaph cat de buna e soluția .
@@gabrieltalnaci5724Pe interior, in dreptul spumei, ce ati pus?
@@simonateaca7589 nu am pus spuma , am pus banda precomprimata . Dar sincer dacă ar fi sa dau timpul înapoi as pune o spuma mai ok ( gen cu "celula închisă") pe care am luat-o de la Rothoblass. Am pus la demisol ferestrele acum doua săptămâni și am optat pt astfel de spuma . Iar peste benzi de etansare la interior și exterior .
Asteptam mai multe videouri practice. BRAVO!!!
Multumesc pt informatii. Mereu am de invatat de la tine. Toata stima si respect pt studiile pe care le faci si le vei face si in viitor. Iti doresc mult succes!
Cu recunostinta!
Super tare,urmeaza sa montez tamplariile la un ap dintr-un bloc nou.Ce tip de banda as putea sa folosesc astazi pentru interior cat si pe exterior + respectiv spuma ! As aprecia enorm un raspuns.
Salutari!
Felicitari este prima data cand se discuta motanjul efectiv sub aceasta forma completa pe un sistem de cadre BA cu BCA ca zidarie.
Un aspect am vazut spre finalul video-ului unde nu s-a punctat, este pozitionarea sistemului termopan pe un solbanc, rosturile stanga, dreapta si superioara vor fi 2 cm acoperiti de termoizolatie dar ce se intampla cu partea inferioara?
Solbanc-ul nu are acelasi randament termic si numar de camere ca sistemul termopan iar suprapunerea izolatiei cum se procedeaza in acest caz?
Multumesc.
Multumim pt sfaturi ! - la anu intentionez sa schimb ferestrele puse oricum la futuimama acum 10 ani, de data asta voi sti ce sa cer echipei, nu voi mai plati ca un papagal un montaj in batjocura.
Am apus un Rehau 3 camere acum 10 ani, dar vreau sa schimb cu ceva 5-6 camere si tripla sticla.
Foarte tare bca la 40 cm,bomba
Ar fi grozav sa fi introdus si un montaj cu rulouri
Multumim pentru informatii si pentru tot ceea ce faceti!
O intrebare (casa noua, caramida): ne pregatim pentru ferestre si unii montatori inclina mai mult spre ca montajul cu suruburi si nu cu bride spunand ca pierderea nu e asa mare si bridele nu au fixare foarte sigura (in partea de fereastra nu zidarie) la ferestre mari si in timp o sa se miste (mai ales ca avem zona oarecum seismica).
Oare exista acest risc sa ca in timp sa fie probleme cu fixarea bridelor in fereastra?
daca am peretii de 40 cm boltar si tencuiala si vreau sa pun 15 cm de vata bazaltica si vreau sa montez tamplaria la fata imi recomandati sa pun extrudat intre tamplarie si zidarie? Daca da, se iese in continuare cu extrudatul pana la fata termoizolatiei?
Multumesc!
Super video, intrebare, putem inlocui precadrele cu o rama de polistiren montata pe glafuri ? Mersi!
Ma bucur sa te vad si la alte tipuri de constructii, sper sa ne arati si case din blocuri ceramice/caramida si ce solutii de termosistem s-au ales pentru acestea.
Marius! Te rog sa vorbesti putin mai rar, ca nu se intelege uneori pronuntia prea rapida. Dar MULTUMIM pentru material!!!
Pfoai! Uite`l si pe Vlad in imagine!
Salut, am construit o casa din bca ytong 300mm, pot pune la fata geamurile ...exact cum ai procedat tu? sau treb. precadre? multumesc, ma gandesc sa termoizolez cu vata de 15cm. multumesc anticipat
Bravo Marius ! super subiect. Mi-a placut descrierea detaliului tehnic si cum alegem materialele si in functie de permeabilitatea la vapori. Mai ai materiale despre acest subiect?
Bravo, așa facem și in Germania .
foarte bune clipurile tale
am si eu o intrebare
pentru o casa facuta in anii 70 din caramida ( circa 32 cm grisimea zidariei) cu localizare in zona 5 e potrivit un termosistem cu grosimea de 15 cm cu densitate 100 sau e nevoie de do densitate mai mica sa nu fie probleme cu umiditate si condensul??
Este un lucru rau ca punctul de inghet sa fie in dreptul zidariei ca in video, ar fi mai bine sa fie in dreptul izolatiei din vata bazaltica?
merita sa pui vata bazaltica de 15 pe peretele in cauza? cu alte cuvinte, fata de vata de 10 cm, iti ofera o eficienta direct proportionala cu pretul?
Multumes
Salutare. Dacă pe interior nu mai pot etansa cu banda, mai are rost sa o fac la exterior?
cum se izoleaza in mod corect o usa de intrare la nivel de pardoseala?
O întrebare,daca nu deranjez-la ferestre nu se folosesc profile solbanc,sau cum le zice,cum se recomanda la uși? Mulțumesc!
Șoflete președinte!
Bună. Peste o izolație cu polistiren de 3 cm care este finisată cu tinci se mai poate adăuga 5cm de polistiren fără a se da jos cei 3cm de polistiren? Mulțumesc anticipat!
Dacă termoizolatia urca 2 cm pe profil oare se mai pot monta rulouri exterioare sau plase?
dacas ese taiele clemele (coltarii)...ca sa nu incomodeze lipirea benzii.... in ce ma sta fixat geamul? presupun ca suruburile care fixeaza coltarele sunt lateral fata de profi;i; geamului exact acolo unde trebuie sa se lipeasca banda...
sal, care este grosimea ideala a stratului de spuma de montaj ? multumesc
Ce preț este o ușă din termopan pe culoarea maro
In Romania de unde se pot cumpara produsele celor de la Illbruck ?
Bine ca am revizitat, atunci la 30 cm bca trebuie precadru nu?
Salut Marius!La o casa din panouri sandwich si polistiren de 15 cm mai e nevoie sa fac precadre pentru fereastra sau sa o pun la fata si sa vin cu polistirenul pe tocul geamului?
Salutare! Se poate aplica folie de exterior pe interior și viceversa? Mulțumesc!
Se poate dar nu e bine. Folia pentru interior e bariera de vapori, iar daca o pui la exterior vaporii se vor bloca in mijlocul zidului.
bigboobswithaz cu alte cuvinte nu se poate 😁
Si daca avem in plan 20cm vata pe exterior?
Fain clip. Thanks
Cat de groasa e tencuiala de pe bca din spatele tau?
Meserias electricianul care a tras fire prin copex in diagonala. Interesant montajul ulterior al obiectelor suspendate, tablouri, polite, etc :) In rest, bravo baieti. Spor. Ideea de inchidere glaf cu gips carton e o idee proasta, in ideea in care hartia este hidrofila, si daca exista un viciu de executie (spuma, aer, gol, etc) si ajunge apa sau condens la hartia din gips-carton, acesta va face mucegai negru la interior, prin var.
Cât rezista benzile la uv?
Foarte faine materialele pe care le faci.
Spune-mi te rog, care este diferenta de izolatie intre un geam dublu vitrat cu bagheta warm edge si un geam triplu vitrat cu bagheta din aluminiu?
Suspiciunea mea este ca geamul dublu vitrat cu bagheta warm edge este cel putin la fel de bun ca un triplu vitrat cu bagheta din aluminiu.
Eu am niste ferestre de la rehau montate cum 15 ani, la momentul respectiv mi-au fost prezentate ca fiind bomba, suspiciunea mea este ca fie sunt petarde, fie au fost prost montate. Ma gandeam sa le schimb vitrajul si fie sa le reglez feroneria, fie sa o inlocuiesc cu totul.
Dacă arata bine profilele estetic mai bine le păstrezi plasitcu acum e făcut mai slab calitativ cum a fost înainte.. Tripan te ajuta fonic mai mult cu o foaie de 5. Feroneria o poți schimba dacă au trecut 15 ani... Și nu a fost gresata
nu imi e clar , golul de fereastra e tencuit direct pe zidaria de BCA? sau are extrudat? daca e cu extrudat, ce grosime?
Pare ca ar fi tencuit direct pe zidarie fara extrudat. Cu siguranta un extrudat de minm 3 cm ar micsora puntea termica .
Salut, cum ne dam seama din specificatii ca souma este cu celule inchise?
Tot caut de ceva timp dar specificatiile sunt foarte neclare
la o grosime a peretului de 30 de cm (tot ytong) - montarea ferestrelor "la fata" - e ok? Bineinteles, urmand izolatia din vata de 10 sau 15 cm (in functie de buget).
Salut! La o zidărie din cărămida (bloc ceramic) de 25 de cm care este punctul de montaj ? Având 15 cm vata bazaltică partea exterioara!
De aici incepe nevoia de precadre, chiar si din lemn
Cum alegem lățimea precadrului! Adică cu cât scoatem fereastra in afara golului de zidărie a ferestrei!
Excelent !
Toate bune și frumoase dar când spui proprietarului costurile de material și manopera în plus o sa vezi ca, tot clasic le pun :))
Interesanți ochelarii... n-am înțeles de ce se montează geamurile acolo și care e faza cu precadrele. La tine e ca la facultate, dacă pierzi o lecție deja gaura e prea mare ca să mai înțelegi ceva mai departe.
Se monteaza precadru in functie de unde se atinge punctul de temperatura zero(cum explica si marius). Precadrul inseamna ca fata interioara a ferestrei se afla la limita exterioara a peretelui - practic ai glaf pe exterior exact cat e grosimea termoizolatiei minus grosimea ferestrei
E mai usor cabla scoala, ca aici poti sa vizionezi videourile care le-ai ratat 😉
MULȚUMESC PENTRU MATERIAL
Salut,
daca se poate , te rog, sa pui un material privind detaliul de pridere al glafurilor ...... ( diferite variante tabla al, piatra etc) Cu varianta prezentata, fara profil compensator, nu vad cum introduci tabla de al sub tamplarie sa poti drena corect apa.
P.S. ... multumim ptr materialele realizate .
Eu am fost atent la detalii si beneficiarul s-a plans de costul materialelor(de la grosimea izolatiei pana la benzile de etansare) si inclusiv al manoperei. As vrea sa intalnesc si eu beneficiari care apreciaza oamenii atenti la detalii. Stau un an de zile sa execut o casa “ca la carte” dar cine e dispus sa plateasca? Daca intr-un an faci 2-3 case la nivel “standard” si intr-un an faci o casa “cum trebuie”, plateste cineva diferenta de manopera? Dand asa un exemplu on top of my head...
Exact
Daca urmaream mai din timp cum se monteaza o fereastra,eram mai castigat...asa ca mesteru m a intrebat pe mine unde vreau sa monteze ferestrele...el daca era un meserias bun,trebuia sa le.monteze direct pe partea exterioară,eu cum n am stiut ca aceste pozitii influenteaza pozitiv sau negativ...am ales cam gresit...hmmmmm nasol acuma
Ne-ar ajuta un video despre case ieftine, gen containere sau panouri sandwich.
Ca si costuri totale ,care e varianta mai buna
Ytong 25 cm + vata 20cm + ferestre in precadre sau varianta din video ?
Up
Nu stiu ce Ubakus ai tu..dar eu cand am facut Ytong 40cm +15 cm eps 80 nu mi a iesit condensul ala..iar un perete din ytong 40cm A+ e in standard Nzeb ..adica 0.24 ...eu zic sa ti re verifici calculele..mai ales ca bca 40cm +10 cm vata (sau polistiren) nu e standard de casa pasiva..eu am ales 15 cm sa pun..si nici asa nu e..ar fi trebuit vreo 18 cm de izolatie..cam asa sa ajungi la o rezistenta termica necesara unui perete de casa pasiva
În video e vorba de standard Nzeb, care nu e același lucru cu "pasiv" :)
trimite linkul la ubakusul tău pe salut@soflete.ro și îi fac review într-un video următor
@@MariusSoflete trimis
@@83glacius Mie in Ubakus cu Esp de 100 sau 200 mi-a ieșit condens exact cum s-au prezentat in videoclip.
@@danmorar5227 condens intotdeauna va iesi cand izolezi cu polistiren..e vorba de cantitate..nu stiu ce si cum puneti voi in acel program:)
Fratioare, te ascult mereu, am o mare admiratie pt contentul tau, dar, for God’s sake, “vapori” se pronunta cu accent pe a doua silaba! Tomato, tomato ( tomeito, tomato) stie toata lumea ce zici, dar la nivelul tau, pune si tu acentul unde trebuie..., sau pune-l in Ubakus sa vezi ca tot ca mine spune..., keep it up!
Salut Marius! Interesant video mai ales ca vedem cum se fac greseli de montaj! in primul rand profil inaltator (solbanc) de 3 x 3 cm ? serios? degeaba ai fereastra performanta de 88 mm daca dedesuptul ei pui profil de 30mm....parca era vorba sa facem lucruri serioase! adica sa punem ca si solbanc un purenit sau phonotherm lat cat tocul deci de 88mm si inalt de 50 mm , insa daca tot pui profil pvc de ce doar 3 cm inaltime?de ce nu 5 cm? daca trebuie sa acoperi tocul ca la carte cu 3 cm de vata asta inseamna ca vei acoperi solbancul insa in ce mai prinzi glaful metalic? in tocul ferestrei? sau nu se mai pune glaf la exterior? Asa cum s-a montat, solbancul este retras fata de planul ferestrei si al peretelui la exterior deci vata nu va petrece etans zona solbancului. Acolo trebuie pus un adaos de material ca umplutura. Oricum nu ai nevoie de camera cu termoviziune ca sa iti dai seama ca acolo vei avea punte termica.
In alta ordine de idei inclusiv usile-fereastra au nevoie de un profil de inaltare din purenit sau phonotherm pentru a rupe puntea termica intre pardoseala interioara si terasa sau balconul exterior.
Eu personal ma confrunt cu o alta problema. Arhitectul mi-a prevazut rulouri tencuibile la toate ferestrele. Am zidarie de 30cm cu 15 cm de termosistem in proiect pentru a fi in standardul nZeb. Din calcule reiese ca desi sunt la limita, pot monta ferestrele la fata tencuielii exterioare insa problema aparte in legatura cu rulourile. Toata lumea m-a sfatuit sa renunt la rulourile suprapuse tencuibile caci sunt cele mai proase din punct de vedere al transmitantei termice. Unele casete vin cu un polistiren premontat dar tot ineficiente sunt. Exista unele casete de rulou in Germania cu un strat impresionant de polistiren sau PIR dar la preturi astronomice si dimensiuni exagerate. Am fost sfatuit sa pun in schimb rulouri aplicate tencuibile (aplicate pe un profil inaltator montat intre toc si spalet). Caseta de rulou cu plasa de insecte pentru o ferestra h1350 are dimensiunea de 165 mm x 165 + 30mm lamela suport pt placaj tencuibil deci ajung la o latime a casetei de 195 mm ...iar la usile fereastra cu h220, latimea casetei de rulou este de 205mm +30mm lamela suport = 235mm . Daca vin cu caseta la fata tencuielii precum restul ferestrei cum mai reusesc eu sa acopar aceste casete cand eu am doar 150 mm de vata? Din cauza acestor rulouri sunt nevoit ori sa intru cu tocul mult la interior in zidarie (adio izoterme) ori sa pun vata de 20 cm ceea ce devine absurd de scump sa plachezi toata casa parter si etaj! Vreo sugestie? si nu, nu vreau sa renunt la rulouri.
Poti face un compromis si sa pui rulori aplicate pe fereastra, netencuibile. Iti fura vreo 15-20 de cm din inaltimea sticlei dar nu mai ai treaba cu punti termice la caseta, daca zici ca tamplaria o ai doar la exteriorul zidariei fara precadre.
@@buca9696 Salut! Compromisul ar fi destul de mare daca te gandesti cata apa va balti pe suprafata orizontala remanenta a casetei de rulou, praf ,pasari , mizerie intr -un cuvant. Plus ca dpdv arhitectural se vor vedea casete de rulou de dimensiuni diferite iar vara soarele va incinde copios acele casete de aluminium in culoare antracit cu efecte inca nebanuite asupra fatadei. Trebuie sa tinem cont ca montajul ruloului se poate face in acest caz doar prin fixare pe buiandrug la exterior sau ( cum este in cazul meu ) pe grinda structurala de beton armat cu ajutorul unor platbande , grinda peste care vii ulterior cu vata bazaltica. Ca doar nu fixam ruloul de zeci de kg pe tocul ferestrei!? Prentru a evita orice punte termica ar trebui puse niste placute de phonotherm intre platbanda si tencuiala grinzii de beton. samd...
🤦simularea aia in Ubakus nu e completa și atunci induci oamenii în eroare trimitandu-i înspre vata când și polistirenul ar fi fost bun!...după ce mai adaugi un strat de un cm de tencuiala pe baza de ciment care e slab permeabila la vapori, și minim 2 straturi de glet, un strat de amorsa și încă 2 straturi de lavabil care închide si aia porii vei vedea că nu mai migrează nici un strop de condens din casa...vorba lui Eminescu:" with great power comes great responsibility" ...așa că, keep it obiective and fair , MariusSon
ai făcut vreo simulare? ne-o trimiți și nouă? o putem vedea dacă trimiți linkul pe salut@soflete.ro. Dar mă îndoiesc....lavabila care închide porii ar funcționa într-un caz absolut ideal în care nu ai avea alte străpungeri, precum instalații și cabluri și doar dacă lavabila are un factor SD suficient de mare.
@@MariusSoflete eu nu sunt hater, ba chiar mare fan...dar ai o responsabilitate de fairness, ca influencerul Nr 1 din Romania pt construcții bine facute...am văzut cam tot contentul care l ai scos dar văd că există un baias in piața împotriva polistirenului, pe canalul tau și pe altele și mă duc și aud pe diverse șantiere beneficiari care au case din cărămidă, și vor să placheaze cu 10 cm de vata, in loc de 15 cm de polistiren că au auzit ei că vata e mult mai buna, izoleaza mai bine, e mai rezistenta decât polistiren ul ,etc,de la Soflete și de la Buhnici🤦....bineînțeles, se pompează bani buni in promovarea vatei bazaltice și îi înțeleg rostul in special la construcțiile de lemn, unde managementul umidități e mai fin, dar dacă se construiește clasic pe cadre de beton armat și cărămidă/ BCA, polistirenul nu e un material de neglijat, ba chiar as zice că e mai rezistent in timp și fără probleme in caz de firicele de apa de pe atice, acoperiș etc, cum are vata daca ajunge apa la ea și compromite toată fațada ( am pățit eu acum multi ani la o casa unde pe sub tabla unui atic, când plouă dintr o anumită parte se infiltra apa in vata și când am descoperit era târziu și a trebuit înlocuită o latura de fațada din cauza îmbibării in timp cu apa🤦)...eu am făcut mai multe simulări și dacă se fac layer ele așa cum le-am scris mai sus, exista foarte foarte puțin condens, nu e 0, dar nu e nici ca să facă probleme....și încă o chestiune, daca se tencuieste clasic, cu Multibat/ Tenco si nu ai totul predozat, daca faci materialul un pic mai gras, vor apărea ici colo fisuri de contracție, dar vei închide porii tencuielii in mod dramatic și va creste factorul SD de nu mai ai nevoie nici de lavabila mai puțin permeabila ca sa reduci condensul format la nivelul polistirenului 😉
@@andreihandrubravo tată. Ai super cunoștințe.
@@andreihandruf bine punctat , bravo!
1. @@andreihandru nu esti haterdar nu te poti abține, 2. Polistirenul estd bun dar nu este facut sa izolezi peretii cum uleiul de masline presat la rece nu se pune in cutia de viteze
Ai gresit tabloul de tamplarie ?
cum ai tras concluzia asta? nu - în acest proiect nu am făcut proiectare, am făcut doar consultanță pentru echipa de montaj
Ce se intampla in zona stalpilor, daca pune doar vata de 10?
Ai o rezistenta termica naspa daca nu a pus si ceva polistiren pe stalp..vreo 10 cm:)
in cazul de față și stâlpii erau îmbrăcați în BCA, ei fiind de 25x25cm
@@MariusSoflete si eu i am am imbracat ..dar 10 cm de bca e egal.cu 0 in fata frigului:)
Oare ajuta daca dupa pretencuire mai lipim o placa pir de 2/4 cm?
Tot pe mana celor de la Helios vom merge si noi cel mai probabil, sper ca in toata tara au acelasi standard de montaj 😳
Asa am eu acum glafurile (cu placa de xps de 2cm) si urmeaza sa montez ferestrele. Dvs ati procedat la fel, cu placa de xps, sau era doar o curiozitate?
Multumesc!
Calitatea feresrelor este foarte buna , in schimb montajul celor din Timisoara de la R&C New Style nu este la fel de profi, acele platbande au fost puse de forma, ar necesita un training toti montatori
great info
Si in bca necesita pregaurire altfel se va roti pe loc surubul pana va face gaura
Salut!!!
Urmează să-mi schimb ferestrele, dar sunt obligat sa nu fac modificări de estetica, de ex ferestrele sunt montate la interior , la ras cu peretele, izolație exterioara nu pot face, decat pe peretele balconului, plus montatorii nu folosesc acest montaj profesional, as avea nevoie de mare ajutor, sa nu arunc banii degeaba pe ferestre
Urmeaza sa schimb vechile geamuri termopan cu ferestre de la Helios la un apartament deja finisat si izolat . Intrebarea e :cum montam noile ferestre in raport cu obisnuita izolatie de 10 cm deja existenta si zidarie ? Stiu ca trebuie pregatiti spaletii inainte de montaj .
Foarte scumpe produsele Helios cand compari cu celelalte produse de pe piata. Nu face sens sa platesti cu 20% mai mult pentru un produs care este cu maxim 10% mai performant decat concurenta.
Ba mai mult bisnitarii care sunt parte din franciza Helios dupa ce vor oferi un pret competitiv in prima faza, mai tarziu vor adaga la factura pentru tot felul de aspecte care sunt gratuite la alte companii. De exemplu mie personal dupa ce o franciza Helios mi-a dat un pret acceptabil, au inceput sa ma taxese pentru ca am schimbat inaltimea manerului de deschidere a ferestrelor, culoarea manerului (dar nu tipul). Ba mai mult la un moment dat l-am rugat pe agent sa elimine o usa de pe oferta. El s-a conformat, dar ghici ce? Pretul nu a mai scazut cu valoarea initiala a usei in oferta (care era 1100 euro), ci doar cu 900, pentru ca domnle "asa ia dat softul". Come on...
La fata exterioara a zidului. E singura modalitate care e la "limita".
@@utzdeac Multumesc !
Și eu am avut o experiența asemănătoare cu alta firma, orice solicitare cât de mică, pornind de la un preț inițial rezonabil, Creștea costul final cu câte 1000 eur. La sfârșit am cerut 3 plase de țânțari, prețul final era cu 1000 eur mai mare (fTVA) înainte sa cer plasele. Este probabil o spirala de negociere unde pierzi controlul. Din păcate nu am mai avut timp sa merg in paralel la acel nivel și cu alte oferte, voi lucra cu ei la etaj, la parter trebuie musai sa caut pe altcineva (eram in stadiu final de negociere, cu altii nu ajunseserăm pana aici).
Trebuia sa fi insistat tu sa se inteleaga clar, anume ca tocul de tamplarie chiar daca vine aproape la fata exterioara a stratului de vata minerala, platbandele de fixare vor fi suficient de lungi ca sa ajunga la BCA pentru ancorare. Unii vor intelege ca daca axul tocului pica in grosimea vatei, tocul e fixat in vata :)
tocul ajunge la fata bca-ului nu la cea a stratului de vata minerala😂
Ati uitat sa puneți kompriband! Între cele 2 benzi de vapori! Dacă știți ce este! Apropo cum eliminați puntea termică la geamul pana in pardoseala respectiv ușa de intrare! Aștept răspuns!
cu un precadru suplimentar de trioterm. Și am menționat că în acest caz, dacă spuma e prinsă între folii - e ok.
Like pt verificare termomodul. Multi comanda putini primesc
👏👏👏
👍
Au lipit banda de etansare pe folia de protectie a ramelor 🤦♂️
Cine poate să îmi de-a o părere despre ferestre rehau geneo ??
Ca tamplarie PVC sunt ok. Daca ne spuneti valorile Uf, Ug si Uw pot sa va spun mai multe.
@@gabrieltalnaci5724 Pentru un geam cu Rehau Geneo Ug 0.55 si Uw 0.91 cum vi se pare?
@@simonateaca7589 merge
@@gabrieltalnaci5724 Abuzez de amabilitate, daca sunt aceleasi valori pentru rehau geneo, veka 74 si veka 82...ce ati alege?
@@simonateaca7589 indiferent de brand urmariti urmatoarele valori la o fereastra : Uf sa fie pana in 1 w/mpk, Ug max 0,50 w7mp/k iar Uw sa fie pana in 0,80 w/mpk. Contează in plus tipul de sticla ( daca e spre sud sau vest o varianta 4S ar fi idicata), armatura ( un 2 mm e mai bine decat 1,2 sau 1,5mm), feroneria sa fie de buna calitate. Si f f imp e montajul. Cautati montatori care stiu sa monteze folii perimetrale la tamplarii. In lic de spuma e mai eficienta in timp banda precomprimata. Montaj in precadre deja e pt case pasive si depinzi de mai multi factori, gen grosimea termoizolatiei etc. Iar dupa ce variantele care le aveți bifează toate cele de mai sus eu as alege după criteriul pret, intrucat deja ferestra e una bună.
Gogule , daca montezi tamplarie pe casa la " rosu " discutam vorbe ...
- mecanismele pica pana se da casa la cheie .
- tamplaria se " distruge" pana ...
- daca tamplaria e proasta strici tot peretele cand o schimbi ...
Montaj cu precadre :
- protejeaza tamplaria
- poti sa faci o izolatie ok
- poti s- o intretii ( tamplarie lemn) fara sa farami casa .
1:51 te-ai simtit deranjat de zgomotul din santier, ai taiat la mondaj si ai pus tu un zgomot artificial si mai enervant 🤦♂️🤦♂️🤦♂️ Cei care asculta la casti cred ca injură bine acel beep. Eu nu va inteleg pe cei care editati si puneti aceste beep-uri inutile si enervante. E plin youtube de asa ceva, cred ca va luati unii dupa ceilalți ca oile 🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️
In rest super, multumim pentru info.
Te rog frumos
Nu mai pune muzica aia pe fundal cu volumul ăla dat la maxim...strica calitatea prezentari
Montaj ieftin sau accesibil de ferestre ? Ba....dar de ce nu spui cat costa banda aia?😁😄
569 lei 14 m, lata de 64 mm de la Alsafix , 3 straturi ... 15 ani garanție ...
Scump. Banda pro clima 10 lei pe metru liniar.
Toți nebunii au scos astăzi materiale care chiar nu folosesc în construcția unei case,păcăliți oamenii fără să își dea seama
Credeți că a fost decizia corecta sa nu puteți solban și glaf de exterior ?
Dacă credeți ca e mai bine fără, și dacă nu! De ce nu s-au pus ?
Salut, daca esti atent cand mesterii preseaza si mai intinde banda la partea inferioara (19:33) se vede ca fereastra este pe solbanc, folia fiind total diferit amplasata cu banda alba fata de celelalte 3 laturi, am lasat si eu mesaj colegului Soflete sa ne comunice privind eficienta terminca si aplicarea izolatiei in acest caz.
Asa e Românul,nu spune pretul,dar face reclame,iiti ea pelea dupa tine o fereastra daca are pret 10000 mil ei ea tot atit, astai rom... vra sa devina milionar te pacleste te umileste dupa un an nu se inghide nu fac lucruri bune ,trebuie sa mai aduci si pe alti,trebue evitati si mai bine faci tu.
Dupa parerea mea termo modulul este fix DEGEABA. Ai termo modul pe ccv si toc dar...intre cele doua am un mare gol care este despartit de o garnitura de praf. Daca este gresit te rog sa ma contrazici.
și părerea ta e în calitate de...?
@@MariusSoflete pai de unde sa incep...inginer, de peste 10 ani in domeniul constructiilor, om de vanzari tamplarie pvc gama premium. E ok ?
Pfff, de ce n-ai spus asta mai devreme? S-o fac și eu cu 40 și nu cu 30?
vorba multa si practica 0,e usor sa dai din gura ce si cum se face ,dar despre plata la metru patrat si la cerinte nu vorbeste nimeni
Daca este frig automat tragi fermoaru 😂😂😂
Câtă vorbăraieee......🤦♂🤦♂🤦♂ chiar și la viteza x2.
@@catalinsim8032 inchide videoul si gata :)
@@MariusSoflete Dacă am deschis video-ul înseamnă că vreau să aflu informații, nu să-l închid.
Man, nu prea se-nțelege... vorbești prea repede și stâlcit! Jesus!
deși am făcut eforturi să reduc debitul verbal :)). Da știu - așa e când îs prea multe în cap și vrei să scoți totul deodată
Eu zic sa te decizi ce vrei sa faci cu canalul asta, ca sa stiu daca dau unsubscribe sau nu.
Daca nu mai merge treaba cu proiectarea si vrei sa faci 3 lei cu canalul asta...nu e nici o problema, dar sa stiu sa nu mai urmaresc toate balivernele astea spuse contra cost.
Daca vrei sa te intorci la ideea initiala de a mai impartasi dezinteresat cunostintele tale si informatiile dobandite de tine de-a lungul timpului...ok, are rost sa ma mai uit.
Chiar devine obositor ca fiecare om care si-a facut la un momentdat canal de youtube dezinteresat financiar...sa devina un fel de buhnici...canal de teleshoping.
Cine te obligă să te uiți?
Tu câte video-uri gratuite ai încărcat pe TH-cam anul ăsta?
Ba baieti, v-a intrebat cineva ceva? Mergeti in treaba voastra. Eu l-am intrebat ceva pe Soflete.
E la mintea oricarui cretin ca nu ma obliga nimeni sa ma uit la ceva. La fel cum nu obliga nimeni pe cineva nici sa faca clipuri pe youtube. Va duce capu sa ganditi?
Eu am inceput sa ma uit cu placere la clipurile de aici cand ele erau facute cu pasiunea de a-i ajuta dezinteresat pe ceilalalti. Nu eu l-am obligat pe Soflete sa le faca. El din placere si pasiune a decis sa le faca. Fara sa vrea sa castige bani, pentru ca un profesionist se intelege ca ar trebui sa faca bani din meseria lui.
Acum vad ca se transforma canalul in teleshoping. Si evident ca e treaba fiecaruia ce face; eu doar voiam sa inteleg daca de acum incolo se va merge pe teleshoping gen buhnici sau se revine la clipuri profesionale facute din pasiune.
@@Sebastian-xv1qd ai mare dreptate. Sunt unele domenii unde face reclama si indeamna la cumpararea lor. Eu il consider primul influencer in domeniul constructiilor. Si ca toti influencerii alegerile sunt mai mult sau mai putin avizate.
@@Sebastian-xv1qd și de ce nu te-ai dezabonat? adică ... cine te obligă să te uiți în continuare?
Chiar și bătrânii noștri au făcut exact la fel ca tine.Dute și te plimba cu bicicleta.Tu numai induci lumea în eroare foarte mare
FACEȚI NUMAI STANDARDE SCOASE DE VOI SĂ VINDEȚI INUTIL,HUOOO