Ali Bey, aşağıya eklediğim yazıyı, hiç değiştirmeden, facebook hesabımdan, kendi sayfam ve 2 Grupta, az önce paylaştım. Şimdi de, bu yayın linkini, o paylaşımlarımın, altına ilave edeceğim... Baya bir ilgi çekeceği kanısındayım..
Merhaba Ali Can İlk olarak yaşadığımız zaman yani 1960 yıllarda Aleviler kent hayatına geçiş ile Modernizm'in çarkına dahil oldu. Modernizm ile tarım toplumu arasında sıkışmışlık halen üzerimizde bir yük olarak duruyor.
Sevgili Ali Can Bu konuşmayı yaparken Joseph Campbell'in Mitolji'nin Gücü, Kahramanın Yolculuğu, Tanrıçalar kitabına ek olarak Yuri Stoyanov'un Öteki Tanrı ve Dimitri Obelensky'nin Bogomillet adlı kitaplarla başlayıp bu soruları ona göre sorsak daha doğru olur diye düşünüyorum.
Selam Ali Bey, aşağıda ki alıntı yazıyı, başlıkta biraz değişiklik yaparak, buraya eklemek istedim. Zira, sizi dinledikten sonra, bu metnin size hiç, ters gelmeyeceğini düşünüyorum. Bendeniz aslen Gümüşhane/Şiranlı ve Sünni bir aileden gelmekteyim. Bu metnin yazarı keza, bizim meşrepten biri olmalı. Ayrıca, bütün bunları henüz şahsen hiç bir yerde görüp, okumadan yıllar önce, tamamen içten gelen bir esinle, Tanrıdağlı Akkartal adlı, Metehan zamanından başlayan bir de, tarihsel, üç ciltlik bir roman yazıp, bu arada Türkler'in nasıl müslüman olduklarını veya olup-olmadıklarını, araştırıp, bunu da 2 cilt olarak bastırmışken, daha sonra 3.cü cildi, sözde ilk müslüman olan Türk devleti diye başlanıp, Karahanlılar örnek verilir ya, o kısmı araştırıp, bulgularımı, roman dili ile 3.cilde ekledim. Günümüz alevilik anlaşıyı ve Aleviyim diye geçinenlere karşı yaptığınız tenkitlerde, kesinlikle haklısınız. Esenlikler ve çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Ali Bey, aşağıya eklediğim yazıyı, hiç değiştirmeden, facebook hesabımdan, kendi sayfam ve 2 Grupta, az önce paylaştım. Şimdi de, bu yayın linkini, o paylaşımlarımın, altına ilave edeceğim... Baya bir ilgi çekeceği kanısındayım..
Merhaba Ali Can
İlk olarak yaşadığımız zaman yani 1960 yıllarda Aleviler kent hayatına geçiş ile Modernizm'in çarkına dahil oldu.
Modernizm ile tarım toplumu arasında sıkışmışlık halen üzerimizde bir yük olarak duruyor.
👍👍👍👍👍♥️♥️
Sevgili Ali Can
Bu konuşmayı yaparken Joseph Campbell'in Mitolji'nin Gücü, Kahramanın Yolculuğu, Tanrıçalar kitabına ek olarak Yuri Stoyanov'un Öteki Tanrı ve Dimitri Obelensky'nin Bogomillet adlı kitaplarla başlayıp bu soruları ona göre sorsak daha doğru olur diye düşünüyorum.
Meluli Baba'nın dediği Diri İken Ölmek modern çağda da geçerliliğini koruyan bir kavram.
Selam Ali Bey, aşağıda ki alıntı yazıyı, başlıkta biraz değişiklik yaparak, buraya eklemek istedim. Zira, sizi dinledikten sonra, bu metnin size hiç, ters gelmeyeceğini düşünüyorum. Bendeniz aslen Gümüşhane/Şiranlı ve Sünni bir aileden gelmekteyim. Bu metnin yazarı keza, bizim meşrepten biri olmalı.
Ayrıca, bütün bunları henüz şahsen hiç bir yerde görüp, okumadan yıllar önce, tamamen içten gelen bir esinle, Tanrıdağlı Akkartal adlı, Metehan zamanından başlayan bir de, tarihsel, üç ciltlik bir roman yazıp, bu arada Türkler'in nasıl müslüman olduklarını veya olup-olmadıklarını, araştırıp, bunu da 2 cilt olarak bastırmışken, daha sonra 3.cü cildi, sözde ilk müslüman olan Türk devleti diye başlanıp, Karahanlılar örnek verilir ya, o kısmı araştırıp, bulgularımı, roman dili ile 3.cilde ekledim.
Günümüz alevilik anlaşıyı ve Aleviyim diye geçinenlere karşı yaptığınız tenkitlerde, kesinlikle haklısınız.
Esenlikler ve çalışmalarınızda başarılar dilerim.