C# Dersleri, C# Metotlar (C# Methods), Visual Studio C# Dersleri

แชร์
ฝัง
  • เผยแพร่เมื่อ 18 ก.ย. 2024
  • C# dersleri ile Microsoft Visual Studio 2017 programı üzerinden c# metotlar (c# methods) konusu, c# metot örnekleri anlatılmıştır.
    C# metotlar konulu bu eğitim öncelikli sunu üzerinden gerçekleştirilmektedir, ardından ise c# metot örnekleri ile konu pekiştirilmeye çalışılmaktadır. Metotlar c# programının temel yapı taşını teşkil eder ve programlamada çok önemli bir yere sahiptir. Metotlar sayesinde gereksiz kod kalabalığından kurtulmuş oluruz. Bir metot oluşturulduktan sonra c# metot çağırma ile istenilen yerde yürütülür. Metot nedir, metotlar nedir ve benzeri konular üzerinde araştırma yapanlar için bu anlatım son derece verimli olacaktır.
    Bu online eğitim paketinde,c# dersleri, c# console dersleri, visual studio dersleri anlatılmaktadır.
    Programlama Temelleri eğitimi Microsoft Visual Studio c# console dersleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Günümüzde Visual Basic yerine Visual C# yazılımı daha çok tercih edilmektedir. C#, program dili öğrenmek için daha çok elverişlidir.
    Yalnızca klavye ve mouse kullanma becerisine sahip, kodlama nedir sorusundan yola çıkacak olan kullanıcılar için eğitimlerimiz biçilmiş kaftandır. Kodlama derslerine yeni başlayanlar, kapsamlı ve detaylı kodlama eğitimleri ile eğlenceli bir içerikle karşılaşacaklardır.
    Öncelikle Console nedir sorusuna cevap aranacaktır. C# console dersleri, programlamanın temel yapı taşı olan değişkenler ve veri tipleri konusu ile başlamaktadır. Daha sonra ise değişken tanımlama kuralları konusu anlatılmakta, hazırlanan örnekler üzerinden uygulamalar yapılarak konu pekiştirilmektedir. Klavyeden veri girişi ve Convert yöntemi konusunu kapsayan örnekler geliştirilmektedir.
    Bir şarta bağlı olarak bir ya da birden fazla sonuç üretilmesini sağlayan, if else konusu ve if else yapısı örnekleri üzerinde uzunca durulmaktadır.
    Klavyeden veri girişi ve if else if basamak yapısı anlatıldıktan sonra, c# hesap makinesi yapma örneği ile kullanıcıların bilgilerini tazelemesi sağlanacaktır.
    Ardından birçok dizi işlemi kolaylıkla yapmayı sağlayan, for döngüsü ve for döngüsü algoritma örnekleri detaylı olarak kavratılmaktadır. Bazı uygulamalarda for döngüsüne nazaran daha pratiklik sağlayan, while döngüsü ve while döngüsü örneklerini kapsayan c# uygulamaları üzerinde durulacaktır. Programlamanın kalbi olan bu konular işlendikten sonra switch case yapısı ve switch case kullanımı örnekleri kullanıcılara sunulacaktır. Switch case yapısı ile bir acente programı yapma konusu işlenecektir. Eğlenceli bir konu olan ve c# oyun yapma konusunu içeren rastgele sayı üretme konusu ve random() fonksiyonu ile kullanıcılar karşılaşacaktır. Günümüz gençleri özellikle, c# oyun hilesi yapma konusu üzerine yoğunlaşmaktadır.
    Verilerin düzenli olarak tutulmasını ve işlenmesini sağlayan diziler (arrays) konusuna da yer ayrılacaktır. C# diziler konusu ile ilgili detaylı ve işlevli örnekler üzerinden konu pekiştirilecektir.
    Temel konular anlatıldıktan sonra, c# sınıflar ve c# kalıtım konularında ileri düzey uygulamalara yer verilecektir.
    Hepimizin bildiği gibi otomasyon ve kontrol sistemleri fabrikalar dahil üretim yapılan tüm merkezlerde kullanılmaktadır. Dolayısıyla, c# otomasyon uygulamaları ile kanal izleyenlerimizin en yüksek seviyede online eğitimlerimizden faydalanması sağlanacaktır.
    C# console derslerini başarı ile tamamlayanlar, c# form dersleri eğitimlerine başlayabilir ve programlama hayatında yeni gelişmelere ışık tutabilir.
    Bu eğitimler programlama temelleri 10. Sınıf öğrencileri için çok faydalı olacaktır. C# programlama, TeknoTeacher Online Eğitim Platformunun asıl gayesini teşkil etmektedir.
    Eğitimin Tamamı İçin: • c# Dersleri, Visual St...
    Abone Olmak İçin: / @sendekodyaz
    Facebook Sayfası İçin: / teknoteacher
    Twitter Sayfası İçin: / tekno_teacher
    Google Plus: plus.google.co...

ความคิดเห็น • 94

  • @SendeKodYaz
    @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว +6

    Udemy C# Dersleri ile Programlama Temelleri | Visual Studio 2019 eğitimi yayınlandı.
    bit.ly/csharpdersleri
    Ülkemizin yazılım alanındaki gelişimine katkıda bulunmak için hazırladığımız eğitimler devam ediyor.
    Eğitime ve öğrenmeye değer veren, emeğin farkında olan ve bu emeği takdir etme erdemini gösteren herkese yürekten teşekkür ederim.

  • @erkancakiroglu
    @erkancakiroglu 3 หลายเดือนก่อน +1

    Metodlar konusunun en iyi anlatıldığı videolardan olmuş. Ellerinize sağlık hocam...

  • @kemaltac1301
    @kemaltac1301 3 ปีที่แล้ว +2

    Çok güzel bir anlatımınız var methodları şimdi anladı. ben istifade ediyorum. süper Teşekkürler

  • @ahmetyoldas5201
    @ahmetyoldas5201 4 ปีที่แล้ว +10

    Muhteşem bir anlatım ya eksik yok. Elinize emeğinize sağlık hocam.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว +2

      Merhaba Ahmet Bey. C# Dersleri ile ilgili olumlu görüşünüze sevindim. Sizler gibi eğitime ve öğrenmeye değer veren, emeğin farkında olan, bu emeği takdir etme nezaketini gösterenlere bilgi sunmak benim için çok değerli. İyi çalışmalar diliyorum.

  • @gumusoz
    @gumusoz 5 ปีที่แล้ว +7

    Allah razı olsun. Emek verilerek hazırlanmış video sunuları.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  5 ปีที่แล้ว +1

      Teşekkür ederim. Sizlere de Allah zihin açıklığı versin.

  • @tunahankaracoban
    @tunahankaracoban 4 ปีที่แล้ว +4

    Bu konu nesne tabanlı programlamanın giriş konusu ve en önemlisi bunu sınıf ve nesne konuları da dahil anlamak için çok çaba sarf etmiştim ve bi şeyler çağrıştırmıştı ama burda tekrardan sizinle beraber adım adım izleyerek ve yazarak çok iyi anladım gerçekten emeğinize sağlık.O kadar video izledim sizin gibi hem anlaşılır hem detaylı hem de akıcı bi şekilde anlatan görmedim

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว

      Merhaba Tunahan Bey. Eğitimlerimizi önceki izlediğiniz C# Dersleri ile karşılaştırdığınızda başarılı bulmanıza sevindim. info@sendekodyaz.com adresine mail atarsanız sizleri bu konuları tüm ayrıntıları ile tekrar etmenizi sağlayan bir kaynağa yönlendireceğim. İyi çalışmalar diliyorum.

  • @iamenesvatansever
    @iamenesvatansever 4 ปีที่แล้ว +1

    Hocam çok çok sağolun kaç video daha izlicem diye düşünüyodum.Hiçbir videoda public static private kelimlerini bu kadar güzel anlatmamışlar.Teşekkür ederiz.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว

      Merhaba. info@sendekodyaz.com adresine mail atarsanız bu konudaki eksikliklerinizi tamamlayacak bir kaynağı sizlerle paylaşacağım.

  • @vatanemre
    @vatanemre 5 ปีที่แล้ว +7

    Yıl 2019 :D yarın sınavım var ve metod konusu bu kadar güzel açıklanabilirdi teşekkürler

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  5 ปีที่แล้ว +3

      Merhaba. Eğitimlerden faydalanmanıza sevindim. Sınavınızda başarılar diliyorum.

  • @muradtalibli1606
    @muradtalibli1606 6 ปีที่แล้ว +4

    Çok sağolun hocam, çok iyi anlatmışsınız. Ben Azerbaycandan izliyorum, bu ilk video, abone oldum, devamını bekliyorum videolarınızın, hepsini izleyeceğim...

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  6 ปีที่แล้ว +2

      Merhaba. Eğitimleri beğenmenize sevindim. Azerbaycan'a selamlar.

  • @selimalbann
    @selimalbann 4 ปีที่แล้ว +2

    Sizi tebrik ediyorum hocam çok iyi anlatıyorsunuz teşekkürler.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว +2

      Teşekkür ederim. Eğitimlerden faydalanmanıza sevindim. Hem TH-cam hem de Udemy platformundaki eğitimlerle ülkemizin yazılım alanındaki gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyorum.

  • @YusufGameDev
    @YusufGameDev 4 ปีที่แล้ว +1

    Metotlar konusunu anlamamıştım.ama bu videodan sonra anladım :))

  • @rusenatalay1215
    @rusenatalay1215 4 ปีที่แล้ว

    Gerçekten harika anlatmışsınız emeğinize sağlık .

  • @ortayakarsk9398
    @ortayakarsk9398 ปีที่แล้ว +1

    üniversitedeki hocalarımız böyle anlattı da biz mi anlamadık :)
    teşekkürle hocamm

  • @kazmdonmez8433
    @kazmdonmez8433 2 ปีที่แล้ว

    Güzel anlatım, emeğinize sağlık.

  • @halimasaisg
    @halimasaisg 6 ปีที่แล้ว +1

    Çok teşekkürler hocam dersler zorlaşarak gitmeye devam ediyor ancak mantığını anladım, yeni fikirler düşünmemi sağladı, metod konusu yazım kurallarını anlayabilmek için yaptıklarınızı tekrar yazıyorum.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  6 ปีที่แล้ว +1

      Evet diziler ve metotlar konuları ve ileri seviye konular zor anlaşılabiliyor. Unutmamak ve kalıcı öğrenme sağlamak için not tutmalı, yeni örnekler geliştirmelisiniz, var olan örneklerle yetinmemelisiz.

  • @ortayakarsk9398
    @ortayakarsk9398 ปีที่แล้ว

    ALLAH razı olsun

  • @imyourchogiwa
    @imyourchogiwa 2 ปีที่แล้ว

    Çok güzel anlatmışsınız hocam ellerinize sağlık

  • @golcuk2076
    @golcuk2076 4 ปีที่แล้ว

    Allah'ım çıldıracağım para verdiğim kurstan daha öğretici daha açıklayıcı anlatıyor adam. Nasıl olur ya nasıl :D Bir şeyi anlatabilmekte bir yetenekmiş meğer bu adam da biliyor diğeri adamda ama diğerinin anlatışa bak bir de buna bak. Türkçeniz çok akıcı ,çok güzel bu arada.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว +2

      Merhaba Alim Bey. Öncelikle samimi yorumunuz için teşekkür ederim. Sizlerin olumlu görüşleri beni motive ediyor. Sizler gibi düşünen bazı arkadaşlar Udemy üzerinden eğitim hazırlamamı tavsiye ettiler. Çünkü oradaki eğitimlerde aradığını bulamayanlar var. Bu yıl Udemy eğitimini tamamlayarak yayınladım. Gayemiz tüm platformlardan ülkemizin yazılım alanındaki gelişimine katkıda bulunmaktır. İyi çalışmalar diliyorum.

    • @golcuk2076
      @golcuk2076 4 ปีที่แล้ว

      @@SendeKodYaz eyvallah. Yolunuz açık olsun.

  • @ahmetselcuk1400
    @ahmetselcuk1400 11 หลายเดือนก่อน

    Hocam bu islere yeni merak sardim cok tesekkurler

  • @aliodun
    @aliodun 4 ปีที่แล้ว

    Sizi yeni keşfettim ve buraya kadar geldim.Bütün c# videolarınızı izleyeceğim hocam :D

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba. Kanalımıza hoşgeldiniz. Anladığım kadarı ile programlama öğrenmeye yeni başlayacaksınız. Sizlere bu süreçte destek olmaya çalışacağım. İyi çalışmalar.

  • @fikretsari6741
    @fikretsari6741 4 ปีที่แล้ว

    Harika bir anlatım. Teşekkürler.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba. C# eğitimleri hakkındaki olumlu görüşünüze sevindim. Anlamadığınız kısımları sorabilirsiniz. İyi çalışmalar diliyorum.

  • @nihatbeyi
    @nihatbeyi 2 ปีที่แล้ว

    muhteşem

  • @NevoRhyme
    @NevoRhyme 5 ปีที่แล้ว +2

    güzel anlatım

  • @Muhammed_Ali_Byrm
    @Muhammed_Ali_Byrm 2 ปีที่แล้ว +1

    hocam seviliyorsunuzzz

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  2 ปีที่แล้ว

      Çok teşekkür ederim. Sizler gibi eğitime ve öğrenmeye değer verenleri ben de yürekten seviyorum. Bu sayede büyük bir motivasyon içerisinde boş zamanlarımda eğitim içerikleri üretmeye gayret ediyorum.

  • @eh4756
    @eh4756 3 ปีที่แล้ว

    olayı kavrayamamıştım burda bütün soru işaretlerim gitti teşekkürler

  • @umutbayrak2829
    @umutbayrak2829 5 ปีที่แล้ว +1

    Çok güzel anlatım olmuş, ağzınıza sağlık... Ancak Internal kavramını ve metot isimlerinin her daim büyük harf ile başlama zorunluluğunu atlamışsınız sanırım bir de ilk metot konusunda Static'e girmek biraz kafa karıştırıcı olmuş yine de emeğinize elinize sağlık. Teşekkürler, kolaylıklar.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  5 ปีที่แล้ว +1

      Yorumunuz için teşekkür ederim Umut Bey. Bu oynatma listesi TH-cam üzerindeki ilk tecrübemdi. Eğitim videolarını ön hazırlık aşamalarından sonra hazırladım. Ancak yine de göz ardı ettiğim kısımlar oldu.

  • @onderinozu9433
    @onderinozu9433 6 ปีที่แล้ว +2

    Ağzına sağlık hocam

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  6 ปีที่แล้ว

      +onder inozu Çok teşekkür ederim.

  • @adonaisaltair9555
    @adonaisaltair9555 3 ปีที่แล้ว +1

    1.25 ile dinlemek aklıma gelince içim rahatladı sizde deneyin

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  3 ปีที่แล้ว +1

      TH-cam ve benzeri platformların video hızlandırma özelliğine ben de bayılıyorum. Ben de birçok videoyu hızlandırarak zamandan kazanmaya çalışıyorum. Anlatımımın yavaş olduğunun farkındayım. İyi çalışmalar diliyorum.

    • @adonaisaltair9555
      @adonaisaltair9555 3 ปีที่แล้ว

      @@SendeKodYaz birçok eğitim platformunda zaten tane tane anlaşılır anlatmak önemli , önemi hızdan ve akıcılıktan kazanmak diye bir kaide zaten yok. Eğer rahatsız oluyorsa izleyicinin sorumluluğudur ve 1.25 hıza çekmelidir zaten. Konu ilber ortaylı ise bu hızı birazcık daha arttırmak tabi de ki de mübahtır :D yani verdiğinizde eğitimden dolayı teşekkürlerimi iletirim.

  • @WalkAlone84
    @WalkAlone84 4 ปีที่แล้ว

    Ellerinize sağlık hocam.

  • @nedimgorgu
    @nedimgorgu 2 ปีที่แล้ว

    hocam size zahmet seri videolara numara verirmisiniz videoyu seride bulamıyorum

  • @ahmetselcuk1400
    @ahmetselcuk1400 11 หลายเดือนก่อน

    Yil 2023 2024e az kaldi ve yeni kesfettim

  • @mrmakinist
    @mrmakinist 2 ปีที่แล้ว

    En guzel sen anlatiyon konyali hocam

  • @asdfghilal
    @asdfghilal 3 ปีที่แล้ว

    Hocam boşverilenleri anlattığınız için minnettarım binama temel attınız:D

  • @thecatfromearth
    @thecatfromearth 6 ปีที่แล้ว +1

    Anlattıklarınız güzel ama sanki hızlıca başlasam hızlı yol alacak gibiyim :) Yavaş ve emin adımlarla ilerlemek gerekiyor ama ben dikkatimi veremiyorum bu tarz ön anlatımlarda. Yanlış mı yapıyoruz hocam.?

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  6 ปีที่แล้ว +3

      Merhaba. Şu anda belki temel bilgileri öğrenmek zaman kaybı gibi görünebilir ancak bu eğitim serisi programlamaya yeni başlayanların temel yapı taşlarını oluşturması için gereklidir. Çünkü ileride proje geliştirmeye başladığınızda temel bilgilere hakim olmadığınız için karmaşık kodları anlamakta zorlanabilirsiniz. Size tavsiyem önce arabanızla tali yollarda araba sürmeyi pekiştirmeniz sonra otobanda hızlı bir şekilde ilerlemeniz. Biraz garip bir örnek oldu ama :) Başarılar dilerim.

  • @bibilim2768
    @bibilim2768 4 ปีที่แล้ว

    thankssss

  • @Astanaveziri
    @Astanaveziri 3 ปีที่แล้ว

    Merhaba degerli hocam,
    Oncelikle emeklerinize saglik.Sizi Udemy platformu üzerinden de takip etmekteyim.
    birkac sorum olacakti yanıtlıyabilirseniz cok memnun olurum.
    Soru1:,Metot icinde metot kullanilabilir mi?
    mesela bir metot yaziyorum ismi dosya_ac() olsun,
    diger metod da acilmis olunan metot içine dosya yazdırma metodunu cagirmak istiyorum. Calisir mi?
    Soru2: FileStream ,StreamWriter , StreamReader ile ilgili bir video cekmeyi düşünür müsünüz?
    Saygılar,Sevgiler

  • @trgovets1276
    @trgovets1276 2 ปีที่แล้ว

    Hocam merhaba, derslerinizi severek dinliyorum ve çok faydalı oluyor Allah razı olsun. size bir sorum olacak. bir sınıf içinde private metot kullandım altında public metotta kullandım sonuç verdi sonucu başka sınıfta kullabilir miyim?
    İkinci sorum metotlar bir projede farklı formlarda kullanılabilir mi?

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  2 ปีที่แล้ว

      Merhaba. Teşekkür ederim. Allah sizlere de zihin açıklığı versin. Public olarak tanımladığınız bir metodu tüm sınıflarda kullanabilirsiniz. info@sendekodyaz.com adresine kendinizi kısaca tanıtarak mail atarsanız bu konuları tekrar edebileceğiniz bir kaynağa daha sizleri yönlendireceğim. İyi çalışmalar diliyorum.

  • @quiet6740
    @quiet6740 6 ปีที่แล้ว +3

    Hocam kolay gibi geldi ama böyle bir şeyin neden var olduğunu anlayamadım. Yani ne işe yaradığını çözemedim. Bir de hocam şunu sormak istiyorum. Yeni bir sınıf oluşturmak istiyorsak bu yeni sınıf ilk baştaki "program" sınıfının süslü parantezleri içinde olmak zorunda mı acaba ? Yani şöyle bir sınıf oluşturursak yanlış mı olur ?
    class Program
    {
    static void Main(string[] args)
    {
    yaz();
    Console.ReadKey();
    }
    }
    class yenisinif
    {
    public static void yaz()
    {
    Console.Write("merhaba");
    }
    }

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  6 ปีที่แล้ว +3

      Birbirinden farklı ve bağımsız sınıflar oluşturabilirsin yanlış olmaz. Metotlar konusunun ilerki videolarını izlersen bu sorulara yanıt bulmuş olacaksın. Sınıflar başlangıç seviyesindeki bir programcı kullanmayabilir daha doğrusu küçük projelerde buna ihtiyaç ve gereksinim duyulmaz. Ancak büyük projelerde programcının işini kolaylaştırır. Birde başka bir snıftan metot çağırırken sınıfın ismini daha sonra nokta işaretinden sonra metodun ismini yazmalısın. Bu da ilerki eğitimde anlatıldı hatırladığım kadarı ile.

    • @quiet6740
      @quiet6740 6 ปีที่แล้ว +2

      Anladım hocam.Ben sınıfın ismini yazmayı unutmuşum tabi :) Peki hocam ben ikisini de denedim şimdi ve program ikisinde de hata vermedi. Yani "yenisinif" adlı sınıfı bi' "program" sınıfının süslü parantezleri içinde oluşturdum bir de dışında oluşturdum.İkisinde de aynı sonuç verdi. Peki farkı nedir bunun. Ya da hiç o kadar detaya inmeyip derslere devam edip ileride mi öğreneyim ? :) Çokta boğmak istemiyorum sizi sorularla.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  6 ปีที่แล้ว +4

      +pinkishorange Ben ülkemizde yazılım öğrenmek isteyen herkese hizmet için youtube platformunda hizmet veriyorum. Sorularınızı mutlaka sorun. Detaylar önemli bu sizi ileriye taşıyacaktır. Metotlar 2 eğitimini de izleyin. Sonra hala sıkıntı varsa zihninizde sorularınıza değinelim.

    • @quiet6740
      @quiet6740 6 ปีที่แล้ว +2

      Anladım hocam teşekkür ederim.Ben devam edeyim derslere sırayla.Kafama takılırsa bir şeyler sorarım..

  • @ezgiozkan359
    @ezgiozkan359 7 ปีที่แล้ว +1

    Metod isimlerini belirlerken ilk harflerini büyük yazmamız gerkemiyor mu? AlanHesapla,OrtalamaBul gibi

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  7 ปีที่แล้ว

      +ezgi ozkan Merhaba. Hayır öyle bir zorunluluk yok benim tercihim o şekilde kullanmaktan yana siz metotları istediğiniz şekilde isimlendirebilirsiniz. Başarılar dilerim.

  • @furkanizmirli778
    @furkanizmirli778 5 ปีที่แล้ว

    Merhaba,
    Program class'ının içerisinde, orneksinif class'ı yaratmışsınız. class'lar birbiri içerisinde yaratılabilir mi, anlayamadım ?

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  5 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba. Evet örnekte olduğu gibi sınıflar birbiri içerisinde hiyerarşik bir yapıda oluşturulabilir. Ayrıca sınıf cs uzantılı farklı bir dosyada saklanabilir. Böylece ihtiyaç duyduğunuz projeye dosyayı dahil ederek sınıfları kullanabilirsiniz.

  • @diren7158
    @diren7158 5 ปีที่แล้ว +1

    Hocam dışarıya void değer göndermiyor diyoruz ama ilk örnekte de yaptığınız gibi merhaba dünya değerini dışarıya değer olarak aktarmış olmuyor muyuz?

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  5 ปีที่แล้ว +2

      Merhaba. Burada "Merhaba" ifadesi Console.Writeline ile ekrana yazdırılıyor. Dışarıya değer gönderilmiyor. Metotlarda dışarıya değer göndermeden kastımız bir değişkenin değerini dışarıya göndermektir.

    • @diren7158
      @diren7158 5 ปีที่แล้ว +1

      @@SendeKodYaz cok tesekkürler hocam cevabiniz icin

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  5 ปีที่แล้ว +2

      Sorularınızı elimden geldiğince en kısa sürede yanıtlamaya çalışacağım. İyi günler.

  • @meliskara3508
    @meliskara3508 4 ปีที่แล้ว

    Numaralandırma (Enum) kullanılarak secilen rengin HTML renk kodunu gösteren c# programını nasil yazarız? Rica etsem yardımcı olur musunuz ?

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว

      Merhaba. If else veya switch case kontrol deyimleri ile yapabilirsiniz. Dizilerden de faydalanabilirsiniz.

    • @meliskara3508
      @meliskara3508 4 ปีที่แล้ว

      @@SendeKodYaz Merhaba kod yazımında özellikle htlm renk kodunu yazdırma kısmında yardımcı olabilir misiniz

  • @anlelmastas6201
    @anlelmastas6201 4 ปีที่แล้ว

    Hocam sınıflarla ilgili detaylı bir video çekecek misiniz?

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว +1

      İnşallah Anıl Bey. Şu an hem youtube hem Udemy eğitimlerine yeni konular eklemeye çalışıyorum.

    • @anlelmastas6201
      @anlelmastas6201 4 ปีที่แล้ว

      @@SendeKodYaz kolay gelsin hocam. En kısa zamanda Sınıflar konusunu sizden dinlemeyi çok isterim. Çok anlaşılır bir şekilde anlatıyorsunuz.

  • @beyzanurkaya1646
    @beyzanurkaya1646 4 ปีที่แล้ว

    Lütfen bi da kine programın rengini siyah yapmayın çok belirgin olmuyor yazılar

  • @answer1269
    @answer1269 3 ปีที่แล้ว

    PowerPoint sunularının indirme linki var mı ?

  • @urazimizim7704
    @urazimizim7704 4 ปีที่แล้ว

    Enflasyon hesaplamayı metod ile nasıl yabilirim acaba

  • @NevoRhyme
    @NevoRhyme 5 ปีที่แล้ว +1

    14. dakikadaki örneği yaparken duplicate "static" modifier hatası alıyorum bire bir aynı yapmama rağmen

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  5 ปีที่แล้ว +1

      Merhaba. Kodları paylaşırsanız göz atarım.

    • @NevoRhyme
      @NevoRhyme 5 ปีที่แล้ว

      düzelttim teşekkürler

  • @raqifteymurov9187
    @raqifteymurov9187 3 ปีที่แล้ว +1

    hocam prayvit demen lazim yaa priveyt yooo

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  3 ปีที่แล้ว +1

      İngilizce kelimelerin telaffuzu noktasında sıkıntılarım var. Bu konuda çalışma yapmam gerekiyor.

  • @agltekin
    @agltekin 3 ปีที่แล้ว

    bu videonun devamı nerde biri link atabilir mi bulamadım da

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  3 ปีที่แล้ว

      Merhaba. C# Console Dersleri oynatma listesinde bu konular sıralı bir şekilde anlatılmaktadır. Kanalımdaki C# Console Dersleri oynatma listesine göz atabilirsiniz.

  • @yusufozsoy2729
    @yusufozsoy2729 4 ปีที่แล้ว +2

    Sevgili hocam benim abim bilgisayar mühendisi diye geçiniyor sizi izliyor telefonumu hacklemesinden korkuyorum sıkıntı olmaz demi kızlarla konuşmama bakmasını istemiyorum

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  4 ปีที่แล้ว +2

      Merhaba Yusuf. Ben de sana zamanı evimizde geçirdiğimiz bu günlerde programlama öğrenmeni tavsiye ediyorum. Hem abinin bilgilerinden de faydalanarak ilerleyebilirsin. Telefonun hacklenmesine gelince yapabilir neden olmasın :)

  • @benbihter
    @benbihter 3 ปีที่แล้ว

    Piriveyt değil prayvıt hocam.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  3 ปีที่แล้ว +3

      Esasen hem lise hazırlık hem üniversite de yeterli İngilizce eğitimini aldım. Ancak özellikle konuşup pratik yapmayınca seneler içinde telaffuz sorunları ortaya çıkmaya başladı. Bu konuda tekrar kendimi geliştirmem gerektiğinin farkındayım ve sizlerden bu konuda özür diliyorum.

    • @benbihter
      @benbihter 3 ปีที่แล้ว +1

      @@SendeKodYaz Böyle şeyler olması normal bence zaten.Ana dilimiz değil sonuçta.Fark etmediyseniz ilerde kullanırken yanlış kullanmayın diye dedim.

  • @yavuxbingol9566
    @yavuxbingol9566 5 ปีที่แล้ว

    public class HayvanSeçimi:Exception
    {
    public HayvanSeçimi()
    {
    }
    public HayvanSeçimi(string message)
    :base(message)
    {
    }
    public HayvanSeçimi(string message, Exception inner)
    : base(message, inner)
    {
    }
    }

    private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    try
    {
    if (radioButton1.Checked == true)
    {
    pictureBox1.Image = ımageList1.Images[0];
    }
    else if (radioButton2.Checked == true)
    {
    pictureBox1.Image = ımageList1.Images[1];
    }
    else
    throw new HayvanSeçimi("lütfen kedi veya köpekden birini seçiniz");
    }
    catch (HayvanSeçimi msg)
    {
    MessageBox.Show(msg.Message);
    }
    }
    hocam bu kodun mealini açıklarmısınız çok lazım.

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  5 ปีที่แล้ว

      Merhaba. Form üzerinde iki adet radiobutton nesnesinden hangisi seçili ise onun karşılığındaki bir resmi picturebox nesnesine yükleyen bir program kodudur.

    • @yavuxbingol9566
      @yavuxbingol9566 5 ปีที่แล้ว

      @@SendeKodYaz hocam normalde ben iki radiobutton koyup eğer kullanıcı iki radiobuttonuda seçmesse try-catch yapısından uyarı verdirtcektim birtürlü bulamadım nasıl yapacağımı sonra bu kodu buldum ama mantığını çözemedim saygılar

    • @SendeKodYaz
      @SendeKodYaz  5 ปีที่แล้ว

      if else ile iki radiobutton nesnesinin seçili olmadığını kontrol ettirmeniz işinizi görmüyor mu?
      if(radibutton1.checked==false && radiobutton2.checked==false)
      {
      buraya iki radiobutton seçilmediğinde çalıştırmak istediğiniz kodları yazarsınız.
      }